Akademia Pedagogiczna Kraków :) - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja

Notka

Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych!

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-01, 14:32   #331
NiebanalnyBanal
Raczkowanie

Dot.: Akademia Pedagogiczna Kraków :)

Cytat:
Napisane przez ulf Pokaż wiadomość
na pracę socjalną i wychowanie obronne było łatwiej się dostać w latch ubiegłych niż na socjologię. Na filologię masz szansę
w końcu pocieszająca wiadomość Dziekuje za informacje
\\

---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

a i jeszcze jedno pytanie. jak sie zarejestrowało na jakiś kierunek, to jak się z niego rezygnuje?? bo nie wiem jak to sie robi;| a nie widze nic takiego
NiebanalnyBanal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-01, 17:48   #332
lovelyy888
Raczkowanie

Mam pytanie. Bo chciałabym jechać jutro do Krk i zawieść wszystkie dokumenty potrzebne do rekrutacji i ni chcę niczego pominąć. Mógłby mi ktoś napisać WSZYSTKIE dokumenty jakie są potzrebne??

Kserokopia świadectwa dojrzałości to to co dostaliśmy z OKE czy sami muismy zrobić ksero??

a jednak jakieś były...

prysła bańka szczęścia...
lovelyy888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-01, 17:50   #333
sideritis
Zakorzenienie

A ja mam pytanie: zna ktoś może próg na geografię z ubiegłego roku? I na filologię angielską?

sideritis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-01, 17:59   #334
Martiheart
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lovelyy888 Pokaż wiadomość
Mam pytanie. Bo chciałabym jechać jutro do Krk i zawieść wszystkie dokumenty potrzebne do rekrutacji i ni chcę niczego pominąć. Mógłby mi ktoś napisać WSZYSTKIE dokumenty jakie są potzrebne??

Kserokopia świadectwa dojrzałości to to co dostaliśmy z OKE czy sami muismy zrobić ksero??
Musisz mieć ksero, potwierdzenie rejestracji, nalepkę, dowod wpłaty i to chyba wszystko ;D
Martiheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-01, 18:05   #335
nikotynkaaa
Raczkowanie

GG do nikotynkaaa

aaaa, ja jutro jade do krakowaa i składam papiery na filologię angielską, włoską i hiszpańską
może się zlitują i mnie gdzieś przyjmą
nikotynkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-01, 18:12   #336
sideritis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nikotynkaaa Pokaż wiadomość
aaaa, ja jutro jade do krakowaa i składam papiery na filologię angielską, włoską i hiszpańską
może się zlitują i mnie gdzieś przyjmą
A ile miałaś procent ?

Stary 2009-07-01, 18:18   #337
Martiheart
Raczkowanie

Ja mialam 63% rozsz ang. a ty? ja ich bede blagac zeby mnie przyjeli;DD

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-07-01, 18:25   #338
sideritis
Zakorzenienie

Ja 77% :/ miałam nadzieję, że będzie lepiej . Tylko, że UP to tak w sumie na samym końcu biorę pod uwagę Raczej będę składać na UEK i AGH.

A nie wiesz, jaki był próg w zeszłym roku?

Stary 2009-07-01, 18:32   #339
Martiheart
Raczkowanie

a na jakie kierunki?
Stary 2009-07-01, 18:32   #340
koncia
Przyczajenie

GG do koncia

a czy z polskim podstawowym zdanym na 69% mam szansę dostac się na pedagogikę specjalną??
koncia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-01, 18:33   #341
sideritis
Zakorzenienie

Interesuje mnie próg na filologię angielską. I geografię.

Stary 2009-07-01, 18:57   #342
Vivi12399
Raczkowanie

ja jadę w piątek mam nadzieję, że też się dostane bo obiecałam rodzicom , że jak coś to oddam kasę z rekrutacji .. a to będzie baaaaaardzo .. trudne :|
Vivi12399 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-01, 19:02   #343
nikotynkaaa
Raczkowanie

GG do nikotynkaaa

mało 60 z rozszerzonego. ogólnie to licze na cud
Stary 2009-07-01, 19:03   #344
NiebanalnyBanal
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez koncia Pokaż wiadomość
a czy z polskim podstawowym zdanym na 69% mam szansę dostac się na pedagogikę specjalną??
słyszałam, że własnie na specjalną trudno się dostać, ale jak nie spróbujesz, to kto wie. Może w tym roku będzie łatwiej się dostać!
NiebanalnyBanal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-01, 19:13   #345
sideritis
Zakorzenienie

No ja tam nie wiem, czy z moimi 77% składać na filologię...
Jeszcze myślałam o geografii (bo tą zdałam na 80% - rozszerzoną)
Ale ogólnie, UP nie jest dla mnie priorytetem.

A ktoś zna może progi z ubiegłego roku z geo i filologii??

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-07-01, 19:18   #346
W_eronika
Przyczajenie

dokumenty można wysłać pocztą
moja przyjaciółka (która też tam składa) dzwoniła wczoraj do sekretariatu i babka jej powiedziała co ma napisać na kopercie itd. Jutro się spotykam z tą koleżanka i będę wszystko wiedziała, więc jeśli ktoś byłby zainteresowany to moge przekazać

złożyłam na pedagogikę specjalną, polonistykę (nauczycielską) i romanistykę.

Ktoś na tym forum wspominał kiedyś, że jak się jest na polonistyce na UP to można w trybie zaocznym robić dodatkowe przedmioty z innej specjalizacji (te które się nie pokrywają). Wie ktoś o tym coś więcej? Tzn. czy można od pierwszego roku już tak robić i jakie koszta się z tym wiążą?

ściskam mocno wszystkich zmatrwionych ewrifink łil bi olrajt!
W_eronika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-01, 20:21   #347
q_kaska_q
Zadomowienie

i jak tam drogie Wizazanki? Zdecydowane juz?
JA chyba zostane przy socjologi i turystyce chociaz boje sie ze sie nie dostane nigdzie i bede to tylko wyrzucone pieniadze no ale zobaczymy pozrawiam

koty
q_kaska_q jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-01, 20:31   #348
nikotynkaaa
Raczkowanie

GG do nikotynkaaa

Cytat:
Napisane przez q_kaska_q Pokaż wiadomość
i jak tam drogie Wizazanki? Zdecydowane juz?
JA chyba zostane przy socjologi i turystyce chociaz boje sie ze sie nie dostane nigdzie i bede to tylko wyrzucone pieniadze no ale zobaczymy pozrawiam
nooo mi na opłaty rekrutacyjne poszło około 500 zl jak się nigdzie nie dostane to się.. ekhm.. wkurzę
pozdrawiamm
Stary 2009-07-01, 20:54   #349
pesteczka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ulf Pokaż wiadomość
Nie wiem nic o turystyce niestety, ale moja kuzynka właśnie dziś się broniła z pedagogiki specjalnej. Dostać się jest łatwo. Studia też przyjemne (ona twierdzi, że tylko historia wychowania sprawia trudności, reszta jest bezproblemowa). Dużo praktycznych zajęć w przedszkolach i szkołach. Ale trzeba mieć dużo cierpliwości i lubić pracę z dziećmi, często trudnymi niestety.

Politologia na UP ma zajęcia w budynku głównym i nigdzie nie latają. Tylko na I roku mieli(jak wszyscy) WF i infe na Ingardena, ale to dosłownie dwie ulice dalej, więc nie rozumiem motywu przemieszczania się.

Atenum - spokojnie, masz dowód wpłaty oddać razem z papierami, czyli chyba do 7 włącznie jeśli się nie mylę.
wiem że muszą jeździć lub musieli do Huty na zajęcia, dlatego tak napisałam.
pesteczka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-01, 21:55   #350
Vivi12399
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nikotynkaaa Pokaż wiadomość
nooo mi na opłaty rekrutacyjne poszło około 500 zl jak się nigdzie nie dostane to się.. ekhm.. wkurzę
pozdrawiamm
na moje 600 ;/ super ja co czytam jakieś forum i piszą, że mają po 90% z czegoś i 80% z czegoś rozsz i nie wiedzą czy sie dostaną to mnie szlak trafia ;/ szczegolnie jak patrze na moje... i stwierdzam, że nauka ie była potrzebna w ogole bo człowiek się może uczyć, może chcieć , może sobie policzyć swoje odpowiedzi z kluczem , może mu wyjśc 70% ale cke wie lepiej i przypierniczy 40% ... oczywiście bez możliwości odwołana droga komisja, drogi bożku
Vivi12399 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-01, 22:23   #351
nikotynkaaa
Raczkowanie

GG do nikotynkaaa

Cytat:
Napisane przez Vivi12399 Pokaż wiadomość
na moje 600 ;/ super ja co czytam jakieś forum i piszą, że mają po 90% z czegoś i 80% z czegoś rozsz i nie wiedzą czy sie dostaną to mnie szlak trafia ;/ szczegolnie jak patrze na moje... i stwierdzam, że nauka ie była potrzebna w ogole bo człowiek się może uczyć, może chcieć , może sobie policzyć swoje odpowiedzi z kluczem , może mu wyjśc 70% ale cke wie lepiej i przypierniczy 40% ... oczywiście bez możliwości odwołana droga komisja, drogi bożku
dokladnie mam tak samo !!! jak sprawdzalam z kluczem wydawalo mi sie ze bedzie o wiele lepiej, a tu takie rozczarowanie

no ale jakas mała nadzieja jest, ze Ci co zdali po 80-90 pojdą na UJ i na UP przyjmą tych z gorszymi wynikami
Stary 2009-07-01, 23:24   #352
Dotka90
Zakorzenienie

Może mi ktoś powiedzieć jak mam zrobić przelew internetowy na opłaty dla UP? Bo tytuł to ma być opłata kandydata na studia? I tyle?
A jak chcę potwierdzenie przelewu, to skąd mam to wziąć, po prostu przy robieniu przelewu mam zrobić skan i go potem wydrukować?
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-02, 01:04   #353
Weronica100
Przyczajenie

Czy mógłby mi ktoś odpowiedziec czy mam szanse na dostanie się na filologię hiszpańską ?
moje wyniki:
polski roz: 84%
angielski roz: 83%
wos podst: 81%
i co jak sądzicie?
Weronica100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-02, 09:43   #354
kubi90
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez W_eronika Pokaż wiadomość
moja przyjaciółka (która też tam składa) dzwoniła wczoraj do sekretariatu i babka jej powiedziała co ma napisać na kopercie itd. Jutro się spotykam z tą koleżanka i będę wszystko wiedziała, więc jeśli ktoś byłby zainteresowany to moge przekazać

Hej W_eronika, mogłabyś mi napisać co się dokładnie Twoja Koleżanka dowiedziała odnośnie tej wysyłki, tzn co mam napisać na kopercie?

Acha i pytanie jeszcze, czy kserokopia świadectwa musi być potwierdzona notarialnie czy wystarczy zwykła?
kubi90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-02, 11:01   #355
sylwek
Raczkowanie

Do Kitty90..
Ja jestem na IV roku(wlasciwie po) biologii na UP.Dostac sie jest srednio w tej chwili bo biora wreszcie wyniki z matury...jak ja skladalam papiery 4 lata temu to osoby kttore zdawaly biologie tak jak ja mialy najmniejsze szanse bo pod uwage brali ludzi nie zdajacych matury z biologii i przyjmowali ich z konkursu swiadectw :/ a wiadomo jakie swiadectwa sa na koniec roku ;p nie mniej jednak biologia byla moim marzeniem ktore wlasciwie spelnilam,zadowolona jesztem z tych studiow ale teraz w ramach poszerzenia swojej wiedzy rowniez biore po 4 latach udzial w rekrutacji tyle ze na UR..Pierwszy rok u mnie to praktycznie sama chemia i fizyka,teraz sa licencjaty wiec to troche inaczej wyglada..z tego co kojaze na pierwszym roku jest totalne wymieszanie,idzie rowno fizyka,chemia,statystyka genetyka,botanika co jest troche debilne bo zeby moc sie uczyc genetyki trzeba miec podstawy a ktos kto przychodzi po lo ich nie ma..ja ja mialam na 3i 4 roku..nie mniej jednak polecam studia i trzymam kciuki,napewno sie uda!jak masz jakies pytania to spokojnie pisz..

Edytowane przez sylwek
Czas edycji: 2009-07-02 o 11:10 Powód: brak informacji
sylwek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-02, 12:16   #356
agulek16
Przyczajenie

Witam jeśli się orientujecie, myślicie że mam szansę dostać się na filologię angielską na AP z wynikiem: 88% angielski rozszerzony i polski podstawa 71%..? bo o UJ to już nie ma co myśleć z tego co wiem.. bardzo proszę o odpowiedź i z góry dziękuję ..
agulek16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-02, 14:29   #357
ulf
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez W_eronika Pokaż wiadomość

złożyłam na pedagogikę specjalną, polonistykę (nauczycielską) i romanistykę.

Ktoś na tym forum wspominał kiedyś, że jak się jest na polonistyce na UP to można w trybie zaocznym robić dodatkowe przedmioty z innej specjalizacji (te które się nie pokrywają). Wie ktoś o tym coś więcej? Tzn. czy można od pierwszego roku już tak robić i jakie koszta się z tym wiążą?

ściskam mocno wszystkich zmatrwionych ewrifink łil bi olrajt!
Ja wspominałam. Nie można od pierwszego roku, gdyż na pierwszym roku wszystkie specjalizacje realizują dokłądnie ten sam program, więc nie ma to sensu. Od drugiego roku zaczynają się przedmioty specjalistyczne, więc można w trybie zaocznym realizować program innej specjalizacji.

Cytat:
Napisane przez pesteczka Pokaż wiadomość
wiem że muszą jeździć lub musieli do Huty na zajęcia, dlatego tak napisałam.
Możliwe, że w tamtym roku pierwszy rok miał WF w Nowej Hucie, ale napewno nic więcej.
ulf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-02, 14:52   #358
enola gay
Przyczajenie

czyli już po wszystkim, po wynikach matur.
mam też już za sobą składanie papierów, oczywiście na AP- politologia i filologia polska, specjalność nauczycielska. zdawałam, drogie Panie, polski i niemiecki na rozszerzonym poziomie, z wynikami odpowiednio 74 i 72%. do tego historię rozsz., wos i angielski na podstawie..ale to i tak się nie liczyjak myślicie, jakie są prognozy na przyjęcie? pytam szczególnie Studentki i Absolwentki.
enola gay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-02, 15:06   #359
ulf
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez enola gay Pokaż wiadomość
czyli już po wszystkim, po wynikach matur.
mam też już za sobą składanie papierów, oczywiście na AP- politologia i filologia polska, specjalność nauczycielska. zdawałam, drogie Panie, polski i niemiecki na rozszerzonym poziomie, z wynikami odpowiednio 74 i 72%. do tego historię rozsz., wos i angielski na podstawie..ale to i tak się nie liczyjak myślicie, jakie są prognozy na przyjęcie? pytam szczególnie Studentki i Absolwentki.
myślę, że z rozszerzonymi poskkim i niemieckim 74 i 72% dostaniesz się i na politologię i na filologię polską bez problemu
ulf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-02, 15:22   #360
*angel1710**
Zadomowienie

dziewczyny, jak chce się złożyć na kilka kierunków to trzeba zakładać za każdym razem nowe konto ?

i wiecie może jakie były progi na administracje i sm ?
z tego co wyczytałam wcześniej na wątku to na politologie 180.
pytam bo zdawałam polski i ang PP i wos R, ale wos mi nic nie daje tutaj, a tylko kłóce się z mamą bo mi każe złożyć mimo wszystko, a ja uważam, że to tylko stara czasu i pieniędzy bo i tak nie mam szans więc może jak zobaczy progi to da mi spokój.
dzięki z góry.
*angel1710** jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości