Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 cz.4 - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 wątku na odchowalni ?
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.5 7 15,91%
Piątego wątku początek, w bólu wykluwa się pierwszy ząbek 1 2,27%
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje 3 6,82%
Dzieciom zakładamy śliniaki, bo się ślinią nieboraki 1 2,27%
Lęk separacyjny przeżywamy, lecząc go w ramionach Mamy 0 0%
Tylko u nas dyskusja zażarta, każda wypowiedź uwagi jest warta 1 2,27%
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera 4 9,09%
Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają 13 29,55%
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki 8 18,18%
Mamo, Tato kończcie spanie; kupa czeka na przebranie 1 2,27%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! 4 9,09%
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. 0 0%
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. 1 2,27%
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają 0 0%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-24, 19:20   #3571
xal
Zakorzenienie

Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
ale że już w panierce?? ja czasem jak kupię więcej schabu to pokrojone mrożę ale nie lubię odmrożonego mięsa, zwłaszcza schabu
Opanierowane, usmazone i tylko wyciągać i podgrzać.
Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Dziewczyny... nie mam sił...Mała ciągle marudzi, wrzask, pisk a za chwilę śmiech drzemki po 20 minut. Nie wiem, jak jej pomóc... Ciągle mierzwi coś w buźce, przyciąga moje paluchy i chce gryźć, a jak wezmę to wrzeszczy... Najchętniej spałaby, ale przy cycusiu...
Moja pcha wszystko do buzi a zębów ani widu ani słychu. Zabawki, swoje paluchy, tatusia paluchy najbardziej lubi bo duże i nie uciekają jak zabawki
To chyba trzeba przeczekać też tak miałam, teraz jest trochę lepiej.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 19:21   #3572
humpback
Zakorzenienie

Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
mmm, ale ekstra wygalada, ja ostatnio robiłam ten http://www.mojewypieki.com/przepis/s...rnik-wykwintny pycha, ale strasznie duzo garów brudnych
rzeczywiście ilość naczyń do umycia mnie przeraża, ale chętnie wypróbuję bo dawno nie jadłam prawdziwego dobrego sernika

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
mmmm Ale pyszności.
Kurde a ja cały czas boję sie jeść za dużo kakaa.
ja ostatnio mam fazę na czekoladę i kakao, i jem ich dużo. całe szczęście moje dziecię toleruje moje nawyki żywieniowe
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 19:21   #3573
justyna_g4
Zakorzenienie

A i miałam wam napisać...moja córa ma za 2 tygodnie skończy 5 miesięcy i dziś postanowiła się podnosić do siedzenia. Tż trzymał ją na kolanach na półleżąco a ona fik do siedzenia. Wiec on ją na dół bo mówię że za wcześnie. Dał ją do leżaczka, a ona za spodnie się trzymała i próbowała podnieć.
Dopiero się obraca z pleców na brzuch a już chce siedzieć
Dzisiaj w wanience jak jej myłam plecki obróciła się na boczek. Szalone dziecko mam.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 19:26   #3574
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Opanierowane, usmazone i tylko wyciągać i podgrzać.
nie zjadłabym ale dobrze, że mąż zadowolony

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 19:28   #3575
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
u nas niby też nic jeszcze nie widać.. choć nie wiem czy przez ząbki nie był troszkę marudny.. no i ślini się strasznie aż kaszle i się dusi.. dziąsełka jakby troszkę rozpulchnione, ale nie jestem pewna
---
znajoma mi mówiła, że jej córeczce pierwsze ząbki się przebiły jak miałą 9n miesięcy
mi polozna mowila, ze bolec ma prawo wczesniej, bo samo to przesuwanie w szczece juz boli. wyrzynanie to juz tylko final.
aa, i z reguly pierwsze zeby wychodza miedzy 3 a 18 miesiacem.
no i u Florka tak jak u was, tez sie dusi od tej sliny. a dziasel tez nie jestem pewna...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 19:33   #3576
nuna2
Zakorzenienie

nocki ok, wstaje uśmiechnięta a po paru minutach płacz i potem wstaje już tylko z płaczem... Kurcze, też mam na coś słodkiego ochotę...
Stary 2013-10-24, 19:34   #3577
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
diabli, super, że nie ma raka. Niech ta historia zostanie zamknięta. Byłaś bardzo dzielna, wiesz??

hump ale narobiłaś smaka

Dziewczyny... nie mam sił...Mała ciągle marudzi, wrzask, pisk a za chwilę śmiech drzemki po 20 minut. Nie wiem, jak jej pomóc... Ciągle mierzwi coś w buźce, przyciąga moje paluchy i chce gryźć, a jak wezmę to wrzeszczy... Najchętniej spałaby, ale przy cycusiu...
Może to niewychowawcze ale ja bym w takim razie pozwoliła spać przy cycku

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 19:35   #3578
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
diabli, super, że nie ma raka. Niech ta historia zostanie zamknięta. Byłaś bardzo dzielna, wiesz??

hump ale narobiłaś smaka

biedne wy obie... Florek tez przy cycu tylko spi. stwierdzilam, ze skoro tego potrzebuje, to bedzie to mial. dolacz do naszej grupy wsparcia - mega smoczki. zostan smoczkiem gigantem dla Julci

Stary 2013-10-24, 19:40   #3579
salviae
Zadomowienie

Cytat:
ja tez nie lubie odmrozonego gotowego miesa a u nas polowe zamrazalki zajmuje sucha karma dla psa musze cos z tym zrobic bo ciasno juz
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 19:40   #3580
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
a czemu? ja jak mrozilam kiedys takie, to nie szlo poznac potem, ze to odmrozone

Stary 2013-10-24, 19:43   #3581
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
biedne wy obie... Florek tez przy cycu tylko spi. stwierdzilam, ze skoro tego potrzebuje, to bedzie to mial. dolacz do naszej grupy wsparcia - mega smoczki. zostan smoczkiem gigantem dla Julci

heh smoczek gigant Fajnie chyba się złamię jak jutro będzie marudzić to najwyżej pośpimy razem.
Stary 2013-10-24, 19:47   #3582
xal
Zakorzenienie

Cytat:
bo to trzeba dobrze odgrzać
A poważnie, to teściowa mroziła to ja też. No i schaby są albo takie albo żadne, ale nam akurat takie smakują. Tzn mi smakowały bo jeszcze nie jadłam po porodzie.

Stary 2013-10-24, 19:47   #3583
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:

Laura

Stary 2013-10-24, 19:49   #3584
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
heh smoczek gigant Fajnie chyba się złamię jak jutro będzie marudzić to najwyżej pośpimy razem.
zlam sie ja tam lubie wspolne drzemki z Florkiem. no i on duzo lepiej spi przy mnie. to najwazniejsze!

Stary 2013-10-24, 19:50   #3585
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
a czemu? ja jak mrozilam kiedys takie, to nie szlo poznac potem, ze to odmrozone

hmm też kiedyś takie zamroziłam i potem było ok tzn zjadliwe
ale generalnie tak nie robię

nuna- ahhh te ząbki
biedne te nasze dzieciaki

mój też wszystko by pakował do buzi, gryzie jak oszalały, także ratujemy się czasem ibupromem
a ząbków jeszcze niestety nie widać

teraz cwaniaczek nauczył się wstawać we wiaderku i ciągle to robi z całych sił trzyma się za obręcz wiadra i nie chce puścić no i oczywiście gryzie brzeg wiadra, a nogi ma całkowicie wyprostowane...
kurcze jak będzie tak się ciągle zachowywał to wróci do wanienki

==
mieliśmy problem z usypianiem ale chyba teraz już śpi

więc ja chyba zamówię kubek doidy i kaszki a potem umyję włosy, bo ciągle nie mam coś na to czasu
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 19:51   #3586
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
panierka chrupiąca jak świeża?

Cytat:
bo to trzeba dobrze odgrzać
A poważnie, to teściowa mroziła to ja też. No i schaby są albo takie albo żadne, ale nam akurat takie smakują. Tzn mi smakowały bo jeszcze nie jadłam po porodzie.
to jak to robisz?
i poważnie, nie jadłaś jeszcze kotleta? podziwiam

Stary 2013-10-24, 19:55   #3587
xal
Zakorzenienie

Cytat:

to jak to robisz?
i poważnie, nie jadłaś jeszcze kotleta? podziwiam
Żartowałam z tym sposobem normalnie na oleju, ale lepsze są w piekarniku (kombiwar halogenowy)
Nie jadłam bo mnie jakoś nawet nie kusi.
Jak chciałam spróbować serka pleśniowego, kupiłam sobie i miałam w weekend się delektować i co? Mąż się dobrał do niego pierwszy bo myślał, że ja nadal nie jadam no i ostatnio zapomniałam sobie znowu kupić.

Stary 2013-10-24, 19:55   #3588
modro
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
wizazowe kciukasy sa magiczne...NIE MA RAKA! można planować rodzeństwo dla Nelusi hehe. wielkie uffff i kończymy te koszmarna przygodę.
Bardzo się cieszę

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Diabli ale sie ciesze! no to bierzcie sie do roboty, czekamy na kolejne diablatka

My za to postanowilysmy zazyc porcje jodu bo pogoda sprzyja (co widac na zalaczonym obrazku). Załącznik 5456044
choc balam sie, ze mi ten nadmorski spacer wyjdzie zapaleniem piersi bo zrobila sie bolesna gula w lewej. Ale Sofia wszystko wyssala i wyglada na to ze jest ok. ufff.

Bylysmy na wazeniu: 7,230kg wiec rownomiernie do przodu coraz bardziej czuje to w kosciach

Adasia i Cynamonka mi tak steasznie szkoda... niech sie wreszcie los dla nich odwroci...

Jakie piękne widoki, ja bym tam chyba chodziła codziennie na spacery Kocham morze i w ogóle wszelką wodę większa i mniejszą.

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
piękne, to teraz już z górki

Chciałam zapytać czy jakiemuś dzieciaczkowi poza Daro ząbki się nie wyrzynają? Bo u nas w sumie na razie nic się nie pokazuje.

A ze śmiesznych rzeczy mam rozłożony duży tapczan i czasami Daro zostaje na puzzlach na ziemi, a czasami na chwilkę na tym tapczanie. No i dziś wychodząc do łazienki zostawiłam go na tapczanie. Jestem w niej minutę- cisza, 2- cisza, 3- cisza..no to zwątpiłam i wracam, a Daro się do gazety doczołgał i pięknie zjadł część strony...a przynajmniej rozupuścił śliną
U nas się nic nie wyrzyna, nie potrafię rozpoznać, czy dziąsła są rozpulchnione czy nie, ale pakuje wszystko do buzi i jest mega marudna, zdarzaja się nagłe ryki, których powodów nie znam, może zęby.

Cytat:
u nas niby też nic jeszcze nie widać.. choć nie wiem czy przez ząbki nie był troszkę marudny.. no i ślini się strasznie aż kaszle i się dusi.. dziąsełka jakby troszkę rozpulchnione, ale nie jestem pewna

---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

Ty to zawsze czymś kusisz
szukam inspiracji na jutro, bo dawno nic nie piekłam a mam ochotę coś spałaszować

---
znajoma mi mówiła, że jej córeczce pierwsze ząbki się przebiły jak miałą 9n miesięcy
Mojej bratanicy jak miała 8, potem poszła już jak burza

Co do cynamonków - chyba codzienne o nich myślę, tak bardzo bym chciała, żeby Adaś szybko wrócił do sił.

Dziś 1 raz poszłam z młodą na spacer w chuście. Wytrzymała ok. 30 minut, potem zaczęła marudzić i płakać, rozwiązałam ją, szybki cyc i padła w wózku. Nie wiem, czy ja to dobrze wiążę.

I łysieję. Mam już zakola. Strasznie to wygląda

modro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 19:55   #3589
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
takie mają być a później będą uformowane jak u doroslego
no wiem ale przy pierwszej najbardziej zbitej plastelinie była krew - takie smużki, potem prężyl się i płacząc zrobił resztę o lepszej konsystencji i bez krwi - pewnie krew od podrażnienia jelit robić coś z tym czy obserowować?

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 19:59   #3590
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Żartowałam z tym sposobem normalnie na oleju, ale lepsze są w piekarniku (kombiwar halogenowy)
Nie jadłam bo mnie jakoś nawet nie kusi.
Jak chciałam spróbować serka pleśniowego, kupiłam sobie i miałam w weekend się delektować i co? Mąż się dobrał do niego pierwszy bo myślał, że ja nadal nie jadam no i ostatnio zapomniałam sobie znowu kupić.
No ja jem jak robię mężowi, nie lubię dwóch obiadów pichcić, więc w zasadzie od początku jem wszystko

Parę razy jadłam takiego odgrzewanego kotleta i to nie dla mnie już wolę całkiem zimnego zjeść z lodówki Z kotletem nie ma dużo roboty, zwłaszcza jak pokrojony i rozbity, więc jemy świeżo usmażone. Jakiś gulasz np. zdarzyło mi się mrozić i smakowało mi

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

Cytat:
Napisane przez modro Pokaż wiadomość

Dziś 1 raz poszłam z młodą na spacer w chuście. Wytrzymała ok. 30 minut, potem zaczęła marudzić i płakać, rozwiązałam ją, szybki cyc i padła w wózku. Nie wiem, czy ja to dobrze wiążę.

pokaż nam zdjęcie następnym razem

Stary 2013-10-24, 20:07   #3591
xal
Zakorzenienie

Cytat:
No ja jem jak robię mężowi, nie lubię dwóch obiadów pichcić, więc w zasadzie od początku jem wszystko

Parę razy jadłam takiego odgrzewanego kotleta i to nie dla mnie już wolę całkiem zimnego zjeść z lodówki Z kotletem nie ma dużo roboty, zwłaszcza jak pokrojony i rozbity, więc jemy świeżo usmażone. Jakiś gulasz np. zdarzyło mi się mrozić i smakowało mi
No jest trochę zabawy, maka, jajko, bułka tarta i później to myć po 2 kotletach ...

Stary 2013-10-24, 20:09   #3592
Ashyshqa
Zakorzenienie

Witam sie wieczorem.

Maz moj biedny nie zdazyl na pociag i wroci pewnie dopiero kolo polnocy z wycieczki do Edynburga ale przynajmniej cos sie rusza w tych poszukiwaniach.

Agnes na plaze mamy jakies 25min spacerkiem wiec nie jest zle. Niestety pogoda rzadko zacheca do spacerow w tamtym kierunku. Dzis bylo wyjatkowo ladnie wiec skorzystalysmy. Jakby sie udalo z Edynburgiem to bedziemy chodzic raz nad morze raz w "gory", takie to fajne miasto
http://upload.wikimedia.org/wikipedi..._edinburgh.jpg

Nuna lacze sie z Toba i Julka w bolu. Tez robie za smoczka do spania.

Te zeby to naprawde musza meczyc na dlugo przed wyznieciem. Sofia szczegolnie wieczorami pakuje wszstko do buzi i sciska z calej sily. Moje brodawki niestety tez widac, ze musi sobie masowac dziaselka, a zebow nie widac...

Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 20:15   #3593
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
My mamy nebulizator omrona juz od 3 lat. Baaardzo często jest w ruchu, w sumie jak tylko pojawia się katar to idzie w ruch co najmniej 3 razy dziennie. W zestawie był smoczek, ale ani razu go nie używaliśmy, zawsze tylko maseczka.
dzięki, utwierdzilas mnie w przekonaniu, ze to dobry zakup

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Pokoik bedzie, chociaz na razie ma tylko kolor na scianach

Pewnie taka i taka szkola ma swoje plusy i minusy.. chyba jestem zwolenniczka "normalnego" szkolnictwa. A tam jest gim i lo? Czy tylko pdst, bo nie zglebialam tematu? Ciekawa jestem jak sobie radza pozniej takie dzieci na studiach, pewnie duza wiekszosc z nich to indywidualiscie
Tak czy siak 3mam kciuki i powodzenia

To mialas szczescie Denis rozrabiaka
z tego co opowiadala dyrektorka (jej dzieci tez od przedszkola sa w tym "systemie") nie miały zadnego problemu z przystosowaniem się do zwykłego gimnazjum. corka była najlepsza uczennica w klasie. maksimum rozwoju indywidualnych talentow, kreatywna (dusza artystyczna hehe), indywidualistka, bez problemu odnalazła się w grupie rowiesnikow, podobno nauczyciele zachwyceni jej logicznym mysleniem, umiejetnoscia poszukiwania wiedzy w roznych zrodlach (praca bez podrecznikow), dzięki ciaglym dyskusjom nie miała problemu z wypowiedziami na forum klasy itd.
wiadomo, ze każdy rodzic zachwala swoje dziecko, wiec tutaj podwojnie kobieta zachwalala dwojke - dziecko i szkole ale znam osobiście kilkoro dzieci, które uczeszczaly do waldorf. przedszkola i jak dla mnie roznice w rozwoju widoczne golym okiem
może nie jestem zbyt obiektywna, ale od bardzo dawna mam obsesje na punkcie Montessori, waldorfszczyzny itd. dla mnie to wszystko jest takie "magiczne"

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

Cytat:
ja bym stanowczo odrzuciła punkt 4
za parę dni sobie odkoduje tą butlę

wiesz, wątpię gdyby to była prawda to nie byłoby kobiet z rozstępami bo cena nie jest wygórowana
kochana, po kim jak po kim, ale po Tobie nie spodziewałam się innej opcji

dlatego pytam Was bo 500zl to pfff kredyt można wziąć i sobie splacic raz dwa musze ja pognebic w tym temacie - niech daje namiary. może jak zbiore wieksza grupe to jeszcze dadza znizke
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 20:17   #3594
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość
U nas też zębów póki co brak choć już nawet calgel kupiłam bo wydawało mi się, że to to. Ale to jednak coś innego musi powodować marudzenie mojego dziecia
ja calgel kupiłam półtorej miesiąca temu jak jechaliśmy do rodziny. I ostatecznie całą tubkę zostawiliśmy kuzynce, bo jej roczna córeczka boleśnie ząbkowała teraz mam dentinox, czy jakoś tak.

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
a to u nas się poprawiło i zaliczyliśmy spacer pod drzewami ku uciesze młodego. za dużo nam promyczków przesłałaś i nic sobie nie zostawiłaś

2.bo jestem żarłok i uwielbiam jeść no i nie dążę do figury pierwsza klasa (tzn. takiej jak twoja czy clo). bardziej mi zależy żeby się dobrze czuć, pozbyć się flaczkowatego brzucha, a przede wszystkim na chwile obecną wzmocnić kręgosłup nim wysiądzie od noszenia księciunia i schylania się do niego
trzeba się dzielić nacieszyliśmy się słonkiem od rana do południa, także fajnie że i Wy skorzystaliście
2. Ja też nie dążę do wymarzonej figury... znaczy miałam taki zamiar, ale mój zapał został skutecznie zduszony jeszcze w zalążku
bardzo chciałam żeby chociaż brzuszek był znowu w miarę ładny
ale też już mi przeszło.. powtarzam sobie, że mi się nie opłaca.. niedługo planujemy rodzeństwo dla W. więc po drugiej ciąży wezmę się za siebie

Cytat:
ja mam nadzieję, że Bartek się obudzi, przyjmie leki i pójdzie dalej spać

2.znajomej synek miał pierwsze zęby po roczku:ehem
mój jednak pocierał oczka więc nie chciałam już go męczyć, dałam jeszcze cyca, odłożyłam do łóżeczka i odpłynął

2. im później tym lepiej
W sumie chciałabym żeby W. ząbki wyszły jak najpóźniej

Cytat:
mi polozna mowila, ze bolec ma prawo wczesniej, bo samo to przesuwanie w szczece juz boli. wyrzynanie to juz tylko final.
aa, i z reguly pierwsze zeby wychodza miedzy 3 a 18 miesiacem.
no i u Florka tak jak u was, tez sie dusi od tej sliny. a dziasel tez nie jestem pewna...

dokłądnie.. też tak słyszałam. Ząbki przecież mają długą drogę..
Z resztą, pamiętam jak mi 8 rosła.. pół roku ją czułam zanim się przebiła

Cytat:
ja tez nie lubie odmrozonego gotowego miesa a u nas polowe zamrazalki zajmuje sucha karma dla psa musze cos z tym zrobic bo ciasno juz
czemu mrozicie suchą karmę ???

Cytat:
1. Kocham morze i w ogóle wszelką wodę większa i mniejszą.

1. ja też
co do łysienia, dziewczyny tu podawały różne sprawdzone specyfiki..
jakieś ampułki z joanny czarna rzepa, czy coś takiego..
Kinga też coś polecała..
niestety nie pamiętam dokładnie, bo nie mam z tym problemu

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
no wiem ale przy pierwszej najbardziej zbitej plastelinie była krew - takie smużki, potem prężyl się i płacząc zrobił resztę o lepszej konsystencji i bez krwi - pewnie krew od podrażnienia jelit robić coś z tym czy obserowować?
konsystencja ok. ale ta krew to zły objaw.. może podpytaj pediatry co robić

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 20:18   #3595
justyna_g4
Zakorzenienie

Dziewczyny a jakie ciasto dyniowe polecacie?? Jakieś sprawdzone przepisy?

Laura

Stary 2013-10-24, 20:19   #3596
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
przy umiejetnym odgrzaniu owszem, nawet bardzo

a w ogole to dzis znow kapalam sie z Florkiem, naszykowalam fajna wode z wlasna kompozycja olejow (m.in. awokado, z kielkow pszenicy) i co? i Florek nasikal zaraz na poczatku

Stary 2013-10-24, 20:21   #3597
lonely_lady
Zakorzenienie

Hump- zerknęłam sobie na ten Twój przepis http://www.mojewypieki.com/przepis/a...niami-na-zimno
łaaaa ale pyyyyyysznie wygląda ale wygląda na trochę skomplikowane

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jakie ciasto dyniowe polecacie?? Jakieś sprawdzone przepisy?
ooo właśnie.. też bym spróbowała.
Ostatnio jakieś się tu przewijało, ale nie zapisałam

Cytat:
przy umiejetnym odgrzaniu owszem, nawet bardzo

a w ogole to dzis znow kapalam sie z Florkiem, naszykowalam fajna wode z wlasna kompozycja olejow (m.in. awokado, z kielkow pszenicy) i co? i Florek nasikal zaraz na poczatku

mocznik dobry na zrogowaciały naskórek

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-24, 20:24   #3598
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
od stop do glow tez chce, ale zostawie to na 4 lata , ja sie zastanawiałam pomiedzy Czy chcesz zostac moim przyjacielem ? (poznaje sie zwierzaki po ogonach), a pajaczkiem- wypukła pajeczyna i pajaczek i to mnie jakos bardziej przekonało a sznurek to nie wiem, napewno paluszki

zaczarowalas mnie wydawnictwo znalam od dawna i zachwycałam się kilkoma pozycjami, ale na gasienice nie trafiłam. swoja droga ten Eric to taki fajny dziadziuś
z ta gasienica można niezle czary robic -

http://raaanyjulek.blogspot.com/2013...gasienica.html

http://livingmontessorinow.com/2012/...c-carle-linky/

już to widze: Nelusiu zjedz warzywko to dostaniesz koralik i uzbierasz caaaly naszyjnik

http://www.klocekikredka.com/eric-ca...ysta-dzieciom/
ee tam paluszek, ja to przeplatalabym sznurek przez te dziurki - zielony jak gasienica tylko nela musiałaby obok siedzieć i wcinac to co robal

Cytat:
tych ksiazeczek jest za duzo misie tez chce jak Kuba mial 2 miesiace to pod wpywem emocji kupiłam 1001 drobiazgow i chyba to i obrazki dla maluchów wyniose na gore i wyciagne jak młody bedzie mial 4 lata. Musze sobie zapisac ta strone
oj tam dużo, książek nigdy dość ale fakt zbankrutuje przez książki...

gdyby ktorejs brakowało pomysłu na prezenty dla dziecka i jak je zajac to trafiłam na fajnego bloga
http://czymzajacmalucha.pl/
Stary 2013-10-24, 20:24   #3599
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Hump- zerknęłam sobie na ten Twój przepis http://www.mojewypieki.com/przepis/a...niami-na-zimno
łaaaa ale pyyyyyysznie wygląda ale wygląda na trochę skomplikowane

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

ooo właśnie.. też bym spróbowała.
Ostatnio jakieś się tu przewijało, ale nie zapisałam

mocznik dobry na zrogowaciały naskórek
Ostatnio to chyba to czekoladowe z cukinią.Chyba że coś przegapiłam.

Zastanawiam się też nad frytkami z dyni.

Laura

Stary 2013-10-24, 20:25   #3600
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość

diabli-zartujesz?
Kącik do onanizowania się?
Już widzę wychowawczynie mojej Z. jak mowi dzieciom:"jak poczujecie ochote na pobawienie się swoimi narządami rodnymi to tak macie kacik do onanizowania się"
A w parach tez mogą?
tez mam nadzieje, ze to kiepski zart...i "stowarzyszenie" moherowe zle odebralo intencje. bo w artykulach jak najbardziej poważnie podeszli do tematu hehe
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości