Małżeństwa jednopłciowe (homoseksualne) w Polsce - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Pokaż wyniki sondy: Czy małżeństwa jednopłciowe powinny być w Polsce zalegalizowane?
Tak 202 67,79%
Nie 74 24,83%
Nie wiem 5 1,68%
Nie obchodzi mnie to 17 5,70%
Głosujący: 298. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-02-08, 19:21   #331
201712071518
Konto usunięte

Dot.: Małżeństwa jednopłciowe (homoseksualne) w Polsce

Cytat:
Napisane przez Yuri22 Pokaż wiadomość
Ty nic nie rozumiesz. Mi nie przeszkadza, że są. Zawsze byli i będą. Co nie znaczy, że muszę ich oglądać. Czaisz?
To musi byc meczace chodzenie z zamknietymi oczami
201712071518 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-08, 19:24   #332
Yuri22
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ZaleszczotekKsiazkowy Pokaż wiadomość
Wiesz, że łamanie norm społecznych to coś innego, niż wynaturzenie, jakkolwiek to nazywać? Druga sprawa, że normy społeczne też ewoluują - zjawisko całkowicie naturalne i pożądane w rozwijającej się cywilizacji. Twoje poglądy prowadzą do regresji kulturowej.
Dla ciebie akceptacja homoseksualizmu to progres. Dla mnie regres.

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

Cytat:
Napisane przez danusiaes Pokaż wiadomość
Oglądasz. Codziennie.
Cytat:
Napisane przez stupid-girl Pokaż wiadomość
To musi byc meczace chodzenie z zamknietymi oczami
Dalej udawajcie, że nie wiecie o czym mówię. Tak jest fajniej.
Yuri22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-08, 19:35   #333
201605090958
Konto usunięte

Cytat:
Dalej udawajcie, że nie wiecie o czym mówię. Tak jest fajniej.
Też sie dobrze bawię, Twój poziom ignorancji faktów można tylko obśmiać. Serio w to wierzysz? w Europie w XXI wieku i to w Polsce, w tej Polsce która była mekką dla wyszydzanych w innych krajach? Bardziej mnie zdumiewa co robisz na babskim forum-maskulinizm?
201605090958 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-08, 19:45   #334
201607040940
Konto usunięte

Cytat:
a dwóch panów/dwie panie idących (e) za rękę, to coś złego i nienormalnego.
dziecko przeżyje szok w Maroku - bo tam standardem jest że przyjaciele chodzą za rękę- mężczyzna z mężczyzną a kobieta z kobietą.
201607040940 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-08, 20:02   #335
Renatka_2108
Zakorzenienie

GG do Renatka_2108

Cytat:
Ty nic nie rozumiesz. Mi nie przeszkadza, że są. Zawsze byli i będą. Co nie znaczy, że muszę ich oglądać. Czaisz?
My nie rozumiemy, a oni nas. A niech sobie siedzą gdzie chcą byłbym oglądać nie musiała.
Stary 2016-02-08, 20:14   #336
Yuri22
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Gosiaczek1969 Pokaż wiadomość
dziecko przeżyje szok w Maroku - bo tam standardem jest że przyjaciele chodzą za rękę- mężczyzna z mężczyzną a kobieta z kobietą.
Nie moje klimaty. Jeszcze mam sporo do zwiedzenia w Europie. Następnie, jeżeli już, to Azja. W Maroku można jeszcze spotkać np. mężczyznę z kozą, a to już zupełnie nie moja bajka.
Stary 2016-02-08, 20:18   #337
201712071518
Konto usunięte

Cytat:
Nie moje klimaty. Jeszcze mam sporo do zwiedzenia w Europie. Następnie, jeżeli już, to Azja. W Maroku można jeszcze spotkać np. mężczyznę z kozą, a to już zupełnie nie moja bajka.
A w Azji mase mezczyzn z cyckami i w mini
Ewentualnie opcje male/female/other w rubryce plec na wniosku wizowym
Istny raj <3

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-02-08, 20:32   #338
Yuri22
BAN stały

Cytat:
A w Azji mase mezczyzn z cyckami i w mini
Ewentualnie opcje male/female/other w rubryce plec na wniosku wizowym
Istny raj <3
Dla ciebie raj, dla mnie patologia. No ale co kto lubi.
Stary 2016-02-08, 20:34   #339
liselotta
lise-kotta

yuri, nie podróżuj, bo dziecko ci zbałamucą! nawyki sobie wyrobi!
liselotta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-08, 20:36   #340
201712071518
Konto usunięte

Cytat:
Dla ciebie raj, dla mnie patologia. No ale co kto lubi.
No toz ja Cie z dobrego serca ostrzegam zebys sie na taki wynaturzony kontynent nie pchal
Stary 2016-02-08, 20:58   #341
201606270916
Konto usunięte

Sugeruje na wszelki wypadek nie wypuszczać dziecka w domu. Może zamknąć w piwnicy i osobiście pokazywać wszystkie wzorce? niczym bohaterski F.

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2016-04-07 o 01:26
201606270916 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-02-08, 21:02   #342
Yuri22
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Krolowa Julianna Pokaż wiadomość
Sugeruje na wszelki wypadek nie wypuszczać dziecka w domu. Może zamknąć w piwnicy i osobiście pokazywać wszystkie wzorce? niczym bohaterski F.
Nie wiem jakie zwyczaje panowały u ciebie w domu, ale u mnie nie gwałciło się dzieci w piwnicy. Wypraszam sobie jakiekolwiek insynuacje, że miałbym gwałcić własne dziecko. Jesteś zdrowo [cenzura]. Ja rozumiem różnicę w poglądach ale są pewne granice.

Czas edycji: 2016-04-07 o 01:26 Powód: Słownictwo.
Stary 2016-02-08, 21:03   #343
Telephone
Meh.

Cytat:
Płyniesz trochę.

Czas edycji: 2016-04-07 o 01:27
Telephone jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-08, 21:27   #344
201606270916
Konto usunięte

Cytat:
Nie wiem jakie zwyczaje panowały u ciebie w domu, ale u mnie nie gwałciło się dzieci w piwnicy. Wypraszam sobie jakiekolwiek insynuacje, że miałbym gwałcić własne dziecko. Jesteś zdrowo poâ˜☠â˜☠â˜☠â˜☠â˜☠â˜☠â˜☠on a. Ja rozumiem różnicę w poglądach ale są pewne granice.
Ależ ja nie sugeruję że tak robisz. Ja tylko:
1. Pokazuję że nie zamkniesz dziecka przed całym światem
2. Heteroseksualiści też nie są świętoszkami, chodzącymi ideałami i odpowiedzią na całe zło tego świata

---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Telephone Pokaż wiadomość
Płyniesz trochę.
Czemu płynę? Jeśli geje to zło i dziecko nabiera "nienaturalnych" poglądów na świat to czego nabiera żyjąc wśród patologicznych przedstawicieli heteroseksualnych? Były tu linkowane artykuły o gejach gwałcących adoptowane dziecko i nie wywołały aż takiego oburzenia. Ot po prostu preferowanie żeńskich lub męskich narządów płciowych nie świadczy o człowieku. Nie można powiedzieć homoseksualista zły hetero dobry lub odwrotnie. Spaczone jednostki znajdą się zarówno wśród pierwszych jak i wśród drugich. Yuri niech zacznie się martwić o to co faktycznie stanowi zagrożenie dla jego dzieci a nie o to że zobaczą dwóch facetów idących za rękę.

---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

A odnośnie tych wątpliwych badań świadczących o negatywnych skutkach wychowania przez pary homoseksualne... Zastanówcie się na ile zakrzywiliby wyniki ludzie typu Yuri i Renatka. Na ile na depresje takich dzieci może mieć szykanowanie przez takie osoby, wytykanie palcami i określanie jako nienaturalnych dziwolągów "bo tak". Ale w Polsce dziwolągiem może być nawet dziecko niechodzące na religię czy para niebiorąca ślubu kościelnego - i krytyka pochodzi nierzadko od osób które chodzą do tego kościoła "bo tak wypada" mając gdzieś jego zasady i jawnie je naruszając.

Tacy nietolerancyjni rodzice też mają homoseksualne dzieci. Dzieci którym na pewno byłoby dużo ciężej się ujawnić wiedząc jakie zdanie mają rodzice

Tyle że ocknijcie się Yuri i Renatka to nie działa tak:

Homoseksualistą nie zostaje się przez zapatrzenie na geja. Brak ślubów dla par homoseksualnych nie jest równoznaczny z brakiem par homoseksualnych.

Jak chcecie żeby dziecko NIGDY W ŻYCIU NIE WIDZIAŁO GEJA to naprawdę jedynym wyjściem jest piwnica. Albo zdelegalizowanie homoseksualizmu na całym świecie bo nawet jak z Polski przegnacie ich z pochodniami to dziecko sobie obejrzy w internecie, usłyszy w szkole, radiu, telewizji.

Poza tym jak widać po wypowiedziach w tym wątku poglądy rodziców nie muszą się przekładać na poglądy dzieci i możecie się jeszcze boleśnie "rozczarować" swoim niehomofobicznym potomstwem.
Stary 2016-02-08, 21:32   #345
Telephone
Meh.

Cytat:
Czemu płynę? Jeśli geje to zło i dziecko nabiera "nienaturalnych" poglądów na świat to czego nabiera żyjąc wśród patologicznych przedstawicieli heteroseksualnych? Były tu linkowane artykuły o gejach gwałcących adoptowane dziecko i nie wywołały aż takiego oburzenia. Ot po prostu preferowanie żeńskich lub męskich narządów płciowych nie świadczy o człowieku. Nie można powiedzieć homoseksualista zły hetero dobry lub odwrotnie. Spaczone jednostki znajdą się zarówno wśród pierwszych jak i wśród drugich. Yuri niech zacznie się martwić o to co faktycznie stanowi zagrożenie dla jego dzieci a nie o to że zobaczą dwóch facetów idących za rękę.
Zgadzam się z drugą częścią, i już pisałam - ludzi "do odstrzału" znajdzie się wszędzie, ja to wiem, Ty to wiesz, Yuri średnio ogarnia (ale hej, nie traćmy nadziei). I co, wmusisz Yuriemu zmianę światopoglądu (nawet jeśli jest on totalnie dodupny)? Nie zgadzam się z Yurim w ani jednej sprawie i uważam że jego spojrzenie na homoseksualistów jest potwornie wypaczone i krzywdzące, a obawy o gejów/lesbijki na ulicach za najzwyczajniej śmieszne, ale jakieś porównania znikąd do "bohaterskiego F." uważam za równie denne. Też mi się wszystko przewraca, jak słyszę frazesy o "no homo, homo niewiadomo, homo fuj" i inne głupoty, ale między ludźmi którzy leją na uczucia innych, a ludźmi, którzy robią potworności pokroju F. drugiemu człowiekowi przez długie lata i w sumie to nie mają żadnych wyrzutów sumienia jest jeszcze masa innych, mniej lub bardziej upośledzonych światopoglądowo ludzi (elo Yuri). A jak już zarzucasz F., a potem tłumaczysz, że chodziło ci o fakt zamknięcia kogoś przed światem, no to nie mam pytań :P Bo F. totalnie nie kojarzy się jako wielokrotny gwałciciel własnej córki, tylko właśnie taki tam porywacz.

Ze wszelkimi EDITami posta zgadzam się w zupełności.

Czas edycji: 2016-04-07 o 01:27
Telephone jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-08, 21:35   #346
201606270916
Konto usunięte

Cytat:
Zgadzam się z drugą częścią, i już pisałam - ludzi "do odstrzału" znajdzie się wszędzie, ja to wiem, Ty to wiesz, Yuri średnio ogarnia (ale hej, nie traćmy nadziei). I co, wmusisz Yuriemu zmianę światopoglądu (nawet jeśli jest on totalnie dodupny)? Nie zgadzam się z Yurim w ani jednej sprawie i uważam że jego spojrzenie na homoseksualistów jest potwornie wypaczone i krzywdzące, a obawy o gejów/lesbijki na ulicach za najzwyczajniej śmieszne, ale jakieś porównania znikąd do "bohaterskiego F." uważam za równie denne. Też mi się wszystko przewraca, jak słyszę frazesy o "no homo, homo niewiadomo, homo fuj" i inne głupoty, ale między ludźmi którzy leją na uczucia innych, a ludźmi, którzy robią potworności pokroju F. drugiemu człowiekowi przez długie lata i w sumie to nie mają żadnych wyrzutów sumienia jest jeszcze masa innych, mniej lub bardziej upośledzonych światopoglądowo ludzi (elo Yuri). A jak już zarzucasz F., a potem tłumaczysz, że chodziło ci o fakt zamknięcia kogoś przed światem, no to nie mam pytań :P Bo F. totalnie nie kojarzy się jako wielokrotny gwałciciel własnej córki, tylko właśnie taki tam porywacz.

Ze wszelkimi EDITami posta zgadzam się w zupełności.
To uznajmy dwa w jednym - zamykanie raz, czuby wśród hetero dwa

Czas edycji: 2016-04-07 o 01:28
Stary 2016-02-08, 21:36   #347
201605090949
Konto usunięte

Cytat:
Dla ciebie akceptacja homoseksualizmu to progres. Dla mnie regres.
Maleństwo.
201605090949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-08, 21:38   #348
201606270916
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ZaleszczotekKsiazkowy Pokaż wiadomość
Maleństwo.
Nie każdy Jurij może podbijać kosmos
Stary 2016-02-08, 22:39   #349
Bananalama
jestę wieszczę

A na wątku jak zwykle znalazło się kilka januszełów z przerostem ego, które myślą, że cały świat istnieje po to, żeby zaspokajać ich wysublimowane gusta estetyczne. Ciebie brzydzą geje, innego brzydzi Twoja twarz, jeszcze innego grubasy, a mnie brzydzą dzieciaki z twarzą wysmarowaną żarciem albo gilami. Pozamykajmy wszystkich dla pewności. Geje i lesbijki nie są po to, żeby Ci się podobać, nie po to istnieją w przestrzeni publicznej. Są, aby być szczęśliwymi ludźmi.
A Ciebie Renatko życiowe doświadczenia niczego nie nauczyły. Nauka poszła w las. I może Ty przeżyłaś szykanowanie w szkole i sobie teraz odbijasz, nie wiem, ale ja widziałam już takich, którzy sobie nie poradzili.
A z resztą... jestem bi i jak słyszę takie dyrdymały, jak pojawiają się na tym wątku, to mam ochotę publicznie przypadkowej lasce oblizać nawet mały palec od nogi .
Ty mówisz, że nie chcesz na gejów patrzeć. Ktoś powie, że nie chce patrzeć na upośledzonych. Innemu się nie spodobają rude włosy. Czwarty nie lubi Żydów. I ani się obejrzymy, a będziemy mieć wszyscy jasne włosy, białą skórę, małżeństwa hetero i główki poprzekręcane w prawo.

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-02-09, 02:18   #350
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Człowieku! Ja nie piszę o tym, że moje dziecko stanie się gejem od patrzenia na gejów!

Mówię o tym, że jawny homoseksualizm jest czymś co ma negatywny wpływ na społeczeństwo w szerokim ujęciu i nie chcę aby moje dziecko uznawało to za normę. Prościej nie umiem.

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

Tylko ktoś chory może stawiać na równi przytulenie dziecka przez rodzica i homoseksualizmu.
I od kilku stron nie jesteś w stanie podać jednego klarownego powodu dlaczego tak jest. Bo żadnego rozsądnego nie podałeś.

Dla mnie jawne trzymanie psów na łańcuchach jest na przykład czymś, co ma negatywny wpływ na społeczeństwo w szerokim ujęciu, a na dzieci to już w ogóle dużo bardziej negatywny wpływ ma wpajanie takiego wzorca normy postępowania niż oglądanie ludzi tej samej płci trzymających się za ręce.

Edytowane przez laisla
Czas edycji: 2016-02-09 o 02:20
laisla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-09, 05:50   #351
Yuri22
BAN stały

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
I od kilku stron nie jesteś w stanie podać jednego klarownego powodu dlaczego tak jest. Bo żadnego rozsądnego nie podałeś.

Dla mnie jawne trzymanie psów na łańcuchach jest na przykład czymś, co ma negatywny wpływ na społeczeństwo w szerokim ujęciu, a na dzieci to już w ogóle dużo bardziej negatywny wpływ ma wpajanie takiego wzorca normy postępowania niż oglądanie ludzi tej samej płci trzymających się za ręce.
Usiądę na przeciwko ciebie w autobusie, zacznę grzebać w nosie, wyciągnę wielkiego zielonego gila i zacznę się nim bawić. Daj znać czy będziesz zniesmaczona. Nie zapomnij podać rozsądnego powodu.

P.S. Fajne macie standardy na tym forum. Dostałem ostrzeżenie za inwektyw w kierunku kogoś, kto zasugerował bym zamknął swoje dziecko w piwnicy i je gwałcił. Ww. osoba ostrzeżenia nie otrzymała.

Edytowane przez Yuri22
Czas edycji: 2016-02-09 o 05:55
Stary 2016-02-09, 06:18   #352
201712071518
Konto usunięte

Cytat:
Usiądę na przeciwko ciebie w autobusie, zacznę grzebać w nosie, wyciągnę wielkiego zielonego gila i zacznę się nim bawić. Daj znać czy będziesz zniesmaczona. Nie zapomnij podać rozsądnego powodu.

P.S. Fajne macie standardy na tym forum. Dostałem ostrzeżenie za inwektyw w kierunku kogoś, kto zasugerował bym zamknął swoje dziecko w piwnicy i je gwałcił. Ww. osoba ostrzeżenia nie otrzymała.
Jak sie nie podoba to nie ma obowiazku bycia na forum i niesienia kaganka ciemnoty
Stary 2016-02-09, 06:37   #353
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gosiaczek1969 Pokaż wiadomość
I wtedy wytłumaczę dziecku, że jest to normą w Maroku. Popatrzymy, zaakceptujemy taki widok w tym kraju, a potem wrócimy do Polski.
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-09, 06:40   #354
Yuri22
BAN stały

Cytat:
Jak sie nie podoba to nie ma obowiazku bycia na forum i niesienia kaganka ciemnoty
Pewnie, że się nie podoba, ale sam stąd nie pójdę. Musicie mnie wyrzucić. Tylko, że wtedy te wasze gadki o tolerancji szlag trafi.

---------- Dopisano o 07:40 ---------- Poprzedni post napisano o 07:40 ----------

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
I wtedy wytłumaczę dziecku, że jest to normą w Maroku. Popatrzymy, zaakceptujemy taki widok w tym kraju, a potem wrócimy do Polski.
Weź przestań. Nie wciskaj ludziom "ciemnoty".
Stary 2016-02-09, 06:46   #355
201712071518
Konto usunięte

Cytat:
Pewnie, że się nie podoba, ale sam stąd nie pójdę. Musicie mnie wyrzucić. Tylko, że wtedy te wasze gadki o tolerancji szlag trafi.

---------- Dopisano o 07:40 ---------- Poprzedni post napisano o 07:40 ----------

Weź przestań. Nie wciskaj ludziom "ciemnoty".
Jak sobie zasluzysz gadkami o pop...leniu to wylecisz.
I nie za poglady, ale za chamstwo.
Stary 2016-02-09, 06:53   #356
Yuri22
BAN stały

Cytat:
Jak sobie zasluzysz gadkami o pop...leniu to wylecisz.
I nie za poglady, ale za chamstwo.
Zasady są te same dla wszystkich, czy osobne dla mnie i dla reszty? Gadki o zamknięciu mojego syna w piwnicy i jego gwałceniu podchodzą pod chamstwo, czy nie?
Stary 2016-02-09, 07:05   #357
liselotta
lise-kotta

Cytat:
Zasady są te same dla wszystkich, czy osobne dla mnie i dla reszty? Gadki o zamknięciu mojego syna w piwnicy i jego gwałceniu podchodzą pod chamstwo, czy nie?
Pokaż gdzie ci ktoś napisał, że tak, więzisz swojego syna w piwnicy i go gwałcisz. Bo nie widzę.
liselotta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-02-09, 07:13   #358
Yuri22
BAN stały

Cytat:
Napisane przez liselotta Pokaż wiadomość
Pokaż gdzie ci ktoś napisał, że tak, więzisz swojego syna w piwnicy i go gwałcisz. Bo nie widzę.
Nie, że więżę, tylko zasugerowano mi bym tak zrobił. Proszę:

Cytat:
I chyba nie tylko ja to zauważyłem:

Cytat:
Płyniesz trochę.
Cytat:
Nie zgadzam się z Yurim w ani jednej sprawie i uważam że jego spojrzenie na homoseksualistów jest potwornie wypaczone i krzywdzące, a obawy o gejów/lesbijki na ulicach za najzwyczajniej śmieszne, ale jakieś porównania znikąd do "bohaterskiego F." uważam za równie denne.

Czas edycji: 2016-04-07 o 01:28
Stary 2016-02-09, 07:17   #359
201712071518
Konto usunięte

Po czym wypowiedz zostala rozwinieta i z tym zgodzili sie wszyscy
Natomiast ty jak prawilny polski Seba rzuciles bluzgami.
synkowi tez przekazesz taki wzorzec dyskusji?
Stary 2016-02-09, 07:34   #360
Yuri22
BAN stały

Cytat:
Po czym wypowiedz zostala rozwinieta i z tym zgodzili sie wszyscy
Natomiast ty jak prawilny polski Seba rzuciles bluzgami.
synkowi tez przekazesz taki wzorzec dyskusji?
Zgodzili się wszyscy, a ostrzeżenie dostałem tylko ja.

Jak to było? A, już wiem: "Każdy inny, WSZYSCY RÓWNI".

A syna nauczę przede wszystkim, że jak pisze po polsku, to ma używać polskich znaków diakrytycznych, a nie jak typowa Graża "sorki, pisze z fona i nie mam polskich znakuf".
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości