|
|
#3601 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 6
Cytat:
Ja sie sugerowalam terminem z usg przy 1 ciazy, a byl ze wzgledu na wage prawie o miesiac szybszy niz z om i lipa, tylko sie za bardzo nastawilam, ze szybciej urodze Najgorsze dla mnie jest to, ze w moim szpitalu wagi nie sprawdzaja na porodowce, czyli moze byc kloc, a i tak trzeba rodzic, noc chyba ze sie nie uda to szybkie cc. Cos pisalyscie, ze sugeruja sie waga z tego usg 3 trym ale np mnie nikt o to nawet nie zapytal. Teraz chyba umowie sie na prywatne usg jeszcze jakis tydzien przed terminem dla spokoju ducha. Edytowane przez lelowa Czas edycji: 2018-01-05 o 10:45 |
|
|
|
|
#3602 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Witam sie spod gabinetu ginekologicznego. Dzisiaj znowu przyjmuje ten niedelikatny lekarz ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jakos nie jestem przekonana do nosidel dla noworodka, pozniej okolo pol roku to ok, pare razy mi sie przydalo. Za to chustowania trzeba sie tez dobrze i poprawnie nauczyc wiec z tym tez raczej nie zaczne. No chyba, ze cos w trakcie mnie skloni to sprobuje
Edytowane przez lelowa Czas edycji: 2018-01-05 o 10:55 |
|
|
|
|
#3604 |
|
Zadomowienie
|
Ja mojej małej nie chustowalam, ani nie nosilam w nosidle, ale ja miałam dziecko anioł
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3605 |
|
Zakorzenienie
|
Podobny temat jak z wielorazowym pieluchowaniem, nie wiem czy ktoras z nas na watku planuje? Na moich grudniowkach to polowa grupy wielopieluchowala.
|
|
|
|
#3606 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#3607 |
|
Wtajemniczenie
|
Kiwi, to Ty masz za każdym razem innych lekarzy?
Lelowa, chyba dawno temu był przez krotki czas wielopiechowania na tapecie, ale szybko przepadł. Ja nie planuje. Miałam z takimi pieluchami odczynienia kilka razy i ja jako mama nie ogarnelabym Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3608 |
|
Wtajemniczenie
|
Mecassie - co za imbecyl z tego lekarzam. Dobrze ze drugi byl ok
no i chociaz kroplowka Cie wzmocnili Marcia - no ja sie boje ze Maly wozka bedzie odmawial...bo inaczej na dwor nie wyjde nawet... Alleyzonme - ahhhh serniczek A dla Was baciki za polecenie lodow
|
|
|
|
#3609 | |
|
Zakorzenienie
|
Lunak ja tez nie planuje ale ciekawe czy ktoras z naszych mamus chce bo jak na razie nikt nic o tym nie pisze.
Asiula wlasnie mi nigdy nic nie mowi o lozysku. Ciekawe jak to u mnie wyglada, az musze zapytac teraz. Cytat:
Wszystko oczywiscie jest kwestia indywidualna ale jednak obawy sa. |
|
|
|
|
#3610 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za odpowiedzi
Cytat:
|
|
|
|
#3612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lece do fryzjera bo zaraz bede spozniona! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3613 |
|
Zakorzenienie
|
Udanych wizyt, zarowno u gina jak i u fryzjera
![]() ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Haha. Teraz w weekend u nas impreza to tez cos upieke Po malu, po malu wraca mi ochota na slodkie wiec albo seromakowiec upichce albo jakis plesniak
|
|
|
|
#3614 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja w domu bede miala jeszcze kolyske wiec mam nadzieje ze za dnia bedzie spal obok nas, ewentualnie na taras sobie wyjdziemy posiedziec
|
|
|
|
|
#3615 |
|
Zadomowienie
|
Lunak moja ginekolog prowadzaca jest na L4.
I zastępuje ja 2 lekarzy. Jeden konowal, który jest dziś. Wielki lekarz rezydent. Oraz kobietka niby fajna, na moje nieszczęście nie trafiłam na nia teraz tak siedzę i czekam a chyba z 5 babeczek przede mną. Wiem tyle, że usg mam 8.02 na 17:10. I wyzyte pewnie dzień później. Hemoglobina troszeczkę sie podniosła. No i w miesiąc przytylam 2 kg. To wszystko wiem od poloznej. Czekam na badanie na fotelu i mądrości tego lekarza. Ciekawe co mi dzis powie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3616 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja napewno będę chciała Mała nosić w chuscie, ale nie wiem czy nie dopiero jak się zrobi ciepłej, czyli pewnie od maja ![]() Dzień dobry Kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() My dziś mamy kolejne zajęcia ze SR, tym razem będzie o pierwszej pomocy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Cytat:
![]() W ciągu dnia też nie śpię, wstaje koło 9 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3617 |
|
Zakorzenienie
|
Moja koleżanka z poprzedniej pracy jest wielką fanką pieluch wielorazowych, nawet co nieco czytałam, bo przeraża mnie ta ilość pieluch i produkcji plastiku, różnych odpadów, ale z drugiej strony ciągle pranie i splukiwanie kupy
i czy takie wielorazowki nie przeciekna? Nie będą podrazniac pupy wilgocią? zmiana po każdym siku pewnie byłaby męcząca
|
|
#3618 | |
|
Zakorzenienie
|
Joanna ja sie nie znam, na fejsie duzo tych grup wielo, na pewno czesciej przeciekaja niz pampy ale np z odparzeniami dziewczyny mialy mniej problemow niz my pampkowe. Tyle, ze to trzeba sporo na poczatek kupic, te welniane otulacze sa dosc drogie, koszt poczatkowo porownywalny z pampami, a nawet drozej tyle, ze zdrowiej dla pupy. Dla mnie to nadal czarna magia choc przy dziewczynach jak pisaly o tym troche mi sie rozjasnilo.
---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3619 |
|
Zadomowienie
|
Nadal czekam...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3620 |
|
Zakorzenienie
|
Ych, wróciłam z serwisu AC Fiata, na razie własnym samochodem i mają do mnie przedzwonić kiedy go podstawić bo jednak nie mają teraz mocy przerobowych (to nawet dobrze bo zadzwonił kurier z czymś
i będę musiała odebrać z parcel shopu). W każdym razie facet przewiduje że naprawa potrwa 3 tygodnie A ja wam pokazywałam, że to w sumie jest odrapanie Ale się coś wgniotło na drzwiach i chcą je całe wymienić i polakierować drzwi i resztę. Najpierw myślałam że nabijają sobie kasę z bezkosztowego AC w PZU ale Mama mi powiedziała że jej też wymieniali całe drzwi i że tak jest szybciej niż klepać No ale jak szybciej jak 3 tygodnie I jeszcze spytałam faceta że nie widać ale jestem w 8 miesiącu (od dziś ) i czy będzie auto zastępcze a on że nie wie czy akurat będą i że w razie czego to ja nie będę potrzebować jakiś czas tego auta A skąd on to akurat wie ? No w każdym razie pożaliłam się Mamie a ona mówi że tam wpadnie dzisiaj po drodze do szpitala do mojej Teściowej i może coś ugra bo ma tam "znajomych którym dała kiedyś kawę"
|
|
|
|
#3621 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jaka Mała ma teraz wagę? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3622 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#3623 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ale mamy podobne zdanie o nosidłach, mnie też mimo że różne nowości reklamują nie przekonują dla malucha. Jak trafia mi się dwa aniołki, co po mojej córce mega wymagającej myślę że jest możliwe to chusty będę używać tylko wtedy jak córka będzie chciała koniecznie w wózku jechać. Bo wózka dla 3 dzieci nie mamy Chusta przydaje się jak nie macie nikogo do pomocy, żeby zerknął na dziecko a wszystko musicie zrobić/załatwić same a dziecko wymagające Zawsze myślę można dokupić;pJa na pieluszki wielorazowe się nie porywam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam 7.7.2012 godz 17 7.3.2015 moje druga miłość Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
||
|
|
|
#3624 |
|
Zadomowienie
|
Dzis o niebo lepiej niż 2wizyty temu. Delikatnie, bez szaleństw.
Nastepna wizyta jednak szybciej niż po usg. 29.01. Mam jakies pojedyńcze bakterie w moczu, zalecił podmywanie tantum rossa i wymaz na następną wizyte. Krew i mocz standardowo. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zrobilam zakupy bo sobie uswiadomilam ze jutro sklepy nieczynne a nic na obiad nie mam przewidziane. Teraz zjem i ogarniam mieszkanie bo cos mi sie czas skurczyl Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3626 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ciekawe ile mój mały waży ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3627 |
|
Rozeznanie
|
Wielorazowe pieluszki to chyba jedyny element zajmowania się noworodkiem który moja mama czy teściowa wspominają jako dramat
ciągłe pranie, gotowanie, suszenie. Jeśli dziecko miałoby jakieś alergie to może bym wtedy rozważyła. Ale nie dla zdrowego dziecka. Staram się chemię ograniczać, np. nie będę używać żadnych kosmetyków do kąpieli, tylko mąka ziemniaczana i olej migdałowy. Oczywiście jeśli nie będzie żadnych problemów ze skórą. Ale pieluszki wielorazowe to dla mnie luksus naszych czasów i nie chciałabym się cofać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3628 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem lekko chora na umyśle... pisałam wam o tej wadze małej i od razu skojarzyło mi się z tą piosenką
https://youtu.be/eP5wNDeGqLk Pojemność 2400 - zawszeeeee chciałem mieć takie coooś :cwaniak: Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Mecassie Czas edycji: 2018-01-05 o 13:11 |
|
|
|
#3629 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wcześniejsze usg zawsze miło widziane![]() Cytat:
Tak, tak, jutro zamknięte, a dziś kolejki
|
|||
|
|
|
#3630 |
|
Rozeznanie
|
Zaraz Was będę nadrabiać.
Po wtorkowej wizycie okazało się że wszystkie badania mam spoko, bakterii nie ma w moczu, mały mi uciska pęcherz. Nie obejrzałam nic konkretnego na usg bo tylko rzucił okiem gdzie on jest- główka do góry i właśnie pupa na pęcherzu. Na usg 3trym umówiona jestem na 22.01- jest to początek 33 tygodnia, położna powiedziała że robi się do 34. W 32 niby dzieć jest mniejszy i lepiej widać ale już nie było terminów. Pomimo że mam l4 byłam jeszcze na kilka godzin w pracy i w poniedziałek też muszę iść... Nasze auto okazało się nieopłacalne w naprawie, sciagnelismy je laweta z Krakowa i sprzedamy jako uszkodzone... W dwa dni udało nam się kupić nowe. Nie ukrywam, że całkiem to nadszarpnelo nasz domowy budżet, ale bez auta to jak bez ręki.... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:41.

Ale najprędzej przy dużej wadze to będzie cesarka. O to też zapytam swojej gin czy jak będzie mega duży to mogą wywołać wcześniej czy po prostu robią cc w terminie.

Masz po prostu najwcześniejszy termin i jak my piszemy nasze wagi, to ci się wydaje duża.

Po malu, po malu wraca mi ochota na slodkie wiec albo seromakowiec upichce albo jakis plesniak

i czy takie wielorazowki nie przeciekna? Nie będą podrazniac pupy wilgocią?
zmiana po każdym siku pewnie byłaby męcząca
A ja wam pokazywałam, że to w sumie jest odrapanie
A skąd on to akurat wie ?
13.03.2008
ciągłe pranie, gotowanie, suszenie. Jeśli dziecko miałoby jakieś alergie to może bym wtedy rozważyła. Ale nie dla zdrowego dziecka. Staram się chemię ograniczać, np. nie będę używać żadnych kosmetyków do kąpieli, tylko mąka ziemniaczana i olej migdałowy. Oczywiście jeśli nie będzie żadnych problemów ze skórą. Ale pieluszki wielorazowe to dla mnie luksus naszych czasów i nie chciałabym się cofać