|
|||||||
| Notka |
|
| Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Fioletowe sciany
ja narazie mam tylko pomalowane sciany
i łózko w pokoju brak komody, drzewa na scianie i wszelkich dodatkow do pokoju ... ale pomalutku wszystko sie tam znajdzie
|
#3602 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: METAMORFOZY POKOI - opinie, porady, inspiracje
qberka
taki mały fotomontażyk żeby sobie to wszystko lepiej wyobrazić - proszę sie nie smiac ;-) 1.zielony z Twojego ładnego pokoju troszke inaczej wyglada, skopiowałem go z chyba najeśnieszego miejsca na Twoim zdjęciu2.Monsunowa zieleń - dekoral 3. Jakiś odcień czerownego ![]() Co o tym sądzicie? Pozdrawiam |
|
|
|
#3603 |
|
BAN stały
|
jeśli chodzi o kolory wybrane przez ciebie to najbardziej podoba mi się wersja ciemny zielony. Osobiscie widziałabym tu kolor kawy z mlekiem albo np. fiolecik ale to już wersja odważna dla chłopaka
Pozdrawiam |
|
|
|
#3604 |
|
Zadomowienie
|
Czy ktoś może wie z jakiej firmy są te farby i jaki to odcień?
|
|
|
|
#3605 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3606 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nio ja na początq myślałem o capucino, ale teraz tak sobie kombinujemy z quberką i też mi sie spodobał ten monsunowy zielony i znowu mam dylemat hehe ![]() nio fioletowy jak dla mnie raczej odpada ![]() Pozdrawiam aha, a co sądzisz o fototaecie? |
|
|
|
|
#3607 |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Dot.: rozterki remontowe
dziękuje wam za wypowiedzi, bo ja już prawde mówiąc jestem wyczerpana własną rozpaczą nad tymi drzwiami. Musze to przyjąć na klate, pogodzić się z tym, bo przecież będe na nie patrzała do końca życia
![]() ...na chwile obecną posiadam tylko to zdjęcie. jutro postaram się zamieścić coś więcej. Garderoba będzie odnawiana, więc moge wybrać sobie kolor. Edytowane przez madzia.a Czas edycji: 2008-11-13 o 09:55 |
|
|
|
#3608 |
|
Rozeznanie
|
Robeert- super wizualki
![]() Zdecydowanie monsumowa zieleń pięknie wygląda i ta fototapeta też idealnie pasuje , bardzo mi się podoba ![]() A beże moim zdaniem pasują ale przy ciemnych meblach i jasnej podłodze będzie "mdło" a to ma być pokój młodego człowieka. Fiolet też super ale faktycznie "niemęski" kolor
|
|
|
|
#3609 |
|
BAN stały
|
Robercie fototapeta pierwsza klasa
, na serio fajnie wygląda , a z tym fioletem to przesadziłam
|
|
|
|
#3610 |
|
Raczkowanie
|
to co?? kolorek ścian juz mamy czy go jeszcze minimalnie tunningujemy??
![]() został jeszcze kolor puf i nio i czegoś do spania (jak i w ogole coś do spania, bo tez nie mam za bardzo pomysłu) cos takiego by chyba pasowało, ale tu raczej nie ma funkcji spania i pojemnika na posciel http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S29856219 http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20120087 to raczej ma, ale zajeło by mi połowe pokoju, a nie wiem jak to będzie ze zmniejszeniem(na zamówienie) http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20126089 i nie wiem czy to bedzie pasowało... jeśli by miał jedno z tych rozmieszczen mebli co wcześniej pokazywałem to zastanawiam się co z tą jedną pustą ściana...czy np nie dać jeszcze takiej fototapety jeśli tamta piszecie, że pasuje ![]() http://anteny24.pl/fototapety/img/big/40-258.jpg chociaz z drugiej strony, co za dużo to niezdrowo, więc żebym nie przedobrzył
|
|
|
|
#3611 |
|
Raczkowanie
|
takie coś jeszcze może by pasowało (tylko mniejsze)
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S69856175 ale nie wiem czy zrobia mi take na zamówienie, a jak tak to czy zrobią to w mniejszej cenie niż tam (z tkaniny oczywiście, bo skory ani zadnej eko nawet nie chce) |
|
|
|
#3612 |
|
Przyczajenie
|
Żółto-fioletowe ściany w sypialni - pomóżcie z dodatkami!
Dziewczyny,
pomóżcie dobrać mi kolory dodatków do sypialni w kolorach jasny żółty (3 ściany) i ciemny fiolet (ściana główna za łóżkiem). Drzwi do pokoju oraz szafa są w kolorze ciemnego brązu. Pokój ma 10 m2 i obawiam się żeby nie zrobiło się ciemno i ponuro. Z góry dziękuję za pomoc!!
|
#3613 |
|
Zadomowienie
|
up
|
|
|
|
#3614 |
|
Rozeznanie
|
A może wrzuć fotki pokoju? Bo trudno coś doradzić, nie znając ułożenia ścian, mebli itd.
|
#3615 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Żółto-fioletowe ściany w sypialni - pomóżcie z dodatkami!
Ciemny fiolet + cytrynka? brzmi super
Jeśli chcesz rozweselić i zaakcentować wnętrze, idealne będą dodatki w kolorze ciemnego różu, np. poduszki, zasłonki. No i ta kołdra myślę, że by fajnie pasowała do Twojej sypialni ![]() A i jeszcze turkus - taki jak blau ma w avatarze. Ja bym na cytrynowych ścianach postawiła dodatki w kolorze ciemny róż, fiolet, turkus (może srebrno - szary lub metalowy ? - ale to już zależy od charakteru wnętrza), a na fioletowej ścianie cytrynka - świeczki, lampka... Edytowane przez luizka__ Czas edycji: 2008-11-08 o 12:43 |
|
|
|
#3616 |
|
Rozeznanie
|
Mała musisz przejzec wzorniki kolorów farb z mieszalnika. Dziś prawie każda firma produkująca farby ma też mieszlniki. Napewno znajdziesz taki kolor.
|
|
|
|
#3617 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
albo żeby nie było za ciemno to ta zieleń tylko na ścianie z fototapetą, a reszta np caffe late i w tej jasnej cięści pokoju więcej oliwkowych i ciemnych (brązowych, czarnych) dodatkow zeby to zrownowazyc? ![]() do tego meble wenge, pufy i np. sofa krem/capucino i było by cudnie a uchwyty do mebli matowy chrom żeby nawiązać do fototapety? ale fototapety drugiej bym nie dawała, żeby nie przesadzić tak samo z kolorami ciemna zieleń - capucino - wenge - chrom i tych kolorów się trzymać? co o tym myślisz?
Edytowane przez ..::anvastra::.. Czas edycji: 2008-11-08 o 15:54 |
|
|
|
|
#3618 |
|
Raczkowanie
|
..::anvastra::.. nio monsunowa zieleń jest ok i podobał mi się też capuccino, a jest bardzo podobny do cafe latte, które chcesz połączyć z tą zielenią...a ja wlasnie miałem dylemat, który kolor wybrać
tak bym mógł połaczyć i bym miał problem z głowy ale....zawsze musi być jakieś ale:/ chyba kupie w takim odcieniu jak na tej wizualizacji te pufy, bo chyba najładniej z tych kolorów co są dośtepne odbijaja się do tej zieleni, ale jesli ddobiorę taki sam kolor tapczanu, który będzie stal na przeciwko na ścianie cafe latte to boje sie, że to się zleje i nie bedize ładnei wyglądało aha pomalowałbym dwie ściany....jeszcze tą prostopadłą do tej monsunowej zieleni na przeciwko okna - tez na tą zieleńPozdrawiam aha nóżki do mebli planuje dac takie własnie matowy chrom, mam już upatrzone, musze jeszcze poszukać takich podłużnych, dłuższych uchwytów...chce odswieżyć te moje meble coś na styl systemu re_set w BRW |
|
|
|
#3619 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: pomocy! co na taką komode??
mam takie same meblke jak ty
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3620 |
|
żona
|
|
|
|
|
#3621 |
|
BAN stały
|
w koncu mialam jak zrobic zdj
mojego pokoju. No i wlasnie nie wiem co zrobic na ostatniej scianie bo taka pustaP.S wiem ze brzydkie drzwi ale bd nowe :p |
|
|
|
#3622 |
|
Rozeznanie
|
Robercie nie dawaj w tym pokoju różnych kolorów jeśli każda ze ścian będzie miała inny kolor to sprawisz że ten pokój będzie wizualnie jescze bardziej kiszkowaty niż jest czyli jeszcze weższy i dłuższy
|
|
|
|
#3623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moniek a wlasnie jaki to kolorek ??? a na sciane moze jakies "plakaty" w antyramach gdzies ktos wspominał o super plakacikach w odcieniach fioletu z ikei
|
|
#3624 |
|
Zakorzenienie
|
Świeczniki drewniane ,ladna patere/talerz ,ramki z fotkami, koszyki wiklinowe lub drewniane pudelko ,wazon ,lampe
|
|
|
|
#3625 |
|
Przyczajenie
|
Sofę weź troszkę ciemniejszą od pufy i będzie ok. A poduchy na sofie (jeśli jakieś planujesz) niech będą w kolorze puf
|
|
|
|
#3626 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() no tak by było fajnie z tą ścianą naprzeciwko i jasną kanapą była by też taka opca że na jasnej ścianie ciemnozielona kanapa, ale raz że trudno będzie ci taką znaleźć, no i efekt nie ten co taka capucino i pod kolor puf, także pierwsza opcja zdecydowanie lepsza tak jak to planujesz będzie idealnie dopasowane i na pewno wyjdzie świetnie!
|
|
|
|
|
#3627 |
|
Zadomowienie
|
no właśnie tylko quberka dobrze zauważyła, ciemniejsze kolory na dłuższych ścianach jeszcze bardziej go wydłużą :/
proporcje pokoju optycznie poprawiłyby się, gdybyś na ciemiejszy kolor pomalował te krótsze ściany a przyszło mi do głowy coś takiego (gdzieś w tv widziałam takie rozwiązanie )skoro pokój spełnia 2 funkcje (wypoczynkową i biurową powiedzmy ), które są jakby przestrzennie podzielone, może rozdzieliłbyś je jakoś, właśnie kolorem i czymś (tylko nie wiem czym ) co by te 2 kolory oddzielało, tworząc wrażenie, jakby to były 2 osobne przestrzenie o bardziej proporcjonalnych kształtachtzn np tą część gdzie będą pufy i kanapa pomalować w całości na mosnunową zieleń a tą gdzie masz biurko komodę itd na capucino i te 2 przestrzenie rozdzielić na łączeniu np jakimś niewielkim podświetlonym panelem czy czymś tego typu? zaraz poszukam jakiś zdjęć gdzie by było podobne rozwiązanie
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3628 |
|
BAN stały
|
śliwka węgierka i francuska lilia
|
|
|
|
#3629 |
|
Raczkowanie
|
czekam za fotkami
|
|
|
|
#3630 |
|
Raczkowanie
|
..::anvastra::.. o coś takiego Ci chodzi??
pozdrawiam |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:07.

i łózko w pokoju brak komody, drzewa na scianie i wszelkich dodatkow do pokoju ... ale pomalutku wszystko sie tam znajdzie

musze sie wybrac

...

68>67>66>65>64>63>62>61>60>59>58>57