Mamusie marcowe 2018 cz. 6 - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-01-05, 10:43   #3601
lelowa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 6

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
Chyba jak jest duże dziecko to mogą wywołać poród wcześniej. Ale waga dziecka nie ma wpływu na termin porodu- ono nie urodzi się wcześniej samo z siebie tylko dlatego że jest duże Ale najprędzej przy dużej wadze to będzie cesarka. O to też zapytam swojej gin czy jak będzie mega duży to mogą wywołać wcześniej czy po prostu robią cc w terminie.
O wlasnie tak.
Ja sie sugerowalam terminem z usg przy 1 ciazy, a byl ze wzgledu na wage prawie o miesiac szybszy niz z om i lipa, tylko sie za bardzo nastawilam, ze szybciej urodze

Najgorsze dla mnie jest to, ze w moim szpitalu wagi nie sprawdzaja na porodowce, czyli moze byc kloc, a i tak trzeba rodzic, noc chyba ze sie nie uda to szybkie cc. Cos pisalyscie, ze sugeruja sie waga z tego usg 3 trym ale np mnie nikt o to nawet nie zapytal. Teraz chyba umowie sie na prywatne usg jeszcze jakis tydzien przed terminem dla spokoju ducha.

Edytowane przez lelowa
Czas edycji: 2018-01-05 o 10:45
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-05, 10:45   #3602
Kiwi18
Zadomowienie

GG do Kiwi18

Dzień dobry
Witam sie spod gabinetu ginekologicznego. Dzisiaj znowu przyjmuje ten niedelikatny lekarz

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiwi18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-05, 10:47   #3603
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez parapet Pokaż wiadomość
Trochę wychodzi, że twoja dobije po prostu do 4kg, co nie jest jakieś rzadkie.
Zostało ci chyba 6-7 tyg. teraz ona będzie przybierać 200-250 g na tydzień, więc jeszcze tylko jakieś 1,5 kg Masz po prostu najwcześniejszy termin i jak my piszemy nasze wagi, to ci się wydaje duża.

Marcia, ja pisałam o nosidłach Ale też się trochę pozmieniało w tym temacie. Te ergonomiczne odzwierciedlają pozycję w chuście

Czaro_dziejka, dzięki za podpowiedź. Taniej niż tula
Ano to sie wyjasnilo
Ja jakos nie jestem przekonana do nosidel dla noworodka, pozniej okolo pol roku to ok, pare razy mi sie przydalo. Za to chustowania trzeba sie tez dobrze i poprawnie nauczyc wiec z tym tez raczej nie zaczne. No chyba, ze cos w trakcie mnie skloni to sprobuje

Edytowane przez lelowa
Czas edycji: 2018-01-05 o 10:55
Stary 2018-01-05, 10:53   #3604
Kiwi18
Zadomowienie

GG do Kiwi18

Ja mojej małej nie chustowalam, ani nie nosilam w nosidle, ale ja miałam dziecko anioł

Stary 2018-01-05, 10:55   #3605
lelowa
Zakorzenienie

Podobny temat jak z wielorazowym pieluchowaniem, nie wiem czy ktoras z nas na watku planuje? Na moich grudniowkach to polowa grupy wielopieluchowala.
Stary 2018-01-05, 10:58   #3606
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lelowa Pokaż wiadomość
O wlasnie tak.
Ja sie sugerowalam terminem z usg przy 1 ciazy, a byl ze wzgledu na wage prawie o miesiac szybszy niz z om i lipa, tylko sie za bardzo nastawilam, ze szybciej urodze

Najgorsze dla mnie jest to, ze w moim szpitalu wagi nie sprawdzaja na porodowce, czyli moze byc kloc, a i tak trzeba rodzic, noc chyba ze sie nie uda to szybkie cc. Cos pisalyscie, ze sugeruja sie waga z tego usg 3 trym ale np mnie nikt o to nawet nie zapytal. Teraz chyba umowie sie na prywatne usg jeszcze jakis tydzien przed terminem dla spokoju ducha.
Mi nikt nic nie mowil o wadze, jedynie o starzeniu sie lozyska. Ale tez kojarze ze ktoras z nas tutaj mowila o wadze
Cytat:
Podobny temat jak z wielorazowym pieluchowaniem, nie wiem czy ktoras z nas na watku planuje? Na moich grudniowkach to polowa grupy wielopieluchowala.
Ja totalnie nie znam tematu, nie interesowalam sie tym wiec nie planuje

asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-05, 11:00   #3607
Lunak
Wtajemniczenie

Kiwi, to Ty masz za każdym razem innych lekarzy?

Lelowa, chyba dawno temu był przez krotki czas wielopiechowania na tapecie, ale szybko przepadł.
Ja nie planuje. Miałam z takimi pieluchami odczynienia kilka razy i ja jako mama nie ogarnelabym

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Lunak jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-01-05, 11:03   #3608
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Mecassie - co za imbecyl z tego lekarzam. Dobrze ze drugi byl ok no i chociaz kroplowka Cie wzmocnili a waga chyba nie ma nic wspolnego z tp. To dziecko musi dojrzec fizycznie do porodu, a ze rosnie to jak bedzie duza to pewnie cc Cie zakoncza.

Marcia - no ja sie boje ze Maly wozka bedzie odmawial...bo inaczej na dwor nie wyjde nawet...

Alleyzonme - ahhhh serniczek

A dla Was baciki za polecenie lodow zbankrutuje teraz na nich
Brilliant Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-05, 11:06   #3609
lelowa
Zakorzenienie

Lunak ja tez nie planuje ale ciekawe czy ktoras z naszych mamus chce bo jak na razie nikt nic o tym nie pisze.

Asiula wlasnie mi nigdy nic nie mowi o lozysku. Ciekawe jak to u mnie wyglada, az musze zapytac teraz.

Cytat:
Napisane przez Brilliant Girl Pokaż wiadomość
Mecassie - co za imbecyl z tego lekarzam. Dobrze ze drugi byl ok no i chociaz kroplowka Cie wzmocnili a waga chyba nie ma nic wspolnego z tp. To dziecko musi dojrzec fizycznie do porodu, a ze rosnie to jak bedzie duza to pewnie cc Cie zakoncza.

Marcia - no ja sie boje ze Maly wozka bedzie odmawial...bo inaczej na dwor nie wyjde nawet...

Alleyzonme - ahhhh serniczek

A dla Was baciki za polecenie lodow zbankrutuje teraz na nich
O wlasnie i to tez pamietam, wiekszosc moich dziewczyn na grupie chustonosila i wozki byly raczej malo uzywane, a jednak na pozniejszym etapie nie wyobrazam sobie funkcjonowac bez wozka.
Wszystko oczywiscie jest kwestia indywidualna ale jednak obawy sa.
Stary 2018-01-05, 11:06   #3610
Mecassie
Zakorzenienie

Dziękuję za odpowiedzi będzie gigant dziołcha
Cytat:
A to nawet nie wiem o co chodzi ?

Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-05, 11:13   #3611
alleyezonme
Zakorzenienie

Ale się najadłam tym ciastem
Nie dam rady pracować

Jeśli życie to chwila, wykorzystam tą chwilę - tyle

alleyezonme jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-01-05, 11:13   #3612
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Lunak ja tez nie planuje ale ciekawe czy ktoras z naszych mamus chce bo jak na razie nikt nic o tym nie pisze.

Asiula wlasnie mi nigdy nic nie mowi o lozysku. Ciekawe jak to u mnie wyglada, az musze zapytac teraz.

O wlasnie i to tez pamietam, wiekszosc moich dziewczyn na grupie chustonosila i wozki byly raczej malo uzywane, a jednak na pozniejszym etapie nie wyobrazam sobie funkcjonowac bez wozka.
Wszystko oczywiscie jest kwestia indywidualna ale jednak obawy sa.
Ja chustonoszenie chcialabym ograniczyc do domu zeby miec wolne rece i do krotkich wyjsc np do sklepu po chleb. Nie chce zastepowac wozka chusta glownie ze wzgledu na swoj kregoslup.

Lece do fryzjera bo zaraz bede spozniona!

Stary 2018-01-05, 11:16   #3613
lelowa
Zakorzenienie

Udanych wizyt, zarowno u gina jak i u fryzjera

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Cytat:
Napisane przez alleyezonme Pokaż wiadomość
Ale się najadłam tym ciastem
Nie dam rady pracować
Haha. Teraz w weekend u nas impreza to tez cos upieke Po malu, po malu wraca mi ochota na slodkie wiec albo seromakowiec upichce albo jakis plesniak
Stary 2018-01-05, 11:19   #3614
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja chustonoszenie chcialabym ograniczyc do domu zeby miec wolne rece i do krotkich wyjsc np do sklepu po chleb. Nie chce zastepowac wozka chusta glownie ze wzgledu na swoj kregoslup.

Lece do fryzjera bo zaraz bede spozniona!

Chustowanie powinno wlasnie odciazyc kregoslup. Ale we wozku dziecku najwygodniej ja w domu bede miala jeszcze kolyske wiec mam nadzieje ze za dnia bedzie spal obok nas, ewentualnie na taras sobie wyjdziemy posiedziec
Brilliant Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-05, 11:30   #3615
Kiwi18
Zadomowienie

GG do Kiwi18

Lunak moja ginekolog prowadzaca jest na L4.
I zastępuje ja 2 lekarzy. Jeden konowal, który jest dziś. Wielki lekarz rezydent. Oraz kobietka niby fajna, na moje nieszczęście nie trafiłam na nia
teraz tak siedzę i czekam a chyba z 5 babeczek przede mną.
Wiem tyle, że usg mam 8.02 na 17:10. I wyzyte pewnie dzień później. Hemoglobina troszeczkę sie podniosła. No i w miesiąc przytylam 2 kg. To wszystko wiem od poloznej. Czekam na badanie na fotelu i mądrości tego lekarza. Ciekawe co mi dzis powie.

Stary 2018-01-05, 11:44   #3616
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Napisane przez bloody_marry Pokaż wiadomość
Marcia, ja też mam prawko i nie jeżdżę. Raczej drugiego auta nie planujemy bo mieszkamy teraz w małym miasteczku i wszędzie można dojść. Chociaż ponoć to tylko my mamy takie podejście po przeprowadzce z Wrocka, wszyscy się dziwnie patrzą jak chodzimy gdzieś pieszo a ja chodzę gdzie mogę, czasem np do najdalszej apteki, żeby mieć trochę ruchu.

Wczoraj na FB widziałam fotki koleżanki która urodziła w ciągu miesiąca i nosi dziecko w chuście, takie zawiązane wygląda super, ale jak to zrobić? Obawiam się że u nas na SR nie będzie takich zajęć :/ w ogóle nie ma żadnego planu wiadomego, dopiero na pierwszych zajęciach.

W wielu miastach można znaleźć doradców chustoszenia i oni nauczą w domu (odpłatnie oczywiście) różne wiązania
Ja napewno będę chciała Mała nosić w chuscie, ale nie wiem czy nie dopiero jak się zrobi ciepłej, czyli pewnie od maja

Dzień dobry
Kciuki za dzisiejsze wizyty
My dziś mamy kolejne zajęcia ze SR, tym razem będzie o pierwszej pomocy

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Cytat:
Napisane przez czaro_dziejkaa Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Kurcze, znowu nie mogłam zasnąć dzisiaj :/ Wkurza mnie takie kręcenie się
A nie śpię w ogóle w dzień, wstaje przed 8 i wieczorami jestem dosyć zmęczona. Wy też tak macie?

Ja tak mam niestety, co wieczór przeciągam już pójście spać bo nie mogę zasnąć i się kręce tylko :/ ale nawet jak położę się o północy to i tak przez godzine-poltora się wierce i nie zasne
W ciągu dnia też nie śpię, wstaje koło 9

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-05, 11:57   #3617
Ojoanna29
Zakorzenienie

Moja koleżanka z poprzedniej pracy jest wielką fanką pieluch wielorazowych, nawet co nieco czytałam, bo przeraża mnie ta ilość pieluch i produkcji plastiku, różnych odpadów, ale z drugiej strony ciągle pranie i splukiwanie kupy i czy takie wielorazowki nie przeciekna? Nie będą podrazniac pupy wilgocią? zmiana po każdym siku pewnie byłaby męcząca
41/2018
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-05, 12:14   #3618
lelowa
Zakorzenienie

Joanna ja sie nie znam, na fejsie duzo tych grup wielo, na pewno czesciej przeciekaja niz pampy ale np z odparzeniami dziewczyny mialy mniej problemow niz my pampkowe. Tyle, ze to trzeba sporo na poczatek kupic, te welniane otulacze sa dosc drogie, koszt poczatkowo porownywalny z pampami, a nawet drozej tyle, ze zdrowiej dla pupy. Dla mnie to nadal czarna magia choc przy dziewczynach jak pisaly o tym troche mi sie rozjasnilo.

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Kiwi18 Pokaż wiadomość
I zastępuje ja 2 lekarzy. Jeden konowal, który jest dziś. Wielki lekarz rezydent. Oraz kobietka niby fajna, na moje nieszczęście nie trafiłam na nia
Wiem tyle, że usg mam 8.02 na 17:10. I wyzyte pewnie dzień później. Hemoglobina troszeczkę sie podniosła. No i w miesiąc przytylam 2 kg. To wszystko wiem od poloznej. Czekam na badanie na fotelu i mądrości tego lekarza. Ciekawe co mi dzis powie.

Kciuki i daj znac jak tam po badaniu.
Stary 2018-01-05, 12:20   #3619
Kiwi18
Zadomowienie

GG do Kiwi18

Nadal czekam...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-01-05, 12:23   #3620
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Ych, wróciłam z serwisu AC Fiata, na razie własnym samochodem i mają do mnie przedzwonić kiedy go podstawić bo jednak nie mają teraz mocy przerobowych (to nawet dobrze bo zadzwonił kurier z czymś i będę musiała odebrać z parcel shopu).
W każdym razie facet przewiduje że naprawa potrwa 3 tygodnie A ja wam pokazywałam, że to w sumie jest odrapanie Ale się coś wgniotło na drzwiach i chcą je całe wymienić i polakierować drzwi i resztę.
Najpierw myślałam że nabijają sobie kasę z bezkosztowego AC w PZU ale Mama mi powiedziała że jej też wymieniali całe drzwi i że tak jest szybciej niż klepać No ale jak szybciej jak 3 tygodnie I jeszcze spytałam faceta że nie widać ale jestem w 8 miesiącu (od dziś ) i czy będzie auto zastępcze a on że nie wie czy akurat będą i że w razie czego to ja nie będę potrzebować jakiś czas tego auta A skąd on to akurat wie ?
No w każdym razie pożaliłam się Mamie a ona mówi że tam wpadnie dzisiaj po drodze do szpitala do mojej Teściowej i może coś ugra bo ma tam "znajomych którym dała kiedyś kawę"

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-05, 12:36   #3621
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość
Lunak, Jolinko czuję się sto razy lepiej jeżeli chodzi o głowę ale katar i kichanie zostało. Jakbym wiedziala że dostanę tylko te leki to od razu poszłabym do apteki a nie szwędała się po szpitalach.

Na KTG wszystko było ok, USG też chodź mała znów wyszła większa niż na jej tydzień wypada
Lekarz powiedział że on mnie nie wypisze sam i że nie jest na mnie zły ale doskonale rozumie o co mi chodzi (bo też już byłam poirytowana) i pójdzie opier****ć lekarza na dole który mnie nie zbadał. Bo defakto nie przyszłam z niczym ginekologicznym tylko z objawami grypy, zatok.

Dobrze ze chociaż głową odpuscila, oby katar też szybko przeszedł
I jaka Mała ma teraz wagę?

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-05, 12:37   #3622
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:

Kciukasy za mądrości tego lekarza
Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Pokaż wiadomość
Dobrze ze chociaż głową odpuscila, oby katar też szybko przeszedł
I jaka Mała ma teraz wagę?

2400

Stary 2018-01-05, 12:48   #3623
marcia45
Zadomowienie

Cytat:
Moja teściowa jest przeciwniczką chust bo źle wpływają na kręgosłup i są niezdrowe dla dziecka. Ja już sama nie wiem. Chciałabym głównie ze względu na ewentualne kolki bo czytam wszędzie że to mega pomaga a z drugiej strony chusta to spory wydatek, do tego doradca i jeśli to ma być doraźne to nie wiem czy mam aż taką potrzebę żeby inwestować. No i obawiam się o kręgosłup swój- czy to wytrzyma. Wiem że mój mąż chciałby chustować (chyba dlatego że mu się to po prostu podoba ale nie ma pojęcia o wadach i zaletach)- dzisiaj z nim pogadam czy się decydujemy czy nie. Najchętniej spotkałabym się ze szczerym doradcą już teraz który raz że powie mi na czym to polega i jakie są ewentualne minusy a dwa, że pomoże wybrać chustę a potem spotkałabym się po porodzie.

Ale gigancica
A teściowa na jakiej podstawie tak twierdzi? Nie żebym kwestionowała bardziej z ciekawości. Akurat ja staram się czytać i nauczyłam się nie zawsze we wszystkim ufać pediatra. Trafiłam na takich, którzy doradzali sadzanie dziecka niesiedzacego czy rozszerzanie diety po 4 miesiącu albo na każdy kaszel antybiotyk.
Cytat:
Cos pomylilas. Ja nie pisalam, ze nosidlo chce dla noworodka, wiem, ze chusta jest sto razy lepsza.

To faktycznie maluszki urodzila. Wydaje mi sie, ze waga nie ma nic z terminem, chodzi o gotowosc dziecka, nie raz nie dwa zdarza sie rodzic ponad 5kg.
U mojej nie przewiduje mniej niz 4, a na terminy z usg opierajace sie tylko na wadze w ogole nie zwracam uwagi.
Lelowa rzeczywiście pokrecilam chodziło mi o Parapet. Tobie też coś chciałam odpisać i zamotalam ale mamy podobne zdanie o nosidłach, mnie też mimo że różne nowości reklamują nie przekonują dla malucha. Jak trafia mi się dwa aniołki, co po mojej córce mega wymagającej myślę że jest możliwe to chusty będę używać tylko wtedy jak córka będzie chciała koniecznie w wózku jechać. Bo wózka dla 3 dzieci nie mamy Chusta przydaje się jak nie macie nikogo do pomocy, żeby zerknął na dziecko a wszystko musicie zrobić/załatwić same a dziecko wymagające Zawsze myślę można dokupić;p

Ja na pieluszki wielorazowe się nie porywam

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-05, 13:02   #3624
Kiwi18
Zadomowienie

GG do Kiwi18

Dzis o niebo lepiej niż 2wizyty temu. Delikatnie, bez szaleństw.
Nastepna wizyta jednak szybciej niż po usg. 29.01. Mam jakies pojedyńcze bakterie w moczu, zalecił podmywanie tantum rossa i wymaz na następną wizyte. Krew i mocz standardowo.

Stary 2018-01-05, 13:03   #3625
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
A teściowa na jakiej podstawie tak twierdzi? Nie żebym kwestionowała bardziej z ciekawości. Akurat ja staram się czytać i nauczyłam się nie zawsze we wszystkim ufać pediatra. Trafiłam na takich, którzy doradzali sadzanie dziecka niesiedzacego czy rozszerzanie diety po 4 miesiącu albo na każdy kaszel antybiotyk.

Lelowa rzeczywiście pokrecilam chodziło mi o Parapet. Tobie też coś chciałam odpisać i zamotalam ale mamy podobne zdanie o nosidłach, mnie też mimo że różne nowości reklamują nie przekonują dla malucha. Jak trafia mi się dwa aniołki, co po mojej córce mega wymagającej myślę że jest możliwe to chusty będę używać tylko wtedy jak córka będzie chciała koniecznie w wózku jechać. Bo wózka dla 3 dzieci nie mamy Chusta przydaje się jak nie macie nikogo do pomocy, żeby zerknął na dziecko a wszystko musicie zrobić/załatwić same a dziecko wymagające Zawsze myślę można dokupić;p

Ja na pieluszki wielorazowe się nie porywam

Ja z nia osobiscie tematu nie zglebialam, moj maz z nia rozmawial ale nie wiem czy mu wylozyla temat czy tylko wspomniala. Pewnie gdzies z nia to porusze wiec dam znac. Na razie nie sugeruje sie tym co mowi bo nie wiem czy nie ma w tej kwestii troche... konserwatywnego podejscia- w koncu skad moze wiedziec jak wyglada chustonoszenie. Lekarz lekarzem ale tez nie zna sie na wszystkim zwiazanym z dziecmi. W tej kwestii bardziej bym zaufala fizjoterapeucie niz pediatrze jakiemukolwiek. A mam ksiazke Pawla Zawitkowskiego (fizjoterapeuty) ktory chustonoszenie jak najbardziej poleca.

Zrobilam zakupy bo sobie uswiadomilam ze jutro sklepy nieczynne a nic na obiad nie mam przewidziane. Teraz zjem i ogarniam mieszkanie bo cos mi sie czas skurczyl

Stary 2018-01-05, 13:07   #3626
Kiwi18
Zadomowienie

GG do Kiwi18

Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość
Kciukasy za mądrości tego lekarza

2400

Piekna waga
Ciekawe ile mój mały waży

Stary 2018-01-05, 13:09   #3627
bloody_marry
Rozeznanie

Wielorazowe pieluszki to chyba jedyny element zajmowania się noworodkiem który moja mama czy teściowa wspominają jako dramat ciągłe pranie, gotowanie, suszenie. Jeśli dziecko miałoby jakieś alergie to może bym wtedy rozważyła. Ale nie dla zdrowego dziecka. Staram się chemię ograniczać, np. nie będę używać żadnych kosmetyków do kąpieli, tylko mąka ziemniaczana i olej migdałowy. Oczywiście jeśli nie będzie żadnych problemów ze skórą. Ale pieluszki wielorazowe to dla mnie luksus naszych czasów i nie chciałabym się cofać

bloody_marry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-05, 13:10   #3628
Mecassie
Zakorzenienie

Jestem lekko chora na umyśle... pisałam wam o tej wadze małej i od razu skojarzyło mi się z tą piosenką
https://youtu.be/eP5wNDeGqLk

Pojemność 2400 - zawszeeeee chciałem mieć takie coooś :cwaniak:

Edytowane przez Mecassie
Czas edycji: 2018-01-05 o 13:11
Stary 2018-01-05, 13:13   #3629
parapet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Ych, wróciłam z serwisu AC Fiata, na razie własnym samochodem i mają do mnie przedzwonić kiedy go podstawić bo jednak nie mają teraz mocy przerobowych (to nawet dobrze bo zadzwonił kurier z czymś i będę musiała odebrać z parcel shopu).
W każdym razie facet przewiduje że naprawa potrwa 3 tygodnie A ja wam pokazywałam, że to w sumie jest odrapanie Ale się coś wgniotło na drzwiach i chcą je całe wymienić i polakierować drzwi i resztę.
Najpierw myślałam że nabijają sobie kasę z bezkosztowego AC w PZU ale Mama mi powiedziała że jej też wymieniali całe drzwi i że tak jest szybciej niż klepać No ale jak szybciej jak 3 tygodnie I jeszcze spytałam faceta że nie widać ale jestem w 8 miesiącu (od dziś ) i czy będzie auto zastępcze a on że nie wie czy akurat będą i że w razie czego to ja nie będę potrzebować jakiś czas tego auta A skąd on to akurat wie ?
No w każdym razie pożaliłam się Mamie a ona mówi że tam wpadnie dzisiaj po drodze do szpitala do mojej Teściowej i może coś ugra bo ma tam "znajomych którym dała kiedyś kawę"
Dobrze, że wam tony szpachli na to nie nawalą

Cytat:
Dzis o niebo lepiej niż 2wizyty temu. Delikatnie, bez szaleństw.
Nastepna wizyta jednak szybciej niż po usg. 29.01. Mam jakies pojedyńcze bakterie w moczu, zalecił podmywanie tantum rossa i wymaz na następną wizyte. Krew i mocz standardowo.
Oj, to chyba doktor miał ostatnio słaby humor Wcześniejsze usg zawsze miło widziane

Cytat:
Ja z nia osobiscie tematu nie zglebialam, moj maz z nia rozmawial ale nie wiem czy mu wylozyla temat czy tylko wspomniala. Pewnie gdzies z nia to porusze wiec dam znac. Na razie nie sugeruje sie tym co mowi bo nie wiem czy nie ma w tej kwestii troche... konserwatywnego podejscia- w koncu skad moze wiedziec jak wyglada chustonoszenie. Lekarz lekarzem ale tez nie zna sie na wszystkim zwiazanym z dziecmi. W tej kwestii bardziej bym zaufala fizjoterapeucie niz pediatrze jakiemukolwiek. A mam ksiazke Pawla Zawitkowskiego (fizjoterapeuty) ktory chustonoszenie jak najbardziej poleca.
Asiu, ostatnio na warsztatach z nim on się od tych chust trochę odcinał. Zaznaczał, że są po to, żeby przenieść dziecko z punktu a do b, a nie nosić

Tak, tak, jutro zamknięte, a dziś kolejki
parapet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-05, 13:16   #3630
FallenAnn
Rozeznanie

Zaraz Was będę nadrabiać.
Po wtorkowej wizycie okazało się że wszystkie badania mam spoko, bakterii nie ma w moczu, mały mi uciska pęcherz. Nie obejrzałam nic konkretnego na usg bo tylko rzucił okiem gdzie on jest- główka do góry i właśnie pupa na pęcherzu.
Na usg 3trym umówiona jestem na 22.01- jest to początek 33 tygodnia, położna powiedziała że robi się do 34. W 32 niby dzieć jest mniejszy i lepiej widać ale już nie było terminów.
Pomimo że mam l4 byłam jeszcze na kilka godzin w pracy i w poniedziałek też muszę iść...
Nasze auto okazało się nieopłacalne w naprawie, sciagnelismy je laweta z Krakowa i sprzedamy jako uszkodzone...
W dwa dni udało nam się kupić nowe. Nie ukrywam, że całkiem to nadszarpnelo nasz domowy budżet, ale bez auta to jak bez ręki....

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości