|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowe 2019, część 3
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3602 | |
|
Dostojna peema.
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3603 |
|
Rozeznanie
|
Hej.
Ja dziś spałam jak zabita. No szok. Zaraz się zbieram do lobolatorium. Chcę mieć to już za sobą 😀 |
|
|
|
#3604 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ---------- Cytat:
A po drugie to o ile u nas w domku mamy rolety 100% zaciemnające i fajnie się śpi rano- tak u mamy nie mamy tu żadnych rolet ani zasłon, a to oznacza,że dziewczyny budzą się o wiele wcześniej
|
|
#3605 |
|
Rozeznanie
|
Motyl mam to samo z roletami. W sypialni te zaciemniane, a w pokoju syna normalne. A że dziś piękne słoneczko świeci to młody też wstał wcześniej 😀 dobra, uciekam do przedszkola z synkiem i do labo.
|
|
|
|
#3606 |
|
Zakorzenienie
|
A ja astanawiam się co zrobić z tym fotelikiem... Szwagier lada moment będą wymieniać na większy, bo tż bratanica już wyrasta. A on był kupiony nowy. I teraz nie wiem czy też kupić nowy, czy brać od nich...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3608 |
|
Rozeznanie
|
Też bierzemy wiele rzeczy używanych
mamy już wózek, mebelki, bujaczek, mnóstwo ciuszków 'dostanych' po znajomych i rodzinie - tu mi troszkę żal że sobie tego sama nie powybieram, kupuję tylko te ciuszki z których nie mam odpowiedniego rozmiaru. Właśnie jadę po kołyskę, w planach jeszcze nosidełko bo mieszkam wysoko i raczej nie dam rady ciągle dźwigać wózka (niby jest wozkownia w bloku ale jakoś mam opory), tylko muszę jeszcze poczytać o bezpieczeństwie i na co zwrócić uwagę kupując ![]() Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3609 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Oj! dobrze, że ma Ci kto fotki zrobić. Czy tylko ja mam zawsze kartę ciąży w torebce? Zawsze ją noszę, tak jakoś, w razie czego. Cytat:
Jak Ci to nie przeszkadza to ja bym brała. Sama się na nowe uparłam i koniec, bo to moje pierwsze dziecko i tak chciałam. Zawsze możesz lepszy fotelik kupić czy coś innego. Cytat:
Heh mój jest znowu w gorącej wodzie kąpany, najpierw robi, a potem myśli przez co często sobie roboty dokłada ![]() A spiny, spiny są chyba wszędzie - my jesteśmy bardzo podobnie charakterami itd., a i tak się żremy i to często w zakresie tych podobieństw ![]() Cytat:
Daj znać, co i jak. Kciuki za wizytę! Cytat:
Dokładnie! Dzień dobry Ja też od 7 na nogach, śniadanie, cukier itd. chyba się już przyzwyczaiłam, zresztą głód mnie budzi ![]() Mały się wczoraj w nocy obrócił i cały dzień kopał mnie po pęcherzu. Pojechaliśmy na zakupy i myślałam, że z wc nie wyjdę. Na Bielanach, takie tłumy że nie było, gdzie auta zostawić. Mąż mnie jeszcze namówił na obiad na mieście. Tak się bałam o cukier, ale zjadłam a po 1h 103 Chyba zacznę rozszerzać jedzenie
|
|||||
|
|
|
#3610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez butterfly20 Czas edycji: 2019-02-25 o 08:54 |
|
|
|
|
#3611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3612 |
|
Zakorzenienie
|
[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86536118]Oj! dobrze, że ma Ci kto fotki zrobić.
Czy tylko ja mam zawsze kartę ciąży w torebce? Zawsze ją noszę, tak jakoś, w razie czego. Jak Ci to nie przeszkadza to ja bym brała. Sama się na nowe uparłam i koniec, bo to moje pierwsze dziecko i tak chciałam. Zawsze możesz lepszy fotelik kupić czy coś innego. Heh mój jest znowu w gorącej wodzie kąpany, najpierw robi, a potem myśli przez co często sobie roboty dokłada ![]() A spiny, spiny są chyba wszędzie - my jesteśmy bardzo podobnie charakterami itd., a i tak się żremy i to często w zakresie tych podobieństw ![]() Daj znać, co i jak. Kciuki za wizytę! Dokładnie! Dzień dobry Ja też od 7 na nogach, śniadanie, cukier itd. chyba się już przyzwyczaiłam, zresztą głód mnie budzi ![]() Mały się wczoraj w nocy obrócił i cały dzień kopał mnie po pęcherzu. Pojechaliśmy na zakupy i myślałam, że z wc nie wyjdę. Na Bielanach, takie tłumy że nie było, gdzie auta zostawić. Mąż mnie jeszcze namówił na obiad na mieście. Tak się bałam o cukier, ale zjadłam a po 1h 103 Chyba zacznę rozszerzać jedzenie [/QUOTE]też mam zawsze w torebce, bo gdyby tfu tfu coś mi się stało, to tam są wszystkie potrzebne informacje
|
#3613 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny. Uf, wyspałam się, wracam do żywych. Zaraz z młodym się zbieramy i jedziemy trajtkiem do mojej drugiej babci, potem wracamy, zjemy i autobusem do koleżanki, także moje dziecko ma dziś dzień szczęścia bo on kocha autobusy
Co do fotelika - w domu mam kupiony nowy, natomiast tutaj w pl dostałam od mojej koleżanki - wiem że był bezwypadkowy i używany mniej więcej 2 lata no i też tutaj nie jesteśmy na codzien, więc nie jest eksploatowany za bardzo. Jutro mam lekarza, zobaczę sobie jak panienka się ma, a potem z koleżanką się umówiłam, a moje dziecko z babcią ![]() ![]() do wieczora ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3614 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie sobie uświadomiłam,że w przyszłą środę mam usg prenatalne
zapomniałam!a pomyśleć,że na to połówkowe tak czekałam i odliczałam
|
#3615 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będziesz jeszcze wyklinać "Jezu znów wyrosło z bluzek/spodni/skarpet/majtek etc. Mówię ci [1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86536118]Oj! dobrze, że ma Ci kto fotki zrobić. Czy tylko ja mam zawsze kartę ciąży w torebce? Zawsze ją noszę, tak jakoś, w razie czego. Jak Ci to nie przeszkadza to ja bym brała. Sama się na nowe uparłam i koniec, bo to moje pierwsze dziecko i tak chciałam. Zawsze możesz lepszy fotelik kupić czy coś innego. Heh mój jest znowu w gorącej wodzie kąpany, najpierw robi, a potem myśli przez co często sobie roboty dokłada ![]() A spiny, spiny są chyba wszędzie - my jesteśmy bardzo podobnie charakterami itd., a i tak się żremy i to często w zakresie tych podobieństw ![]() Daj znać, co i jak. Kciuki za wizytę! Dokładnie! Dzień dobry Ja też od 7 na nogach, śniadanie, cukier itd. chyba się już przyzwyczaiłam, zresztą głód mnie budzi ![]() Mały się wczoraj w nocy obrócił i cały dzień kopał mnie po pęcherzu. Pojechaliśmy na zakupy i myślałam, że z wc nie wyjdę. Na Bielanach, takie tłumy że nie było, gdzie auta zostawić. Mąż mnie jeszcze namówił na obiad na mieście. Tak się bałam o cukier, ale zjadłam a po 1h 103 Chyba zacznę rozszerzać jedzenie [/QUOTE]No, naprawdę mam budyń zamiast mózgu, serio...dobrze że mam wszystko ładnie poukladaneCytat:
||
|
|
|
#3616 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
znam tę stronę a akurat na to jeszcze nie trafiłam. nad chustą myślę intensywnie, bardzo mi się podobają ale mam tylko jedną znajomą która chustuje, w mieście też nie widuję nikogo z dzidzią w chuście hmmWysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3618 |
|
Zakorzenienie
|
Absolwentka, ja też noszę kartę ciąży zawsze przy sobie. Mało tego, wyniki wszystkich badań od początku ciąży i wszystkie opisy USG i papp-a.
Do lekarza mam na 11.15, ale chyba wyjadę sobie wcześniej i zajadę po drodze do ciucha, może jakaś kieckę upoluję ciążową. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3619 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale sama przyznaję, że nad tym myślę, bo do tej pory nie ufałam chustom. Mam epizody,że próbowałam,ale ciagle miałam schizy,że źle związałam itp. Z tym,że wtedy jeszcze nie było tak silnego wsparcia w postaci takiej grupy, więc może tym razem się przełamię, zobaczę. Natomiast jak już dziewczyny siedziały to często nosiliśmy je w Tuli,zresztą Zosia potem przeskoczyła się na większy rozmiar i jeszcze we wrześniu zeszłego roku nosiliśmy ją na plecach po Lukce,San Gimigiano i Florencji, bo tam jednak pełno ludzi, uliczki brukowane i po prostu nie chciało nam się wózka pchać na wypadek, jakby się zmęczyła ![]() ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Cytat:
i do torebki dobrze się mieści
|
|
#3620 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry, pobilam dzis rekord we wstawaniu na siku od 21 do 1 w nocy wstalam 4 razy..
za tydzien wizyta a w czw pojde sobie zrobi morfo i mocz, robie przed kazda wizyta
|
#3621 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak moj maly polozy sie nieodpowiednio to potrafie w 30min wstac 3 razy do toalety. Zawsze wtedy klade sie na bok i go szturcham. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
“You can spend minutes, hours, days, weeks, or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened... or you can just leave the pieces on the floor and move the fu.k on!” |
|
|
|
|
#3622 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Też jestem strasznie roztrzepana w tej ciąży ![]() Cytat:
Ufff to nie jestem sama, ja też to wszystko ze sobą tacham ![]() Cytat:
Ja ostatnie 2 noce to co 2-3 h, bo czuję ucisk na pęcherz, a potem chodzę cały dzień taka rozbita
|
|||
|
|
|
#3623 |
|
Zakorzenienie
|
Ja co chwilę w WC. Już się chyba przyzwyczaiłam, serio
choć dziś w nocy mało, tylko 2 razy wstawałam, normalnie to tak koło 4/5Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3624 |
|
Zakorzenienie
|
[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86536312]Też jestem strasznie roztrzepana w tej ciąży
![]() [/QUOTE] Ja również Koncentracja na poziomie zerowym ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3625 |
|
Rozeznanie
|
Ja też mam wielkie parcie na pęcherz. W nocy co najmniej 3 razy wstaje.
Dobrze, że piszecie o tych dokumentach. Muszę je wsadzić do torebki, bo do tej pory nie nosiłam. Nieładnie 😀 |
|
|
|
#3626 |
|
Rozeznanie
|
Cześć, ja po weekendzie jestem wykończona. Zamiast być wypoczęta... Bez sensu.
Kartę ciąży noszę ze sobą. Wózek kupiliśmy ze średniej - wyższej polki, akurat był w sporej promocji i jeszcze wynegocjowałam sporo dodatków wiem, że łatwiej będzie go sprzedać niż np. taki co nowy kosztuje 1500, bo później sprzedają się za 200-300 zł. To spora strata.A co do hybryd... Nie trzymają mi się totalnie. Ba, w czwartek zrobiłam żel i wczoraj go sciagałam. Palce aż mnie bolały, wcześniej miałam uczulenie na Semilac, a teraz doszło jeszcze na jakiś żel.. masakra. Wysłane z mojego Moto Z2 Play przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3627 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też kartę noszę przy sobie. Kupiłam plastikowa kopertę w Tesco i wkładam do torebki.
|
|
|
#3628 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie do mnie dotarło że mąż miał stluczke w piątek a w aucie fotelik....musze z nim pogadać. Fakeeeeen! Cytat:
![]() Chust mało może widzisz bo dużo osób ma je pod kurtka ![]() Na szybkie akcje polecam kolkowa Cytat:
Cytat:
Tak samo jak dziecka noszę tylko książeczkę a dokumentacja z badań dodatkwocyb w domu w szufladzie z ważnymi rzeczami ![]() Dziś miałam budzik to wstaje przed południem dzień dobry! Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3629 | |
|
Żona Gargamel
|
Cytat:
Mi się dobrze śpi, gdyby nie zatkany nos który mnie przebudza to super. Szkoda że na Oscarach nie wyszło ![]() Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale, faktycznie, jeżeli o te badania chodzi to lipa. Xero, ani żadnego zdjęcia to nie mam. Jakby tfu tfu przepadło, to amba fatima. Zn jestem w stanie odtworzyć wszystkie badania laboratoryjne no bo że zlecenia od gina i może do nich zerknąć. Ja do moich, które robiłam sama też, bo na koncie pacjenta w luxmedzie mam. No ale USG, wyniki papp-a i sama karta ciąży żeby ją odtworzyć to może być lipa. Dzisiaj poronienia chociaż fotki. Dzięki za podpowiedź! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:24.

ja ta morfologię i mocz zrobię jutro bo wizyta w środę a wyniki ztych badań i tak tego samego dnia mi zrobią. Po prostu jakoś nie mam dziś siły. Noc standardowo już z 3 pobudkami i od 6 właściwie nie śpię. Mój organizm przyzwyczaja się do nocnego wstawania chyba 

mamy już wózek, mebelki, bujaczek, mnóstwo ciuszków 'dostanych' po znajomych i rodzinie - tu mi troszkę żal że sobie tego sama nie powybieram, kupuję tylko te ciuszki z których nie mam odpowiedniego rozmiaru. Właśnie jadę po kołyskę, w planach jeszcze nosidełko bo mieszkam wysoko i raczej nie dam rady ciągle dźwigać wózka (niby jest wozkownia w bloku ale jakoś mam opory), tylko muszę jeszcze poczytać o bezpieczeństwie i na co zwrócić uwagę kupując 

że nie było, gdzie auta zostawić. 

[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86536118]Oj! dobrze, że ma Ci kto fotki zrobić.

Koncentracja na poziomie zerowym
wiem, że łatwiej będzie go sprzedać niż np. taki co nowy kosztuje 1500, bo później sprzedają się za 200-300 zł. To spora strata.