|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3601 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzie i zachowania, które nas dziwią + ot, część 65.
Cytat:
---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- No raczej. Nie sądzę, że ktokolwiek by z tym dyskutował, jakby to zostało napisane od razu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3602 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3603 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I grunt, że te żarciki mnie bawią. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
– To wódka? – słabym głosem zapytała Małgorzata.(...) – Na litość boską, królowo – zachrypiał – czy ośmieliłbym się nalać damie wódki? To czysty spirytus. Mistrz i Małgorzata, Michaił Bułhakow Edytowane przez j_fly Czas edycji: 2021-02-21 o 11:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3604 |
Zakorzenienie
|
[1=bafa65383b74e1029ccef70 174e4f68b71e8a0f7_646950f 23ada7;88528066]Sorry ja tez uważam, że czepianie się prania ze względu na ekologię to u większości osób czyta hipokryzja.
Jeden się myje 3 razy dziennie, inny je często mięso, kolejny używa tylko samochodu i dużo lata samolotem, inny pije wodę butelkowana zamiast z kranu itp. itd. większość ludzi żyje nieekologicznie, no przykro mi. Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Dokładnie. Nie znam ani jednej w 100% pro ekologicznej osoby. Każdy ma jakieś grzeszki za uszami i nie widzę powodu tlumaczyc się z nich przed ludźmi. Fajnie by było, jakby wszyscy dbali o środowisko 24/7, ale to bardzo naiwne myślenie w świecie, gdzie ludzie nadal pala w piecach śmieciami. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3605 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Bo ja nie. Oczywiście, że warto jak najbardziej się ograniczać, ale nie ma co się rzucać do innych ludzi, bo każdy ma swoje grzeszki. Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3606 |
Zakorzenienie
|
[1=bafa65383b74e1029ccef70 174e4f68b71e8a0f7_646950f 23ada7;88528102]Tylko co w związku z tym? Znasz chociaż jedną osobę która nie ma fanaberii?
Bo ja nie. Oczywiście, że warto jak najbardziej się ograniczać, ale nie ma co się rzucać do innych ludzi, bo każdy ma swoje grzeszki. Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] To z tego, że jak się nie będzie na ten temat rozmawiać, to nic się nie zmieni. Ja już parę rzeczy zmieniłam w moich nawykach pod wpływem wątku na ten ten temat, bo była dyskusja na temat np ręczników papierowych czy chusteczek nawilżanych. |
![]() ![]() |
![]() |
#3607 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
U mnie jest to np samochód i samolot. Komfort stawiam ponad środowisko. Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3608 |
Zakorzenienie
|
Ale tutaj też chodzi o możliwość wypowiedzi. Napisałam, że dla mnie głupotą jest codzienne pranie czystych ręczników. Skoro ktoś inny może tak robić, to ja mam prawo tak uważać, a tu się okazuje, że nie, bo zdarzy mi się jeść mięso, więc automatycznie odbiera mi się prawo do krytyki
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3609 |
Raczkowanie
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;88527633]Jestem w ciężkim szoku i ponawiam pytanie jaki dostawca energii.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ---------- Hoho gdzie mnie tam do Twojego wyniku ilości postów. Słuchaj, można być super zorganizowanym, ale nikt nie posiadł jeszcze umiejętności wydłużania doby czy zaginania czasoprzestrzeni. Nie da się pracować, pucować, robić kilometrów, spędzać czas z rodzina, gotować, ćwiczyć, wizażować. I nie ma się co oszukiwać- przodowniczki miliarda aktywności koloryzują i tyle - i większość użytkowniczek się do takich osób przyzwyczaiła i już nie komentuje dopóki ktoś nie wyskoczy jak Ty z praniem 8 czystych ręczników codziennie. Napisać można wszystko, serio. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk[/QUOTE]PGNiG - Polskie Górnictwo Naftowe i Gazownictwo. Mieszkam na Śląsku, prąd i gaz mam w pakiecie, tak się bardziej opłaca. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3610 |
Konto usunięte
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;88527273]I się nie dowiesz, bo to zwyczajnie nie jest prawda z uwagi na prawa fizyki
![]() Ja mam serio nieduży dom, jakieś 110-115m max i mnie samo umycie podłóg zajmuje dobre 15 minut. A jeszcze wcześniej trzeba odkurzyć. Ogarnięcie kuchni - ze 30 minut - rozpakowanie zmywarki, załadowanie, pościerane blatów, przetarcie frontów (z raz na tydzień), wypucowane płyty indukcyjnej, umycie zlewu. No nie ma bata, samo się w 2 minutki nie zrobi ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- 50 zł miesięcznie za prąd?? Jak to jest możliwe? Moi rodzice, którzy oboje pracują poza domem, często ich nie ma, płaca po 120 zł miesięcznie. Ja płace 160 miesięcznie. W życiu nie słyszałam żeby ktoś w obecnych czasach płacił 50 zł za prąd. Nawet jak sama mieszkałam w kawalerce to płaciłam około 100 zł, może nieco mniej. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk[/QUOTE]Ja też tyle płacę. Płacę wg prognoz, ale korygując o nieco większe zużycie dalej się to nie zbliży do 100 zł. Nie mam elektrycznych bojlerów, kuchenka jest na gaz (tylko piekarnik na prąd), oświetlenie ledowe, ale nie spinam się jakoś, żeby oszczędzać. Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3611 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
O, dziękuję. ![]() Ale widzisz, w tym wątku nikt nie założył, że może mam prawdziwy powód, tylko potraficie patrzeć na czubek własnego nosa. I tak właśnie to działa. Ja nie oceniam, bo nie wiem, czemu ktoś dużo podróżuje, nie je mięsa, często się myje, czy robi cokolwiek innego, co nie jest ekologiczne. Co innego rozmawiać o tym, co jest ekologiczne, a co innego czepiać się pojedynczych ludzi. Jeśli w czymś mózgu nie istnieje realne uzasadnienie dla danego zachowania, to go nie ma i kropka. Bardzo to krótkowzroczne. A nikt wam się nie musi spowiadać ze swojego zdrowia. Można też mieć uczulenia, wrażliwą skórę i pewnie sto innych powodów, dla których akurat pranie ręcznika codziennie ma sens. I, sorry, ale można kupić suchy szampon i myć włosy co drugi dzień. Albo związać w kucyk, założyć czapkę albo chustę. To nie jest tak, że się absolutnie nie da, nie ma takiej opcji, tylko po prostu ktoś lubi mieć świeże i wystylizowane po swojemu. To nie jest tak, że włosom się coś stanie od bycia przetłuszczonym.
![]() |
#3612 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3613 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3614 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3615 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3616 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3617 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak. Ja się zastanawiam nad takimi, mam póki co jeden na próbę i jest okej. Piorę go ręcznie,a raz w tygodniu wrzucam w pralkę z czymś. Dla mnie super są wielo podpaski, bo zwykłe mnie odparzały i czułam się fujka, a tutaj mogę siedzieć kilka godzin i jest ok. Trochę z początku się czułam jak z pieluchą, ale przeszło ![]() Gdybym znalazła płatki kosmetyczne z tego samego bambusowego materiału, co jest środek w podpaskach, to już nigdy bym nie kupiła zwykłych płatków kosmetycznych (tż je stosuje i nie chce przestać póki co, na szczęście małe ilości zużywa). Nikt nie będzie w 100% eko, ale jakby wszyscy jedną rzecz poprawili u siebie, to zobaczcie jaki lawinowy efekt ![]() Ja np. nie jestem w stanie zrezygnować z auta, bo to jedyna moja opcja dojazdu do pracy, ale nie kupuję wody w butelkach (a napoje staram się bardzo okazyjnie, na zasadzie raz kiedyś). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3618 | |
Zakorzenienie
|
Oczywiście, że serio. Proszę o powód, który nie jest związany z estetyką, dla którego trzeba myć włosy codziennie, bo się stanie coś złego. (Minus osoby, które mają powody medyczne.) ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Cytat:
Przepraszam, myślałam, że moja psychika to sprawa między mną a terapeutą i psychiatrą, mój błąd.
![]() |
#3619 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3620 |
Konto usunięte
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;88527995]Mnie żaden brud na oknach nie przeszkadza, nigdy. I tak w czasie, gdy świeci w nie słońce jestem w pracy, więc idgf. Jedynie co to brudne firanki i to jedyna rzecz, jaka mnie motywuje do tej znienawidzonej czynności.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Mnie czasami. Ale to, że przeszkadza, nie znaczy, że muszę natychmiast umyć, bo nie będę spała w nocy - rzucę okiem, pomyślę "o jakie brudne, trzeba umyć", a umyję, kiedy będę miała na to czas (długo mi schodzi, szyby to luzik, ale te ramy...), chęci i pogoda będzie odpowiednia. ![]() Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3621 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3622 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3623 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to to są powody medyczne. Ale sorry, nie wierzę i dam sobie rękę obciąć, że wszyscy, którzy myją włosy codziennie mają ten problem.
![]() |
#3624 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3625 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3626 |
Konto usunięte
|
[1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;88528165]Można nabawić się łupieżu czy łuszczycy, czy innych chorób skóry głowy
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] łuszczyca? choroba autoimmunologiczna? |
![]() ![]() |
![]() |
#3627 |
Konto usunięte
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;88527995]Mnie żaden brud na oknach nie przeszkadza, nigdy. I tak w czasie, gdy świeci w nie słońce jestem w pracy, więc idgf. Jedynie co to brudne firanki i to jedyna rzecz, jaka mnie motywuje do tej znienawidzonej czynności.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] mnie też brudne okna nie przeszkadzają ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3628 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3629 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już wyjaśniłam, o co mi chodziło. Jaki smalec? Większość osób, które znam, a które myją włosy codziennie mają prawie normalne włosy, a nie żaden smalec. Ot, zwyczajnie nieświeże. (Jak już ten raz zaśpią czy mają dużo na głowie i nie dadzą rady umyć.) ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- O nie. To, że się tego nie wstydzę to jedno. A to, że się ode mnie WYMAGA podania to drugie. Każdy ma prawo mówić o swoich chorobach i zaburzeniach. Ale ma prawo o nich nie mówić.
![]() |
#3630 |
Zakorzenienie
|
A widziałaś jak takie nieświeże włosy wyglądają pod kamerką trychologiczną? To jest właśnie smalec. Często nie do usunięcia przez zwykłe umycie szamponem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:41.