![]() |
#331 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Internetowe koleżanki :)
Cytat:
![]() Moja pierwsza miłość, z nim pierwszym się kochałam, to on mnie wyrwał z tego piekła z domu ![]() ![]() Boże kochany dlaczego widzisz a nie grzmisz?
![]() |
![]() |
#332 |
Raczkowanie
|
Nie będzie grzmiał ale będzie dalej pokazywał ci ile jesteś zdolna wytrzymać. Młoda jeszcze jesteś, tyle przed tobą. Kiedy miałam 23 lata, wielka miłość mojego życia oznajmiła mi, że się męczy, że go ograniczam, że to nie to. 3 lata. Trzy zasrane lata w których siedziałam w domku czekając aż pan wróci z nocnych eskapad z przyjaciółmi. Bolało, też nie było perspektyw. Wyłam i zawodziłam blisko pół roku. Tylko jego chciałam. A później wyszłam do ludzi i wiesz co? Tam tez był świat. Całkiem o nim zapomniałam. I było mi dobrze i to bolało jeszcze mocniej bo wmowilam sobie, że ja bez niego szczęśliwa być nie mogę. Latami się z gada leczyłam i o tyle jestem silniejsza.
![]() |
![]() |
#333 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#334 |
Raczkowanie
|
Czy znalazłam jedynego? Nie wiem, naprawdę nie mam pojęcia. Wiem, że znalazłam kogoś kogo pokochałam pomimo jego wszystkich wad. Pomimo tego, że momentami mam ochotę złapać za patelnię i walnąć mu tak prosto z serca, żeby się obudził ze swojego snu małego chłopca. Znalazłam kogoś kto mówi mi, że mnie kocha i choć boję się masakrycznie to wierzę mu w to. Znalazlam kogoś kto dzwoni do mnie w trakcie pracy i mówi mi żebym zabrała ciepłą czapkę jak będę wychodzić bo mogę przemarznac. Nie jest idealnie, potrafimy na siebie wrzeszczeć jak opętani a później się godzimy bo trudno jest się burmuszyć na siebie. O zgrozo, czasami ja też wstaję z fochem bo śniło mi się to czy tamto i on to rozumie bo jestem tylko człowiekiem z niewyrownanym poziomem hormonów xD
![]() |
![]() |
#335 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#336 |
Raczkowanie
|
Ja mam wrodzony choleryzm i ogólnie jestem trudnym człowiekiem. W sumie jak tak na siebie patrze to zawsze wszystko krzykiem szybciej zalatwiałam. Wiem, ze to nie powód do dumy a wręcz przeciwnie. Pilnuje się. Nie krzyczałam już od 18 dni. Jestem anonimowym krzykoholikiem. Teraz trudno ci to zrozumieć ale to nie jest koniec świata. Tak, mam świadomość, że pewnie myślisz, ze jestem durna z tymi swoimi życiowymi madrosciami które do niczego ci potrzebne nie są ale kiedyś bedzie lepiej. Powtarzaj to sobie.
![]() |
![]() |
#337 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie rozumiem natomiast jego, czuję jakbym się nie obudziła z koszmaru w którym trace najbliższą mi osobe ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#338 |
Raczkowanie
|
Wiesz co zrobił ten mój kretyn po 8 miesiącach od rozstania? Przyszedł do mnie. Przyszedł z podwiniętym ogonem i oznajmił mi, że był ostatnim złamasem, ze wie jak mnie skrzywdził i że ma świadomość, że nic tego nie naprawi. Siedziałam przed nim jak psychicznie chora. Ile razy wyobrażałam sobie sytuację jak ta? Miliony. Wybaczam mu, padam mu w ramiona, jest ślub i są dzieci. Wygrałam. Pffffff jedno wielkie kłamstwo. On nie miał litości. Wyprosiłam go z domu i znów sie rozpłakałam. A on? Tydzień później prowadzał się z nową. Chcesz się przytulić bo jest ci zle i jest ci przykro. Nie znasz innego rozwiązania. To norma. Też o tym stale myślałam. Trzeba znaleźć zastępstwo. Zjedz lody, idz na spacer, przygarnij psa. Żyj tak jakby gdzieś wyjechał.
![]() |
![]() |
#339 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Hehe lodów nie mam, na spacer za mocno wieje, mieszkam przy lesie, psa już mam ....i ostatni problem to ja musze wyjechać stąd ...mam nadzieje że nie będę codziennie szlochać...
![]() |
![]() |
#340 |
Raczkowanie
|
Wcześniej czy później źle by się to bycie z nim skończyło. Baran przez rok jeszcze chodził i wszystkim swoim znajomym rozpowiadał, że nikt nie ma prawa ze mną być bo jestem 'przechodzona', bo on się nie dzieli. Śmiech na sali. Nie masz żadnych znajomych z którymi mogłabyś coś wynająć na szybko? U mnie wieje tak, że jak wychodzę z psem to lecimy z wiatrem jak malutkie baloniki.
![]() |
![]() |
#341 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie mam, bo to mała mieścina, wszyscy prawie mieszkają z rodzicami albo to pary, więc nie będę się narzucać nikomu... Tak głupia mam cichą nadzieje że może zmądrzeje po tych moich ostrych słowach, wszystko mu wygarnęłam, co mi ślina na język przyniosła ![]() Mam nadzieje tylko że zawału nie dostane, bo u mnie właśnie w rodzinie (genetycznie)w młodym wieku odchodzą , nie chciałabym tak samo umrzeć ![]()
![]() |
![]() |
#342 |
Raczkowanie
|
A pokoje do wynajęcia. U mnie wszyscy długowieczni. Jak miałam być sama to panikowałam
---------- Dopisano o 01:50 ---------- Poprzedni post napisano o 01:47 ---------- Na myśl, że spędzę 85 lat z trzema kotami i dwoma psami. No ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. Wszystko jeszcze jakoś się poukłada. Może faktycznie coś przemysli a jak nie to wszystko ma w sobie jakiś wiekszy cel i tego musimy sie trzymać.
![]() |
![]() |
#343 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dokładnie tak samo myśle jak Ty ![]() Troche gratów mi się uzbierało przez te kilka lat, więc samego segregowania i pakowania też czasu zajmie sporo, ja się uspokoję może przyzwyczaję się do nowego stanu, oczywiście przede wszystkim do stanu dogadzania obiadkami itd, i miejmy nadzieję cichą że jednak dotrze do niego , że przez własną głupotę traci swoją połówkę...a jak nie to niech się wali na pape, zamknięty w czterech ścianach ze swoim kotem A co do pokoi to nie ma czegoś takiego, zresztą nie opłaca mi się wynajmować na kilka dni , dwa tygodnie i wracam do rodzinnego miasta, najgorsze miasto jakie może być(same wykolejeńce i ćpuny) ![]()
![]() |
![]() |
#344 |
Raczkowanie
|
Śląsk? Nie daj Boże żeby jeszcze kota swoim buractwem zaraził, szkoda zwierza xD ja, inteligentna matka strapionych pewnie wszystkie swoje rzeczy bym zostawiła. O taka jestem mądra. Zresztą już raz tak zrobiłam, powinni mnie leczyć z tej głupoty ponad normę. W zasadzie niczego nie żałuję tak mocno jak utraty moich książek. Teraz bym pewnie po nie wróciła ale co powiem? 'No siema, pamietasz mnie? Ja po moje horrory' już widzę jak we mnie rzuca kartonem i dogorywam pod tomami Kinga czy innego pisarza. Śmierć na poziomie to by była.
![]() |
![]() |
#345 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wielkopolska, a przenosze się do Zachodniopomorskiego Hehe kot akurat jest bardzo za nim, wkońcu to jego właściciel ![]() -pierdzi -beka -mlaszcze - i ogólnie sie nie słucha ![]() Hehe a z tym że zostawiałaś wszystko i uciekałaś to wcale Ci się nie dziwię, nieraz miałam ochote tak zrobić, ale szkoda tych moich torebek, i kosmetyków ,pewnie wszystkie by wywalił albo rozdał...
![]() |
![]() |
#346 |
Raczkowanie
|
O Jezusie, bylam głodna i nalalam sobie zupy. Jem, jem... a tu boom i przegryzlam czosnek. Bóg mnie pokarał, nie można jeść w nocy! Moja królowa jak zapoda salwę to nie wiem czy najpierw wciągać maskę gazową czy biec do okna żeby nim wyskoczyć. Nie wiem co ona jada ale to co po tym zostaje jest biologiczną zagładą dla nas ludzi. Ja miesiąc temu musiałam oddać jednego psa też razem od samego poczatku były. Po trzech dniach przywykła, ze została sama. Wiecej jedzenia z pańskiego stołu dla niej.
![]() |
![]() |
#347 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Heheh czosnek jeszcze nie taki zły ![]() ![]() Ja swojemu daje to co zwykle do jedzonka, a bąki ma takie że się czasami aż chce zwymiotować ![]() mimo że ma więcej wad niż zalet, to i tak jestem zdania, że pies najlepszym przyjacielem człowieka, może nie pogada , nie pomoże ale jednak jak jest ,spojrzy się tymi biednymi oczkami to nic tylko całować i całować śmierdziuszka ![]()
![]() |
![]() |
#348 |
Raczkowanie
|
O kupach to mogłabym cały esej napisać. Idziesz z tym woreczkiem a zielony dymek unosi się za wami. Najlepsze perfumy, wszystkich odstraszają XD lolita psiego nie ruszy. Musi być szyneczka i chlebek z maselkiem! Albo rybcia omomomom. I siedzi i piszczy nad miską. No to 2/3 obiadu twoje, reszta królowej, bo jak nie dasz to spalisz się w piekle. Masz kundelka czy to jakaś konkretna rasa?
![]() |
![]() |
#349 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() niestety mój jest na diecie, że tak powiem ,same puszeczki dostaje, i to co może, zadnych kości , ziemniaki i ryż też odpadają bo uczulony, w ogóle taki chorowity biedny coś jest, od małego choruje mi na skóre i uszy i nie wiadomo jaka przyczyna, takie geny chyba. Jeden z weterynarzy stwierdził że to od pylenia na wiosne drzewek się zaczeło i coś skończyć się nie chce... ---------- Dopisano o 02:54 ---------- Poprzedni post napisano o 02:53 ---------- hehe tak widzę że też jesteś nocnym markiem ![]() ja późno chodze spać i wstaje jak najwcześniej się da , czasami denerwujące ale cóż zrobić...
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#350 |
Raczkowanie
|
Moja alergiczka. Na tyłku ma wielkiego motylka na którym nigdy jej sierść nie odrosnie. Latem wielkie ropne rany jej się robią też nie wiadomo od czego. Całe nogi w ciapkach tam gdzie się coś zagoiło. Od lat na zastrzykach i lekach. Nic z tym nie da się zrobić. Przychodzi wiosna i musimy spacery do minimum ograniczać bo nawet jej wet nie ma pojęcia o co w tym wszystkim chodzi. Dodatkowo od szczeniaka ma problemy z kośćmi i miednica. Szczytem marzeń było żeby chodziła. Dała radę więc i pyłki mogą się schować. Muszę do rana czekać bo obiecałam, że skoro mam wolne to nie pójdę spać i jak mój piekny wróci to dopiero się położymy. Normalnie godz 22 a ja już jestem po drugiej stronie tęczy.
![]() |
![]() |
#351 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() lecem spać już ta pora i tak o godzine za późna paaa ![]()
![]() |
![]() |
#352 |
Raczkowanie
|
W zeszłym roku ponad 700 euro wydaliśmy na wszystkie badania, szczepienia itp itd. Teoretycznie jest zdrowa, nic jej nie dolega, problemu nie powinno być. Inny inteligent stwierdził, ze to taki urok tej rasy i że trzeba było innego psa sobie wybrać. Ja się nie znam, nikt mnie w tym temacie nie szkolił ale wolałabym żeby moje pieniądze były wydane dobrze A tu jeden mądry goni drugiego mądrego a pies jak zdychal mi na wiosnę tak dalej zdycha. 2 lata temu notorycznie czekałam do rana, później juz zasypiałam. Dzisiaj to tak wyjatkowo, niech czuje się wyróżniony. Idz, idz. Sen ci dobrze zrobi. Spokojnej nocy ci życzę.
![]() |
![]() |
#353 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
O dziwo jak mi nie wystarczało 6h snu tak teraz wstaję bez problemu, przez te głupie myśli...zmęczona oczywiście jestem, wykończona psychicznie ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#354 |
Konto usunięte
|
Aniołek dasz radę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#355 |
Zakorzenienie
|
Aniołek, współczuję, ale skoro tak po prostu zerwał, to nie jest Ciebie wart.
![]()
![]() |
![]() |
#356 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Hehe a najlepsze było jego pytanie : Ale się nie gniewasz chyba co? Nieeee k***a tylko dzięki niemu będę mieć wycięte z życia aż 6lat!!! najlepszych lat... ![]() ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Chcecie się pośmiać? Od wczoraj, żeby nie myśleć, czytam od groma głupkowatych kawałów , i ten zdecydowanie zasługuję na wklejenie tutaj ![]() Przed ślubem: Ona - Ciao, Janek! On - No nareszcie, już tak długo czekam. Ona - Może chcesz, żebym poszła? On - Nie! Co ci przyszło do głowy? Sama myśl o tym jest dla mnie straszna! Ona - Kochasz mnie? On - Oczywiście, o każdej porze dnia i nocy. Ona - Czy mnie kiedyś zdradziłeś? On - Nie! Nigdy! Dlaczego pytasz? Ona - Chcesz mnie pocałować? On - Tak, za każdym razem i przy każdej okazji. Ona - Czy byś mnie kiedykolwiek uderzył? On - Zwariowałaś? Przecież wiesz, jaki jestem. Ona - Czy mogę ci zaufać? On - Tak. Ona - Kochanie... Siedem lat po ślubie: Czytajcie od dołu...
![]() |
![]() |
#357 |
Konto usunięte
|
Rozumiem ze ci cieżko ale z drugiej strony Lepiej ze zerwał przed ślubem niz po.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#358 |
Zadomowienie
|
[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;49702370]Rozumiem ze ci cieżko ale z drugiej strony Lepiej ze zerwał przed ślubem niz po.[/QUOTE]
Właśnie najgorsze jest to, że po ślubie to wiedziałby że trzeba porozmawiać, jakoś by to wszystko się ułożyło, a tak to takie głupie oświadczyny niczego tak na prawdę nie zmieniają , nadal można odejść bez słowa, powiedzieć że nie ma sensu, nie starać się to naprawić. Ja tak to widzę, pamiętam jak dziś jak mi pewna starsza sklepikarka powiedziała, żeby brać jak najszybciej ślub skoro się kochamy, bo zna takie pary co po 7latach związku się rozchodzą bez słowa...I miała racje, a było to jakoś w 3 rocznice jak mu robiłam na obrączce grawer ''Na zawsze Twoja Ola :PP ><> ;* ''
![]() |
#359 |
Konto usunięte
|
No ale co za różnica porozmawialibyscie ale i tak sie rozeszli nie rozumiem przecież serio chciałabyś byc z kimś kto tak cię potraktował?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#360 |
Rozeznanie
|
Ślub nikogo nie powstrzyma przed odejściem... poza tym facet okazał się totalnym idiotą i naprawdę chciałabyś ratować związek za wszelką cenę? Wiem, że miłość to silne uczucie, ale nie warto być z kimś kto zachował się w taki egoistyczny sposób...
Zmarnowalas 6 lat, ale mogłaś z nim zmarnować całe życie... kto wie jak zachowywałby się w innych sytuacjach? A co gdyby pojawiły się dzieci? Facet jest mega nieodpowiedzialny. ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- WOŚP- rozumiem całą akcję, fajnie że w ten dzień prawie cała Polska pomaga, no ale kurcze... mam już dość tych natretnych wolontariuszy spotykanych na każdym kroku! Przecież nie będę co chwila wrzucać kasy do puszki... Edytowane przez Cathless Czas edycji: 2015-01-11 o 10:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:30.