![]() |
#331 |
jestę wieszczę
|
Dot.: Czy udało się wam uniknąć gwałtu?-moja historia
kraj w którym ciężko jest znaleźć kobietę, która nigdy nie doświadczyła molestowania, nie jest bezpiecznym krajem.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#332 | |
Konto usunięte
|
Sheev, nie tak dawno temu policja wydała ''Poradnik'' dla kobiet, z radami, jak uniknąć gwałtu. Poradnika nie mogłam znaleźć, ale tu masz proszę artykuł:
http://kiciputek.blogspot.co.uk/2015...wacicieli.html Prawie jak twoje rady. Dlaczego twoja postawa i postawa Policji jest z gruntu zła, a tym bardziej szkodliwa, że subwersywna, naprawdę nie chce mi się tłumaczyć. Nie dziwię się emocjonalnym reakcjom kobiet w tym wątku. Dziwię się tym, którym się chciało tłumaczyć takie podstawowe rzeczy. Do rozsądnej, kulturalnej dyskusji niezbędne jest, żeby interlokutorzy znajdowali się przynajmniej w tym samej etycznej galaktyce. Pozwolę sobie zacytować z artykułu, gdyby tldr, ''Ciało kobiety to nie portfel ani mieszkanie. Nie można traktować go jak przedmiot, który można schować i zabezpieczyć przed kradzieżą. Porady "jak uniknąć gwałtu" to nie są proste triki w stylu trzymania plecaka przed sobą w autobusie. To jest zestaw reguł, które poważnie ograniczają swobodę kobiet w niemal każdej sytuacji.'' ---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ---------- Cytat:
Zamierzam popytać wśród znajomych kobiet w Yorkshire. Niemal KAŻDA ze znajomych mi bliskich kobiet padła przynajmniej raz ofiara przemocy seksualnej. Naprawdę ciekawi mnie, czy tutaj też tak jest. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#333 |
Zakorzenienie
|
Toć mowa o gwałcicielach i facetach ich usprawiedliwiających, a nie o ogóle Polaków. Już nie baw się w obrońcę ucieśnionych facetów, tych, co się zachowują jak ludzie nikt się tu nie czepia. I racja, że Polska nie wygląda źle na tle Europy, nie mówiąc dalej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#334 |
Konto usunięte
|
To w innych krajach Europy też można osobą publiczną będąc innej osobie publicznej życzyć molestowania przez mniejszość etniczną, po czym przeprosić za pomyłkę wywołaną być może niesłusznym posądzeniem o brak rasizmu i spotkać się z entuzjastyczną reakcją społeczną, pokrzepiającą autora tych słów, bo słuszność ma chłopina i trzeba mu polać?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#335 | ||||||||||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Odniosłam wrażenie, że jednak o winie trochę tu rozmawiamy. Cytat:
I rozumiem samo "przezorny zawsze ubezpieczony", ale chodzi o to, że sytuacją pożądaną (przez większość kobiet jak mniemam) jest sytuacja, kiedy kobieta nie musi się "ubezpieczać", bo mężczyźni szanują jej granice. (Tak, wiem, że to utopijne) Cytat:
Cytat:
Ogółem dążę do tego, że takie sytuacje zdarzają się nie tylko na pato-imprezach. Zdarzają się na imprezach zamkniętych w ekskluzywnych klubach, firmowych imprezach, czy urodzinach kumpla. W sytuacjach, w których praktycznie każdy człowiek (w tym i dżentelmen) się czasem znajdzie. Więc idąc tym tokiem myślenia możemy dojść do sytuacji "nigdzie kobieto nie wychodź gdzie są ludzie i alkohol". (tak, wiem, że wyolbrzymione, ale chodzi mi o same "tory", którymi dla mnie to idzie). Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Podłączam się pod pytanie - skąd opinia, że polska jest najbezpieczniejszym krajem dla kobiet? Edytowane przez Atavish Czas edycji: 2016-02-10 o 22:58 |
||||||||||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#336 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, nie odpisujmy trollowi, bo to jak grochem o ścianę, a on tylko zaśmieca ten wątek.
![]() |
![]() |
#337 |
Konto usunięte
|
Rzeczy jakie zglaszalam na policje, a reakcja... Czasy sa dziwne, wiec nie chce o tym pisać szczegolowo, ale nie czuje sie bezpieczna.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#338 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Jak tak czytałam o Twojej radzie "be careful", to się zastanawiałam jak bardzo careful ma być kobieta nie nosząca obcasów, mini, nie malująca się, nie pijąca alkoholu, będąca pół roku w związku, dziewica, którą właśnie jej ukochany postanowił zmusić do seksu "bo już tyle czasu razem, czas najwyższy, a tobie się wydaje że nie chcesz, zobaczysz, będziesz gotowa".
![]() |
![]() |
#339 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#340 | ||
Zakorzenienie
|
ale o czym Ty mówisz, skąd takie dane? kobieta zgłaszająca ekshibicjonistę, stalkera czy macanta na policję jest zwykle ignorowana. większość kobiet akceptuje przemoc seksualną. gdzie tu bezpieczeństwo?
no chyba tylko o to może chodzić. ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
elve, ale ona się przecież sama prosiła, bo pół roku go zwodziła, a on ma potrzeby... |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#341 |
po drugiej stronie szafy
|
Tak, takie rzeczy można było usłyszeć na policji.
![]() |
#342 |
Konto usunięte
|
wątek pełen wpisów o molestowaniu dzieci, przemocy ze strony najbliższych/znajomych, opisy normalnych sytuacji i rada faceta: dziewczyny uważajcie. nosz kurffa, jak?? jak miałam uważać jako dziecko na księdza na wycieczce? jak miałam uważać w centrum Warszawy w tłumie ludzi? jak mają uważać dziewczyny atakowane przez kolegów? jak mają uważać te, które spokojnie sobie spacerują w miejscu publicznym? cały wątek przykładów, że przemoc seksualna nie spotyka jedynie tych półnagich, pijanych, spacerujących nocą po ciemnym parku dziewczyn, a przyłazi tutaj jakiś baran, który próbuje przerzucić odpowiedzialność ze sprawcy na ofiarę. masakra.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#343 |
Konto usunięte
|
"Dzieci zawsze kłamią i wymyślają, żeby zwrócić na siebie uwagę."
& "Dzieci szybko zapominają, zobaczysz." |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#344 |
plum plum
|
Rada, by uważać na siebie miałaby sens, gdyby pozwolić kobietom wszystkich agresorów od razu atakować bronią palną. Choć w przypadku napadnięcia z tyłu to naprawdę niewiele jest w stanie pomóc, nawet kurs pomocy i znajomość sztuki walki, przy naprawdę dużym agresorze, który się rzuci i przygniecie do ziemi, daje minimalne szanse na ucieczkę.
![]() |
![]() |
#345 |
Raczkowanie
|
@Sheev link o który prosiles. http://pikio.pl/szwedzkie-feministki...was-sie-boimy/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#346 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Send from my mind using the Force. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#347 |
Konto usunięte
|
[1=9bfc43f248fa3dd370e3b64 5ec22fc32ebbe1d0f;5554007 1]wątek pełen wpisów o molestowaniu dzieci, przemocy ze strony najbliższych/znajomych, opisy normalnych sytuacji i rada faceta: dziewczyny uważajcie. nosz kurffa, jak?? jak miałam uważać jako dziecko na księdza na wycieczce? jak miałam uważać w centrum Warszawy w tłumie ludzi? jak mają uważać dziewczyny atakowane przez kolegów? jak mają uważać te, które spokojnie sobie spacerują w miejscu publicznym? cały wątek przykładów, że przemoc seksualna nie spotyka jedynie tych półnagich, pijanych, spacerujących nocą po ciemnym parku dziewczyn, a przyłazi tutaj jakiś baran, który próbuje przerzucić odpowiedzialność ze sprawcy na ofiarę. masakra.[/QUOTE]
i tak bolesnie typowo szowinistycznie zmiast dyskutowac z argumentami zajmuje sie ocena zdolnosci do logicznego myslenia odbiorcy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#348 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#349 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Pod historią faceta, który coby bronić swojego męskiego honoru strzelił żonie w głowę i w serce jak robiła dzieciom śniadanie do szkoły, bo nie mógł znieść myśli, że ona chce odejść. Polak, patriota, katolik, prawicowiec, polityk. 95% komentarzy było w tonie "no, musiała go czymś naprawdę zdenerwować" & "musiało mu się coś stać, to przecież taki porządny chłop był". Dwa dni później pokasowali wszystko, we wszystkich serwisach, zostawili tylko wzmianki z wyłączoną opcją dodawania komentarzy. "Dla dobra dzieci." |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#350 |
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Idealnie podsumowuje to co mówiłam wcześniej. Łysy nacjonalista, który sam by chętnie wykorzystał młodą chętna Szwedkę nagle chce jej bronić przed obcymi. Urocze.
Oczywiście nie generalizuję, bo znam porządnych chłopaków "po prawej stronie". A co do Falabelli to proponuję przeczytać niektóre posty po kilka razy. Nigdy w życiu bym nie zasugerowała, ze wszyscy Polacy są źli i gwałcą. Mam masę znajomych czy członków rodziny, którzy są absolutnie przeciwko jakiejkolwiek agresji seksualnej i starają się działać jakoś w kierunku polepszenia bezpieczeństwa kobiet. Ale niestety takich facetow przez wielkie F jest garstka. Reszta albo ma szowinistyczne podejscie do sprawy albo histerycznie boi się wyróżnic z tłumu żeby nie zostać uznanym za "ciotę". |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#351 |
Rozeznanie
|
[1=397c2675f3cdfd9a8d96949 5a6edd4aafb32f2d2_655aa1f 83943f;55094606]Też nie wiem dlaczego mali chłopcy już mają takie zagrywki.
Przypomniało się mi, jak byłam w przedszkolu. Nie wiem ile wtedy się ma lat, z 4-5 pewnie. I było trzech chłopaków, którzy się we mnie 'zakochali' i ciągle za mną chodzili i próbowali mnie pocałować. I bawiło ich to, że mnie się to nie podoba i że od nich się odsuwam. Wiem, że to głupie zabawy były i żadnych złych zamiarów nie mieli. No ale mimo wszystko nie słyszałam nigdy o dziewczynkach, które na siłę za kimś biegają i go całują. Chyba że tak robią też?[/QUOTE] Ja tak robiłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#352 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tel. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#353 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#354 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#355 | ||||||||||||||||||||||||||||
BAN stały
|
@sztojabudu
Cytat:
Cytat:
Fragment bloga: "Więc nie powiesz pijanej koleżance, żeby nie szła sama ciemną uliczką, bo feministyczna poprawność jest dla ciebie ważniejsza niż jej bezpieczeństwo? Oczywiście, że jej powiem i jeszcze sama ją odprowadzę. Bo trzeba rozróznić kilka sytuacji: a.) Ostrzeganie konkretnej osoby w konkretnej sytuacji przed konkretnym zagrożeniem - OK" Ten podpunkt jest kwintesencją tego, co z mizernym skutkiem próbuję tutaj wyjaśnić. @Atavish Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
" Cytat:
Cytat:
Miałem zamysł, by Wasze negatywne emocje przelać w jakiś konstruktywny plan. Wykorzystać zawziętość do ukierunkowanego działania. Jednak drobne nieporozumienie zostało wyolbrzymione, źle zinterpretowano tekst i intencje. Posypała się lawina, jedna za drugą zaczęły prześcigać się w popisach emocjonalnego szału, w którym dla chłodnych przemyśleń miejsca nie ma i zatraca się nawet podstawowe zdolności czytania ze zrozumieniem. Źle podszedłem do konwersji ich ciemnej strony w kierunku, jakiego bym sobie życzył. Teraz widzę, że powinienem podejść z inną taktyką. Musiałbym nieźle udawać, wbrew naturze, ale to też świetna forma treningu. Udawać współczującego, przytakującego, pocieszającego (najlepiej wrzucić jeszcze historię koleżanki), po czym delikatie zacząć naprowadzać na pożądane tory. Jak mi się będzie nudziło, to coś takiego skombinuję. Cytat:
Każde miejsce jest dobre do próby wprowadzenia pożytecznej zmiany, inicjatywy. Fakt, że kilka osób trochę się rozzłości nie czyni dobrego celu złym. Cytat:
@elvegirl Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
@gidran Cytat:
Cytat:
Skrzętnie wybieram argumenty pod przypadek, który omawiam. Daj inny, to się do niego odniosę. Jeśli zarzuty padają, ale nie odnoszą się bezpośrednio do tego co napisałem, to je wytykałem. Cytat:
Cytat:
@zlotniczanka Cytat:
BTW: można też być za przyzwoleniem na posiadanie broń palną, co w sporym stopniu wyrównałoby szanse kobiety i mężczyzny w razie zagrożenia. @hajduszoboszlo Cytat:
Być może z ogólnej liczby gwałtów wciąż większa część dzieje się za sprawą rodowitych Szwedów, ale tutaj ważniejsza jest proporcja - jeżeli imigranci statystycznie dopuszczają się przestępstw częściej, to reakcja obawy przed nimi jest zrozumiała. Wiąże się to też z tempem rozwoju demograficznego Europejczyków i muzułmanów w Europie. @Nuova Cytat:
@Glodomorek Cytat:
Mniejsza dzietność w rodzinach biednych posiada dodatnią korelację z mniejszą dzietnością w rodzinach patologicznych, a więc z występowaniem molestowania seksualnego w rodzinie. Niestety w warunkach europejskich jest to trudne do realizacji, jako że ujemny przyrost naturalny jest lub może stać się przyczyną zapaści gospodarczych, że o upadku systemu emerytalnego nie wspomnę - więc się nie patrzy jak obniżyć dzietność, a przeciwnie. Zarazem bogaci mniej pragną dzieci od biednych i trudniej ich do dzieci zachęcić. Biednych zaś się do dzieci zachęca, już zapijaczeni ojcowie z marginesu zacierają rączki na "pinset złotych". Druga rada: zaostrzenie prawa, również działanie na szerszą skalę. Trzecia rada: edukacja społeczeństwa, o której wspominaliśmy w rozmowie z Atavish. Do tego potrzebne byłoby pewne wstrząśnięcie społeczeństwem, wyjaśnienie jak olbrzymi wpływ mogą mieć podobne nadużycia na człowieka. Tutaj przydatne byłoby zebranie doświadczeń wypisanych w tym temacie. Uświadamianie czym jest prywatność, przyzwolenie, brak przyzwolenia. Temat ma pewien medialny potencjał, trzeba więc poruszyć za odpowiednie struny. Nieoptymalnie byłoby też, gdyby brały się za to wojujące feministki, gdyż to się dużej części społeczeństwa źle skojarzy, a jak wiadomo, liczą się efekty i potrzeba dotarcia do jak największego grona odbiorców. |
||||||||||||||||||||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#356 |
Konto usunięte
|
On sra na cierpienie każdej wykorzystanej i skrzywdzonej kobiety.
I nawet tu mu wolno. I nawet tu nie można zrobić nic, żeby go powstrzymać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#357 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#358 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja naprawdę nie rozumiem, jak niski poziom inteligencji emocjonalnej i empatii do drugiego człowieka trzeba mieć, żeby wejść na tak intymny i bolesny temat i p*eprzyć farmazony. jak chce sobie podyskutować o metodach zapobiegania (sic!) gwałtom, to niech sobie założy swój wątek. ten wątek jest po coś zupełnie innego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#359 | |
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Cytat:
![]() Btw czy tylko ja widzę w nim kolejne wcielenie trolla-filozofa-intelektualisty-"ja Was głupie baby nauczę myslec"? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#360 | |
.
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:14.