Czerwcowe Mamusie 2015, cz.III - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-22, 08:19   #331
country111
Zakorzenienie

Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015, cz.III

Witam

Ale sobie dzisiaj pospałam jak nigdy do 9. Ja się muszę przyznać, że wczoraj mnie tak nosiło, że kupiliśmy wózek . Tż wczoraj to chyba przez 1,5h rozkładał go na kawałki i testował. Teraz cały duży pokój jest w elementach wózka.
A i ledwo zmieściliśmy te wszystkie rzeczy do samochodu
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-22, 08:25   #332
__Paulinka__
Zakorzenienie

u nas dzisiaj troche roboty, musze jechać na zakupy, ale to po drzemce Mili, więc ok. 12, potem chcę robić rogale marcińskie, pierwszy raz. A to dlatego je robię, bo lecimy do PL w samą Wigilię i nie będę miała możliwości zrobić dosłownie NIC a rogaliki mam nadzieje,że uda mi się przewieźć w torbie

Cytat:
Napisane przez Domincia_1987 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Ja właśnie będąc wczoraj na pierwszych maluszkowych ciuszkowych zakupach też miała dylemat czy kupować te z serii " new born" czy te powyżej pierwszego mc. Te pierwsze wydawały mi się mega małe, ale ja w sumie nie mam żadnego doświadczenia z noworodkami i nie ukrywam, że wiele rzeczy napawa mnie strachem, ale mam nadzieje, że to z czasem przejdzie Najlepsze jest to, że mój TŻ panikuje mniej niż ja

Też własnie widziałam super zimowe pajace - np jakieś niedźwiadki czy króliczki Zakochałam się z nich, ale w końcu nie kupiła - jakoś tak ciężko było mi wymierzyć jaki rozmiar miał by być.
kochana to normalne przy pierwszym dziecku, też strasznie się trzęsłam jak to będzie skoro nigdy nie miałam do czynienia z małymi dziećmi ale jak mała się urodziła to nagle wiedziałam jak ją nosić, jak kąpać, zresztą wszystko pokazali tutaj w szpitalu, miałam baaardzo miłe babki na oddziale. W domu też super nam szło. A jezcze przed porodem byłam tak spanikowana,że kazałam mojej mamie i tacie przelecieć do nas zaraz po narodzinach,żeby mi pomogli jak przylecieli to mówili,że zupełnie nie potrzebnie, bo są w szoku jak sobie świetnie radzimy hehe więc ta moc sama napływa wraz z urodzeniem dziecka U nas minęło już 15 miesiacy, a powiem Ci,że już zapomnialam jak to jest mieć takiego noworodka w domu i boję się wziąć obce dziecko na ręce więc nauka będzie od początku hehe

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Tez tak mysle. Nie jestesmy pierwszymi na swiecie matkami z taka roznica miedzy dzieciorami.
Moja mama tez panikuje jak ja dam rade..... Ale ona miala tylko mnie wiec kazda sytuacja z jedbym dodatkowym fzueckiem napawa ja strachem

moja wychowała 4 dzieci, a się obawia mówi,że taka mała różnica dzieci to jej obliczyłam,że między mną a moją siostrą i między moją siostrą a moim bratem jest identyczna różnica to przemyślala i mowi:"faktycznie" więc da się. Liczę się z tym,że czasami bedzie ciężko, ale tak nie będzie do końca życia przecież Ja wogóle jestem optymistką. Będzie dobrze

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

Cytat:
Napisane przez country111 Pokaż wiadomość
Witam

Ale sobie dzisiaj pospałam jak nigdy do 9. Ja się muszę przyznać, że wczoraj mnie tak nosiło, że kupiliśmy wózek . Tż wczoraj to chyba przez 1,5h rozkładał go na kawałki i testował. Teraz cały duży pokój jest w elementach wózka.

o kurcze ale szybko gwarancja będzie mijać jaki kupiliście?

Edytowane przez __Paulinka__
Czas edycji: 2014-12-22 o 08:24
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-22, 08:33   #333
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Witam

Jaki????

Tez myślę ze to szybko ze wzgledu na gwarancje i miejsce które zabiera. Przynajmniej u mnie bo nie nan gdzie takich rzeczy składować.

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-22, 08:33   #334
country111
Zakorzenienie

Kupiliśmy używkę a gwarancja jest do października. Pan w Astrze polecał nam bebetto Nico plus i taki znaleźliśmy i cieszę się jeszcze bo jest zielony jak kurtka tż-ta
Stary 2014-12-22, 08:34   #335
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Kupiliśmy używkę a gwarancja jest do października. Pan w Astrze polecał nam bebetto Nico plus i taki znaleźliśmy i cieszę się jeszcze bo jest zielony jak kurtka tż-ta
No jak uzyska to super
Ja też się zastanawiam czy jednak nie kupić bebetto samej soacerowki
Bo świetnie robi za gondole i w sumie oszczędność kasy i miejsca. Z tymi gondolami

[/RIGHT]
Stary 2014-12-22, 08:36   #336
country111
Zakorzenienie

Na razie honorowo stoi w dużym pokoju i tylko w sylwestra będzie musiał się wyprowadzić.
Kupiliśmy bo to jeść nie woła i może sobie stać. Będzie czas na przemyślenie gdzie później będziemy go trzymać bo bieganie z nim po schodach niby jedno piętro ale mi się nie uśmiecha. Może uda się wcisnąć do wózkowni
Stary 2014-12-22, 08:41   #337
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Cos, jestem wykończona, jak dzis czytałam ta książkę to oczy mi sie kleily wiec postanowiłam wykorzystać okazje, szybko położyłam głowę i nic, leżę leżę i

Dzisiaj daliśmy moim rodzicom prezenty bo juz sie z nimi nie zobaczymy i byli bardzo zadowoleni (tata na poczatku mniej bo dostali taki zegar naklejany na ścianę i każdy element trzeba było osobno naklejac ale godzinka z moim tz i zegar wisi a rodzice happy)
Szuu no to juz niewiem co na ciebie moze zadzialac bidulko

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
Połowę słownictwa ciuszkowego musiałam sprawdzić w googlach dzięki za nauki

Nie kupuję jeszcze nic, poczekam aż będę znała płeć czyli do polowy stycznia.

Witam w poniedziałek
Tez czekam do poznania plci i wtedy pomalu bede kupowac
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-12-22, 08:42   #338
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moschina Pokaż wiadomość
Tak ma

Dziewczyny melduję się po wizycie u ginekologa. To już pewne mój bobas to CHŁOPAK ponoć ma całkiem spore przyrodzenie jak stwierdził lekarz. Ma 10,1 cm i jest z nim wszystko dobrze. Na USG pokazywał kciuka do góry czyli u niego jest wszystko ok Strasznie się cieszę

Kolejna wizyta 16.01.15 !!!

Cytat:
Napisane przez justi699 Pokaż wiadomość
ja kawy nie pije, nie mam ochoty,a i przed ciążą rzadko piłam

a jak z czarną herbatą? ja pije 2 kubki dziennie z domieszką soku z pigwy/malin, raczej słabą, ale koleżanka mi zarzuciła że nie powinnam, jak to jest?
Moja mundra koleżanka twierdziła ze czarna herbata jest wczesnoporonna Ale ja pije, dużo pije herbaty z cytryną własnie w takim okresie

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
Myślę,że rozstępy to raczej dziedziczna sprawa, niestety.. ale jak ktoś ma skłonności to mimo smarowania wszelkimi specyfikami i tak będzie je mial ja na szczescie po pierwszej ciąży nie mam żadnego, a smarowalam się tylko 2 razy dziennie oliwką z BabyDream teraz mam nadzieje,,że żaden skurczybyk mi nie wyskoczy
Też tak myśle, dlatego nie mogę się zabrać do smarowania W pierwszej ciąży smarowałam się raz na tydzień mam z 5 białych rozstępów. ale miałam też i przed ciążą. wątpie że magiczna moc balsamów by podziałała tak że bym wgl ich nie miała

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość

ja też mam "alergię" na różowy Jeśli będę mieć córkę, będę jej kupować ubranka w każdym kolorze, ale w różu z własnej nieprzymuszonej woli- nigdy
Moja Blanka dłuuuuugo nie chodziła w różowym. Pamiętam, że jak miała 1,5 roku to kupiłam jej kurtke, ale taką jasnoróżową, nie taki okropny bazarowy róż. Ale miałam do wyboru, białą lub różową wiec wolałam róz
Ale była ślicznaaa Potem dłuuugo długo nic. Aż zaczęła sama domagać się różowej sukienki czy rózowego pokoju Ale i tak niedługo go przemaluje

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
litery i liczby wydaje mi sie normalne jeszcze wieku przedszkolnym, ale tyle co przekroczone 2 lata a już zna większość liter i czyta i pisze, a liczby zna do miliona.... pewnie zdarza sie więcej takich dzieci, ale w tym wieku nie spotkałam żadnego

a niedawno bylo u nas mówione że dziecko 2 letnie nie mozna na nocniczek samemu dawać bo będzie miało traumę

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Juz sa fajne przeceny zimowych rzeczy ale dziecku nie kupilabym na przyszly rok. Rozmiar rozmiarowi nie rowny. Przed ta zima mierzylam synowi ponad 5 kurtek zimowych w tym samym rozmiarze i tym samym sklepie i kazda byla innej wielkosci, tylko jedna dobra.
A ja swojej zawsze tak kupowałam Kurtki kupowałam na następny rok, i zawsze były dobre. Kupowałam tymi rozmiarami na metkach. Np 2 lata temu w reserved kupiłam kurtkę na 4-5 lat. Była dobra i rok temu i w tym roku tez jest dobra wiedziałam jak rośnie, więc mi się udawało

Cytat:
Napisane przez mycha_818 Pokaż wiadomość
Dzięki A te bodziaki to krótki rękaw czy długi? Czy takie i takie muszą być na początek?
Kup kilka sztuk długich, przyda się na chłodniejsze dni. I krótkie. Moja majówka w lato chodziła raczej w rampersach na krótki rękawek, bluzeczkach na krótki itd.

Cytat:
Też tak pewnie będę miała, chociaż dzięki temu forum moja wiedza codziennie się poszerza ;-)

---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ----------

A czapeczki to się noworodkom zakłada czy to też jakiś przeżytek? ;-)
Ja nie zakładałam. Moja się strasznie darła w czapkach. Tzn jak było jakoś chłodno czy coś to zakładałam na spacer. Ale jak w lato nie. W domu tym bardziej.

Cytat:

kochana to normalne przy pierwszym dziecku, też strasznie się trzęsłam jak to będzie skoro nigdy nie miałam do czynienia z małymi dziećmi ale jak mała się urodziła to nagle wiedziałam jak ją nosić, jak kąpać, zresztą wszystko pokazali tutaj w szpitalu, miałam baaardzo miłe babki na oddziale. W domu też super nam szło. A jezcze przed porodem byłam tak spanikowana,że kazałam mojej mamie i tacie przelecieć do nas zaraz po narodzinach,żeby mi pomogli jak przylecieli to mówili,że zupełnie nie potrzebnie, bo są w szoku jak sobie świetnie radzimy hehe więc ta moc sama napływa wraz z urodzeniem dziecka U nas minęło już 15 miesiacy, a powiem Ci,że już zapomnialam jak to jest mieć takiego noworodka w domu i boję się wziąć obce dziecko na ręce więc nauka będzie od początku hehe

Ja tak samo, nie wezme małego dziecka na ręce. Moge popatrzeć jak leży np w wózku czy coś, ale to też jakoś mnie strasznie nie rajcuje

Hej Wam!
Nadrobiłam
Witam się po pracowitym weekendzie i w 16 tyg

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-22, 08:57   #339
Domincia_1987
Zadomowienie

Cytat:
Witam

Szybko wam poszło super W sumie jak mieliście okazję kupić fajną używkę to żal było by nie skorzystać Ja cały czas myślę intensywnie nad wózkiem

Cytat:

u nas dzisiaj troche roboty, musze jechać na zakupy, ale to po drzemce Mili, więc ok. 12, potem chcę robić rogale marcińskie, pierwszy raz. A to dlatego je robię, bo lecimy do PL w samą Wigilię i nie będę miała możliwości zrobić dosłownie NIC a rogaliki mam nadzieje,że uda mi się przewieźć w torbie

Twoje słowa zdecydowanie dodały mi otuchy
Mam nadzieje, że dostane się do szkoły rodzenia i tam nauczę się nowych rzeczy

Jedna z wielu
Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe
Czasem walczy ze wspomnieniami
Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma
Domincia_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-22, 10:01   #340
rybkaa90
Zakorzenienie

Cześć Dziewczyny!

Ja dzisiaj ledwo wstałam. Tż wczoraj zrobił mi niespodziankę i zabrał na jarmark świąteczny do Drezna. Było cudownie! Wreszcie poczułam magię świąt!

06.09.2014
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-22, 10:02   #341
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!

Ja dzisiaj ledwo wstałam. Tż wczoraj zrobił mi niespodziankę i zabrał na jarmark świąteczny do Drezna. Było cudownie! Wreszcie poczułam magię świąt!
Czemu u nas nie ma takich jarmarków ?

Lena
Stary 2014-12-22, 10:08   #342
rybkaa90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
Czemu u nas nie ma takich jarmarków ?
U nas we Wrocławiu jest, ale nie taki jak w Dreźnie.

06.09.2014
Stary 2014-12-22, 10:19   #343
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justi699 Pokaż wiadomość
ja ostatnio farbowałam włosy początkiem października, więc możecie sobie wyobrazić jak wyglądam
zawsze rozjaśniałam. Teraz chciałam poczekać, aż minie 1 trymestr i dziś mi mama zafarbuje ale przyciemniam teraz, bo nie chce żeby odrosty były tak widoczne/nie chce malować co miesiąc
A czemu nie w pierwszym trymestrze? Farbowanie nie jest szkodliwe przecież.

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
o wow! no to nieźle ten czas zasuwa

cała noc u mnie lało...ehhhh a miałam nadzieję na śnieg na święta
Pada śnieg, ale roztopiony

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Robię już te pierniczki od 2 tygodni.
Myślicie, że jak zrobię dzisiaj to będą dobre? z przepisu z mojewypieki http://www.mojewypieki.com/przepis/szybkie-pierniczki
To jest właśnie idealny przepis na ostatni moment

Cytat:
Napisane przez Lille89 Pokaż wiadomość
ale rano załamka! wielka plama na piżamie dookoła lewej piersi! to dopiero 16t i 2 d, a tu już mleko mi ucieka... normalnie zero objawów ciąży, brzuch wygląda jak wzdęty i to tylko wieczorami (to akurat kwestia tyłozgięcia macicy), jak na początku ciąży zgubiłam 4 kilo, tak nadrobiłam dopiero 1 kg, ale piersi już aktywne, o matko
To faktycznie szybko leci...

Cytat:
Napisane przez Selis Pokaż wiadomość
smacznego! ja już po obiedzie, ale gofry też bym wszamała
Ja szamałam wczoraj

Cytat:
Ja uwielbiam bezowe kolory dla dziecka..
A ja z kolie nie cierpię, sa dla mnie zbyt mdłe, moze dlatego, ze ja w takich kolorach absolutnie źle wyglądam. Mój synek też jest bladziochem więc ma tęczę w szafie, czerwone, malinowe, niebieskie, zielone, pomarańczowe.

Cytat:
Tylko żadne z ssaków nie sikaja sobie do poslan nawet jak nie są uczone. To umiejętność która się nabywa z czasem. Tak samo jak mowa i zdolność do chodzenia.
Ciężko mi uwierzyc ze wysadzanie dziecka jest na rękę. Ja wole 5 razy na dobę zmienić pampka a jak nadejdzie ten moment to wierze ze pójdzie łatwo jak u dzieci które znam.
Ale jakoś trzeba dziecko nauczyć po co i do czego jest nocnik, no samo tego przecież nie wymyśli. Trzeba tylko też wyczuć moment, z reguły dwulatek jest gotowy żeby zacząć naukę.

Cytat:
Dziewczyny a jeśli chodzi o te zakupy dla dziecka to powiedzcie jakie ubrania i e jakich rozmiarach warto kupować? Jakieś body i kaftaniki? Bo ja się na tym zupełnie nie znam a ciągnie mnie juz pomału do tego typu zakupów ;-)
Tak jak wcześniej pisały, też 56 i 62, nawet 68 też, ale moze w naszym przypadku to już dłuższe rekawki bo wiadomo jakie u nas lato :/

Zastanawiam się czy np na przecenach na początku roku nie polować na jakiś kombinezon dla malucha...

A właśnie, w piątek byłam na tym usg, dzieć stał na głowie No i wg lekarza będziemy mieć córeczkę Wierzę mu, ale jeszcze nie nastawiam się na róż i fiolet, wolę to chociaż raz potwierdzić jak troszkę urośnie, moze w styczniu mi gin zrobi usg i też obejrzy. A fiolet i róż na pewno zagoszczą w szafie bo przy synku to tylko kilka rzeczy mam w takich kolorach. Lubię jak dziewczynki mają cos różowego, ale bez przesady. Córeczka mojej koleżanki z kolei często jest ubierana np na granatowo czy szaro, dla mnie to smutne kolory, ja lubię jak dzieci wygladają wesoło
Cały czas jakies ciało obce odczuwam na żołądku i ta cholerna głowa ciagle pobolewa

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-22, 10:22   #344
rybkaa90
Zakorzenienie

Czy u Was też taki wieje? Jakiś koszmar, strach wyjść z domu. Muszę się wynurzyć na pocztę i po ten zestaw dla taty.

06.09.2014
Stary 2014-12-22, 10:26   #345
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość

Zastanawiam się czy np na przecenach na początku roku nie polować na jakiś kombinezon dla malucha...

A właśnie, w piątek byłam na tym usg, dzieć stał na głowie No i wg lekarza będziemy mieć córeczkę Wierzę mu, ale jeszcze nie nastawiam się na róż i fiolet, wolę to chociaż raz potwierdzić jak troszkę urośnie, moze w styczniu mi gin zrobi usg i też obejrzy. A fiolet i róż na pewno zagoszczą w szafie bo przy synku to tylko kilka rzeczy mam w takich kolorach. Lubię jak dziewczynki mają cos różowego, ale bez przesady. Córeczka mojej koleżanki z kolei często jest ubierana np na granatowo czy szaro, dla mnie to smutne kolory, ja lubię jak dzieci wygladają wesoło
Cały czas jakies ciało obce odczuwam na żołądku i ta cholerna głowa ciagle pobolewa
Ja swojej kupiłam kombinezon na zimowych wyprz jak była jeszcze w brzuchu Tzn nie wiedziałam jeszcze czy to ona czy on. Kupiłam taki śliczny, niebieski, w mothercare

To gratuluje córeczki Tak po cichu

Moja ma rózne kolory w szafie. Ma jakąś tam różową sukienke, rózową bluzkę, ale niewiele tego jest Ma wszystkie kolory.. i niebieskie, zielone, fioletowe, czerwone i jasne mięty, błękity, beże.

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

Cytat:
Czy u Was też taki wieje? Jakiś koszmar, strach wyjść z domu. Muszę się wynurzyć na pocztę i po ten zestaw dla taty.
strasznie! i to od kilku dni!

Lena

Edytowane przez k a j a
Czas edycji: 2014-12-22 o 10:26
Stary 2014-12-22, 10:27   #346
tassia
Zakorzenienie

U nas leje... A mam masę sprawunkow do załatwienia na nogach z dzieckiem w wózku

[/RIGHT]
Stary 2014-12-22, 10:27   #347
rybkaa90
Zakorzenienie

abz gratulacje córeczki! liczę, że na następnej wizycie również się dowiem kto we mnie mieszka.

06.09.2014
Stary 2014-12-22, 10:33   #348
k a j a
Zakorzenienie

abz dopisać Ci dziewczynkę na 1 str?

Ja też mam wieeelką nadzieje na dowiedzenie się kto mieszka u mnieeee

Lena
Stary 2014-12-22, 10:54   #349
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Leje i wieje a ja muszę się wynurzyć na pocztę :/

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
abz dopisać Ci dziewczynkę na 1 str?

Ja też mam wieeelką nadzieje na dowiedzenie się kto mieszka u mnieeee
A ja jestem na liście w ogóle? Bo w sumie nic nie przesyłałam wcześniej nikomu. Jeżeli masz czas po poproszę o dopisanie: tp 28-06 i wizyta 14.01, dziewczynka może być, najwyzej sie zmieni, choc gin mówi, że nic tam nie było widać na chłopca.

abz jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-12-22, 11:05   #350
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
Leje i wieje a ja muszę się wynurzyć na pocztę :/

A ja jestem na liście w ogóle? Bo w sumie nic nie przesyłałam wcześniej nikomu. Jeżeli masz czas po poproszę o dopisanie: tp 28-06 i wizyta 14.01, dziewczynka może być, najwyzej sie zmieni, choc gin mówi, że nic tam nie było widać na chłopca.
oo a nie wiem To w takim razie wpisuję

Lena
Stary 2014-12-22, 11:17   #351
poldzik
Zadomowienie

czesc dziewczyny - troche mi zajelo przeczytanie tego co naprodukowalyscie przed weekend..

brzuch mi wyskoczyl. nagle nie moge zakladac rajstop bo mnie dusza i mi sie robi niedobrze od kiedy sie liczy drugi trymestr? bo u mnie dzisiaj pierwszy dzien 15 tygodnia! (juz, o kurczeeeee)

co do fotelikow samochodowych o ktorych byla mowa wczesniej. poczytalam tego bloga - bedziecie kupowac foteliki "tylem"? przyznam, ze nigdy takiego nie widzialam, wszyscy uzywaja tych "przodem"... ale jesli faktycznie bezpieczniejszy?

ja jeszcze nic nie kupowalam, chociaz powoli mnie ciagnie... pewnie w styczniu jak beda przeceny na cos sie skusze
do koloru rozowego nic nie mam, ale w sumie najbardziej podobaja mi sie neutralne, zielone, pomaranczowe i ogolnie kolorowe ciuszki. i kolor granatowy jest tez dosc uniwersalny.

gin mi przelozyl wizyte z 30 grudnia na 2 stycznia (kaja poprawisz na liscie?) szkoda, bo sie juz nie moglam doczekac

u mnie sloneczko swieci, pogoda calkiem ladna.
wczioraj zrobilam pierogi ale niewiele - tyle co na wigilie. zastanawiam sie czy uszek nie dolepic dzisiaj, moze dolepie jak mi sie bedzie chcialo.
poldzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-22, 11:19   #352
tassia
Zakorzenienie

Poldzik pierwszy,y fotelik i tak jest zawsze tyłem
Ja drugi kupilam tez tyłem i jestem mega zadowolona.
Jednak dla mnie bezpieczeństwo i zdrowie to priorytet i na tym absolutnie nie oszczedzam.

Zazdroszcze pogody
Ja w krk juz wytrzymać nie mogę tego syfu na zewnatrz

[/RIGHT]
Stary 2014-12-22, 11:24   #353
201710041131
Konto usunięte

abz gratuluje córy

Za 3 godziny ide do kosmetyczki, musze sie ogarnąć do Świąt
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-22, 11:25   #354
k a j a
Zakorzenienie

Pierwszy tyłem Potem przodem mielismy i mamy do dziś. Teraz mamy już ostatni

Lena
Stary 2014-12-22, 11:31   #355
poldzik
Zadomowienie

pierwszy to jest ten taki maly ktory np daja w zestawie z wozkiem 3w1?
Stary 2014-12-22, 11:32   #356
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poldzik Pokaż wiadomość
pierwszy to jest ten taki maly ktory np daja w zestawie z wozkiem 3w1?
Tak

Lena
Stary 2014-12-22, 11:34   #357
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Poldzik - pierwsze foteliki sa tylko tylem. Kolejny tez mamy tylem.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-22, 11:34   #358
rybkaa90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
abz gratuluje córy

Za 3 godziny ide do kosmetyczki, musze sie ogarnąć do Świąt
Zazdraszczam. Uwielbiam chodzić do kosmetyczki/ fryzjera!

06.09.2014
Stary 2014-12-22, 11:35   #359
poldzik
Zadomowienie

kaja my mamy ten sam tp czemu ty masz w podpisie 16/40 a mi wychodzi, ze dzisiaj pierwszy dzien 15 tygodnia? hmmm...
Stary 2014-12-22, 11:37   #360
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poldzik Pokaż wiadomość
kaja my mamy ten sam tp czemu ty masz w podpisie 16/40 a mi wychodzi, ze dzisiaj pierwszy dzien 15 tygodnia? hmmm...
Ja jestem tydzien przed Tobą, mam tp na 14.06.i mam dziś 15+1

Lena
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości