Galeria naszych zwierzaków :) - WĄTEK ZBIORCZY cz. 1 - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż > Galeria zwierząt

Notka

Galeria zwierząt Galeria zwierząt Wizażanek, tu możesz pokazać nam zdjęcia swoich kotków, piesków, koni, chomików, szczurów, królików, żółwi, fretek, świnek morskich i innych zwierząt.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-08-14, 17:45   #3601
Nimfa20
Elwirka-Elmirka :D

Dot.: Galeria naszych zwierzaków :)

Cytat:
Napisane przez bibrzok87 Pokaż wiadomość
Oj tak... do tego pieszczoch niesamowity. Tylko kurcze strasznie jest strachliwy chwilami to aż mi go szkoda. Jednak wierzę głęboko, że trochę pracy i cierpliwości i nabierze pewności siebie.
Moja ciocia wzięła rok temu półroczną sunię ze schroniska znad morza ( wiozła ją przez całą Polskę ). Nie wiem, co jej kto robił, ale takiego zachowania u psa nie widziałam nigdy!

Do tej pory, jak zobaczy kogoś obcego tak strasznie ujada i chowa się za ciocią.
Ciotka przyjeżdżała z nią często do nas, bo mam 2 psy, tak żeby się nie bała i nawet była nimi trochę zainteresowana.
Mimo tego, że nas znała dość dobrze, to jak pojechaliśmy do niej, ze strachu nasiusiała pod siebie

Ciocia bierze ją do miasta, jeździ do znajomych, zaprasza do siebie- minął już rok, a nic się jej zachowanie nie zmieniło. Nigdy do nikogo sama nie podeszła. Nawet leki jej nie pomagają
Nimfa20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-14, 17:48   #3602
aniabaniaa
Zakorzenienie

dziewczyny! Przeglądnęłam Wasz wątek, piękne są Wasze zwierzaki ) Ja też jestem ich wielką fanką, więc wrzucę moje skarby
Na początek te, z którymi musiałam się niedawno pożegnać Nikiego - musieliśmy uśpić, stara, poczciwa Łata zdechła jakiś miesiąc przed tym... Do tego uroczy kociak zuzek, który czymś się struł
Trochę czasu minęło, ale ja nadal to strasznie przeżywam.
Nadal mam sporo zwierzaków Później znajdę kartę, na której są ich zdjecia i też wrzucę.

aniabaniaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-14, 18:03   #3603
Merys
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nimfa20 Pokaż wiadomość
Moja ciocia wzięła rok temu półroczną sunię ze schroniska znad morza ( wiozła ją przez całą Polskę ). Nie wiem, co jej kto robił, ale takiego zachowania u psa nie widziałam nigdy!

Do tej pory, jak zobaczy kogoś obcego tak strasznie ujada i chowa się za ciocią.
Ciotka przyjeżdżała z nią często do nas, bo mam 2 psy, tak żeby się nie bała i nawet była nimi trochę zainteresowana.
Mimo tego, że nas znała dość dobrze, to jak pojechaliśmy do niej, ze strachu nasiusiała pod siebie

Ciocia bierze ją do miasta, jeździ do znajomych, zaprasza do siebie- minął już rok, a nic się jej zachowanie nie zmieniło. Nigdy do nikogo sama nie podeszła. Nawet leki jej nie pomagają
Biedactwo, niektorych ludzi powinno sie tak samo potraktowac jak oni te biedne zwierzeta. Fajnie jakby ktos wpadl na pomysl i stworzyl instytucje, ktore pomagalyby takim skrzywdzonym zwierzetom i ich wlascicielom w opiece nad nimi.
Ostatnio u weta spotkalam kobiete, ktora przygarnela ze schroniska spanielka, ma on padaczke poniewaz jego byly wlasciciel bil go po glowie deskami(noz sie w kieszeni otwiera). Zadne leki dotad mu nie pomogly i pytala sie weta czy nie lepiej byloby go uspic, zeby sie nie meczyl, on na szczescie wybil jej to z glowy (wiemy bo podsluchiwalismy z moim facetem pod drzwiami i kamien spadl nam z serca)
Merys jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-14, 18:20   #3604
201612291251
Konto usunięte

Zachowanie psa obrazuje nam czasami cala jego przeszlosc Sunia mojego wujka przygarnieta ze schronu (ktora pokazuje swoj pyszczek na focie kilka postow wyzej ) strasznie boi sie miotly prawdopodobnie byla nia kiedys bita/straszona jak tylko wuja chcial wziasc miotle i pozamiatac to ona od razu kulila sie i trzesla pozostal dom bez miotel z najslodszym psem pod sloncem
201612291251 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-14, 18:26   #3605
Nimfa20
Elwirka-Elmirka :D

Cytat:
Napisane przez Merys Pokaż wiadomość
Biedactwo, niektorych ludzi powinno sie tak samo potraktowac jak oni te biedne zwierzeta. Fajnie jakby ktos wpadl na pomysl i stworzyl instytucje, ktore pomagalyby takim skrzywdzonym zwierzetom i ich wlascicielom w opiece nad nimi.
Ostatnio u weta spotkalam kobiete, ktora przygarnela ze schroniska spanielka, ma on padaczke poniewaz jego byly wlasciciel bil go po glowie deskami(noz sie w kieszeni otwiera). Zadne leki dotad mu nie pomogly i pytala sie weta czy nie lepiej byloby go uspic, zeby sie nie meczyl, on na szczescie wybil jej to z glowy (wiemy bo podsluchiwalismy z moim facetem pod drzwiami i kamien spadl nam z serca)
No właśnie: wariuję, jak słyszę o takich przypadkach: że np. pies jest zdrowiusieńki fizycznie, a np. ma straszny lęk przed ludźmi lub jakimiś przedmiotami, sytuacjami
Nie jest nieuleczalnie chory, by go można było uśpić (np. jakieś rozległe obrażenia,które by tylko powodowały cierpienie), ale też bardzo ciężko poradzić sobie i odnaleźć się w takiej sytuacji

Mnie np. przeraża porażenie, bezwład kończyn lub amputacja łapy...No bo co w takiej sytuacji zrobić, jeżeli pies zdrowy, 'tylko' nie może sam się poruszać lub mu ciężko?
Gdybym jeszcze wiedziała, że się do tego przyzwyczai, da sobie powoli radę, to bym tak nie rozpaczała, a tak...Nie wiem co on myśli, jak mu jest...Właśnie ta niepewność, nieświadomość jest taka ciężka
Nimfa20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-14, 18:27   #3606
aniabaniaa
Zakorzenienie

serce się kraja.
Jak tak można krzywdzić zwierzęta!!!!!!!!!!!!!!

Stary 2010-08-14, 18:44   #3607
Veredise
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DIABLICAorg Pokaż wiadomość
Zachowanie psa obrazuje nam czasami cala jego przeszlosc Sunia mojego wujka przygarnieta ze schronu (ktora pokazuje swoj pyszczek na focie kilka postow wyzej ) strasznie boi sie miotly prawdopodobnie byla nia kiedys bita/straszona jak tylko wuja chcial wziasc miotle i pozamiatac to ona od razu kulila sie i trzesla pozostal dom bez miotel z najslodszym psem pod sloncem
Biedny Mój piesek jak był malutki mieszkał u pijaka - trzymał go w kartonie nakrytym blachą, a jak mały chciał wyjść albo płakał to tłukł w tą blachę. Przez całe życie Łat bał się huku: ogni sztucznych, burzy, nawet mocno wiejącego wiatru. Tak samo z rowerami: był malutki, miał jakieś 1,5 miesiąca jak go od tego pijaka wzięliśmy, a wcześniej pijak jeździł na składaku i przywiązywał psa do niego - taki szczeniaczek nie umiał nawet dobrze biegać, więc często wlokło go za rowerem. Bardzo długo, jakieś 4 albo 5 lat reagował bardzo agresywnie na stare rozklekotane rowery. Ale potem zapomniał.
A to przecież nie była jakaś straszna trauma w porównaniu ze zwierzakami ze schroniska, które niekiedy są naprawdę skatowane. Trzeba nie mieć serca, żeby tak traktować stworzenie. Moim zdaniem kary w Polsce są za łagodne jeśli chodzi o okrucieństwo dla zwierząt. Bo to przecież "tylko" pies. A jak ktoś bije psa, to w stosunku do człowieka będzie miał litość?

Veredise jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-08-14, 18:49   #3608
Merys
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nimfa20 Pokaż wiadomość
No właśnie: wariuję, jak słyszę o takich przypadkach: że np. pies jest zdrowiusieńki fizycznie, a np. ma straszny lęk przed ludźmi lub jakimiś przedmiotami, sytuacjami
Nie jest nieuleczalnie chory, by go można było uśpić (np. jakieś rozległe obrażenia,które by tylko powodowały cierpienie), ale też bardzo ciężko poradzić sobie i odnaleźć się w takiej sytuacji

Mnie np. przeraża porażenie, bezwład kończyn lub amputacja łapy...No bo co w takiej sytuacji zrobić, jeżeli pies zdrowy, 'tylko' nie może sam się poruszać lub mu ciężko?
Gdybym jeszcze wiedziała, że się do tego przyzwyczai, da sobie powoli radę, to bym tak nie rozpaczała, a tak...Nie wiem co on myśli, jak mu jest...Właśnie ta niepewność, nieświadomość jest taka ciężka
Wiesz ale to tez widac po nim, jego zachowaniu, bo pomimo kalectwa czesto taki pies jest radosny i pelny zycia. Trzeba cos kombinowac zeby ulatwic mu poruszanie sie, np zrobic mu jakis wozek. Ja mam takie samo podejscie jak do ludzi, czlowiek moze zyc bez konczyc to i pupil z nasza pomoca. Wiesz, wydaje mi sie rowniez, ze wtedy tez trzeba go traktowac jak normalnego psa, bez zbednych "oj co za bida".

A tutaj mam filmik, ale zapierdziela daje rade i to najwazniejsze.
http://gadzetomania.pl/2010/06/26/bi...stopy-dla-kota
Stary 2010-08-14, 20:36   #3609
Lynn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Veredise Pokaż wiadomość
Biedny Mój piesek jak był malutki mieszkał u pijaka - trzymał go w kartonie nakrytym blachą, a jak mały chciał wyjść albo płakał to tłukł w tą blachę. Przez całe życie Łat bał się huku: ogni sztucznych, burzy, nawet mocno wiejącego wiatru. Tak samo z rowerami: był malutki, miał jakieś 1,5 miesiąca jak go od tego pijaka wzięliśmy, a wcześniej pijak jeździł na składaku i przywiązywał psa do niego - taki szczeniaczek nie umiał nawet dobrze biegać, więc często wlokło go za rowerem. Bardzo długo, jakieś 4 albo 5 lat reagował bardzo agresywnie na stare rozklekotane rowery. Ale potem zapomniał.
A to przecież nie była jakaś straszna trauma w porównaniu ze zwierzakami ze schroniska, które niekiedy są naprawdę skatowane. Trzeba nie mieć serca, żeby tak traktować stworzenie. Moim zdaniem kary w Polsce są za łagodne jeśli chodzi o okrucieństwo dla zwierząt. Bo to przecież "tylko" pies. A jak ktoś bije psa, to w stosunku do człowieka będzie miał litość?
Zgadzam się z tym. Ja bym wprowadziła wysokie kary pieniężne, po kilka tysięcy i nie ma zmiłuj się. A ja nie ma na zapłacenie, to niech pracuje charytatywnie odpowiednio długo w schronisku... To taka oficjalna wersja. A nieoficjalna, to.. osobiście bym dokładnie to samo robiła zwyrodnialcom, co oni zwierzętom. Bił łopatą po głowie, to jego też...
Lynn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-14, 20:45   #3610
aniabaniaa
Zakorzenienie

Ja też uważam, że dobrym rozwiązaniem byłyby prace charytatywne w schroniskach. To byłaby świetna lekcja dla takich ludzi. Mój znajomy niedawno znalazł w lesie psa przywiązanego do drzewa... Straszliwy widok (((

Na szczęście już trochę odżył, jednak jest ogólnie przestraszony, nieufny

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

merys! super te implanty :P kotek jeszcze sobie "pozapierdziela" ;d

Stary 2010-08-14, 21:03   #3611
Lynn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniabaniaa Pokaż wiadomość
Ja też uważam, że dobrym rozwiązaniem byłyby prace charytatywne w schroniskach. To byłaby świetna lekcja dla takich ludzi. Mój znajomy niedawno znalazł w lesie psa przywiązanego do drzewa... Straszliwy widok (((
Ten pies żył jeszcze? Co się z nim stało? Ludzie są straszni. Aż mi wstyd, że należymi z takimi zwyrodnialcami do tej samej rasy...
Lynn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-14, 21:14   #3612
aniabaniaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lynn Pokaż wiadomość
Ten pies żył jeszcze? Co się z nim stało? Ludzie są straszni. Aż mi wstyd, że należymi z takimi zwyrodnialcami do tej samej rasy...
Tak, ten pies żył. Ale był wyczerpany... weterynarz powiedział, że jeszcze kilka godzin i zdechłby z wycieńczenia. Nadal wygląda tak, że powiedzmy... nie wzrusza, "jaki to piękny psiak". Wymaga wiele pracy i poświęcenia, cierpliwości. Swoją drogą, taki piesek to dla niektórych fajna terapia - znajomy nauczył się cierpliwości, bardzo go piesek zaabsorbował.
Jego zachowania niestety ewidentnie wskazują na to, że był bity...

Stary 2010-08-14, 21:41   #3613
monika733
BAN stały

GG do monika733

wystarczy wejsc na "dogomanie" aby zawstydzic się że człowiekiem sie jest !!
Ludzie gorsi sa od zwierząt !!!!!!!!!!
monika733 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-15, 06:10   #3614
Merys
Zakorzenienie

Nie, takie typy to nie ludzie...

Fajne te implanty tylko cholernie drogie
Stary 2010-08-15, 10:45   #3615
znikajac
Zakorzenienie

Wstawię moich rozbójników

Obydwa psiaki są rasy yorkshire terrier, jednak Dżeki pokazany na 1 zdjęciu potrzebuje lekkiej redukcji dzisiaj skończył 2 lata i 10 miesięcy Na drugim zdjęciu jest Nafi - rodzice kupili go pod wpływem impulsu miesiąc temu nie wiadomo ile dokładnie sobie liczy, w książeczce zdrowia ma wpisane, że urodził się 4 marca, jednak weterynarz mówi, że z pewnością jest starszy

znikajac jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-15, 16:11   #3616
bibrzok87
Raczkowanie

Czytając te historie faktycznie można stwierdzić, że wstydem jest należeć do jednego gatunku z tymi zwyrodnialcami. Myślę, że takim co się nad zwierzakami znęcają przydałaby się taka "szkoła",że by się nie pozbierali.
Wystraszony ten mój Azor, ale wczoraj obronił moją mamę jak była na spacerze, jacyś podpici coś chcieli i zaczął na nich warczeć.
Stary 2010-08-15, 17:10   #3617
Garadiela
Zadomowienie

To na poprawe chumoru wrzuce zdjecia mojego zlotaska
Garadiela jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-15, 18:21   #3618
bibrzok87
Raczkowanie

Radość na pyszczku wymalowana
Stary 2010-08-15, 18:27   #3619
Kasiulka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Garadiela Pokaż wiadomość
To na poprawe chumoru wrzuce zdjecia mojego zlotaska
Moje marzenie z dzieciństwa ten Twój piesek a jakie ma rzęsiska cuuuuuuuud!!!

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-15, 23:46   #3620
aniabaniaa
Zakorzenienie

Piękne są Wasze zwierzaki dziewczyny!
Też zawsze chciałam mieć takiego psiaka :P
Aktualnie jednak mam 3 kociaki )

Wszystkie koty, jakie miałam w domu do tej pory - przygarniamy.. często znajdujemy porzucone maluchy koło jakiś wiejskich dróg.
Chociaż tak mogę pomóc

Stary 2010-08-16, 14:46   #3621
Gregorynka
Zakorzenienie

Ostatniej kociny fotka jest najładniejszasłodko

Gregorynka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-16, 14:58   #3622
aniabaniaa
Zakorzenienie

to Fred

Stary 2010-08-16, 17:14   #3623
Gregorynka
Zakorzenienie

OjejSkojarzylo mi się to z ... no wiesz... z męskim fredem
A inne jak się nazywają?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-16, 18:56   #3624
aniabaniaa
Zakorzenienie

hahahaha
bardziej pod freda flinstona miało być ;d
Żbikowaty :P to Gustaw, drugi rudy to Jadźka. Chociaż jest kocurem.. ;p

Stary 2010-08-16, 19:15   #3625
agoosia1
Raczkowanie

a ja mam suczkę rasy beagle: Tosię i kotkę Zuzię
Stary 2010-08-16, 19:20   #3626
aniabaniaa
Zakorzenienie

Świetne zwierzaki Pies ma kochaną mordkę typowego leniucha a kociak bystre spojrzenie poszukiwacza przygód ;d

Stary 2010-08-16, 19:21   #3627
agoosia1
Raczkowanie

mnie też się strasznie twoje kotki podobają a pies faktycznie... lubi pobiegać, ale lubi też poleniuchować
Stary 2010-08-16, 19:26   #3628
Gregorynka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniabaniaa Pokaż wiadomość
hahahaha
bardziej pod freda flinstona miało być ;d
Żbikowaty :P to Gustaw, drugi rudy to Jadźka. Chociaż jest kocurem.. ;p
Hehe, u mojej cioci na wsi był kocur znaczy kotka, która całe życie była Wojtkiem Mogę zapytać jakim aparatem robisz fotki? Bo są naprawdę ładne.

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

Cytat:
Napisane przez agoosia1 Pokaż wiadomość
a ja mam suczkę rasy beagle: Tosię i kotkę Zuzię
Beagiel, czy jak to się odmienia, to po mojej Dinie i buldogach francuskich, moja najulubieńsza rasa A Twój jest przesłodki.

Stary 2010-08-16, 19:31   #3629
aniabaniaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gregorynka Pokaż wiadomość
Hehe, u mojej cioci na wsi był kocur znaczy kotka, która całe życie była Wojtkiem Mogę zapytać jakim aparatem robisz fotki? Bo są naprawdę ładne.

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

Beagiel, czy jak to się odmienia, to po mojej Dinie i buldogach francuskich, moja najulubieńsza rasa A Twój jest przesłodki.
Ojej, dzięki! Jak się postaram, to faktycznie w miarę ładne wychodzą... ten aparat to fuji film - fine pix S5700

Stary 2010-08-16, 19:42   #3630
agoosia1
Raczkowanie

ja też uwielbiam buldogi, francuskie i angielskie zwłaszcza niektórzy mówią, że są okropne, jak one wyglądają itp, ale mi się właśnie podobają kiedyś właśnie miałam do wyboru między buldogiem francuskim a west highland white terrier, ale rodzinka mnie przegłosowała, no i wypadło na nr 2. chociaż nie mogę narzekać, bo piesek był naprawdę wspaniały.

Nowe wątki na forum Galeria zwierząt

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości