|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nałogowe Kosmetykoholiczki- część XII
Cytat:
A jaki mikser? Nasz stary Zelmer włąśnie dogorywuje bo mu się już coś z silniczka wysypuje czarnego i szukamy czegoś fajnego. tylko nie ma nic ciekawego własnie. Mama chce blender- no fajnie, końcówka do homogenizowania i bicia piany jest w standardzie, ale żaden chyba blender nie posiada końcówki do ucierania (np. masło z cukrem do ciasta itp.) a znów z takich klasycznych to też chyba zelmery królują... Z kolei tato sobie w lecie kupił kenwooda do samych koktajli i też bez sensu teraz kupować coś takiego większego ![]() Aż tak z nim źle? ![]() Cytat:
jak również tuszu Glameyes i na dokładkę upolowałam sobie jeszcze Volumetrix na all. ![]() Pomalowałam pazurki Space Cadetem Orly, on jest boski, ciekawe jak w świetle dziennym. A stópki Jumpy, niebiesko-fioletowy duochrom, też super
|
|
#3572 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Jestem strasznie wściekła od wczoraj. Wyobraźcie sobie, że baba z urzędu skarbowego do mnie zadzwoniła i twierdzi, że wykazałam o 8000 zł (!) mniejszy dochód niż powinnam I co najlepsze: pani nie wie czy to dotyczy zeszłego roku czy może wcześniejszych lat i to JA mam sprawdzić, czy ja się pomyliłam w picie czy może to US ma błąd! No paranoja To do jasnej ciasnej mój problem czy ich? Ja się rozliczyłam dobrze i jeśli oni mają bałagan w papierach to niech sami dojdą do ładu! ![]() Z nieco przyjemniejszych rzeczy - wczoraj podcięłam włosy na równo. Poszło ze 2-3 cm tych brzydkich końców i jakoś od razu lepiej i gęściej włosy wyglądają Chyba nie będę już cieniowała końcówek, choć proste nigdy mi się nie podobały zbytnio.
|
#3573 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3574 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
musiałam dziś wstać o 5, bo jechałam do pracy na 7 a mimo to tak wcześnie znalazłam pod poduszką książkę Nigelli , chyba po pracy będę musiała coś upiec![]() Cytat:
![]() A bilans świetny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Naginać zasady promocji![]() Na moje szczęście na mnie żadnych brudnych tonów nie ma ![]() Promocja była na pewno jeszcze w piątek, ale TŻtowi jakoś nic się nie podobało na tyle, żeby mierzyć, więc zaoszczędziliśmy jeszcze więcej niż 40% ![]() I też lubię Taranko, ostatnio prawie kupiłam u nich sukienkę, piękna była, ale kosztowała 400 złotych, a podobna (inna, ale kolor miała taki sam) w HM kosztowała 100, więc wybór był prosty ![]() Cytat:
Cytat:
Ładny, ale skoro mówisz, że suchy, to na razie zrezygnuję![]() ooo tę ![]() Cytat:
Ale kiedyś miała Zelmera i był fajny, jak wtedy szukałam miksera, to Zelmer (ten klasyczny) był najlepszy - cenowo był tańszy niż inne firmy, a stary Zelmer wytrzymał rodzicom ponad 20 lat, więc liczę, że ten nowy też tyle wytrwa Ma trzepaczki i końcówki do ucierania gęstszych ciast, np. kruchego ciasta. Wydaje mi się, że skoro macie stojący blender, to lepszy byłby mikser ![]() Ja nigdy nic (!) nie kupiłam z Avonu, chyba pora rozejrzeć się za konsultantką, skoro te kredki są takie świetne... Cytat:
Współczuję, mam nadzieję, że wszystko się wyjasni
|
|
#3575 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie, ja rozumiem, że mogłabym się pomylić o kilka zł, ale o 8 000 zł? Przecież takiej kwoty bym raczej nie przeoczyła
Póki co rozmawiałam z kobietą i wyjaśniłam gdzie wg mnie jest błąd. Powiedziała, że to sprawdzi i raczej już nie będzie mnie tą sprawą niepokoić. Oby ![]()
|
#3576 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A przy takiej kwocie to musiałabyś nie rozliczyć się przecież z kilku miesięcy, a to po prostu niemożliwe...
|
|
#3577 | |||
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
![]() Blender mam Tefala, dostałam od siostry, fajny jest ale miksera to jednak nie zastąpi. No niestety jest totalnie akuchenny i leniwy w kwestii jedzenia, chociaż robi pod moim wpływem małe postępy - ostatnio ugotowaliśmy razem obiad i zaczyna czasem pomagać, zaczął też jeść śniadania jak jest sam w domu (co mu się wcześniej nie zdarzało podobno). Co nie zmienia faktu, że jakby był sam w domu i miał całe ciasto to nie chciało by mu się iśc po chleb do sklepu.![]() Cytat:
A normalnie rano to ma sen kamienny.Ja podobno nic nie dostanę na Mikołaja, mam mieć to wynagrodzone pod choinką, zobaczymy. Niech mi chociaż mikser odbierze. ![]() Cytat:
![]() Poszłam wczoraj na fitness, dzisiaj też idę, muszę wziąć się za siebie, bo wiotczeję. Skoczyłam potem do Rossmanna i wróciłam z antyperspirantem Fa i balsamem do ciała Alterra pomarańcza i wanilia (pachnie jak ciasteczka Wąchałam nowe żele OS czekolada + pomarańcza i czekolada + mięta - genialne zapachy, zwłaszcza ten z pomaranczą. Na pewno kupię w promocji. Nie było tylko tego nowego malinowego.
|
|
|
#3578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że to jest to, bo innej możliwości nie widzę ![]() Dziś po pracy chyba podjadę odebrać od koleżanki zamówienie z Avonu i Ori. Obym nie miała braków.
|
|
#3579 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, to bardzo fajne, ale z drugiej strony się ze mnie śmieje, że nic nie gotuję, a ja po prostu nie mam jak - wracam 1.5 godziny później niż on i jak już jest coś zrobione, to po co mam gotować nowe![]() Kitchen Aid to fantastyczna rzecz, kupiłam go dużo taniej niż w sklepie, w dodatku mieszkałam wtedy jeszcze z rodzicami i mogłam sobie na niego pozwolić Teraz musiałabym odkładać na niego pieniądze kilka miesięcy, więc pewnie też bym się w końcu nie zdecydowała... Bardzo lubię go używać, czasem sobie patrzę i się zachwycam jak ubija białka W dodatku mam do niego kilka przystawek, więc trę nim np. ziemniaki na placki, albo kroję ogórki na mizerię... No i we wrześniu kupiliśmy do niego jeszcze maszynkę do mielenia, więc TŻ robi sobie nim tatara i też jest zachwycony![]() Jak widziałam te malinowe, to nie było czekoladowych, muszę je sprawdzić!
|
|
#3580 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i świetne prezenty dostałaś na urodziny (widziałam na blogu )Cytat:
na pewno tam wstąpię przy najbliższej wizycie w jakimś CH ![]() Cytat:
![]() jak będzie zły, to będzie na Ciebie ja nie Karolina, ale kupiła w Taranko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
dobrze, że już skierowałaś ich na jakiś tropCytat:
a zapomniałam, jak się udał nugat? ![]() Cytat:
Cytat:
swego czasu mama TŻ się tym zajmowała (ale raczej sama dla siebie i koleżanek), nie wiem czy nadal ![]() Cytat:
fajnie, że Twój TŻ tak umie i chce gotować ![]() ostatnio sprawiłam sobie komplet bielizny w Intimissimi, rzadko tam zaglądam, ale niektóre rzeczy mają bardzo ładne
|
|
#3581 |
|
Zakorzenienie
|
No, odebrałam moje zamówienie
![]() Z Avonu zestaw kosmetyków Planet Spa: maseczka do włosów z serii śródziemnomorskiej, krem z kwasami AHA z serii tropikalnej do stóp, maseczka błotna do twarzy i mus do ciała z serii tajskiej (uwielbiam ten zapach Z Oriflame mam tylko czekoladowy krem uniwersalny tzw. "miodek". Pięknie pachnie czekoladą I ma delikatny posmak. W zeszłym roku miałam wersję waniliową i ją uwielbiałam, więc nie wahałam się, gdy tylko zobaczyłam tę czekoladową ![]() Zmykam teraz obejrzeć kolejne świąteczno-noworoczne katalogi przy kubku pokrzywy ![]()
|
#3582 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kumplowi urząd skarbowy też urządza jakieś ceregiele w związku ze spadkiem, który rozliczył 4 lata temu ![]() Cytat:
Cytat:
![]() odwiedziłam dziś jednego D. ale nie wiedzieli kiedy to przyjdzie. Pojadę po Mag to skoczę do drugiego, wiekszego ![]() KA też bym chciała- jedna maszynka, która robi wszystko a nie 15 różnych młynków, siekaczek, ubijaczek, rozdrabniaczek ![]() Ja mam uraz do zelmera- przede wszystkim własnie do miksera, bo ten obecny jest tak niewyważony, że mi ręka odpada po minucie używania To samo czajniki- leje się z każdej strony. I wyszło niedawno niedoróbstwo w nowiutkim odkurzaczu- kółka prowadzące po podłodze dużą szczotkę są tak debilnie przymocowane, że wkręcają włosy i co chwilę trzeba je ściągać zeby te włosy zdjąć, bo inaczej nie da się korzystać ![]() Jeszcze musisz trafić bo one w kolorach wchodzą na bardzo krótko- w ciagłej sprzedaży jest chyba tylko czarna i stalowa. Moja nowa kbaltowa (ostatni raz w sprzedaży już) jest tak samo rewelacyjna- minęło dokładnie 8 godzin od nałożenia, drobinki się nie odbijają, jakiś ślad odbicia samej kredki widać tam gdzie powiekisię stykają, ale jak na mnie to na prawdę świetny wynik Cytat:
![]() Ja flaczeję okrutnie- niby waga delikatnie leci w dół, ale brzuch zamienia się w oponę a ja oponek nie miałam, raczej się to jakoś zawsze rozchodziło ![]() Cytat:
![]() Ja próbuję dorwać pozostałe herbatki BioActive, których jeszcze nie piłam, ale strasznei ciężko je znaleźć. Dziś upolowałam te co już znam.
|
|
#3583 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kto inny mógłby zadzwonić i kazać szukać sobie samemu błędu, który jest u nich ![]() Ja wczoraj podcięłam trochę końcówki i grzywkę i zrobiłam sobie toner, uwielbiam moje włosy po tym zabiegu Już chyba pisałam, że od czasu feralnego cieniowania kiedy została mi połowa włosów dążyłam do wyrównania włosów na całej długości. Udało się już jakiś czas temu i pozostaję przy tej opcji, bo właśnie bez cieniowania moje włosy wyglądają na grubsze no i nie puszą się,co było moim przekleństwem Czasem jeszcze mam ochotę na cieniowanie, ale jednak rozsądek i wspomnienie tamtego koszmaru wygrywa![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja mam 2 staniki (gładkie, lekki push-up, ale b.miękkie) i 3 pary majtek z tej firmy, bo kiedyś weszłam jak była fajna promocja i jestem bardzo zadowolona Ten Twój to ten z koszulką czy ze stanikiem?Oba piękne Cytat:
|
|
#3584 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żałuję za to, że seria hawajska(?) tak szybko zniknęła. Miałam z niej maseczkę rozgrzewającą do twarzy, była super Teraz moje hity to mus do ciała z serii tajskiej i krem do stóp z AHA z serii tropikalnej (używam go też do rąk) Ja namiętnie z Avonu kupuję limitki żeli Senses, czasem też z Naturalsów. I błyszczyki z serii Glazewear lubię, są trwałe i nie wysuszają ust Wczoraj przejrzałam nowe katalogi i póki co nic mi szczególnie w oko nie wpadło Poza tym boję się zamawiać zestawy świąteczne, bo często są w brakach. Cytat:
Dlatego wyrównanie ich było i u mnie dobrą decyzją
|
|
#3585 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Miałam sobie kupić jakiś stanik za kase z allegro, ale cała się wzięła i rozeszła ![]() No ja też z przyzwyczajenia, chociaż ten morski był bardzo fajny Objejrzałam wczoraj rosyjski katalog nr 3 i tam jest żel senses o zapachu konwalii i igruszki- wszystko co kocham, strasznie jestem ciekawa jak to będzie pachnieć! Cytat:
Przekazuję pozdrowienia od Mag Siedzi już na szkoleniu biedactwo Przywiozła mi M&M'sy i czekoladę z UK i 3 błyszczyki Co&Bigelow od siostry z wycieczki do USA Także chwilowo jestem kosmetycznie zaspokojona. W drugim Douglasie lakierów też jeszcze nie mieli (podobno zakupy przez sklep internetowy wysyłają z Niemiec i dlatego tam już są pokazane)Oddałam micela YR- ile można się męczyć, nie ma to jak Sensibio, a MagJowy tusz uległ YR więc może jej się będzie lepiej sprawował
|
|
#3586 |
|
Zakorzenienie
|
rzyrafko mi chodziło o tę maseczkę: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...zy.html&next=1 Dobrze pamiętałam, że hawajska
![]() Ja właśnie złożyłam zamówienie, dość skromne: - z Ori kredkę do powiek srebrną Very Me (mam nadzieję, że da się jej używać jako konturówki) - z Avonu nowy żel senses Winter i 30-ml woda LBD (miałam dawno temu 50 ml i bardzo lubiłam ten zapach, chyba najlepsze perfumy w całym Avonie Ruski katalog też widziałam, zapowiada się fajnie.O, dobrze wiedzieć, że u Mag wszystko ok
|
#3587 |
|
po prostu Em :)
|
Estella, naprawdę świetne te Scrabble.
![]() Ja od TŻ nic nie dostałam, za to ze znajomymi robiliśmy sobie wczoraj Mikołajki, wylosowaliśmy jakiś czas temu osoby i kupowaliśmy prezenty do 5 zł. Całkiem fajny pomysł, nieźle trzeba się wysilić żeby za takie pieniądze kupić coś fajnego.
|
|
#3588 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
waga spadła o kilogram (dobre i to ), szkoda, że święta to zepsują, bo raczej sobie nie odmówię jakichś słodkich pyszności ![]() teraz zaczęłam intensywniej jeździć na rowerze stacjonarnym i widzę różnicę w wyglądzie nóg, jeżdżę sobie po 15-20km i o wiele lepiej się czuję w swoim ciele Cytat:
ja jeśli cieniuję, to lekko, ale niektórzy fryzjerzy nadinterpretują to słowo ![]() a co to ten toner? ![]() Cytat:
na razie wykańczam Falsies Maybelline i już nie mogę się doczekać wypróbowania Hypnosekupiłam majtki i stanik, a koszulkę trochę inną niż ta ze zdjęcia katalogowego (stanik też ma koronkę na górze, a nie dole - katalog sobie, sklep sobie) - jak kupowałam, to w sklepie nie było, sprzedawczyni mówiła, że jeszcze się pojawi odpozdrów ją
What you're drinking? Rum or whiskey? Now won't you have a Double with me? I'm sorry I'm a little late I got your message by the way I'm calling in sick today So let's go out for old time's sake Edytowane przez Organzza Czas edycji: 2011-12-07 o 09:43 |
|||
|
|
|
#3589 |
|
Zakorzenienie
|
Śliczna bielizna, lubię czarną
![]() Jejku, nie pamiętam kiedy sobie ostatnio coś fajnego bieliźnianego kupiłam...oprócz białego stanika bez ramiączek przed wakacjami, ale to był zakup konieczny do topów ![]() Mnie ciekawi trochę ten nowy push-up w H&M.
|
#3590 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny
Zaopatrzyłam się w lakier do paznokci bell i nabłyszczacz Mam też kilka nowych kosmetyków do pielęgnacji z Dermiki (tonik, mleczko i peeling enzymatyczny).A na mikołajki dostałam od chłopaka perfumy ninny ricci bardzo je lubię, miałam wcześniej 3 flakoniki. Z kolei na dniach wybieram się do sephory po puder Diora i podkład Estee Lauder
|
|
#3591 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A na Święta jakoś szczególnie się nie obżeram ciastami itp. raczej ulubionym barszczem i uszkami ![]() A, to nawet lepiej, to już mi się sam stanik podoba- nie toleruję żadnych dodatkowych aplikacji pod linią obwodu ![]() Cytat:
Mmm, nowy TŻ na horyzoncie? ![]() Jeszcze mi się przypomniało- znacie kosmetyki Misslyn? http://misslyn.pl/ wczoraj pierwszy raz je widziałam (apteko-drogeria w g. krakowskiej) dużo lakierów i ciekawe cienie do powiek- nasycone pudrowe i inaczej sprasowane (coś może jak Makeup for ever?) i ceny przyjazne dla portfela. Na stronie piszą, że to znana niemiecka marka, głównie z lakierów i sztucznych rzęs, wykupiona w zeszłym roku przez właściciela ArtDeco. Zaciekawiło mnie
|
|
#3592 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Meczę jeszcze wiśniowy, którego nie cierpię szczerze a przez pomyłkę kupiłam 2 razy![]() Co Ci nie pasowało w micelu YR?Samo słabe zmywanie czy tak jak u mnie pieczenie i zaczerwienienie? Cytat:
Myślałam o bieganiu póki nie ma śniegu, ale wieczorem już jednak za zimno chyba![]() Podziwiam za wytrwanie w nie jedzeniu słodyczy Ja wprawdzie jem ich o wiele mniej niż kiedyś, ale maminego ciasta nie umiem sobie odmówićFryzjerzy zachowują się czasami tak jakby wszystko co powiem o długości mnożyli razy 2 dlatego ja zawsze każe im pokazać na włosach ile to będzie wg. nich 2 cm i jeszcze zaniżam ![]() Tonowanie to koloryzacja preparatami zbliżonymi do naturalnego koloru włosów. Trwa bardzo krótko i nie wysusza włosów tak jak farba a wręcz nadaje im połysk i miękkość, tak jak odżywka Piękne Za to już staniki wolę z Triumpha, albo właśnie Int. czy La Senzy. ps. Pisałyśmy z Estellą, żeby się spotkać w następny czwartek. Co Wy na to? Jadę jutro na 2dniowe szkolenie (niestety w roli jednego z prowadzących) i trochę się stresuję, 3majcie kciuki ![]() Aaa i przeglądałam ostatnio zdjęcia z wakacji, wkleję Wam coś
Wszystko ma drugie, trzecie, czwarte, piąte dno... http://www.youtube.com/watch?v=ORGdwZG5m0o Edytowane przez karolina1985 Czas edycji: 2011-12-09 o 20:16 |
||
|
|
|
#3593 |
|
|
bosiak, co to za chłopak i czemu się nie chwalisz?
![]() Karolina, ahh, zamarzyły mi się jakieś wakacje w ciepłym miejscu...
|
|
#3594 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jakie prezenty wymyśliliście za taka kwotę? no! ![]() Iza świetna ta szminka; muszę ją obejrzeć na jakimś spotkaniu ![]() ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Karo super zdjęcie!!! powodzenia, trzymam kciukiNo właśnie, co myślicie o ostatnim spotkaniu w tym roku?
|
|
|
#3595 |
|
|
Głównie jakieś drobiazgi lub prezenty absurdalne (plastikowa miska
).Ja kupiłam w Ikei wysoką szklankę w śnieżne wzorki i nasypałam do niej kakao, cukier i mleko w proszku, tak żeby stworzyć warstwy z wyraźnymi granicami między nimi i dołączyłam instrukcję przyrządzenia.
|
|
#3596 |
|
Zakorzenienie
|
Fajny pomysł
|
|
#3597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ----------
|
|
#3598 |
|
Zakorzenienie
|
bosiak! Kopę lat!
Widzę, że w sprawach sercowych zmiana ![]() Karolina, powodzenia i nie stresuj się ![]() Masakryczną miałam rano podróż do pracy: wieje, leje i sypie śniegiem na zmianę, nic nie widać tylko ciemność Dziś lub jutro jak dobrze pójdzie to sobie odwiedzę Naturę albo Rossmana. Akurat mam coś do załatwienia w pobliżu W sumie nie mam żadnych potrzebnych zakupów, ale jakiś drobiazg na osłodzenie tej paskudnej pogody muszę sobie sprawić
|
#3599 |
|
|
Ja też dziś jechałam samochodem do pracy, nie dość że warunki takie sobie to jeszcze miałam straszne problemy z koncentracją, taka byłam zaspana.
![]() Ale już jestem na posterunku.
|
|
#3600 | |
|
Zakorzenienie
|
No jest, jest.. ![]() Cytat:
A czym tu się chwalić lubię go bardzo ![]() Byłam wczoraj na koncercie Myslovitz w Stodole
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:28.

Brązu chyba nie chcę, bo mam za dużo brązów, ale jakby był piękny... 

To do jasnej ciasnej mój problem czy ich? Ja się rozliczyłam dobrze i jeśli oni mają bałagan w papierach to niech sami dojdą do ładu! 
tu bliżej 

bardzo je lubię, miałam wcześniej 3 flakoniki.
Ja wprawdzie jem ich o wiele mniej niż kiedyś, ale maminego ciasta nie umiem sobie odmówić