![]() |
#3601 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mikołajkowe dzieciaczki 2007
martka wspolczuje Wam obojgu
![]() to faktycznie mogla byc kolka moj brat jako niemowlak mial kolke raz,ale wlasnie taka intensywna, skonczylo sie wszystko na pogotowiu, na szczescie dobrze oskar pomaga mi pisac ![]() mielismy debiut kaszkowy - kaszka kukurydziana. smakowala tylko nie bardzo wiedzial co ma robic z lyzeczka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3602 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Podziwiam. Hubert w kąpieli: http://pl.youtube.com/watch?v=jWDaGHcQZNU |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3603 |
Zakorzenienie
|
no popatrz jaki radosny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3604 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Primavera Hubert słodziutki ![]() ![]() *misiu* a jak tam mój zięciuniu?
![]() |
#3605 |
Zakorzenienie
|
o mamo-pychotka!
![]() ![]() dziękuję ![]() Martko-współczuję ![]() ![]() Koletynko-w Polsce to chyba norma ![]() ![]() Hubercik fajniutki ![]() my za to mamy dzisiaj dzień marudy ![]() dawno nie było dobrze,że małż w domu,bo bym ją chyba przez okno wyrzuciła na szczęście niedługo kładziemy ją spać.. |
![]() ![]() |
![]() |
#3606 |
Zakorzenienie
|
Adas jak je to albo siedzi w swojej wanience (taka z wbudowanym lezaczkiem), albo maz go trzyma i siedzi z nim w duzej wannie. A ze maly generalnie uwielbia jesc i jak widzi lyzeczke to sie az trzesie -to nie ma z nim problemu z nakarmieniem. A co nie trafi do buzi to laduje w wodzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3607 |
Zadomowienie
|
Ann być może że tak.
Tylko za dużo teraz nie jadł. Od tygodnia nie tyka żadnego słoiczka a wczoraj wypił tylko łyżeczkę soczku jabłkowo marchewkowego. Napaliłam się teraz na chlebusie ![]() Możesz mi jakiegoś fajnego linka podesłać. Może niekoniecznie na zakwasie od razu ![]() Tak mnie kusi jakiś fajny chlebek z ziarenkami ![]() Mam nadzieję że wieczór już z tych spokojniejszych ![]()
#3608 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na początku wyłam z Hubertem, teraz już...hm, nie że się przyzwyczaiłam, ale już mnia aż tak to nie rusza - chociaż żal mi go strasznie i dałabym sobie ręce i nogi poucinać, byleby go tylko nie bolało... Niby trochę pomaga suszarka i masowanie - ale generalnie to (u nas) kolka musi sie po prostu sama z siebie skończyć - odejdzie i w ciągu partu sekund Hubert się śmieje i najczęściej zasypia Cytat:
![]() Wannę już wymieniliśmy na wiekszą, a teraz chyba wyemigrujemy do łazienki, bo po jego kąpieli wszystko mokre ![]() koletynko - skad ja to znam... Zwłaszcza, że Hubert ma czasami (albo często raczej ![]() ![]() Już tylu rad się nasłuchałam i zaleceń, że głowa mała. Teraz albo w ogóle nie reaguję i ignoruję, choć miałabym ochotę odpowiedzieć, i niekoniecznie grzecznie (wrocławianki potwierdzą, że się nie odezwałam nawet do "arkadowej babci" ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3609 |
Rozeznanie
|
Ale ciotki naplodzilyscie jak cisza na watku to cisza a jak sie rozpiszecie to pol godziny czytam
![]() ![]() ![]() ![]() My dzis caly dzien na Harrow na zakupach biedn ![]() ![]() ![]() Martka ja tak mialam kiedy przechodzilam okres baby blusa na poczatku ze Hubert placz ja placz i tak beczelismy sobie. TZ do pracy ja sama z Hubertem ktory wazyl niecale 2 kg 1000 pytan czy nie powinien jeszcze byc w szpitalu. Wczesniaczki bardzooooooo potrzebuja bliskosci matki ja sama bez pomocy. W sumie teraz tez jak sama siedze w domku a do tego jescze Hubis marudny to bummm placz z Hubertem murowany ![]() Primka domyslam sie ze nerwy puszczaja -tu dziecko placze a tu ktos namolny 100 pyt do ![]() Dzis angielka mnie zaczepiala na ulicy i pytala o Huberta a ile ma a jak ma naimie i blablabla -widzi ze sie spiesze bo wiac zaczelo, Hubert zrobil sie marudny w koncu poprostu ja zignorowalam i darowala sobie a ja odegralam sie na 2 hindusach ktorzy zaczeli usmiechac sie do Huberta lezacego w wozku gdzie ja na to opuscialam bude w wozku i do tego przykrylam kocem co beda moje dziecko ogladac ![]() ![]() Ja jutro mam maly zjazd mam z mojej dzielnicy ![]() Celko az ci zazdroszcze takiego glodomora moj raczej niejadek. Choc ostatnio zasmakowala mu rybka, ale ona tak smierdzi fujjjjj. Afiliks podziwiam praca dom praca dom nie wiem jakbym dala sobie rade , choc nieraz marze zeby wyjsc do ludzi i odpoczac troche psychicznie. Tulis nam tez oilatum pomaga nie stosuje go ciagle raz na jakis czas i skutkuje. Jak zauwazam sucha skore to oliwkuje cialko. Na codzien nie smaruje niczym. W niedziele chyba wybierzemy sie na basen ![]() Spokojne nocy mamski
#3610 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() agi to jest tak, że w pracy trochę odrywam się od domu ![]() ![]() Miłej wizyty na basanie ![]() U nas w nocy jedzonko co trzy godziny ![]() ![]() Dobrze, że dzisiaj piątek ![]() Miłego dnia ![]()
![]() |
#3611 |
Zakorzenienie
|
Ja to bym zaliczyla taka noc do udanych
![]() Normalnie nie moge sie wyspac. Pewnie przez to ze wstajac co godzine nie wpadam w faze glebokiego snu ![]() primavera - a moze Ty naprawde bijesz Huberta ze on tak placze ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3612 |
Zakorzenienie
|
ja też dziś 3 razy w nocy karmiłam Gosię, nie wiem co to sie dzieje, ale niech szybko mija, bo niedługo bedę wyglądała jak zombi
![]() około 19-tej dałam jej kaszke "smaczny sen" wtrąbiła 100ml, przed snem ok 21-ej jeszcze cyc i w nocy jeszcze te pobudki. Hubercik jaki duży, my też mamy tą najwieksza wanienke ale Gosia tam ma jeszcze sporo miejsca ![]() Niezły z niego pływak ![]() Mnie też wkurza jak ktos się wtrąca, a najczęściej to moja babcia. Jak przyjezdżamy autem, parkujemy praktycznie pod samym wejsciem do klatki, wystarczy zrobić kilka kroków i wejść pare schodków na parter, wg niej Gosia jest za lekko ubrana, nie przykryta kocykiem, babcia aż się trzęsię, czy aby Gosia nie zmarzła. Ja jej odpowiadam żeby sie spytała Gosi ![]() U mnie w kamienicy też same stare babki mieszkaja i zawsze mają cos do powiedzenia że za lekko ubrana. W swiadomości starszych ludzi istnieje jakieś przekonanie, że cieplej znaczy lepiej, najchętniej opatuliłyby dziecko po uszy żeby go nie było widać i zamiast hartować przegrzewałyby. Na ulicy nikt mnie jeszcze nie zaczepił, ale jak tak się stanie to chyba nie wytrzymam i odpyskuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3613 |
Zakorzenienie
|
No a u mnie dość ładna noc... dwie ostatnie były średnie, dziecko wprawdzie budziło się wtedy tylko raz, ale krzyku narobiła ze hej... pewnei pół bloku wstawało z nami
![]() a dzisiaj obudziła się o 3, o 3:30 zjadła sobie mleczko i ładnie zasnęła, teraz też trochę się pobawiła i gdzieś od ponad pół godziny słodko śpi ![]() Natomiast co do starszych osób i tego, że dziecko za lekko ubrane... no to wiem coś o tym. Albo jak niesiemy małą w foteliku a nieraz sąsiadka wyjdzie,jezu biedne dziecko, ono na pewno wypadnie, czy my sie nie boimy i ble ble ble. Albo ostatnio na spacerze,ze mam odwrocic dziecko w druga strone bo wiaterek zawiewa... ale i tak sie ciesze,bo mieszkamy z babcia, i ona jakas inna, bo nieraz mowi,a po co jej ubierasz ta kurteczke, bluze ma lzejsza i ciensza, lepiej jej w niej bedzie szok normalnie |
![]() ![]() |
![]() |
#3614 |
Zakorzenienie
|
zapomniałam sie pochwalić
![]() Gosia leżąc na brzuszku wysoko sie podnosi i podpiera na wyprostowanych rączkach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3615 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3616 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Osttanio spotkałam na spacerze teściową koleżanki z 7 m-cznym Łukaszkiem. Było cieplutko - Hubert tylko w ubranku leżał, bez żadnego przykrycia - a Łukasz w wózku w nosidle jeszcze, przykryty kocykiem i pokrowcem, a pokrowiec jeszcze tak wysoko naciągnięty (w wózkach Adbor jest tak wysoko, do samej góry budy). No szok ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3617 |
Zakorzenienie
|
witajcie po przerwie kochane
![]() Co do Uszka to zjadamy słoiczki z mięsem i chyba mu super smakują, bo nie nadążam nakładać na łyżeczkę. Byliśmy w środę na szczepieniu Uszek dał koncert, że hoho, na szczęście gdy tylko przyszliśmy do domu robiłam mu okłady z sody oczyszczonej i obyło się bez temperatury i innych powikłań. Natomiast ja zastanawiam się nad zmianą przychodni dla niego, z tej co raz bardziej nie jestem zadowolona. Mam wrażenie, że idąc do lekarza nic nie jestem w stanie się dowiedzieć bo jestem przez lekarza popędzana bo juz następni czekają. Gdy byliśmy teraz w gabinecie miałam w głowie przygotowaną listę pytań, której nawet w połowie nie zdążyłam zadać bo pani doktor na moje pyt. odpowiedziała, że Uszek już i tak dużo przeszedł zapalenie płuc, nawracające infekcje układu moczowego i problemy z brzuszkiem i mam nie kombinować ![]() Afiliks Mati przesyła Kasi buziaki ![]() Celka, Primcia, Bianka, Kancia śliczne z Was kobitki i bardzo zazdroszczę Wam spotkania ![]() Co do zaczepiających osób to najczęściej są to sąsiadki, które wszystko wiedzą najlepiej, ale ja kwituje krótko, że się spieszę i odchodzę by nie powiedzieć czegoś niemiłego ![]()
#3618 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() najlepszy lekarz dla dziecka to matka bo tylko ona widzi maluszka non stop ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3619 |
Rozeznanie
|
Ja normalnie dzis w szoku Hubert karmiony byl o 21.30 obudil mnie o 5 napil sie mleczka i spal do 9.30
![]() ![]()
#3620 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3621 |
Zadomowienie
|
Ja też ostatnio wyspana jestem, tfu tfu, jedna lub dwie pobudki to nie jest nic strasznego.
Za to w dzień usypianie tylko i wyłącznie na rękach. Sam w łózeczku prędzej koli ze złości dostanie. I to chyba wczoraj niestety o to poszło. Misia jak masz jakiekolkwiek ale do tej lekarki to może rzeczywiście warto rozejrzeć się za kimś innym. I głównie siebie słuchać bo nikt tak o Uszka nie zadba jak ty!!!! I dużo zdrówka dla ciebie!!! Prima tym tekstem to mnie powaliłaś ![]() ![]() Kawą się oplułam. Yoolia ![]() ![]() ![]() Afiliks co ty tutaj robiłaś o 6 ???? Już wstajesz do pracy czy akurat ci się karmienie trafiło?? Poza tym to jak oglądam te wasze dzieciaczki to już mi się Marcelek za chudy wydaje. wstawię wam fotkę Marcelka z kumplem, jest 2 miesiące młodszy ale za bardzo tego nie widać ![]()
#3622 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kasia też, ale za to nie chce się obracać z brzuszka na plecki ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Za buziale ![]() ![]() Chyba jednak wybiorę się prywatnie do neurologa, tylko muszę poszukać gdzie przyjmuje prywatnie i się zapisać ![]() Właśnie agi_kn czym nakarmiłaś Hubcia ![]()
![]() |
#3623 |
Zakorzenienie
|
celka - a może spróbowałabyś podać butlę na noc?
![]() (ja daję NAN2 o 20-20:30 i Hubert śpi do 5-6) Powiedzcie mi jeszcze - jakie blendery macie? I czy taki blender zmieli dokładniej niż mikser z końcówką taką do blenderowania? I czy bardziej patrzeć na firmę, czy moc? Z jaką mocą są dobre? Ja mam mikser z taką końcówką http://www.allegro.pl/item343500139_...a_2_lata_.html i tym zmieliłam, ale marchewki nie zmielił tak do końca - zostało kilka większych kawałków. Nie wiem, czy to wina tej końcówki, czy może ona po prostu nie sięga wszędzie w tym kubełku do miksowania? |
![]() ![]() |
![]() |
#3624 |
Zadomowienie
|
Ja mam taki
Roztrzaskuje wszystko jak leci. http://www.ceneo.pl/228434 Słoneczko wychodzi!!!
#3625 |
Zakorzenienie
|
martko - to jest ten 600W?
Bo rozejrzałam się po allegro - i widzę, że są: 250,400 i 600W 250 jest pewnie słaba, wobec czego zastanawiam się nad jakimś 400 lub 600W. Tylko nie wiem, czy 400 też daje radę? Jeśli tak, to taki wezmę (bo są jednak tańsze), ale jeśli nie rozdrabnia tak mocno - to wolę dopłacić i kupić 600W |
![]() ![]() |
![]() |
#3626 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Może Marcelek nie jest duży ale za to jaki ładniutki ![]()
![]() |
#3627 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3628 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() dziewczyny chcialam posprzatac, zmobilizowalam sie ![]() ![]() ![]() Widze, ze spotkanie sie udalo ![]() ![]() Chetnie bym sie z wami spotkala ![]() ![]()
![]() |
#3629 |
Rozeznanie
|
hihi mleczkiem ale wczorj bylismy na grillu moze zapachem sie tak nasycil
![]() Wlasnie szykowalam sie na spacerek a moj Hubis zasnal przy butli i tak ladnie spi ze zal mi go budzic. Spotkanie mam z mojej dzielnicy nie wyszlo. Je zebrac to wielka sztuka ![]() ![]() A co z naszymi mamami Inka Bubbelkiem Szper relaksuje sie w domku nad jeziorem wiec jej darujmy ![]() Dziewczyny ktore robily muffinki porcja ciasta na ile muffinek starcza? ile macie blaszek do tych babeczek bo w ten weeken chce kupic i zrobic na 20 kwietnia Hubis konczy pol roczku wiec bedzie partyyyyyy ![]() Mozecie doradzic ktore waszym zdaniem sa najlepsze bo przepisow ze ho ho a ja laik w tych sprawach ![]()
#3630 |
Rozeznanie
|
sorki za post pod postem
![]() Bubbel wywolalam Cie ![]() Zapomnialam napisac ze hubis w kąpieli super sama musze nalac mojemu tak malo wody niech sie sam chlapie ![]() Marcelek sliczny wcale nie jest chudy ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:45.