|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowe 2019, część 3
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3572 |
|
Żona Gargamel
|
Ja nie robię co miesiąc, chyba 3 razy do tej pory morfologia i mocz
![]() Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3573 |
|
Dostojna peema.
|
Dziewczyny, mam okazję kupić za 400 zł wózek 2w1 Tako Jumper Light. Stan bardzo dobry, nie jest to dla mnie może najpiękniejszy wózek ale w sumie tak myślę, co za różnica... Tak naprawdę przyda mi się jedynie gondola, bo spacerówkę i tak będę mieć inną.
Wózek chcieli mi kupić w prezencie rodzice i miałabym od nich na to 1000-1500 zł, i tak teraz siedzę i rozkminiam, żeby po prostu wziąć od nich tę kasę i kupić w tej cenie i wózek i fotelik do samochodu. To bardziej ekonomiczne rozwiązanie. Co sądzicie? Dużo z Was kupuje używki wózki? Macie doświadczenia jakiekolwiek z tym wózkiem? Mój też zostawił decyzję mi i powiedział, że on by brał ten bo przecież to na kilka miechów i "jeździć na wystawy wózków raczej nie będziemy"
|
#3574 | |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny czy Wam też czasem mocno i szybko bije serce nawet podczas odpoczynku? Leżę dziś caly dzień a serce wali mi jak po wysiłku :boję się: wzięłam już z 5 magnezow i zero reakcji. Myślałam że po magnezie coś się uspokoi. No i suszy mnie dziś niemiłosiernie...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- Cytat:
Jak masz taka okazję i nie masz problemu z "uzywkami" to weź ten wózek przecież to właściwie i tak tylko na kilka miesięcy. My kupiliśmy wczoraj nowy bebetto torino ale myślę że na spacerówke się więcej wykosztujemy bo wiadomo na dłużej z nami zostanie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3575 |
|
Dostojna peema.
|
Agata, ja zmuszona absolutnie nie jestem i mogę mieć nowy, ale po prostu tak się zastanawiam czy warto wydać np. 1500 zł na wózek, który posłuży mi właściwie chwilę. Z drugiej strony byłby też dla drugiego dziecka. Nie wiem, jestem na etapie poirytowania tymi wszystkimi większymi zakupami jak wózek, łóżeczko i fotelik. W ogóle nie mam z tych zakupów przyjemności
|
#3576 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tylko ta zgaga:/Cytat:
ooo muszę popatrzeć, na którym one są dziale? ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Cytat:
|
|
#3577 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jednak kto wie, może doczekamy sie drugiego dziecka, więc ten wózek który zamowilismy byłby raczej tez dla tego drugiego![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3578 | |
|
Dostojna peema.
|
Cytat:
|
|
#3579 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kupiłam używany dla młodego i teraz też się rozglądam za spacerówką. Nie miałam żadnych problemów
ale koleżankę oszukała babka w ten sposób, że sprzedała jej wózek i poganiała, że się spieszy i nie sprawdziła czy dobrze się wszystko wpina. Potem się okazało, że wpięcie gondoli jest zepsute, a tamta się już nie odezwała więc jak najbardziej używka ok, tylko sprawdźcie dokładnie wszystko Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3580 |
|
Rozeznanie
|
Lilly ja mam używany, ale od kumpeli. Nie jest to mój wózek marzeń, ale co mi tam. Spacerówke kupię jakaś wypasioną 😀 także, jeśli jest zadbany, ja bym brała 😊
|
|
|
|
#3581 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niby kilka miesiecy (u na to bylo8). to codzienne pchanie, podjezdzanie pod krawezniki, pakowanie do kosza zakupow, skladanie... wg mnie przemeczyc to sie mozna 2tyg na wakacjach pozyczajac wozek. swoj trzeba miec taki jaki sie lubi ![]() ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Cytat:
|
|
#3582 |
|
Raczkowanie
|
Ja ci powiem , ze ja juz przy trzecim dziecku zrobiłam się mega oszczędna. Szkoda mi kasy na nowe rzeczy i dlatego mam same używane. Wózek, kupiłam w bardzo dobrej cenie. Dzisiaj dokupilam fotelik do auta, z dwiema bazami iso fix, zeby mieć do dwóch aut po rewelacyjnej cenie.
Ja na twoim miejscu wziełabym używany skoro i tak spacerowke masz inna. A za reszte możesz kupić co innego Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3583 | |
|
Dostojna peema.
|
Cytat:
|
|
#3584 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3585 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Poza tym nie różni się niczym. Generalnie moje podejście do rzeczy używanych mocno ewoluowało w ostatnich latach. Kiedyś akceptowałam tylko nowe. Teraz widzę, że często kupowanie nowego nie ma sensu, bo różnica w cenie duża, a w użytkowaniu praktycznie żadna.
|
||
|
|
|
#3586 |
|
Zakorzenienie
|
Jedyne czego trzymam się twardo, żeby kupować nowe to fotelik i buty. Całą resztę mogę mieć dla dzieciaka używane i przy młodym 90% wyprawki takie było
|
|
|
#3587 | |
|
Zakorzenienie
|
ah myslalam ze juz musisz sie decydowac ![]() na spokojnie bym sie przymierzyła w skepie czy cos, pojezdzila, sprobowala ![]() ja dla malego kupilam nowke. zaluje ze tych samych pieniedzy nie przeznajczylam na inny wozek z wyzszej polki uzywke teraz rodze drugie i nadal nie wiem czy brac uzywke czy juz z tym jezdzic... a zkolei przy 3cim bez sensu bedzie nowy wozek ![]() no ciezko ![]() ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Cytat:
|
|
#3588 |
|
Dostojna peema.
|
Ja też myślę, że nie ma przecież szans poznać dobrze wózka w sklepie przed wyborem - skąd mam wiedzieć, jak na dłuższą metę będzie się zachowywał przy codziennym użytkowaniu? Mogę poświęcić mu chwilę w sklepie i tyle. Na pewno nie należę do osób, które objeździłyby pierdyliard sklepów i nad każdym wózkiem pochylały się godzinę. Pewnie i tak wybrałabym coś przez Internet albo po prostu dość szybko w sklepie.
Co do podejścia do rzeczy używanych, to moje jest znane przez to, że kupuję używane ubrania. Samochodu też nie mam z salonu Z używek dla małego oprócz tego mam ten bujaczek Tiny Love i akurat z tego jestem dumna - 70 zł to super cena. Mamy w rodzinie teraz malutkie dzieciaki większe od mojego, więc masę zabawek i gadżetów także dostanie po nich. Co do wózka natomiast to jeszcze sprawę przemyślę
|
#3589 |
|
Zakorzenienie
|
Wózek też zupełnie inaczej jeździ z obciążeniem i po chodniku a nie po gładkiej powierzchni sklepu. Zdarzyło mi się zaczepić w parku dziewczynę i zapytać jak się jej wózkiem jeździ. Głównie się jednak przyglądam
Teraz często w klubie Mam jeżdżę wózkami jak któraś przyjdzie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3590 | ||
|
Żona Gargamel
|
Ja kupuję na bank używany wózek, w ogóle nie widzę sensu żeby wydać kupę kasy na coś co poużywam kilka miesięcy. Może gdybym planowała więcej dzieci to inaczej.
Generalnie nie mam pędu żeby mieć wszystko nowe i cudne, tym bardziej że potrzebujemy teraz kase na budowę. Cytat:
Cytat:
O ile dobrze pamiętam i o ile tego nie zmienili. Na stronie rossa w sklepie online kiedyś dało się podejrzeć układ produktów w sklepie, można zerknąćWysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#3591 | |
|
Kocia i psia mama :)
|
Cytat:
Wychodzę z takiego założenia jak Motyl i Magda, fotelik i materac muszą być nowe, reszta może być używana. |
|
|
|
|
#3592 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3593 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mialam dzisiaj na sobie te bluzeczke z lidla ciazowo-karmieniowa, ktora byla teraz na gazetce. Mam szara. Jest sliczna, dluzsza, idealna do leginsow i naprawde bardzo dobrze sie prezentuje, dziewczeco
![]() Wspolczuje wam wszelkich dolegliwosci ciazawych. Ja czuje sie bardziej zmeczona ale szczerze powiedziawszy, gdyby nie ruchy malutkiej, nawet nie wiedzialabym, ze jestem w ciazy. Zawsze bylam flegmatykiem. Wiec dla mnie raczej szokiem byl przyplyw energii w 2 trymestrze ![]() Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
|
#3594 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chociaż zaczynam się zastanawiać czy przypadkiem nie zaczynam być takim flegmatykiem jak i on ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3595 |
|
Dostojna peema.
|
Haha, u mnie tż też raczej z tych bardzo spokojnych
a mnie ciągle gdzieś nosi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3598 | |
|
Żona Gargamel
|
Cytat:
![]() Ciśnienie mierzylas? Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj do diabetologa... ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3600 |
|
Dostojna peema.
|
Hej
ja ta morfologię i mocz zrobię jutro bo wizyta w środę a wyniki ztych badań i tak tego samego dnia mi zrobią. Po prostu jakoś nie mam dziś siły. Noc standardowo już z 3 pobudkami i od 6 właściwie nie śpię. Mój organizm przyzwyczaja się do nocnego wstawania chyba ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:49.

podobnie jak w 1 ciazy. Liczę że tak zostanie bo muszę być na chodzie aż do porodu
jednak kto wie, może doczekamy sie drugiego dziecka, więc ten wózek który zamowilismy byłby raczej tez dla tego drugiego

więc jak najbardziej używka ok, tylko sprawdźcie dokładnie wszystko 

Teraz często w klubie Mam jeżdżę wózkami jak któraś przyjdzie