Dzieciaczki styczeń 06 - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-12-06, 17:53   #3601
kkasiaaa
Zadomowienie

Dot.: Dzieciaczki styczeń 06

Cytat:
Napisane przez jastin83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny widziałyście to;
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...17446&page=185
kobietki sie przyzyczaiły do tej dziewczyny która niby byla taka biedna(mąż zginął w wypadku,urodziła bliżniaki) a to sie okazało eksperymentem,blefem.Stra szneprzewrtowałam posty niejakiej lublinianki i jestem w szoku.Umieszczała zdjecia nie swoich dzieci,Mariqa napisała u lutowo-marcowych zeby na zdjeciach które my umieszczamy napisać swój nick,albo adres wizażu.Do głowy by mi nie przyszło ze cos takiego moze sie wydazyć,od dzis bede podpisywac zdjecia Wikusi.
O kurde jestem w szoku Jakiś czas temu trafiłam na jej post ale nie bardzo wiedziałam o co chodzi więc przewertowałam wszystkie jej posty i dowiedziałam się ze jest w ciązy bliźniaczej, ze mąż zginął, ze przed ciążą chorowała na raka itd jak to wszystko przeczytałam to aż łzy mi napłynęły do oczu, opowiedziałam o tym tż-towi i on tez prawie się poryczał . A tu kurcze ktoś robił sobie badania Jak mówiłam o tym tz-towi to ten stwierdził ze moze dyskretnie zapytać jej czy nie potrzebuje jakiejś pomocy skoro jest sama i spodziewa się bliźniaków nie no ale dałam się nabrać
Lena 5 lat
kkasiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-06, 18:07   #3602
kkasiaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez humbak Pokaż wiadomość
Ale powiedzcie mi kochane jak się podpisuje te zdjęcia, bo ja jak zwykle nie wiem .
Ja takie rzeczy robię w photoshopie , tzn nie ja bo akurat tego nie umiem ale tż mi to robi , hmmmm chyba czas się nauczyć
Lena 5 lat
Stary 2006-12-06, 18:17   #3603
jastin83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kkasiaaa Pokaż wiadomość
Ja takie rzeczy robię w photoshopie , tzn nie ja bo akurat tego nie umiem ale tż mi to robi , hmmmm chyba czas się nauczyć
Są różne programy ja mam akurat Microsoft Office Picture Manager ale Paint podstawowy tez moze być

jastin83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-06, 18:25   #3604
jastin83
Zakorzenienie

Wiktorka dostała dzis w prezencie Mikołajkowym dinozaura który chodzi,rusza,oczkami,leci z neigo muzyczka i sie świeci,niestety moja córka nie dała sie sfotografowac z prezentemspróbuje jutro
zabawka podobna bardzo do tej która kupiła Kasia

Stary 2006-12-06, 19:13   #3605
Mariqa
Wtajemniczenie

Cytat:
Są różne programy ja mam akurat Microsoft Office Picture Manager ale Paint podstawowy tez moze być
dokładnie, zwykły paint, na wyposażeniu każdego kompa
Programy-akcesoria- paint
wklej zdjęcie, wybierz z przybornika znaczek Tekst - wpisz swój nick, www.wizaz.pl , zapisz i gotowe
Stary 2006-12-06, 19:41   #3606
kkasiaaa
Zadomowienie

Na uczelni u mojego narzeczonego zrobili akcję dla domu dziecka , zbierali zabawki, słodycze i takie różności dla dzieciaczków wszystko na Mikołaja. No i wybrali mojego narzeczonego aby to wszystko tam zawiózł , no więc pojechał wszedł na salę i zobaczył grupkę dzieciaczków w wieku 2-3 latka wszystkie siedziały grzecznie pod ścianą , mówi że wyglądały jakby były wystraszone i patrzyły co on im przyniósł. Cieszyły się jak szalone z najmniejszego pluszaka czy czekoladki , a on nie wytrzymał , serce mu mało nie pękło jak widział te biedne dzieciaczki , dał im wszystko co miał i szybko wyszedł mając łzy w oczach Mówi że to widok nie do opisania
Lena 5 lat
Stary 2006-12-06, 20:55   #3607
iwonamysza
Zadomowienie

GG do iwonamysza

Ja też się ostatnio zryczałam jak poczytałam posty tej całej Lublinianki. Też opowiadałam TŻ-owi, że kurcze ja narzekam ciągle i na wszystko a ludzi takie tragedie spotykają i pomimo tego zachowują pogodę ducha i są tacy silni. Niezły nmer, jestem zła jak diabli, że ludzie robią tak innych w balona.

iwonamysza jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-12-06, 20:56   #3608
Alien
Wtajemniczenie

Ja wlasnie przeczytalam czesc postów tej Lublinianki.

I jestem w ciezkim szoku

Jak mozna tak postepowac, byc tak nieuczciwym ???

I czy to do kona bylo badanie ? bo ja mam przeczucie, że to moze byc jakas osoba co ma rozdwojenie jazni. Co to za uczelnia, ze zleca takie badania do pracy ??? Az mi trudno w to uwierzyć.
A najbardziej w tym wszystkim przykre jest to, że ona poprostu zraniła uczucia wielu dziewczyn, zaufały jej, wspierały a to się okazalo czyims zwyklym oszustwem.
I ile jeszcze czasu miała zamiar to ciągnąc ????? bo cos mi sie wydaje z postow, ze dlugo.

Bardzo to przykre i smutne, mi się w głowie nie miesci, ze tak mozna sie bawic czyims kosztem.

-------------------------------------------------------------------
11.09.2008 - spotkanie z Katesią
Alien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-06, 21:24   #3609
*Niki*
Zakorzenienie

ja dopiero teraz od Was się o niej dowiaduję
Kiedyś na innym forum spotkałam podobny przypadek, tylko to nie były badania, po prostu dziewczyna uroiła sobie wszystko, wklejała nie swoje zdjęcia, zdjęcia obcych dzieci, kłamała ale wyszł oto na jaw
*Niki* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-07, 08:34   #3610
jastin83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alien Pokaż wiadomość
...A najbardziej w tym wszystkim przykre jest to, że ona poprostu zraniła uczucia wielu dziewczyn, zaufały jej, wspierały a to się okazalo czyims zwyklym oszustwem.
I ile jeszcze czasu miała zamiar to ciągnąc ????? bo cos mi sie wydaje z postow, ze dlugo.

Bardzo to przykre i smutne, mi się w głowie nie miesci, ze tak mozna sie bawic czyims kosztem.
Dokładnie ja tez tego nie moge zrozumieć
Ale mniejsza w ta laske dziewczyn mi najbardziej szkoda,bo to wsumie ona sa najbardzie poszkodowane.
Ostatnio mnie spotkała podobna sytuacja,tzn. zaufalam komus w rodzinie tż i ta osoba po pijaku jak bylismy razemna imprezie chyba za duzo wypiła i skoczyła do mnie z mordą,niesłusznie mnie oskarżając ale mysle ze nastepneg dnia miała cholernego moralniaka bo nawet jej mąż ja olał i stwierdził ze czasami zachowuje sie jak niepoczytalna...
Ale co zrobić,tak juz jest,widocznie najpierw trzeba sie zawieść na kimś zeby później być bardziej ostroznym

Stary 2006-12-07, 08:37   #3611
jastin83
Zakorzenienie

Buziaczki dla SZYMUSIA

Edytowane przez jastin83
Czas edycji: 2007-01-28 o 09:57

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-12-07, 08:38   #3612
jastin83
Zakorzenienie

Wczoraj i ja dostałam prezencik,przyszla ta bluza która Wam pokazywałam,jest świetna

Stary 2006-12-07, 08:53   #3613
jastin83
Zakorzenienie

Podczytalam troche lutowo-marcowe i zobaczyłam ze dziewczyny chyba sie tez chca zakupić w szczeniaczka uczniaczka
My z tż stwierdziliśmy ze tez go chyba kupimy Wiktorce na Gwiazdkę,widzielismy je tez w sklepach u nas,ale spodobał mi sie jeszcze taki kucy z FISHER PRICE,cholerka kosztuje prawie 200zł ale sie zastanawiamy nad nim tez jest świetny,wsumie to troche dla starszych dzieciaczków bo napisane jest na nim ze zabawka od 1,5 do 3 lat.
Było by super zeby to teśc małej kupił jakąś swietna zabawke w stanach tam zabawki sa o wiele tańsze i fajniejsze,ale "marzenia ściętej głowy"niestety

Stary 2006-12-07, 09:47   #3614
Alien
Wtajemniczenie

A ja wam powiem, ze tak naprawde to teraz to się ciesze, ze nie miałam okazji zapoznać się z tą Lublinianką blizej.
Z wieloma osobami z Wizazu pisze nie tylko tutaj na forum ale prywatnie i gdybym tak się z nią zaprzyjaznila, oferowała jej pomoc i wsparcie a potem by sie okazało to co się okazało, to ja bym sie poprostu załamala.
A ona ? zrobiła przykrość dziewczyną, które sa w ciązy.
Ciekawe ile jeszcze osób mogla tak nabrać

Ja wiem, ze z jednej strony to tylko internet i wszystkiego mozna by sie spodziewać, bo kazdy moze tu wejsc i napisac co mu sie podoba itd ale z drugiej strony dla mnie to Az internet i AZ Wizaz.
Spedzam tu duzą część dnia zzylam sie bardzo z wieloma osobami, wiec takie zdarzenia jak Lublinianki chociaz mozliwe i prawdziwe to jednak bardzo smutne.

A teraz po calej tej sytuacji to tym bardziej nie wierze, w te jej wytłumaczenia, ze to badania. Nie wierze w to, ze jakis profesor polecił cos takiego zrobić. A jesli juz nawet to pewno nie to miał na mysli.
Moze gdyby założyla jeden wątek, opisala to co opisała a potem czekala na reakcję to jakos bardziej brzmiałoby to jaki eksperyment, a tak ? ona przeciez napisała bardzo duzo postów, nie pojawiła sie jednego dnia a drugiego zniknela i z tego co zdąrzylam przeczytać chciała się bawić w tą swoją chorą grę duzo dluzej.

I ze ona sie nie bala tak wymyslac, ze sie nie obawiała, ze takim wymyslaniem moze jeszcze jakies nieszczescie sciągnac.

Ja naprawde tego nie moge zrozumiec, moze jakas za bardzo ufna jestem i nawina.
Ale to prawda człowiek sie przejedzie na czymis zaufaniu to sie staje potem bardziej ostrozny.

Stary 2006-12-07, 10:10   #3615
*Niki*
Zakorzenienie

Serdeczne życzonka dla Kubusia !!!!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: gif 3.gif (2,0 KB, 0 załadowań)
Stary 2006-12-07, 10:13   #3616
*Niki*
Zakorzenienie

Alienku mi tez się wydaje ze to z tym eksperymentem mogła wymyśleć aby się jakoś usprawiedliwić Komu by się chciało poświęcać tyle czasu na jakieś chore eksperymenty... Kto to wie...

U nas dziś pada deszcz a wczoraj było tak ładnie, tak cieplutko, że aż mi się chiało z domu wyjść i byliśmy na długim spacerku
Stary 2006-12-07, 10:14   #3617
*Niki*
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj i ja dostałam prezencik,przyszla ta bluza która Wam pokazywałam,jest świetna
Jastinku pokaż się nam w nowej bluzeczce
Stary 2006-12-07, 10:19   #3618
Alien
Wtajemniczenie

Tak Jastinku pokaz sie pokaz w nowej bluzeczce.

A co do zdjęc, to ja zawsze bylam ostrozna, wiec czesto zdjęcia po jakims czasie wykasowuje a teraz bede podpisywac i to nawet nie w rogu, zeby odciąc sie nie dalo

A u nas dzisiaj tez pochmurno i deszczowo, a wczoraj slonko swieciło a ja chciałabym juz śniegi i typową zimę i mrozek.

Stary 2006-12-07, 10:23   #3619
Alien
Wtajemniczenie

Cytat:
Podczytalam troche lutowo-marcowe i zobaczyłam ze dziewczyny chyba sie tez chca zakupić w szczeniaczka uczniaczka
My z tż stwierdziliśmy ze tez go chyba kupimy Wiktorce na Gwiazdkę,widzielismy je tez w sklepach u nas,ale spodobał mi sie jeszcze taki kucy z FISHER PRICE,cholerka kosztuje prawie 200zł ale sie zastanawiamy nad nim tez jest świetny,wsumie to troche dla starszych dzieciaczków bo napisane jest na nim ze zabawka od 1,5 do 3 lat.
Było by super zeby to teśc małej kupił jakąś swietna zabawke w stanach tam zabawki sa o wiele tańsze i fajniejsze,ale "marzenia ściętej głowy"niestety
Jastin na tym wątku tez pisałysmy o szczeniaczkach-uczniaczkach
Kasia nawet link na allegro podawala.
My juz cieszymy sie szczeniaczkiem uczniaczkiem cudaczkiem A Wika jak to Wika, na chwile zwróciła swoją uwagę na niego a teraz sobie siedzi. Ale ja muzyczka gra to Wika swietnie przy nim tanczy.
Ale co bymsmy jej nie kupili to i tak ją nie zainteresuje na dłuzej.

Stary 2006-12-07, 10:23   #3620
*Niki*
Zakorzenienie

Ja też chciałabym śnieg, lepsze to niż ta szarość za oknem, a już nie wyobrażam sobie świąt bez śniegu . Pamiętam, że 2 czy 3 lata temu były święta a nie było śniegu, i w ogóle nie czułam tych świąt tak dziwnie było...
Stary 2006-12-07, 10:29   #3621
Alien
Wtajemniczenie

Ja jako dumna mamusia chciałabym tez sie pochwali, ze dziecko mam bardzo mądre.
Wika szybko sie rozwija psychicznie.

Wika juz od dawna mówi:mama, tata, baba, dzidzia, dzidzi, am, pa, tam, daj, nie, tak, lala i po swojemu nazywa inne rzeczy. Potrafi tez naśladować pieska: chau chau
Zauwayzłam, ze ona juz wszystko rozummie co do niej mwimy tylko jeszcze nie potrafi nam o wszystkim powiedziec. Co do słuchania to nie chce słuchac.
Np jak podchodzi do drukarki to mowi mama nie nie i kiwa paluszkiem, ze nie wolno czyli wie o co chodzi no ale nie słucha i podchodzi i podchodzi i podchodzi. Ona swoje a my swoje
Zna tez wiele zabaw od dawna: robi papa, idzie po wskazane przedmioty, pokazuje wiele rzeczy jak sie jej zapyta, robi jaka jest duza, spiewa, tańczy, p0rzesyła ciumki, przytula sie, głaska, pokazuje jezyczek

Ciekawe czy bedzie przed rokiem chodzic sama ? ale cos mi sie wydaje, ze jeszcze chyba nie.

Stary 2006-12-07, 10:34   #3622
Alien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez *Niki* Pokaż wiadomość
Ja też chciałabym śnieg, lepsze to niż ta szarość za oknem, a już nie wyobrażam sobie świąt bez śniegu . Pamiętam, że 2 czy 3 lata temu były święta a nie było śniegu, i w ogóle nie czułam tych świąt tak dziwnie było...
A dla nas to bedą drugie juz Świeta z Wiką
Chociaz tamte Świeta to dla mnie jak nie Świeta, wyszłam dopiero ze szpitala, bylam wymeczona na maksa i nic jescn ie moglam ale z to w tym roku sobie to dobije podwójnie. Tylko te kg nieszczesne no ale co tam takie Swieta to sa raz w roku
I pamietam ten sieg, śliczny biały snieg w tamtym roku. AAAaaaa ja chce snieg.

Stary 2006-12-07, 10:35   #3623
Alien
Wtajemniczenie

Tak sie zastanawiam, Wika zabawkami nei chce sie bawic a ciekawe ile bawiłaby sie tym co jej nie wolno jakbym jej pozwoliła ???

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-12-07, 10:42   #3624
*Niki*
Zakorzenienie

Tak Alienku w tym roku sobie odbijesz i nadrobisz straty z zeszłego roku , kilogramami to się nie przejmuj, nie przytyjesz za 2-3 dni jedzenia Ja próbuję przytyć choć trochę, jem ile się da i nic Podobno łatwiej jest zrzucać kilogramy niż przytyć, choć to tez pewnie zależy od organizmu i przemiany materii

Alienku to tylko się cieszyć z tak madrej córeczki, moja jeszcze nie mówi za wiele (poza mama tata, da, be itp) no ale ona jest tu prawie najmłodsza razem z Szymonkiem Moni
Stary 2006-12-07, 10:53   #3625
Alien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez *Niki* Pokaż wiadomość

Alienku to tylko się cieszyć z tak madrej córeczki, moja jeszcze nie mówi za wiele (poza mama tata, da, be itp) no ale ona jest tu prawie najmłodsza razem z Szymonkiem Moni
Niki chyba najmłodsza z Amelką Nel a u takich dzieciaczkó miesiąc to bardzo znacząca róznica.

Stary 2006-12-07, 11:06   #3626
*Niki*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alien Pokaż wiadomość
Niki chyba najmłodsza z Amelką Nel a u takich dzieciaczkó miesiąc to bardzo znacząca róznica.
Rzeczywiście coś mi się pomieszało
Stary 2006-12-07, 11:07   #3627
humbak
Rozeznanie

Całuski dla Szymonka kochanego .
humbak jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-12-07, 11:13   #3628
kkasiaaa
Zadomowienie

BUZIAKI DLA SZYMUSIA

Tak piszecie o tym szczeniaczku uczniaczku ze ja coraz bardziej się do niego przekonuję. Byłam pewna ze kupimy garnuszek na klocuszek ale zobaczyłam go w sklepie i jakoś nie przypadł mi specjalnie do gustu i wątpię aby małej tym bardziej przypadł Zastanawiam się też jeszcze nad grający uczący to też widziąłam w sklepie i to nam wszystkim się spodobało
Alien a co ten szczeniaczek robi ??

Od wczoraj biorę tabletki uspokajające i dzisiaj czuję sie wspaniale, tzn rzadnych nerwów , stresu itd. nawet na Julię dzisiaj nie krzyczałam a to już znaczna poprawa Trochę mam wątpliwości do tych, tż mnie przekonał do nich i teść , teść jest psychologiem więc co nieco o tym wie. No i w sumie to oni mnie przekonali i oni mi je kupili a wiem ze nie zrobili nic co by mogło zaszkodzic Oliwii. Wiem ze musze jakiś leki brać bo inaczej nasz związek prędzej czy później by się rozpadł Piłam melisę ale to nic nie daje.

U nas pogoda piękna, słonecznie i ciepło takze zaraz zmykamy na spacer
Lena 5 lat

Edytowane przez kkasiaaa
Czas edycji: 2006-12-07 o 11:48
Stary 2006-12-07, 11:18   #3629
jastin83
Zakorzenienie

Tak piszecie o swiętach to co ja mam powiedziec jak u nas to juz jeśli sneig nie spadnie będa trzecie świeta bez sniegu
Zawsze swięta bez sniegu po Nowym Roku zaspy i zimno,juz trzy lata tak jest u nas niestety

Stary 2006-12-07, 11:19   #3630
kkasiaaa
Zadomowienie

Hmm dziewczyny a czy Kubuś nie urodził się 15 ?? A dzisiejszy dzień nalezy do Szymusia ??
Mam taką sciągę spisaną z datami urodzin i widze ze 15 stycznia ma Kubuś urodzinki a 7 Szymuś czy się mylę
Lena 5 lat
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości