|
|||||||
| Notka |
|
| Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Storczyk (Orchidea)
Cytat:
|
|
|
#3602 | |
|
BAN stały
|
Dziendobry kochane dziewczynki
kupiłam sobie wczoraj kolejnego storczyka zakupu dokonałam w TESCO za 29,99 razem z osłonką storczyk jest taką namiastką ciapatka ale ten ciapaty nie jest za to biały w bordowe czy tam ciemno różowe kropeczki hihihi ma jeden pęd ale chyba wypuszcza drugi dlatego go zabrałam aha zdjęcie wstawię wieczorkiem bo teraz w pracy siedzę ![]() Cytat:
i moze nie będzie oddychał kwiatuszek hmmm... moze lepiej zwykły nabłyszczacz do kwietów.... sama nie wiem tez chce coś zrobić zeby listeczki ładnie wyglądały i się błyszczały ale boję się zeby nie zaszkodzić moim storczykom.
|
|
|
|
|
#3603 |
|
Zakorzenienie
|
glizdka gratuluje kolejnego storczyka
ja zaraz robię kąpiel moim czterem tutaj gdzie jestem i później witają Kielce i moje kolejne trzy i też kąpiel i ich nie widziałam ponad tydzień aj, ale podobno dobrze się trzymają i rozwijają się pąki więc w piątek zdjęcia bo wtedy będę, jeszcze nie mam tam neta![]() buziaki dziewczyny
|
|
|
|
#3604 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczuszki
![]() Oj jak ja dawno Was nie czytałam ... ale przyznaje bez bicia ze naprawde teskniłam Własnie robie myju myju moim 3 faleczkom reszta grzecznie stoji na parapeciku bo maja jeszcze lekko zielone korzonki pomimo suchego podloza wiec chyba dobrze robioe ze ich nie kapie ? Nie wiem czy to nie zawczesnie ale... moj bestozkowiec przestał zrzucac zółte listki tn nie zółkną mu te ktore pozostały ( a zostały dwa) moze jednak uda mi sie go odratowac martwi mnie tylko to ze na lodydze ktora nie uschła juz jakis czas temu pojawily sie dwa wyrostki wielkosci 3 , 4 mm i od tamtej pory nic sie z nimi nie dzieje czy to znaczy ze juz sie nie ruszą do gory Pozdrawiam wszystkim ![]() P.S. Jak długo robicie kąpanko swoim storczykom? Bo ja moje wlasnie wstawiłam do miski i nie wiem jak długo je trzymac bo do tej pory tylko je przelewałam a po tym jak sie nasłuchałam jak szybko mozna w ten sposb zalac stozek wole robic im moczonko
|
#3605 |
|
BAN stały
|
ja to tak około 30 min sobie trzymam jak zapomnę to siedzą z godzinę
jeden raz nawet pluskał sie całą noc bo akurat na wieczór mu kąpanko zrobiłam i zapomniałam o nim i poszłam spać rano go wyjełam ale nic mu nie było
|
|
|
|
#3606 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję
W takim razie maja jeszcze czas eby sie wymoczyc
|
#3607 |
|
Zakorzenienie
|
Moja mama trzyma swoje storczyki nawet pół dnia w wodzie i nic im nie jest
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3608 |
|
BAN stały
|
dziewuszki a jak z tym nabłyszczaniem liści??? nic nie mogę znaleźć na ten temat.
|
|
|
|
#3609 |
|
Raczkowanie
|
Ja wole nie przetrzymywac az tak długo moich bo cos maja tendecje do gnicia (ich korzonki) a podłoze schnie mi ok 14 dni pomimo tego ze powietrze tera mam suche w domku jak wiór
A co do listkow i ich nabłyszczania - ja nie nabłyszczam swoich niczym bo boje sie ze wyskocza mi jakies plamki Fridzia kiedys pisala ze podobno niektore storczyki maja naturalnie swoje listki blyszczace a inne matowe Buziaczki i tuluski Oj mam dzis dobry dzien - to chyba zasługa Misia
|
#3610 |
|
Zakorzenienie
|
Subskrybuję
|
#3611 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3612 |
|
Rozeznanie
|
Frida widzę ze ciapatki mają się świetnie!!!
moze przeżył jakąs mutageneze ![]() Czekamy na relacje z dalszego rozwoju pączka Pani pod okiem której hodujemy nasze roślinki in vitro powiedziała ze nie ma nic przeciwko założeniu hodowli in vito storczyków ale musze poszukac pożywke dla storczyków oraz stęzenie hormonów= a szkoda by poświecic liście na hodowle metodą prób i błędów Moze gdybym pisała tam prace mgr to dlaczego nie ![]() ![]() Dziś na zajęciach marchewke i nasionka tytoniu potraktowalismy ludwikiem. 70% spirytusem, oraz ace ![]() I WYŚIALISMY NA POZYWKECIEKAWE CO Z TEGO WYROŚNIE :rolley es:
|
|
|
|
#3613 |
|
Raczkowanie
|
Fridziu coz to za diabołek Ci rośnie
Rzeczywiscie wyglada to jak taka maciupka zieloniutka ważka Pierwszy raz widze cosik takiego Czy ja Ci ju mowiłam ze Twoje ciapate powalają mnie na kolana
|
#3614 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3615 |
|
Rozeznanie
|
witaj,niga
on jest cudny! a ile ma kwiatow! czy masz jeszcze inne storczyki,procz tego?
|
|
#3616 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3617 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry dziewuszki
Witaj Niga Śliczny ten Twój maluszek !!! Oj napewno na jednym sie nie skonczy Buziaki
|
#3618 |
|
Raczkowanie
|
Oj joj joj nio musze sie WAm kochane pochwalic właśnie wracam ze standardowej małej porannej pogaduchy z moimi maluchamy i wiecie cio zauwazyłam
U jednego od samego dolu w trech miejsca wyrasta cos zielonego u drugiego pojawilo sie takze jedno cosik zielone i trzeciego rowniez ;D jenki wkoncu jakies oznaki zycia a moje biedactwo z zalaznym stozkiem nie zółknie od kilku dni caly czas trzyma sie dzielnie i nie atakuje zoltym kolorkiem swoich ostatnich juz dwoch lisci moze wyjdzie z tego bo ma na łodyzce dwa male conieca ktore pomimo tegop ze zasnely to jednak sa i moze sie obudza ale sie ciesze
|
#3619 |
|
Zakorzenienie
|
Dario Oliwio jeżeli się zatrzymało to już jest dobrze!!!
Teraz będzie już tylko lepiej Jak to małe zielone troszkę podrośnie to porób fotki - zobaczymy co to
|
|
|
|
#3620 |
|
Zadomowienie
|
![]() dziewczyny czy to jest przedluzenie pedu juz z paczkiem ja sie chce tylko upewnic nie bylo mnie tydzien u TZ a tu taka niespodzianka
|
#3621 |
|
Zakorzenienie
|
Tak to przedłużenie i już całkiem duży pączek
(kolejny też już się wychyla)I u mnie pojawił się cień nadziei u jednego reanimowanego (ten z żółknącymi liścmi, któremu zostało pół liścia ) dla przypomnienia: ![]() A tu zdjęcie z wczoraj: ![]() Może jeszcze będzie z nim dobrze
Edytowane przez frida110 Czas edycji: 2008-10-21 o 19:15 |
|
|
|
#3622 |
|
Raczkowanie
|
Witam serdecznie już wiem ze na jednym się nie skończy J pięknie poprawiają humorek w pochmurne dniJ. Przygoda zaczęła się od dnia, kiedy moja mamusia dostała jednego w prezencie niestety przekwitł i całkiem usechł, L wtedy postanowiłam dowiedzieć się czegoś więcej na temat tych pięknych kwiatków i zakupiłam dwa nowe jeden dla siebie i jeden dla mamy. Opiekuje się obydwoma. Teraz już choruje na zakup jakiegoś nowego, pojawiły się w obi wiec musze znaleźć chwilkę na łowy J
Moim marzeniem jest wyhodowanie takich okazów ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
#3623 |
|
Rozeznanie
|
frido napewno!!! śliczny listek!
niga - pomarzyć każdy może....
|
|
#3624 |
|
Raczkowanie
|
Wiara czyni cuda
Ja nad tym popracuje a jak mi się uda to wam powiem jakJ - dzięki marzeniom człowiek wie po co żyjeJ |
|
|
|
#3625 |
|
BAN stały
|
aja kurcze znowu kupiłam kolejnego phala coś tam :P miałam ciapatka kupić i postanowiłam ze jak pojade do obi(dostawy nie było) i ciapatego nie będzie to nie kupię nic i zgadnijcie co...
ciapatego nie było a ja... kupiłam bordowego czy tam jakiś taki ciemny bardzi różowy.... nie wiem.... miałam wsadzić zdjęcia substytuta ciapatego :P ale nie miałam czasu no i wstawie dziś i kropeczka i wczorajszegto fioletowego różowego czy jak go tam nazwać :P no i oczywiście gratulacje dla was dziwczynki za to ze reanimacje wszelkiego rodzaju odnoszą pozytywne skutki buziaki |
|
|
|
#3626 |
|
Zakorzenienie
|
Glizko z niecierpliwością czekam na fotki
U mnie kolejny news: kolejny storczyk wypuszcza nowy pęd Taką jesień to ja kocham!!!
|
|
|
|
#3627 |
|
Raczkowanie
|
Chlip, chlip ja tez chce nowego kwiatuszka . mój strącił właśnie 3 kwiatki chyba przekwitaL
Bardzo mi się podoba kwiatuszek Fridy ten biało fioletowy musze poszukać czy gdzieś dostane takiego J |
|
|
|
#3628 |
|
BAN stały
|
to moje najnowsze nabytki niby zwykłe ale cieszą
i chyba w drodze kolejny pęd w teskowym kropku wystaje jak by czubeczek pędu bo korzonek raczej to nie jest... hmmm.... poczekamy zobaczymy narazie to coś jest takie tyciunie
|
|
|
|
#3629 |
|
Rozeznanie
|
Glizdko gratuluje udanych zakupów
Mam takiego samego nakrapianego
|
|
|
|
#3630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:33.

po całym dniu wrażeń mam jeszcze od przeczytania połowę opowieści wigilijnej i cośik już na sprawdzian umiem;/ druknęłam 2 streszczenia
zawsze lepiej sobie utrwalić no nie?

zakupu dokonałam w TESCO za 29,99 razem z osłonką 
hmmm... moze lepiej zwykły nabłyszczacz do kwietów.... sama nie wiem tez chce coś zrobić zeby listeczki ładnie wyglądały i się błyszczały ale boję się zeby nie zaszkodzić moim storczykom.

Własnie robie myju myju moim 3 faleczkom reszta grzecznie stoji na parapeciku bo maja jeszcze lekko zielone korzonki pomimo suchego podloza wiec chyba dobrze robioe ze ich nie kapie ?
Nie wiem czy to nie zawczesnie ale... moj bestozkowiec przestał zrzucac zółte listki tn nie zółkną mu te ktore pozostały ( a zostały dwa) moze jednak uda mi sie go odratowac 

ja sie chce tylko upewnic