Lipcówki 2017 ❤ cz. 7 Porodówka! - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-07-03, 09:54   #3601
minini
Zadomowienie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 7 Porodówka!

Cytat:
Napisane przez Devileek Pokaż wiadomość
Boje się trochę że mały straci dużo na wadze i wyjde na wyrodna matkę która go nie chce nakarmić ...

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
to moze dopisz "bez konsultacji z matką" albo "tylko za zgodą matki" wiadomo ze zadna matka nie chce krzywdy zrobic dziecku i jak bedzie trzeba to podasz, ale niech to jest w porozumieniu z Tobą.

Cytat:
Napisane przez Chilli Pepper Pokaż wiadomość
Hej u nas wieczorem chyba pierwsze kolki jak tylko klade sie z malym do lozka to nerwy placz za cholere nue chce ssac piersi prezy sie denerwuje niczym go uspokoic nie moge i ma mega czkawki ja go nie odbijalam po karmieniu bo odrazu sie budzil i ani chwili dla siebie ale widze ze chyba musze zapytam poloznej dzis co i jak dzis w nocy pierwszy raz cgwycil piers o 2 jestem nietomna

chyba to za wczesnie na kolki? wszedzie piszą ze po 3tyg. dopiero kolki moga sie pojawic? ale dobrze że bedzie położna to ona bedzie wiedziala lepiej
_________________________ __
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-03, 09:57   #3602
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Siil - brawa za GBS
Chilli - próbowałaś masować brzuszek?
Sam - współczuje, spróbuj moze sie rozluźnić, skupić na oddychaniu i jakoś sen przyjdzie. Dobrze, ze juz nie duzo zostało. W ogole kiedy masz sie zglosic do lekarza, szpitala?

We środę mam wizytę czyli w mój termin porodu. Potem w poniedziałek mam umówiona już cc.

Cytat:
Napisane przez faithworkswonders Pokaż wiadomość
My po wizycie . Jestem bardzo nie zadowolona. USG miała rozwalone , chciałam się na za tydzień umówić żeby wiedzieć ile mała waży to nie ma potrzeby . Teraz wizytę mam dopiero sobie wyobraźcie 31.07 czyli 2 dni po terminie
Jedyne co to powiedziała że ciąża jest wysoko ,mała nie napiera , żadnego rozwarcia nie ma więc ona nie wie co ta położna mi naopowiadala . I jej zdaniem 31.07 się jeszcze zobaczymy
Z dobrych informacji to GBS ujemny

Prxykro mi :/
Może idź prywatnie jakoś na usg. Strasznie porąbane z tymi wizytami. Moim zdaniem to kawał czasu żeby nie kontrolować przebiegu ciąży

Brawa dziewczyny za gbs 🏻

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-03, 09:58   #3603
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
My po wizycie . Jestem bardzo nie zadowolona. USG miała rozwalone , chciałam się na za tydzień umówić żeby wiedzieć ile mała waży to nie ma potrzeby . Teraz wizytę mam dopiero sobie wyobraźcie 31.07 czyli 2 dni po terminie
Jedyne co to powiedziała że ciąża jest wysoko ,mała nie napiera , żadnego rozwarcia nie ma więc ona nie wie co ta położna mi naopowiadala . I jej zdaniem 31.07 się jeszcze zobaczymy

Hmm, no rzeczywiście słabo. Zresztą przez te 4tyg duzo sie moze zmienić i nawet za tydzień moze byc juz szyjka miękka i rozwarcie. No, ale najwazniejsze ze wszystko dobrze

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-03, 10:00   #3604
nonie_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Była u mnie położna: zrobiła zastrzyk w brzuch. Pow, że max. Przystawiac po 40 min do każdej piersi. Jak będzie dalej płakać to mm. Nosić Aż Jej się odbije.

Co do żółtaczki to podobno co dziennie spr. Jak nic nie mówią to jest ok. Spytam na wizycie pediatrę.

Sorry Morelka ale dla mnie o rozbić te rady położnych. Mm lekarstwem na wszystko, no cudownie.
Z odbijaniem tez tak jak Sam pisała, na piersi nie trzeba, ja Marcelinki nie odbijałam bo nie łykała powietrza, pierś to nie butelka.

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Skurczy brak nic nie czuje. Właśnie pytałam lekarki czy mogę chodzić. I co uslyszałam nie tylko do łazienki i spowrotem. Tak że jak się nie rozkręci to sobie tu poleze nie wiadomo do kiedy.

Już mam trochę dość wszystkiego. Wiem że nie powinnam tak pisać ale dobija mnie już to.

Współczuje mega

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
za gbs! ja się dopiero dowiem przy porodzie, bo w szpitalu mi zrobią

plan porodu też mam długi, ale nie wymyślałam za bardzo w nim, bo i tak chcę się słuchać położnych, zależało mi tylko na takich najważniejszych sprawach a i tak wyszło dużo :/

Xzora nie zacytowało mi Ciebie - dziękuję po raz kolejny wezmę najtańszą, bo polecony kosztuje 3 razy więcej niż papierki
Długi tzn? Moj jest na dwie strony a4, pobrany ze strony szpitala. Mogę wam zrobić zdjęcie bo jeszcze nie wypełniony leży, a jest fajnie skonstruowany.

Cytat:
Hej u nas wieczorem chyba pierwsze kolki jak tylko klade sie z malym do lozka to nerwy placz za cholere nue chce ssac piersi prezy sie denerwuje niczym go uspokoic nie moge i ma mega czkawki ja go nie odbijalam po karmieniu bo odrazu sie budzil i ani chwili dla siebie ale widze ze chyba musze zapytam poloznej dzis co i jak dzis w nocy pierwszy raz cgwycil piers o 2 jestem nietomna

Chilli a podajesz w końcu espumisan albo probiotyki? Może by pomogło?

nonie_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-03, 10:04   #3605
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
We środę mam wizytę czyli w mój termin porodu. Potem w poniedziałek mam umówiona już cc.

Prxykro mi :/
Może idź prywatnie jakoś na usg. Strasznie porąbane z tymi wizytami. Moim zdaniem to kawał czasu żeby nie kontrolować przebiegu ciąży

Brawa dziewczyny za gbs 🏻

To dobrze, ze najdalej do 10.07 będziesz czekać. 3mam kciuki,żeby jednak wcześniej sama rozpoczęła sie akcja. Nie chce sie przed Ciebie wbijać, ale do 11.07 nie mogę czekać. Zwolnienie lekarskie kończy mi sie 09.07.

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Ja mam plan porodu na 1str A4. Nie wiem co jeszcze mogłabym tam wymyślić

Stary 2017-07-03, 10:12   #3606
pestycyda
Zakorzenienie

Chilli, ciężka noc za Wami. Mam nadzieję że będzie lepiej w ciągu dnia

Faith, faktycznie ta wizyta o kant pupy rozbić! Jak się niepokoisz idź prywatnie na usg.

Ledwo co wstałam a już po 11 eeeh

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-03, 10:15   #3607
emmos
Zakorzenienie

U mnie w sr położna mówiła, że przy kp nie trzeba odbijać, tylko przy butelce i tu też nie jest powiedziane, że dziecku się odbije, bo mogło po prostu nie nałykać się powietrza. Co szpital/położna to inaczej, można się pogubić

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Faith ja miałam wizytę w zeszły poniedziałek i teraz w tym tygodniu mam w czwartek. Gin powiedziała, że w ostatnim m-cu będziemy się widzieć co 10dni. U Ciebie to szmat czasu jak na końcówkę wg mnie.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-07-03, 10:15   #3608
siilmariien
Wtajemniczenie

