|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 wątku na odchowalni ? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.5 |
|
7 | 15,91% |
| Piątego wątku początek, w bólu wykluwa się pierwszy ząbek |
|
1 | 2,27% |
| Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje |
|
3 | 6,82% |
| Dzieciom zakładamy śliniaki, bo się ślinią nieboraki |
|
1 | 2,27% |
| Lęk separacyjny przeżywamy, lecząc go w ramionach Mamy |
|
0 | 0% |
| Tylko u nas dyskusja zażarta, każda wypowiedź uwagi jest warta |
|
1 | 2,27% |
| Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera |
|
4 | 9,09% |
Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają
|
|
13 | 29,55% |
| Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą |
|
0 | 0% |
| Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki |
|
8 | 18,18% |
| Mamo, Tato kończcie spanie; kupa czeka na przebranie |
|
1 | 2,27% |
| Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
|
4 | 9,09% |
| Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
|
0 | 0% |
| Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
|
1 | 2,27% |
| Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013
Cytat:
Nasze dzieci to już wielkie bąki! |
|
|
|
|
#3453 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013
Cytat:
---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:58 ---------- Cytat:
to takie "moje" hehe. konkursy, promocje, okazje, adrenalina. rodzina w stanach i kanadzie tez czesto korzysta z kuponow, szkoda ze w Polsce to jeszcze takie mało popularne...
|
||
|
|
|
#3454 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nela - piękne imię Ostatnio odkryłam równie piękne imię dla dziewczynki - Sara ![]() ---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ---------- a kubeczki doidycup też na all kupowałyście? zarzućcie linkami
|
|
#3455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zlotowka na słoiku, niby dużo...ale wole dac te 30zl wiecej miesięcznie (jeden sloik dziennie) i spokojnie spac ![]()
|
|
|
|
|
#3456 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3457 |
|
Zakorzenienie
|
o nawet nie wiedzialam, ze to sa ksiazeczki.Mamy spiwirek z ta gasienica. A to jakies lobby jedzeniowe dla dzieci?
![]() Modro u nas jest identycznie z mala! popoludnia spedza na rekach, marudzac. Ewentualnie pospi max.30 ,min na tychze rekach (i nie skutkuje to poprawa humoru, o nie) a o 18 juz sie szykujemy do spania nocnego bo juz zyc sie nie da... Zgadaly sie nam dziewczyny... Marchewka, przyznaj sie, ze Ci roboty brakuje i za excelem na codzien tesknisz ![]() Ja tu mam do wyboru trzy firmy produkujace sloiki, na szczescie jest wsrod nich Hipp i jeden sloich wychodzi.mniej wiecej po 2,5pln wiec tak jak w PL. A ceny zwyklych warzyw w sklepach sa takie jak warzyw eko w PL. Za kapuste pekinska ostatnio zaplacilam 8pln ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez Ashyshqa Czas edycji: 2013-10-24 o 00:12 |
|
|
|
#3458 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
porownywalam foteliki MC i Milofix jest na isofixa, można go montować przodem i tylem do kierunku jazdy i jest do 4 lat (18kg)
tylem 9-13kg... 4 gwiazdki ---------- Dopisano o 00:26 ---------- Poprzedni post napisano o 00:15 ---------- Cytat:
sama już nie wiem hehe.Cytat:
jeśli cos nie gra, to lepiej już teraz nad tym popracować.i w podobnym klimacie, tz dzisiaj opowiadal, ze w pracy mieli goraca dyskusje, bo ktoś uslyszal, ze ma wejść reforma i w przedszkolach ma być wychowanie do zycia w rodzinie (i tu jeszcze go sluchalam z niewielka uwaga, no bo co? niby dobrze...), a on dodaje i ma powstać kacik do onanizowania się. jeśli jakies dziecko poczuje potrzebe to sobie tam pojdzie i już. i zglupialam...slyszala ktoras cos? bo my tv rzadko wlaczamy. to chyba naciągane, nie? namierzyłam tylko to http://fakty.interia.pl/swiat/news-b...ego,nId,959360 http://wobroniewiaryitradycji.wordpr...gabriela-kuby/ ---------- Dopisano o 00:41 ---------- Poprzedni post napisano o 00:26 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() w szkole waldorfskiej nie ma podrecznikow, program jest dużo bardziej swobodny, nauczyciel nie ma tylko 45 min. ten sam nauczyciel prowadzi lekcje glowna, prace reczne, malowanie często i muzyke w sumie odnosiłam się raczej do tego porównania, ze ta szkola idzie sobie tak jakby zupełnie odrębnym torem. ---------- Dopisano o 00:42 ---------- Poprzedni post napisano o 00:41 ---------- Cytat:
uważaj, bo Cie maz będzie wyganial do fryzjera codziennie ---------- Dopisano o 00:58 ---------- Poprzedni post napisano o 00:42 ---------- Cytat:
a wnuka chciała...Denisa
Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-10-24 o 00:27 |
||||||
|
|
|
#3459 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem o co tu chodzi. Obudzila sie z placzem.. Ok.
Teraz po godzinie podsypia z nascie min i steka czy jeczy przysypiajac.. Pierwszy raz slysze cos takiego.. Jakby ja cos bolalo ale by to tlumila.. No taki dźwięk a przeciez dziecko jak zaboli to poplacze a nie będzie to tlumic.. Kupa dziś byla, jadla ok, baczki ida ok.. O co tu chodzi? Lezy i pojekuje.. Kreci sie.. Nawet czu nie otwiera ![]() Tak moocno się martwie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3460 |
|
Zakorzenienie
|
przeglądam i glupieje
![]() znajoma bardzo poleca mr beetle i ku niemu się sklanialam http://allegro.pl/biedronka-inhalato...650818708.html inna znajoma używa od dobrych kilku lat philipsa model medel http://allegro.pl/inhalator-philips-...639295855.html i tez jest bardzo zadowolona, korzystają cala rodzina. a na allegro szal robi krowa http://allegro.pl/inhalator-nebuliza...582367229.html - podoba mi się opcja smoczkowa...i cena ![]() a ze zlecenie mam na dwa, bo siostra dla szymka tez chce...to już w ogole ciezka sprawa. wypadaloby kupic u jednego sprzedawcy, ale dla chłopca-przedszkolaka opcje sa jeszcze inne ![]() http://allegro.pl/inhalator-nebuliza...619587801.html http://allegro.pl/inhalator-nebuliza...590766651.html Wy używacie tylko maseczki? bo smoczek można dokupić osobno i zastanawiam się czy jest uniwersalny do wszystkich inhalatorów. |
|
|
|
#3461 |
|
Zakorzenienie
|
Filip
A dziewczynka? Nie mam pojecia.. Wiec musi byc chlop ![]() Choc wolalabym chyba 2ga dziewuche Jesli jeszcze się doczekam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3462 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj spanie tylko do 6.30 z jedzeniem o 23 i 5 wiec najgorzej nie jest.
Hump, diabli co do butli. Mlody od urodzenia dostawal czasem mone a i ze 3 razy mm sie zdarzylo i nie bylo problemu, do zeszlego tygodnia gdzie odwalil histerie i mojego nie tknal ani z butli ani z niekapka:/ jestem przerazona i nie wiem o co chodzi:/ wczesniej nawet dobe beze mnie byl na butli:/ jutro mamy rocznice, kupilam bilety do opery i mamy w planie kolacje jeszcze a ja sie martwoe czy wezmie butle od tesciowej;/
|
|
#3463 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() My znowu po ciężkiej nocy... Kiedy z katarem idzie się do lekarza? Po ilu dniach a właściwie nocach? W dzień nie ma problemu, zastanawiam się czy to nie od ogrzewania? Może czas włączyć nawilżacz powietrza? Helenka obudziła się przed 6 i myślałam że na jedzonko, ale gdzie tam. Jedyne co mnie martwi to to że dużo płace Nie wiem o co chodzi i jak jej pomóc, nawet na rękach płacze Przy cycku trochę się uspokaja ale nie chce jeść tylko mnie ciągnie...no ale choć nie płacze wtedy.Leży teraz u nas na łóżku i patrzy się w okno, może zaśnie bo śpiąca jeszcze jest. Marchewka - super prace wykonałaś! Wiesz rozumiem Cię, nurtują mnie czasem jakieś pytania i chętnie bym sobie posiedziała powyliczała, poszukała odpowiedzi. Ale Helcia wypełnia mi czas. Dobrze że masz możliwość jakby 'oderwać' się Choć ja pracowałam w jednej firmie i wszystko musiałam liczyć w excelu i ogólnie jak mam w nimcoś robić![]() Ale do rzeczy - różnica w cenie jest spora. Ale tak jak Diabli napisała to 30 zł miesięcznie więc nie wiem też co robić muszę przemyśleć co nam się bardziej kalkuluje. Póki co mam ostatni słoik i i tak muszę coś dokupić póki mała nie je większych ilości.---------- Dopisano o 07:24 ---------- Poprzedni post napisano o 07:22 ---------- Helcia leży na wznak, rączki ma do góry ale przy sobie jak chomiczek i patrzy się w okno, a powieki opadają, są coraz cięższe i cięższe ---------- Dopisano o 07:26 ---------- Poprzedni post napisano o 07:24 ---------- Fajne te książki wrzucacie - zafascynowała mnie ta gąsienica i ciekawe te książeczki które Diabli wrzuciła. Widać na to też majątek można wydać. Helenka czytanie średnio lubi...ogólnie przekrzykuje nas jak jej czytamy
|
#3464 |
|
Zakorzenienie
|
Marchewka dzieki za utwierdzenie mnie w przekonaniu ze to sie nie oplaca
nawet przy 3 sloikach dziennie.jak ja mam zamawiac te warzywa, zagracac sobie dom, gotowac i blendowac, to moj czas i prad to wiecej dla mnie niz 100 zl miesiecznie a no i jeszcze zmywanie po gotowaniu
|
|
#3465 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|
#3466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z tymi chlopakami to masakra
|
|
#3467 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no wlasnie 7 lat to juz za duzo na takie zabawyvzreszta to ewidentne wyjmowanie i pokazywanie zero wstydu nie grzies po cichaczu tylko w klasie no daja 2 mc na zmiane rodzice maja rozmawiac z dziecmi w szkole tez beda rozmowy Co do kacoka do onanizowania sie to chyba przesada... Cytat:
M. Wczoraj zasnal po 20 obudzil sie po 5 zjad i niedawno wstalismy ![]() Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#3468 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tak ku pokrzepieniuCytat:
Cytat:
No właśnie takie akcje to mnie przerażają, jak ja bym chciała uchronić te moje dziewczyny przed wszystkim, co mi się nie podoba ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3469 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
od stop do glow tez chce, ale zostawie to na 4 lata a sznurek to nie wiem, napewno paluszkiCytat:
misie tez chce jak Kuba mial 2 miesiace to pod wpywem emocji kupiłam 1001 drobiazgow i chyba to i obrazki dla maluchów wyniose na gore i wyciagne jak młody bedzie mial 4 lata. Musze sobie zapisac ta strone Cytat:
Edytowane przez salviae Czas edycji: 2013-10-24 o 08:57 |
|||
|
|
|
#3470 |
|
Zakorzenienie
|
to was tez kocham!
---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- aaa, vil!!! bo tak mi sie przypomnialo o tych jablkach... jesli to po prostu luzna kupka, to takie juz dzialanie jablka, ale jak jakies problemy brzuszkowe, to podobno dzieci moga miec przejsciowa nietolerancje fruktozy podpytaj pediatre nastepnym razem, od kiedy trza sie martwic i przerwac owoce na jakis czas.
|
#3471 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() i jeszczenie chce teo na teściową zwalać ja obstawiam zęby u nas,może go boli bardziej ssanie butli, nie wiem:/ co do bliskości to się przytulamy przecież często jedna butla na kilka dni chyba go nie krzywdzi:P
|
|
|
#3472 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pewnie taka i taka szkola ma swoje plusy i minusy.. chyba jestem zwolenniczka "normalnego" szkolnictwa. A tam jest gim i lo? Czy tylko pdst, bo nie zglebialam tematu? Ciekawa jestem jak sobie radza pozniej takie dzieci na studiach, pewnie duza wiekszosc z nich to indywidualiscie ![]() Tak czy siak 3mam kciuki i powodzenia ![]() To mialas szczescie Denis rozrabiaka
|
|
#3473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- diabli-zartujesz? Kącik do onanizowania się? Już widzę wychowawczynie mojej Z. jak mowi dzieciom:"jak poczujecie ochote na pobawienie się swoimi narządami rodnymi to tak macie kacik do onanizowania się" ![]() A w parach tez mogą?
|
|
|
#3474 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O Boże, jak szybko jej rozwarcie poszło ale to też wcale nie jest takie dobre z tego co wiem... W każdym razie super! Cytat:
za parę dni sobie odkoduje tą butlę ![]() Cytat:
![]() wiesz, wątpię gdyby to była prawda to nie byłoby kobiet z rozstępami bo cena nie jest wygórowana ![]() Hej Bartek wstał dziś o 8:00 i zażądał drzemki po 9:00 dziwne
|
|||
|
|
|
#3475 | |
|
Zakorzenienie
|
Przyszło, dokładnie takie jak chciałam, chyba nawet nie uzywane albo malo
![]() Testowałam raz z młodą, ale nie wyregulowałam ramion więc nie powiem czy fajnie odciąża. Mloda była w nim niżej niż ja ją noszę (przeważnie zarzucam na ramię) czyli na wysokości cycków. Tak popatrzyła na nie, łebek do góry z miną "mamo, co jest, przecież przed chwilą jadlam" ![]() Ja tam się na komórkach nie znam, ale do pól magnetycznych to czuję respekt, za dużo się o tym przepisów z BHP naczytałam i naopowiadali na szkoleniach. Ja po rozmowie komórką po ok 5 minut muszę albo ucho zmienić, albo się rozłączyć bo mnie zaczyna boleć ucho, a zaraz później głowa. Mój dziadek co był chory na serce musiał trzymać komórkę co najmniej w pokoju obok bo inaczej mówił, że coś mu się dzieje i spać nie może ... ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Cytat:
|
|
#3476 |
|
Zadomowienie
|
widzialyscie jaka George mial ladna sukienke na chrzcie
szkoda, ze nie jest dziewczynka ![]()
|
|
#3477 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Marchewa szacun za wyliczenia ![]() Cytat:
ale to chyba po innych owocach też by tak było? mży od rana a miałyśmy iść z Młodym na spacer do miasta pozałatwiać parę rzeczy
|
||
|
|
|
#3478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3479 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pewnie każdy będzie dobry ten z biedronką super my nie mamy smoczka młodej pasuje maseczka w zestawie była też większa więc my też używamy teraz---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Cytat:
|
|
#3480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:51.

fakt, że kruszynka miała 2,7kg po porodzie, ale teraz ma już 3,100KG
kiedy ten nasz bąbel tak urósł

jak mam w nimcoś robić
chyba myslala, ze już więcej nie dostanie i wlaczyla taaaaka syrene, ze nie mogliśmy jej uspokoić. a ona przecież nie placze...do czego to doszło żeby dziecko tak reagowalo na warzywa 
ale to też wcale nie jest takie dobre z tego co wiem... W każdym razie super!