|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#331 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 w końcu tulą swoje maleństwa! Odchowalni część pierwsza
Justyna no tak masz rację i ja się staram. Dziękuję każdej za wszystkie rady i tak jak mówiłam będziemy dążyć by zatrzymać KP jak najdłużej. Ale bez meczenia jej i siebie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#332 |
Winter is coming
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 w końcu tulą swoje maleństwa! Odchowalni część pierwsza
No ja miałam wywalone czy się uda ale skoro się udalo to chce do 6 miesiąca A najlepiej do roku, ale to z czystego lenistwa bo kp jest bardzo wygodne. W każdym razie trzymam kciuki Patulinka zeby wszystko się dobrze ułożyło😊
![]() |
#333 |
Rozeznanie
|
Jejuuuu! Ile do nadrabiania! Przepraszam, ale nie ogarniam ostatnio! Ciagle mam cos do roboty
![]() ![]() Wczoraj tak sie rozpłakał, ze za nic nie mogłam go uspokoić, tz dał rade.. Pisałam Wam o tych jego wieczornych odchylach, ze krzyczy na cyca i doszłam do tego, ze to brzuszek. Bo je normalnie i nagle puszcza cycka i wrzask, ja go wtedy prostuje i musi sobie beknąć i znow głodny i wrzask i bek.. Nie miał tak. Czasem az mu sie uleje, nie wiem czy w takim przypadku pomogły by te espumisany i inne tak radziła położna.. W srode szczepienie bede pytac. Szkoda ni go ![]() Patulinka! Trzymam za Ciebie kciuki! Wszystkie Cie tu wspieramy bardzo! I chcemy jak najlepiej dla Was! Wałcz kobieto! I uwierz w to, ze sie uda, a sie uda! Pokarm jest w mózgu, nie skazuj sie na porażkę, jak nie wyjdzie to trudno, ale bedziesz wiedziała, ze zrobiłaś wszystko co w Twojej mocy ![]() ![]() Chustowanie Mielismy dzis doradcę w domu i jak na lalce to szło super i sprawnie tak na Młodym ni Hu Hu ![]() ![]() ![]() Uczulenie na białko krowie Młody ma wysypkę, kaszkę taka na buzi tylko od paru dni, nie schodzi, polozna mowi, zeby odstawić nabiał... Uwielbiam nabiał ![]() Ugotowałam botwinke ![]() ![]() ImageUploadedByWizaz Forum1465049581.230869.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#334 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja też już chyba z pół kilo wciągnęłam. Kilka dni temu też trochę zjadłam i nic więc chyba spokojnie mogę Cytat:
U nas w dzień ciągiem przespi maks 2 godziny, a zazwyczaj to pół h albo godzine. Wstaje przed 7 żebym mogła się ogarnąć przed wyjściem męża do pracy Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#335 |
Zakorzenienie
|
Patulinka cóz zrób to co będzie dla Was najlepsze
![]() Kopycio kobieto, ale Ty obrotna jesteś! daj mi przepis na tort, bo chcę coś zrobić z truskawkami, a wygląda obłędnie ![]() Jadę do rodziców na 3 dni, mama już zapowiada, że jak dorwie małego to będę miała luzik ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#336 |
Wtajemniczenie
|
Mamusie kwietniowe 2016 w końcu tulą swoje maleństwa! Odchowalni część pierwsza!
Patulinka a co robimy?! Wspieramy, szukamy rozwiazania...szukamy w czym tkwi problem. I nie mozesz miec wyrzutow sumienia, bo niby dlaczego? Ja jestem w 100% pewna ze to kryzys polaczony ze slaba stymulacja ostatnich 2 mcy. Ba! Ja nawet wiem ze Ci sie uda jesli sie nie poddasz. A wiesz dlaczego? Bo jestes silna dla swojego dziecka, nie zalamiesz sie. Moze przegne pałe teraz ale mysle ze to podziala. Bo jakby nie patrzec to Twoja Zosia moglaby byc zaliczona do wczesniakow, dostala nawet szczepionki darmowe mowilas w zwiazku z tym. Wiec pomysl sobie ze malenka Zosia najbardziej na swiecie (bardziej niz nie jedno "nasze" forumowe dziecko) potrzebuje Twojego mleka, ono daje jej przeciwciala, daje szanse na to, ze bedzie sie super dobrze rozwijac. I co, warto chyba nie? Sprobuj, daj Wam te 2-3 dni chociaz. Wiem ze juz jestes umeczona i ze chcialabys wytchnienia, ale dobrze wiesz ze "wytchnienie" przy MM to tak nie do konca. Wieksza robota i zmeczenie wg mnie. Jesli sie nie uda to bedziesz wiedziec ze zrobilas wszystko..to nie bedzie dezerterka. Po prostu tam do gory tak Wam "zapisali" i bedziesz mogla podac MM z podniesiona glowa. Walcz kochana
![]()
Mikołaj <3 01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3 Edytowane przez kejka90 Czas edycji: 2016-06-04 o 16:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#337 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ---------- KEJKA, skorzystałam z rady Vel i już jest lepiej. ![]() Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- Martinixxx, dokładnie tak, ale to przez to, że nie mógł zrobić kupki, ale jak już o 10 zrobił to się poprawiło. Tylko już nie szliśmy spać. Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#338 |
Wtajemniczenie
|
Graty Niulka
![]()
![]() |
#339 |
Zadomowienie
|
Kopycio, u mnie tak było, tylko lekarz stwierdził, że nie wie od czego to skoro ja pouczona przez położną praktycznie nie jadłam nabiału. Kazał mi kupić oilatum lub coś podobnego. Kupiłam balsam Ziaja med do skóry z AZS, natłuszczajacy i po dwóch dniach zniknęło. Smarowałam dwa razy dziennie.
Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#340 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dam nam te 2-3 dni i zobaczymy co będzie choć liczę na pozytywny rozwój sytuacji i rzekę mleka! Będę się starać właśnie dla mojej Zosi. Tak jak do tej pory, najlepiej jak potrafię. ☺ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#341 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nooo ![]() ![]() Bedzie dobrze cokolwiek bedzie sie dzialo ! Pozytywne myslenie jest najwazniejsze ![]()
![]() |
![]() |
#342 |
Rozeznanie
|
Lulka, lubie miec wszystko zrobione na czas
![]() ![]() Trzy dni wakacji Ci sie szykują ![]() ![]() Niulka a jesz teraz nabiał? Czy nadal nie? Krostki nie wracają? Patulinka powodzenia! ![]() Zapomniałam Wam napisać! Dzis podczas tego chustowania Młody troche krzyczał, było goraco i troche sie zmęczył ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#343 |
Wtajemniczenie
|
Kopycio usmialam sie Twoja mama
![]()
![]() |
#344 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- Kopycio, jem tylko masło, w sensie na kanapkach. Od czasu do czasu kanapki z twarogiem, zupy zawsze zabielone śmietaną. Wysypka nie wróciła, ale ja dopiero od poniedziałku stosowałam ten balsam. Nie wiem jak będzie dalej, póki co jest ok. Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#345 |
Zakorzenienie
|
Kopycio, dzięki za przepis
![]() Niezła ta Twoja mama hihi, ale co do mojej to 100 % racji. Tylko zajechałam, Bartek ubrany w spodnie jeansy i body z krotkim rękawkiem, godzina 18 sta, a ta od razu gdzie czapeczka i kaftanik? ![]() Masakra! |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#346 |
Mama Land
|
Kopycio: Moja Mama tak samo by zrobiła
![]() Patulinka: Kejka powiedziała to, o czym ja chciałam wspomnieć: Zośka przyszła na świat wcześniej niż planowałaś i to sporo. A jednak dałyście radę. Teraz znów jesteś wystawiona na próbę, ale i tym razem sobie poradzicie ![]() A dwa dni przytulania i nie robienia nic poza tym (niech tz się zajmie domem, korona mu z głowy nie spadnie. Uczelnia poczekała, dwa dni dłużej jej nie zbawią). Mimo że będzie to trudne, to wierz mi - warto! Dla późniejszego świętego spokoju ducha. Poli: Z tą różyczka to wyszła infekcja a'la grypa, a wysypka (która była na ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- No zasnęła mi Typiara mała! Wróciłyśmy właśnie ze spaceru (no krew mnie zalewa przez wszechobecne robaki! Karmiłam na ławce w parku i się zleciały jakieś mutanty ![]() Wszystko w wózku uwaliła mlekiem, ale chyba nie będę prać, to tżowi będzie spała jak mu ją zostawię w środę 😁 bo w środę odpoczywam mentalnie i robię reset systemu! Rano poporodowy przegląd podwozia, popołudniu kosmetyczka, a wieczorem lejdis najt 😎 pozostaje pytanie czy jechać samochodem, czy olać to i po prostu skorzystać z życia :P:
![]() |
#347 |
Matka Smoka
|
Kopycio - a skąd wiesz ze wysypka od nabialu a nie np od truskaw?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#348 |
Zakorzenienie
|
Padam. Ewka wstała dziś o 6.30 i do tej pory spała raz 30 min i 3 razy po 5 min. Na koniec już się popłakała ze zmęczenia, kąpiel trochę ją wyciszyła i niby zasnęła ale boję się jeszcze cieszyć.
Na dodatek z małżem wczoraj wieczorem się posprzeczaliśmy, rano normalnie się do niego odzywałam, a ten miał focha. Dopiero przez młodą niedawno przemówił ale i tak idzie mu słabo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#349 |
Zakorzenienie
|
O nie! Pisałam i pisałam i sobie wyszłam, a pisałam z przerwami od południa wiec nie pamiętam co pisałam
![]() Nie pamiętam czy to już wyslalam czy tylko miałam napisane, najwyżej sie powtórzę :P Przeszłam na pampki 3 bo skończyły mi sie 2 wiec z braku laku uzylam trojek i byly dobre. Aczkolwiek podejrzewałam ze wyrosla bo kazda kupa przelatywala a wcześniej tak nie bylo . Patulinka kciuki by Ci sie jednak udalo z KP bo o wiele wygodniej bedzie w przyszłości wyciągnąć pierś gdziekolwiek ![]() Kopycio - no robię to tak ze przygotowuje chustę i ja zaplakana i wyginająca sie daje na ramie,bujam sie chwile, śpiewam itd, ona się troszkę uspokoi to zsuwam ja do chusty i zaczynam naciągać do ucha. Potem dalej bujam i mówię do niej. Jak tkana to w tym czasie ogarniam odwracanie ramion. Jak sie nie uspokoiła to dalej probuje uspokoić i odchylam sie do tylu by lepiej leżała na mnie i ustawiam bioderka.q Potem lapie z tylu krawędzie i zaczynam dociąganie. I ona juz zazwyczaj siedzi spokojnei. Z kolkows jest prościej mi ja zamotac placzaca bo szybciej. A i początkowo darla die nawet po zsmptanii i wyginala ze bioderka byly zle, po paru razach zalapala ze w chuście jest jej najlepiej <3 Kopycio ![]()
![]() |
![]() |
#350 |
Mama Land
|
Poli: Myślę że większość naszych rodziców takie metody praktykowało.
Co do chusty: A Sara się w niej nie gniecie? Moja chce fikać kończynami, a chusta krępuje jej ruchy ![]() Noooo ... Jak skończyłam poprzedni post, to M. Zrobiła mega kupę, więc kąpiel przyspieszona w czasie ![]() ![]()
![]() |
#351 |
Zakorzenienie
|
Kopycio ale Twoja mama wymyslila.. no ale babcia...
Tort smakowity Kejka.. brawo za post ![]()
![]() |
#352 |
Rozeznanie
|
Kejka tez sie usmialam, ale tez uświadomiłam sobie jaka to musi byc milosc
![]() Niulka dziekuje ![]() ![]() Luka! Przewidziałam wszystko! ![]() Asia olej auto! Jak wolne to wolne ![]() Ineso, bo truskawki pierwszy raz jadłam miesiac temu i nic mu nie było, a jak jadłam teraz to juz miał ta wysypkę i nic wiecej nie wyskoczyło. Poli dzieki ![]() ![]() ![]() Twoja mama niezła! Czego to sie człowiek dowiaduje po latach ![]() ![]() Kayira ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#353 |
Zadomowienie
|
patulinka trzymamy kciuki i wspieramy
![]() ![]() małżon wazyl sie dzisiaj z igorkiem przed kapiela - mały wazy równe 6kg, kupiłam dzisiaj pampki 3 - wzielam te pomaranczowe sleep & play i te zielone - czym sie roznia? cenowo taniej wychodza pomaranczowe, zobaczymy jak sie beda spisywac i radzic z kupalami
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#354 |
Raczkowanie
|
Patulinka
Trzymam za Ciebie kciuki. Widać, że przeżywasz tę sytuację z kp. Na spokojnie i bez stresu postaraj się spróbować. Kopycio Robisz smaka tortem. Też lubię tę stronę z przepisami. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#355 |
Raczkowanie
|
AsiaPo zazdroszczę środy
![]() ![]() tez chętnie bym sie wyrwała na cały dzien ale moja dalej nie chce sie przekonać do butli wiec max na 3 godz moge gdzies wyskoczyć ![]() Dzis juz próbowaliśmy zeby tz ją karmił z butli i dalej wrzask i wypluwała a z cycka bardzo chętnie. Próbowaliśmy z dwóch butelek i z aventu i medeli, moze jakies inne polecicie? Bo w sierpniu mamy wesele siostry a wczesniej jej wieczór panieński wiec do tego czasu mała musi zaprzyjaźnić sie z butla. Kopycio moja miała takie krostki na buzi i pediatra powiedziała ze to nie wyglada na alergie i kazała smarować Oilatum kremem i ładnie zeszło, próbowałam tez krochmalu. Poli niezłe z mamą ![]() ![]() Patulinka trzymam kciuki, zeby wszystko było dobrze! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#356 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#357 | |
Zadomowienie
|
Dziewczyny dziękuję wam za wsparcie
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#358 |
Zakorzenienie
|
AsiaPo, nie moja jak leży to caly czas fika, ale w chuście sie wycisza i najczęściej zasypia.
Moja tez tak czasem zaśnie, po chwili sie budzi i placzkuje. Nie mam pojecia czemu:/ Albo przez sen sie wierci i rzuca, zasypia, po chwili znowu. HappyGirl widze ze mamy identycznie co do picia z butli. A smoczek Ciumka? Ja moja teraz trenuje w smoku ![]() Twoja mama jest niesamowita! Chciała was wybudzić ojej 😍
![]() |
![]() |
#359 |
Zakorzenienie
|
A nie mowilam... wczoraj po usg nawet cos pociumkal z butli ale bez zaangazowania wiec moze cos sie ruszy jednak.. moze sk smoka sie przekona...
Uciekam spac. Radler wypity a ja zasypiam. Do pozniej
![]() |
#360 | |
Raczkowanie
|
Kejka DANIKA wyjaśniła ci wcześniej ode mnie znaczenie słowa krupa.
Na śląsku też mówią inaczej, kaszubi też. ---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Cytat:
Dokarmianie mm Gdy dawałam moje mleko i dokarmiałam mm młoda miała straszne problemy z żołądkiem których nie było gdy dawałam tylko swoje mleko. Teraz gdy daje tylko mm problemu też nie ma. Wtedy gdy dokarmiałam mm to szedł w ruch espumisan młoda darła się w niebo-glosy do tego prężenie się podkurczanie nużek i murowane noszenie na rękach do godziny po posiłkach.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:36.