|
|
#331 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część II
Cloche co do księży, u nas w sierpniu przyszedł nowy- 62 lata. Ja go jeszcze nie widziałam, bo się nie mogę do kościoła zebrać. Ja z tych wierzących, ale w Boga, a nie w księży. Ten nasz nowy to podobno nigdzie miejsca nie zagrzeje, bo go wszędzie wywalają. Od razu jak przyszedł, to remont plebanii zażyczył i nie śpi tam, bo się boi (???). Cyrki odstawia, nie chce zrobić mszy kiedy komuś pasuje, tylko kiedy on ma ochotę (u nas parafia malutka, więc wcześniej nie było z tym problemu). Dzieci w szkole podobno całą religię muszą siedzieć z rękami na kolanach i nogami skrzyżowanymi. No porażka. Mam nadzieję, że mi nie przyjdzie załatwiać przy nim chrzcin i już kogoś nowego dadzą, bo będzie miał temat na następne kazanie
![]() Ja wieczorem nie chodzę na cmentarz, sama bym się chyba bała Jedynie we wszystkich świętych albo w dzień zadusznych lubimy jechać zobaczyć jak się lampki świecą, ale dzisiaj nam się nie chce, bo strasznie zimno.Polinezyjka bardzo fajny pomysł z zapaleniem lampki na pustych grobach. |
|
|
|
#332 |
|
Zakorzenienie
|
Co do cmentarzy nocą to za młodych lat zawsze się chodziło wieczorami
|
|
|
|
#333 |
|
Raczkowanie
|
Cmentarz o tej porze wygląda pięknie znicze kwiaty. Szkoda tylko ze taki widok jest raz w roku.
|
|
#334 |
|
Mama Land
|
My właśnie wróciliśmy z cmentarza. U nas +15 st. za dnia, teraz około 10, więc bardzo cieplutko. No i zewsząd ogień świec
Wszystko byłoby super, gdyby nie orientacja w terenie Męża Pomylił drogę dobre 6 razy Imiona: U nas w kwestii chłopca decyzja zapadła już przed zapłodnieniem Będzie Hirek za to w kwestii dziewczynki trwają negocjacje. Miała być Ada, dziś jest Zuza, ale jest to zbyt popularne imię, więc się wahamy
|
|
|
|
#336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ludzie mają n*** w głowach. Ja w ogóle jak widze tą rewie mody to
|
|
|
#337 | |
|
Zadomowienie
|
Zawsze mówiłam, że moja córa będzie Majką, dochodzi co do czego to waham się
inne propozycję to Iga, Ola (tak ma na imię bliska osoba w rodzinie tż, więc odpada), Kamilka, ewentualnie Emilka a dziś na tapecie pojawiła się Sara i co mam wybrać? Cytat:
![]() Maja to mój wybór, ale nie pasuje mi to imię dla pani ok 30-40 lat Tak, tylko przeszkadza mi zapach wosku Jak gdzieś widzę maleństwo w wózeczku to oczywiście patrzę, to już chyba uzależnienie Dobrze, że chociaż z tym nie będzie problemu, jak np z imieniem, bo chyba nigdy nie wybiorę ![]() ---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- Co na drganie oka? Większą ilość magnezu?
|
|
|
#338 |
|
Zakorzenienie
|
Ja uwielbiam wieczorem, ale tylko właśnie 1 listopada.
Ale ja ogólnie tak w dzień też lubię cmentarze, cisza, spokój, specyficzna atmosfera... Czasem jak mi źle, jak potrzebuję się wyciszyć, wyłączyć, odpocząć od świata to idę na duży cmentarz i łażę sobie. Albo idę do babć, posiedzieć i pomilczeć. Plus na każdej wycieczce staram się zaliczyć jakiś zabytkowy. Cieszę się, że będę mieszkać blisko cmentarza, będę chodzić z dzieckiem na spacery ![]() A w tym roku nie idę Bo mi nie wolno łazikować, tylko na szybko byłam na mniejszym do babci podejść, a do drugiej i dziadka na wielki już nie poszłam...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
#339 |
|
Rozeznanie
|
Też właśnie wróciliśmy, pięknie jest wieczorem na cmentarzach, milion światełek
Zapaliłam świeczkę pod pomnikiem aniołka dla dzieci nienarodzonych...
|
|
#340 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Moim zdaniem do dorosłej kobiety pasuje Maja, a do nastolatki Majka. Mnie z Twoich propozycji najbardziej podoba się Sara, ewentualnie Kamila. Za to Emilia w ogóle mi się nie podoba. Dla dziewczynki Emilka-ok, ale do nastolatki też Emilka? albo Milka? Emila? |
||
|
|
|
#341 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Od dziś w mojej głowie siedzi Sara, myślę nad nią intensywnie ![]() Ojj nie wiedziałam, że to będzie taki trudny wybór
|
|
|
#342 | |
|
Raczkowanie
|
Hej, a ja sie dzisiaj dalej mecze ze skurczami, jutro ide do lekarza, mma tylko nadzieje, ze mnie przyjmie...
W ogole to ciagle jestem glodna dzisiaj, lodowke bym zjadla gdybym mogla, ide sobie nalac zupy, a przed chwila pochlonelam lody z bita smietana i wkrojona gruszka ![]() Wiecie co, wyroslam ze soich stnikow juz i na olx kupilam 80 f na oko, a teraz mam 75e i mi ciasno. W razie czego, do sie w staniku samodzielnie zmiejszyc obwod pod biustem, na jakis czas? Nie chce kupowac nic nowego, bo za miesiac wyrosne z tego rozmiaru ![]() ---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Cytat:
a Maja ladnie
|
|
|
|
|
#343 |
|
Zakorzenienie
|
Emmanuel = Emi, Emik...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
#344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kawał o halloween, nie jakiś super ale no dodam:P :- Dziewczynki! ubierajcie się! - Mamooo... a dziś jest halołyyn... - Ubieraj się... - Ale mamooo, pójdziemy na halołyyn? - Nie pójdziemy na żadne halołyn! - Ale mamooo... dlaczego? - bo... bo to nie jest polskie święto! ubierajcie się szybciej! Emma! Dżesika! idziemy do domu!
|
|
|
#345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#346 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#347 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ja uwielbiam w okresie wszystkich swietych, ale dzis na mszy 1,5 h ledwo wystalam i nie mam sily... Co sie dzieje to ja nie wiem..
Cytat:
A ja to dzis kobiete na glos skomentowalam wracajac z cmentarza, bo juz nie wytrzymalam i mąż ma pretensje..a powiedzialam tylko "stanie Ci taka na srodku chodnika i zadowolona z siebie"... Stanela ona, za reke dziecko, ktore trzymalo kolejne. Ja rozumiem, ale tysiace ludzi wraca do domu, mogla zejsc na bok jak ktos sie zgubil... Szlag by ja trafil ![]() ![]() Margueri Iga na wieeelkie tak!! ️U mnie cora by tak miala ️
|
|
#348 | |
|
Raczkowanie
|
Lina witam w klubie... Tylko za cholere nie moge dobrac rozmiaru... Pod biutem mam 76 cm, a w biuscie 92. Wg kalkulatorow z neta, wychodzi, ze to 75c a mi w 75e jest za ciasno! Jak ostatnio w pracy mialam na sobie ten stanik to marzylam tylko otym, zeby go jak najszybciej zdjac
No to wzielam teraz rozmiar wiekszy pod biustem i w miseczce, tylko to tak na oko. Moglabym dobrac dokladnie, ale szkoda mi 150-200 zl na stanik, z ktorego wyrosne za miesiac, gora dwa. ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Cytat:
mezem sie nie przejmuj.Caly czas mam skurcze, oby to nie bylo nic powaznego ! |
|
|
|
|
#349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#350 | |
|
Winter is coming
|
Cytat:
Ja też wyrosłam se swoich, wczoraj w esotiq mierzyłam 70 H i 75G, oba za małe, większych nie ma Ja już po imprezce, bardzo fajnie było, obżarłam się, bo teściowa świetnie gotuje. A narobiła tego żarcia, jakby miało być ze 100 osób. Ale mam jutro obiad z głowy, bo dostaliśmy wałówkę
Edytowane przez velika Czas edycji: 2015-11-01 o 21:12 |
|
|
|
|
#351 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro masz wizytę? To trzymam kciuki! Przynieś jutro dobre wieści
|
|
#352 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja tez jestem strasznie niecierpliwa. Wkurza mnie, ze ludzie ida srodkiem alejki e sklepie i ani ich ominac ani nic... A ty wleczesz sie za nimi, bo stoi babsko w samym przejsciu...---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Cytat:
moja jest po udarze i nie mam z nia kontaktu A jaki masz rozmiar pod biustem i w biuscie, ze 70h jest za male? ![]() ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- Oficjalnie wizyty nie mam bo nie ma terminu, ale sie wprosze, bo no wez... Martwie sie tmi skurczami, jak tydzien temu mialam usg to raczej nie zaszkodze dziecku teraz kolejnym? |
||
|
|
|
#353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale piesze słyszę takie słówko hihi ![]() Założyłaś sukieneczkę ?
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#354 | |
|
Winter is coming
|
hmm wymiarów swoich nie pamiętam. Pod pewnie jakieś 74-75, a w cyckach to spokojnie ze 100. Boję się sprawdzać
Mi wychodzą mniejsze miski z kalkulatorów, dlatego się nimi nie kieruję, tylko tym, co mi pasuje. Ale ja dość długo siedziałam w tematyce braffitingu ![]() ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Cytat:
![]() taa założyłam kuzynka chłopa stwierdziła, że najpierw wchodzą cycki, a potem ja
|
|
#355 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam
Wczoraj pojechaliśmy do teściów, żeby rano w korkach nie stać. Wróciliśmy dziś wieczoram więc runda po cmentarzach po zmroku zaliczona. Rychy od tygodnia czuję codzienie Przeważnie rano i wieczorem.Angielskie wesela mnie przerażają. Jak goście na głodno mogą mieć siłę na zabawę? |
|
|
|
#356 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z elfickiego.Ja raz kupiłam sobie niby dobrany stanik, po kilkunastu minutach musiałam zdjąć, bo miska pusta a obwód miażdżył żebra Cytat:
||
|
|
|
#357 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do imion, chyba nigdy nie wybiorę eh Podoba mi się Iga, ale najbliżsi kręcą nosem i już sama nie wiem... Ja noszę tylko luźniejsze staniki, bo nic mnie nie uwiera...
Edytowane przez margueri Czas edycji: 2015-11-01 o 21:44 |
|
|
|
|
#358 |
|
Zakorzenienie
|
Nikt nikogo nie zmusza do jedzenia wszystkiego, co się pojawi na stole.
|
|
|
|
#359 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=Jak dobrze;53309861]Hej, a ja sie dzisiaj dalej mecze ze skurczami, jutro ide do lekarza, mma tylko nadzieje, ze mnie przyjmie...
Ja mam te napinanie i twardosc brzucha mozna powiedziec ze bezustannie, wczoraj na noc wzielam nospe i jakos zasnelam, ale budzilam sie co chwile przez napiecie, a dzis po kapieli na chwile mi ulzylo, ale po 10 minutach od nowa;/ napisz koniecznie jak tam po wizycie
|
#360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale są tacy co się na każde danie na stole rzucą, bo jest Po prostu inna kultura, oni sobie jakoś radzą, tylko my mamy problem bo musimy się przestawić na obiad przed. Chociaż ostatnio też jadłam obiad przed weselem-ślub o 18, gości 200kilku, życzenia trwały godzinę, na sali z pół godziny czekania na zupę. Dobrze, że babcia wmusiła w nas ten obiad bo dostałam zimny rosół (tłuszcz osadzał się na łyżce...) a na drugie mięso w sosie grzybowym-a ja nienawidzę grzybów...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:05.

Pomylił drogę dobre 6 razy
Będzie Hirek 

Maja lub Aleksander

Bo mi nie wolno łazikować, tylko na szybko byłam na mniejszym do babci podejść, a do drugiej i dziadka na wielki już nie poszłam...

️
Przeważnie rano i wieczorem.