|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Plotkowy dla dietetyczek :) IV
Cytat:
. Może być cos z prac domowych? ![]() Cytat:
Ale u Ciebie też całkiem owocnie musiało być .Cytat:
.Wstalam i wciagnelam owsianke z truskawkami, otrebami i proszkiem z siemienia ( .)Teraz bedzie trzeba kolejny podrozdział trzasnąć . Miłego!
|
|
#3602 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3603 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cześć czołem kluski pod stołem (
![]() )Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Gratuluję ocenek I bardzo się cieszę, że w związku tak super (pamietam jak mialas jakis czas temu rozne wątpliwosci i w ogole, a tu proszę, super )Co do telefonu - moja koleżanka taki ma i bardzo sobie chwali ![]() Ja jestem wierną fanką Nokii - mają przynajmniej menu jak dla debila czyli w sam raz dla mnie Tez planuje w najblizszym czasie sprawic sobie jakis nowy telefonik ![]() a co do antybiotyku - może znajdziesz jakis inny po ktorym nie bedziesz sie źle czula? echhh chcialabym miec takie dylematy... ![]() Moge Ci dać troche swojej roboty: 2prezentacje, 2eseje i nauka na kolosa... Cytat:
![]() Cytat:
Mam nadzieje, ze coś jednak wykażą jutro ![]() powodzenia ![]() Ja już odwaliłam poranne seminarium, zaraz machnę chyba esej na angielski, później pojadę na ryneczek w ramach odpoczynku (w autobusie oczywiscie nauka:P), później inny esej i dalej nauka ![]() Dobrze, że wczoraj się uporałam już z dużą częścią roboty, dziś bedzie wiecej czasu na cokolwiek chyba... ![]() Buźka i miłego
|
|
#3604 | |
|
Wtajemniczenie
|
Truskawki bezczelnie zjadłam sama
, ale obiecuję, że jak kupię następne to się już podzielę ![]() Cytat:
A co do nokii to się zgadzam - tez jestem jej wierną fanką ze względu na menu dla debila tudzież blondynki .No dobra, koniec wizażowania .
|
|
#3605 |
|
Zakorzenienie
|
Napisze tylko tyle - sesja psuje mi całą radość z przełomu tych dwóch miesięcy: maja i czerwca
![]() Karolciu - zgubo Ty jedna ![]() Malinko jak certyfikat w krk to ja odbiore
|
|
|
|
#3606 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę ja też się przyzwyczaiłam do Nokii,nie miałam nigdy innego,no ale w życiu trzeba wszystkiego spróbować,poza tym mam dwa telefony
póki co ten sony jest świetny .Antybiotyk to tetralysal,ogólnie rzecz biorąc będę go łykała póki co,bo innego wyjścia nie widzę,kontrola w środę,więc dam radę
|
#3607 |
|
Zakorzenienie
|
Zdałam zdałam zdałam
18/20!!! jejku ale sie ciesze, pytania miałam łatwe, tyko niestety laptop mi sie wyładowała bateria i nie pokazałam prezentacji ale cóz i tak jest super![]() Zaraz jade do krk do siotry, zanocuje soie u nie w akademiku a jutro odwiedzam studio percingu na floriańskiej i robie kolczyka w nosku miłego dnia Dziewczynki
|
#3608 |
|
Zakorzenienie
|
Witam,wpadłam się tylko przywitać
Zrobiłam sobie krótką przerwę,gdyż jutro poprawiam tą nieszczęsną chemię,no i trochę nad nią już siedzę,błagam trzymajcie kciuki ...Orzeszku - gratuluję ? bo też mam taki plan LoLciu - cieszę się,że się odezwałaś i dobrze u Ciebie Miłego popołudnia,powizażuję trochę i wracam do nauki ...
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#3609 |
|
Zakorzenienie
|
Ewusia - no ja też mam nadzieję, że się uda
narazie sobie głowy tym nie zawracam rolki są bomba, jak się nie połamę to będzie git eee tam narazie nie wiem czemu ale mam +1 do wagi, sama nie wiem, która waga waży dobrze nefre - już lepiej?Lolek - witojcie ![]() jabłuszko - nie wiem czy zwalnia ja jak powiedziałam mojej lektorce, że mam FCE to powiedziała, że nie muszę chodzić na angielski, a chodząc tak się uwsteczniłam, że masakra ciężka. Zależy od lektora i jak się z nim ugadasz może i szczuplejsza, ale i tak + kg na wadze, ale to pikuś nie przejmuję się moje kiełki pogłupiały od kiedy mają kiełkownik ![]() a zapytam się bo zaczynam się martwić więc moze któraś mi pomoże wcześniej jadłam regularnie 5 posiłków tzn. 7-10-13-16-18 i było gicior a teraz jem ledwo 2-3 posiłki tzn. śniadanie między 6/7, potem 2 śniadanie na uczelni koło 11/12 a potem obiad koło 15/15.30 i potem już nic. Czy tak może być bo ja już sama nie wiem czy mi się żołądek skurczył czy ja coś popi...dzieliłam znowu
Plus Size-owy wątek gadulcowy ![]() Dziś wygram wszystko albo nic. Ostatnią szansę dał mi los - Metro "Chcę być kopciuszkiem" Edytowane przez malinka_86 Czas edycji: 2008-05-28 o 19:38 |
|
|
|
#3610 |
|
Zakorzenienie
|
Uczę się
![]() Jabłuszko - u mnie też są zwolnienia za FCE z angielskiego i z uczestnictwa w zajęciach i z egzaminu ![]() Milkuś - zupełnie się z Tobą zgadzam, sesja w maju/czerwcu to porażka Orzeszku - gratulacje Malinko - to stanowczo źle ze nie jesz już wieczorem, najlepiej 5 regularnych posiłków wracam do psycho miłego wieczorku |
|
|
|
#3611 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale jakie pyszne byly...Cytat:
i dobrze mi z tym w sumie,pozostane wierna bo bardzo je lubieCytat:
dobry wieczor, pisze juz do was z deszcowego,chlodnego,szar ego i depresynego Glasgow. ![]() zmeczona jestem bardzo,podroz dluga,samolot opozniony 2h,jestem placzliwa i drazliwa.. ide sie polozyc, sciskam was mocno.
|
|
#3612 |
|
Zakorzenienie
|
Agolku - mam nadzieje, ze syzbko sie humor poprawi
*A ja dzisiaj juz w pracy byłam Nie wiadomo czy wyprowadzam się w lipcu czy we wrześniu. Yh.. zagmatwane to wszystko, ale coz. Lece poklikac z TZ-em i do spania ![]() Dobranoc;*
|
#3613 | |||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja dziś też wcinam w ogole to mam sklep owocowy w domu normalnie, aż się pochwalę: jabłka, pomarańcze, truskawki, winogrona, ananas, kiwi, arbuz i... czereśnie tata dziś kupił![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Już wolałabym mieć np. pierwszą sesję na przełomie października i listopada, a drugą marca i kwietnia... Cytat:
Pięknie zdałaśCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
o maaaatko i Ty nie umierasz z głodu jak od 15.30 nic nie jesz?Kochana to jest bardzo źle i wróc jak najszybciej do starego systemu bo inaczej skopiesz sobie metabolizm i jojo murowane ![]() Czemu tak zmniejszyłaś ilość posiłków? Cytat:
Jutro bede sie musiala wywiedzieć jak sprawa wygląda u mnie ![]() Cytat:
![]() mi się marzy Nokia 6300 dla odmiany ![]() Cytat:
Główka do góry, pozwalam tylko na chwilowego dołka i lada moment ma być dobrze ![]() Cytat:
![]() Ech dziewuszki, zmęczona jestem... I jeszcze mam takie głupie uczucie, że nie ma już sensu czytać bo co umiem to umiem, a reszty i tak nie zapamiętam... Cóż, kompletnie zielona w temacie nie jestem więc może faktycznie lepiej się wyspać niż siedzieć po nocy i pójsć jutro nieprzytomna... Tylko o kciuki proszę, bo jutro czekają mnie 3 zalki, w tym jedna w zasadzie wielkości egzaminu więc... wsparcie Wasze się bardzo przyda... Dobranoc już mówię na wszelki wypadek, kolorowych snów kochane
|
|
#3614 | |
|
Zadomowienie
|
gratulacje
Cytat:
PaniJabłuszko- ![]() Dobranoc
|
|
|
#3615 |
|
Zakorzenienie
|
Jabłuszko kciuki trzymam
Ja jestem w fazie krytycznej - ilość stron do przeczytania przytłacza mnie na maxa, a co dopiero to zapamiętać![]() ![]() Dobranoc |
|
|
|
#3616 |
|
Zakorzenienie
|
No, a ja jak zawsze napisze wyczerujący esej mianowicie: Dzień dobry i miłego dnia
![]() Jabłuszko Moje
|
|
#3617 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3618 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry!!
Za chwilkę do pracy śmigam Miłego dnia ;**
|
#3619 |
|
Zakorzenienie
|
Hi and bye Wszystkim
![]() |
|
|
|
#3620 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
.ale dzis rozgadane jesteście ![]() A ja lecę do biblio zaraz . Pewnie spędzę tam pół dnia - cudnie .
|
|
#3621 |
|
Zadomowienie
|
Buenos dias!!
|
|
#3622 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz zjadłam bułkę żytnią z pomidorem sałatą i kiełkami i zobaczymy jak dalej...Cytat:
Nie ja zmniejszyłam organizm się nie domaga, a jak zjem coś na siłę to tak jak napisałam Ewusi bół żołądka, wymioty i gorączka gwarantowane.Chyba to przed to, że odstawiłam Meridię jakiś czas temu, organizm się buntuje, bo wywala to wszytsko z siebie. Sama nie wiem. Znowu będę mieć doła i przepłaczę matce pół dnia do telefonu. Pozatym robiłam wyniki i testosteron mam < 20, a norma jest od <20 do 110 przy tabletkach anty. i jak to chol... interpretować. Matka idzie dzisiaj do mojej endo.
|
|
#3623 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() witam, dziekuje za mile slowa,juz mi troche lepiej. Wczoraj bylam nie do zycia poprostu..plakalam ze 4 razy chyba i na dodatek jeszcze laptop mi nie chcial sie uruchomic.. w pracy masakra rano,jak to po urlopie ale juz sie powoli ogarniam. Mierzylam suknie slubna,poprostu bajkowo to wyglada z butami,szalem i ozdoba na szyje.. Musze jednak zrzucic jakies 2kg bo troche przyciasna fakt,ze porownalysmy wymiary moje z tymi ze stycznia jak ja zamawialam i sa takie same..oprocz biustu po hormonach mi 2cm w obwodzie przybylo i zamiast miseczki A zrobila sie B,ale ciezko bedzie mi to zrzucic wiec chyba poszerzymy suknie ciutke. to tyle ja, zmykam lunchowac dalej.
|
|
#3624 |
|
Zakorzenienie
|
Jejj,dziewczyny chyba zaliczyłam z tej chemii
oczywiście wszystko okaże się w najbliższych dniach,aczkolwiek liczyłam punkty i ponad połowę punktów mam na pewno,ale jestem taka szczęśliwa,o jeju jutro tylko napiszę WOK,i koniec nauki w tym tygodniu ![]() Dziękuję tym,co kciuki trzymały ![]() Jabłuszko - kciuki są .Miłego popołudnia
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#3625 | |||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() no to ja też trzymam kciuki żebyś ją miała ![]() Cytat:
Cytat:
może próbuj różnych produktów, jakiś lekkostrawnych, zęby nie drażnić żołądka... ehhh, Ty to masz przeboje Cytat:
Cytat:
ja i tak Cię podziwiam, ja bym umarła z dala od kraju ![]() Cytat:
mam nadzieję ze nastąpi to kiedyś a jak Ci biust urósł to tylko się cieszyć i sukienkę poszerzyć ![]() edit: Agnes, na pewno zaliczyłaś ![]() wczoraj miałam naukowy wieczór bo nic mi do głowy nie wchodziło, spałam 4 godziny no ale zdałam na 4 więc pierwsze koty za płoty odebrałam wyniki testów i jestem uczulona na nikiel, czyli w sumie nic dziwnego, aczkolwiek uciążliwe nieco poza tym podpisałam nową umowę do pracy (a miałam nie pracować w czerwcu wracam dziś do nauki na egzam poniedziałkowy, no i może jakiś fitness wpadnie bo dawno nie byłam ![]() miłego popołudnia Kochane |
|||||
|
|
|
#3626 |
|
Zakorzenienie
|
Ewuś - gratuluję zdolniacho
|
|
|
#3627 |
|
Zadomowienie
|
Jest mi strasznie zle, i chce mi sie płakac...dowiedziałam sie ze dla kogos z kim przyjazniłam sie od dziecka jestem nikim, taka zabawka która sie mozna bawic wtedy jak nie ma w poblizu nikogo lepszego...a potem znowu rzucic w kat...jak by mnie ktos przepołowił na poł, tak sie czuje....
|
|
#3628 |
|
♥
|
Dzien dobry
![]() nawet nie miałam czasu kiedy wstąpic na wizaz. u mnie wszystko dobrze po mału wystawiaja oceny jak narazie mam : łacina 5 wok 6 w-f 6 religia 6 niemiecki 5 Po 5 Ti 5 reszta pewnie wystawia w przyszłym tygodniu lub 9 czerwca( choc 9 mam jeszcze spr z chemi musimy przyjsc na 7.10 i do konca dnia musi nam wystawic oceny ![]() ten gosciu jest troche dziwny ale juz sie przyzwyczaiłam Dzisiaj pisałam spr z łaciny oczywiscie miałam wczoraj sie uczyc ale wolałam pogadac z tz potem poszłam spac rano cały czas przestawiałam budzik i wstałąm o 6.30 i zdarzyłam przeczytac raz wszystkie słówka i na busa ale dostałam 5 ) jutro ide do szkoły na 4 lekcje potem szybko do lekarza z ręka a nastepnie do okulisty - bardzo mnie oczy bola i cos mi sie chyba wzrok pogorszył nie dam rady długo czytac ani nic. jeszcze dzisiaj musze poczytac fize bo wiadomo koniec roku babka pewnie znow bedzie chciała mi pogorszyc ocene a ja sie nie dam jej o nie ![]() Ewus gratuluje ja tez jestem uczulona na nikiel ![]() Agus napewno zaliczysz agolek suknia slubna ah pewnie cudownie mierzenie sukien itp ja juz sie doczekac nie moge nefre o filtry ja sobie musze kupic na twarz. moze znasz jakies godne polecenia ? |
|
|
|
#3629 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dzisiaj już zjadłam z mięsa mielonego i kiełków kotleta na parze i luz. lekarka mnie strofuję, że mam jej liczyć dzienne spożycie białka, ale ja przecież dużo jem białka i łosoś i ser biały i wieśniak i jogurty. buuu idę do dietetyczki -endokrynologiczki jej koleżanki może mi coś pomoże. ![]() z hormonami niby ok w przyszłym tyg. będę wiedzieć kiedy jadę i czy wogóle jadę na Banacha do Wawy na dalszą diagnostykę. Cytat:
... współczuję. miałam podobną sytuację i wiem jak się czujesz, ale prawdę mówiąc musisz się wypłakać wycierpieć a potem rzucić to w kąt bo nie ma sensu mieć przy sobie kogoś takiego. Ja miałam taką osobę, że jak tylko ona miała problemy to wiedziała, gdzie mnie znaleźć a jak ja chciałam się poradzić to już nie miała czasu, nie mogła znaleźć głupich 5 minut na rozmowę. powiem brzydko, lecz prawdziwie "Kto się chu... urodził kanarkiem nie umrze" Uszka do góry Ewuś gratuluję oceny ja muszę podkuć bo narazie mi małpa co się na mnie uwzięła mi 4,5 wstawiła, a ja ciągne na średnią... Kurde a ja znowu odwalam połowę roboty za grupę, ale przynajmniej trochę ich utemperowałam. Jeden mi pomoże zrobić projekt felgi na zaliczenie z grafiki komputerowej, a jedni mają przepisać to co ja pisałam ręcznie- powiedziałam wkońcu coś za coś. No a uczulenie na nikiel jest brrr... ja narazie sama nie wiem na co jestem uczulona ale wiem, że alergię mam bo jak zaczyna pylić to masakra kaszel astmatyczny, katar itp. Muszę testy zrobić.Dzisiaj wsadzam do kiełkownika soczewicę i kukurydzę Narazie usiałam słonecznik, rzodkiewkę i rzeżuchę. Mniam
|
|
#3630 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
życie bywa brutalne... a to jest pewna sprawa, czy tylko tak Ci się wydaje? trzymaj się Cytat:
Cytat:
dziękuję a masz silne objawy alergii? Cytat:
no mam nadzieję ze pomoże Cytat:
![]() Cytat:
powodzenia życzę w walczeniu o ocenki a testów alergicznych osobiście nie polecam no chyba zę Tobie odpuszczą 3 dniowe plastry na całych plecach ![]() pouczyłam sie chyba z 0,5 godziny, później byłam 2 godziny na fitnessie (stęskniłam się ) a teraz gadam na gg z TŻ-em (też sie stęskniłam )no cóż, jutro mam dziekańskie (nie wiadomo czemu,ale nie obchodzi mnie to ) wiec się pouczę cały dzień jakbym sie już nie pojawiła to dobrej nocki |
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:15.

. Może być cos z prac domowych? 
)
.

.

oczywiście wszystko okaże się w najbliższych dniach,aczkolwiek liczyłam punkty i ponad połowę punktów mam na pewno,ale jestem taka szczęśliwa,o jeju