|
|
#331 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 3
Alunia z teściami nie ma problemu, bo ich w ogóle nie ma. Od kąd jestem w ciąży teściową widziałam 2 razy. Raz przypadkiem w sklepie i raz u nas. Raz zapytała jak się czuje i wszystko (wtedy w sklepie). Nawet nie wiem czy wie że będzie dziewczynka. Wczoraj M był u niej ale nawet nie pytałam czy coś T zainteresowało żeby się nie wkurzyć znowu.
Czym się zajmowałaś przed pójściem na zwolnienie? Buu to miała być czapeczka na dwór, normalna cieplejsza. Nie było źle. Koleżanka akurat u siebie miała więc szybko poszło Meire bardzo mi się podoba wózek z kwiatkami, boski A z tymi poduszkami to też bym uważała. Bo faktem jest to że nie będzie się maluch od razu wiercił ale będą te poduchy zasłaniały. Emdzik i jak udało sie w banku?Doczytałam Super że krok do przodu zrobiony Mała ale zaszalałaś wczoraj, brawo ![]() Ewa chciała bym widzieć minę tego faceta Podoba mi sie pomysł na prezent Aga żyć i się delektować U mnie dawno pizzy nie było Muszę zrobić, bo taką zamówioną to chyba bym nie przełknęła po dolegliwościach z początku ciąży. Oj biedna będę to długo pamiętać. Ale widzę ze nie tylko ja jestem smakoszem domowej i te Twoje omnomnom już widze jak wcinasz tą pizze hahah Mlebi trzymajcie się dzielnie Strach jest normalym objawem w Twojej sytuacji ale jesteś pod dobrą opieką na pewno będzie szystko dobrze.Olcia ja miałam 18 tc To już na pewno to Z każdym dniem bedziesz pewniejsza maluszka Lui odpoczywaj dużo Vexi gratuluję synka Jaś jak synuś mojej siostry Malenstwo nie przejmuj się Sama znasz najlepiej swojego synka, tak myśle że to jest właśnie spowodowane tym że wypisałaś małego od nich. Niektóży ludzie są beznadziejni.---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- Dzień dobry ![]() Jak myślę o wczorajszych warsztatach to ryjek mi zaciesza Byłam napalona na poduchę do karmienia w grochy Nawet zrezygnowałam z uszycia poduchy. Mam rogala i z nim będę sobie radziła, a kolejna poducha nie jest u nas przewidziana z powodu miejsca Maciejka a mi ten odcisk dla maluszka wystarczył Co słodkiego musiała byś zjeść zeby się zadowolić? ---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- Ja idę dziś do koleżanki na urodziny. Po wczorajszym dniu wolała bym chyba zostać w domu. Ale dobrze bez ochoty zawsze spotkania są fajniejsze. Muszę jeszcze podjechać kupić ramkę do karykatury i jakąś kawkę albo czekoladki i torebkę na prezent. Mam nadzieje że z takiego prezentu koleżanka będzie zadowolona.
|
#332 |
|
Zakorzenienie
|
A ja już wróciłam ze sklepu, poszłam tak rano bo później będą masakryczne kolejki, a średnio mi się uśmiecha stać w takiej na 15 osób
![]() Pilnuję co jem i kiedy a wieczorem przywiozę sobie od teściowej glukometr i będę badać czy faktycznie mi ten cukier skacze, chociaż przez kilka dni, tak myślę W poniedziałek zdaję testy teoretyczne na prawko, muszę się uczyć
|
|
#333 |
|
Zakorzenienie
|
własnie jestem po sniadaniu, zakupach i spacerze z psem... zaraz zabieram sie robic sernik i potem bede prac, myc te cholerne okna i moze do 12 zdarze to ogarnac zanim maz wroci
dzis bedzie duzo roboty bo zaległosci duzo, ale tez chce troche poswietowac(ciacho i lepszy obiad) bo mamy dzis rocznice znajomosci :P
|
#334 |
|
Wtajemniczenie
|
Pragnienie a kiedy praktyczny?
Mała to miłego dnia z M Ja czekam aż mój tż raczy wstać. Teraz chce bajkę z Zuzią oglądać. Ja nie będę sama sprzątać ani zakupów robić. Zaplanowałam dzisiaj pomidorówkę i sałatkę warzywną. Daaawnoo dawnooo nie było A teraz bawi się w poród. ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Tż ma takie pomysły i udaje że rodzi.
|
#335 |
|
Zakorzenienie
|
Mama Zuzi jak zdam teorię
MaladT Zajedziesz się kobieto
|
|
#336 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry, ja już po śniadanku
![]() Pragnienie trzymamy kciuki w pon ![]() ciśnienie 130/70 więc w miarę. Posprzątam kuchnię, idę po spodnie ciążowe bo mam jedne I odpoczywam. TZ pojechał do rodziców, więc weekend samotny ![]() Poczytam dalej porody październikówek ![]() i wiecie co? jest tak ciemno i szaro jakby śnieg zaraz miał spaść. Aż sobie włączyłam świąteczne piosenki MamaZuzi zabawa w poród dobra
|
|
|
|
#337 |
|
Zakorzenienie
|
Lui widzę, że razem monitorujemy ciśnienie
![]() Z której ręki mierzysz? Ma to jakieś znaczenie? Bo ostatnio się tak zastanawiałam
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#338 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#339 |
|
Zakorzenienie
|
Ilonka mierzy sie na lewej - od serca. Ale sprawdz na dwoch.bo niektorzy maja duza roznice miedzy rekoma i powinni mierzyc na tej gdzie maja zazwyczaj wieksze cisnienie.
|
#340 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będzie dobrzeCytat:
nie ma żartów
|
||
|
|
|
#341 |
|
Zadomowienie
|
Vexi - gratuluję syna
Melbi jestem z tobą kciukasy przeklete_pragnienia-kciuki za egzamin paulina- miłej imprezy u koleżanki Dzięki dziewczyny za miłe słowa, szalik już prawie skończony dam radę, impreza o 18 ![]() ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- a tak w ogóle to witam się sobotnio, i wiatm sie w 25 tygodniu |
|
|
|
#342 |
|
Zakorzenienie
|
Ewa dziergasz na czas
![]() Magda no własnie doczytałam w necie
|
|
#343 |
|
Zakorzenienie
|
MaamaaZuzi ja ogólnie prince polo nie lubię, wolę princessę czy grześki bo są jak dla mnie słodsze
![]() ewek000 ale ten czas leci..a od kiedy III trymestr się liczy. A ja wrócilam z zakupków, byłam w lumpku i oczywiście miałam nic nie kupować. ALe tż znalazł parę drobiazgów dla małej mi. jedną taką śliczną bluzeczkę z miki i sukieniusię na wakacje ![]() Potem pojechaliśmy do kaufa, a tam wyprzedaże baseników i wzięłam 2. Jeden taki mały z daszkiem ( chcialam taki ) - będzie akurat na wakacje jak już będzie siedzieć ( i będzie ciepło to z wodą), a jak nie to do rodziców jak będziemy jechać to na dworze rozłożę, włożę kocyk i mała będzie leżeć, a daszek będzie chronił od słońca. o coś takiego za 5 zł ![]() i drugi już na kolejne lata ( albo na prezent dam) ze spryskiwaczem, taki większy też za 5 zł. coś tego typu - tylku mój jest mniejszy:
|
#344 |
|
Zakorzenienie
|
Maciejka fajne zakupy
|
|
#345 |
|
Zadomowienie
|
III trymestr zaczyna sie od 26 tygodnia, no i wg BellyBestFriend zaczynam 26 tydzień i zostało mi 105 dni do porodu
|
|
|
|
#346 |
|
Zakorzenienie
|
Ooo to ja już też jestem w III trymestrze
|
|
#347 |
|
Zakorzenienie
|
Maciejka to w Kauflandzie są takie wyprzedaże? Byłam ostatnio w Kaufie to widziałam asortyment na Wszystkich Świętych i powoli na Święta Bożego Narodzenia.
Ostatnio nie mogę się wyspać Latam do łazienki, boki mnie bolą, mąż chrapie ... chyba będę musiała mu nos zatykać ![]() Mamuśki wiem, że ten temat był poruszany wiele razy. Wybierając wózek, co jest dla Was najbardziej ważne ? Na pewno funkcjonalność, ale dodatkowo na co jeszcze patrzycie? Czy wózki z firmy Bebetto są odpowiednie? Kupujecie z internetu, czy bardziej u siebie w sklepach? Właśnie przeglądam wózki. Wszystkie są fajne, ładne, ale Bebetto ma w sobie to coś ![]() III trymestr, brzmi poważnie
Edytowane przez Ollllciaaa Czas edycji: 2014-10-18 o 11:40 |
|
|
|
#348 |
|
Zakorzenienie
|
Ewek, ale szybko dziergasz
Pokaż szaliczek ![]() ![]() Jaki fajny basenik z tym spryskiwaczeeeem ![]() jeju faktycznie nasze bejbiki w wakacje beda juz siedziec, ale fajnie ![]() Jaki ja mialam sen dzis ze podczas mojego porodu byl Komorowski i prezydent Gdyni i dzieki temu mialam sale jedynke
|
|
#349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wow jak to leci ...niedługo studniówka ![]() taak oni czasem rzucają coś jak im zostanie. I u mnie dziś rzucili baseniki i inne dmuchane zabawki. Były też serwetki z bajki auta za 39gr wziełam dla znajomej na urodziny.
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#350 |
|
Zakorzenienie
|
Aga hoho jaka Ty się ważna zrobiłaś
Ola mnie też to sikanie w nocy wkurza
|
|
#351 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#352 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
#353 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkie przyszłe mamusie
![]() Trochę Was podczytuję od jakiegoś czasu. Mam termin na 2 lutego. Noszę w sobie Wojtusia Jestem w 25 tygodniu Pewnie nie będe miała czasu, żeby się za bardzo odzywać, ale na pewno dalej podczytywać będę ![]() Chciałam się Was zapytać, czy wiedziałyście o czym takim, co ma przygotować do porodu: http://http://www.szkolarodzenia.invito .pl/porod-bez-bolu-i-naciecia-krocza.html Chodzi mi o epino. W internecie krążą pozytywne komentarze. Czytam sobie ostatnio o przygotowaniu do porodu i o ćwiczeniach rozciągających i przez przypadek przeczytałam o tym urządzeniu. Ale nie do końca jestem w stanie zaufać komentarzom. Pewnie będę około 30 tyg. pytać mojego ginekologa, co on sądzi o takich cudach
|
|
|
|
#354 |
|
Przyczajenie
|
A wogole to witam w sobote
cale szczescie juz mam posprzątane i obiad gotowy czekam aż wyjdzie troche słoneczko i mykam na spacer ....
|
|
#355 |
|
Zakorzenienie
|
A my dzis na obiad do teściow nananana
Więc mi odpada robienie Po drodze wieczorem do Obi po reszte listew przypodłogowych, i do ikei po biała komode ![]() Maz bedzie przemalowywal brzozowa na bialo do bejbikowego pokoju, bo stanie obok przewijaka A ta biala wstawie do sypialni <3ale sie ciesze
|
|
#356 |
|
Wtajemniczenie
|
Hello
![]() Ja dopiero po śniadaniu, trochę się zasiedziałam wczoraj z Mamą i siostrą Teraz czekam na dostawę muffinek i croissantów z Lidla mmmmm Maciejka suuuuper baseny! Po drodze do teściów zajadę może i tu coś rzucili ![]() Aga |
|
|
|
#357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Melisa1 witaj http://www.kuchniawformie.pl/2013/11...ba-witaminowa/ próbowałyście? Mój gin ostatnio mówił o takiej miksturze tylko, że mówił, aby jeszcze dodać kostki lodu
Edytowane przez Ollllciaaa Czas edycji: 2014-10-18 o 12:01 |
|
|
|
|
#358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z konfitura jagodowa uwielbiam go maczac w niej
|
|
|
#359 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#360 |
|
Zakorzenienie
|
Aga wymiatasz
![]() Maciejka super te baseny Zjadłam obiadek i ide zmontować herbatke
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:05.

będzie dobrze
nie ma żartów

Latam do łazienki, boki mnie bolą, mąż chrapie ... chyba będę musiała mu nos zatykać 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)