|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3571 |
Zakorzenienie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - ZAPRASZAMY - część druga ::..
DZiewczynki-Plażowiczki zapodajcie jakiś fajny przepis na dobry i niskokaloryczny sosik... Ma ktoś jakiś dobry pomysł??
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3572 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: proszę używać opcji edytuj lub multicytowania
Cytat:
To ja się tylko dziwię że przy tak zdrowym odżywianiu można przytyć ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3573 |
BAN stały
|
no muszę przyznać że rzeczywście cięzki z ciebie przypadek
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3574 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
potrzbne są - pireś z kurczaka, pieczarki, cebulka, serek topiony light, i ja dodałam jeszcze zieloną paprykę. najpierw na patelnie na odrobinke oliwy wrzuciałm cebulke i papryke pokorojone w kostke, poddusiłam, potem pierś też pokrojoną w kostkę, potem pieczarki (ja miałam już podduszone i zamrożone - oszczędność czasu, jak mi trzeba to wyjmuje porcje), jak to wszystko sie chwile razem podusiło dolałam troche wody, a jak ona sie zagotowała dałam serek topiony, zagotowałam i już. naprawdę super wyszło, takie delikatne! aha no i oczywiście co jakiś czas doprawiałam wg.uznania, tzn. pieprz, papryka pikantna,troche ziarenek samku, majeranke i jakies inne ziółka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3575 |
Raczkowanie
|
hej hej Plazowiczki
![]() schudlam ![]() ale dzisiaj z tej radosci zaprzepascilam cale 3 dni ![]() ![]() co mam robic????? zaczac diete od poczatku ? ![]() a na dodatek moja przemiana materii przyspieszyla niezle ![]() i to tyle z nowosci ![]() powodzenia pozdrawiam =*
#3576 |
Raczkowanie
|
aaaaa zapomnialam dodac
![]() wszyscy mowia mi ze schudlam ![]() ![]() hehe ja czekam na efekty wagowe ![]()
#3577 |
Rozeznanie
|
witam dziewczyny przed obiadowo
![]() Włąsnie mysle co by tu skubnąć na obad i zbieram sie do cwiczen i sprzatania jakos osatnimi dniami pol dnia sie zbieram zeby cos zrobic fuu ![]() na śniadanie pół kostki chudego sera na słodko (mleko, słodzik, aromat i kakao) drugie śniadanko - szprotki zagryzane surowym ogórkiem -mniam no i obiad teraz ![]() moze kotlety sojowe ![]() buu mam leniuszka i nic mi sie nie chce roobic chyba sobie zrobię kawkę ![]() nie nie zaczynaj. Zgrzeszyłaś - trudno -pomyśl, żę to taki wypadek - tylko jeden kawałek ciasta. Dalej trzymaj się dzielnie diety bo inaczej będą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3578 |
Raczkowanie
|
mniami kotleciki sojowe
![]()
#3579 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Świetny przepis ![]() ![]() ![]() Zachęcam też do dodawania innych przepisików dot. sosów ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3580 |
BAN stały
|
ale ten sos to co??? sam sie je
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3581 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja dziś sałatkę łososiową znowu na obiad w pracy wszamałam, była tak ładna że zdjęcie chciałam zrobić i wam pokazać ale nie zdążyłam... ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3582 |
Zakorzenienie
|
no norlamnie to ja bym go z makaronikiem zjadła - ale nie teraz
![]() pewnie, że sam! Sama wybierasz czy bedzie gęsty czy nie, mi wyszedł taki średni więc końcówkę łyżką wyjadłam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3583 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj trzeci dzien dietki- widzę efekty
![]() ![]() Na sniadanie: pól puszki tunczyka wiec malutko- nie chciało mi sie jesc czegokolwiek z tych rzeczy co mogę ![]() Drugie sniadanie: jogurt naturalny Obiad: Zrobiłam ta roladkę z kurczaka ![]() ![]() ![]() Przede mną podwieczorek i kolacja musze chyba zrobic sobie cos na słodko bo mój organizm się tego bardzo domaga, a nie chce zgrzeszyc. Na kolacje bedą jajka gotowane z warzywami- to juz wiem ![]() Ide szukac przpeisów na słodkie przekąski. Buziaki. Ja jakos nie mogę sie zabrac do cwiczen- za mało czaus. Za duze zmeczenie. Ale od przyszłego tygodnia mam siłownie 1.5 h. A drugiej fazie bedzie wiecej energii wiec bedzie mi latwiej. Chociaz teraz by sie przydalo.. Nie wiem moe sie skusze ![]() Buziaki! |
![]() ![]() |
![]() |
#3584 |
Zakorzenienie
|
Telik a z czego robisz sałatkę łososiową???
|
![]() ![]() |
![]() |
#3585 |
Rozeznanie
|
dzis mija dopiero moj 2 dzien plazowania a ja juz łamie zasady
![]() zobaczcie co zjadlam Ś: jajecznica z 2 jaj na chudej szynce + ogorek kons. i szczypior + kilka lykow kefiru 0% II Ś: smazone krązki selera na oleju rzepakowym+ serek homog. nat.+ duza garsc orzechow i troche wirkow kokosowych O: 4 pieczone pieczarki z nadzieniem - cebula + szynka i na wierzch 1 plasterek sera zoltego light+ troche ketchupu ![]() i teraz jak wrocilam z miasta - wyjadlam z patelni bo byl bialy makaron, pieczarki , szynka i kawalki bekonu zjadlam pieczarek troche i tego miesa i odrobine bekonu ![]() buu załuje dlatego dzis zjem juz tylko wiesniaka i to wszystko czy bylo bardzo zle? od jutra nie robie zadnych odstepst nawet ketchupu nie bede jadla ![]() ![]()
#3586 |
Rozeznanie
|
nie noo teraz to juz przesadzilam- tata przywiozl z pracy drozdzowki i oczywiscie musialam wziac 2 kawalki :/ za***iscie... od jutra juz ostry rezim !!!!!!!!
#3587 |
Zakorzenienie
|
Ale na drożdzówke mam wieeeeeeelką ochote.. Ech jak wytrwam do drugiej fazy to tam sobie na nią pozwolę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3588 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Kotleciki sojowe są dozwolone w I fazie? Ja dziś 10 dzień I fazy, jest nawet nawet, jednak czasem ściga mnie jakaś słodka bomba kaloryczna. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3589 |
Zadomowienie
|
Hej wszystkim! Ja dzisiaj dzień 6 ciągnę i nadal bez wpadek. Za to z sukcesem! Zmierzyłam się i po 5 dniach:
waga: 61,5kg -1,5kg biust: 91cm -1cm talia: 65cm -2cm biodra: 90cm -- udo: 57cm -1cm łydka: 36cm -1cm ramię: 27cm --- No całkiem nieźle. Oczywiście ja najszybciej tracę w talii a najmniej w udkach ale damy radę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3590 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() ![]()
#3591 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny chyba mnie już puściło to wstretne "coś" i dobre samopoczucie wraca
![]() na jutro planuję sosik podobny do dzisiejszego ale dodam brokuły i może coś jeszcze, na Piatek bezmięśnie - dlatego będzie zapiekanka paprykowa, a kolejny obiadek to zawijaski z piersi i dodatków. chyba mam wenę i zaraz sobie coś jeszcze wymyśle, tylko musze zapisywać bo zapomnę ![]() pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3592 |
Raczkowanie
|
Agneska czytałam o babeczkach warzywnych pieczonych w foremkach na muffinki, podobno smaczne, można zrobić sobie więcej i potem odgrzewać, jak znajdę przepis to na pewno Ci go podam
![]() ja uwielbiam rybki więc jutro będę jadła sałatkę z łososiem ![]()
#3593 |
Raczkowanie
|
Jaką sałatkę do łososia szykujesz?
![]() |
#3594 |
Raczkowanie
|
świeży szpinak, łosoś (może być wędzony? ) pomidorek, pół papryki, bazylia świeża i pieprz + łyżeczka oliwy z oliwek chyba to wszystko. normalnie dodawałam kukurydzę, ale wiem, że nie można ;(
znalazłam też inny: Sałatka z łososiem Składniki: 1 Serek Wiejski lekki 3% 10 dag łososia wędzonego 3 jajka (ugotowane na twardo) 1 cebulka pęczek szczypiorku ząbek czosnku Przygotowanie: Wszystkie składniki drobno pokroić. Wymieszać z Serkiem Wiejskim. ziołami i pieprzem do smaku
"cudowna to jest k*rwa woda z lichenia" Edytowane przez winka Czas edycji: 2008-02-20 o 17:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#3595 |
Zadomowienie
|
ja dzis duzo zjadlam ale nie grzeszylam
![]() ![]() ![]()
#3596 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny powiedzcie mi prosze jak jest z bulionem w kostkach na I albo II fazie?? bo mam fajne przepsiy np. na BURSZTYNOWE PIERSI. no ale tam jest potrzebny ten bulion, a nie wiem czy można
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3597 | |
Rozeznanie
|
hej
w końcu na obiad udało mi sie coś zrobic i teraz jestem na etapie wymyślania co zjem na kolacje albo bede miala powtórkę ze sniadania albo sobie ugotuję jajka a na obiad w koncu nie zobiłam kotletów sojowych no i właśniee mogę je jesc w I fazie???? bo nie jem mięsa tzn jestem ichtio.. ale nie moge wcinac codziennie jajek i ryb a jesli chodzi o obiad to sobie usmażyłam tofu i całkiem dobre mi wyszło chociaż ja nie przepadam za tofu (fuuuu - jem z rozsądku) ale to caŁKIEM smacznie sobie wykonbinowałam: tofu pokrojone na plastry marynuję w oliwie z oliwek z czosnikem sosem sojowym, i ziołami prowansalskimi niech to posiedzi w tej marynacie ... i potem w jajku maczam i siup na patelnie zamaist kechupu mieszam koncentrat pomidorowy z chrzanem pycho i teraz mam kolene pytania (1. to o kotlwty sojowe byłoo) 2. wiecie gdzie można dostac sos sojowy light, bo się nie spotkałam nigdzie i używam normalnego 3. czy przecier pomidorowy w I fazie jest ok? bo w książce nie znalazłam, na słoiku nie mam skladu ![]() dzięki z góry za odpowiedzi edit: Cytat:
o kostkach nic nie ma, ale jak zupe z puszki mozna, to aka rozwodniona kostka chyba moze byc miałam kiedyś przewodnik sb ale mi sie zapodział |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3598 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3599 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny! Dalej ciągnę SB, już chyba mi 10 dzień leci, ale weekend był grzeszny więc nie wiem jak to liczyć
![]() Z anegdotek dnia dzisiejszego: chciałam pochwalić męża, że fajny przepis wymyślił na obiad (dość szybko się przyzwyczaił co jest dozwolone, a co nie) i taki dialog z tego wyszedł: Ja: Ten gulasz był bardzo SB ![]() Mąż: SB- czyli "Smaczny Bardzo"? |
![]() ![]() |
![]() |
#3600 |
Zakorzenienie
|
W związku, że nie posiadam ksiązki o przepisach SB to poświeciłam kawałek wieczorku i poszperałam po necie i sporo przepisów znalazłam, odrazu pokopoiwałam na dysk, te które uważam za "zjadliwe" i od jutra ruszam z gotowaniem
![]() w ogóle to nareszcie mam dobry humor ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:35.