![]() |
#331 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Perypetii Październikówek 2016 cz. III
Aneczka, Tobie również wszystkiego naj
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#332 |
Rozeznanie
|
Paryżanka sto lat! Ja w tym roku kończę 31 więc mała różnica, też to będzie 1. dziecko.
I Marta dobrze że TŻ się ogarnął w porę ![]() Ja sobie zdaję sprawę że ludzie są zabiegani i mogą nie pamiętać, więc tak już tydzień przed urodzinami zaczynam sama ględzić "och, niedługo mam urodziny" ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- I słonik ta sukienka jest śliczna. Moja kuzynka miała podobną po ostatniej ciąży ale niestety ona ma rozmiar S a ja L, więc się nie załapałam. Ja jestem zaproszona na wesele na koniec września, ale raczej się nie wybiorę, nie znam pary młodej i poza tym nie przepadam za takimi imprezami, więc w takim stanie to już w ogóle mi się nie chce. No i szkoda mi kasy na jednorazową sukienkę. Co do ciuchów ciążowych to ja dalej kupuję, ale teraz już tylko takie co się nadają do karmienia. Koleżanka co ostatnio urodziła dziecko właśnie mówiła że jej się wydawało że po ciąży wróci do swoich ciuchów, a przez karmienie chodzi w 3 bluzkach na krzyż, tak więc chyba się obkupię trochę. |
![]() ![]() |
![]() |
#333 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#334 |
Zakorzenienie
|
Paryżanka Bukiet urodzinowych życzeń!
![]() AneczkaJ Spóźnione - wszystkiego naj naj naj! ![]() ![]() Edytowane przez WKasiarr Czas edycji: 2016-07-21 o 11:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#335 |
Rozeznanie
|
Aneczka-wszystkiego najlepszego dla Ciebie!! Czemu sie nie chwalisz??? To na naszym forum jest niekończąca sie impreza😀!!!! Szkoda ze tylko soczkiem mozemy oblewać!!!
Marta-moja Z za miesiac bedzie miała 2 lata- i patrząc obiektywnie nie jest zbytnio samodzielna i jest leniwa-cóż-urodzona w niedziele.... Ja kreski na brzuchu nie mam-w 1-waszej ciazy tez nie miałam..... Pępek juz zaczyna wystawać ale jeszcze nie sterczy😀 Czytam lipcowki bo chce sie dowiedzieć czy ktoras po cc urodziła SN.... Oj tam sie dzieje-jakies mikstury piją z olejkiem rycynowym na wywołanie porodu..... Na piłkach skaczą..... Ojjjjj bedzie i u nas wesolo za 2 miesiace😁 Co do prezentów tz to u mnie..... Szkoda gadac.....jak mi kiedys kupił bluzeczkę.... Rozmiar xs..... To sie wyleczył z niespodzianek😀 |
![]() ![]() |
![]() |
#336 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny 100 lat i łatwego porodu
![]() ![]()
#337 |
Zakorzenienie
|
#338 |
Zakorzenienie
|
Nasz maluch od jakiejś dłuższej chwili kopie strasznie nisko. Momentami mam wrażenie, że nogi wykopie mi na zewnątrz i mimowolnie, odruchowo nogi zaciskam.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#339 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny wszystkiego najlepszego! 😊 ja dzisiaj od rana na basenie, woda zimna mmm aż chce się żyć 😊
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#340 |
Erudycja
|
Ja też życzę wam wszystkiego naj
![]() A ja siedzę wkurzona! Od 8 do 17 nie mamy prądu a ja muszę ciasta zrobić na zamówienie!!! Już nie wspomnę o tym że kremowka musi być zimna a tu lodówka nie działa :/ nie mogę odkurzyć mieszkania, też nie może oczyścić filtrem basenu... w ogóle dobrze że wziął skosil trawnik bo też byłaby lipa. W weekend jedziemy na kajaki, będzie ognisko ![]()
#341 |
Zakorzenienie
|
Ja się chlodze w korytarzu bo stąd mam widok na młodego w basenie ... z nim ciężko się moczyć. .. zbyt szaleje... a już dziś w ostatniej chwili go odepchnelam jak leżałam na łóżku a on sobie obok zaczął fikolki robić i mało na mnie nie wylądował. .. w listopadzie skończy 8 lat więc to już kawał chłopka ... nawet nie chce wiedzieć co by się mogło stać
![]() Ana no faktycznie lipa z prądem. ... Chciałam zrobić tarte z kremem właśnie z kremów ki i malinami ale jak zobaczyłam ile tu kremowka kosztuje to mi się odechciało. .. ponad 40 zł za 750 ml :/ no masakra .... zrobię jak wrócę do Polski ![]() ![]() ![]()
#342 |
Erudycja
|
Cytat:
Polecam tartę z creme pattissiere, pycha ![]()
#343 |
Zakorzenienie
|
A jak się robi taki krem ??
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- Znalazłam na necie ![]() ![]() ![]() ![]()
#344 |
Wtajemniczenie
|
ja się przymierzam jutro do tarty z malinami
http://www.mojewypieki.com/przepis/tarta-z-malinami mój debiut więc ciekawe co mi wyjdzie ![]()
#345 |
Wtajemniczenie
|
W Smyku wyprzedaże!
![]() Oto moje dzisiejsze zakupy ![]() ![]() IMG_20160721_140506[1].jpg wszystko w rozm. 62.
#346 |
Rozeznanie
|
A ja siedze na kocyku nad wodą, jem jagodzianke i popijam Lechem free z limonka a synek się pluska i szaleje piasku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#347 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja właśnie odebrałam zdjęcia ze ślubu i oczywiście musiałam zahaczyć o H&M i hurtownię niemowlęcą i zrobić trochę zakupów ![]() ![]() Na dniach powinien też dojść do mnie zamówiony wózek, ale chyba poczekam z rozpakowywaniem do 9 miesiąca. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#348 |
Zakorzenienie
|
Wontrubka Śliczny kombinezonik!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#349 |
Zakorzenienie
|
Wontrubka super łowy
![]() ![]() Bzyczek tej to dobrze ![]() ![]() U nas się rozpadalo. .. ale to dobrze bo juz był ukrop nie z tej ziemi .... wiec teraz takie fajne rzeskie powietrze ![]() ![]() ![]()
#350 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#351 |
Zakorzenienie
|
Ewula daj znać jak wyszło ... kocham mleko skondensowane. .. robie jak wracam ... bo tu go nie dostane
![]() Chce słodkiego ![]() ![]() ![]()
#352 | ||
Raczkowanie
|
Witam popołudniowo, w końcu dotarłam do domu i leżę, upał straszny, a że rano było zimno to wybrałam się w jeansach i koszulce z długim rękawem
![]() Byłam rano znowu na tej nieszczęsnej glukozie, nawet gładko poszło, żeby jeszcze wynik był ok to na jakiś czas spokój z badaniami. Potem miałam USG III trymestru i wymiary książkowe, lekarz powiedział, ze rzadko się zdarza, żeby aż tak wszystko pasowało do terminu z OM ![]() ![]() Paryżanka, Aneczka - wszystkiego naj ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja nie liczę, bo praktycznie cały dzień je czuję, obawiam się, że mam dziecko z ADHD ![]() Cytat:
![]() ![]() A co do drugiej części pytania to najpierw przeczytałam "żelazko" i myślałam, że chcesz zapytać o prasowanie ubranek ![]() ![]() Też się tym martwię, ale mimo wszystko wychodzę normalnie gdzie mam ochotę, bo doszłam do wniosku, że takie kiszenie się w domu na pewno mi na zdrowie nie wyjdzie, a jak się ma mieć pecha to i tak się nic nie poradzi... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#353 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry Mamusie
![]() ![]() ![]() ![]() Ja w zasadzie do torby szpitalnej mam mniej więcej wszystko poza kilkoma kosmetykami, które chce zamówić w aptece gemini, a zamówienie planuje na wrzesień. Jak się coś wcześniej wydarzy to mi Mąż kupi stacjonarnie ![]() ![]() KTG to się jakoś w ostatnich tygodniach ciąży dopiero robi wg mojej wiedzy ![]() ![]() Ja dzisiaj 25t5d i waga 72 kg - dokładnie tyle co na pierwszej wizycie u lekarza. Także wyrównałam stan do zera ![]() słonik bardzo ładnie wyglądasz ! zgrabniutka laseczka z Ciebie ![]() ![]() ![]() Dominika6 bo te kamery to pewnie pic na wodę i wcale nie działają ![]() ![]() KC Karolajna ja nie zamierzam żadnej diety wprowadzać, po prostu normalnie, w miarę zdrowo się odżywiać. Oczywiście produkty alergenne typu orzechy, kakao jak zjem to poobserwuję kilka dni czy Dziewczynki się dobrze czują. Koleżanki ze styczniówek żadnych diet nie stosują, jedzą normalnie i Dzieciom nic nie jest ![]() withi_as żelazo dobrze spożywać w towarzystwie witaminy C więc najlepiej popić sokiem pomarańczowym lub z jakiegoś innego cytrusa. I nie jeść w towarzystwie mleka ![]() ![]() ![]() paryzanka84 wszystkiego najlepszego ! Dużo zdrowia, radości, miłości i szczęścia ![]() ![]() ![]() AneczkaJ wybacz, ale się uśmiałam z reakcji Twojej Córki ![]() ![]() Tobie również wszystkiego co najwspanialsze ! ![]() ![]()
Żona 27.12.2014 ![]() Adaś 15.10.2015 25tc[*] ![]() Zosia i Marysia 25.08.2016 31tc[*] ![]() Nasz Największy Cud Jasiu 13.07.2018 ![]() Bo jak się czegoś niewiarygodnie mocno pragnie to walczy się do upadłego ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#354 |
Wtajemniczenie
|
sprawdziłam parę rzeczy i rzeczywiście w gemini jest mega tanio( taniej niż na allegro) i do tego wszystko w jednym miejscu,ja na pewno tam zamówię i to będzie kwota powyżej 300zł na pewno więc wysyłka za free
![]()
#355 |
Zadomowienie
|
Wszystkiego najlepszego dziewczyny!!
![]() ![]() Moj maz tez ma lada moment urodziny, a ja nadal bez prezentu... ![]() ![]() ![]() Ja juz odliczam minuty w pracy, bo od jutra ponad 2 tygodnie wolnego ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Co do pepka, to moj nadal wklesly, chociaz mam wrazenie, dziura coraz mniejsza ![]() Jesli chodzi o diete, to ja planuje tylko jesc zdrowiej i bardziej wartosciowo, bo w ciazy sobie pozwalam na rozne slodkie zachcianki praktycznie codziennie, a od stycznia ruszyc ponownie z silownia i wrocic do formy na przyszle wakacje ![]() ![]() Edytowane przez paula1010 Czas edycji: 2016-07-21 o 15:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#356 | |
Erudycja
|
Cytat:
![]() Moja dziś mniej aktywna ale za to jakoś tak się ułożyła, że teraz jak się rusza to mnie trochę boli :/ jak ostatnio z lewej strony tak teraz z prawej, tyle że wtedy nie bolało a teraz już tak. Idę robić te ciasta, a tak mi się nie chce...
![]() |
#357 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny zwolnijcie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#358 |
Raczkowanie
|
Tu fajny wpis na temat diety matki karmiącej
![]() http://mataja.pl/2014/03/suche-sucha...ienia-piersia/ |
![]() ![]() |
![]() |
#359 | |
Wtajemniczenie
|
Paula ale piękny brzuuuuuuch
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Co do L4 to też mam 2 i normalnie wszędzie chodzę i jeżdzę. Nie miałam żadnej kontroli. Mój lekarz twierdzi, że ciężarnym to się nie zdarza ![]()
![]() |
#360 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny zastanawiam się czy nie kupić zamiast rożka otulacza. Co myślicie? Np te z motherhood wyglądają fajnie: http://www.smyk.com/motherhood-otulaczek-retro-boy.html . Rożki są według mnie mało praktyczne z tego co pamiętam z porodówek, mało stabilne. Sama nie wiem. Czy lepiej mieć i to i to?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:54.