Lipcówki 2017 ❤ cz. 8 Porodówka! - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-07-28, 07:54   #3601
morelle_
Zakorzenienie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 8 Porodówka!

Etusia udane zakupy

Ja dziś zauważyłam, że moje dziecko ma dołek na policzku gdy się uśmiecha
Ja mam w lewym, sis w 2, a ona w prawym
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-28, 08:21   #3602
nonie_
Zadomowienie

Etusia kiedy robicie chrzciny?
My chyba gdzieś na początku września, żeby jeszcze ciepło było muszę się za to wsiąść. Sukienkę wstępnie mam, ubranko dla małego tez

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
nonie_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-28, 09:10   #3603
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
Biedna ta Wasza Pesteczka

Właśnie przyszła nowa zmiana i pytałam położnej o której mi zrobią ten test, powiedziała że po wizycie czyli dopiero po 8:00 albo koło 9:00, jeny a mi się tak chce już jeść :/ pić też za dużo nie kazali, a bym sobie chociaż żołądek zapchała. W dodatku burza jest.
Jak wszystko pójdzie dobrze to będzie Nikodem zrodzony w burzy

HAHA ale nie dasz na imie Daenerys?☺trzymaj sie tam dZIelnie!!!niedlugo bedziesz tulic swojego Synusia!kciuki😘
Cytat:
Napisane przez etusiaaa Pokaż wiadomość
Podczytuje Was po trochu a jak chce odpisać to albo budzi się Mateusz albo paulina coś potrzebuje 😅 urok bycia mama dwójki dzieci 😆 ale i tak nie zamiebilabym się za nic w świecie

Dziś trochę gorsza nocka mały się denerwował przy cycu 😕 a czasami ładnie spał od 20 do 2 w nocy potem pampers cycus i spanie do 5-6. A dziś co godzinkę pobudka.

Ja ostatnio załatwiam wszystko ma raz. Lokal na chrzciny zarezerwowany. Macierzyński w zusie zalatwiony. Dziś jadę do gminy złożyć wszystkie dokumenty do tych ich świadczeń. Wczoraj byłam w galerii z 2 dzieci i mama 😅 chciałam kupić sukienkę na chrzciny ale masakra żeby coś wybrać😕 ja musze mieć sukienkę olowkowa do mojej figury... a teraz wszystkie takie szerokie z koła. .
Za to kupiłam 3 pary butow😱 dla małego 2 komplety i corci nuty do przedszkola 😊😊

Teraz mam pełny relaks pranie się pierze a ja zrobiłam makijaż😅😅 i pije kawkę i czekam aż dzieci wstana😊

Kciuki dziewczynki dla Was za szybkie porody i oby z dziećmi było jak najmniej problemów. My mamy jakieś bable na nogach po jednym dniu zmieniają się w krostki 😕 we wtorek idziemy na wizytę patronazowa do pediatry mam nadzieje ze to nic poważnego. A i oczka nam ropieja ale widzę ze po soli fizjologiczna nam pomaga

No no Etusia az milo czytac jak sobie pieknie radzisz!brawo Mamusiu!

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ----------

Samantha ja tez tak mialam przestalam krwawic i jakies 2 tyg temu mnie zalalo sorry za szczegoly po bardzo dlugim i szybkim spacerze z malym i mialam tak pare razy

Chilli Pepper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-28, 09:41   #3604
Carolles
Zadomowienie

Dziewczyny przepraszam ze sie nic nie odzywam i w sumie to ciężko mi sie odnieść do Was, nadrobic co u Was słychać,staram sie ale mała mnie pochlania bez reszty. Mój tż dzis juz do pracy poszedł zostalysmy same. Ale wszystko urzedowe udalo nam sie zalatwic. Jakies dwa oswiadczenia tylko do gminy muszę dowieźć. Za to moja szefowa.... Tak mi ciśnienie podniosła ze az szkoda słów. Wiem jedno nie wroce tam nigdy wiecej.

Silli super ze juz w domku jestescie! Duzo sił dla Ciebei i kciuki za kp! 😙
W tym szpitalu Twoim to jakies cyrki 😒 w moim nie było tak latwo o dokarmieniem. Lezalam z dziewczyną na salo której corcia miała problem z chwytaniem i ciagle plakala przy piersi a jak poszla do poloznych o mleko zeby ja zachecic na spokojnie przystawic to jej nie daly a pomogly przystawic. I wody z glukoza tez u nas nie praktykują😒

Morelle oby te wymioty Pestki szybko minely zdrowka! Ja dzisiaj mialam w nocy dwa razy zawał bo mi sie mała zakrztusila wiec rozumiem juz co czulas kak Twoja się krztusila 😭 spala z nami do rana,balam sie ja zostawic w łóżeczku. Tż śpi przy niej bardzo czujnie i ja też.

Jon kciuko dzis dla Ciebie mega! 😊 bedziesz dzis tulic Nikosia ciesz sie tymi chwilami ile sie da!😘

Calineczka gratulacje kochana! Wszystkiego dobrego dla Was 😊

Carolles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-28, 09:48   #3605
Mała!
Zakorzenienie

Darietta moj w pierwsze 5 dni.przybral 50 gr, potem w kolejny tydzień 130 wiec mało a polozna mówi że ok, ładnie je, śpi też więc nie daję mm. Dzis mija dwa tygodnie od wyjścia ze szpitala i.powinien.jyz miec wage urodzeniową a nie.ma jeszcze, brakuje mu.ok 60 gr

Sam
Miałam ci pisać, ze ja też miałam kilka dni przerwę w plamieniach, i potem znowu sie oczyszczał. :/

Jon
Ogromne kciuki

Etusia
Ekstra u Ciebie u mniecrano mały wisi na cycku od 8-10 co najmniej , na makijaż poranny szansy brak

Nonie
Jak tam u Ciebie z.maluchami?
Jak brzuszek? wraca do normy?

Ja jestem Wam winna zdjecie brzucha... lekko maleje ale tylko lekko

IMG_20170725_122905.jpg
IMG_20170725_122650.jpg

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-28, 09:48   #3606
My Sweet Little Precious
Zadomowienie

Hej...

Kurcze ale jestem nieogarnieta ciężko mi się wbić

Idę dziś na zakupy. Szkoda tylko że jedynym powodem jest to, że w nic się nie mieszcze

Stary 2017-07-28, 09:56   #3607
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Dzięki za kciuki Dziewczyny ale póki co nic się nie dzieje
Wyszłam z tego badania i pochłonęłam jałową zupę mleczną jakby była najlepszym posiłkiem na świecie. Na ktg skurcze pisały mi się od początku nawet bez oxy ale oczywiście bezbolesne. Podali oxy to w ciągu 40min poczułam może 3 skurcze, reszta bezbolesna i podobno malutkie. Odłączyli oxy i nadal miałam skurcze ale czułam je jedynie jako napięcie brzucha. No więc po 2h wyszłam, zjadłam śniadanie i czekam na badanie, czy jakieś rozwarcie się zwiększyło. Póki co boli mnie brzuch od tego ktg i czuję co jakiś czas te napięcia, połozna mówiła że może jeszcze dzisiaj się samo rozkręci a jak nie to jutro albo powtórka testu albo większa dawka oxy. Tak to ja będę tydzień rodzić.. Ale pocieszyła mnie bo powiedziała że tydzień na pewno nie będą czekać na rozwój akcji

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

Aha i jeszcze boli mnie ten wenflon głupi.......

Stary 2017-07-28, 09:59   #3608
darietta
Zakorzenienie

Napisałam do położnej czy zamiast mm moge dac swoje mleko k to odpowiedz.

Troszke szok czy mi sie chce czy nie chce albo męczące

Tak, można dać Pani mleko. To nawet lepiej, choć to męczy. Jakby nie chciało się Pani odciągnąć na jakieś karmienie, to wówczas mieszankę 😊
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-28, 10:00   #3609
nulkaa3
Rozeznanie

Dziewczyny, nie zadreczajcie się tym jedzeniem przy kp. Ja czy Morelle karmimy mm i nasze dziewczynki też mają problemy z brzuszkiem, a żadne pizze czy smażone kotlety nie mają z tym nic wspólnego. Także nie ograniczajcie się
Moja Ada od 6 rano się pręży i płacze, widzę że kupy nie może zrobić Ale właśnie mi zasnęła na rękach, zaraz ją odłożę do łóżeczka, żeby spokojnie pospała.
Od 2tygodni przed karmieniami w dzień dostawiam Małą do piersi, ładnie chwyta, ale niestety nic nie leci, ssa tylko pierś, połykania nie słyszę, po 30minutach daję mm i wypija 100ml. Także u mnie walka o kp przegrana na całej linii...

nulkaa3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-28, 10:14   #3610
Carolles
Zadomowienie

Silli ja teżjestem zaaaa medalami dla naszych close3
😀

Darietta jak czytam o tej Twojej położnej to mnie skręca... Przecież mała przybiera a co z tego że mało. Moze zamiast wprowadzać od razu mm to kup lepiej wage i waż małą rano i wieczorem jak w szpitalu przez kilka dni, wtedy będziesz miala wyznacznik czy przybiera czy nie i ile przybiera. Nie wiem czy te polozne maja monopol ma mm czy co...

Samantha hahahaha moja teściowa tez bardzo chciała pomagac ale przy czym nie wiem. Nelka je i śpi i brudzi pampery. Ja tez mam chatę wysprzatana, obiad zrobiony a wczoraj nawet hybryde polozylam na pazury bo po porodze wystrzeliły jak szalone 😂

A tesciowa moja kiedys przyjechalam akurat mała konczyla swoja dwugodzinna drzemke. Ledwo pisnela juz była na rękach u teściowej a ta mówi "o jaki maly cwaniak nosic Cie trzeba" se myślę nie trzeba bo ja jej nie noszę i jest grzeczna.

Mała ale brzuszek maleje wiec sie nie stresuj. Miałaś spory wiec ma prawo dłużej wracac do siebie

U mnie zostalo wzdecie jak na poczatku ciąży.

Nulka walczylas to jest najważniejsze.

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

Poprostu sie dzis odzywala?

Minini co u Ciebie?

Stary 2017-07-28, 10:15   #3611
cashmere
Zakorzenienie

Jon trzymam kciuki! To już ewidentnie ostatnie chwile z brzuszkiem, za chwilę będziecie się tulić

Napisałam długi post w końcu, młody mnie potrzebował i się wszystko skasowało ;(

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-28, 10:21   #3612
minini
Zadomowienie

Cytat:
Założyli mi wenflon, pobrali krew, założyli koszulę szpitalną i czekam. Jedzą śniadanie a mi burczy w brzuchu już pytali o imię małego więc mam.coraz większą nadzieję że się rozkręci poród po tej dawce oksy. Powiadomiłam już męża żeby był gotowy jakby co nie wiem.jeszcze o której mnie podłączą

A mocno krwawisz? Może do lekarza bo to chyba za wcześnie na okres?

Minini u mnie dyskretnie podchodzą do tematu porodu, prawie codziennie ktoś pisze lub dzwoni i pyta co tam u mnie

u mnie mniej dyskretnie.. brat to wogóle dzwoni i żadnego cześć tylko "rodzisz?" nie aha, no to pa!

znajomi tylko pisza na whatsup - jak sie czuje. za to jak kogoś spotkam to sie strasznie dziwi "jeszcze nie urodzilas?"

Cytat:
Napisane przez etusiaaa Pokaż wiadomość
Podczytuje Was po trochu a jak chce odpisać to albo budzi się Mateusz albo paulina coś potrzebuje 😅 urok bycia mama dwójki dzieci 😆 ale i tak nie zamiebilabym się za nic w świecie

Dziś trochę gorsza nocka mały się denerwował przy cycu 😕 a czasami ładnie spał od 20 do 2 w nocy potem pampers cycus i spanie do 5-6. A dziś co godzinkę pobudka.

Ja ostatnio załatwiam wszystko ma raz. Lokal na chrzciny zarezerwowany. Macierzyński w zusie zalatwiony. Dziś jadę do gminy złożyć wszystkie dokumenty do tych ich świadczeń. Wczoraj byłam w galerii z 2 dzieci i mama 😅 chciałam kupić sukienkę na chrzciny ale masakra żeby coś wybrać😕 ja musze mieć sukienkę olowkowa do mojej figury... a teraz wszystkie takie szerokie z koła. .
Za to kupiłam 3 pary butow😱 dla małego 2 komplety i corci nuty do przedszkola 😊😊

Teraz mam pełny relaks pranie się pierze a ja zrobiłam makijaż😅😅 i pije kawkę i czekam aż dzieci wstana😊

Kciuki dziewczynki dla Was za szybkie porody i oby z dziećmi było jak najmniej problemów. My mamy jakieś bable na nogach po jednym dniu zmieniają się w krostki 😕 we wtorek idziemy na wizytę patronazowa do pediatry mam nadzieje ze to nic poważnego. A i oczka nam ropieja ale widzę ze po soli fizjologiczna nam pomaga

to calkiem dobrze idzie z dwójką skoro jeszcze z nimi zakupy ogarnelas!
brawo!

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Etusia udane zakupy

Ja dziś zauważyłam, że moje dziecko ma dołek na policzku gdy się uśmiecha
Ja mam w lewym, sis w 2, a ona w prawym
fajne są takie male szczegóły ktore zauważamy u dzieci moj syn ma po mnie duzy pieprzyk na plecach w tym samym miejscu co ja, a po mężu np. kształt głowy i profil. teraz to juz wogole.caly jest jak miniatura taty

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Darietta moj w pierwsze 5 dni.przybral 50 gr, potem w kolejny tydzień 130 wiec mało a polozna mówi że ok, ładnie je, śpi też więc nie daję mm. Dzis mija dwa tygodnie od wyjścia ze szpitala i.powinien.jyz miec wage urodzeniową a nie.ma jeszcze, brakuje mu.ok 60 gr

Sam
Miałam ci pisać, ze ja też miałam kilka dni przerwę w plamieniach, i potem znowu sie oczyszczał. :/

Jon
Ogromne kciuki

Etusia
Ekstra u Ciebie u mniecrano mały wisi na cycku od 8-10 co najmniej , na makijaż poranny szansy brak

Nonie
Jak tam u Ciebie z.maluchami?
Jak brzuszek? wraca do normy?

Ja jestem Wam winna zdjecie brzucha... lekko maleje ale tylko lekko

Załącznik 7171026
Załącznik 7171031

zmniejsza sie, a mialas spory brzuszek to spokojnie daj sobie czas na powrót do płaskiego

Cytat:
Wyszłam z tego badania i pochłonęłam jałową zupę mleczną jakby była najlepszym posiłkiem na świecie. Na ktg skurcze pisały mi się od początku nawet bez oxy ale oczywiście bezbolesne. Podali oxy to w ciągu 40min poczułam może 3 skurcze, reszta bezbolesna i podobno malutkie. Odłączyli oxy i nadal miałam skurcze ale czułam je jedynie jako napięcie brzucha. No więc po 2h wyszłam, zjadłam śniadanie i czekam na badanie, czy jakieś rozwarcie się zwiększyło. Póki co boli mnie brzuch od tego ktg i czuję co jakiś czas te napięcia, połozna mówiła że może jeszcze dzisiaj się samo rozkręci a jak nie to jutro albo powtórka testu albo większa dawka oxy. Tak to ja będę tydzień rodzić.. Ale pocieszyła mnie bo powiedziała że tydzień na pewno nie będą czekać na rozwój akcji

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

przynajmniej wiesz że do tygodnia bedzie po wszystkim! a moze nawet juz dzis? kciuki

Cytat:
Napisane przez nulkaa3 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nie zadreczajcie się tym jedzeniem przy kp. Ja czy Morelle karmimy mm i nasze dziewczynki też mają problemy z brzuszkiem, a żadne pizze czy smażone kotlety nie mają z tym nic wspólnego. Także nie ograniczajcie się
Moja Ada od 6 rano się pręży i płacze, widzę że kupy nie może zrobić Ale właśnie mi zasnęła na rękach, zaraz ją odłożę do łóżeczka, żeby spokojnie pospała.
Od 2tygodni przed karmieniami w dzień dostawiam Małą do piersi, ładnie chwyta, ale niestety nic nie leci, ssa tylko pierś, połykania nie słyszę, po 30minutach daję mm i wypija 100ml. Także u mnie walka o kp przegrana na całej linii...

nie przegrana skoro ssie to zawsze coś tam leci. kazda ilosc mleka mamy ma wartość! nawet najmniejsza, szczegolnie przed nakarmieniem mm. dobrze robisz ze nadal przystawiasz!

u mnie cisza. 5 x siku w nocy. rano spokój. zjedlismy sniadanie i owoce. teraz zrobilam kawe zbożową i chyba sporobujemy ciasto czy dobre wyszlo

już piątek. w niedziele do szpitala jak nic sie nie wydarzy nie wyobrazam sobie tam leżeć i czekać nie cierpie szpitali. a najbardziej gadania tych wszystkich ludzi - kto od kogo jest bardziej chory i kogo co bardziej boli nie nadaje sie na to psychicznie.
_________________________ __
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-28, 10:24   #3613
cashmere
Zakorzenienie

To na szybko teraz napiszę że u nas był wczoraj cudowny dzień jeśli chodzi o spanie, Przemo spał jak zaklęty Z mniej miłych rzeczy znowu ma odparzona pupę tylko chwilę polezy z kleksem i już jest problem. No i u nas też chrzciny na tapecie i mnie stresuje jakoś ten temat.

Kończę bo szef wzywa, a myślałam że już będzie spal :P nie wiem jak ja dziś ugotuje starszakowi zupę, coraz mniej czasu.

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-28, 10:33   #3614
xzora
Zakorzenienie

Morelle - super, ze z twoją tarczycą juz wszystko dobrze.
Darietta - moja chętnie ciągnie cyca mimo butli. Butle mam taka, ktora imituje ssanie piersi z Avent, bo to raczej tez ma znaczenie.
Minini - jak parking opłacony to trzeba rodzic, szkoda, zeby sie bilet zmarnował
Darietta - dla mnie 60ml to sporo, tyle ile masz podawać mm. Najpierw swoje, potem swoje z butli, mm na koniec.
W nocy pewnie przez mm nie mogłaś jej dobudzić, zapchała sie mocno.
Samantha - moze dalsza część połogu? U mnie cały czas trwa.
JonSnow - kciuki! Doczytałam ze juz po. Oby sie po tej oksy rozkręciło. Na głodzie nawet kiepska zupa smakuje.
Etusia - super, ze dałaś rade z dwójką po galerii chodzić. Szkoda, ze nie było sukienki. Moze poszukaj czegoś na Asosie?
Morelle - fajnie z tym dołkiem i ze taka podoba do Ciebie. Moja jedyne co miała podobne to za krótkie wędzidełko . Co do pytania o budzenie w nocy - ja nie budzę, poki nie bedzie spadków wagi nie mam zamiaru.
Carolles - współczuje konfliktu z szefowa.
Mała! No i super brzuch maleje! Wcale nie jest duzy. Moj tez powolutku leci.
My Sweet - ja zeby temu zapobiec kupiłam 2 rzeczy 2 tygodnie przed porodem raz jak wychodziłam i szukałam spodni ktore mogłabym ubrać to wszystkie były sa małe. W koncu w ciążowych wyszłam.
Nulka - a nie myślałaś o kontakcie z doradczynią?

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-28, 10:50   #3615
morelle_
Zakorzenienie

\Darietta Nie no... położna z powołania...

Cytat:
Napisane przez My Sweet Little Precious Pokaż wiadomość
Hej...

Kurcze ale jestem nieogarnieta ciężko mi się wbić

Idę dziś na zakupy. Szkoda tylko że jedynym powodem jest to, że w nic się nie mieszcze

Cytat:

Do pn ma czas!
Poprostu odezwij się!

Cytat:
Napisane przez nulkaa3 Pokaż wiadomość

U mnie coś tam leci bo słyszę jak przełyka i jedna pierś robi się twarda. Druga nic. Zawsze coś tam zje.
U mnie 120 ml.

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość
u mnie mniej dyskretnie.. brat to wogóle dzwoni i żadnego cześć tylko "rodzisz?" nie aha, no to pa!

znajomi tylko pisza na whatsup - jak sie czuje. za to jak kogoś spotkam to sie strasznie dziwi "jeszcze nie urodzilas?"

brawo!

fajne są takie male szczegóły ktore zauważamy u dzieci moj syn ma po mnie duzy pieprzyk na plecach w tym samym miejscu co ja, a po mężu np. kształt głowy i profil. teraz to juz wogole.caly jest jak miniatura taty

zmniejsza sie, a mialas spory brzuszek to spokojnie daj sobie czas na powrót do płaskiego

przynajmniej wiesz że do tygodnia bedzie po wszystkim! a moze nawet juz dzis? kciuki

nie przegrana skoro ssie to zawsze coś tam leci. kazda ilosc mleka mamy ma wartość! nawet najmniejsza, szczegolnie przed nakarmieniem mm. dobrze robisz ze nadal przystawiasz!

u mnie cisza. 5 x siku w nocy. rano spokój. zjedlismy sniadanie i owoce. teraz zrobilam kawe zbożową i chyba sporobujemy ciasto czy dobre wyszlo

już piątek. w niedziele do szpitala jak nic sie nie wydarzy nie wyobrazam sobie tam leżeć i czekać nie cierpie szpitali. a najbardziej gadania tych wszystkich ludzi - kto od kogo jest bardziej chory i kogo co bardziej boli nie nadaje sie na to psychicznie.
Fajnie

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Morelle - super, ze z twoją tarczycą juz wszystko dobrze.
Darietta - moja chętnie ciągnie cyca mimo butli. Butle mam taka, ktora imituje ssanie piersi z Avent, bo to raczej tez ma znaczenie.
Minini - jak parking opłacony to trzeba rodzic, szkoda, zeby sie bilet zmarnował
Darietta - dla mnie 60ml to sporo, tyle ile masz podawać mm. Najpierw swoje, potem swoje z butli, mm na koniec.
W nocy pewnie przez mm nie mogłaś jej dobudzić, zapchała sie mocno.
Samantha - moze dalsza część połogu? U mnie cały czas trwa.
JonSnow - kciuki! Doczytałam ze juz po. Oby sie po tej oksy rozkręciło. Na głodzie nawet kiepska zupa smakuje.
Etusia - super, ze dałaś rade z dwójką po galerii chodzić. Szkoda, ze nie było sukienki. Moze poszukaj czegoś na Asosie?
Morelle - fajnie z tym dołkiem i ze taka podoba do Ciebie. Moja jedyne co miała podobne to za krótkie wędzidełko . Co do pytania o budzenie w nocy - ja nie budzę, poki nie bedzie spadków wagi nie mam zamiaru.
Carolles - współczuje konfliktu z szefowa.
Mała! No i super brzuch maleje! Wcale nie jest duzy. Moj tez powolutku leci.
My Sweet - ja zeby temu zapobiec kupiłam 2 rzeczy 2 tygodnie przed porodem raz jak wychodziłam i szukałam spodni ktore mogłabym ubrać to wszystkie były sa małe. W koncu w ciążowych wyszłam.
Nulka - a nie myślałaś o kontakcie z doradczynią?

No niestety u mnie też jak na razie cały tata... Oczywiście oboej ubolewamy hehe
Stary 2017-07-28, 10:51   #3616
emilia0508
królikoholiczka

Dziękuję za kciuki, pomogły!! Tata się wyspał i poszedł do pracy. Ja też wyspana
Dziś rano pisała położna czy może przyjechać.. No w sumie może. Szybko ogarnęłam chatę i czekam na nią. Ma być koło 11:30

Co do krwawienia to czasem jest u mnie więcej czasem mniej.

Aaa no i kikut dziś odpadł w nocy ale gdzie jest to nie wiem

Reading gives us someplace to go when we have to stay where we are
emilia0508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-28, 10:54   #3617
poprostu
Zakorzenienie

Byłam u gina rano pokazać mu ktg. Przywitał mnie tekstem ile będę w tej ciąży chodzić, na co ja ze chyba już zawsze. W pn mam powtórzyć ktg i znowu przynieść. Nie robił badania, popatrzył tylko na ten jeden skurcz więc trochę bez sensu, że tam byłam bo nie wyspalam się tylko bardzo zle spie w nocy.

Jon rozkręcaj się

Minini no cóż dobrze, ze to też nie okazało sie chorobą więc jakiś plus

Edytowane przez poprostu
Czas edycji: 2017-07-28 o 10:58
poprostu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-28, 10:54   #3618
minini
Zadomowienie

snickers brownie dziekuje tej ktora wrzuciła przepis! mocno czekoladowe i te slone orzeszki... mmmm pyszne!

poprostu - jestes jeszcze w calości?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20170728_104509.jpg (109,7 KB, 74 załadowań)
Stary 2017-07-28, 10:56   #3619
minini
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez poprostu Pokaż wiadomość

Byłam u gina rano pokazać mu ktg. Przywitał mnie tekstem ile będę w tej ciąży chodzić, na co ja ze chyba już zawsze. W pn mam powtórzyć ktg i znowu przynieść. Nie robił badania, popatrzył tylko na ten jeden skurcz więc trochę bez sensu, że tam byłam bo nie wyspalam się tylko
powtórka w poniedzialek? ehh... no to siedzimy i czekamy..
Stary 2017-07-28, 11:00   #3620
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Jon trzymam kciuki! To już ewidentnie ostatnie chwile z brzuszkiem, za chwilę będziecie się tulić

Napisałam długi post w końcu, młody mnie potrzebował i się wszystko skasowało ;(
Dziękuję
Wrażliwą pupcię ma ten Wasz synek!
Cytat:
Napisane przez poprostu Pokaż wiadomość

Byłam u gina rano pokazać mu ktg. Przywitał mnie tekstem ile będę w tej ciąży chodzić, na co ja ze chyba już zawsze. W pn mam powtórzyć ktg i znowu przynieść. Nie robił badania, popatrzył tylko na ten jeden skurcz więc trochę bez sensu, że tam byłam bo nie wyspalam się tylko bardzo zle spie w nocy.

Jon rozkręcaj się

Minini no cóż dobrze, ze to też nie okazało sie chorobą więc jakiś plus
A ja myślałam przez chwilę że mnie wyprzedzasz
No jakoś nie mogę się rozkręcić

Xzora dziękuję za kciuki

Morelle czemu do pn? jemu się już czas dawno skończył
Rozśmieszyłaś mnie z tym ubolewaniem nad tym że mała do taty podobna

Edytowane przez Jon_Snow
Czas edycji: 2017-07-28 o 11:01
Jon_Snow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-28, 11:02   #3621
morelle_
Zakorzenienie

poprostu dawaj dawaj w pn bedzie juz ostatni dzwonek
Stary 2017-07-28, 11:04   #3622
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość

brawo!

Na patologii to chyba sporo sie gada, po porodzie juz nie ma na to czasu No, ale do niedzieli jeszcze trochę, wiec 3mam kciuki, zeby cie leżenie szpitalne ominęło!

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
To na szybko teraz napiszę że u nas był wczoraj cudowny dzień jeśli chodzi o spanie, Przemo spał jak zaklęty Z mniej miłych rzeczy znowu ma odparzona pupę tylko chwilę polezy z kleksem i już jest problem. No i u nas też chrzciny na tapecie i mnie stresuje jakoś ten temat.

Kończę bo szef wzywa, a myślałam że już będzie spal :P nie wiem jak ja dziś ugotuje starszakowi zupę, coraz mniej czasu.
Super, ze Przemek tak ładnie spi. Próbowałaś wietrzyć pupę? Ja planuje, tylko dzisiaj jakoś zimno u mnie, także jak bedzie cieplej to chciałabym tak z godzinę dziennie.

W nocy zobaczyłam, ze Klaudia nie ma kikuta. Na pępku jest teraz strupek. Smaruje sie to jeszcze octeniseptem czy juz tego nie ruszać?

Stary 2017-07-28, 11:06   #3623
morelle_
Zakorzenienie

Smarować do całkowitego zagojenia
Stary 2017-07-28, 11:06   #3624
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Smarować do całkowitego zagojenia

Dzieki.

Stary 2017-07-28, 11:11   #3625
vadi
*sportaddict*

Dzień dobry dziewczyny, dzisiaj ja poproszę o kciuki za 2h mamy z Timim kontrolę u neonatologa, oby waga poszybowala ostro w górę A zoltaczka zeszła, może by się udało odstawić mm albo chociaż laktator
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-28, 11:12   #3626
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczyny, dzisiaj ja poproszę o kciuki za 2h mamy z Timim kontrolę u neonatologa, oby waga poszybowala ostro w górę A zoltaczka zeszła, może by się udało odstawić mm albo chociaż laktator
Kciuki!
Stary 2017-07-28, 11:13   #3627
xzora
Zakorzenienie

Cytat:

3mam mocno!

Stary 2017-07-28, 11:15   #3628
taedio
MerDer 4ever

Jon kciukasy zeby sie rozkręciło!

Minini ale ciacho co to za przepis?

Vadi wielkie kciuki!

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Ja dzisiaj jestem z młodym sama, Tz musiał jechac za pracownika do pracy. Mam nadzieje, że teściowej nie wpadnie pomysł do głowy zeby wpaść bo wczoraj jak Tz powiedział ze idzie do roboty to zapytała czy dam rade sama a wgl ciagle pyta o brzuszek młodego i co zjadłam i ona wie, że nie ma diety matki kp ale jest dieta połogowa.....

Stary 2017-07-28, 11:34   #3629
poprostu
Zakorzenienie

Minini to ja polecilam to ciasto Dariettcie
Taedio to brownie snicers ze strony kotlet tv na pewno będzie Ci smakować wszystkim smakuje

Bez tej presji z poniedziałkiem
Wasze dzieci zaraz pojda na studia, a ja sie nie rozpakuje
poprostu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-28, 11:45   #3630
Carolles
Zadomowienie

Cytat:
Kciuki za wage! 😊

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości