|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3601 | |
Raczkowanie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - ZAPRASZAMY - część druga ::..
Cytat:
![]()
![]() |
#3602 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3603 |
Raczkowanie
|
wszystko zgodnie z dietą dzisiaj, 12 km przebiego-szłam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#3604 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a tak apropo zyje po cwiczeniach ![]() Jutro juz w 100% robie takiego omleta na slodko ![]() ![]()
![]() |
#3605 |
Zakorzenienie
|
pewnie, że mogę powklejać, tylko nie wiem czy Wam będzie odpowiadalo ale systematycznie będę cos wrzucać
![]() zacznę od tego co planuje jutro (wcześniej pisałam co innego, ale już mi sie odmieniło ![]() BURSZTYNOWE PIERSI Składniki (na 2 osoby) - 2 piersi z kurczaka - suszone zioła (oregano, bazylia, koperek i inne takie, np Kamis) - oliwa do smażenia - 2 kostki rosołowe - 2/3 szklanki gorącej wody Sposób przyrzadzania: Piersi lekko rozbić, obficie posypac ziołami (w charakterze panierki), smazyc na niewielkiej ilości tłuszczu, aż mięso nabierze złotawego odcienia. W międzyczasie rozpuścić kostki rosołowe w wodzie, bulion ten wlac na patelnię, gdy mięso będzie złotawe. Dusic na malym ogniu, przewracając co jakić czas na druga stronę. Gdy caly bulion wyparuje, a kurczak pokryje się bursztynowym nalotem, potrawa jest gotowa. ewentualnie może będzie to ![]() ROLADKI Z KURCZAKA Z GRZYBAMI Składniki: - 2 piersi z kurczaka, - 300g pieczarek, - cebula, - bulion, - oliwa z oliwek, - sól, - pieprz, - inne przyprawy (wg gustu). Przygotowanie: Piersi z kurczaka rozbić tłuczkiem do mięsa. Oprószyć przyprawami. Cebulę pokroić w kostkę i przysmażyć na oliwie z oliwek, dorzucić połowę pieczarek pokrojonych w kosteczkę i poddusić aż do odparowania płynu. Cebulę z pieczarkami przełożyć do miseczki i przyprawić. Płaty mięsa posmarować farszem, zwinąć, obwiązać nicią albo spiąć wykałaczkami. Podsmażyć na rumiano na patelni. Dorzucic resztę pieczarek pokrojonych w cienkie plasterki, chwilę smażyć razem z mięskiem. Wlać bulion i dusić na małym ogniu ok. 30 minut. Do farszu można też dodać trochę pokrojonej papryki i startego na tarce sera żółtego. to też napewno jest pyszne ![]() KURCZAK A'LA PIZZA pierś z kurczaka ser mozzarella oliwki czarne przecier pomidorowy oliwa z oliwek ocet winny oregano, sól, pieprz, czosnek, słodka papryka Pierś dzielimy na pół i z każdej połówki robimy nożem sakiewkę (nóż wkładamy tak żeby dalo się przeciąć pierś w środku nie przecinając krawędzi... hmmm no tak żeby ją potem nadziać...) mieszmy w misce 2 łyżki oliwy, łyżke octu i przyprawy piersi moczymy w tym co nam wyszło powyżej mozzarelle trzemy na tarce, kroimy drobno oliwki mieszamy ser i oliwki z odrobiną przecieru pomidorowego, doprawiamy oregano piersi nadziewamy serem z oliwkami (można "zamknąć" skiewke za pomoca wykałaczki) i wkładamy na ruszt jakieś 15 minut i gotowe a jak pomyślę o tej supie to mam cała buzie śliny ZUPA KREM 20dag brokuł 2łyżeczki jogurtu chudego ząb. czosnku bulion warzywny albo używamy wodę i doprawiamy sok z cytryny do wrzątku lub bulionu dodajemy brokuły i czosnek zmiażdżony po 10 minutach wszystko miksujemy albo przecieramy dodajemy jogurt i doprawiamy do smaku przyprawami i sokiem z cytryny. Taką zupkę można zrobić z kalafiora, pieczarek, brokuł doba na kolację. oczywiście składniki można sobie dowolnie zmieniać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3606 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3607 |
Zakorzenienie
|
też tak myślę, mam jeszcze kilka super przepsiów ale to napisze jutro parę i trochę pojutrze, zeby nie zamącić calkiem w główce
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3608 |
Raczkowanie
|
mmmm co za przepisy!
trzeba wyprobowac;] ja dzisiaj 3 dzien: 1. twargog z kakao i slodzikiem 2. wieśniaczek i lizak chupa chups 3. omlet z mlekiem serem zoltym light i pomidorem (przepis swietny ![]() ![]() 4. serek wiejski z kakao i slodzikiem przesadzilam dzisiaj z kakao ![]() juz nie moge sie doczekac wazenia i mierzenia... zeby mi tylko spadl chociaz kilogram... co do psow to moj jest okropny pod wzgledem jedzenia... tylko by kielbase i kiszke jadl. suchej karmy nie tknie ze slodkosci najbardziej lubi sernik;d |
![]() ![]() |
![]() |
#3609 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3610 |
Rozeznanie
|
A zdarza się wam dziewczyny sięgać po cukierki Alpenliebe? Te bez cukru? Dzisiaj kupiłam dwa opakowania i cukiereczki są bardzo smaczne, choć dopadła mnie po nich zgaga
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3611 | |||||
Rozeznanie
|
Dot.: proszę używać opcji edytuj lub multicytowania
Cytat:
![]() Nigdy się nie martwiłam o wagę, wręcz byłam chudziną. Ale przy chorobie jadłam po staremu, czasami mniej (zależy jak się czułam), czasami więcej. Ale doszły lekarstwa i zmienił się tryb życia na siedzący , no i oczywiście słodycze i nie zauważyłam kiedy tak strasznie przytyłam. Znaczy jak już zauważyłam to było za późno ![]() Teraz staram się wprowadzać ruch w swoje życie i szukam diety odpowiedniej dla siebie, co jak widać - nie jest takie łatwe ... Do tego - nie ukrywam - dochodzi moje "wybiórcze lenistwo" i słomiany zapał oraz niecierpliwość, co nie ułatwia mi sprawy w czekaniu na efekty ![]() No nic, dosyć tego tłumaczenia, muszę się wziąć w garść, aczkolwiek dzisiaj to mnie jakiś dołek łapnął ![]() Cytat:
![]() ![]() Camarilla - świetnie, że widzisz efekty. Gratulacje i oby tak dalej ![]() Jeżdżę dopiero drugi tydzień, bo niedawno wzięłam się za siebie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Winka - dziękuję ślicznie za pomysł na babeczki ![]() Cytat:
![]() ![]() A co masz na myśli, że je same witaminy?? Suchy pokarm czy tabletki?? Sorry za offtopic, ale trochę mnie to zaintrygowało, a że jestem ogromnie za zwierzętami, nie omieszkałam zapytać ![]() Ależ się rozpisałam - przepraszam, ale trochę mnie tu nie było i chciałam się do Was odezwać. Ostatecznie dzisiaj z jedzenia nie mam się czym pochwalić, więc nawet nie piszę, co dzisiaj zjadłam. Jutro robię zakupy i na pewno z większej ilości składników łatwiej mi będzie wymyślać potrawy ![]() Pozdrawiam i życzę dobrej nocy
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3612 |
Zakorzenienie
|
Agneska nie martw sie napewno Ci przejdzie dołek, mi też było ciężko, ale dałam radę, tzn. ciągle daje, każdego dnia po kroczku do przodu, nie ważne czy małe czy duże - ważne że do przodu! i pamiętaj o tym i głowka, uszka i bródka do góry, no już....już...!!
![]() a co do zwierzaków i słodyczy to co powiecie na to, że moj króliczek sam sobie kradnie cukierki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3613 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3614 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3615 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3616 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() A wiecie czego mi tak najbardziej brakuje?? OWOCÓW!!! Które też stanowiły większą część moich posiłków. Uwielbiam jabłka, marchewkę (wiem warzywo, ale pyszne), grapefruity, pomarańcze, mandarynki, kiwi, słowem chyba wszystkie owoce.... Ale się rozmarzyłam ![]()
![]() |
#3617 | ||||
Zakorzenienie
|
KECZUP-
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3618 |
Rozeznanie
|
nie wymawiajćie przy mnie słowa drożdżówka
![]() i bułeczka z masełkiem też nie mówcie na samą myśl mam ślinotok |
![]() ![]() |
![]() |
#3619 | ||
Wtajemniczenie
|
Heloł
carmelowa mój przepis na sałatkę łososiową post 3432 Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A tak na dobranoc dorzuce przepis: Jajka nadziewane łososiem IFAZA 6 jajek 100 gr chudego twarożku 3-5 łyżki jogurtu naturalnego koperek sok z cytryny 130-160gr wędzonego łososia jajka gotuje na twardo. przekrajam na pół wyjmuję żóltka. Z połowy żóltek, twarożku i jogurtu widelcem wyrabiam masę.dodaję posiekanego drobno(skropionego wcześniej cytryną łososia) koperek i mieszam.Można zmiksować. Przekładam masę do szprycy i napełniam jajka po brzegi. Hmm to chyba bedzie na wielkanoc można wykorzystać ![]() no to sie rozpisałam. Ide w Kimono ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3620 |
Rozeznanie
|
Wow dotarłam wreszcie do domu, masakryczny dziś dzień, taki zalatany i towarzyski, jedzenie na mieście, w domu też, ale normalnie wyglądało to tak: miska w łapy i mieszanki dozwolonych rzeczy, których jakby był czas nigdy bym chyba nie połączyła hehehe a na koniec dnia WINO i KINO
![]() Ślicznie dziewczyny dziś Wam minął dzień, i jak aktywnie na forum, tyle pyszności zapodałyście mmmm, niedługo nasz wątek będzie traktowany jak poważane forum kulinarne, ale to jest właśnie cud tej diety, pysznie i efektywnie. Do jutra papapa
#3621 |
Zakorzenienie
|
Plażowiczki przypomnijcie mi jak to jest z orzechami, ile jakich mozna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3622 | ||
Rozeznanie
|
Dzień dobry Dziewczyny,
jako, że jestem ranny ptaszek nie śpię już od pół godziny. Właśnie się wybieram z psem na spacer, ale wcześniej chciałam powiedzieć wszystkim dzień dobry ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() No nic, ja się zbieram, bo moja psina się już kręci, prosząc, że chce iść na spacerek. Odezwę się później. Do zobaczenia
![]() |
#3623 |
Rozeznanie
|
dziewczyny wczoraj zawalilam calkowicie- jadlam wieczorem nawet wasy z serkiem i dzemem nie mowiac o kanapce na chlebie. Dlatego zaczynam od dzis znowu i tym razem bez zadnych odstepst - zadnego ketchupu , trzymam sie dozwolonej ilosci orzechow i tym razem wytrwam./ Nie bede jednak zbyt czesto wchodzic na forum bo to zle n amnie oddzialywuje.... zjawie sie dop. za kilka dni i zdam relacje
![]() ![]()
#3624 |
Zadomowienie
|
agneska witaminy mialam na mysli wszelka karma i w ogole jedzenie psoe ktore zawioera duzo witamin itp. Wiem ze slodyzy sie psom nie daje, juz wyjazsnialam wczesniej ze moj czasem je te orzeszki a batona to ciut reszte oblizal. Musialam wybrnac z sytuacji, na codzien nie daje. Moj pies jest bardzo rozpieszczony bo zanim kupilismy tego to tydzoien wczesniej stracilismy psa(zabili go)moze dlatego czasem pozwalamy by zjadl te orzszki.
CarmelaSoprano nie mieze sie codziennie tylko raz w tygodniu,teaz byl okres gdzie sie miezylam zciekawosci a ten drugi raz by cala sie miezyc i zapisac wymiary.tak wiem ze miesnie zwiekszaja swoja objetosc po cwiczeniach ,zauwazylam dlategop cwiczenioa z rana przelozylam na wieczor. Rano bede biegac jak bedzie cieplo,
#3625 |
BAN stały
|
hkmghmkghkmgkghkghkgkg : kiedys bylo glosno o tym, ze nie nalezy rozpoczynam treningu z rana bez sniadania, bo organizm jeszcze spi i nie jest pobudzony do spalania
wystarczy odrobina pokarmu zeby pobudzic organizm do pracy i spalisz o wiele wiecej, wiec polecam zjesc cos, najlepiej bialko, to Ci sie beda mialy z czego miesnie budowac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3626 | |
Rozeznanie
|
Hejo Dziewczyny!
Ale sie umęczyłam w nocy, bolała mnie głowa, brzuch, straszne to było, dobrze, że już ranek i że zadziałała wzięta w nocy tabletka. Chyba, przez ten obiad w knajpie i jedzenie tych mieszanek wczoraj, no a alkohol to swoja drogą ![]() Miłego dnia życzę ![]() Cytat:
Masło orzechowe: 2 łyżki; Migdały: 15; Orzechy arachidowe: 20 małych; Orzechy brazylijskie: 8; Orzechy laskowe: 15; Orzechy makadamia: 8; Orzechy nerkowca: 15; Orzeszki pistacjowe: 30; Połówki orzechowe pekan lub włoskich: 14; Słonecznik: 2 łyżki; Siemię lniane: 2 łyżki.
![]() |
#3627 |
BAN stały
|
Dziendoberek wszystkim !!!
Ja: Ten gulasz był bardzo SB ![]() Mąż: SB- czyli "Smaczny Bardzo"?[/quote] hihihi twoj mąż pewnie jest bardzo SB (super bardzo )hihihihi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3628 |
BAN stały
|
boszeee znowu nikogo nie ma????
![]() pierwszy dzień SB mam już za sobą i o dziwo w świetnym humorze jestem, najedzona też jestem, i w ogóle to czuje że chudne hihihihi ![]() ![]() co jadłam na śniadanko wczoraj to już pisałam to teraz napiszę co jadłam na kolacje bo obiadek był sałatkowy mMmMmM.... a na kolacje zjadła glizdka wczoraj taki gulasz własnego pomysłu tylko że nie wiem czy wszystkie produkty były dozwolone( napisze je na czerwono ) a wy mam nadzieje powiecia czy można je jeść czy nie ![]() GULASZ Z KURCZAKIEM I WARZYWAMI NA OSTRO SKŁADNIKI:
Cebulkę pokroić w piurka, wrzucić na rozgrzaną oliwę z oliwek , dodać rozgniecione ząbki czosnku, do średniej wielkości garczka, dodać pokrojoną w kosteczkę pierś z kurczaka i podsmażać razem aż mięsko będzie pyszne ![]() jak się zagotuje i papryczka będzie już w miarę miękka dodajemy puszkę pomidorków i gotujemy parę minut aż pomidory się rozciapciają, następnie wrzucamy fasolę potem soczewicą i kiełki ![]() ![]() mi bardzo smakowało i TŻ też był zadowolony ![]() ![]() ![]() Cebulkę pokroiś w piurka |
![]() ![]() |
![]() |
#3629 |
Raczkowanie
|
Hej!
Chciałabym się do was przyłączyć... Próbowałam juz diete MŻWR ale była za mało efektywna a poza tym sesja pokrzyżowała mi plany i jadłam to co miałam w lodówce lub co zrobił mój narzeczony (a on nie był na diecie ![]() ![]() trzymajcie za mnie kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3630 |
Zakorzenienie
|
Ahcak dziekuje za orzechowa odpowiedz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:14.