.:: Zelixa::. - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-22, 11:26   #3601
6monika
Przyczajenie

Dot.: .:: Zelixa::.

Hej dziewczyny!

Jestem tu nowa , czytałam wasze wypowiedzi i nie wiedziałam czy się przyłączyć czy nie. Może strach przed innymi ludźmi którzy aż tak krytykują. No ale cóż zdecydowałam się.

Od 3 marca biorę Zelixę15 , dziś jest jak zjadłam 20tabletkę, oprócz suchości w buzi i lekkim na samym początku pieczeniem buzi(które już mineło) nic nie miałam .Bardzo chciała bym schudnąć do wagi z przed ciąży która wynosiła 58kg. Mam nadzieję że do lipca uda mi się i wam osiągnąć swój wymarzony cel

Mam już za sobą -7,5kg w ciągu osiemnastu dni, jestem szczęśliwa, bo już jest zauważalne to że chudnę.

Pozdrawiam Was dziewczyny i trzymam za nas wszystkie kciuki

Waga wyjściowa - 81kg
waga po 18tabletce - 73,5kg
(20.03.2009)
waga do przyjęcia i zadowolenia - 60kg
waga wymarzona z przed ciąży 2lata temu - 58kg
6monika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-22, 11:30   #3602
fiolusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 6monika Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!

Jestem tu nowa , czytałam wasze wypowiedzi i nie wiedziałam czy się przyłączyć czy nie. Może strach przed innymi ludźmi którzy aż tak krytykują. No ale cóż zdecydowałam się.

Od 3 marca biorę Zelixę15 , dziś jest jak zjadłam 20tabletkę, oprócz suchości w buzi i lekkim na samym początku pieczeniem buzi(które już mineło) nic nie miałam .Bardzo chciała bym schudnąć do wagi z przed ciąży która wynosiła 58kg. Mam nadzieję że do lipca uda mi się i wam osiągnąć swój wymarzony cel

Mam już za sobą -7,5kg w ciągu osiemnastu dni, jestem szczęśliwa, bo już jest zauważalne to że chudnę.

Pozdrawiam Was dziewczyny i trzymam za nas wszystkie kciuki

Waga wyjściowa - 81kg
waga po 18tabletce - 73,5kg
(20.03.2009)
waga do przyjęcia i zadowolenia - 60kg
waga wymarzona z przed ciąży 2lata temu - 58kg
Zeby nie bylo ze jestem nie mila powitam cie wiec mam kilka pytan. stosujesz jakas diete? cwiczysz? karmisz jeszcze malenstwo?
nie chce gasic twego zapalu ale podczas pierwszych dni diety tracimy tylko wode. a potem dopiero tluszczyk
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-22, 12:43   #3603
6monika
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Zeby nie bylo ze jestem nie mila powitam cie wiec mam kilka pytan. stosujesz jakas diete? cwiczysz? karmisz jeszcze malenstwo?
nie chce gasic twego zapalu ale podczas pierwszych dni diety tracimy tylko wode. a potem dopiero tluszczyk

Hei Fiolusiek! Tak jestem na diecie nie jadam ziemniaków ani pieczywa, słodyczy oczywiście też nie.Ćwiczę dwa razy dziennie po pół godziny(chodzę na stepie i rowerek stacjonarny) Dziecka już nie karmię od 9miesięcy. Mam nadzieję że tabletki pomogą mi w szybszym schudnięciu a dieta i ćwiczenia spowodóją to że moja kondycja będzie lepsza. Nie robie nic co by mi mogło zaszkodzić, jestem pod okiem lekarza, któremu regularnie zdaje moje relacje....!
Wiem że Zelixa to nie 100% lekarstwo na schudniecie ale pomaga i człowiek robi sie silniejszy i nabiera wiary że uda mu sie dojść do swojego wymażonego celu.

Trzymam za Ciebie kciuki żebyś mniała wiecej optymizmu i wiary w siebie, że Ci i reszcie dziewczyn(włącznie ze mną) uda się schudnąć do swojej wymazonej wagi!!!
Stary 2009-03-22, 13:18   #3604
fiolusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 6monika Pokaż wiadomość
Hei Fiolusiek! Tak jestem na diecie nie jadam ziemniaków ani pieczywa, słodyczy oczywiście też nie.Ćwiczę dwa razy dziennie po pół godziny(chodzę na stepie i rowerek stacjonarny) Dziecka już nie karmię od 9miesięcy. Mam nadzieję że tabletki pomogą mi w szybszym schudnięciu a dieta i ćwiczenia spowodóją to że moja kondycja będzie lepsza. Nie robie nic co by mi mogło zaszkodzić, jestem pod okiem lekarza, któremu regularnie zdaje moje relacje....!
Wiem że Zelixa to nie 100% lekarstwo na schudniecie ale pomaga i człowiek robi sie silniejszy i nabiera wiary że uda mu sie dojść do swojego wymażonego celu.

Trzymam za Ciebie kciuki żebyś mniała wiecej optymizmu i wiary w siebie, że Ci i reszcie dziewczyn(włącznie ze mną) uda się schudnąć do swojej wymazonej wagi!!!
Przestrzegam tylko przed dietami ponizej 1000 kcl. Do tego dorzuc jakies zabiegi na cialo, bo wiadomo po schudnieciu straci jedrnosci i wiesz jak to wyglada Zaopatrz sie w balasmy.
Stary 2009-03-22, 15:45   #3605
asiapiersa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Przestrzegam tylko przed dietami ponizej 1000 kcl. Do tego dorzuc jakies zabiegi na cialo, bo wiadomo po schudnieciu straci jedrnosci i wiesz jak to wyglada Zaopatrz sie w balasmy.

no no nie poznaje kolezanki, jak milo znowu tu czytac jak nie ma tych zlosliwosci i komentarzy nie na miejscu pozdrawiam
asiapiersa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-22, 16:08   #3606
fiolusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiapiersa Pokaż wiadomość
no no nie poznaje kolezanki, jak milo znowu tu czytac jak nie ma tych zlosliwosci i komentarzy nie na miejscu pozdrawiam
Dziś mam dobry humor, więc sie cieszcie
Stary 2009-03-22, 17:31   #3607
ewciaee
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez CHMARZOLKA Pokaż wiadomość
HEJ MONISIA1978
NO NARESZCIE DO WAS WRACAM-HUUURAAA!!!
JEST ZE MNĄ DOBRZE,WSZYSTKO PO ZABIEGU SIĘ ZAGOIŁO
WRÓCIŁAM DO MOJEJ ZELUNI!DZIŚ WZIĘŁAM DRUGĄ TABLETECZKĘ I OCZYWIŚCIE DOBRZE SIĘ CZUJĘ.MUSZĘ TERAZ WZIĄŚĆ SIĘ OSTRO ZA SIEBIE BO PRZEZ PÓŁTORA MIESIĄCA PRZYBRAŁAM 3 KGALE DAM SOBIE RADE!
ZACZYNAM MOJĄ WALKĘ Z TŁUSZCZYKIEM TAK SAMO ZANIM ZACHOROWAŁAM-JEDYNYM MOIM POCIESZENIEM JEST TO,ŻE W TEJ CHWILI MOJA WAGA WYJŚCIOWA JEST O WIELE NIŻSZA NIŻ TO BYŁO W STYCZNIU BO NIE 84,8KG
ALE 79,5KG PRZY WZROŚCIE 169CM I TO TERAZ BĘDZIE MOJA WAGA WYJŚCIOWA.
DO CZERWCA MUSZĘ SCHUDNĄĆ PRZYNAJMNIEJ Z 15 KG BO BĘDĘ BAWIĆ SIĘ NA WESELU(PRZEDEMNĄ CIĘŻKI ORZECH DO ZGRYZIENIA!)BO WIDZIAŁAM CUDNĄ SUKIENKĘ O KTÓREJ ŚNIĘ CO NOC I CHCĘ JĄ ZAŁOŻYĆ!
DZIŚ DRUGI DZIEŃ JAK JESTEM NA ZELI15 A JUŻ CZUJĘ,ŻE DZIAŁA TAK JAK TO BYŁO ZA PIERWSZYM RAZEM W STYCZNIU
NIEODCZUWAM GŁODU TYLKO PRAGNIENIE.
BARDZO SIĘ CIESZĘ,ŻE MOGŁAM WRÓCIĆ DO MOICH PRZYJACIÓŁEK ZELOWICZEK!
DO TYCH KOCHANYCH DZIEWCZYN CO MNIE NIEZNAJĄ MALUTKIE STRESZCZENIE-ZACZĘŁAM MOJĄ WALKĘ 11 STYCZNIA Z WAGĄ WYJŚCIOWĄ 84.8KGI PO MIESIĄCU ZRZUCIŁAM Z POMOCĄ ZELI10 PRAWIE 9 KG,ALE NIESTETY KURACJĘ MUSIAŁAM PRZERWAĆ Z POWODU BARDZO DUŻEGO MIĘŚNIAKA,KTÓRY ZOSTAŁ CHIRURGICZNIE USUNIĘTY.BARDZO CIERPIAŁAM,BÓL BYŁ NIE DO ZNIESIENIA ALE NA SZCZĘCIE MAM JUŻ TO ZA SOBĄ-UUUFFF!PO OSTATNICH CZWARTKOWYCH BADANIACH OKAZAŁO SIĘ,ŻE WSZYSTKO ŁADNIE SIĘ ZAGOIŁO,WIĘC NIE BYŁO ŻADNYCH PRZESZKÓD ABYM WRÓCIŁA DO DIETY I ZELI!
WIĘC OD DZIŚ BĘDĘ ZDAWAŁA RELACJĘ NA FORUM Z MOICH OSIĄGNIĘĆ WALKI Z TŁUSZCZYKIEM-TRZYMAJCIE ZA MNIE KCIUKI KOCHANE,BO JA WAM TAKŻE Z CAŁEGO SERCA KIBICUJĘ!!!
BUZIAKUJĘ WAS WSZYSTKIE

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

WAGA WYJŚCIOWA(22.03.09)-79.5KG
CEL-55KG
chcialam zapytac,czy po odstawienu zeli przytylas te 3kg czy to bylo spowodowane czyms innym?

---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ----------

Hey dziewczyny.mam pytanko!czy te zaparcia,ktore wystepują to jakos szybko mijaja czy ciagle sie wlecza razem z braniem zelixy?
ewciaee jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-03-22, 17:40   #3608
fiolusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewciaee Pokaż wiadomość
chcialam zapytac,czy po odstawienu zeli przytylas te 3kg czy to bylo spowodowane czyms innym?

---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ----------

Hey dziewczyny.mam pytanko!czy te zaparcia,ktore wystepują to jakos szybko mijaja czy ciagle sie wlecza razem z braniem zelixy?

ba ulotce pisza ze zaparcia moga wystapic. mozliwe ze twoja dieta jest uboga w blonnik i to przez to. jedz platki owsiane, siemie, woda z cytryna oraz szklanka mleka poradza sobie z zaparciami
Stary 2009-03-22, 18:48   #3609
monisia1978
Przyczajenie

Cytat:
HEJ MONISIA1978
NO NARESZCIE DO WAS WRACAM-HUUURAAA!!!
JEST ZE MNĄ DOBRZE,WSZYSTKO PO ZABIEGU SIĘ ZAGOIŁO
WRÓCIŁAM DO MOJEJ ZELUNI!DZIŚ WZIĘŁAM DRUGĄ TABLETECZKĘ I OCZYWIŚCIE DOBRZE SIĘ CZUJĘ.MUSZĘ TERAZ WZIĄŚĆ SIĘ OSTRO ZA SIEBIE BO PRZEZ PÓŁTORA MIESIĄCA PRZYBRAŁAM 3 KGALE DAM SOBIE RADE!
ZACZYNAM MOJĄ WALKĘ Z TŁUSZCZYKIEM TAK SAMO ZANIM ZACHOROWAŁAM-JEDYNYM MOIM POCIESZENIEM JEST TO,ŻE W TEJ CHWILI MOJA WAGA WYJŚCIOWA JEST O WIELE NIŻSZA NIŻ TO BYŁO W STYCZNIU BO NIE 84,8KG
ALE 79,5KG PRZY WZROŚCIE 169CM I TO TERAZ BĘDZIE MOJA WAGA WYJŚCIOWA.
DO CZERWCA MUSZĘ SCHUDNĄĆ PRZYNAJMNIEJ Z 15 KG BO BĘDĘ BAWIĆ SIĘ NA WESELU(PRZEDEMNĄ CIĘŻKI ORZECH DO ZGRYZIENIA!)BO WIDZIAŁAM CUDNĄ SUKIENKĘ O KTÓREJ ŚNIĘ CO NOC I CHCĘ JĄ ZAŁOŻYĆ!
DZIŚ DRUGI DZIEŃ JAK JESTEM NA ZELI15 A JUŻ CZUJĘ,ŻE DZIAŁA TAK JAK TO BYŁO ZA PIERWSZYM RAZEM W STYCZNIU
NIEODCZUWAM GŁODU TYLKO PRAGNIENIE.
BARDZO SIĘ CIESZĘ,ŻE MOGŁAM WRÓCIĆ DO MOICH PRZYJACIÓŁEK ZELOWICZEK!
DO TYCH KOCHANYCH DZIEWCZYN CO MNIE NIEZNAJĄ MALUTKIE STRESZCZENIE-ZACZĘŁAM MOJĄ WALKĘ 11 STYCZNIA Z WAGĄ WYJŚCIOWĄ 84.8KGI PO MIESIĄCU ZRZUCIŁAM Z POMOCĄ ZELI10 PRAWIE 9 KG,ALE NIESTETY KURACJĘ MUSIAŁAM PRZERWAĆ Z POWODU BARDZO DUŻEGO MIĘŚNIAKA,KTÓRY ZOSTAŁ CHIRURGICZNIE USUNIĘTY.BARDZO CIERPIAŁAM,BÓL BYŁ NIE DO ZNIESIENIA ALE NA SZCZĘCIE MAM JUŻ TO ZA SOBĄ-UUUFFF!PO OSTATNICH CZWARTKOWYCH BADANIACH OKAZAŁO SIĘ,ŻE WSZYSTKO ŁADNIE SIĘ ZAGOIŁO,WIĘC NIE BYŁO ŻADNYCH PRZESZKÓD ABYM WRÓCIŁA DO DIETY I ZELI!
WIĘC OD DZIŚ BĘDĘ ZDAWAŁA RELACJĘ NA FORUM Z MOICH OSIĄGNIĘĆ WALKI Z TŁUSZCZYKIEM-TRZYMAJCIE ZA MNIE KCIUKI KOCHANE,BO JA WAM TAKŻE Z CAŁEGO SERCA KIBICUJĘ!!!
BUZIAKUJĘ WAS WSZYSTKIE

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

WAGA WYJŚCIOWA(22.03.09)-79.5KG
CEL-55KG

No witam koleżankę!
Nareszcie będzie można pogadać bo jak pewnie widziałaś ostatnio było tu niezbyt ciekawie.Pewna osoba ma chyba trudny czas w swoim życiu i przez to bywa nie do zniesienia.Ale dzisiaj widzę małą poprawę
Ja chwilowo mam załamanie bo nie chce mi się ani jeść ani brać zelę.Może jak w końcu będzie ok to zacznę dalszą wagę z nadprogramowymi kg.
Co do innych dziewczyn pamiętajcie o jednym.W pierwszych dniach tracicie szybko wagę potem przychodzi zastój.Ale przeczekajcie ten czas.Najlepiej przez długi czas nie wchodźcie na wagę.Będzie łatwiej przejść ten czas.
Pozdrawiam was wszystkie
monisia1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-22, 21:26   #3610
inia80
Przyczajenie

Hej Dziewczyny Chmarzolka witaj, super że tak szybciutko się pozbierałaś i wróciłaś do nas, może troszeczke atmosfera się poprawi na tym forum
W tym tygodniu wybieram się do mojej lekarki, i ciągle się waham, czy przejść z 10 na 15???Już niedługo mija 2miesiąc odkąd zaczęłam brać zelixe, za mną 9kg. Już widze po spodniach, że mojego kochanego ciałka ubywa Spodnie nie są już tak opięte na tyłku i udach, czuje że luźno opadają. No i te fałdy tłuszczu na plecach też znikają. Szkoda tylko, że moje piersiaki też zmalaly. Co tu zrobić żeby nabrały jędrności, macie na to jakieś sposoby??
inia80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-23, 01:04   #3611
CHMARZOLKA
Raczkowanie

GG do CHMARZOLKA

[quote=ewciaee;11573070]chcialam zapytac,czy po odstawienu zeli przytylas te 3kg czy to bylo spowodowane czyms innym?

HEJKA
TE 3 KG PRZYTYŁAM BO JADŁAM KOLACJĘ PO 18-STEJ I SKUBAŁAM JEDZONKO MIĘDZY POSIŁKAMI---MOJA WINA---przyznaję się bez bicia
ALE TO TEŻ BYŁO SPOWODOWANE ZŁYM SAMOPOCZUCIEM I NIECHĘCIĄ DO WSZYSTKICH I WSZYSTKIEGO-ale w pore się zatrzymałam i teraz jest cacy!!!Jestem teraz żywiołowa,pełna energii i entuzjazmu!
Nie martw się kochaniutka,jak nie popełnisz takich błędów jak ja to zawsze będziesz cacy-hihihi!
BUZIAKUJĘ

---------- Dopisano o 01:38 ---------- Poprzedni post napisano o 01:26 ----------

Cytat:
Napisane przez inia80 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny Chmarzolka witaj, super że tak szybciutko się pozbierałaś i wróciłaś do nas, może troszeczke atmosfera się poprawi na tym forum
W tym tygodniu wybieram się do mojej lekarki, i ciągle się waham, czy przejść z 10 na 15???Już niedługo mija 2miesiąc odkąd zaczęłam brać zelixe, za mną 9kg. Już widze po spodniach, że mojego kochanego ciałka ubywa Spodnie nie są już tak opięte na tyłku i udach, czuje że luźno opadają. No i te fałdy tłuszczu na plecach też znikają. Szkoda tylko, że moje piersiaki też zmalaly. Co tu zrobić żeby nabrały jędrności, macie na to jakieś sposoby??
NO JA TAKŻE SERDECZNIE CIĘ WITAM
A CO TO SIĘ DZIEJE LASECZKI?KŁUTNIE JAKIES CZY CO?NO PRZESTAŃCIE NIUNIE-ja tu się zaczynam cieszy, że do was wracam i skakać ze szczęścia a moje kumpelki skaczą sobie do pięknych oczekhihihi.No ale już spokuj moje kochaniutkie czas skupić się na diecie i zeluni!TRZEBA NA FORUM WPUŚCIĆ TROSZKĘ ŻYCIA BO JAKIEŚ MARKOTNE JESTEŚCIE
A może jakiś kawał opowiem:
....hhhmmm.....CO ROBI BLONDYNKA NA DACHU???
DRZE PAPE!!!
I co już lepiej,mam nadzieję że choc troszkę was rozbawiłam

---------- Dopisano o 02:04 ---------- Poprzedni post napisano o 01:38 ----------

Cytat:
Napisane przez monisia1978 Pokaż wiadomość
No witam koleżankę!
Nareszcie będzie można pogadać bo jak pewnie widziałaś ostatnio było tu niezbyt ciekawie.Pewna osoba ma chyba trudny czas w swoim życiu i przez to bywa nie do zniesienia.Ale dzisiaj widzę małą poprawę
Ja chwilowo mam załamanie bo nie chce mi się ani jeść ani brać zelę.Może jak w końcu będzie ok to zacznę dalszą wagę z nadprogramowymi kg.
Co do innych dziewczyn pamiętajcie o jednym.W pierwszych dniach tracicie szybko wagę potem przychodzi zastój.Ale przeczekajcie ten czas.Najlepiej przez długi czas nie wchodźcie na wagę.Będzie łatwiej przejść ten czas.
Pozdrawiam was wszystkie
HEJKA
NO MONISIA1978 CZEKAŁAM BARDZO NA TWÓJ POST!!!
No tak zauważyłam,że leciutko atmosferka spleśniała ale wystrczy troszeńke detergentu i będzie spoko-(żartuję oczywiście)
No ale wracajmy do tematu,tak więc jestem tu z Tobą z Wami bardzo szczęśliwa i z taką energią że chcę was kochniutkie zarazić!!!Podjarana jestem na maxa-no bo tak mnie wzieło teraz ,że szok (normalnie mam loty)hihihi
Jestem gotowa na piękne ciało,a wy?Więc do dzieła kochane!Już zaczyna się trzeci dzień mojej ponownej walki.Zela działa i moja dietka także,narazie nie wchodzę na wagę ponieważ ważenie mam w piatek raniutko,normalnie nie mogę się już doczekać przyszłego piątku.Ale jak tylko będę znała swoją NOWĄ wagę to natychmiast podzielę się z wami tą radością!
Boziu jak mi jest miło znowu pisać do Ciebie do Was wszystkich,nareszcie!
Dzięki wam przetrwałam te trudne chwile i nareszcie widzę świateło w tunelu,to dzięki wam dieta dla nie jest czymś okropnym,to dzięki wam chcę brnąć do przodu jak taran i być znowu atrakcyjną,ostrą,seksowną laską!!!
DZIĘKUJĘ...
WAGA JAK NARAZIE-79.5KG(ale czuję że jest mniejsza hihihi)
CEL NAMIERZONY-55KG
BUZIOLE
CHMARZOLKA jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-23, 02:35   #3612
CHMARZOLKA
Raczkowanie

GG do CHMARZOLKA

Cytat:
Napisane przez asiapiersa Pokaż wiadomość
hej dziewczyny no idostalam okres milo cie poznac CHMARZOLKA ostatnio czytalam twoje posty....ciesze sie ze u ciebei juz wszystko oki. jazaraz po okresioe wracam do zelixy teraz nie moglam brac bo zbyt slaba jestem okres, przeziebienie..... nie dalalabym rady ale juz za pare dni biore znowu, ja mam do zrzucenia jeszcze jakies chyba 7kg myslalam ze 5 ale nei jeszcze tylko te 7 do lipca bo mam operacje na kregoslup i lekarz kazal mi schudnac waga wyjsciowa moja to bylo 70 kg przy wzroscie 165 cm, juz nie mam 5 kg ale ejszcze troszke musze zgubic bo u mnie wszystko odklada sie na brzuszku i robi sie oponka pozdrawiam was
HEJKA
MNIE RÓWNIEŻ MIŁO POZNAĆ!
widzę,że nie wszystkie zelowiczki(biorące czy nie)są skwaszone i dokuczliwe,ale wręcz odwrotnie miłe i bardzo uprzejme-aż miło jest pisać!Jestem w tej chwili w pracy i mam chwilkę wolą więc w spokoju nadrabiam lekture od strony 107.No i przyznam się szczerze,że niektórych wypowiedzi unikałam,bo nie było sensu czytać.....no ale najważniejsze,że jeszcze na forum zostały takie miłe niunie ja Ty.
A co do dolegliwości kręgosłupowych to ja co jakiś czas też cierpie i nawet odwiedziłam kręglaża jakiś czas temu bo wyskoczyło mi 6 kręgów i musiałam mieć je nastawione-no i zalecenie także dostałam takie samo jak Ty ZRZUCIĆ ZBĘDNY BALAST TŁUSZCZOWY I WZMOCNIĆ MIĘŚNIE KRĘGOSŁUPA PRZEZ ĆWICZONKA!I jak na razie tylko czasmi ból mi dokucza,ale schudne i kręgosłup sobie odpocznie...
BUZIOLE
Stary 2009-03-23, 06:06   #3613
ewciaee
Przyczajenie

Hey dziewczyny!Biore te zelixe,jem jabluszo itp. i nadal mam zatwardzenie czy to minie? hmm... A jezeli bede brala zele np miesiac i waga spadnie tak,ze mnie juz zadowoli i nie bede chciala brac juz zeli to waga powroci,bo nie bede brala przez czas optymalny tzn. 3m-cy?????????????????????Cz y moze ktos mi na to odp.??
Stary 2009-03-23, 06:20   #3614
fiolusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Hey dziewczyny!Biore te zelixe,jem jabluszo itp. i nadal mam zatwardzenie czy to minie? hmm... A jezeli bede brala zele np miesiac i waga spadnie tak,ze mnie juz zadowoli i nie bede chciala brac juz zeli to waga powroci,bo nie bede brala przez czas optymalny tzn. 3m-cy?????????????????????Cz y moze ktos mi na to odp.??
czy powroci to zalezy od ciebie. jezeli teraz jesz malo i sie glodzisz to waga szybko spadnie i szybko powroci. natomiast przy odstawieniu zelixy powrocisz do swoich dawnych nawykow to tez powroci. zelixa ma pomoc w utrwaleniu zasad zyieniowych a nie odchudzac.
co do zaparac to juz ci pisalam kilka postow wyzej.
Stary 2009-03-23, 07:51   #3615
ewciaee
Przyczajenie

Jem tak jak wczesniej i tyle samo.nie glodze sie!a waga spadawiec po odatwieniu zeli jedzac tak samo nie przytyje sie?
Stary 2009-03-23, 08:39   #3616
fiolusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Jem tak jak wczesniej i tyle samo.nie glodze sie!a waga spadawiec po odatwieniu zeli jedzac tak samo nie przytyje sie?
To zalezy od jakosci diety. Przy diecie 1000 kalorii jest wieksze prawdopodobienstwo przytycia niz przy 1200-1400. Poczytaj watki i dolacz do jekiegos na wspolnym odchudzaniu, tam dziewczyny ci wszystko wyjasnia
Stary 2009-03-23, 09:17   #3617
CHMARZOLKA
Raczkowanie

GG do CHMARZOLKA

Cytat:
HEJ EWCIEE
DAM CI PRZYKŁAD MOJEJ PRZYJACIÓKI-Ona 4 lata temu zaczęła się odchudzać i zrzuciła niebagatela 35 kg w ciągu 2 lat,zele brała przez 4 miesiące i ją odstawiła,ALE NADAL UTRZYMYWAŁA DIETĘ.Przez ostatnie dwa lata po zakończeniu kuracji przytyła tylko 1,5kg i waga stanęła.Do takiego stopnia aprawiła swoją przemianę materii,że jada wszystko tyko w bardzo małych ilościach i bardzo często.
Bardzo często przychodzi do mnie na pogaduszki i widzę jak pochłania wszystko co jest na moim stole-hihihi(też bym tak chciała)
A waga jej ani drgnie!Jest szczuplutka,filigranowa i nie ma kłopotów z wypróżnieniem,jedzenie dosłownie przez nią przelatuje i znowu może pochłaniac!
Dieta jaką stosowała była prosta-warzywa,owoce,gotowane mięsa,nie łaczyła węglowodanów z tłuszczem.Wiecznie widziałam ją z marchewką w ustach i do dzisiaj jej to zostało
Ona teraz mi kibicuje i jest pewna,że z moim podejściem będę taka jak ona!
W tej chwili moja psiapsiułka jest w zaawansowanej ciąży ok.7 mc.i przytyła tylko 4 kg.a je nie za 2-ch ale za 10-ciu!I nawet teraz jest szczuplutka,zgrabna i pięknym okrąglutkim brzuszkiem

Więc mam ogromną nadzieję,właściwie jestem pewna,że My odchudzaczki dopniemy swego a nadwaga z przeszłości to tylko zły sen...
BUZIOLE

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

MONISIA1978
wiesz nie mogłam się powstrzymać i weszłam rano na wagę a dlatego,że czułam że od piątku schudłam.Obecna moja waga to 78.8kg-O kurde ale się cieszę!
WAGA WYJŚCIOWA(20.03.09)-79.5KG
WAGA DZISIEJSZA(23.03.09)-78.8KG
CEL NAMIERZONY-55KG
BUZIOLE!
Stary 2009-03-23, 09:44   #3618
6monika
Przyczajenie

Cytat:
HEJ EWCIEE
DAM CI PRZYKŁAD MOJEJ PRZYJACIÓKI-Ona 4 lata temu zaczęła się odchudzać i zrzuciła niebagatela 35 kg w ciągu 2 lat,zele brała przez 4 miesiące i ją odstawiła,ALE NADAL UTRZYMYWAŁA DIETĘ.Przez ostatnie dwa lata po zakończeniu kuracji przytyła tylko 1,5kg i waga stanęła.Do takiego stopnia aprawiła swoją przemianę materii,że jada wszystko tyko w bardzo małych ilościach i bardzo często.
Bardzo często przychodzi do mnie na pogaduszki i widzę jak pochłania wszystko co jest na moim stole-hihihi(też bym tak chciała)
A waga jej ani drgnie!Jest szczuplutka,filigranowa i nie ma kłopotów z wypróżnieniem,jedzenie dosłownie przez nią przelatuje i znowu może pochłaniac!
Dieta jaką stosowała była prosta-warzywa,owoce,gotowane mięsa,nie łaczyła węglowodanów z tłuszczem.Wiecznie widziałam ją z marchewką w ustach i do dzisiaj jej to zostało
Ona teraz mi kibicuje i jest pewna,że z moim podejściem będę taka jak ona!
W tej chwili moja psiapsiułka jest w zaawansowanej ciąży ok.7 mc.i przytyła tylko 4 kg.a je nie za 2-ch ale za 10-ciu!I nawet teraz jest szczuplutka,zgrabna i pięknym okrąglutkim brzuszkiem

Więc mam ogromną nadzieję,właściwie jestem pewna,że My odchudzaczki dopniemy swego a nadwaga z przeszłości to tylko zły sen...
BUZIOLE

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

MONISIA1978
wiesz nie mogłam się powstrzymać i weszłam rano na wagę a dlatego,że czułam że od piątku schudłam.Obecna moja waga to 78.8kg-O kurde ale się cieszę!
WAGA WYJŚCIOWA(20.03.09)-79.5KG
WAGA DZISIEJSZA(23.03.09)-78.8KG
CEL NAMIERZONY-55KG
BUZIOLE!

Hei! ja też jak Ty nie mogę oprzeć się jak widzę u kogoś wagę żeby się nie zważyć! dobrze że wagi nie mam w domu , bo chyba cały czas bym na niej stała hi hi hi

Dziewczyny mam do was pytanko czy przy braniu tabletek długo się utrzymuje zaparcie? jem dużo warzyw i owoców po tym w ogle nie powinno być zaparć, (choć ja po pierwszej ciąży mam problemy z wypróżnieniem)a teraz dubeltowo!!! czy może macie coś wypróbowanego oprócz ziółek senesu bo to jest okrutny sposób
Stary 2009-03-23, 12:21   #3619
fiolusiek
Zakorzenienie

kilka postow wyzej podawalam sposoby na zaparcia, ale powtorze z roli utrwalenia wiadomosci. dobre sa platki owsiane, siemie, woda z cytryna oraz mleko z miodem, a ile beda trwaly to kazdy indywidualnie przechodzi. jedz wiecej blonnika, surowych warzyw. ja bardzo lubie surowa cebule i czosnek
Stary 2009-03-23, 13:10   #3620
ewciaee
Przyczajenie

Chmarzolka, ale dobrze tej Twojej kolezance.tez bym tak chciala......... kurcze.Dopne swego,a co!!!!Raz sie zyje i wreszcie bede szczupla i atrakcyjna.Dzis moj facet mowi do mnie:"ale masz grube nogi..." Juz ja mu pokarze niedlugo chude!!hehehe oby!!!!!!!!!!!!!
Stary 2009-03-23, 13:45   #3621
julla
Przyczajenie

witam, wypadłam prawie nim zaczęłam. Niestety po wzięciu trzech tabletek , musiałam przerwać, bo wyszły na jaw moje kłopoty z jajnikami- zrobiły mi sie torbiele a do tego dołączyła schiza przed ciażą( ty chyba chmarzolka to przezywałas co?) więc dostaje znów końską dawkę hormonów, wprawdzie waga stoi, trzymam się - w tej sytuacji cieszy mnie to że nie tyję, i modlę się by kolejne usg - to dzisiejsze ostatecznie rozwiało moje lęki zwiazane z nieplanowaną caża- no i przyniosło konkrety co do tych torbieli. chcialabym do was wróćić.

Jak znam życie moja wypowiedź stanie się pożywką do cytowania i roztrząsania się fioluśka. niektóre powinno się nawet dziś palić na stosie..
szkoda bo nie ukrywam że miałam zamiar do świąt zrzucić z żela choć dodatkowe 4 kg.
mam dziś wizytę u ginekologa i bardzo się jej boje
julla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-23, 13:53   #3622
fiolusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez julla Pokaż wiadomość
witam, wypadłam prawie nim zaczęłam. Niestety po wzięciu trzech tabletek , musiałam przerwać, bo wyszły na jaw moje kłopoty z jajnikami- zrobiły mi sie torbiele a do tego dołączyła schiza przed ciażą( ty chyba chmarzolka to przezywałas co?) więc dostaje znów końską dawkę hormonów, wprawdzie waga stoi, trzymam się - w tej sytuacji cieszy mnie to że nie tyję, i modlę się by kolejne usg - to dzisiejsze ostatecznie rozwiało moje lęki zwiazane z nieplanowaną caża- no i przyniosło konkrety co do tych torbieli. chcialabym do was wróćić.

Jak znam życie moja wypowiedź stanie się pożywką do cytowania i roztrząsania się fioluśka. niektóre powinno się nawet dziś palić na stosie..
szkoda bo nie ukrywam że miałam zamiar do świąt zrzucić z żela choć dodatkowe 4 kg.
mam dziś wizytę u ginekologa i bardzo się jej boje
wiesz czasy palenia czarownic na stosie minely a ty chyba nadal zyjesz w minionej epoce ale to juz twoj problem
Stary 2009-03-23, 13:56   #3623
julla
Przyczajenie

chmarzolka- ja też jak zaczął spóźniać mi się okres zrobiłam test w szoku- i drugi i oba wyszły pozytywie. Załamałam się . jestem już po badaniu usg przezpochwowym i ginekologicznym i lekarz poza torbielem nie widzi ciąży. Ale lęk mi został i liczę że dziś osatecznie się uspokoję. Pozatym ten torbiel jest jak piłeczka ping pongowa 7 lat etmu miała taą wielkości pomarańczy.

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

walnij w stół a nożyce sie odezwa. jesteś taka przewidywalna że aż przykro fiolusiek. To już brzydula jest bardziej rozgarnięta
Stary 2009-03-23, 16:17   #3624
monisia1978
Przyczajenie

No witam was dziewczyny.Kurcze jak ja wam zazdroszczę tych zrzucanych kg.Czemu u mnie nic nie spada?Chrzamolka powiedz czy ty masz tak fajnie że przy kolejnych rozpoczynanych kuracjach z zelą tak tracisz wagę?Ja przy ostatniej nie drgnęłam a teraz po tym jak jej nie biorę i nawet niewiele jem to też nic.Nie wiem co zrobić!!Najgorsze że nawet nie mam silnej woli tak więc to jeszcze większy dramat.Dojdzie do tego że latem wy będziecie jak szprotki a ja jak wieloryb
buziale
Fiolusiek jak chcesz to sobie podrwij ze mnie że jestem słabo zmotywowana ale mi już wszystko jedno

Edytowane przez monisia1978
Czas edycji: 2009-03-23 o 16:20
monisia1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-23, 16:32   #3625
julla
Przyczajenie

monisia nie trać wiary, bedzie dobrze. Wiosna przed nami, więcej powietrza, może spacerki i waga ruszy.
Stary 2009-03-23, 16:56   #3626
joasia102
Raczkowanie

prosze o pomoc kupiłam meridie w aptece 30 sztuk i niedostałam opakowania i niewiem jak zacząc je brać od jakiego dnia bo jest tam taka tabletka startowa i niemam pojecia jak zaczać prosze o pomoc
joasia102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-23, 17:07   #3627
doda1982
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez joasia102 Pokaż wiadomość
prosze o pomoc kupiłam meridie w aptece 30 sztuk i niedostałam opakowania i niewiem jak zacząc je brać od jakiego dnia bo jest tam taka tabletka startowa i niemam pojecia jak zaczać prosze o pomoc
zaczynasz od którego dnia cchesz
doda1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-23, 17:08   #3628
fiolusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Dostalas te tabletki z opakowania 60 sztuk, niby tak powinno byc taniej. To chyba nie ma roznicy od ktorego dnia zaczniesz brac, bo kazdy tydzien ma 7 dni jakby nie liczyc.
Stary 2009-03-23, 17:21   #3629
6monika
Przyczajenie

Cytat:

Hei Joasia! Przecież brałaś Zelixę , czemu przeszłaś na Meridę?

Mój lekarz mi powiedział że to sa te same tabletki tylko Zelixa jest odpowiednikiem Polskim i tańszym niż Merida. Ale znaczenie ma takie same i wszystko jest to samo, tylko różni się ceną i opakowaniem. Ja tez chciałam koniecznie cchciałam Meridę , bo nasłuchałam się ze to niby lepsze a mój ginekolok postawił mnie na nogi i zdecydowałam się na Zelixe . Szkoda kasy!!!

Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny aby do lata schudły tak zeby na plaży mogły poszaleć w skąpym bikini
Stary 2009-03-23, 17:39   #3630
joasia102
Raczkowanie

miałam recepte na zalixe ale nie było i gosciu zaprpopnował mi meridie ale miał opakowanie 60 tabletek za 120 zł dał mi 30 teb za 60 zł no a na zeli niebyło takich oznaczen jak na meridi dlatego sie pytam zaczełabym od poniedziałku ale tam jest taka tabletka na której pisze poczatek i to mnie zmyliło i teraz niewiem od której zaczac
joasia102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości