Lipcówki 2017 ❤ cz. 8 Porodówka! - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-07-27, 22:27   #3571
Samantha7
Zakorzenienie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 8 Porodówka!

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Juz po wizycie położnej niestety mała przybrała przez tydzien 70 gram wprowadzamy na tydzien do kp dzialke mm aby mala przybrala i nabrała wiecej siły na cyca.

Karmic co trzy godziny cyc 15-20 min i mieszanka
Do niedzieli do kazdego karmienie 30-60 ml
Od poniedziałku do środy co drugie karmienie
Od czwartku do niedzieli rano i wieczorem tylko

Poryczalam sie przy położnej bo chciałam uniknąć mm ale skoro nie da rady to nic nie poradze. Mam Tylko nadzieje ze moje cyce nie pojda w odstawke.
Darietta a Ty nie masz mleka w cyckach czy jak ,ze ona Ci kazała dokarmiać ?
Bo jeśli Ty masz mleko a to jest tylko kwestia tego ze mała ssie nieefektywnie to odciagaj swoje mleko.
Pamiętaj ze mleko matki ma dwie fazy czyli najpierw leci mało tluste taka prawie sama woda, a pod koniec jest to tluste. Może daj małej cycka a potem to co ona nie dopije odciągnij .
Mój mały tez nie umiał ssać na początku jak wyszliśmy to mu coś się zepsuło . Dawałam moje z butli plus przystaeialam go i jakoś dało radę.

Morelle - może zmieńcie pediatrę bo ta jakaś fatalna jest.
Ja bym na te ssawkę psiknela srebrem koloidalnym
Są tez chyba maści ze srebrem

Jon- kciuki oby szybko poszło ✊🏻

Chilli- ja tez kiedyś korzystałam z ochota z teściowej pomocy , a potem usłyszałam wypominki ze jej to nikt nie pomagał i tak to brzmiało ze jakoby my się narzucamy jej 🙄
Dlatego ja dziękuje i nie proszę. Poza tym w czym ona ma mi pomoc niby?! Obiad mam zrobiony z dwóch dań, w chacie błysk, make up na twarzy, dzieci nakarmione. Nic mi nie potrzeba. Może tylko snu mi brakuje bo mi się kiełbie w głowie z deczka, ale ona za mnie cycka nie da małemu. Może się ewentualnie ze starszakiem NORMALNIE pobawić bez jakiś durnot typu zawijanie się w dywan czy rzucanie się poduszkami.

Aggs - super ze wyszliście 👍🏻😊

Faith - lepiej czasem nie czytać :/
Psiknij tym Wasxym octeniseptem może.
U nas 17dni i tez kikut przyczepiony mocno. Dziad się trzyma równo 😏 We wtorek pediatra wiec mam nadzieje , ze coś zaradzi jeśli nie odpadnie wcześniej .

Ja czekam na teściowa. Napisała mi ze zmierza tu 2h siedzieć A myślałam ze se film ogladne jakiś jak mały będzie wisiał na cycku, a tu lipa tak se filmy oglądać

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-27, 22:29   #3572
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nonie_ Pokaż wiadomość
Darietta, myślałaś jednak o wizycie cdl i nie wprowadzaniu mm? Przypomnij mi dokładnie ile ważyła/wazy Twoja córa? Czy położna mówiła Ci ze noworodki przybierają skokowo? Pilnujesz żeby ssała jak najwiecej aktywnie i nie przysypiała?
Ogólnie to trochę nie rozumiem tego ze masz karmić na dana godzinę i ileś tam min.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Waga urodzenioea 3240 jak wychodzilysmy bylo 2940 pozniej trafilam znowu do szpitala podawali mm bo bylam po zabiegu i nie mogłam karmić i jak przyszla polozna do domu mala miala 3125 po tygodniu 3055 dzis 3125. Przybiera za mało
Mm juz od dzisiaj wprowadzone mala jest za slaba na ssanie cyca i szybko sie meczy. Moja polozna jest za karmieniem piersia mala ladnie ssie tylko jest leniuszkiem i mam ją wzmocnić po tygodniu odstawiamy mm i tylko cyc bedzie o ile mala go nie odrzuci.

A na daną godzinę mam karmić zeby mala porzadnie zgłodniała i zassała cyca. A na żądanie to ona tylko po dwa trzy łyki i spała.
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-27, 22:30   #3573
Samantha7
Zakorzenienie

Co do diety to ja nie wierze w dietę matki kp, ale tez nie żre np.brokulow bo by mi rozwaliło jelita.
No ale mam fasolkę szparagowa z działki ciotki i zamierzam sobie zjeść odrobinkę 😜

Stary 2017-07-27, 22:32   #3574
nonie_
Zadomowienie

Darietta, Samanta tez dobrze pisze.
Mam wrażenie ze jakaś starej daty ta położna Twoja.

Hahaha Oglądnij film z tesciówką

nonie_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-27, 22:35   #3575
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Waga urodzenioea 3240 jak wychodzilysmy bylo 2940 pozniej trafilam znowu do szpitala podawali mm bo bylam po zabiegu i nie mogłam karmić i jak przyszla polozna do domu mala miala 3125 po tygodniu 3055 dzis 3125. Przybiera za mało
Mm juz od dzisiaj wprowadzone mala jest za slaba na ssanie cyca i szybko sie meczy. Moja polozna jest za karmieniem piersia mala ladnie ssie tylko jest leniuszkiem i mam ją wzmocnić po tygodniu odstawiamy mm i tylko cyc bedzie o ile mala go nie odrzuci.

A na daną godzinę mam karmić zeby mala porzadnie zgłodniała i zassała cyca. A na żądanie to ona tylko po dwa trzy łyki i spała.
Skoro woli butelkę bo jej łatwiej ssać to nie rozumiem czemu nie zaproponowała Ci odciągania i dokarmiania.
Mój tez właśnie spać na cycku. Dlatego ja na początku mu dawałam z butli plus cycek żeby nie zapomniał ze cycek istnieje .

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ----------

Cytat:
Darietta, Samanta tez dobrze pisze.
Mam wrażenie ze jakaś starej daty ta położna Twoja.

Hahaha Oglądnij film z tesciówką

Bez kitu monster in law

Stary 2017-07-27, 22:38   #3576
darietta
Zakorzenienie

Mąż kupił juz mleko i dostała 60 ml wytutkała od razu po kp i jeszcze była głodna dałam cyca i dwa razy pociągneła i poszła spać.
Następne karmienie o północy i dam tylko 30 ml wg zaleceń położnej. Ona chce ją troszkę wzmocnić a po tygodniu wracamy na cyca i jak nie da rady to będę odciągać i dawać z butli.

We wtorek 1 sierpnia u nas szpital organizuje piknik laktacyjny napiszę do nich czy bedzie mozna skorzystac z porad doradcy laktacyjnego bo sie wybieram i liczę na pomoc.
Stary 2017-07-27, 22:38   #3577
myszowata1313
Rozeznanie

Cytat:
Jon :kciuki za jutro żeby na teście było dobrze.

Aggs powodzenia w domku

Emilia oby noc była spokojniejsza 🏻

Chilli znajdziesz ładniejsza sukienkę, wg mnie tez średnio na wesele taka.

Współczuje wam dziewczyny tego odmawiania sobie różnego jedzenia, szkoda ze nie dacie się przekonać ze to nie od tego co jecie dzieci maja problemy.

My byliśmy wczoraj u pediatry na ważeniu, 10 doba od wyjścia ze szpitala Miłosz przybrał od spadku

pół kilo. Czyli wazy już 4100.

Dziś była znów położna, trochę mnie wkurzyła bo mi obudziła małego, poogladala go i poszła a ja zostałam z nie śpiącymi dziećmi i nie wiedziałam które pierwsze ogarniać :/ a Marcelina już mega marudziła. Nie mogłam się z obiadem wyrobić przez to.

No i głowa mnie cały dzień boli

No jak bym czytala o mojej poloznej. Zawsze wpada akurat po karmieniu jak mala spi... grrrr

myszowata1313 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-27, 22:46   #3578
nonie_
Zadomowienie

Żeby porządnie zgłodniało... No to ja już nie mam pytań.... Wiesz ze takie karmienie z zegarkiem w ręku to były zalecenia 30 lat temu? I końcem końców większość naszego pokolenia wychowała się na mm lub mleku krowim bo przy takim systemie karmien nie da się utrzymać laktacji a co dopiero żeby dziecko się porządnie i spokojnie najadło i gdzie potrzeba bliskości... dziecko głodne jest podenerwowane, przestraszone i to tez może prowadzić do nieefektywnego, łapczywego ssania gdzie np nałyka się więcej powietrza zamiast pokarmu i bóle brzucha gwarantowane.. kółko się zamyka.

Ja wiem ze Twoja położna jest za karmieniem i chce dobrze, zrobisz jak będziesz chciała, ale mm to nie jest jedyne rozwiązanie, naprawdę.

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

Cytat:
Napisane przez myszowata1313 Pokaż wiadomość
No jak bym czytala o mojej poloznej. Zawsze wpada akurat po karmieniu jak mala spi... grrrr

Do kitu z tymi położnymi

A jeszcze mówiłam jej ze wczoraj byliśmy u pediatry i był oglądany z każdej strony przez lekarza i pielęgniarki z jej przychodni i nic nowego mi nie powie, to i tak go wzięła, ehh..

Stary 2017-07-27, 23:05   #3579
siilmariien
Wtajemniczenie

Skopiowałam sobie posty do zacytowania z dzisiaj i próbowałam z 8 razy na nie odpisać, ale bąki wzbudzają Lu co chwila i nie dam już rady Przed chwilą ją zostawiłam i słyszę że znowu się budzi... Jutro spróbuję odpisać.

Teraz chciałam tylko życzyć powodzenia Jon! Kochana ogromne kciuki za jutro, mam nadzieję że to nie będzie bolesne dla Ciebie, ale że ładnie rozkręci się poród!

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

Acha i apeluję o przyznanie medali dla naszych close 3 Złoty za ostatnie miejsce Na pociechę i za cierpliwość!
siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-27, 23:20   #3580
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość
ej ja tez miałam jeden skurcz! co z tego że w łydce?!

oo szybciutko was wyslali do domu. super!! odpoczywaj, zadomawiajcie sie i cieszcie sobą!

wracaj do sił! może morfologie sprawdz?

to jest chyba test ktory sprawdza reakcje macicy i lozyska na oksy. jakas mini dawka. spytaj niech wyjaśnią o co chodzi.

lepiej wiązaniem do przodu niż do tyłu jak na psychiatrii

polozna ile razy bedzie u was jeszcze? radzisz sobie to po ci tam tyle razy bedzie łazić..?
brawo za przyrost wagi!!

ja sie strasznie źle czuje. mam rozpalone policzki i biegunke.
musialam przerwać robienie ciasta i sie położyć. zrobulam brownie snickers. tzn samo ciasto na razie. reszta jak troche ożyje bo leże na razie słaba albo biegam do wc..
No jakaś mała dawka ale przygotowują mnie do porodu spytam przed testem jak mi same nie powiedzą
A może coś się u Ciebie dzisiaj zadzieje? trzymam kciuki!

Cytat:
Napisane przez poprostu Pokaż wiadomość
Jon pewnie jak będziesz czopka aplikować to będziemy spać (albo i nie) więc na zaś odzywaj sie w miarę możliwości!

Minini oby to organizm sie oczyszczał, a nie jakaś choroba na koniec jak coś

Postaram się! Ale jak zacznę rodzić to nie wiem jak to.ogarnę, bo wszyscy każą mi napisać co i jak a muszę po Tż dzwonić najpierw!

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość
Skopiowałam sobie posty do zacytowania z dzisiaj i próbowałam z 8 razy na nie odpisać, ale bąki wzbudzają Lu co chwila i nie dam już rady Przed chwilą ją zostawiłam i słyszę że znowu się budzi... Jutro spróbuję odpisać.

Teraz chciałam tylko życzyć powodzenia Jon! Kochana ogromne kciuki za jutro, mam nadzieję że to nie będzie bolesne dla Ciebie, ale że ładnie rozkręci się poród!

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

Acha i apeluję o przyznanie medali dla naszych close 3 Złoty za ostatnie miejsce Na pociechę i za cierpliwość!
Dziękuję , bardzo bym chciala żeby rozkręciło poród
Brązowy medal może być dla mnie!
No chyba że Poprostu z tym swoim.jednym skurczem mnie wyprzedzi albo u minini się okaże że się oczyszcza

Stary 2017-07-27, 23:32   #3581
Samantha7
Zakorzenienie

Darietta - powodzenia zatem. Oby mała ładnie przybrała ✊🏻

Sillmariien - te baki to skaranie boskie jakieś jest. U nas to samo z bakami :/

Przyjechała teściowa i dałam jej moje auto i zabrała starszaka do siebie bo szwagierka przyjeżdża i jej brwi będzie robić 😳😏
Nie chciałam już się kłócić. Starszak przynajmniej nie będzie gnił przed tv. Ostatnio nie mam siły do niego kompletnie. Strasznie jest zaborczy i muszę sto razy go prosić o coś. Aż w końcu się wsciekne i on zaczyna płakać. Mówiłam Tz ze strasznie go rozwydrzyl przez okres ciąży. Jak kładę go spać to mam stres czy zdarze czy się mały nie obudzi i zaczynam proces to nawet 1.5 h trwa zanim pozbiera klocki, umyje się i zje. Nie wspomnę ze potem muszę z nim poleżeć aż zaśnie. I często latam od jednego do drugiego, karmie na kiblu małego jak starszak się kapie lub kp jak starszak zasypia
A najbardziej nie mogę jak słyszę "Why? Why? " lub " ale dlaczego?"

Zarzuciłem małego na cycka i se ogladne tego kapitana Ameryka z tej okazji. Obym nie zasnęła tylko

Stary 2017-07-27, 23:33   #3582
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Ah Sam! Dziękuję za kciuki zapomniałam napisać!

Stary 2017-07-27, 23:41   #3583
minini
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez faithworkswonders Pokaż wiadomość
Dobry wieczór
U nas już oboje śpią. Dzisiaj po kąpieli małej zauwazylam że kikut nie ładnie pachnie na szczęście jutro przyjedzie z rana położna . Kurcze Bartkowi odpadł ze 2 dni po wyjściu ze szpitala ,a tu pępowina była taka gruba ,że ciekawe kiedy się zagoi. Oczywiście już się naczytałam internetu i w ryk. Na szczęście tz przytomny to mnie ogarnął.

Dziewczyny w dwupaku rodzimy bo to zaraz koniec miesiąca

skoro pępowina byla gruba to moze.sie dluzej goić. dezynfekuj i.oczyszczaj jak najczesciej skoro cos tam sie dzieje.

jakie rodzimy? gdyby to tak na zawołanie sie dało to pierwsza jestem na porodówce!

Cytat:
Morelle a te leki to chce Ci dac na zbicie prolaktyny może?

No to łącze się z Tobą w bolu jeśli chodzi o głowę

Minini właśnie była u nas dziś inna niż za pierwszym razem bo coś poknociły z deklaracjami :/ i ta chce zrobić pełne 6 wizyt, wiec jesz
cze 4... spytałam czy to konieczne to powiedziała ze wolałaby przychodzić bo je z tego rozliczają. Chyba nie zrozumiała aluzji...
A z wagi tez jestem dumna, sama powiedziała ze chyba jej rekordzista jeśli chodzi o przyrost wagi tylko kp. I tez była w szoku ze karmie tandem, ja nie wiem co te położne takie mało świadome, nie świadczy to dobrze w sumie

Darietta, myślałaś jednak o wizycie cdl i nie wprowadzaniu mm? Przypomnij mi dokładnie ile ważyła/wazy Twoja córa? Czy położna mówiła Ci ze noworodki przybierają skokowo? Pilnujesz żeby ssała jak najwiecej aktywnie i nie przysypiała?
Ogólnie to trochę nie rozumiem tego ze masz karmić na dana godzinę i ileś tam minut...

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

Minini może się oczyszczacz przed porodem?

tez.pomyślalam ze to moze oczyszczanie przed... poki co.przeszlo tylko czuje jakies przelewanie w brzuchu.

a polożnej powiedz ze jej podpiszesz reszte wizyt i nastepnym razem niech jedzie sobie na kawe zamiast do was

Cytat:
Napisane przez poprostu Pokaż wiadomość
Jon pewnie jak będziesz czopka aplikować to będziemy spać (albo i nie) więc na zaś odzywaj sie w miarę możliwości!

Minini oby to organizm sie oczyszczał, a nie jakaś choroba na koniec jak coś
ja to pewnie bede szla siku o tej porze akurat.

dzieki, tez mam nadzieje ze to nie zadna choroba tylko oczyszczanie.
chociaż zeżarłam popoludniu wielki stek z tuńczyka z sosem czosnkowym moze to za dużo bylo? albo ten sos za.ostry?

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość

dzieki Sill za cierpliwość nam sie przyda.
spokojnej nocki!

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
No jakaś mała dawka ale przygotowują mnie do porodu spytam przed testem jak mi same nie powiedzą
A może coś się u Ciebie dzisiaj zadzieje? trzymam kciuki!

Postaram się! Ale jak zacznę rodzić to nie wiem jak to.ogarnę, bo wszyscy każą mi napisać co i jak a muszę po Tż dzwonić najpierw!

Dziękuję , bardzo bym chciala żeby rozkręciło poród
Brązowy medal może być dla mnie!
No chyba że Poprostu z tym swoim.jednym skurczem mnie wyprzedzi albo u minini się okaże że się oczyszcza

kciuki! niech nie boli tylko rozkreca skurcze ten test!

u mnie tez sto tel. i wiadomości dziennie czy juz rodze. moj brat ostatnio dzwoni i pyta "urodzilas? bo Dominika mowila ze widziala jak jechalas w strone szpitala" f..ck jechalam bo tam pomidory w pobliżu kupuje

moja mama juz boi pytac wprost wiec tylko wysyla smsy z dziwnymi pytaniami
typu jak łazienka albo czy zamowić mi na czwartek jajka na wsi jak nie odpisuje to dzwoni

aaa uśmiejecie sie. mój mąż mnie dzis pyta: kiedy rodzisz? wie jak mnie wku.. juz te pytania i wyskoczylam z jakims glupim tekstem. a on na to "bo mam bilet oplacony na parking pod szpitalem na tydzień!"
okazalo sie ze jego pracownika dziecko bylo w szpitalu i zostal mu jeszcze oplacony parking na kolejny tydzien.
także no.. musze sie wyrobić bo przepadnie

dokonczylam ciasto. chlodzi sie w lodowce. biegunka na razie przeszla ale bulgota mi caly czas w brzuchu..
ide spać skoro jest szansa ze to oczyszczanie to moze wkoncu coś sie podzieje
_________________________ __
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-28, 00:01   #3584
darietta
Zakorzenienie

Spróbowa)łam odciągnąć mleko w ok 50 minut mam 60 ml wiec niewiele ale mam laktator reczny i ręce bolą od tego pompowania. Zastanawiam sie czy teraz o północy podac cyca i po tym podać te 60 ml moje i bez mm.

---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:57 ----------

Cytat:
Żeby porządnie zgłodniało... No to ja już nie mam pytań.... Wiesz ze takie karmienie z zegarkiem w ręku to były zalecenia 30 lat temu? I końcem końców większość naszego pokolenia wychowała się na mm lub mleku krowim bo przy takim systemie karmien nie da się utrzymać laktacji a co dopiero żeby dziecko się porządnie i spokojnie najadło i gdzie potrzeba bliskości... dziecko głodne jest podenerwowane, przestraszone i to tez może prowadzić do nieefektywnego, łapczywego ssania gdzie np nałyka się więcej powietrza zamiast pokarmu i bóle brzucha gwarantowane.. kółko się zamyka.

Ja wiem ze Twoja położna jest za karmieniem i chce dobrze, zrobisz jak będziesz chciała, ale mm to nie jest jedyne rozwiązanie, naprawdę.

A co ty bys proponowała?
Stary 2017-07-28, 00:48   #3585
karolinuuusia
Zakorzenienie

Daretta podaj cyca, potem swoje z butli i dopiero mm na dokładkę

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-28, 01:01   #3586
nonie_
Zadomowienie

Już pisałam co j proponuje, ale ja to ja nie chce żeby było ze wam tu terror laktacyjny prowadzę Jak się bardzo boisz to daj to mm ale tak jak pisze Karolinusia na samiutenki koniec dopiero po swoim mleku.
I pilnuj efektywnego ssania i prawidłowego przystawienia.

Stary 2017-07-28, 01:02   #3587
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
skoro pępowina byla gruba to moze.sie dluzej goić. dezynfekuj i.oczyszczaj jak najczesciej skoro cos tam sie dzieje.

jakie rodzimy? gdyby to tak na zawołanie sie dało to pierwsza jestem na porodówce!

tez.pomyślalam ze to moze oczyszczanie przed... poki co.przeszlo tylko czuje jakies przelewanie w brzuchu.

a polożnej powiedz ze jej podpiszesz reszte wizyt i nastepnym razem niech jedzie sobie na kawe zamiast do was

chociaż zeżarłam popoludniu wielki stek z tuńczyka z sosem czosnkowym moze to za dużo bylo? albo ten sos za.ostry?

spokojnej nocki!

u mnie tez sto tel. i wiadomości dziennie czy juz rodze. moj brat ostatnio dzwoni i pyta "urodzilas? bo Dominika mowila ze widziala jak jechalas w strone szpitala" f..ck jechalam bo tam pomidory w pobliżu kupuje

typu jak łazienka albo czy zamowić mi na czwartek jajka na wsi jak nie odpisuje to dzwoni

aaa uśmiejecie sie. mój mąż mnie dzis pyta: kiedy rodzisz? wie jak mnie wku.. juz te pytania i wyskoczylam z jakims glupim tekstem. a on na to "bo mam bilet oplacony na parking pod szpitalem na tydzień!"
okazalo sie ze jego pracownika dziecko bylo w szpitalu i zostal mu jeszcze oplacony parking na kolejny tydzien.

dokonczylam ciasto. chlodzi sie w lodowce. biegunka na razie przeszla ale bulgota mi caly czas w brzuchu..
Przepraszam ale padłam :Hahaha:
Mój Tz pewnie by tez z takim pomysłem wyskoczył

Cytat:
Spróbowa)łam odciągnąć mleko w ok 50 minut mam 60 ml wiec niewiele ale mam laktator reczny i ręce bolą od tego pompowania. Zastanawiam sie czy teraz o północy podac cyca i po tym podać te 60 ml moje i bez mm.

---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:57 ----------

A co ty bys proponowała?
A nie możesz kupić sobie elektr jakiegoś? Choć w sumie ręczny tez zły nie jest . Moja znajoma Aventem ręcznym 3lata odciagala
Pompuj to napędzisz laktację. Na moje to po takim czasie 60ml to mało trochę. Taki maluch już moze śmiało 100ml mleka wypić .

Cytat:
Ah Sam! Dziękuję za kciuki zapomniałam napisać!

😘

Stary 2017-07-28, 01:10   #3588
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
Daretta podaj cyca, potem swoje z butli i dopiero mm na dokładkę

Po 20 pociumkała mojego cyca ok 21 mąż kupił i podalismy 60 ml mm tak jak kazała polozna próba budzenia na karmienie północ pieluszka przebrana troche cyc i spi rozpiełam pajaca pogmerałam przy pieluszce nic nie dało rady. Na snie proboeałam podać moje mleko odciagniete tez nie chce nie jest glodna.

Co zle robie dziewczyny czy to mozliwe ze nie chce jesc bo ma dosyc

---------- Dopisano o 01:10 ---------- Poprzedni post napisano o 01:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Przepraszam ale padłam :Hahaha:
Mój Tz pewnie by tez z takim pomysłem wyskoczył

A nie możetsz kupić sobie elektr jakiegoś? Choć w sumie ręczny tez zły nie jest . Moja znajoma Aventem ręcznym 3lata odciagala
Pompuj to napędzisz laktację. Na moje to po takim czasie 60ml to mało trochę. Taki maluch już moze śmiało 100ml mleka wypić .

😘
Mi udało się ściągnąć 60 ml ale to moja pieresza próba z laktatorem. Wczesniej w szpitalu sciagałam jak bylam po zabiegu i nie mogłam karmić to zeby zastój sie nie zrobił to sciagałam. Jak bedzie potrzeba to kupie elektryczny. Na razie tym będę próbować.

Ja nie potrafie chyba jej rozbudzic. Oczy wielkie jak 5 zl ryczy bo nie lubi przewijania a cyca ledwo dotknie to juz spi
Stary 2017-07-28, 01:32   #3589
morelle_
Zakorzenienie

Budzicie dzieci na jedzenie?
Moja zawsze sama się budziła. Dziś śpi... O 19:30 jadła. Gdzieś do 20. Juz jest w pół do 2. Śpi. .. nie wiem czy budzić.

---------- Dopisano o 01:32 ---------- Poprzedni post napisano o 01:23 ----------

Cytat:
Nie wiem, ale wolę brudzić w razie porodu ich koszulę a wiązaniem do przodu bo od razu po porodzie kładą dziecko na brzuch to musi byc dostęp do cyca
No pewnie ta położna też nie jest zła tylko tak wygląda

Wiesz co chyba po 14 dniach to jest przenoszona a przterminowana to po prostu po wyznaczonym terminie, coś musieli wpisać żeby uzasadnić przyjęcie może tak to nazywają ja sie tylko śmieję bo brzmi jakby się zepsuła
A z tym testem to przeczytałam że sprawdza reakcję na małą dawkę oksytocyny ale może być tak że się zaczną skurcze porodowe nawet po tak malej dawce

No właśnie mi też mówią o jakimś teście to ja myślę o badaniu, do głowy by mi nie przyszło że to może wywołać poród, a ewidentnie mnie do tego przygotowują tą lewatywą i ubiorem no i mówili ze na porodówce to zrobią

Dziękuję
Ah te położne, zawsze w nieodpowiednim momencie przyjdą! Współczuję bólu głowy

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

Morelle super że u endo ok! I też współczuję bólu
A jak szybko po cc można się starać o drugie dziecko?

Nie wiem. Nie pytalam. W sierpniu mam wizytę u gin.
Jak u Ciebie sytuacja?

Cytat:
Morelle a te leki to chce Ci dac na zbicie prolaktyny może?

No to łącze się z Tobą w bolu jeśli chodzi o głowę

Minini właśnie była u nas dziś inna niż za pierwszym razem bo coś poknociły z deklaracjami :/ i ta chce zrobić pełne 6 wizyt, wiec jesz
cze 4... spytałam czy to konieczne to powiedziała ze wolałaby przychodzić bo je z tego rozliczają. Chyba nie zrozumiała aluzji...
A z wagi tez jestem dumna, sama powiedziała ze chyba jej rekordzista jeśli chodzi o przyrost wagi tylko kp. I tez była w szoku ze karmie tandem, ja nie wiem co te położne takie mało świadome, nie świadczy to dobrze w sumie

Ogólnie to trochę nie rozumiem tego ze masz karmić na dana godzinę i ileś tam minut...

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

Minini może się oczyszczacz przed porodem?

Pewnie tak.

Gratuluję wagi małego

Cytat:
Darietta a Ty nie masz mleka w cyckach czy jak ,ze ona Ci kazała dokarmiać ?
Bo jeśli Ty masz mleko a to jest tylko kwestia tego ze mała ssie nieefektywnie to odciagaj swoje mleko.
Pamiętaj ze mleko matki ma dwie fazy czyli najpierw leci mało tluste taka prawie sama woda, a pod koniec jest to tluste. Może daj małej cycka a potem to co ona nie dopije odciągnij .
Mój mały tez nie umiał ssać na początku jak wyszliśmy to mu coś się zepsuło . Dawałam moje z butli plus przystaeialam go i jakoś dało radę.

Morelle - może zmieńcie pediatrę bo ta jakaś fatalna jest.
Ja bym na te ssawkę psiknela srebrem koloidalnym
Są tez chyba maści ze srebrem

Jon- kciuki oby szybko poszło ✊🏻

Chilli- ja tez kiedyś korzystałam z ochota z teściowej pomocy , a potem usłyszałam wypominki ze jej to nikt nie pomagał i tak to brzmiało ze jakoby my się narzucamy jej 🙄
Dlatego ja dziękuje i nie proszę. Poza tym w czym ona ma mi pomoc niby?! Obiad mam zrobiony z dwóch dań, w chacie błysk, make up na twarzy, dzieci nakarmione. Nic mi nie potrzeba. Może tylko snu mi brakuje bo mi się kiełbie w głowie z deczka, ale ona za mnie cycka nie da małemu. Może się ewentualnie ze starszakiem NORMALNIE pobawić bez jakiś durnot typu zawijanie się w dywan czy rzucanie się poduszkami.

Aggs - super ze wyszliście 👍🏻😊

Faith - lepiej czasem nie czytać :/
Psiknij tym Wasxym octeniseptem może.
U nas 17dni i tez kikut przyczepiony mocno. Dziad się trzyma równo 😏 We wtorek pediatra wiec mam nadzieje , ze coś zaradzi jeśli nie odpadnie wcześniej .

Ja czekam na teściowa. Napisała mi ze zmierza tu 2h siedzieć A myślałam ze se film ogladne jakiś jak mały będzie wisiał na cycku, a tu lipa tak se filmy oglądać
Nie mam narazie na kogo zmienić. Od sierpnia będzie pakiet w Luxmed to wtedy.

Cytat:

spokojnej nocki!

dobre

Darietta dużo odciagnelas! Nie wiem po co to mm
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-28, 02:21   #3590
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Po 20 pociumkała mojego cyca ok 21 mąż kupił i podalismy 60 ml mm tak jak kazała polozna próba budzenia na karmienie północ pieluszka przebrana troche cyc i spi rozpiełam pajaca pogmerałam przy pieluszce nic nie dało rady. Na snie proboeałam podać moje mleko odciagniete tez nie chce nie jest glodna.

Co zle robie dziewczyny czy to mozliwe ze nie chce jesc bo ma dosyc

---------- Dopisano o 01:10 ---------- Poprzedni post napisano o 01:02 ----------

Mi udało się ściągnąć 60 ml ale to moja pieresza próba z laktatorem. Wczesniej w szpitalu sciagałam jak bylam po zabiegu i nie mogłam karmić to zeby zastój sie nie zrobił to sciagałam. Jak bedzie potrzeba to kupie elektryczny. Na razie tym będę próbować.

Ja nie potrafie chyba jej rozbudzic. Oczy wielkie jak 5 zl ryczy bo nie lubi przewijania a cyca ledwo dotknie to juz spi
To nie dawaj jej cycka w nocy tylko dawaj z butelki .

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Moja zawsze sama się budziła. Dziś śpi... O 19:30 jadła. Gdzieś do 20. Juz jest w pół do 2. Śpi. .. nie wiem czy budzić.

---------- Dopisano o 01:32 ---------- Poprzedni post napisano o 01:23 ----------

Jak u Ciebie sytuacja?

Pewnie tak.

Gratuluję wagi małego

dobre

Ja nie budzę. Mój i tak spi jak zająć na między wiec gdybym budziła to bym chyba w ogóle nie spała.

Stary 2017-07-28, 03:30   #3591
Mała!
Zakorzenienie

Chilli
No i super! Wszne, zebys sie dobrze czuła ,
O surowka z marchwii

Taedio
Pizza chodzi za mna...

Darietta

Przykro mi, Ale to nie oznacza koniec kp, bedzie dobrze

Nonie
Brawa za wagę Miłosza.
Co raz bardziej czytajac Was , martwi mnie przybieranie Hugo

Faith
A.mojemu kikut zaczał.podchodzić krwią a.mija 3 tyg zycia

Darietta
Spróbuj karmić tylko swoim mlekiem mój tez mało przybiera, ale ja na razie tylko cyc i.obserwuje jeszcze.

My sie karmimy i oczy mi.leca okropnie :/ ledwo to napisałam.

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-28, 03:46   #3592
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:

Jak u Ciebie sytuacja?

Pewnie tak.

Gratuluję wagi małego

dobre

Moja zawsze na noc je ok 21.30. Dzis jadła po 19 po kapieli i nie mogłam jej dobudzic po 21. Spała do 00.30. Teraz znowu pobudka. Ogolnie nie budzę w nocy. Nigdy nie było takiej potrzeby. Sama budzi się gdy głodna.

Alicja

Edytowane przez karolinuuusia
Czas edycji: 2017-07-28 o 03:55
karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-28, 04:09   #3593
Mała!
Zakorzenienie

To ładnie Ci śpi

U mnie teraz kupa była, oczywiście znowu dostałam z nienacka i teraz znowu cyc, nie zdążyłam zasnać nawet. Mam nadzieję, że wypróżniony, czysty i najedzony pośpi chociaż z 2-3 godziny.

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...

Edytowane przez Mała!
Czas edycji: 2017-07-28 o 04:11
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-28, 04:14   #3594
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Chilli
No i super! Wszne, zebys sie dobrze czuła ,
O surowka z marchwii

Taedio
Pizza chodzi za mna...

Darietta

Przykro mi, Ale to nie oznacza koniec kp, bedzie dobrze

Nonie
Brawa za wagę Miłosza.
Co raz bardziej czytajac Was , martwi mnie przybieranie Hugo

Faith
A.mojemu kikut zaczał.podchodzić krwią a.mija 3 tyg zycia

Darietta
Spróbuj karmić tylko swoim mlekiem mój tez mało przybiera, ale ja na razie tylko cyc i.obserwuje jeszcze.

My sie karmimy i oczy mi.leca okropnie :/ ledwo to napisałam.

Mała a ile twój przybiera. Bo u mnie niby odbicie po odstawieniu mm szpitalnego ale 70 g to malo powinna niby 150g przybrac.

Budzi£am o północy to ledwie kilka razy cyca ruszyła i spała bytli nie chciała z moim mlekiem. Mm nie dalismy.
Teraz o 3 rozpiełam pajaca dałam cyca i tez moze 3-4 minuty pociągnęła i spała. Po dłuższej chwili się rozbudziła ale cyc nie bardzo dałam butle z moim mlekiem wypila z 50 ml mm nie dałam ponosiłam ale sie nie odbiło polozyłam do łóżeczka na lewy bok i zwymiotowała. moze za krótko trzymałam w pionie nie wiem
Stary 2017-07-28, 05:20   #3595
Samantha7
Zakorzenienie

Zaczęłam znowu krwawić wtf?! 😳
Dostałam już okres pierwszy czy nagle mój organizm stwierdził , ze się nie oczyścił do końca ?! 🤔

Darietta - może karm w dzień więcej. Jak nie zbudzisz małej w nocy to ile godzin prześpi ciągiem?

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Mój właśnie wstał o 22:10 . Nie pamietam od której spał chyba od 19.
Ciekawe czy pójdzie spać z powrotem czy będziemy znów walczyć do 2 w nocy 🤔😏

Stary 2017-07-28, 06:04   #3596
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Dostałam już okres pierwszy czy nagle mój organizm stwierdził , ze się nie oczyścił do końca ?! 🤔

Darietta - może karm w dzień więcej. Jak nie zbudzisz małej w nocy to ile godzin prześpi ciągiem?

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

U niej roznie to bywa ostatnio obudziłam soe e nocy dwa razy. Ale zdarzało jej sie zjesc po 22 i obudzic po 4
Stary 2017-07-28, 06:22   #3597
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:

Jak u Ciebie sytuacja?

Pewnie tak.

Gratuluję wagi małego

dobre

Założyli mi wenflon, pobrali krew, założyli koszulę szpitalną i czekam. Jedzą śniadanie a mi burczy w brzuchu już pytali o imię małego więc mam.coraz większą nadzieję że się rozkręci poród po tej dawce oksy. Powiadomiłam już męża żeby był gotowy jakby co nie wiem.jeszcze o której mnie podłączą
Cytat:

A mocno krwawisz? Może do lekarza bo to chyba za wcześnie na okres?

Minini u mnie dyskretnie podchodzą do tematu porodu, prawie codziennie ktoś pisze lub dzwoni i pyta co tam u mnie

Stary 2017-07-28, 07:06   #3598
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
To nie dawaj jej cycka w nocy tylko dawaj z butelki .

Ja nie budzę. Mój i tak spi jak zająć na między wiec gdybym budziła to bym chyba w ogóle nie spała.
Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
Moja zawsze na noc je ok 21.30. Dzis jadła po 19 po kapieli i nie mogłam jej dobudzic po 21. Spała do 00.30. Teraz znowu pobudka. Ogolnie nie budzę w nocy. Nigdy nie było takiej potrzeby. Sama budzi się gdy głodna.

Cytat:
U niej roznie to bywa ostatnio obudziłam soe e nocy dwa razy. Ale zdarzało jej sie zjesc po 22 i obudzic po 4

Tylko napisałam to się obudziła. Za to do 4 walka. .
Znowu ulala ok 20 ml.
Przebieranie i pampersy. Nie miałam już siły. Dobrze, że mąż przejął temat. Nawet piersi nie chciała. Nie miałam już pomysłu
Tylko on oczywiście już nie mógł później zasnąć. Ja męczyłam sie godz.

Cytat:
Założyli mi wenflon, pobrali krew, założyli koszulę szpitalną i czekam. Jedzą śniadanie a mi burczy w brzuchu już pytali o imię małego więc mam.coraz większą nadzieję że się rozkręci poród po tej dawce oksy. Powiadomiłam już męża żeby był gotowy jakby co nie wiem.jeszcze o której mnie podłączą

A mocno krwawisz? Może do lekarza bo to chyba za wcześnie na okres?

Minini u mnie dyskretnie podchodzą do tematu porodu, prawie codziennie ktoś pisze lub dzwoni i pyta co tam u mnie

No to store rozkręca
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-28, 07:11   #3599
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:

Tylko napisałam to się obudziła. Za to do 4 walka. .
Znowu ulala ok 20 ml.
Przebieranie i pampersy. Nie miałam już siły. Dobrze, że mąż przejął temat. Nawet piersi nie chciała. Nie miałam już pomysłu
Tylko on oczywiście już nie mógł później zasnąć. Ja męczyłam sie godz.

No to store rozkręca
Biedna ta Wasza Pesteczka

Właśnie przyszła nowa zmiana i pytałam położnej o której mi zrobią ten test, powiedziała że po wizycie czyli dopiero po 8:00 albo koło 9:00, jeny a mi się tak chce już jeść :/ pić też za dużo nie kazali, a bym sobie chociaż żołądek zapchała. W dodatku burza jest.
Jak wszystko pójdzie dobrze to będzie Nikodem zrodzony w burzy

Stary 2017-07-28, 07:41   #3600
etusiaaa
Wtajemniczenie

Podczytuje Was po trochu a jak chce odpisać to albo budzi się Mateusz albo paulina coś potrzebuje 😅 urok bycia mama dwójki dzieci 😆 ale i tak nie zamiebilabym się za nic w świecie

Dziś trochę gorsza nocka mały się denerwował przy cycu 😕 a czasami ładnie spał od 20 do 2 w nocy potem pampers cycus i spanie do 5-6. A dziś co godzinkę pobudka.

Ja ostatnio załatwiam wszystko ma raz. Lokal na chrzciny zarezerwowany. Macierzyński w zusie zalatwiony. Dziś jadę do gminy złożyć wszystkie dokumenty do tych ich świadczeń. Wczoraj byłam w galerii z 2 dzieci i mama 😅 chciałam kupić sukienkę na chrzciny ale masakra żeby coś wybrać😕 ja musze mieć sukienkę olowkowa do mojej figury... a teraz wszystkie takie szerokie z koła. .
Za to kupiłam 3 pary butow😱 dla małego 2 komplety i corci nuty do przedszkola 😊😊

Teraz mam pełny relaks pranie się pierze a ja zrobiłam makijaż😅😅 i pije kawkę i czekam aż dzieci wstana😊

Kciuki dziewczynki dla Was za szybkie porody i oby z dziećmi było jak najmniej problemów. My mamy jakieś bable na nogach po jednym dniu zmieniają się w krostki 😕 we wtorek idziemy na wizytę patronazowa do pediatry mam nadzieje ze to nic poważnego. A i oczka nam ropieja ale widzę ze po soli fizjologiczna nam pomaga

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości