Perypetii Październikówek 2016 cz. III - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-07-21, 11:22   #331
megilla
Zakorzenienie

Dot.: Perypetii Październikówek 2016 cz. III

Aneczka, Tobie również wszystkiego naj
megilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-21, 11:40   #332
pannazwanny
Rozeznanie

Paryżanka sto lat! Ja w tym roku kończę 31 więc mała różnica, też to będzie 1. dziecko.

I Marta dobrze że TŻ się ogarnął w porę

Ja sobie zdaję sprawę że ludzie są zabiegani i mogą nie pamiętać, więc tak już tydzień przed urodzinami zaczynam sama ględzić "och, niedługo mam urodziny" A TŻ też niezbyt z niespodziankami i zawsze się pyta co chcę, no i mu mówię "potrzebuję nowego plecaka górskiego", lub "marzy mi się wisiorek z bursztynem, np. z Apartu". I już go wychowałam że ma być zapakowane U niego w domu tak było że ludzie sobie dawali kasę lub prezenty bez opakowań i dla mnie to jakieś smutne było, teraz on też twierdzi że tak jest fajniej, raz na jakiś czas nawet mnie czymś zaskoczy.

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

I słonik ta sukienka jest śliczna. Moja kuzynka miała podobną po ostatniej ciąży ale niestety ona ma rozmiar S a ja L, więc się nie załapałam. Ja jestem zaproszona na wesele na koniec września, ale raczej się nie wybiorę, nie znam pary młodej i poza tym nie przepadam za takimi imprezami, więc w takim stanie to już w ogóle mi się nie chce. No i szkoda mi kasy na jednorazową sukienkę.

Co do ciuchów ciążowych to ja dalej kupuję, ale teraz już tylko takie co się nadają do karmienia. Koleżanka co ostatnio urodziła dziecko właśnie mówiła że jej się wydawało że po ciąży wróci do swoich ciuchów, a przez karmienie chodzi w 3 bluzkach na krzyż, tak więc chyba się obkupię trochę.
pannazwanny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-21, 11:40   #333
bzyczek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pannazwanny Pokaż wiadomość
Paryżanka sto lat! Ja w tym roku kończę 31 więc mała różnica, też to będzie 1. dziecko.

I Marta dobrze że TŻ się ogarnął w porę

Ja sobie zdaję sprawę że ludzie są zabiegani i mogą nie pamiętać, więc tak już tydzień przed urodzinami zaczynam sama ględzić "och, niedługo mam urodziny" A TŻ też niezbyt z niespodziankami i zawsze się pyta co chcę, no i mu mówię "potrzebuję nowego plecaka górskiego", lub "marzy mi się wisiorek z bursztynem, np. z Apartu". I już go wychowałam że ma być zapakowane U niego w domu tak było że ludzie sobie dawali kasę lub prezenty bez opakowań i dla mnie to jakieś smutne było, teraz on też twierdzi że tak jest fajniej, raz na jakiś czas nawet mnie czymś zaskoczy.
Haha mój tz tez nie zwraca uwagi a opakowanie prezentu, gdyby nie ja to mógłby dać prezent w zwykłej siatce i jeszcze z ceną
bzyczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-21, 11:41   #334
WKasiarr
Zakorzenienie

Paryżanka Bukiet urodzinowych życzeń!
AneczkaJ Spóźnione - wszystkiego naj naj naj!

Edytowane przez WKasiarr
Czas edycji: 2016-07-21 o 11:43
WKasiarr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-21, 11:46   #335
Inka_25
Rozeznanie

Aneczka-wszystkiego najlepszego dla Ciebie!! Czemu sie nie chwalisz??? To na naszym forum jest niekończąca sie impreza😀!!!! Szkoda ze tylko soczkiem mozemy oblewać!!!

Marta-moja Z za miesiac bedzie miała 2 lata- i patrząc obiektywnie nie jest zbytnio samodzielna i jest leniwa-cóż-urodzona w niedziele....

Ja kreski na brzuchu nie mam-w 1-waszej ciazy tez nie miałam..... Pępek juz zaczyna wystawać ale jeszcze nie sterczy😀

Czytam lipcowki bo chce sie dowiedzieć czy ktoras po cc urodziła SN.... Oj tam sie dzieje-jakies mikstury piją z olejkiem rycynowym na wywołanie porodu..... Na piłkach skaczą..... Ojjjjj bedzie i u nas wesolo za 2 miesiace😁

Co do prezentów tz to u mnie..... Szkoda gadac.....jak mi kiedys kupił bluzeczkę.... Rozmiar xs..... To sie wyleczył z niespodzianek😀
Inka_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-21, 11:52   #336
Ewula88
Wtajemniczenie

Dziewczyny 100 lat i łatwego porodu ja sie opalam na balkonie. Taki relaks na dzis
Ewula88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-21, 12:08   #337
Fasolka10
Zakorzenienie

Sto lat dziewczynki

Mikołaj- 16/10/2016 3650g 55cm

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-07-21, 12:16   #338
WKasiarr
Zakorzenienie

Nasz maluch od jakiejś dłuższej chwili kopie strasznie nisko. Momentami mam wrażenie, że nogi wykopie mi na zewnątrz i mimowolnie, odruchowo nogi zaciskam.
Stary 2016-07-21, 12:55   #339
Megula91
Zadomowienie

Dziewczyny wszystkiego najlepszego! 😊 ja dzisiaj od rana na basenie, woda zimna mmm aż chce się żyć 😊

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

26.11.2015

04.08.2017
Megula91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-21, 13:24   #340
ana909
Erudycja

Ja też życzę wam wszystkiego naj
A ja siedzę wkurzona! Od 8 do 17 nie mamy prądu a ja muszę ciasta zrobić na zamówienie!!! Już nie wspomnę o tym że kremowka musi być zimna a tu lodówka nie działa :/ nie mogę odkurzyć mieszkania, też nie może oczyścić filtrem basenu... w ogóle dobrze że wziął skosil trawnik bo też byłaby lipa.

W weekend jedziemy na kajaki, będzie ognisko nie byłam 9 lat na żadnym.
Stary 2016-07-21, 13:51   #341
Fasolka10
Zakorzenienie

Ja się chlodze w korytarzu bo stąd mam widok na młodego w basenie ... z nim ciężko się moczyć. .. zbyt szaleje... a już dziś w ostatniej chwili go odepchnelam jak leżałam na łóżku a on sobie obok zaczął fikolki robić i mało na mnie nie wylądował. .. w listopadzie skończy 8 lat więc to już kawał chłopka ... nawet nie chce wiedzieć co by się mogło stać

Ana no faktycznie lipa z prądem. ...
Chciałam zrobić tarte z kremem właśnie z kremów ki i malinami ale jak zobaczyłam ile tu kremowka kosztuje to mi się odechciało. .. ponad 40 zł za 750 ml :/ no masakra .... zrobię jak wrócę do Polski

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-07-21, 14:02   #342
ana909
Erudycja

Cytat:
Napisane przez Fasolka10 Pokaż wiadomość
Ja się chlodze w korytarzu bo stąd mam widok na młodego w basenie ... z nim ciężko się moczyć. .. zbyt szaleje... a już dziś w ostatniej chwili go odepchnelam jak leżałam na łóżku a on sobie obok zaczął fikolki robić i mało na mnie nie wylądował. .. w listopadzie skończy 8 lat więc to już kawał chłopka ... nawet nie chce wiedzieć co by się mogło stać

Ana no faktycznie lipa z prądem. ...
Chciałam zrobić tarte z kremem właśnie z kremów ki i malinami ale jak zobaczyłam ile tu kremowka kosztuje to mi się odechciało. .. ponad 40 zł za 750 ml :/ no masakra .... zrobię jak wrócę do Polski

Co Ty mówisz?? To przecież rozboj w biały dzień!
Polecam tartę z creme pattissiere, pycha i maliny pasują jak najbardziej
Stary 2016-07-21, 14:19   #343
Fasolka10
Zakorzenienie

A jak się robi taki krem ??

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

Znalazłam na necie będę musiała wypróbować bo brzmi przepysznie

Stary 2016-07-21, 14:20   #344
Ewula88
Wtajemniczenie

ja się przymierzam jutro do tarty z malinami

http://www.mojewypieki.com/przepis/tarta-z-malinami

mój debiut więc ciekawe co mi wyjdzie
Stary 2016-07-21, 14:30   #345
wontrubka
Wtajemniczenie

W Smyku wyprzedaże!
Oto moje dzisiejsze zakupy Najbardziej zadowolona jestem oczywiście z kombinezonu polarkowego (od spodu podszyty 100% bawełną), bo wiecie, że go szukałam Przeceniony z 89,99 na 45zł. IMG_20160721_140848_HDR[1].jpg

IMG_20160721_140506[1].jpg
wszystko w rozm. 62.

wontrubka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-21, 14:49   #346
bzyczek
Rozeznanie

A ja siedze na kocyku nad wodą, jem jagodzianke i popijam Lechem free z limonka a synek się pluska i szaleje piasku
bzyczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-21, 15:03   #347
withi_as
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sandra1515 Pokaż wiadomość
Ja mam nietolerancję żelaza w tabletkach (wymioty, biegunka, ból brzucha) kobieta w aptece poleciła mi Actiferol Forte 60 mg na opakowaniu nawet pisze dla kobiet w ciąży. Jest to żelazo dojelitowe uwalnia się dopiero tam dlatego nie daje żadnych dolegliwości ze strony układu pokarmowego. Dla mnie to zbawienie może spróbuj ? Można kupić go na listek ja wczoraj dałam 18 zł za 15 tabletek biorę jedną dziennie to na 15 dni moim zdaniem nie jest tak wiele. Jest jeszcze żelazo dojelitowe z Olimpu ale to takie lajtowe (mała dawka) i problem z dostępnością. Ja biorę przed posiłkiem i popijam sokiem pomarańczowym
Ok, za tydzień idę na wizytę to poproszę mojego lekarza o jakiś zamiennik. Zobaczymy czy wyniki mi znowu nie poleciały ...

Ja właśnie odebrałam zdjęcia ze ślubu i oczywiście musiałam zahaczyć o H&M i hurtownię niemowlęcą i zrobić trochę zakupów Dzisiaj mam dzień odbioru paczek od kurierów - już trzech było, szafa małej powoli się zapełnia, widzę zielone światło
Na dniach powinien też dojść do mnie zamówiony wózek, ale chyba poczekam z rozpakowywaniem do 9 miesiąca.
withi_as jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-21, 15:07   #348
WKasiarr
Zakorzenienie

Wontrubka Śliczny kombinezonik!
Stary 2016-07-21, 15:08   #349
Fasolka10
Zakorzenienie

Wontrubka super łowy a kombinezon śliczny

Bzyczek tej to dobrze tez bym jagodzianki zjadła .... chyba od razu ze 3 szt

U nas się rozpadalo. .. ale to dobrze bo juz był ukrop nie z tej ziemi .... wiec teraz takie fajne rzeskie powietrze

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-07-21, 15:08   #350
Ewula88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wontrubka Pokaż wiadomość
W Smyku wyprzedaże!
Oto moje dzisiejsze zakupy Najbardziej zadowolona jestem oczywiście z kombinezonu polarkowego (od spodu podszyty 100% bawełną), bo wiecie, że go szukałam Przeceniony z 89,99 na 45zł. Załącznik 6546881

Załącznik 6546886
wszystko w rozm. 62.
jak rozmiarówka w smyku? Brakuję mi parę rzeczy na 56 to chyba dokupię
Stary 2016-07-21, 15:10   #351
Fasolka10
Zakorzenienie

Ewula daj znać jak wyszło ... kocham mleko skondensowane. .. robie jak wracam ... bo tu go nie dostane

Chce słodkiego jak na złość nic nie ma ... hmmm chyba Tż pogoni do sklepu ...

Stary 2016-07-21, 15:30   #352
EveryGirl
Raczkowanie

Witam popołudniowo, w końcu dotarłam do domu i leżę, upał straszny, a że rano było zimno to wybrałam się w jeansach i koszulce z długim rękawem
Byłam rano znowu na tej nieszczęsnej glukozie, nawet gładko poszło, żeby jeszcze wynik był ok to na jakiś czas spokój z badaniami. Potem miałam USG III trymestru i wymiary książkowe, lekarz powiedział, ze rzadko się zdarza, żeby aż tak wszystko pasowało do terminu z OM czyli może faktycznie urodzę dokładnie 2.10

Paryżanka, Aneczka - wszystkiego naj

Cytat:
Napisane przez pearl126 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a kiedy zabieracie sie za pakowanie torby? Macie juz takie najważniejsze rzeczy do szpitala pokupione?
Nic, zupełnie nic tak sobie nawet ostatnio pomyślałam, że gdybym odpukać trafiła teraz do szpitala to nawet jakiejś przyzwoitej koszuli nie mam (w samych nieprzyzwoitych śpię) Pakowanie myślę, że można zostawić nawet na wrzesień, ale pokupić to chyba by jednak już trzeba...

Cytat:
Napisane przez wontrubka Pokaż wiadomość
I jeszcze jedna rzecz - liczycie ruchy ?
Ja nie liczę, bo praktycznie cały dzień je czuję, obawiam się, że mam dziecko z ADHD

Cytat:
Napisane przez withi_as Pokaż wiadomość
Dieta w trakcie karmienia piersią nie jest wskazana. Samo karmienie to dobry 'odchudzacz', a jak do tego dodamy spacery i w miarę racjonalne żywienie to zrzucenie nadmiaru kg po ciąży mamy w kieszeni. W trakcie karmienia najlepiej mieć dietę urozmaiconą i jeść wszystko, po prostu obserwować reakcje malucha.

I drugie pytanie do dziewczyn które biorą żelazo. Lekarz powiedział Wam kiedy jest najlepiej przyswajalne? Ja mam brać przed posiłkiem i popijać czymś kwaśnym. Z tego co obserwuję po moich wynikach mało mi to żelazo daje ... a tylko boli mnie od niego brzuch.
Ja już się nasłuchałam, że tylko ryż, kurczak i pieczone jabłka, inaczej krzywda się dziecku stanie to podejście najbliższej rodziny, wiec mam realna obawę, że będą próbowali mnie tak karmić, ale się nie dam
A co do drugiej części pytania to najpierw przeczytałam "żelazko" i myślałam, że chcesz zapytać o prasowanie ubranek a co do żelaza to mi gin powiedział żeby na czczo, pół godziny po eutyroxie, a endo, żeby jednak dwie godz po eutyroxie, potem wyczytałam, że niektóre dziewczyny biorą w ogóle po jedzeniu, wiec ja już nie wiem i też jakoś nie zauważyłam, jakiejś specjalnej poprawy wyników po tabletkach, więc postanowiłam podziałać trochę dietą i od kilku dni do czego się da dodaję szpinak i pietruszkę

Cytat:
Napisane przez Ewula88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak jesteście na l4 miałyście jakąś kontrolę ZUS? Bo podobno na "2" można tylko iść do SR, na badania do lekarza i nic więcej, żadnych spacerów ani zakupów!
Też się tym martwię, ale mimo wszystko wychodzę normalnie gdzie mam ochotę, bo doszłam do wniosku, że takie kiszenie się w domu na pewno mi na zdrowie nie wyjdzie, a jak się ma mieć pecha to i tak się nic nie poradzi...
EveryGirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-21, 15:36   #353
Kruszynkaa86
Raczkowanie

Dzień dobry Mamusie ja dziś rano zaraz po 6 pojechałam do laboratorium oddać krew na badania, bo w przyszłym tygodniu czeka mnie wizyta zarówna na NFZ jak i u lekarza prywatnego. Wróciłam po 8, zjadłam śniadanie i usnęłam ! obudziłam się o 12 przyszła też moja poduszka dzisiaj w nocy pierwsze testy

Ja w zasadzie do torby szpitalnej mam mniej więcej wszystko poza kilkoma kosmetykami, które chce zamówić w aptece gemini, a zamówienie planuje na wrzesień. Jak się coś wcześniej wydarzy to mi Mąż kupi stacjonarnie torbę - o ile się w przyszłym tygodniu na wizycie nie okaże, że coś się przyspiesza - to spakuję we wrześniu

KTG to się jakoś w ostatnich tygodniach ciąży dopiero robi wg mojej wiedzy ruchów też nie liczę, ale zwracam uwagę, czy się ruszają - ale tego jakoś specjalnie nie muszę robić, bo ruszają się sporo co mnie bardzo cieszy

Ja dzisiaj 25t5d i waga 72 kg - dokładnie tyle co na pierwszej wizycie u lekarza. Także wyrównałam stan do zera

słonik bardzo ładnie wyglądasz ! zgrabniutka laseczka z Ciebie i śliczna sukienka ja mam wesele 1 października i bardzo bym chciała do niego dotrwać

Dominika6 bo te kamery to pewnie pic na wodę i wcale nie działają u mnie też jest taki sklep, gdzie właśnie pani chińczyk pracuje, zachowuje się dokładnie tak samo jak Ty opisałaś. Też mnie to wkurza i czuję się mało komfortowo

KC Karolajna ja nie zamierzam żadnej diety wprowadzać, po prostu normalnie, w miarę zdrowo się odżywiać. Oczywiście produkty alergenne typu orzechy, kakao jak zjem to poobserwuję kilka dni czy Dziewczynki się dobrze czują. Koleżanki ze styczniówek żadnych diet nie stosują, jedzą normalnie i Dzieciom nic nie jest

withi_as żelazo dobrze spożywać w towarzystwie witaminy C więc najlepiej popić sokiem pomarańczowym lub z jakiegoś innego cytrusa. I nie jeść w towarzystwie mleka no i po żelazie brzuch lubi boleć niestety sandra1515 ja zażywam Ferrum Lek - jedną tabletkę dziennie. Mam też Tardyferon i też jedną tabletkę - tak na zmianę

paryzanka84 wszystkiego najlepszego ! Dużo zdrowia, radości, miłości i szczęścia

AneczkaJ wybacz, ale się uśmiałam z reakcji Twojej Córki Dzieci są niesamowite a ich szczerość rozbrajająca
Tobie również wszystkiego co najwspanialsze !

Adaś 15.10.2015 25tc[*]
Zosia i Marysia 25.08.2016 31tc[*]

Nasz Największy Cud Jasiu 13.07.2018

Bo jak się czegoś niewiarygodnie mocno pragnie to walczy się do upadłego
Kruszynkaa86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-07-21, 15:39   #354
Ewula88
Wtajemniczenie

sprawdziłam parę rzeczy i rzeczywiście w gemini jest mega tanio( taniej niż na allegro) i do tego wszystko w jednym miejscu,ja na pewno tam zamówię i to będzie kwota powyżej 300zł na pewno więc wysyłka za free
Stary 2016-07-21, 15:52   #355
paula1010
Zadomowienie

Wszystkiego najlepszego dziewczyny!! same lipcowki

Moj maz tez ma lada moment urodziny, a ja nadal bez prezentu... chcialam sie rzucic i kupic moj skok ze spadochronem, ale jak spr ceny, to stwierdzilam, ze lepiej to przelozyc na przyszly rok z okazji 30tki chcialabym tez sama upiec mu tort - nigdy wczesniej sie tego nie podejmowalam, wiec jak znacie jakis spr przepis na tort mocno czekoladowy to bede bardzo wdzieczna

Ja juz odliczam minuty w pracy, bo od jutra ponad 2 tygodnie wolnego a jakby tego bylo malo, to w niedziele przyjezdza do Nas w odwiedziny moja najlepsza przyjaciolka z mezem

Co do pepka, to moj nadal wklesly, chociaz mam wrazenie, dziura coraz mniejsza a linii na brzuchu nadal brak.

Jesli chodzi o diete, to ja planuje tylko jesc zdrowiej i bardziej wartosciowo, bo w ciazy sobie pozwalam na rozne slodkie zachcianki praktycznie codziennie, a od stycznia ruszyc ponownie z silownia i wrocic do formy na przyszle wakacje wygrzebalam wlasnie zdjecia mojego brzucha z wakacji w Listopadzie '15 - powiedzcie prosze, ze po porodzie tez można tak wyglądać...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (141,4 KB, 43 załadowań)

Edytowane przez paula1010
Czas edycji: 2016-07-21 o 15:54
paula1010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-21, 16:04   #356
ana909
Erudycja

Cytat:
Napisane przez Fasolka10 Pokaż wiadomość
A jak się robi taki krem ??

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

Znalazłam na necie będę musiała wypróbować bo brzmi przepysznie

Mój ulubiony pochodzi z przepisu na moich wypiekach, dokładnie z eklerek

Moja dziś mniej aktywna ale za to jakoś tak się ułożyła, że teraz jak się rusza to mnie trochę boli :/ jak ostatnio z lewej strony tak teraz z prawej, tyle że wtedy nie bolało a teraz już tak.
Idę robić te ciasta, a tak mi się nie chce...
Stary 2016-07-21, 16:24   #357
Isa1987
Raczkowanie

Dziewczyny zwolnijcie nie nadążam za wami U mnie 27t3d i 6kg do przodu, wyniki i usg wszystko ok główka małej jednak nadgoniła i szyjka teraz się nie otwiera. Małymi krokami zabrałam się za kupowanie ciuszków bo dwa tyg temu lekarz mnie nastraszył... Wózek wybrałam maxi cosi mura plus, nie wiem czy dobry, okaże się jak córcia będzie Otwiera wam się z pierwszej strony wyprawka dla noworodka? I pytanie do mam co kupić 3 miesięcznej dziewczynce na chrzciny? Nie lubię pamiątek typu ramki z dedykacją itp.

15.10.2016r. Dziekuje za to że jesteś
Isa1987 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-07-21, 16:24   #358
adzik535
Raczkowanie

Tu fajny wpis na temat diety matki karmiącej
http://mataja.pl/2014/03/suche-sucha...ienia-piersia/

http://www.suwaczki.com/tickers/oar8rjjg3dwteton.png
adzik535 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-21, 16:24   #359
wontrubka
Wtajemniczenie

Paula ale piękny brzuuuuuuch a teraz jak wygląda? pewnie jest niewiele większy co ?

Cytat:
Napisane przez Ewula88 Pokaż wiadomość
jak rozmiarówka w smyku? Brakuję mi parę rzeczy na 56 to chyba dokupię
no jak ja bylam dzisiaj to było mnóstwo rzeczy na różne rozmiary. A co do wielkości ubranek, to wydaje mi się, że są tam troszeczkę większe niż gdzie indziej. Ale może to złudzenie optyczne. W każdym razie wszystko piękne i ledwo niosłam do kasy naręcz ciuchów dopiero pod kasą zweryfikowałam zakupy, bo za bardzo mnie jednak poniosło i za TEN KOMBINEZON PIĘKNY, śpiochy, pajace, dwa kaftaniki i dwa półpajace zapłaciłam, bagatela 135 zł

Co do L4 to też mam 2 i normalnie wszędzie chodzę i jeżdzę. Nie miałam żadnej kontroli. Mój lekarz twierdzi, że ciężarnym to się nie zdarza

wontrubka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-21, 16:30   #360
withi_as
Zakorzenienie

Dziewczyny zastanawiam się czy nie kupić zamiast rożka otulacza. Co myślicie? Np te z motherhood wyglądają fajnie: http://www.smyk.com/motherhood-otulaczek-retro-boy.html . Rożki są według mnie mało praktyczne z tego co pamiętam z porodówek, mało stabilne. Sama nie wiem. Czy lepiej mieć i to i to?
withi_as jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości