|
|
#3601 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Moja kolekcja perfum - część IV
Witam, jestem tu nowa, tzn. od jakiegoś czasu czytam wątek perfumeryjny, ale siedziałam cicho,a teraz postanowiłam się przedstawić i myślę, że najlepiej to zrobię zaczynając od wklejenia tu zdjęć moich perfum. Zbiorek jest dość różnorodny, bo na początku tej obsesji zapachowej ( z 3 lata temu) lubiłam raczej słodziaki i nie znałam jeszcze niszowców, a gdy się dowiedziałam o ich istnieniu i o możliwości robienia zakupów w "zamorskich" sklepach internetowych..... się zaczęło
W chwili obecnej najbardziej kocham zapachy z tuberozą, kadzidlaki, przyprawy (kardamon, cynamon), moją miłością "forever & ever", niezależnie od pogody i pory roku jest słonik Kenzo. Chyba większość mych zdjęć opisów nie potrzebuje. A na trzech ostatnich są: 1. Dunhill Desire 2. Carla Fracci Salome 3. Carla Fracci Medea 4. Lostmarc'h AOD 5. Acqua di Parma Arancia di Capri 6. Acqua di Parma Fico di Amalfi 7. Rochas Byzance 8. A.Goutal Un Matin D'Orage 9. L.Biagiotti Donna 10. Kenzo Vintage 11. D&G 12. Cacharel Eden 13. Cacharel Lou Lou 14. Balenciaga Cristobal 15. Givenchy Ange ou Demon edt 16. C.Klein Euphoria 17. R.Lauren HOT 18. Hermes 24, Faubourg 19. L'erbollario Tuberosa 20. Armani Sensi 21. Prada Infusion d'Iris 22. Lanvin Rumeur 23. T.Mugler Alien 24. Guerlain Insolence 25. J.P.Gaultier G2 26.JPG Fragile 27. Summer by Kenzo Następne zdjęcie: 1. L'Instant de Guerlain edt (refill) 2. Hermes Un Jardin en Mediterranee 3. Juicy Coutrue 4. E.Arden Provocative Interlude 5. Dwa sloniki 6. Guelrain AA Grosselina 7. Guerlain AA Figue Iris 8. Costume National 21 9. Costume National Scent Intense limited 10. Matthew Williamson Incense 11. Tygrys Kenzo 12. J.del Pozo Halloween 13. V.Westwood Boudoir 14. Fragonard Eclat 15. Jose Eisenberg J'ose 16. Lancome Tresor 17. Smok Cartier 18. Heeley Cardinal 19. Nasomatto Duro 20. V&R Flowerbomb 21. Guerlain Mahora 22. Rochas Alchimie 23. Amouage Reflection 24. Acqua di Parma Iris Nobile No i ostatnie, moje ukochane czarnulki: 1. T.Ford Black Orchid Voile de Fleur 2. Comme des Garcons Guerilla 2 3. R.Piguet Fracas 4. Givenchy Ange ou Demon 5. Kenneth Cole Black 6. N.Rodriguez For Her 7. T.Ford Black Orchid 8. CdG Avignon 9.CdG Kyoto 10.CdG Zagorsk 11. CdG Jaisalmer 12. P.Rabanne BlackXS 13. Bvlgari Black 14. CdG & S.Jones Millinery 15. Costume National Scent Intense Przepraszam za taki długaśny post ![]() No i przy okazji chce wyrazić swój zachwyt kolekcją GothicAristocrat
Let me smell the moon in your perfume....... Edytowane przez BlackDee Czas edycji: 2009-07-06 o 11:31 |
|
|
|
#3602 |
|
Raczkowanie
|
I jeszce miniaturki
Zdjęcia odlewek i próbek nie robiłam
|
#3603 |
|
To ja :)
|
No i po raz kolejny mi szczeka opadla -i to w ciagu 24 godzin!!
|
#3604 |
|
Zakorzenienie
|
O'żesz...
Dech mi zaparło i oczyska zwilgotniały od wzruszenia![]() BlackDee, ależ masz wejście, no no... Przepiękna kolekcja i wspaniale zaprezentowana Piękny zbiór, niewątpliwie perełkowy, niezwykle kobiecy i dojrzały. A miniaturki miodzio! Wielkie gratulacje
Edytowane przez Daffodilka Czas edycji: 2009-07-04 o 17:59 |
|
|
|
#3605 | |
|
Raczkowanie
|
Uznam to za komplement
![]() Cytat:
|
|
#3606 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3607 |
|
Zadomowienie
|
BlackDee, przez Ciebie i przez Gothic dostałam dziś zawału z zazdrości! Piękne masz skarby - Tobie też bym co nieco podprowadziła
![]() szczególnie elementy pięcioraczków i T4T, i parę innych cudeniek... ![]() To się nazywa wejście smoka! Witamy
|
#3608 |
|
Rozeznanie
|
![]() BlackDee piękności Uwielbiam takie kolekcje! Witam Cie serdecznie Edytowane przez Vanessa io Czas edycji: 2009-07-04 o 19:06 |
|
|
|
#3609 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
ale dziękuję Ci za te pochlebne słowa, takich komplementów dawno już nie słyszałam![]() Cytat:
obiecuje zrobić piekne szczegółowe fotki specjalnie dla Ciebie, gdy juz moje chciejstwa zostana zaspokojone, wtedy to pokaże Ci moj zbiorek w pełnej krasie, masz moje słowoa no widzisz! to od tej wzmozonej nauki niemieckiego na egzamin końcowy... teraz słówka germanizuje ![]() BlackDee- witaj na forum!
|
||
|
|
|
#3610 |
|
Zakorzenienie
|
A mi się dosłownie na płacz zebrało
Kiedy moja kolekcja taka będzie. Najpierw Gothic a teraz ty Blackdee. Piękna kolekcja Chyba muszę zacząc grać w totka. Witamy na perfumach
|
#3611 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kolekcja piękna. Strach pomyśleć co będzie jak tu wsiąkniesz. ![]() ---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- Zapachowe szaleństwo. Gratulacje. Piękna kolekcja. ---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ---------- Cytat:
Ale baza widzę pozostaje stała: Tygrys, Słonic, Coco M. Smaczny zbiorek. Jak zawsze. ---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3612 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziękuję wszystkim serdecznie za powitanie Kilka lat siedzę na litewskim forum o perfumach (pochodzę z Wilna), więc już doświadczyłam jakie to jest zaraźliwe Ale jako że jestem Polką, więc bliskie jest mi Wasze forum. Od dłuższego czasu je czytam, zachwycam się waszymi kolekcjami i wrażeniami z testowania coraz to nowych, ciekawych zapachów. No i wreszcie sama się odważyłam napisać
|
|
#3613 |
|
Raczkowanie
|
Czytam ten wątek z atakiem ślinotoku i oczopląsu.Naprawdę niektóre kolekcje przyprawiają o palpitacje i pożądliwość (np. Sabbath, a teraz Gothic i BlackDee i kilka innych).
Ja dopiero łapię bakcyla, spędzam godziny w perfumeriach i w sieci, ucząc się zapachów. Kolekcji jeszcze nie posiadam, zaledwie kilka sztuk i dziesiątki próbek. Mam jednak swoje ukochane nuty i wytyczony szlak do poznania. Ale już wiem, jaka to zniewalająca pasja i kto się o nią nie otarł, nie zrozumie tego dreszczu emocji. Bo to w grę wchodzi uczta zmysłów, pobudzenie intelektu i jeszcze tradycyjny instynkt kolekcjonera, gromadzącego buteleczki i koreczki oraz archiwizującego zbiory - czyli trzymającego w domu puste opakowania. A do tego zbierającego fiolki, buteleczki na dekanty, folię bąbelkową i kartoniki na wymiany... Na szczęście mam wyrozumiałego męża, który nawet mnie stymuluje kiedy jesteśmy na mieście ("musisz jeszcze zajść do Sephory potestować") i czeka cierpliwie. Anyway, zmierzam do tego, że chyba tu zagoszczę na stałe. Chyba, że zbankrutuję i odetną mi net
|
#3614 |
|
Zakorzenienie
|
Nigreco, świetnie napisane.
Życzę powodzenia w poszukiwaniach tych najukochańszych pachnideł ![]() BlackDee - wejście smoka! Piękny zbiór, a w szczególności czarne zdjęcie...
|
#3615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pytam z ciekawości, bo nie masz go w swoim "czarnym" zbiorku, a to jednak litewska perfumeryjna Perełka Chyba jednak nie przypadł Ci do gustu
Edytowane przez Daffodilka Czas edycji: 2009-07-04 o 19:49 |
|
|
|
|
#3616 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
(chociaż te kadzidlaki, które mam obecnie, w zupełności my wystarczą) Niestety mam taką wadę, że dla mnie dość duże znaczenie ma mój stosunek do osoby, której imieniem nazwane są perfumy (dlatego też nie lubię "gwiazdorskich" perfum) Znam Statkusa (Juozasa Statkeviciusa) osobiście, choć powierzchownie, i nie przepadam za nim Jednak przyznam, że to dzieło Fabrice'a Pellegrin'a jest piękne, ale jak dla mnie - zbyt popularne, przynajmniej tu u nas
|
|
#3617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ja o Statkusie jako człowieku wiem niewiele (może to i lepiej ), więc mogę mogę z czystym sumieniem zachwycać się "jego" perfumami. Zwłaszcza, że u nas wciąż jednak są unikatowe, choć do zdobycia
|
|
|
|
|
#3619 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
no cóż... podobne nosy mysla podobnieBlack- a jaki jest ten ziom?
|
|
|
|
|
#3620 |
|
Raczkowanie
|
Pytasz o Statkusa?
Według mnie - zbyt arogancki
|
#3622 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Szacunek wielki i moje gratulacje Cytat:
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|||
|
|
|
#3623 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj BlackDee! Uraczyłaś me zmysły niezmiernie, będę miała o czym śnić. Piękne zdjęcia pięknej kolekcji!
|
#3624 |
|
Zakorzenienie
|
witaj na forum, ciesze sie, ze kolejna twarzyczka nam sie objawila swoja kolekcja poglebiasz moje problemy ze szczeka cudo!
|
#3625 |
|
BAN stały
|
jak najbardziej o niego
a arogancja to niestety baaaaardzo częsta cecha, której znieść nie potrafie
|
|
|
|
#3626 | ||
|
czyli Endżi
|
Cytat:
![]() Oooooch, ten flakon Sticky Cake jest taki boski Szachnęłabym Ci z chęcią Midnight Rain i Belle de Minuit tak więc jeśli kiedyś planowałabyś się pozbywać to wiesz gdzie mnie szukać ![]() I na koniec mam pytanko o flakony Demeter, bo coś mnie zaintrygowało. Na zdjęciach nie widać nazw zapachów na banderolkach więc troszkę ciężko mi się wyrazić jasno, ale chciałabym spytać o pojemności ?BlackDee, alez u Ciebie przepięknie! Wspaniała aranżacja zdjęć - w szczególności zachwycił mnie ostatni czarno-biały film oraz rozsypane białe Il Profumo Tak trzymać ![]() Cytat:
Napiszesz o nim coś więcej ?
|
|
#3627 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cieszę się, że mój zbiorek wydał się Wam interesujący Cytat:
![]() Cytat:
Nie wiem, co bym miała napisać znam go dość powierzchownie. Niestety Litwa jst strasznie mała i tu każdy, którego choć raz pokażą w TV czy opiszą w prasie czuję się wielką gwiazdą, już nie mówiąc o Statkusie, który stał się znany nie tylko tu, ale też na świecie. Na pewno jest bardzo fajny i miły dla osób z bliskiego otoczenia, po tym, jak się upewni, że te osoby mają wystarczająco gruby portfel, a "zwykli ludzie" go nie interesują. Kurcze, czuję się straszną plotkarą, już milczę i zamykam ten temat ![]() ...... I teraz z niecierpliwością czekam na fotki Waszych odnowionych kolekcji
|
|
#3628 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję Gothic imponującego czarnego zbioru.
I kolekcja Black Dee- też imponuje, bardzo, jest bardziej zróżnicowana w charakterze, przez to mi osobiście bliższa. No i Wilno- zawsze rozmarzam się, jak o nim myślę. Pięknie macie, Dziewczyny.
|
#3629 |
|
Zakorzenienie
|
Gothic, Black - Serdeczne Gratulacje dla Was za te cuda, które posiadacie!
![]() Aż się łezka w oku kręci jak sobie pomyślę, ile jeszcze zbierania przede mną, eh...
|
|
|
|
#3630 |
|
Zakorzenienie
|
Black Dee piekna kolekcja. gratuluje
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:46.

Zdjęcia odlewek i próbek nie robiłam
Dech mi zaparło i oczyska zwilgotniały od wzruszenia
Przepiękna kolekcja i wspaniale zaprezentowana
Piękny zbiór, niewątpliwie perełkowy, niezwykle kobiecy i dojrzały. A miniaturki miodzio!

i T4T, i parę innych cudeniek... 

Kiedy moja kolekcja taka będzie. Najpierw Gothic a teraz ty Blackdee. Piękna kolekcja 

(chociaż te kadzidlaki, które mam obecnie, w zupełności my wystarczą) Niestety mam taką wadę, że dla mnie dość duże znaczenie ma mój stosunek do osoby, której imieniem nazwane są perfumy (dlatego też nie lubię "gwiazdorskich" perfum)
Według mnie - zbyt arogancki

witaj na forum, ciesze sie, ze kolejna twarzyczka nam sie objawila