czy tylko ja nienawidzę sylwestra? - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-12-22, 23:12   #331
Quadesha
Zakorzenienie

Dot.: czy tylko ja nienawidzę sylwestra?

Dołączam do grona nienawidzacych tego "święta". U mnie strzelają już od paru dni, codziennie jest coraz gorzej. Mi najbardziej szkoda zwierząt. Moj pies mega sie boi Juz nie chce wychodzić na dwór, a co jest 31 grudnia już nie wspomnę... Kurczę ludzie, żeby to tylko w ten dzień strzelali, ale nie trzeba zacząć tydzień wcześniej, skończyć tydzień później. Niby są za to mandaty, ale co ktoś strzeli to mam go nagrać i zanieść to policji? Przecież jak po nich zadzwonię, to ten ktoś już dawno sobie pójdzie. Patrole? Na moim osiedlu nie widziałam żadnego.
Quadesha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-23, 00:07   #332
201705121341
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez TurtleBlues Pokaż wiadomość
Nienawidzę tego całego gadania o Sylwestrze. Wkurza mnie wysłuchiwanie jak to ktoś się

wybierana imprezę ze znajomymi, których ja nie posiadam i jest szczęśliwszy ode mnie. Ten dzień od

20 lat (!) spędzam w domu z rodzicami. Raz jeden jedyny w tamtym roku byliśmy u wieloletnich

znajomych rodziców, z którymi się od lat spotykamy i którzy mają trójkę dzieci, ale nie uważam tego za wyczyn w moim życiu,

zważywszy na to, że te dzieci mają 17, 15 i 13 lat i czasy nadawania na tych samych falach mamy

niestety już dawno za sobą, teraz mają swoje życie i swoich znajomych. Poza tym to nie pasuje, żeby

20 latka zadawała się z dziećmi, bardziej jestem dla nich jak niańka lub starsza siostra niż równa

znajoma.
Dawniej w Sylwestra zawsze stroiłam się w wymyślne ciuchy, puszczałam ulubioną muzykę i

udawałam, że świetnie się bawię. Teraz uważam, że było to żałosne. Dlatego w tym roku daję sobie

spokój, założę zwykłe ciuchy, a raczej nawet piżamę, bo chodzę się myć już ok 20-tej, zaszyję się w

łóżku z filiżanką zielonej herbaty lub grzańca i trzymając się z dala od Telewizyjnych Sylwestrów

obejrzę jakiś dobry film z mojej nagranej kolekcji, lub zatonę w lekturze z półki wysokich lotów, albo

poświęcę się właśnie eksponowaniu moich ponurych rozważań i pracy nad umysłem. O dwunastej

fajerwerki wystrzelą, złożę życzenia rodzicom mając nadzieję, że to czego mi życzą się spełni (swoją

drogą oczekiwania a rzeczywistość), wrócę do łóżka i zasnę. Ot, kolejny nowy dzień, tyle, że zmiana

dwóch ostatnich cyferek w czterocyfrowym ciągu. Nie ma o co robić tyle hałasu. A najchętniej to

położyłabym się już o 23 i położyła na wszystko lachę. Jedyną przyjemną rzeczą w tym całym

przedsięwzięciu jest satysfakcja z tego, że nie muszę marnować kasy i czasu na kreacje, fryzjera i

inne pierdoły tylko po to, żeby poskakać przez kilka godzin zgodnie z przymusem ,,godnego" przeżycia

tej nocy.
Bardzo, bardzo smutny post Życzę Ci żebyś w nowym roku poznała dobrych znajomych z którymi za rok będziesz mogła wspólnie w sylwestrową noc posiedzieć w zwykłych ciuchach, na luzie pooglądać filmy, napić się wina i spędzić miło ten czas

Wiem co czujesz bo sama tak miałam baaaardzo długo bo wszystkie koleżanki szły do swoich koleżanek i zostawałam sama, a potem zaczęły się imprezy tylko alkoholowe - a ja alkoholem się nie interesowałam aż do osiągnięcia pełnoletności - i też nie miałam gdzie iść. Teraz na szczęście to się zmieniło i Tobie też życzę zmian na lepsze

Wysłane z telefonu, mogę zjadać ogonki i literki : )
201705121341 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-23, 01:51   #333
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OYE Pokaż wiadomość
sadze ze nie jedna siedzi i placze

aha i jak juz tutaj moderator sie wypowiada to punk 9 znasz?
Tak, jak najbardziej. Mojej decyzji pozostawiono fakt oceny czy zwrócenie uwagi jest prześmiewcze i wtedy ewentualne wypunktowanie "czynu". Ale to zapewne wiesz i tylko sobie kontynuujesz zaczepną tendencję

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
(...)

Mi tam nie przeszkadza, że potrzebujecie sobie pozgredzić.
Chyba każdy lubi sobie czasem zdrowo pozrzędzić.
(...)
W końcu minimum zrozumienia
laisla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-23, 03:03   #334
OYE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
Tak, jak najbardziej. Mojej decyzji pozostawiono fakt oceny czy zwrócenie uwagi jest prześmiewcze i wtedy ewentualne wypunktowanie "czynu". Ale to zapewne wiesz i tylko sobie kontynuujesz zaczepną tendencję
pi:
Kontynuujesz zaczepke ty. Swoja droga musisz miec ciekawa definicje slowa przesmiewcze

Haters Gonna Hate
OYE jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-23, 03:38   #335
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Kontynuujesz zaczepke ty. Swoja droga musisz miec ciekawa definicje slowa przesmiewcze
To było gwoli wyjaśnienia zachowania innych atakowanych przez Ciebie dość agresywnie osób, które jakoś próbowały się bronić zwracając uwagę na błędy w Twoich atakujących postach. Ja nie jestem tutaj od zaczepiania tylko od utrzymania w miarę możliwości jakiejś dyskusji osób, które chcą porozmawiać ze sobą, a nie kłócić się w każdej wypowiedzi. Myślałam, że to oczywiste. I proszę po raz ostatni abyś nie rozwalała wątku

Edytowane przez laisla
Czas edycji: 2014-12-23 o 03:42
Stary 2014-12-23, 03:51   #336
OYE
Zakorzenienie

Cytat:
To było gwoli wyjaśnienia zachowania innych atakowanych przez Ciebie dość agresywnie osób, które jakoś próbowały się bronić zwracając uwagę na błędy w Twoich atakujących postach. Ja nie jestem tutaj od zaczepiania tylko od utrzymania w miarę możliwości jakiejś dyskusji osób, które chcą porozmawiać ze sobą, a nie kłócić się w każdej wypowiedzi. Myślałam, że to oczywiste. I proszę po raz ostatni abyś nie rozwalała wątku
Tak oczywiscie osoby ktore nie wdawaly sie w rozmowe wczesniej jak np winter czy maryann musialy sie czuc bardzo atakowane. Niesaamowia analiza z twojej strony

Haters Gonna Hate
Stary 2014-12-23, 03:59   #337
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Tak oczywiscie osoby ktore nie wdawaly sie w rozmowe wczesniej jak np winter czy maryann musialy sie czuc bardzo atakowane. Niesaamowia analiza z twojej strony
Mogę się domyślać, że stanęły w obronie innych ponieważ za niemal każdy ze swoich postów mogłaś dostać teoretycznie punkt za atak na innego użytkownika, zdajesz sobie z tego sprawę zapewne. A jeśli masz ochotę jeszcze powymieniać opinie to zapraszam na PW bo ze swojej strony z pewnością nie chcę przyczynić się do zepsucia tego wątku.
No i niespodzianką pewnie nie jest, że muszę brać pod uwagę całokształt wątku, a nie jednostkowe wypowiedzi. To tak już podsumowując.

Edytowane przez laisla
Czas edycji: 2014-12-23 o 04:06

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-12-23, 04:05   #338
OYE
Zakorzenienie

Cytat:
Mogę się domyślać, że stanęły w obronie innych ponieważ za niemal każdy ze swoich postów mogłaś dostać teoretycznie punkt za atak na innego użytkownika, zdajesz sobie z tego sprawę zapewne. A jeśli masz ochotę jeszcze powymieniać opinie to zapraszam na PW bo ze swojej strony z pewnością nie chcę przyczynić się do zepsucia tego wątku.
Teoretycznie.....niesamow ite jaka zmiana twojej postawy
Aaa....to teraz juz atak na innych. Mam ci zgloscic watekate gdzie jest atak I wysmiewanie innych uzytkowniczek caly czas. Wkroczysz I bedziesz robic porzadek?

Haters Gonna Hate

Edytowane przez OYE
Czas edycji: 2014-12-23 o 04:10
Stary 2014-12-23, 04:08   #339
laisla
Zakorzenienie

Zgłaszaj. Twoje prawo Ale analizowanie tego tutaj to OT.
Stary 2014-12-23, 04:15   #340
Zeb_
Przyczajenie

Pozdrowienia i Wesołych Świąt!

Regards
Zeb_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-23, 04:33   #341
OYE
Zakorzenienie

Laisa gdzie ty widzisz ten ciagly atak z mojej strony?

Cytat:
6948]Proste mam swoje zdanie na ten temat i pwiadam. Przykro mi ze sie z toba nie zgadzam i nie dolanczam do klubu czujacych presji sylwestrowej i buntu przeciw swietowania tej nocy.

Dziwi mnie to cale poddawanie sie presji. Nie wyobrazam sobie jak kobiety dorosle nie umia odmowic imprezy tylko mecza sie ida a pozniej wylewaja swoje zale na forum.
Cytat:
piszesz o tym ogromnym swiecie ktory robi co chce w sylwestra, czy o tym malutkim swiecie ktory sie wypoiwada na tym watku. Bo np jak patrze na te szczesliwe usmiechy w NY Times Square to watpie ze ktos tam jest bo poddal sie presji
Cytat:
I pewno przychodza tylko dlatego ze czuja presje a nie dlatego ze chca

swietowanie czegokolwiek jest juz takie nie cool. Najlepiej spedzac jak najwiecej czasu na wizaz I klepac tysiace postow
Cytat:
ja tez nie lubie sie "gimnastykowac" ale bardzo lubie spotkania z bliskimi, dlatego albo resteuracje albo catering.
Cytat:
to w niezlej dziurze mieszkasz
Cytat:
tak przedstawaisz miejsce gdzie mieszkasz
Cytat:
i jedna resteuracje to kebab pod stacja, ciekawe
Cytat:
sorry ze wywieram presje kateringu, resteuracji, i imprez na tobie
Cytat:
to dziwne ze tak sie produkujesz
Cytat:
musisz miec bardzo ograniczona wyobraznie

Haters Gonna Hate

Edytowane przez OYE
Czas edycji: 2014-12-23 o 04:37

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-12-23, 06:23   #342
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Laisla, daj mi zolta kartke, moze sie oye nastroj poprawi

A tak w temacie spedzam sylwestra w domu w tym roku i bardzo sie ciesze

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-23, 07:54   #343
69love69
Zakorzenienie

A ja uwielbiam Sylwestra, ale w tym roku nie mam zupełnie z kim go spędzić. Studia się skończyły, większość znajomych w parach ma swoje własne plany. Źle się z tym czuję, bo naprawdę lubię ten dzień i jeśli przyjdzie mi go spędzić w domu to będzie bardzo nieciekawie
69love69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-23, 08:16   #344
Northpole
Rozeznanie

Już niedługo, zaraz będzie po tym całym zamieszaniu i będzie spokój
Northpole jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-23, 08:50   #345
unachica17
Rozeznanie

No ja tylko czekam na to
unachica17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-12-23, 10:53   #346
TurtleBlues
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez whiteglove Pokaż wiadomość
Bardzo, bardzo smutny post Życzę Ci żebyś w nowym roku poznała dobrych znajomych z którymi za rok będziesz mogła wspólnie w sylwestrową noc posiedzieć w zwykłych ciuchach, na luzie pooglądać filmy, napić się wina i spędzić miło ten czas

Wiem co czujesz bo sama tak miałam baaaardzo długo bo wszystkie koleżanki szły do swoich koleżanek i zostawałam sama, a potem zaczęły się imprezy tylko alkoholowe - a ja alkoholem się nie interesowałam aż do osiągnięcia pełnoletności - i też nie miałam gdzie iść. Teraz na szczęście to się zmieniło i Tobie też życzę zmian na lepsze

Wysłane z telefonu, mogę zjadać ogonki i literki : )
whiteglove, dziękuję za wsparcie , nie wiem czy coś się zmieni do tego przyszłego roku, coraz częściej odnoszę wrażenie, że chyba nie jest mi dane szczęśliwe życie towarzyskie. Na samotność z jednej strony chyba jestem już zaprogramowana, jestem jedynaczką i zawsze byłam przyzwyczajona do organizowania sobie czasu samej i niekiedy lepiej się czułam w swoim towarzystwie niż z innymi i teraz też tak jest, ale z drugiej strony wiem, że przez to troche odstaje od innych i czuje taką presję bycia jak wszyscy, choć wiem, że nic przecież nie muszę, powinno się żyć tak jak się chce, a nie zgodnie ze schematami, ale jak widzę szczęśliwe grupy ludzi, albo słyszę rozmowy o planach na wspólne spędzenie dnia, lub choćby zdjęcia z wspólnej imprezy na fb to mnie krew zalewa z zazdrości i czuję. po prostu, że ,,tak wypada".
Już trochę czuję, że zbaczam z tematu, ale potrzebowałam po prostu się wygadać a raczej wypisać, bo siedzi to tylko w mojej głowie.

Edytowane przez TurtleBlues
Czas edycji: 2014-12-23 o 11:03
TurtleBlues jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-24, 14:37   #347
miss kitsch
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 69love69 Pokaż wiadomość
A ja uwielbiam Sylwestra, ale w tym roku nie mam zupełnie z kim go spędzić. Studia się skończyły, większość znajomych w parach ma swoje własne plany. Źle się z tym czuję, bo naprawdę lubię ten dzień i jeśli przyjdzie mi go spędzić w domu to będzie bardzo nieciekawie
Ojjj współczuję, naprawdę. Może do kina chociaż?
Stary 2014-12-24, 15:18   #348
dominikmeller25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Quadesha Pokaż wiadomość
U mnie strzelają już od paru dni, codziennie jest coraz gorzej. Mi najbardziej szkoda zwierząt. Moj pies mega sie boi Juz nie chce wychodzić na dwór, a co jest 31 grudnia już nie wspomnę...
u mnie od kilku dni to samo, a przed chwilą chyba strzelali i to konkretnie chyba dlatego bo zauważyli pierwszą gwiazdkę
dla mnie to głupota i zabawa dla ludzi o mentalności gimnazjalisty.
dominikmeller25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-24, 15:21   #349
Quadesha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dominikmeller25 Pokaż wiadomość
u mnie od kilku dni to samo, a przed chwilą chyba strzelali i to konkretnie chyba dlatego bo zauważyli pierwszą gwiazdkę
dla mnie to głupota i zabawa dla ludzi o mentalności gimnazjalisty.
Puszczanie kasy w powietrze :p
Stary 2014-12-24, 19:54   #350
c640cdfa886255292692728c9c3f51a456c1754b_657ce90228a24
Konto usunięte

Ja tam czasem w Sylwestra gdzieś wychodzę, czasem nie, wisi mi co sobie ludzie pomyślą, przyznaję się bez wstydu, że byłam w domu, albo poszłam spać przed północą. Nie, nie mam hejta na Sylwestra. Sobie jest i już. Bez mojego udziału czasem.
c640cdfa886255292692728c9c3f51a456c1754b_657ce90228a24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-24, 21:10   #351
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez miss kitsch Pokaż wiadomość
Ojjj współczuję, naprawdę. Może do kina chociaż?
Chociaż? ;P Ja mam już od 2 tygodni miejscówę na maraton filmowy w Multikinie i wręcz orgazmicznie reaguję na każde nawiązanie do zakończenia tego roku. Kocham oglądać filmy, bardzo lubię chodzić do kina, uwielbiam maratony filmowe. Do tego popcorn, cola i insze takie; a i browara zapewne wychylę (wtedy na sali moszna, żeby nie było). Mogę się odszczelić, albo wyskoczyć zwyczajnie ubrana, w zależności od nastroju. Poza tym idę w dobrym towarzystwie. Tak że czego chcieć więcej.

Ale gdyby kina zrównano z ziemią;P, to odpowiadając na pytanie tytułowe: Sylwestra nie rozumiem, nie przepadam, nie widzę sensu. Moja przyjaciółka powtarza zawsze, że wkurza ją ten przymus - że akurat 31 grudnia trzeba świętować, a ona może by chciała na ten przykład w maju. I ja podzielam jej stanowisko.
Stary 2014-12-24, 21:39   #352
Candy_lips
Zakorzenienie

Cytat:
Dołączam do grona nienawidzacych tego "święta". U mnie strzelają już od paru dni, codziennie jest coraz gorzej. Mi najbardziej szkoda zwierząt. Moj pies mega sie boi Juz nie chce wychodzić na dwór, a co jest 31 grudnia już nie wspomnę... Kurczę ludzie, żeby to tylko w ten dzień strzelali, ale nie trzeba zacząć tydzień wcześniej, skończyć tydzień później. Niby są za to mandaty, ale co ktoś strzeli to mam go nagrać i zanieść to policji? Przecież jak po nich zadzwonię, to ten ktoś już dawno sobie pójdzie. Patrole? Na moim osiedlu nie widziałam żadnego.
Co do tych petard to zgadzam się z Tobą. Puszczanie tydzień przed to przesada. U nas często było tak, że w Wigilię nawet już było słychać, że ktoś puszcza. Teraz nie, pewnie deszcze ich odstraszyły no i dobrze
Candy_lips jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-24, 21:47   #353
Nigella damascena
Raczkowanie

u mnie też strzelają już co chwilę. Dzisiaj widziałam dwa uciekające, wystraszone psy

Co do sylwestra- najbardziej lubię spędzać go w domu, przy winie. Mogę położyć się spać, kiedy mi się podoba. Te organizowane sylwestry były tylko utrapieniem.
Nigella damascena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-24, 21:48   #354
Quadesha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Candy_lips Pokaż wiadomość
Co do tych petard to zgadzam się z Tobą. Puszczanie tydzień przed to przesada. U nas często było tak, że w Wigilię nawet już było słychać, że ktoś puszcza. Teraz nie, pewnie deszcze ich odstraszyły no i dobrze
U mnie dziś słyszałam z dwa strzały, nawet ulewa i wiatr im nie straszny.

A co do sylwka : Mój będzie w domu, z bojacym się psem... Macie może przepisy na jakieś fajne drinki? :p
Stary 2014-12-24, 21:51   #355
zakonna
Naczelna Nastolatka

A u mnie dzisiaj strzelali o 4 30 rano. Centralnie ludziom pod oknami.
Stary 2014-12-25, 08:48   #356
201607121236
Konto usunięte

Cytat:

A co do sylwka : Mój będzie w domu, z bojacym się psem... Macie może przepisy na jakieś fajne drinki? :p
O, a co lubisz pić najbardziej?
moje propozycje
-sok bananowy zwykły lub jeszcze lepiej z zielonych bananów+wódka+lód
proporcji nie podam bo zależy to od indywidualnych upodobań
-drink monte: soplica orzechowa+ziiimneee mleko
ja dodaję do niego jeszcze czekoladę rozpuszczalną, wstrząsam w shakerze
wierzch dekoruję bitą śmietaną w spreju i obsypuję wiórkami czekolady i kokosa jest obrzydliwie słodki ale raz na jakiś czas pozwalam sobie na takie szaleństwo
-pina colada - biały rum+sok ananasowy+mleczko kokosowe+lód - mój najulubieńszy drink

Edytowane przez 201607121236
Czas edycji: 2014-12-25 o 08:49
201607121236 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-25, 09:13   #357
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Ja kocham mojito w każdym wydaniu

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-12-25, 10:04   #358
Quadesha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wredna biedronka Pokaż wiadomość
O, a co lubisz pić najbardziej?
moje propozycje
-sok bananowy zwykły lub jeszcze lepiej z zielonych bananów+wódka+lód
proporcji nie podam bo zależy to od indywidualnych upodobań
-drink monte: soplica orzechowa+ziiimneee mleko
ja dodaję do niego jeszcze czekoladę rozpuszczalną, wstrząsam w shakerze
wierzch dekoruję bitą śmietaną w spreju i obsypuję wiórkami czekolady i kokosa jest obrzydliwie słodki ale raz na jakiś czas pozwalam sobie na takie szaleństwo
-pina colada - biały rum+sok ananasowy+mleczko kokosowe+lód - mój najulubieńszy drink
Szczerze baaardzo mało piję :p Nie jestem fanką alkoholu, ale jak juz to wino. Jednak w sylwka mogę zrobić wyjątek
Stary 2014-12-25, 10:58   #359
7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0
Konto usunięte

Widocznie mieszkam w trzecim świecie, bo jeszcze ani jednej petardy nie slyszalam.

Do soku bananowego mozna jeszcze dodac porzeczkowy albo jakis syrop. Wychodzi fajny, warstwowy drink.
7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-25, 11:46   #360
natalka2
Zakorzenienie

Cytat:

porzeczkówka Lubelska + Fanta - smakuje jak cukierki Skittlesy

studia

natalka2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości