Mamusie marcowe 2018 cz. 6 - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-01-05, 09:48   #3571
Koma1002
Zadomowienie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 6

Cytat:
Napisane przez czaro_dziejkaa Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Kurcze, znowu nie mogłam zasnąć dzisiaj :/ Wkurza mnie takie kręcenie się
A nie śpię w ogóle w dzień, wstaje przed 8 i wieczorami jestem dosyć zmęczona. Wy też tak macie?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Boże, ja tak mam. Dziś zasnelam przed 4, a od 8 oglądam dzień dobry TVN i TVN style...planuję wziąć antybiotyk i się położyć jeszcze, bo będę jak zombie. Najgorsze jest to, że pomimo "sennosci" wcale zasnąć nie mogę...czasami z bólu 😐 ech, zmęczona jestem

Koma1002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-05, 09:50   #3572
Mecassie
Zakorzenienie

Lunak, Jolinko czuję się sto razy lepiej jeżeli chodzi o głowę ale katar i kichanie zostało. Jakbym wiedziala że dostanę tylko te leki to od razu poszłabym do apteki a nie szwędała się po szpitalach.

Na KTG wszystko było ok, USG też chodź mała znów wyszła większa niż na jej tydzień wypada
Lekarz powiedział że on mnie nie wypisze sam i że nie jest na mnie zły ale doskonale rozumie o co mi chodzi (bo też już byłam poirytowana) i pójdzie opier****ć lekarza na dole który mnie nie zbadał. Bo defakto nie przyszłam z niczym ginekologicznym tylko z objawami grypy, zatok.

Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-05, 09:51   #3573
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość
Dzień dobry, wczoraj wieczór koszmar. Mega mnie ta głowa bolała to pojechałam na dyżur żeby mi coś dali bo rano w przychodni tysiąc ludzi i nie chciałam tam iść. W przychodni nocnej odesłali mnie na IP a z IP bez badania przyjęli na szpital wszystko trwało 4h ! Byłam mega poirytowana. Dostałam kroplówkę na twardy brzuch i zwykły paracetamol na głowę. Wypisałam się na żądanie. Jeszcze miałam pogadankę z lekarzem o tym czemu z przychodni bez badania odeslałi mnie do szpitala. Mega kicha

A z tym "czopem" coś wiadomo więcej?

Stary 2018-01-05, 09:52   #3574
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koma1002 Pokaż wiadomość
Boże, ja tak mam. Dziś zasnelam przed 4, a od 8 oglądam dzień dobry TVN i TVN style...planuję wziąć antybiotyk i się położyć jeszcze, bo będę jak zombie. Najgorsze jest to, że pomimo "sennosci" wcale zasnąć nie mogę...czasami z bólu 😐 ech, zmęczona jestem

Odpocznij może włącz mega nudny program, antybiotyk i luli

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

Cytat:
A z tym "czopem" coś wiadomo więcej?

Powiedziałam mu o tym ale zbadał że szyjka jest ok

Stary 2018-01-05, 09:54   #3575
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Cytat:
Boże, ja tak mam. Dziś zasnelam przed 4, a od 8 oglądam dzień dobry TVN i TVN style...planuję wziąć antybiotyk i się położyć jeszcze, bo będę jak zombie. Najgorsze jest to, że pomimo "sennosci" wcale zasnąć nie mogę...czasami z bólu ech, zmęczona jestem

Mam wrażenie, że nasze ciążę przebiegają praktycznie identyko
Z tym że ja nadal wymiotuje. Właśnie wyszłam z wc

czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-05, 09:55   #3576
lelowa
Zakorzenienie

Ja tez nie moge spac, przez to ciagle wstawanie na siku. Malej ida piatki i tez sie czesto budzi z placzem wiec wybudzam sie z 7 razy, wstaje przed 7 albo troche po i jestem okropnie niewyspana.

Edytowane przez lelowa
Czas edycji: 2018-01-05 o 09:56
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-05, 10:01   #3577
parapet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _Selina_ Pokaż wiadomość
Dzisiejsze wizyty za nami. Padam. Diabetolog dała nam glukometr, książeczki itd, ale powiedziała, że w naszej sytuacji powinnam się zgłosić do przychodni przyszpitalnej. Kolejne wizyty, kolejni lekarze, poszłam prywatnie, a i tak muszę zdobyć skierowanie, żeby pójść tym razem już państwowo...
Dasz radę dla malutkiej

Cytat:
Napisane przez Pannkaka Pokaż wiadomość
Ledwo nadrabiam, dzis wzielam dzien wolny, zeby na spokojnie pojsc na wizyte do poloznej, pospedzac jeszcze czas z corka jak przedszkole zamkniete, myslalam, ze odpoczne. Po poludniu zrobilo mi sie strasznie slabo, najpierw sie przespalam, a potem meza uprzedzilam, zeby mnie obserwowal, bo momentami mialam bialo przed oczami. Troche odpoczelam, wypilam mase wody i sie poprawilo. U malucha na szczescie wszystko ok, rusza sie az za mocno, jak mnie kopnie to czasem nawet krzykne... Znowu siedzi glowa w dol i znowu spojenie lonowe mi dokucza. Chce juz marzec

Cytat:
Napisane przez alleyezonme Pokaż wiadomość
A! Dzisiaj w nocy urodziła moja przyjaciółka Kolejna kilkanaście dni przed terminem
Ale fajnie, będziecie mieć się z kim spotykać i bawić

Cytat:
Napisane przez bloody_marry Pokaż wiadomość
Wczoraj na FB widziałam fotki koleżanki która urodziła w ciągu miesiąca i nosi dziecko w chuście, takie zawiązane wygląda super, ale jak to zrobić? Obawiam się że u nas na SR nie będzie takich zajęć :/ w ogóle nie ma żadnego planu wiadomego, dopiero na pierwszych zajęciach.
Na youtube możesz sobie obejrzeć jak wiązać, żeby się zorientować, czy się czujesz na siłach. Takie pierwsze popularne wiązanie, to jest kangurek. Jak wpiszesz "kangurek chusta", to ci wyskoczy sporo filmików.
Zalecają niby zamówić doradcę chustowania, jak już bobas jest, bo inaczej jest przywiązać lalkę, a inaczej dziecko.

Opinie co do chust są bardzo sprzeczne. Nawet fizjoterapeuci są różnego zdania. Z jednej strony nie powinno się pionizować tak małego dziecka i podobno nieprawidłowo zasupłaną chustą można zrobić krzywdę. W chuście można tylko dziecko przenieść, a nie nosić itp.
Z drugiej strony jak dziecko ma kolki, to jest potrzebna pionowa pozycja, żeby się w tam poprzesuwało.

Powiem ci, że sama najpierw byłam mega za, teraz mam coraz więcej wątpliwości.

Póki co zapoznaję się nosidłami typu tula lub babybjorn, dzięki którym bez tego całego zachodu z wiązaniem dziecko masz w podobnej pozycji (podciągnięte bioderka, zabezpieczona szyjka).
Ale myślę, że poczekam, jak będą kolki, to wtedy coś kliknę

Cytat:
Napisane przez karolka_boroweczka Pokaż wiadomość
U nas też się zmiany szykują, mąż dostał propozycję pracy. Niby tylko 3 popołudnia, ale z pracą którą już ma, to nie będzie miał w tygodniu żadnego wolnego wieczoru, a w weekendy będzie wracać koło 16. Więc będziemy z synkiem sami. Mam nadzieję że to kąpanie i wszystko inne jakoś ogarnę. Obym zaczęła rodzić w nocy ��
Oby się te 3 popołudnia jakoś dobrze ułożyły z terminem

Cytat:
Dzień dobry, wczoraj wieczór koszmar. Mega mnie ta głowa bolała to pojechałam na dyżur żeby mi coś dali bo rano w przychodni tysiąc ludzi i nie chciałam tam iść. W przychodni nocnej odesłali mnie na IP a z IP bez badania przyjęli na szpital wszystko trwało 4h ! Byłam mega poirytowana. Dostałam kroplówkę na twardy brzuch i zwykły paracetamol na głowę. Wypisałam się na żądanie. Jeszcze miałam pogadankę z lekarzem o tym czemu z przychodni bez badania odeslałi mnie do szpitala. Mega kicha
Ile u was miejsc w tym szpitalu, że zawsze z ostrego dyżuru sru na oddział.

Edytowane przez parapet
Czas edycji: 2018-01-05 o 10:02
parapet jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-01-05, 10:04   #3578
Mecassie
Zakorzenienie

Idę robić kawę i się ogarnąć bo od powrotu nawet nie miałam siły żeby włosy umyć... dobrze że dzisiaj "póki co" jest lepiej

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

Cytat:
Napisane przez parapet Pokaż wiadomość

Ile u was miejsc w tym szpitalu, że zawsze z ostrego dyżuru sru na oddział. Machnęli ci chociaż usg?
No ja nie wiem jeszcze ani razu nie zbadali mnie na sorze... od razu oddział. Szpital ma trochę kiepskie opinie może się boją ? usg było mała około 2400 waży ale sprzęt szpitalny może pokłamac a 100 gram w tą czy w tamtą to dość dużo

Stary 2018-01-05, 10:05   #3579
lelowa
Zakorzenienie

Parapet masz sporo racji. Nieumiejetne wiazanie moze narobic kuku dziecku ale jak ktos dobrze ogarnie to wtedy nic sie zlego nie moze dziecku stac, a potrzeba bliskosci i ciepla zaspokojona w 100%
Ja bym chciala chustowac ale jakos boje sie tego, no i tak jak slysze dzieci kolezanek ktore chustowaly nie spaly w lozeczkach albo byly z tym spore problemy, a ja jednak bym chciala zeby mala miala swoje miesjce bo nie chce spania z dzieckiem, po pierwsze nie umiem wtedy siw wyspac bo sie boje przygniecenia itp no i potem trudniej odzwyczaic. Pewnie nie zawsze jest taki problem ale jakos to mi utkwilo.
Stary 2018-01-05, 10:07   #3580
parapet
Zadomowienie

Cytat:
No ja nie wiem jeszcze ani razu nie zbadali mnie na sorze... od razu oddział. Szpital ma trochę kiepskie opinie może się boją ? usg było mała około 2400 waży ale sprzęt szpitalny może pokłamac a 100 gram w tą czy w tamtą to dość dużo
Ja nie wiem co oni mają za sprzęt, przecież oszaleć można. Najpierw na początku ciąży zarodka i serduszka nie mogli dojrzeć i aż wychodziło, że to jakieś niemożliwe, a teraz wychodzi na to, że jednak coś tam było, skoro Mała większa
Stary 2018-01-05, 10:07   #3581
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czaro_dziejkaa Pokaż wiadomość
Mam wrażenie, że nasze ciążę przebiegają praktycznie identyko
Z tym że ja nadal wymiotuje. Właśnie wyszłam z wc

Ja od pamiętnego wieczoru sylwestrowego, kiedy to zalatwilam łazienkę teściowej, wymiotujac kolacją, która przygotowała, nie wymiotowalam...ale spokojnie, daje sobie jeszcze dwa, trzy dni wolnego i znajdzie się produkt, który mi nie podpasuje...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-01-05, 10:08   #3582
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Idę robić kawę i się ogarnąć bo od powrotu nawet nie miałam siły żeby włosy umyć... dobrze że dzisiaj "póki co" jest lepiej

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

Duzo malutka wazy ale termin tez masz jeden z pierwszych to chyba tak powinno byc
Wedlug mojej apki moja powinna wazyc 1800g wiec tez nie malo, w czwartek sie dowiem dokladnie
Dobrze, ze choc potwierdzili, ze z szyjka ok i to nie byl czop.
Stary 2018-01-05, 10:08   #3583
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Odpocznij może włącz mega nudny program, antybiotyk i luli

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

Powiedziałam mu o tym ale zbadał że szyjka jest ok

No, to są przynajmniej dobre wieści!!

Stary 2018-01-05, 10:10   #3584
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Ja z góry zakładam że coś źle zawiążę i nie chcę używać chusty, tym bardziej dla dziecka, które nie siedzi Ale może skusi mnie nosidło ergonomiczne

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-05, 10:10   #3585
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie wiem co oni mają za sprzęt, przecież oszaleć można. Najpierw na początku ciąży zarodka i serduszka nie mogli dojrzeć i aż wychodziło, że to jakieś niemożliwe, a teraz wychodzi na to, że jednak coś tam było, skoro Mała większa
Sprzęt wygląda "nie aż tak źle" dużo gorszy widziałam w przychodni kiedyś ale wiesz oni to na odwal mierzą na takich jednorazowych pomiarach. A lekarz prowadzący jednak chyba zawsze dokładniej.
Aczkolwiek trafiłam na świetnego lekarza wczoraj. Prowadził ciążę mojej bratowej i odbierał jej poród razem z moim ginem (zazdro) najlepszy team!

Stary 2018-01-05, 10:11   #3586
marcia45
Zadomowienie

Lelowa ale nosidło można dopiero jak dziecko siedzi czyli ok 6 miesiąca a kolki zazwyczaj koło 3 mijają, pediatrzy z którymi się spotkałam twierdzili że jak są po 3 miesiącu to już nie kolki. Tula spoko o babybjorn czytałam bardzo zle opinie.

Ja chustę przeprosiłam jak moje dziecię po 5 min wózka wpadało w płacze z bezdechem a jak nie masz nikogo żeby dziecko zostawić to musisz czasem wyjść z domu nawet pomijając sam fakt że warto spacerować. Więc usypialam w chuście na spacerze i delikatnie przekladalam do wózka. Niestety sporo jest dzieci z alergią na wózek za to jako 3 latka wózek pokochała jak jej babcia powiedziała że zaraz będą dzidziusie i ona w wózku już jeździć nie będzie mogła

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-05, 10:12   #3587
kasia6713
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Dolly Pokaż wiadomość
To ja powinnam urodzić już jakieś 2 msc temu 😉 w tym tygodniu znów mi się częściej spina... A już było lepiej po tych no spach i mg... Ale chyba nie jest to reguralne. Ani bolesne. Nie chcę jeszcze rodzić 😂
spokojnie, mi lekarka powiedziała, że trzeba to monitorować częściej niż raz na miesiąc, bo MOŻE być to objawem porodu, ale nie musi
kasia6713 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-05, 10:13   #3588
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Dasz radę dla malutkiej

Na youtube możesz sobie obejrzeć jak wiązać, żeby się zorientować, czy się czujesz na siłach. Takie pierwsze popularne wiązanie, to jest kangurek. Jak wpiszesz "kangurek chusta", to ci wyskoczy sporo filmików.
Zalecają niby zamówić doradcę chustowania, jak już bobas jest, bo inaczej jest przywiązać lalkę, a inaczej dziecko.

Opinie co do chust są bardzo sprzeczne. Nawet fizjoterapeuci są różnego zdania. Z jednej strony nie powinno się pionizować tak małego dziecka i podobno nieprawidłowo zasupłaną chustą można zrobić krzywdę. W chuście można tylko dziecko przenieść, a nie nosić itp.
Z drugiej strony jak dziecko ma kolki, to jest potrzebna pionowa pozycja, żeby się w tam poprzesuwało.

Póki co zapoznaję się nosidłami typu tula lub babybjorn, dzięki którym bez tego całego zachodu z wiązaniem dziecko masz w podobnej pozycji (podciągnięte bioderka, zabezpieczona szyjka).

Moja teściowa jest przeciwniczką chust bo źle wpływają na kręgosłup i są niezdrowe dla dziecka. Ja już sama nie wiem. Chciałabym głównie ze względu na ewentualne kolki bo czytam wszędzie że to mega pomaga a z drugiej strony chusta to spory wydatek, do tego doradca i jeśli to ma być doraźne to nie wiem czy mam aż taką potrzebę żeby inwestować. No i obawiam się o kręgosłup swój- czy to wytrzyma. Wiem że mój mąż chciałby chustować (chyba dlatego że mu się to po prostu podoba ale nie ma pojęcia o wadach i zaletach)- dzisiaj z nim pogadam czy się decydujemy czy nie. Najchętniej spotkałabym się ze szczerym doradcą już teraz który raz że powie mi na czym to polega i jakie są ewentualne minusy a dwa, że pomoże wybrać chustę a potem spotkałabym się po porodzie.

Cytat:

Ale gigancica
asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-05, 10:15   #3589
kasia6713
Zakorzenienie

Cytat:
W domu jak jestem i cały czas coś robię to mi twardnieje, faktycznie. Swój pokój i sypialnie mam na piętrze, ale kuchnie i póki co łazienkę na dole więc kursuje w jedną i drugą stronę...jak byłam w szpitalu, głównie leżałam, bo źle się czułam, wychodziłam tylko do toalety i na spacery po oddziale to nie twardnial wcale...ale będę na wizycie we wtorek to powiem lekarzowi i to. Najważniejsze, że tego, co piszesz, że nie jest to regularne. Na ktg skurcze mi wychodziły, ale tylko takie minimalne, wszystko jak powinno być.

Ooo, chyba się wygadalam 😁

Bresso bardzo mi się podoba, w realu prezentuje się naprawdę elegancko. Mi się podobał taki w szarosciach. I to pikowanie 😉

oooo, to koniecznie daj znać co Ci powie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-01-05, 10:16   #3590
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Cytat:
Dasz radę dla malutkiej

Zerknij sobie na nosidła Marsupi. To są ergonomiczne nosidła, ja mam i jestem zadowolona chociaż nie nosiłam młodego często. Pewnie na jakiś wyjazdach by się bardziej przydało. Kupiłam tak w razie w
Do chusty się jakoś nie mogłam przekonać.

Cytat:
Ja od pamiętnego wieczoru sylwestrowego, kiedy to zalatwilam łazienkę teściowej, wymiotujac kolacją, która przygotowała, nie wymiotowalam...ale spokojnie, daje sobie jeszcze dwa, trzy dni wolnego i znajdzie się produkt, który mi nie podpasuje...

Oby nie.

Edytowane przez czaro_dziejkaa
Czas edycji: 2018-01-05 o 10:17
czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-05, 10:23   #3591
kasia6713
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxxJuanaxxx Pokaż wiadomość
Nadalka - strasznie wspolczuje sytuacji z mezem. A nie ma opcji żeby przedstawił sytuacje szefowi i przełożył wyjazd? Ja też nie wyobrażam sobie zostać sama z małym dzieckiem. Ale na szczęście TZ tez sobie nie wyobrażal zostawić mnie samej. Jego wcześniejsza praca wiązała się z mnóstwem delegacji (ale dawała doświadczenie, dzięki któremu potem dużo łatwiej było dostać pozycję menagerska). Pracowal tam 3 lata (w tym 2 po ślubie) i sam mówił, że dopoki nie zmieni pracy nie będzie gotowy na dziecko. Nie chciał, by wujkowie widywali jego dziecko częściej niż on. Jak zmienił pracę to po miesiącu zaczęliśmy starania. Może spróbuj porozmawiać z TZ-tem i powiedz mu co traci. Moj szwagier wyjechał na miesiąc jak jego córeczka miała 3 miesiące. Moja siostra mieszkała wtedy z moimi rodzicami wiec dala sobie rade spokojnie. Ale po powrocie szwagier powiedział że drugi raz nie zdecydowałby się na wyjazd. Za dużo stracił przez ten miesiąc.

Dostalam wczoraj mnóstwo ubranek od siostry! Po segregacji i wybraniu tylko tych które mi sie podobają wyszło mi:

body krotki rękaw 56 - 7 szt, 62- 8 szt
body długi rekaw 56 - 2 szt, 62- 8 szt
bluzeczki - 56- 2 szt, 62 - 4 szt
kombinezon na 56
2 cieple kurteczki na 62
2 polarki na 62
4 sukienki na 62
4 spodenki na 62
pajace 56- 6 szt, 62- 5 szt
spiochy - 5 szt
1 spiworek
12 skarpet
12 niedrapek
4 cienkie czapeczki
3 grube czapeczki
2 sliniaczki

Do tego jeszcze jedno ogromne pudlo z rozmiarami 68-80, którego na razie nie wypakowuje, poczeka aż Mała porośnie I jeden karton z rzeczami, które odlozylam do oddania (chłopięce lub nie w moim guście)

Dobrze, że na razie tylko symbolicznie kupilam ubranka Dokupię jeszcze kilka rzeczy dosłownie +czapeczki +sliniaczki i garderoba Małej będzie gotowa Jeszcze na pewno dostanie mnóstwo rzeczy od ciotek i wujkow

Czas wstawać! Miłego dnia!

piękna wyprawka
Stary 2018-01-05, 10:24   #3592
Mecassie
Zakorzenienie

Dziewczyny a czy wielkość dziecka ma wpływ na tp ? Bo przecież jak tak dalej pójdzie to w 40tc będzie wazyła chyba z 5,5kg. Jakoś nie jestem przyzwyczajona do takich wag bo moja bratowa urodziła trójkę 1,900 2,100 i 2,600

Stary 2018-01-05, 10:31   #3593
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Lelowa ale nosidło można dopiero jak dziecko siedzi czyli ok 6 miesiąca a kolki zazwyczaj koło 3 mijają, pediatrzy z którymi się spotkałam twierdzili że jak są po 3 miesiącu to już nie kolki. Tula spoko o babybjorn czytałam bardzo zle opinie.

Ja chustę przeprosiłam jak moje dziecię po 5 min wózka wpadało w płacze z bezdechem a jak nie masz nikogo żeby dziecko zostawić to musisz czasem wyjść z domu nawet pomijając sam fakt że warto spacerować. Więc usypialam w chuście na spacerze i delikatnie przekladalam do wózka. Niestety sporo jest dzieci z alergią na wózek za to jako 3 latka wózek pokochała jak jej babcia powiedziała że zaraz będą dzidziusie i ona w wózku już jeździć nie będzie mogła

Cos pomylilas. Ja nie pisalam, ze nosidlo chce dla noworodka, wiem, ze chusta jest sto razy lepsza.
Cytat:
Dziewczyny a czy wielkość dziecka ma wpływ na tp ? Bo przecież jak tak dalej pójdzie to w 40tc będzie wazyła chyba z 5,5kg. Jakoś nie jestem przyzwyczajona do takich wag bo moja bratowa urodziła trójkę 1,900 2,100 i 2,600

To faktycznie maluszki urodzila. Wydaje mi sie, ze waga nie ma nic z terminem, chodzi o gotowosc dziecka, nie raz nie dwa zdarza sie rodzic ponad 5kg.
U mojej nie przewiduje mniej niz 4, a na terminy z usg opierajace sie tylko na wadze w ogole nie zwracam uwagi.

Edytowane przez lelowa
Czas edycji: 2018-01-05 o 10:35
Stary 2018-01-05, 10:35   #3594
asiula1306
Zakorzenienie

Chyba jak jest duże dziecko to mogą wywołać poród wcześniej. Ale waga dziecka nie ma wpływu na termin porodu- ono nie urodzi się wcześniej samo z siebie tylko dlatego że jest duże Ale najprędzej przy dużej wadze to będzie cesarka. O to też zapytam swojej gin czy jak będzie mega duży to mogą wywołać wcześniej czy po prostu robią cc w terminie.
asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-05, 10:36   #3595
Ojoanna29
Zakorzenienie

Ja się boję chust jakoś, nie jestem przekonana.. Myślę o dobrym nosidelku, ale to na razie takie myślenie, jeszcze nic nie czytałam na ten temat.

Byłam na pobraniu krwi, w przychodni były takie urocze siostrzyczki 2- i 3-latka, dawały sobie buziaczki, przybiegały ciągle do mamy na przytulasy, no prawie się popłakałam ze wzruszenia, te hormony 😂😂
41/2018
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-05, 10:38   #3596
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
Chyba jak jest duże dziecko to mogą wywołać poród wcześniej. Ale waga dziecka nie ma wpływu na termin porodu- ono nie urodzi się wcześniej samo z siebie tylko dlatego że jest duże Ale najprędzej przy dużej wadze to będzie cesarka. O to też zapytam swojej gin czy jak będzie mega duży to mogą wywołać wcześniej czy po prostu robią cc w terminie.
No właśnie o to konkretnie mi chodzi

Stary 2018-01-05, 10:39   #3597
bloody_marry
Rozeznanie

Szczerze to mega się boję dużego dziecka do tej pory mała ma wagę z tych niższych - tp na 22.03 a waga 1150. Oczywiście chcę przede wszystkim żeby była zdrowa ale nie obrazę się za mąż 3,5kg.

Podzielam obawy co do chust... Chyba też zostawię to jako opcję jeśli dziecię będzie wymagające.

bloody_marry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-05, 10:39   #3598
parapet
Zadomowienie

Cytat:
Trochę wychodzi, że twoja dobije po prostu do 4kg, co nie jest jakieś rzadkie.
Zostało ci chyba 6-7 tyg. teraz ona będzie przybierać 200-250 g na tydzień, więc jeszcze tylko jakieś 1,5 kg Masz po prostu najwcześniejszy termin i jak my piszemy nasze wagi, to ci się wydaje duża.

Marcia, ja pisałam o nosidłach Ale też się trochę pozmieniało w tym temacie. Te ergonomiczne odzwierciedlają pozycję w chuście

Czaro_dziejka, dzięki za podpowiedź. Taniej niż tula

Edytowane przez parapet
Czas edycji: 2018-01-05 o 10:42
Stary 2018-01-05, 10:42   #3599
kasia6713
Zakorzenienie

dziewczyny, a jakie wogóle są zalety chustowania? Bliskość dziecka z matką?
Po co wogóle się chustuje?

Mnie chustowanie jakoś wogóle nie kręci
Stary 2018-01-05, 10:43   #3600
Lunak
Wtajemniczenie

Gapa ze mnie. Zapomniałam, ze od początku roku płaci sie za siatki w sklepach, a wychodząc z domu nie wzięłam zadnej. Tylko z samą torebką wyszłam.

Mecassie, cieszę sie, że tam Cie jednak zbadali, masz potwierdzone, że z Małą wszystko ok Ty tez sie wyleczysz z paskudztwa

Ja takiego maluszka bałabym sie w chustę motać. Takie od 5 miesiaca to juz inaczej

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Lunak jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości