|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - ZAPRASZAMY - część druga ::..
DZiewczynki-Plażowiczki zapodajcie jakiś fajny przepis na dobry i niskokaloryczny sosik... Ma ktoś jakiś dobry pomysł??
|
|
|
|
#3572 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: proszę używać opcji edytuj lub multicytowania
Cytat:
To ja się tylko dziwię że przy tak zdrowym odżywianiu można przytyć chyba że słodycze... :P ale ile ich można jeść?!?!
|
|
|
|
|
#3573 |
|
BAN stały
|
no muszę przyznać że rzeczywście cięzki z ciebie przypadek
to co ty jesz właściwie teraz??? chyba nic a kotleciki sojowe??? albo kotlety z cukini??? jak ziemniaczane pycha są
|
|
|
|
#3574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
potrzbne są - pireś z kurczaka, pieczarki, cebulka, serek topiony light, i ja dodałam jeszcze zieloną paprykę. najpierw na patelnie na odrobinke oliwy wrzuciałm cebulke i papryke pokorojone w kostke, poddusiłam, potem pierś też pokrojoną w kostkę, potem pieczarki (ja miałam już podduszone i zamrożone - oszczędność czasu, jak mi trzeba to wyjmuje porcje), jak to wszystko sie chwile razem podusiło dolałam troche wody, a jak ona sie zagotowała dałam serek topiony, zagotowałam i już. naprawdę super wyszło, takie delikatne! aha no i oczywiście co jakiś czas doprawiałam wg.uznania, tzn. pieprz, papryka pikantna,troche ziarenek samku, majeranke i jakies inne ziółka. |
|
|
|
|
#3575 |
|
Raczkowanie
|
hej hej Plazowiczki
schudlam ale dzisiaj z tej radosci zaprzepascilam cale 3 dni - zjadlam kawaleczek ciasta buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu uuuuuuu co mam robic????? zaczac diete od poczatku ? ![]() a na dodatek moja przemiana materii przyspieszyla niezle i to tyle z nowosci ![]() powodzenia pozdrawiam =*
|
#3576 |
|
Raczkowanie
|
aaaaa zapomnialam dodac
![]() wszyscy mowia mi ze schudlam hehe ja czekam na efekty wagowe
|
#3577 |
|
Rozeznanie
|
witam dziewczyny przed obiadowo
![]() Włąsnie mysle co by tu skubnąć na obad i zbieram sie do cwiczen i sprzatania jakos osatnimi dniami pol dnia sie zbieram zeby cos zrobic fuu ![]() na śniadanie pół kostki chudego sera na słodko (mleko, słodzik, aromat i kakao) drugie śniadanko - szprotki zagryzane surowym ogórkiem -mniam no i obiad teraz ![]() moze kotlety sojowe ![]() buu mam leniuszka i nic mi sie nie chce roobic chyba sobie zrobię kawkę ![]() nie nie zaczynaj. Zgrzeszyłaś - trudno -pomyśl, żę to taki wypadek - tylko jeden kawałek ciasta. Dalej trzymaj się dzielnie diety bo inaczej będą |
|
|
|
#3578 |
|
Raczkowanie
|
mniami kotleciki sojowe
|
#3579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Świetny przepis dziękuję Ci bardzo na pewno wypróbuję Zachęcam też do dodawania innych przepisików dot. sosów
|
|
|
|
|
#3580 |
|
BAN stały
|
ale ten sos to co??? sam sie je
|
|
|
|
#3581 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja dziś sałatkę łososiową znowu na obiad w pracy wszamałam, była tak ładna że zdjęcie chciałam zrobić i wam pokazać ale nie zdążyłam... taaka dobra była.
|
|||
|
|
|
#3582 |
|
Zakorzenienie
|
no norlamnie to ja bym go z makaronikiem zjadła - ale nie teraz
![]() pewnie, że sam! Sama wybierasz czy bedzie gęsty czy nie, mi wyszedł taki średni więc końcówkę łyżką wyjadłam , tam jest pierś z kurczaka, pieczarki i możesz dodać co lubisz więc uważan ze spokojnie sam jest wystarczający
|
|
|
|
#3583 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj trzeci dzien dietki- widzę efekty
![]() Na sniadanie: pól puszki tunczyka wiec malutko- nie chciało mi sie jesc czegokolwiek z tych rzeczy co mogę ![]() Drugie sniadanie: jogurt naturalny Obiad: Zrobiłam ta roladkę z kurczaka Wyszła naprawdę fajna. Tylko za szybko ją wyjęłam i był lekko twardawy kurczak ale smaczne ![]() Przede mną podwieczorek i kolacja musze chyba zrobic sobie cos na słodko bo mój organizm się tego bardzo domaga, a nie chce zgrzeszyc. Na kolacje bedą jajka gotowane z warzywami- to juz wiem ![]() Ide szukac przpeisów na słodkie przekąski. Buziaki. Ja jakos nie mogę sie zabrac do cwiczen- za mało czaus. Za duze zmeczenie. Ale od przyszłego tygodnia mam siłownie 1.5 h. A drugiej fazie bedzie wiecej energii wiec bedzie mi latwiej. Chociaz teraz by sie przydalo.. Nie wiem moe sie skusze ![]() Buziaki! |
|
|
|
#3584 |
|
Zakorzenienie
|
Telik a z czego robisz sałatkę łososiową???
|
|
|
|
#3585 |
|
Rozeznanie
|
dzis mija dopiero moj 2 dzien plazowania a ja juz łamie zasady
![]() zobaczcie co zjadlam Ś: jajecznica z 2 jaj na chudej szynce + ogorek kons. i szczypior + kilka lykow kefiru 0% II Ś: smazone krązki selera na oleju rzepakowym+ serek homog. nat.+ duza garsc orzechow i troche wirkow kokosowych O: 4 pieczone pieczarki z nadzieniem - cebula + szynka i na wierzch 1 plasterek sera zoltego light+ troche ketchupu ![]() i teraz jak wrocilam z miasta - wyjadlam z patelni bo byl bialy makaron, pieczarki , szynka i kawalki bekonu zjadlam pieczarek troche i tego miesa i odrobine bekonu buu załuje dlatego dzis zjem juz tylko wiesniaka i to wszystko czy bylo bardzo zle? od jutra nie robie zadnych odstepst nawet ketchupu nie bede jadla
|
#3586 |
|
Rozeznanie
|
nie noo teraz to juz przesadzilam- tata przywiozl z pracy drozdzowki i oczywiscie musialam wziac 2 kawalki :/ za***iscie... od jutra juz ostry rezim !!!!!!!!
|
#3587 |
|
Zakorzenienie
|
Ale na drożdzówke mam wieeeeeeelką ochote.. Ech jak wytrwam do drugiej fazy to tam sobie na nią pozwolę
|
|
|
|
#3588 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Kotleciki sojowe są dozwolone w I fazie? Ja dziś 10 dzień I fazy, jest nawet nawet, jednak czasem ściga mnie jakaś słodka bomba kaloryczna. Wczoraj jechałam 45 minut na rowerku stacjonarnym, dziś nie mam ochoty ale postaram się przemóc. Jakis cieżki dzień, zasypiam na stojąco.
|
||
|
|
|
#3589 |
|
Zadomowienie
|
Hej wszystkim! Ja dzisiaj dzień 6 ciągnę i nadal bez wpadek. Za to z sukcesem! Zmierzyłam się i po 5 dniach:
waga: 61,5kg -1,5kg biust: 91cm -1cm talia: 65cm -2cm biodra: 90cm -- udo: 57cm -1cm łydka: 36cm -1cm ramię: 27cm --- No całkiem nieźle. Oczywiście ja najszybciej tracę w talii a najmniej w udkach ale damy radę Ciągnę dalej chociaż dzisiaj kusiło mnie na jogurcik owocowy danone to sie oparłam. Jestem dumna! Jutro będę poza domem od 6.30 do 16.00 więc stwierdziłam że zrobię sobie zawijasy i tak wszamię gdzieś w między czasie. Pewnie ludziska będą się dziwować ale co tam! Dopiero będą sie dziwować jak zobaczą mnie po akcji odchudzanie
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#3590 |
|
Raczkowanie
|
uhuhuhuuu.... a ja jako ichtiwege nie znoszę produktów sojowych nie podchodzą mi! Tofu jest ohydne... i te kotleciki też... bleee... ![]()
|
#3591 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny chyba mnie już puściło to wstretne "coś" i dobre samopoczucie wraca
na jutro planuję sosik podobny do dzisiejszego ale dodam brokuły i może coś jeszcze, na Piatek bezmięśnie - dlatego będzie zapiekanka paprykowa, a kolejny obiadek to zawijaski z piersi i dodatków. chyba mam wenę i zaraz sobie coś jeszcze wymyśle, tylko musze zapisywać bo zapomnę ![]() pozdrawiam |
|
|
|
#3592 |
|
Raczkowanie
|
Agneska czytałam o babeczkach warzywnych pieczonych w foremkach na muffinki, podobno smaczne, można zrobić sobie więcej i potem odgrzewać, jak znajdę przepis to na pewno Ci go podam
![]() ja uwielbiam rybki więc jutro będę jadła sałatkę z łososiem
|
#3593 |
|
Raczkowanie
|
Jaką sałatkę do łososia szykujesz?
|
#3594 |
|
Raczkowanie
|
świeży szpinak, łosoś (może być wędzony? ) pomidorek, pół papryki, bazylia świeża i pieprz + łyżeczka oliwy z oliwek chyba to wszystko. normalnie dodawałam kukurydzę, ale wiem, że nie można ;(
znalazłam też inny: Sałatka z łososiem Składniki: 1 Serek Wiejski lekki 3% 10 dag łososia wędzonego 3 jajka (ugotowane na twardo) 1 cebulka pęczek szczypiorku ząbek czosnku Przygotowanie: Wszystkie składniki drobno pokroić. Wymieszać z Serkiem Wiejskim. ziołami i pieprzem do smaku
"cudowna to jest k*rwa woda z lichenia" Edytowane przez winka Czas edycji: 2008-02-20 o 18:58 |
|
|
|
#3595 |
|
Zadomowienie
|
ja dzis duzo zjadlam ale nie grzeszylam
jestem pod wrazeniem bo... ugryzłam pieroga ruskiego..... ii o dziwo nie zjadlam tylko wyplułam:P ,mama dała mi pół batonika ii dałam mojemu pieskowi a teraz dała mi orzeszki w czekoladzie moje ulubione i karmie nimi psa:P On tez je lubi wiec wcina az mu sie uszy trzesa:P Normalnie jestem w szoku:P teraz spadam cwiczyc bo dzis bylam zalatana i niemialammczasu wiec wszystkie cwiczenia z calego dnia musze robic teraz:P wiec jak nie umre wczesniej (mam zakwasy)to sie pozniej odezwe:P
|
#3596 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny powiedzcie mi prosze jak jest z bulionem w kostkach na I albo II fazie?? bo mam fajne przepsiy np. na BURSZTYNOWE PIERSI. no ale tam jest potrzebny ten bulion, a nie wiem czy można
|
|
|
|
#3597 | |
|
Rozeznanie
|
hej
w końcu na obiad udało mi sie coś zrobic i teraz jestem na etapie wymyślania co zjem na kolacje albo bede miala powtórkę ze sniadania albo sobie ugotuję jajka a na obiad w koncu nie zobiłam kotletów sojowych no i właśniee mogę je jesc w I fazie???? bo nie jem mięsa tzn jestem ichtio.. ale nie moge wcinac codziennie jajek i ryb a jesli chodzi o obiad to sobie usmażyłam tofu i całkiem dobre mi wyszło chociaż ja nie przepadam za tofu (fuuuu - jem z rozsądku) ale to caŁKIEM smacznie sobie wykonbinowałam: tofu pokrojone na plastry marynuję w oliwie z oliwek z czosnikem sosem sojowym, i ziołami prowansalskimi niech to posiedzi w tej marynacie ... i potem w jajku maczam i siup na patelnie zamaist kechupu mieszam koncentrat pomidorowy z chrzanem pycho i teraz mam kolene pytania (1. to o kotlwty sojowe byłoo) 2. wiecie gdzie można dostac sos sojowy light, bo się nie spotkałam nigdzie i używam normalnego 3. czy przecier pomidorowy w I fazie jest ok? bo w książce nie znalazłam, na słoiku nie mam skladu ![]() dzięki z góry za odpowiedzi edit: Cytat:
o kostkach nic nie ma, ale jak zupe z puszki mozna, to aka rozwodniona kostka chyba moze byc miałam kiedyś przewodnik sb ale mi sie zapodział |
|
|
|
|
#3598 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3599 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny! Dalej ciągnę SB, już chyba mi 10 dzień leci, ale weekend był grzeszny więc nie wiem jak to liczyć
![]() Z anegdotek dnia dzisiejszego: chciałam pochwalić męża, że fajny przepis wymyślił na obiad (dość szybko się przyzwyczaił co jest dozwolone, a co nie) i taki dialog z tego wyszedł: Ja: Ten gulasz był bardzo SB ![]() Mąż: SB- czyli "Smaczny Bardzo"? |
|
|
|
#3600 |
|
Zakorzenienie
|
W związku, że nie posiadam ksiązki o przepisach SB to poświeciłam kawałek wieczorku i poszperałam po necie i sporo przepisów znalazłam, odrazu pokopoiwałam na dysk, te które uważam za "zjadliwe" i od jutra ruszam z gotowaniem
już sie nie mogę doczekać na niektóre pyszności. w ogóle to nareszcie mam dobry humor |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:04.

to co ty jesz właściwie teraz??? chyba nic
a kotleciki sojowe??? albo kotlety z cukini??? jak ziemniaczane pycha są
buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu uuuuuuu 

uhuhuhuuu.... a ja jako ichtiwege nie znoszę produktów sojowych 
już sie nie mogę doczekać na niektóre pyszności.