|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3601 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 7 Porodówka!
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#3602 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
We środę mam wizytę czyli w mój termin porodu. Potem w poniedziałek mam umówiona już cc. Cytat:
Prxykro mi :/ Może idź prywatnie jakoś na usg. Strasznie porąbane z tymi wizytami. Moim zdaniem to kawał czasu żeby nie kontrolować przebiegu ciąży ![]() Brawa dziewczyny za gbs ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3603 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hmm, no rzeczywiście słabo. Zresztą przez te 4tyg duzo sie moze zmienić i nawet za tydzień moze byc juz szyjka miękka i rozwarcie. No, ale najwazniejsze ze wszystko dobrze ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3604 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Sorry Morelka ale dla mnie o ![]() ![]() Z odbijaniem tez tak jak Sam pisała, na piersi nie trzeba, ja Marcelinki nie odbijałam bo nie łykała powietrza, pierś to nie butelka. Cytat:
Współczuje mega ![]() Cytat:
Cytat:
Chilli a podajesz w końcu espumisan albo probiotyki? Może by pomogło? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3605 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To dobrze, ze najdalej do 10.07 będziesz czekać. 3mam kciuki,żeby jednak wcześniej sama rozpoczęła sie akcja. Nie chce sie przed Ciebie wbijać, ale do 11.07 nie mogę czekać. Zwolnienie lekarskie kończy mi sie 09.07. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Ja mam plan porodu na 1str A4. Nie wiem co jeszcze mogłabym tam wymyślić ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3606 |
Zakorzenienie
|
Chilli, ciężka noc za Wami. Mam nadzieję że będzie lepiej w ciągu dnia
![]() Faith, faktycznie ta wizyta o kant pupy rozbić! Jak się niepokoisz idź prywatnie na usg. Ledwo co wstałam a już po 11 eeeh Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3607 |
Zakorzenienie
|
U mnie w sr położna mówiła, że przy kp nie trzeba odbijać, tylko przy butelce i tu też nie jest powiedziane, że dziecku się odbije, bo mogło po prostu nie nałykać się powietrza. Co szpital/położna to inaczej, można się pogubić
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Faith ja miałam wizytę w zeszły poniedziałek i teraz w tym tygodniu mam w czwartek. Gin powiedziała, że w ostatnim m-cu będziemy się widzieć co 10dni. U Ciebie to szmat czasu jak na końcówkę wg mnie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3608 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nam najbardziej na skurczowy ból pomagały ciepłe kąpiele - wchodziłam z córką do wanny i leżąc trzymałam ją na sobie tak, żeby też była zanurzona brzuszkiem w wodzie... Jeśli myślisz że to wzdęcia denerwują Wincenta i ma problem z puszczaniem bączków, to może espumisan lub coś w tym stylu przyniosłoby ulgę? Lub masaże w tym stylu: 1499073200744.jpg Chilli a próbowaliście uspokajać Wincenta metodą dr Karpa? (nam ratowała życie w pierwszych 3 miesiącach, ale trzeba było stosować wszystkie 5 kroków - tylko trzeba dać maluchowi chwilę, nie zrażać się że np. płacze mocno przy spowijaniu albo nie uspokaja się od razu po zastosowaniu 5 kroków): http://www.wymagajace.pl/metoda-5s-d...ila-sie-u-nas/ https://blog.zapytajpolozna.pl/recen...sze-w-okolicy/ https://youtu.be/n7m7iWdXypY |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3609 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3610 |
Zadomowienie
|
Plan porodu
IMG_1499073825.321835.jpg IMG_1499073851.510115.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3611 |
Zakorzenienie
|
Ja sobie leżę pod ktg. Skurcze są do 20, jeden był pod 40.
#3612 |
Wtajemniczenie
|
Kladlam go na brzuszku na mojej klacie pomagalo na chwile masowac ciezko bo pepuszek jest jeszcze.Szumie mu ja i aplikacja musze jeszce raz sprobowac go ta pieluszka wiazac bo ostatni raz to robilam w szpitalu.To jest taki stres on tak placze...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3613 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój pierwszy plan porodu był taki długi, że nie sądzę aby ktokolwiek go przeczytał ![]() Cytat:
Cytat:
A Twoją lekarka wie, że leżysz teraz w szpitalu, dawałaś jej znać? Bo jesteś w tym szpitalu, gdzie ona pracuje, tak? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3614 | |
królikoholiczka
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#3615 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3616 |
Zakorzenienie
|
FAITH kolejna wizyta za miesiąc? Lekarka oszalala. Toż to szmat czasu na tym etapie ciąży. No ale dobrze że poza tym wszystko ok
![]() DARIETTA dlaczego nie pozwalają chodzić? Przecież jak kobieta jest aktywna, to poród szybciej postępuje. W tym szpitalu mają takie zasady czy są jakieś przeciwwskazania?
#3617 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Kochana spróbuj metody dr Karpa ktorą wrzuciłam wcześniej, jak się robi wg tej kolejności to naprawdę potrafi pomóc ![]() Jak pomaga pozycja na brzuszku to możesz kłaść w ten sposób Wincenta sobie na ręce (albo jeszcze lepiej mąż, bo będzie miał więcej siły) i szyszać mu do ucha wtedy. 1499074847542.jpg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3618 |
Zakorzenienie
|
Akada gratuluję! Wbilas się na podium
![]() Nulka czuje że dziś urodzisz ![]() Darirtta wszystko będzie dobrz, Kciuk! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3619 |
Raczkowanie
|
Chilli a nie za wcześnie na kolki? Masowanie brzuszka na pewno nie zaszkodzi i może tak jak Samantha pisała może potrzebuje w rożki być lub w otulaczu.
Faithworkswonders strasznie długo masz te terminy. Ja dzisiaj idę na wizytę zobaczymy co mi powie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3620 | ||
Zadomowienie
|
Akada gratulacje! Pięknie się wyrobiłaś w terminie
![]() Dariette, Nulka kciuki dla Was, niech szybko dzieciaczki się pojawią! Cashmere ![]() Sill ![]() ![]() Morelle kciuki, żeby Was szybko wypuścili ![]() Cytat:
Cytat:
Zaczęłam dzisiaj prasowanko, akurat jest trochę chłodniej. A mąż rano rozbił w lazience perfumy, nie mogę się pozbyć zapachu. Macie jakieś pomysły co z tym zrobić? Podłoga myta i nic nie pomogło... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3621 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam zamiar stosować te metody ![]() ![]() I najważniejsze nie zrazac się. Nawet autor pisze że jak nie działa to coś źle jest robione :p Mam znajomych ktorym to też bardzo pomogło . Nagle dziecko przespalo ciągiem 7 godzin . Może miało około.6 tygodni co prawda . Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#3622 |
Zakorzenienie
|
Szef Amaro poleca. Moj obiad dzisiejszy.
Odespałam nocke skurczy nie czuje maluda też spokojna. Cos czuję że tu poleze i nic z tego nie będzie. |
![]() ![]() |
![]() |
#3623 |
Wtajemniczenie
|
Gratuluję nowej mamusi!
Dziś pewnie powitamy kolejne dzieciaki 😍 kciuki za wszystkich ✊ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3624 |
Zakorzenienie
|
My od rana aktywnie, o 9:30 juz.na boisku , mąż na.koszu a my z piłką, paletkami.itp... pptem.przyszli.kokedzy Tymonka z mamą to jeszcze sobie poplotkowałm a syn się bawił.
Teraz juz jesteśmy po obiedzie i za raz zabieram sie z małym do miasta i do siostry na kawę. Mąż leci.do.pracy... Kurde byłam dziś po truskawki i.nigdzie na osiedlu już nie ma :/ podobno.końcówka ![]() Morelle Mam nadzieję, że jutro wyjeździecie, trzymam kciuki za Was. Chilli Super sobie radzisz, a początki sa trudne. Mi sie wydaje, ze to.nie.kolki, wcale nie są one takie oczywiste... ale dobrze robisz pytajac.położną. Za Was też trzymam kciuki ![]() I kciuki za wszystkie wizyty, KTG i.pobyty w szpitalu. Trzymajcie się i.nas informujcie ![]() Faith Pamiętaj, że w każdej chwili może się to zmienić i ułożenie i szyjka ![]() Mój mąż zawiedziony... obstawiał 03'07 :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3625 |
Zakorzenienie
|
Calineczka, woda z octem zabija zapachy. Na upartego samym octem nawet wymyk i wywietrz.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3626 |
Zakorzenienie
|
Mój mąż już jest znudzony tym czekaniem. Każdy mówił że nie donoszę a tu za tydz TP. Mowi ze juz woli nie spać nocy jak go wszyscy straszą, ale chce już nas mieć w domu. Nie dziwię się mu. Ile można czekać, tym.bardziej że faceci niecierpliwi
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3627 |
Zakorzenienie
|
Wróciłam do domu. Mój gin powiedział że zapis ktg prawidłowy, jeszcze porodu nie widać. Ale mnie coraz bardziej męczą te skurcze i naprawdę bolą :/ Ściągnęłam apke, będę mierzyć co ile są. Mam przyjechać jak będą co 7-10minut, conajmniej 2-3h i będą się nasilać. Mam przeczucie że dziś tam wrócę. Bo jeszcze takich boli w tej ciąży nie miałam.
![]() |
#3628 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Calineczka - ja też bym spróbowała wodą z octem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3629 |
Rozeznanie
|
Mała dzień się jeszcze nie skończył
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3630 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a moj mąż wrocil przed chwila do domu bo go osa w plecy użądliła. mowi że ani sie nie widzi, ani nic z tym na plecach sa nie potrafi zrobić. zreanimowalam go, dostał okład z sodą na plecy ale okazalo sie ze nie umiem plastrow w tym remoncie znalesc i dostał plasterek z misiem panda ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:40.