|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3601 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008' - część 2 :)
Ja mam 21-22 stopnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3602 | |
kobieta za ladą
|
Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008' - część 2 :)
Cytat:
kiedyś jak małą zostawiłam u teściów na noc przychodzę w poludnie a moje dziecko ubrane w body z długim welurowy pajacyk i welurowe spodnie na to ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3603 |
Zakorzenienie
|
Dudi - ludzie to maja pomysly haha...To ona sugerowala, ze ktos ze zmarlych straszy ci dziecko i temu histerie odstawia? dobre
![]() Wiecie co? Ja chyba wyrodna matka jestem bo tak tu pisalyscie jak dzieciaczki ubieracie do wozka a ja myslalam, ze jak kupie spiworek to mloda normalnie ubiore i sie obejdzie bez wciskania jej w kombinezon...Ona tego nie cierpi! A tu sie okazuje, ze mimo kombinezonu jeszcze ten spiworek...Chyba sobie podaruje zimowe spacery ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3604 |
Zakorzenienie
|
Witajcie łysiejące baby
![]() ![]() ![]() ![]() dudipopka, ta chrzestna Julki to jakaś za przeproszeniem nawiedzona... normalnie szczena opada. A my w domu mamy zwykle około 21 stopni. Nie wiem co Wy tak narzekacie na te Huggiesy ![]() ![]() anka1900, no Miki prawie miesiąc starszy od Mati czyli mamy zamiar wprowadzać nowe jedzonko w takim samym wieku ![]() Heh czyli jednak nie tylko ja moje dziecko samym cycem katuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3605 |
kobieta za ladą
|
Mała75 no sugerowała chyba ze tata mój przychodzi i mała sie tak drze...
![]()
#3606 |
Zakorzenienie
|
Mała żadne dziecko nie lubi się ubierać. u mnie też jest codzień histeria
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3607 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A to ci dobre kochana!!! Zaoszczedzila na niewlaczonych kaloryferach to se podarowala kolderki a co! Przynajmniej nie zmarznie ![]() A ja poniewaz u malej w pokoju dosc cieplo jest to ubieram ja do spania tylko w bawelniany pajacyk, przykrywam kocykiem i jest ok. Na kaloryfer mokra pielucha z wanienki, w poblizu lozeczka suszy sie recznik wiec chyba wystarczajaco jest nawilzone. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3608 |
kobieta za ladą
|
Mała ona nie zaoszczędziła ona musi dopłacić spółdzielni te 300 zet
![]()
#3609 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hmmm ja zaczelam nowa prace tydzien po porodzie ale ja pracuje teraz w domu wiec sytuacja wyglada inaczej....jestem przy malym caly dzien a pracuje kiedy maly spi..... a co do odkurzacza to mam polski hihi a dokladnie z firmy Zelmer- moj ojciec tam pracuje i zalatwil mi odkurzacz z innym silnikiem i oczywiscie wtyczka ![]() ![]() i dziekujemy za komplement w sprawie wloskow..rzeczywiscie super sa.... chociaz pare dni temu musialam mu obciac kosmyk bo mu sie zrobil dred ![]() ![]()
![]() |
#3610 |
Zakorzenienie
|
Dudi - my tez mala kapiemy w pokoju bo nasza lazienka pewnie taka jak twoja - wielkosci orzeszka
![]() Jowisz - wiem, ze dzieci nie cierpia ubierania w grubsze rzeczy ale mnie to tak wkurzaaaa! Dziwne, ze jak juz jest ubrana to zamyka gebe w foteliku czy wozku nie? Moja na ten przyklad teraz spi od 13 w foteliku bo bylismy doslownie 5 minut na miescie i nie ma zamiaru sie obudzic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3611 |
Zakorzenienie
|
Iga też potrafi spać w wózku i foteliku, może to dlatego że tam tak ciasno ? w łóżeczku drzemka kończy się po 20 min. (właśnie druga dziś się skończyła po tym czasie), nie ma bata, nie pośpi dłużej ZA NIC. a w wozie po spacerze i 2 godziny potrafi.
aaa, co do odkurzaczy to moja się trochę boi, tak samo jak suszarki. odkurzamy jak jesteśmy razem z małżem tylko ![]() Edytowane przez jowisz Czas edycji: 2008-11-19 o 13:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#3612 |
kobieta za ladą
|
ZNIKAM GADZINIE MLEKO ZROBIĆ BĘDĘ POTEM CHYBA SIE TROCHĘ Z NIĄ POBAWIE....co mi szkodzi hehe
![]()
#3613 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3614 |
Zakorzenienie
|
Jowiszku - tylko ze moja spi teraz w tym foteliku w pelnym rynsztunku - czyli czapa i kombinezon!! A w pokoju ciepelko az milo...Spoci sie gadzina jak nic ale nie budze bo dzis spala tylko 1h15. Potem bedzie marudzic
![]() A na spacerze tez potrafi spac ponad 2 godziny no ale tam swieze powietrze to wiadomo. W domu w wozku czy foteliku nie ma mowy o spaniu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3615 |
Zakorzenienie
|
Cześć kobietki i witam w krainie łysiejących ja też mam ten sam problem
ja zażywałam witaminki przez cały okres ciążowy i jem do dzisiaj a pomimo tego włosy się sypią przy kąpieli to najchętniej w połowie kąpieli to bym sobie wodę zmieniła bo tyle włosów tam pływa anitko ja z nim wczoraj już w ogóle nie mówiła by nie dolewać oliwy do ognia tz. jak przyszedł to zdążył tylko umyć Krystianka tego 3 letniego (chociaż tyle ) On odreagować ![]() ![]() Jak ja bym chciała się czym zająć by nie myśleć o wszystkim i niczym się nie przejmować nie latać tam i z powrotem do każdego pokolei ![]() ale mam doła Ja ubierałam Karolka na dwór to co miał ubrane w domu czyli koszulka bluzeczka rajtuzki do tego grubsze spodnie i grubszy sweterek i na to taki pajacyk jesienny z taką frotką ale jak było zimniej to okrywałam go jeszcze kocykiem A teraz jak tak pizga na dworze to będę mu zakładać kombinezon cieplejszy zimowy Co do śpiworka to nie kupowałam bo liczę na to że mi szwagierka pożyczy I moim zdaniem to jest lepszy ten z owczej wełny bo cieplejszy |
![]() ![]() |
![]() |
#3616 |
Zakorzenienie
|
Mała ja tak swoją po spacerze zostawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3617 |
Zakorzenienie
|
No nic spylam ja obudzic bo co to ma wogole znaczyc?? Spi juz 1h20 minut!!! A mi zaraz prawy cyc eksploduje bo o 7.30 z niego pila...wogole mi na dobe wychodzi 6 karmien...chyba za malo - bo ona nie ma jeszcze 3 mesiecy i chyba powinna wiecej jesc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3618 |
Zakorzenienie
|
u mnie jest ok 23-25 stopni kąpiemy w łazience ale do kąpieli dogrzewamy bardziej żeby nie marznął
Co do spania to mamy dwa łóżeczka jedno w sypialni u góry a drugie na dole w salonie i nie wiem dlaczego ale w sypialni to on zawsze dłużej śpi a jak leży na dole to tylko takie krótkie drzemki A jak się ubieramy to zawsze jest ryk i muszę pamiętać o tym żeby czapkę zakładać na samym końcu bo przy czapce najwięcej jest płaczu |
![]() ![]() |
![]() |
#3619 |
Zakorzenienie
|
Miki na dworze spaceruje w kombinezonie, nie chce mi sie ubierac go na cebulke bo on tez nie cierpi przebieranek, a tak tylko body, koszulka i rajstopki i na wierzch kombinezon a na nogi takie materialowe butko-skarpetki, przykrywam go w gondoli tym pokrowcem jak spi i jest ok
a teraz foto jakby ktora byla niedowiarkiem ze Miki to smokowy pogromca ![]() ![]() Edytowane przez anka1900 Czas edycji: 2008-11-19 o 13:32 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3620 |
Zakorzenienie
|
u nas na dobre zaczęły się zabawy w "wyginam śmiało ciało"
![]() ja sama z radochy piszczę bo odkrywam szyję własnej córki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3621 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u nas TFU TFU, przestała wypluwać w momencie kiedy jest gotowa do spania. najpierw muszę swoje odsłuchać a kiedy sama zdecyduje, że się poddaje i śpi to daje się zatkać i usypia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3622 |
Zakorzenienie
|
Miki jest uroczy a jaki ma śmieszny ten smoczek na 2 fotce
Igusia super się już wygina i na pewno nie możesz jej już samej zostawiać bez zabezpieczenia i fajnie że już zassała smoczek kurcze chciałam wam zdjęcia umieścić ale kurcze nie wchodzą mi tzn nie chcą się załadować spróbuję później Edytowane przez kristi75 Czas edycji: 2008-11-19 o 13:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#3623 |
Zakorzenienie
|
anka boskie foty
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() jowisz, Iga jest obłędna! ![]() ![]() ![]() A mnie dzisiaj przyszło nosidełko ![]() ![]() No i życzę Wszystkim takich sprzedających na allegro. Babeczka mega miła, nosidełko przyszło czyściutkie, wyprane, pachnące (bo używkę kupiłam... zamiast 200zł dałam 50) i jeszcze pluszowego misia dorzuciła. Nie mówiąc o tym że przesyłka ekspresowa. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3624 |
Zakorzenienie
|
Cestia to super ze sie udaly zakupki na allegro
![]() Miki dostał tego smoka motylka gratis do zakupow na all, troszke go tylko smakuje widac te kształty niby anatomiczne nuby mu nie pasuja do podniebienia ![]() a zapomniałam dodac ze Miki tez cwiczy delikatne przekrecanie na boczek, no i oczywiscie całuski i cmoktanie w szyjke czy brzuszek okupione jest radosnym piszczeniem, uwielbiam ten dzwiek ![]() ![]() Edytowane przez anka1900 Czas edycji: 2008-11-19 o 14:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#3625 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Mijalea, w necie roi sue od przepisów ![]() ![]() kasiulka, a ankity w szpitalu nie wypełniałas??? stad real moze miec twoj adres anka, nasze dzieci mają takie same foteliki FP ![]() jowisz, wygibasy super ![]() Edytowane przez 1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711 Czas edycji: 2008-11-19 o 14:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3626 |
Zakorzenienie
|
[1=1d36bece409c03b7a589597 7e3eaa07c69f6d3f6_6423717 1b1711;9781094]kasiulka, a ankity w szpitalu nie wypełniałas??? stad real moze miec twoj adres[/quote]
Mój małż dostaje listy z Reala bo wyrabiał kartę kiedyś tam. Też się kiedyś zdziwił jak mu przyszło coś i mu przypominałam że przecież adres podawał. Ale też pomyślałam o ankietach ze szpitala ![]() anka, poszukam w takim razie na allegro ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3627 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3628 |
Zakorzenienie
|
masta of kąpko
![]()
#3629 |
kobieta za ladą
|
fupeeeeeeeeeeeerrrrrrrrrr rrrrrrrrr foty wszystkie bez wyjątku wymiatają
![]() ![]() ![]() aż mi sie na sercu tak milusio zrobiło ![]() moja ma dziś dzień spiocha właśnie drzemie 3 raz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() boszsz nie mówcie ze wasze bobasy też na macie z zabawkami usypiają ![]()
#3630 |
Zakorzenienie
|
Anisia, jaki Piter szczęśliwy
![]() ![]() dudipopka, swojego czasu wklejałam tu zdjęcia Mati śpiącej na macie. Ja nie wiem czemu ona tak ma, ale dobrze jej się tak śpi ![]() ![]() Heh, a patrzcie na to. Kiedyś czytałam mojemu dziecku książeczki i zaczęłam jej pokazywać obrazki a ta łap za książkę i ogląda ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:23.