|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 8 Porodówka!
Etusia udane zakupy
![]() Ja dziś zauważyłam, że moje dziecko ma dołek na policzku gdy się uśmiecha ![]() Ja mam w lewym, sis w 2, a ona w prawym
|
#3602 |
|
Zadomowienie
|
Etusia kiedy robicie chrzciny?
My chyba gdzieś na początku września, żeby jeszcze ciepło było muszę się za to wsiąść. Sukienkę wstępnie mam, ubranko dla małego tez Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3603 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- Samantha ja tez tak mialam przestalam krwawic i jakies 2 tyg temu mnie zalalo sorry za szczegoly po bardzo dlugim i szybkim spacerze z malym i mialam tak pare razy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3604 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny przepraszam ze sie nic nie odzywam i w sumie to ciężko mi sie odnieść do Was, nadrobic co u Was słychać,staram sie ale mała mnie pochlania bez reszty. Mój tż dzis juz do pracy poszedł zostalysmy same. Ale wszystko urzedowe udalo nam sie zalatwic. Jakies dwa oswiadczenia tylko do gminy muszę dowieźć. Za to moja szefowa.... Tak mi ciśnienie podniosła ze az szkoda słów. Wiem jedno nie wroce tam nigdy wiecej.
Silli super ze juz w domku jestescie! Duzo sił dla Ciebei i kciuki za kp! 😙 W tym szpitalu Twoim to jakies cyrki 😒 w moim nie było tak latwo o dokarmieniem. Lezalam z dziewczyną na salo której corcia miała problem z chwytaniem i ciagle plakala przy piersi a jak poszla do poloznych o mleko zeby ja zachecic na spokojnie przystawic to jej nie daly a pomogly przystawic. I wody z glukoza tez u nas nie praktykują😒 Morelle oby te wymioty Pestki szybko minely Jon kciuko dzis dla Ciebie mega! 😊 bedziesz dzis tulic Nikosia Calineczka gratulacje kochana! Wszystkiego dobrego dla Was 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3605 |
|
Zakorzenienie
|
Darietta moj w pierwsze 5 dni.przybral 50 gr, potem w kolejny tydzień 130 wiec mało a polozna mówi że ok, ładnie je, śpi też więc nie daję mm. Dzis mija dwa tygodnie od wyjścia ze szpitala i.powinien.jyz miec wage urodzeniową a nie.ma jeszcze, brakuje mu.ok 60 gr
Sam Miałam ci pisać, ze ja też miałam kilka dni przerwę w plamieniach, i potem znowu sie oczyszczał. :/ Jon Ogromne kciuki ![]() Etusia Ekstra u Ciebie u mniecrano mały wisi na cycku od 8-10 co najmniej , na makijaż poranny szansy brak ![]() Nonie Jak tam u Ciebie z.maluchami? Jak brzuszek? wraca do normy? Ja jestem Wam winna zdjecie brzucha... lekko maleje ale tylko lekko ![]() IMG_20170725_122905.jpg IMG_20170725_122650.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3606 |
|
Zadomowienie
|
Hej...
Kurcze ale jestem nieogarnieta ciężko mi się wbić Idę dziś na zakupy. Szkoda tylko że jedynym powodem jest to, że w nic się nie mieszcze ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3607 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki za kciuki Dziewczyny
ale póki co nic się nie dzieje ![]() Wyszłam z tego badania i pochłonęłam jałową zupę mleczną jakby była najlepszym posiłkiem na świecie. Na ktg skurcze pisały mi się od początku nawet bez oxy ale oczywiście bezbolesne. Podali oxy to w ciągu 40min poczułam może 3 skurcze, reszta bezbolesna i podobno malutkie. Odłączyli oxy i nadal miałam skurcze ale czułam je jedynie jako napięcie brzucha. No więc po 2h wyszłam, zjadłam śniadanie i czekam na badanie, czy jakieś rozwarcie się zwiększyło. Póki co boli mnie brzuch od tego ktg i czuję co jakiś czas te napięcia, połozna mówiła że może jeszcze dzisiaj się samo rozkręci a jak nie to jutro albo powtórka testu albo większa dawka oxy. Tak to ja będę tydzień rodzić.. Ale pocieszyła mnie bo powiedziała że tydzień na pewno nie będą czekać na rozwój akcji ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- Aha i jeszcze boli mnie ten wenflon głupi....... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3608 |
|
Zakorzenienie
|
Napisałam do położnej czy zamiast mm moge dac swoje mleko k to odpowiedz.
Troszke szok czy mi sie chce czy nie chce albo męczące Tak, można dać Pani mleko. To nawet lepiej, choć to męczy. Jakby nie chciało się Pani odciągnąć na jakieś karmienie, to wówczas mieszankę 😊 |
|
|
|
#3609 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, nie zadreczajcie się tym jedzeniem przy kp. Ja czy Morelle karmimy mm i nasze dziewczynki też mają problemy z brzuszkiem, a żadne pizze czy smażone kotlety nie mają z tym nic wspólnego. Także nie ograniczajcie się
Moja Ada od 6 rano się pręży i płacze, widzę że kupy nie może zrobić Ale właśnie mi zasnęła na rękach, zaraz ją odłożę do łóżeczka, żeby spokojnie pospała. Od 2tygodni przed karmieniami w dzień dostawiam Małą do piersi, ładnie chwyta, ale niestety nic nie leci, ssa tylko pierś, połykania nie słyszę, po 30minutach daję mm i wypija 100ml. Także u mnie walka o kp przegrana na całej linii... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3610 |
|
Zadomowienie
|
Silli ja teżjestem zaaaa medalami dla naszych close3
😀 Darietta jak czytam o tej Twojej położnej to mnie skręca... Przecież mała przybiera a co z tego że mało. Moze zamiast wprowadzać od razu mm to kup lepiej wage i waż małą rano i wieczorem jak w szpitalu przez kilka dni, wtedy będziesz miala wyznacznik czy przybiera czy nie i ile przybiera. Nie wiem czy te polozne maja monopol ma mm czy co... Samantha hahahaha moja teściowa tez bardzo chciała pomagac ale przy czym nie wiem. Nelka je i śpi i brudzi pampery. Ja tez mam chatę wysprzatana, obiad zrobiony a wczoraj nawet hybryde polozylam na pazury bo po porodze wystrzeliły jak szalone 😂 A tesciowa moja kiedys przyjechalam akurat mała konczyla swoja dwugodzinna drzemke. Ledwo pisnela juz była na rękach u teściowej Mała ale brzuszek maleje wiec sie nie stresuj. Miałaś spory wiec ma prawo dłużej wracac do siebie U mnie zostalo wzdecie jak na poczatku ciąży. Nulka Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Poprostu sie dzis odzywala? Minini co u Ciebie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3611 |
|
Zakorzenienie
|
Jon trzymam kciuki! To już ewidentnie ostatnie chwile z brzuszkiem, za chwilę będziecie się tulić
![]() Napisałam długi post w końcu, młody mnie potrzebował i się wszystko skasowało ;(
|
#3612 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
znajomi tylko pisza na whatsup - jak sie czuje. za to jak kogoś spotkam to sie strasznie dziwi "jeszcze nie urodzilas?" Cytat:
brawo! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
u mnie cisza. 5 x siku w nocy. rano spokój. zjedlismy sniadanie i owoce. teraz zrobilam kawe zbożową i chyba sporobujemy ciasto czy dobre wyszlo już piątek. w niedziele do szpitala jak nic sie nie wydarzy nie wyobrazam sobie tam leżeć i czekać nie cierpie szpitali. a najbardziej gadania tych wszystkich ludzi - kto od kogo jest bardziej chory i kogo co bardziej boli
|
|
|
#3613 |
|
Zakorzenienie
|
To na szybko teraz napiszę że u nas był wczoraj cudowny dzień jeśli chodzi o spanie, Przemo spał jak zaklęty
Z mniej miłych rzeczy znowu ma odparzona pupę tylko chwilę polezy z kleksem i już jest problem. No i u nas też chrzciny na tapecie i mnie stresuje jakoś ten temat. Kończę bo szef wzywa, a myślałam że już będzie spal :P nie wiem jak ja dziś ugotuje starszakowi zupę, coraz mniej czasu.
|
#3614 |
|
Zakorzenienie
|
Morelle - super, ze z twoją tarczycą juz wszystko dobrze.
Darietta - moja chętnie ciągnie cyca mimo butli. Butle mam taka, ktora imituje ssanie piersi z Avent, bo to raczej tez ma znaczenie. Minini - jak parking opłacony to trzeba rodzic, szkoda, zeby sie bilet zmarnował ![]() Darietta - dla mnie 60ml to sporo, tyle ile masz podawać mm. Najpierw swoje, potem swoje z butli, mm na koniec. W nocy pewnie przez mm nie mogłaś jej dobudzić, zapchała sie mocno. Samantha - moze dalsza część połogu? U mnie cały czas trwa. JonSnow - kciuki! Doczytałam ze juz po. Oby sie po tej oksy rozkręciło. Na głodzie nawet kiepska zupa smakuje. Etusia - super, ze dałaś rade z dwójką po galerii chodzić. Szkoda, ze nie było sukienki. Moze poszukaj czegoś na Asosie? Morelle - fajnie z tym dołkiem i ze taka podoba do Ciebie. Moja jedyne co miała podobne to za krótkie wędzidełko . Co do pytania o budzenie w nocy - ja nie budzę, poki nie bedzie spadków wagi nie mam zamiaru.Carolles - współczuje konfliktu z szefowa. Mała! No i super brzuch maleje! Wcale nie jest duzy. Moj tez powolutku leci. My Sweet - ja zeby temu zapobiec kupiłam 2 rzeczy 2 tygodnie przed porodem raz jak wychodziłam i szukałam spodni ktore mogłabym ubrać to wszystkie były sa małe. W koncu w ciążowych wyszłam.Nulka - a nie myślałaś o kontakcie z doradczynią? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3615 | |||||
|
Zakorzenienie
|
\Darietta Nie no... położna z powołania...
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Poprostu odezwij się! Cytat:
U mnie 120 ml. Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3616 |
|
królikoholiczka
|
Dziękuję za kciuki, pomogły!! Tata się wyspał i poszedł do pracy. Ja też wyspana
Dziś rano pisała położna czy może przyjechać.. No w sumie może. Szybko ogarnęłam chatę i czekam na nią. Ma być koło 11:30 Co do krwawienia to czasem jest u mnie więcej czasem mniej. Aaa no i kikut dziś odpadł w nocy ale gdzie jest to nie wiem
|
|
#3617 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam u gina rano pokazać mu ktg. Przywitał mnie tekstem ile będę w tej ciąży chodzić, na co ja ze chyba już zawsze. W pn mam powtórzyć ktg i znowu przynieść. Nie robił badania, popatrzył tylko na ten jeden skurcz więc trochę bez sensu, że tam byłam bo nie wyspalam się tylko bardzo zle spie w nocy.Jon rozkręcaj się ![]() Minini no cóż dobrze, ze to też nie okazało sie chorobą więc jakiś plus Edytowane przez poprostu Czas edycji: 2017-07-28 o 10:58 |
|
|
|
#3618 |
|
Zadomowienie
|
snickers brownie
poprostu - jestes jeszcze w calości?
|
|
#3619 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3620 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wrażliwą pupcię ma ten Wasz synek! Cytat:
![]() No jakoś nie mogę się rozkręcić ![]() ![]() Xzora dziękuję za kciuki ![]() Morelle czemu do pn? jemu się już czas dawno skończył Rozśmieszyłaś mnie z tym ubolewaniem nad tym że mała do taty podobna Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez Jon_Snow Czas edycji: 2017-07-28 o 11:01 |
||
|
|
|
#3621 |
|
Zakorzenienie
|
poprostu dawaj dawaj w pn bedzie juz ostatni dzwonek
|
#3622 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No, ale do niedzieli jeszcze trochę, wiec 3mam kciuki, zeby cie leżenie szpitalne ominęło!Cytat:
W nocy zobaczyłam, ze Klaudia nie ma kikuta. Na pępku jest teraz strupek. Smaruje sie to jeszcze octeniseptem czy juz tego nie ruszać? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3623 |
|
Zakorzenienie
|
Smarować do całkowitego zagojenia
|
#3624 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3625 |
|
*sportaddict*
|
Dzień dobry dziewczyny, dzisiaj ja poproszę o kciuki
za 2h mamy z Timim kontrolę u neonatologa, oby waga poszybowala ostro w górę A zoltaczka zeszła, może by się udało odstawić mm albo chociaż laktator |
|
|
|
#3626 |
|
Zakorzenienie
|
Kciuki!
|
#3627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
3mam mocno! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3628 |
|
MerDer 4ever
|
Jon kciukasy zeby sie rozkręciło! Minini ale ciacho co to za przepis? Vadi wielkie kciuki! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Ja dzisiaj jestem z młodym sama, Tz musiał jechac za pracownika do pracy. Mam nadzieje, że teściowej nie wpadnie pomysł do głowy zeby wpaść bo wczoraj jak Tz powiedział ze idzie do roboty to zapytała czy dam rade sama a wgl ciagle pyta o brzuszek młodego i co zjadłam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3629 |
|
Zakorzenienie
|
Minini to ja polecilam to ciasto Dariettcie
Taedio to brownie snicers ze strony kotlet tv na pewno będzie Ci smakować wszystkim smakujeBez tej presji z poniedziałkiem Wasze dzieci zaraz pojda na studia, a ja sie nie rozpakuje
|
|
|
|
#3630 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:59.

muszę się za to wsiąść. Sukienkę wstępnie mam, ubranko dla małego tez 
ale póki co nic się nie dzieje 

nie wiem.jeszcze o której mnie podłączą
nie wyobrazam sobie tam leżeć i czekać 

co to za przepis? 
a wgl ciagle pyta o brzuszek młodego i co zjadłam