Cytat:
Myślisz że boli go brzuszek?
Nam najbardziej na skurczowy ból pomagały ciepłe kąpiele - wchodziłam z córką do wanny i leżąc trzymałam ją na sobie tak, żeby też była zanurzona brzuszkiem w wodzie...
Jeśli myślisz że to wzdęcia denerwują Wincenta i ma problem z puszczaniem bączków, to może espumisan lub coś w tym stylu przyniosłoby ulgę?
Lub masaże w tym stylu:
1499073200744.jpg

Chilli a próbowaliście uspokajać Wincenta metodą dr Karpa? (nam ratowała życie w pierwszych 3 miesiącach, ale trzeba było stosować wszystkie 5 kroków - tylko trzeba dać maluchowi chwilę, nie zrażać się że np. płacze mocno przy spowijaniu albo nie uspokaja się od razu po zastosowaniu 5 kroków):

http://www.wymagajace.pl/metoda-5s-d...ila-sie-u-nas/

https://blog.zapytajpolozna.pl/recen...sze-w-okolicy/

https://youtu.be/n7m7iWdXypY
siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-03, 10:16   #3609
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:

kolki są straszne, mojej bratanicy nic nie pomagało na kolki a trwały u niej 3 miesiące !

Cytat:
My po wizycie . Jestem bardzo nie zadowolona. USG miała rozwalone , chciałam się na za tydzień umówić żeby wiedzieć ile mała waży to nie ma potrzeby . Teraz wizytę mam dopiero sobie wyobraźcie 31.07 czyli 2 dni po terminie 😤
Jedyne co to powiedziała że ciąża jest wysoko ,mała nie napiera , żadnego rozwarcia nie ma więc ona nie wie co ta położna mi naopowiadala . I jej zdaniem 31.07 się jeszcze zobaczymy 😱

Na końcówce Cię umawia za miesiąc dopiero? Ja byłam teraz na wizycie i umówiła mi kolejną na za 2tyg, przecież teraz wszystko może się z dnia na dzien zmienić. No i fajnie jednak wiedzieć ile dzieć waży

Cytat:
Napisane przez nonie_ Pokaż wiadomość
Długi tzn? Moj jest na dwie strony a4, pobrany ze strony szpitala. Mogę wam zrobić zdjęcie bo jeszcze nie wypełniony leży, a jest fajnie skonstruowany.
Miałam na 3str a4, ale go skróciłam do 2, to i tak mi się dużo wydawało możesz fotkę pstryknąć
Jon_Snow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-03, 10:24   #3610
nonie_
Zadomowienie

Plan porodu

IMG_1499073825.321835.jpg
IMG_1499073851.510115.jpg

nonie_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-03, 10:29   #3611
cashmere
Zakorzenienie

Ja sobie leżę pod ktg. Skurcze są do 20, jeden był pod 40.

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-07-03, 10:30   #3612
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Kladlam go na brzuszku na mojej klacie pomagalo na chwile masowac ciezko bo pepuszek jest jeszcze.Szumie mu ja i aplikacja musze jeszce raz sprobowac go ta pieluszka wiazac bo ostatni raz to robilam w szpitalu.To jest taki stres on tak placze...

Chilli Pepper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-03, 10:31   #3613
siilmariien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Ja mam plan porodu na 1str A4. Nie wiem co jeszcze mogłabym tam wymyślić
No i dobrze, nie ma się co rozpisywać za bardzo.
Mój pierwszy plan porodu był taki długi, że nie sądzę aby ktokolwiek go przeczytał

Cytat:
My po wizycie . Jestem bardzo nie zadowolona. USG miała rozwalone , chciałam się na za tydzień umówić żeby wiedzieć ile mała waży to nie ma potrzeby . Teraz wizytę mam dopiero sobie wyobraźcie 31.07 czyli 2 dni po terminie 😤
Jedyne co to powiedziała że ciąża jest wysoko ,mała nie napiera , żadnego rozwarcia nie ma więc ona nie wie co ta położna mi naopowiadala . I jej zdaniem 31.07 się jeszcze zobaczymy 😱
Dziwne, że tak późno wizyta... Brawo za gbs i badanie!

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Skurczy brak nic nie czuje. Właśnie pytałam lekarki czy mogę chodzić. I co uslyszałam nie tylko do łazienki i spowrotem. Tak że jak się nie rozkręci to sobie tu poleze nie wiadomo do kiedy.

Już mam trochę dość wszystkiego. Wiem że nie powinnam tak pisać ale dobija mnie już to.
Darietta wypytaj lekarzy dlaczego nie możesz chodzić, niech wytłumaczą, może ze względu na to krwawienie jest jakieś ryzyko? A jak nie podadzą przekonującego argumentu to pytaj czy nie powinnaś być właśnie aktywna żeby poród postępował.
A Twoją lekarka wie, że leżysz teraz w szpitalu, dawałaś jej znać? Bo jesteś w tym szpitalu, gdzie ona pracuje, tak?
Stary 2017-07-03, 10:33   #3614
emilia0508
królikoholiczka

Cytat:
Napisane przez meja_ml Pokaż wiadomość
Emilia A jaki wózek kupilas? Pochwal się😄

Adamex Barletta

Reading gives us someplace to go when we have to stay where we are
emilia0508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-03, 10:37   #3615
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nonie_ Pokaż wiadomość
dzięki
Jon_Snow jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-07-03, 10:40   #3616
cashmere
Zakorzenienie

FAITH kolejna wizyta za miesiąc? Lekarka oszalala. Toż to szmat czasu na tym etapie ciąży. No ale dobrze że poza tym wszystko ok

DARIETTA dlaczego nie pozwalają chodzić? Przecież jak kobieta jest aktywna, to poród szybciej postępuje. W tym szpitalu mają takie zasady czy są jakieś przeciwwskazania?

jestem mamą
Stary 2017-07-03, 10:41   #3617
siilmariien
Wtajemniczenie

Cytat:
Kladlam go na brzuszku na mojej klacie pomagalo na chwile masowac ciezko bo pepuszek jest jeszcze.Szumie mu ja i aplikacja musze jeszce raz sprobowac go ta pieluszka wiazac bo ostatni raz to robilam w szpitalu.To jest taki stres on tak placze...
Chilli To prawda, to ogromny stres i panika jak maluszek płacze i jeszcze lęk że może coś go boli... Przytulam mocno!
Kochana spróbuj metody dr Karpa ktorą wrzuciłam wcześniej, jak się robi wg tej kolejności to naprawdę potrafi pomóc http://www.wymagajace.pl/metoda-5s-d...ila-sie-u-nas/

Jak pomaga pozycja na brzuszku to możesz kłaść w ten sposób Wincenta sobie na ręce (albo jeszcze lepiej mąż, bo będzie miał więcej siły) i szyszać mu do ucha wtedy.
1499074847542.jpg
Stary 2017-07-03, 11:11   #3618
karolinuuusia
Zakorzenienie

Akada gratuluję! Wbilas się na podium

Nulka czuje że dziś urodzisz Kciuk!

Darirtta wszystko będzie dobrz, Kciuk!

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-03, 11:13   #3619
meja_ml
Raczkowanie

Chilli a nie za wcześnie na kolki? Masowanie brzuszka na pewno nie zaszkodzi i może tak jak Samantha pisała może potrzebuje w rożki być lub w otulaczu.

Faithworkswonders strasznie długo masz te terminy.
Ja dzisiaj idę na wizytę zobaczymy co mi powie.

meja_ml jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-07-03, 11:21   #3620
calineczka3
Zadomowienie

Akada gratulacje! Pięknie się wyrobiłaś w terminie

Dariette, Nulka kciuki dla Was, niech szybko dzieciaczki się pojawią!

Cashmere

Sill za gbs, ja dzisiaj odbieram

Morelle kciuki, żeby Was szybko wypuścili

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
za gbs! ja się dopiero dowiem przy porodzie, bo w szpitalu mi zrobią

plan porodu też mam długi, ale nie wymyślałam za bardzo w nim, bo i tak chcę się słuchać położnych, zależało mi tylko na takich najważniejszych sprawach a i tak wyszło dużo :/

Xzora nie zacytowało mi Ciebie - dziękuję po raz kolejny wezmę najtańszą, bo polecony kosztuje 3 razy więcej niż papierki
PIsałaś sama czy masz jakiś formularz? Ja się jeszcze za to nie zabrałam...

Cytat:

Długa przerwa jak na końcówkę, ale dobrze, że wszystko ok!

Zaczęłam dzisiaj prasowanko, akurat jest trochę chłodniej.
A mąż rano rozbił w lazience perfumy, nie mogę się pozbyć zapachu. Macie jakieś pomysły co z tym zrobić? Podłoga myta i nic nie pomogło...
calineczka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-03, 11:39   #3621
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość
Nam najbardziej na skurczowy ból pomagały ciepłe kąpiele - wchodziłam z córką do wanny i leżąc trzymałam ją na sobie tak, żeby też była zanurzona brzuszkiem w wodzie...
Jeśli myślisz że to wzdęcia denerwują Wincenta i ma problem z puszczaniem bączków, to może espumisan lub coś w tym stylu przyniosłoby ulgę?
Lub masaże w tym stylu:
Załącznik 7133471

Chilli a próbowaliście uspokajać Wincenta metodą dr Karpa? (nam ratowała życie w pierwszych 3 miesiącach, ale trzeba było stosować wszystkie 5 kroków - tylko trzeba dać maluchowi chwilę, nie zrażać się że np. płacze mocno przy spowijaniu albo nie uspokaja się od razu po zastosowaniu 5 kroków):

Mam zamiar stosować te metody nawet kupiłam jedna książkę tego pana żeby bardziej się wczytać

I najważniejsze nie zrazac się. Nawet autor pisze że jak nie działa to coś źle jest robione :p
Mam znajomych ktorym to też bardzo pomogło . Nagle dziecko przespalo ciągiem 7 godzin . Może miało około.6 tygodni co prawda .

Stary 2017-07-03, 11:42   #3622
darietta
Zakorzenienie

Szef Amaro poleca. Moj obiad dzisiejszy.

Odespałam nocke skurczy nie czuje maluda też spokojna. Cos czuję że tu poleze i nic z tego nie będzie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Message_1499077018722.jpg (54,9 KB, 105 załadowań)
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-03, 11:42   #3623
etusiaaa
Wtajemniczenie

Gratuluję nowej mamusi!

Dziś pewnie powitamy kolejne dzieciaki 😍 kciuki za wszystkich ✊

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-03, 11:43   #3624
Mała!
Zakorzenienie

My od rana aktywnie, o 9:30 juz.na boisku , mąż na.koszu a my z piłką, paletkami.itp... pptem.przyszli.kokedzy Tymonka z mamą to jeszcze sobie poplotkowałm a syn się bawił.

Teraz juz jesteśmy po obiedzie i za raz zabieram sie z małym do miasta i do siostry na kawę.
Mąż leci.do.pracy...

Kurde byłam dziś po truskawki i.nigdzie na osiedlu już nie ma :/ podobno.końcówka

Morelle
Mam nadzieję, że jutro wyjeździecie, trzymam kciuki za Was.

Chilli
Super sobie radzisz, a początki sa trudne. Mi sie wydaje, ze to.nie.kolki, wcale nie są one takie oczywiste... ale dobrze robisz pytajac.położną.
Za Was też trzymam kciuki

I kciuki za wszystkie wizyty, KTG i.pobyty w szpitalu. Trzymajcie się i.nas informujcie

Faith
Pamiętaj, że w każdej chwili może się to zmienić i ułożenie i szyjka

Mój mąż zawiedziony... obstawiał 03'07 :/

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-03, 11:51   #3625
pestycyda
Zakorzenienie

Calineczka, woda z octem zabija zapachy. Na upartego samym octem nawet wymyk i wywietrz.

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-03, 11:51   #3626
karolinuuusia
Zakorzenienie

Mój mąż już jest znudzony tym czekaniem. Każdy mówił że nie donoszę a tu za tydz TP. Mowi ze juz woli nie spać nocy jak go wszyscy straszą, ale chce już nas mieć w domu. Nie dziwię się mu. Ile można czekać, tym.bardziej że faceci niecierpliwi

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-03, 11:54   #3627
cashmere
Zakorzenienie

Wróciłam do domu. Mój gin powiedział że zapis ktg prawidłowy, jeszcze porodu nie widać. Ale mnie coraz bardziej męczą te skurcze i naprawdę bolą :/ Ściągnęłam apke, będę mierzyć co ile są. Mam przyjechać jak będą co 7-10minut, conajmniej 2-3h i będą się nasilać. Mam przeczucie że dziś tam wrócę. Bo jeszcze takich boli w tej ciąży nie miałam.

jestem mamą

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-07-03, 11:56   #3628
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Wróciłam do domu. Mój gin powiedział że zapis ktg prawidłowy, jeszcze porodu nie widać. Ale mnie coraz bardziej męczą te skurcze i naprawdę bolą :/ Ściągnęłam apke, będę mierzyć co ile są. Mam przyjechać jak będą co 7-10minut, conajmniej 2-3h i będą się nasilać. Mam przeczucie że dziś tam wrócę. Bo jeszcze takich boli w tej ciąży nie miałam.
no ciekawe, czy te skurcze się rozkręcą. Dobrze, że na ktg wszystko ok.

Calineczka - ja też bym spróbowała wodą z octem.
Stary 2017-07-03, 12:12   #3629
baby2
Rozeznanie

Mała dzień się jeszcze nie skończył do północy daleko
baby2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-03, 12:16   #3630
minini
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość
Lub masaże w tym stylu:
Załącznik 7133471

u mnie tez polożna polecala metody Karpa. u nas pomagaly masaże, ruszanie stópkami i ciepla woda, kąpiele we wiaderku wystarczaly. na szczescie rzadko byly problemy z brzuszkiem. Chilli oby szybko przeszlo!

Cytat:

wierze Ci ze masz stres. najgorzej jak nir umie sie pomoc dziecku a ono placze. Ty tez sie musisz uspokoic bo Twoje zdenerwowanie przenosi sie na niego. wiem ze łatwo pisac ale tak jest...

Cytat:
Napisane przez meja_ml Pokaż wiadomość
Chilli a nie za wcześnie na kolki? Masowanie brzuszka na pewno nie zaszkodzi i może tak jak Samantha pisała może potrzebuje w rożki być lub w otulaczu.

Faithworkswonders strasznie długo masz te terminy.
Ja dzisiaj idę na wizytę zobaczymy co mi powie.

kciuki za wizyte!!

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
dobrze ze wszystko wporzadku. mnie lekarz badał jednego dnia i mowił ze nie widac zblizajacego sie porodu a nastepnego dnia urodziłam. takze wszystko mozliwe! powodzenia

a moj mąż wrocil przed chwila do domu bo go osa w plecy użądliła. mowi że ani sie nie widzi, ani nic z tym na plecach sa nie potrafi zrobić. zreanimowalam go, dostał okład z sodą na plecy ale okazalo sie ze nie umiem plastrow w tym remoncie znalesc i dostał plasterek z misiem panda mowi ze chlopaki w pracy padną ze śmiechu jak im pokaże pojechał.
_________________________ __
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości