Czerwcowe Mamusie 2015, cz.III - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-16, 20:56   #3571
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g
Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015, cz.III

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Rozumiem. Do 2 urodzin jeździł Kiedyś nam zwymiotował jadąc tyłem, a poza tym szykowała nam się długa podróż nad morze, a on był bardzo niecierpliwy jeżdżąc tyłem. Dlatego odwróciliśmy go i tak już zostało. Wiem, ze tyłem jest bezpieczniej, ale mój synek w pewnym momencie po 15 minutach jazdy wpadał w histerię, próbował odpinać pasy. Było to dla nas wszystkich uciążliwe. Teraz lubi podróżować, obserwować drogę, widzieć jadącą z nim osobę. Także, jak z wieloma rzeczami- wszystko zależy od dziecka... Jeśli drugi maluch będzie spokojnie jeżdził tyłem, na pewno pojeździ dłużej
to u nas spokój w foteliku, przynajmniej od kiedy zmieniliśmy na ten kolejny, bo w pierwszym miał już kryzys jak nie widział nic za oknem. w sumie to na szczęście dla wszystkich, bo ten fotelik dostał w wieku 16 m-cy, to jakby tak miał pojeździć tylko do 2 lat to byłoby szkoda, bo jednak droga opcja te fotele tyłem.

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Też o tym własnie myślałam, dlatego kupiłam większe już na jesień Takie małe to wszystkie na chłopca albo dziewczynkę, więc nic nie kupiłam
w tesco wszystko bardzo przebrane już, też byłam.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 20:59   #3572
mycha_818
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Nie mogłam się powstrzymać przez te uszka

EDIT: Moschina super!
Mój tż też by nie odpuścił On jest zauroczony takimi rzeczami

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
tu możesz poczytać http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...d_porodem.html

wybierasz położną jaka ci się podoba, nie musi być z twojej przychodni. moja powiedziała, że będziemy umawiać się na indywidualne spotkania, będzie wtedy mówić głównie to co na szkole rodzenia ale w skróconej wersji, mam dzwonić do niej w razie jakichkolwiek pytań i wątpliwości, będzie sprawdzać tętno dzidzi i szyjkę (w razie jakby coś się działo), daje dużo próbek- kremów, pieluch, butelek itp. Pod koniec będzie przyjeżdżać do domu na ktg
jeśli teraz nie wybierzesz swojej położnej to przyjdzie do ciebie dopiero po porodzie jakas przydzielona położna z twojej przychodni. mało osób wie, że każdej kobiecie przysługują takie wizyty przed porodem.

Moschina super, że wizyta udana!
Dzięki za informacje Rozejrzę się, popytam, warto skorzystać skoro jest okazja
mycha_818 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 21:06   #3573
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
jeśli teraz nie wybierzesz swojej położnej to przyjdzie do ciebie dopiero po porodzie jakas przydzielona położna z twojej przychodni.
ale ta przydzielona położna jest właśnie tą wybraną położną owszem, można zmienić, ale chyba każda kobieta ma jakąś wybraną. najczęściej wypełniając deklarację przy zapisywaniu się do przychodni wpisuje się właśnie wybraną położną (często w przychodni jest jedna i siłą rozpędu się ją wpisuje nie zastanawiając się nad tym). u mnie wypełnianie papierów wyglądało tak, że rejestratorka dyktowała kogo wpisać.. a mi 10 lat temu było wszystko jedno
Stary 2015-01-16, 21:13   #3574
siacha_ck
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
Industria też mam buffa

Siacha a dlaczego na bazarze zle? Miały słabą jakość?

Robale w gryce? Fuuuuuj!

Łóżeczko i materac kupimy w ikei. Tylko nie wiem jeszcze który.

Dzwoniłam do gin w sprawie puchnięcia i powiedziała, że mam przyjechać. Kazała pić pokrzywę, ograniczyć sól i jeść ryż. Ważyłam 2kg więcej niż wczoraj w domu i we wtorek na wizycie. Zrobiła badania krwi i trzymajcie prosze kciuki, żeby to nie było zatrucie ciążowe. Może tylko sól, ostatnio mi tak smakuje.

Ja mam fuksa, bo moja waga jest zgodna z tą u lekarza

Moschina śpię średnio. Budzę się w nocy a czasami od 4 nie mogę spać. Daj znać jak po wizycie
Ogólnie bardzo pogrubialy i maja szerokie nogawki. Jakościowo są dobre, ale cena jak za spodnie z h&m.
Cytat:
Napisane przez Moschina Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie

Wszystko w porządku z dzieciaczkiem Płeć nie została potwierdzona, bo malec tak się ułożył że nie było widać. Jest spory jak na 19 tydzień bo waży 320 g. Dostałam skierowanie na badania m. in tę nieszczęsną krzywą glukozy oraz umówiłam się na badanie połówkowe na 30.01, kolejna wizyta u lekarza 06.02.
Gratki za udaną wizytę
Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Ja nie bede kupowac bo mam stoaunkowo nowy bo kupiony rok temu.

Jak tak przemyslalm sprawę ro kupie sobie jeszcze zaslonke do karmienia bo w lecie będę dużo pewnie w plenerze karmić
I jakiś cienki kocyk.... Lista rośnie

A dla siebie to nawet nie licze bo te wszystkie higieniczne rzeczy i koszule jakas i kaapcie do szpitala to wiadomo
Ale na to jest jeszcze dużo czasu

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

Mój fotelik ma opcje przodem i tyłem i do 3 urodzin na 100% nie zmienie opcji!
Córka spała na tym ponad 2 lata. Poczekam do maja i dopiero podejmę decyzję.

WIKTORIA

SZYMON
siacha_ck jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 21:13   #3575
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
to u nas spokój w foteliku, przynajmniej od kiedy zmieniliśmy na ten kolejny, bo w pierwszym miał już kryzys jak nie widział nic za oknem. w sumie to na szczęście dla wszystkich, bo ten fotelik dostał w wieku 16 m-cy, to jakby tak miał pojeździć tylko do 2 lat to byłoby szkoda, bo jednak droga opcja te fotele tyłem.

.
Noo drogie są A jaki macie? My Romer King Plus i właśnie celowo chciałam, zeby była opcja przód- tył, bo czułam, ze może byc bunt I w sumie Leoś długo w nim tyłem nie pojeździł, może z 6-8 miesięcy, bo wcześniej cały czas w cabriofix się mieścił.
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 21:52   #3576
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
Noo drogie są A jaki macie? My Romer King Plus i właśnie celowo chciałam, zeby była opcja przód- tył, bo czułam, ze może byc bunt I w sumie Leoś długo w nim tyłem nie pojeździł, może z 6-8 miesięcy, bo wcześniej cały czas w cabriofix się mieścił.
Jestes pewna ze macie King Plusa? My tez i on nie ma opcji montowania tylem
Stary 2015-01-16, 21:52   #3577
201710041131
Konto usunięte

Ja nie mam żadnej położnej chodzę do niepublicznego zozu gdzie przyjmuje tylko 1 lekarz rodzinny (prywatna opieka lekarska) i pielęgniarka raz na tydzien...
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-01-16, 21:57   #3578
Marei
Zakorzenienie

Moschina, super, że wszystko ok

Ania ważne, że wszystko się dobrze skończyło.

Dobranoc!
Stary 2015-01-16, 22:05   #3579
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Jestes pewna ze macie King Plusa? My tez i on nie ma opcji montowania tylem
Przepraszam. Mamy ten Ale używany jako drugi nie od urodzenia.

http://www.tylem.pl/sklep/0-18kg/bri...st-class-plus/
Stary 2015-01-16, 22:06   #3580
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
ale king plus jest wyłącznie przodem

u nas axkid minikid. rozważaliśmy jeszcze jakiegoś axkida przód-tył i be safe, ale w końcu padło na ten. aktualnie użytkowany od 6 m-cy. w cabriofixie jeździł hm.. w porównaniu z dziećmi znajomych to ekstremalnie długo większość przesadzała do kolejnego w wieku 8-10 m-cy, a my 16 m-cy tak go woziliśmy.
Stary 2015-01-16, 22:09   #3581
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:

u nas axkid minikid. rozważaliśmy jeszcze jakiegoś axkida przód-tył i be safe, ale w końcu padło na ten. aktualnie użytkowany od 6 m-cy. w cabriofixie jeździł hm.. w porównaniu z dziećmi znajomych to ekstremalnie długo większość przesadzała do kolejnego w wieku 8-10 m-cy, a my 16 m-cy tak go woziliśmy.
first class plus mamy Pomyrdało mi się, bo ostatnio oglądałam foteliki na allegro i jakoś mi ten "king" utkwił w głowie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-16, 22:11   #3582
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:

nie przypadły mi do gustu fotele tyłem, ale takie, które trzeba przekręcić na przodem przy określonej wadze, tu 13 kg. moje dziecko teraz już nie mogłoby w nim jeździć tyłem, a nie ma nawet 2 lat. za to widzę, że ma fajną regulację pozycji

---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ----------

Cytat:
first class plus mamy Pomyrdało mi się, bo ostatnio oglądałam foteliki na allegro i jakoś mi ten "king" utkwił w głowie
king chyba jest przynajmniej jednym z najpopularniejszych, jeśli nie nr 1 wśród foteli przodem.
Stary 2015-01-16, 22:16   #3583
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:

fajny ten axkid i do 25 kg, więc dłużej posłuży. Nasz jest do 18 kg, więc w okolicy 4 urodzin trzeba będzie zmienić na większy.

---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ----------

Cytat:
nie przypadły mi do gustu fotele tyłem, ale takie, które trzeba przekręcić na przodem przy określonej wadze, tu 13 kg. moje dziecko teraz już nie mogłoby w nim jeździć tyłem, a nie ma nawet 2 lat. za to widzę, że ma fajną regulację pozycji
.
No widzisz, a mój ma 2 i pół roku i waży 12 kg, także ja myślałam, ze do 3 lat mógłby jeździć tyłem. Ale okazało się, że ma inne zdanie na ten temat
Stary 2015-01-16, 22:22   #3584
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
fajny ten axkid i do 25 kg, więc dłużej posłuży. Nasz jest do 18 kg, więc w okolicy 4 urodzin trzeba będzie zmienić na większy.
do 25, ale tylko tyłem, więc na pewno aż tak długo nie pojeździ. za to zdecydowanie bardziej obszerny niż 9-18, a te be safe w końcu nie przypadły nam do gustu. nie będzie problemu, że w grubszych ciuchach dziecko się nie mieści, itp. te 9-18 jakieś takie małe są

---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ----------

Cytat:
No widzisz, a mój ma 2 i pół roku i waży 12 kg, także ja myślałam, ze do 3 lat mógłby jeździć tyłem. Ale okazało się, że ma inne zdanie na ten temat
12 było jak kupowaliśmy drugi fotel.. może dlatego te 9-18 wydawały mi się takie małe teraz waży ponad 13 i wygląda zupełnie normalnie, żadnej nadwagi, nic z tych rzeczy.
Stary 2015-01-16, 22:28   #3585
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:

12 było jak kupowaliśmy drugi fotel.. może dlatego te 9-18 wydawały mi się takie małe teraz waży ponad 13 i wygląda zupełnie normalnie, żadnej nadwagi, nic z tych rzeczy.
no bo to zależy od budowy kości, wzrostu itp. Mój z kolei jest szczupły, ale nie wygląda na zabiedzonego Mamy w rodzinie 5 latka, który waży 15 kg i jest zdrowym chłopcem, także to mnie uspokaja. Ja też byłam chudzinką
Stary 2015-01-16, 22:48   #3586
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniawoj Pokaż wiadomość
witajcie,dawno sie nie odzywałam ale dość długo byłam w szpitalu,na szczęście już wszystko oki, miałam dość sporą torbiel która pękła a już miałam kwalifikacje na zabieg usunięcia .Ale może i lepiej sie stało - zresztą to samo mówi mój lekarz.Chwile pocierpiałam ale już obcego ciała brak teraz dzidziuś rośnie . Czuję sie średnio, skóra na brzuszku mimo balsamowania oliwkowania jest ciągle mega napięta i nie jest to za przyjemne uczucie ale najważniejsze żę z dzidzią jest dobrze, to taka niedogodność to pikuś.
Jestem juz na l4 ale mam problem z zusem- własna działalność i odmowa wypłaty chorobowego wiec ciągle pisze odwolania w końcu za coś placilam skaładki ale ciezko z nimi i ile nerwów. Nie wspominające że muszę za coś żyć .Ale walczę o swoje tym bardziej ze odmowy sa absurdalne ,i tak zero stresu a oni maja to w d...
Na razie niestety nie myślę o zakupach i potrzebnych rzeczach dla maleństwa walczę o nasze być .Ale coraz mniej mam sil

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

Gratulacje dla wszystkich mamusi które poznały już pleć dzieciątek ja nie wiem i chyba do końca sie nie zdecydujemy by wiedzieć
Jak to jazda z zusem. Tez jestem na wlasnej dzialalnosci i nic mi nie podwazyli ani nic. Szzegolnie ze bylas w szpitalu

Cytat:

Ja mam axkid kidzone i on jest przód tył.
Super fotel i fajna ma regulacje.
I tak samo. Kupilam go jak syn skończył 14 miesięcy choć nadal mógł jeździć w cabriofixie ale z racji na ciążę chciałam juz wygodniejszy fotel do wsadzania itp.

[/RIGHT]

Edytowane przez tassia
Czas edycji: 2015-01-16 o 22:49
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-17, 06:17   #3587
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Ja już po wizycie

Wszystko w porządku z dzieciaczkiem Płeć nie została potwierdzona, bo malec tak się ułożył że nie było widać. Jest spory jak na 19 tydzień bo waży 320 g. Dostałam skierowanie na badania m. in tę nieszczęsną krzywą glukozy oraz umówiłam się na badanie połówkowe na 30.01, kolejna wizyta u lekarza 06.02.
gratulacje
Nasze maluchy idą prawie równo z wagą Jakie maluchy, giganty

Wczoraj jeszcze oglądałam program inf. na TTV i miałam tak zepsuty humor. Do teraz chce mi się płakać.. Nie mogę odgonić czarnych myśli :/

Dramat młodych rodziców, którzy z wielką nadzieją czekali na narodziny swojego pierwszego dziecka. Choć ciąża przebiegała bez żadnych problemów ich córeczka urodziła się nieżywa bo tuż przed porodem położne zbagatelizowały informacje od matki, że nie czuje ruchów dziecka. Kiedy zdecydowano się na cesarskie cięcie, noworodek już nie oddychał, jego serce stanęło. Lekarzom udało się przywrócić dziecko do życia ale mała Lilianka może już nigdy nie być w pełni zdrowa.

A poza tym to nie chce mi się jechać na to wesele...:/

Edytowane przez masija
Czas edycji: 2015-01-17 o 08:42
masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-17, 07:42   #3588
myboyismine
Zakorzenienie

Masija, aż boje się otworzyć...

witam sie w 21 tc za 4 dni juz połówkowe
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-17, 08:33   #3589
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Ja już po wizycie

Super ze jest ok!

Cytat:
Napisane przez aniawoj Pokaż wiadomość
witajcie,dawno sie nie odzywałam ale dość długo byłam w szpitalu,na szczęście już wszystko oki, miałam dość sporą torbiel która pękła a już miałam kwalifikacje na zabieg usunięcia .Ale może i lepiej sie stało - zresztą to samo mówi mój lekarz.Chwile pocierpiałam ale już obcego ciała brak teraz dzidziuś rośnie . Czuję sie średnio, skóra na brzuszku mimo balsamowania oliwkowania jest ciągle mega napięta i nie jest to za przyjemne uczucie ale najważniejsze żę z dzidzią jest dobrze, to taka niedogodność to pikuś.
Jestem juz na l4 ale mam problem z zusem- własna działalność i odmowa wypłaty chorobowego wiec ciągle pisze odwolania w końcu za coś placilam skaładki ale ciezko z nimi i ile nerwów. Nie wspominające że muszę za coś żyć .Ale walczę o swoje tym bardziej ze odmowy sa absurdalne ,i tak zero stresu a oni maja to w d...
Na razie niestety nie myślę o zakupach i potrzebnych rzeczach dla maleństwa walczę o nasze być .Ale coraz mniej mam sil

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

Gratulacje dla wszystkich mamusi które poznały już pleć dzieciątek ja nie wiem i chyba do końca sie nie zdecydujemy by wiedzieć

Za batalie z zusem,mam nadzieje ze dobrze sie to skonczy.

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
Masija, aż boje się otworzyć...

witam sie w 21 tc za 4 dni juz połówkowe
Lepiej nie otwieraj bo bedziesz pozniej myslec.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-17, 08:41   #3590
masija
Zakorzenienie

Kurcze, sorry dziewczyny, nie pomyślałam, że nie ma sensu dawać link..
Niepotrzebnie Wam też zamotam w głowie:/
Usunę.

Miłego weekendu Wam życzę a ja lecę

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-17, 08:45   #3591
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Usunę.

Nic sie nie dzieje kazdy ma wolny wybor moze kliknac jak chce a jak nie to nie klika
Milego

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2015-01-17, 08:47   #3592
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Usunę.

nic się nie dzieje milego
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-17, 08:49   #3593
haniula1803
Rozeznanie

Wczoraj jeszcze oglądałam program inf. na TTV i miałam tak zepsuty humor. Do teraz chce mi się płakać.. Nie mogę odgonić czarnych myśli :/

Dramat młodych rodziców, którzy z wielką nadzieją czekali na narodziny swojego pierwszego dziecka. Choć ciąża przebiegała bez żadnych problemów ich córeczka urodziła się nieżywa bo tuż przed porodem położne zbagatelizowały informacje od matki, że nie czuje ruchów dziecka. Kiedy zdecydowano się na cesarskie cięcie, noworodek już nie oddychał, jego serce stanęło. Lekarzom udało się przywrócić dziecko do życia ale mała Lilianka może już nigdy nie być w pełni zdrowa.

A poza tym to nie chce mi się jechać na to wesele...:/[/QUOTE]

Tez nie włączam mi się dzisiaj śniło ze mi coś dziecko w brzuchu zjadlo a potem drugi sen ze kupowałam obrus do mojego ojca na cmentarz - gdzie mój tato żyję - wiec mi wystarczy wrażeń.

Na wesele bym pojechała - pomysł ile może być tam pysznego jedzonka
Jadę dzisiaj do rodziców po ciuchy po Hani bo już nie mogę się doczekać, posprawdzam co się nadaje a co nie i w końcu będę wiedział co dokupić

Edytowane przez haniula1803
Czas edycji: 2015-01-17 o 08:53
haniula1803 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-17, 09:22   #3594
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Napisane przez Charlotta83 Pokaż wiadomość
A mój lekarz twierdzi, ze 21 tc to za wcześnie
dziwne...bo ja również w pierwszej ciąży koło połowy ciąży czułam.

Cytat:
To są takie skurcze, że łapie Cię po jednej stronie, trzyma chwilę i powoli, powoli puszcza? Bo jeżeli tak, to wczoraj miałam coś takiego. Zgięłam się w pół i nie mogłam się wyprostować. Dopiero po chwili zaczęłam czuć jak wszystko się rozluźnia.
no mnie nie trzyma z jednej strony tylko tak bardziej tu na górze spina (ale nie boli)

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość

Akcje porodową miałam 2 dni przed tp
to tak jak ja

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Sugerujesz ze przesad,am? Bo nic takiego nie napisalam
Może nie koniecznie o przesadzanie ale o to, że skoro stwierdzamy, że coś wygląda "dziwnie" (czego nie da się ukryć) to jeszcze nie znaczy, że od razu się to neguje i ma się "wąskie spojrzenie" na wszystko.

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a macie już linea negra?
a ja siedzę i się zastanawiam co to jest nie nie mam ale i w pierwszej nie było

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość

Dzwoniłam do gin w sprawie puchnięcia i powiedziała, że mam przyjechać. Kazała pić pokrzywę, ograniczyć sól i jeść ryż. Ważyłam 2kg więcej niż wczoraj w domu i we wtorek na wizycie. Zrobiła badania krwi i trzymajcie prosze kciuki, żeby to nie było zatrucie ciążowe. Może tylko sól, ostatnio mi tak smakuje.
o matko trzymam

Cytat:
Tak piszecie o tym ważeniu o gina, a mnie gin ani razu nie zważył...
serio??? a w karcie ciąży to co ?? przecież tam się wpisuje wagę...to jest chyba jedna z podstawowych rzeczy

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-17, 09:29   #3595
industria
Zakorzenienie

moschina, brawo za udaną wizyte

aniawoj, ja też trzymam mocno kciuki za twoje przeprawy z zusem
i bardzo sie ciesze że "przygoda" z torbielą zakończyła sie dobrze

kochane, powiedzcie mi, do kiedy są wyprzedaże?
bo chętnie bym sie na większe zakupy wybrała, ale dopiero po połowkowym (4 lutego mam) i nie wiem czy nie bedzie już za póżno....
industria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-17, 09:31   #3596
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

nie no jeszcze chyba będą ale wiadomo jak to jest...im później tym taniej ale i wybór dużo mniejszy...coś za coś

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-17, 09:51   #3597
marta1881
Zakorzenienie

Dziękuję Wam za wszystkie opinie dotyczące materacy, w takim układzie wybieramy ten: lateks-pianka-kokos http://www.materacyk.pl/pl/materace-...-prestige-line

szuuu-super zakupy!
Czy któraś z Was cierpi może na nadciśnienie? bo ja się z tym borykam,a koleżanka-położna wystraszyła mnie nie na żarty...;/
marta1881 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-01-17, 10:12   #3598
k a j a
Zakorzenienie

Przeczytalam ale ze na tel siedze to nie pocytuje..

Co do materaca pi starszej.. on mało używany był, więc chyba nie będę kupowala nowego..

Co.do.fotelika.. mamy ostatni, ten od 15kg romera. Ze są tyłem te większe chyba nie dowiedzialabym się gdyby nie ta ciąża ale nie wiem czy u nas by sie to sprawdziło, Blanka wymiotuje podczas jazdy, i odliczalam dni aż przerzuce ja z tego pierwszego do większego, przodem.

Mój gin waży i mierzy ciśnienie ale nie wpisuje tego.do karty ciąży tylko do tej w gabinecie. U mnie nie ma.miejsca na wagę..?

Szuu skad te ubranka? Przy blance miałam takie pajacyki i bardzo je lubilam

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Industria wyprzedaże to są i na początku.marca ale wiadono, wybór.już cienszy.
Ja jezdze zawsze tak w połowie lutego i Blanke ładnie obkupuje

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-17, 11:54   #3599
201710041131
Konto usunięte

Kaja z wyprz w Tesco
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-17, 12:05   #3600
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:

Teraz wszystko jasne, bo ja zdziwiona zaczęłam szukać jak montowac naszego Romera tyłem Choć moje dziecię i tak by nie wysiedziało, ale już tak z myślą o drugim
Cytat:
Napisane przez marta1881 Pokaż wiadomość
Dziękuję Wam za wszystkie opinie dotyczące materacy, w takim układzie wybieramy ten: lateks-pianka-kokos http://www.materacyk.pl/pl/materace-...-prestige-line

szuuu-super zakupy!
Czy któraś z Was cierpi może na nadciśnienie? bo ja się z tym borykam,a koleżanka-położna wystraszyła mnie nie na żarty...;/
My mamy dla Julka lateks - pianka i jest super Stan po 16 miesiącach użytkowania idealny Raczej zostanie dla drugiego dziecia bo mam plan jak wyrośnie z kołyski przerzucić go do Julkowego łóżeczka a starszakowi kupić coś większego

Apropo nadciśnienia to koleżanka nie przesadza, jest bardzo niebezpieczne w ciąży (szczególnie w czasie porodu) dlatego powinnaś codziennie je kontrolować. Mówi się że w ciąży górna wartość nie powinna przekraczać 140.

Ale miałam dziś koszmar... Śniło mi się że Julek zaczął tak kaszleć, że aż się dusił, złapać oddechu nie mógł, zaraz zaczął pluć krwią a później z jego buźki popłynęło jeszcze więcej krwi. Po chwili wszystko się uspokoiło a ja pojechałam z nim na pogotowie. Odesłali mnie po skierowanie do szpitala od pediatry, jadę do niej a ona z pielęgniarkami pije wódkę i mówi że to nie kwalifikuje się na szpial i skierowania nie da po czym polała mi też wódki Skąd się biorą te sny w ciąży?

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

Widziałyście jaka fajna kolekcja w Next?

http://pl.nextdirect.com/pl/boys/newborn-boys/unisex/1

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości