|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Spragnione Panny Młode 2009 cz. VI
Kto by pomyślał, że nie było mnie tu od moich urodzin (3 listopada)
. Bardzo mi Was brakowało, ale jakos w ogóle nie mogłam znaleźć czasu na wizaż. Miałam i mam mnóstwo rzeczy do zrobienia, więc nawet jak wchodziłam na internet, omijałam wizaż, bo wiedziałam, że wsiąkne tu na kilka godzin![]() Jeszcze wczoraj miałam imprezke urodzinową i było tak fajowsko A dzisiaj miałam erotyczny sen ze mną i TŻem w roli głównej ![]() Dziękuję jeszcze małej i Anulce za życzenia Basiu i Gold-fish, życzę Wam, kochane, wszystkiego, co najlepsze ![]() Samba, piękna suknia i pasuje Ci wspaniale ![]() śliweńko, piekne suknie zamieszczasz! Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Widzę, że macie babkę w poradni z podobnym nastawieniem, jaki miała kobietka z poradni naszej Hmmm.... Tylko my ani za nauki, ani za poradnię, ani za zaświadczenie nie płaciliśmy Jaguś, w ogóle sie nie dziwię, że masz takie nastawienie... Dla mnie też te zaręczyny odarte są z wszelkiej spontaniczności i romantyzmu... A Twój TŻ... Kurczę, zaręczyny powinny być radosne itd. A TŻ jakby chciał wszystko tak na odwal sie zrobić...
|
||||||
|
|
|
#3602 |
|
Zakorzenienie
|
Widze, ze nie tylko ja tak to odbieram.
Przykre to. ![]() kaska, powoli tez dochodze do tego samego wniosku... martucha, no dokladnie, przeciez nie wyrzucilabym pierscionka... Poza tym pierscionek zareczynowy to nie bransoletka, ktora mozna zawsze dostac, nawet przy byle okazji... Zareczyny, tak jak slub sa raz w zyciu.
|
#3603 |
|
Zakorzenienie
|
Jaguś, tym bardziej, że sama pisałaś, że ten pierścionek, który sobie wybrałaś na rocznicę też mógłby byc zaręczynowy... Trudno mi zrozumieć Twojego TŻa...
|
|
|
|
#3604 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie piekę rogaliki z przepisu z mojego bloga.
Wczoraj miałam straszny wieczór, nie mogłam w nocy potem spać... nie wiem co będzie z moim weselem bo ktoś bardzo skutecznie coś spiep@@ył!!!! Jeżeli będzie wesele to sądzę że chyba tylko z moją rodziną albo dosłownie z garstką od TŻ ! Najlepiej jak by w ogóle nie było w ten dzień jego matki nawet nie wyobrażam sobie tego jak on tu przyjdzie i będzie mnie błogosławić! Brzydzę się nią!!!!!! |
|
|
|
#3605 |
|
Zakorzenienie
|
Daysy, widzę, że cos się źle dzieje...
|
|
|
|
#3606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem, że jest Ci przykro bo zaręczyny to wspaniałe przeżycie, ale nie pozwól by te kłótnie mniejsze czy większe przysłoniły szczęście jakim są przygotowania do slubu![]() Daysy trzymaj się, nie pozwól jej zepsuć Waszego najwspanialszego dnia
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2008-11-11 o 15:52 |
|
|
|
|
#3607 |
|
Rozeznanie
|
Daysy, a co się stało? Możemy jakoś pomóc?
A ja mam taki "mały" kłopot. Od ponad 4 lat noszę aparat ortodontyczny ( przez 8 miesięcy co prawda był zablokowany, bo byłam w Stanach, ale to nadal 3, 5 roku wychodzi). No i powinnam byłą mieć go już zdjętego dawno- najpierw ortodontka mówiła że w czerwcu, później w październiku a jeszcze później w grudniu. Ostatnio się wkurzyłam i ja opierniczyłam, bo ciagle zmienia termin, ja widzę że teraz zamiast lepiej to od 2-3 miesięcy zęby wyglądają coraz gorzej, nigdy nie miałam szpary między jedynkami a teraz mam chyba z 4 mm, poważnie. A ten babsztyl przyparty do muru stwierdził, że w lutym może skończy, ale jeszcze nie zamknie mi dziury między jedynkami i nie można wtedy będzie zdjąć aparatu. No to co do choinki niby będzie skończone??? Powiedziałam tej francy, że jak dla mnie to jest naciąganie i że nie mam zamiaru jak jakaś pokraka do ślubu iść, bo z tego wychodzi, że ona mi nie zdejmie na kwiecień tego żelastwa. No i powiedzcie mi co mam zrobić?? bo nie chodzi już o ortodontkę, z tą krową to sama sobie poradzę, przynajmniej do czegoś mi się mój zawód przyda, ale kłopotem są te makabryczne zęby. Wyglądam jak jakiś pasztet i nie wiem co z tym zrobić
|
#3608 |
|
Wtajemniczenie
|
Jupiku, a może jakbyś się skonsultowała z inna ortodontką
|
|
|
|
#3609 |
|
Zakorzenienie
|
No dokładnie, też tak pomyślałam
Popscene i Nesko, gratuluję Wam dostania pracy!
|
|
|
|
#3610 |
|
Rozeznanie
|
no niby mogę, tylko rzecz w tym, że to mojego aktualnego wyglądu nie zmieni
obawiam się, że inny ortodonta też mi nie zdąży już zębów naprawić na ślub(podejrzewam że przez ostatnie 3 wizyty moja ortodontka specjalnie mi rozjechała zęby, które już zaczęły ładnie wyglądać, bo nie widzę jakoś medycznego uzasadnienia do przestawienia zębów najpierw w jednym kierunku, co długo trwało, by później z powrotem je ciągnąć w punkt wyjścia- jej chyba chodzi o to, żebym jak najdłużej się leczyła i płaciła za wizyty)...
|
#3611 |
|
Wtajemniczenie
|
dzięki
na razie 2 tygodnie próbne a potem egzamin czy się nadaję czy nie
|
|
|
|
#3612 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Matka tak sie nie zachowuje. Cytat:
I szczerze mowiac to mam gdzies przygotowywanie, bo ciagle to ja o wszystkim mysle, ja wsytsko zalatwiam a on tylko czeka na gotowe. I nawet na cos takiego jak zareczyny nie moze sie postarac. Dla mnie to jawne olewanie mnie. Widac zbyt pewnie sie poczul.
|
|
#3613 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny wiecie czy obowiazkowo trzeba miec zrobione nauki przedmalzenskie?:confused : czy wystarcza tylko te dla nowozencow,przed samym slubem?
|
#3614 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3615 |
|
Zakorzenienie
|
ja też
bo nie wiem czym one miały by się różnić
|
#3616 |
|
Zakorzenienie
|
nauki przedmalzenskie, o ile jest brany slub koscielny sa obowiazkowe.
Natomiast o naukach dla nowozencow (czyli dla swiezo co poslubionych; czyli, ze mialyby byc jakies nauki dla Pary Mlodej zaraz po slubie ) nigdy nie slyszalam.
|
#3617 |
|
Przyczajenie
|
Chodzi mi o kurs ktory byl robiony np. w lo , czytalam ze jezlei ktos nie ma tego kursu to wystarczy swiadectwo uczeszczania na lekcje religi(???????).Ja mam ten kurs ale moj Tż nie i nie wiem czy musi robic.
|
#3618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moj TZ taki kurs mial, ale i tak go wyciagnelam na nauki, bo mi sie samej nie chcialo chodzic. Mowil, ze nie zaluje, mio, ze na poczatku zapieral sie rekoma i nogami.
|
|
#3619 |
|
Zakorzenienie
|
Raczej mi nie możecie pomóc... już bym wolała żeby robiła sceny niż to co zrobiła wczoraj i co widział brat TŻ!!!!
Przykro mi ale nie możecie mi pomóc co najwyżej możecie mnie uścisnąć ![]() Wiem jedno już na 100% że przez nią nie zaprosimy części rodziny TŻ i to dość bliskiej ale tak to jest jak już jest dobrze to trzeba wtedy coś spie@@lić!!! Ja to się do tej kobiety chyba w życiu nie i odezwę a na 100000000% nie powiem do niej "mamo" bo ona nie zasługuje żeby jej własne dzieci tak mówiły a co dopiero obca osoba! |
|
|
|
#3620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() daysy jaga też nie moge zrozumieć twojego Tż
|
|
|
|
|
#3621 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My mamy z TŻ kurs z LO i ksiądz nam powiedział, że może nam to uznać ale on namawiałby nas na odbycie kursu, gdyż wtedy byliśmy młodzi i trochę inaczej myśleliśmy o życiu ale powiedział, że nie wszyscy księża te zaświadczenie z LO uznają.
|
|
#3622 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
czesc dziewczynki
![]() tyle napisalyscie ze nie mam jak androbic, dopiero wroilam z pracy za za chwilke zmykam na uczelnie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
jejmama jak ja poprosilam o referencje do nowej pracy to sie tak przestraszyla ze odejde nio ale chyba nie zrobie tego a prace w przdszkolu zostawie tylko na czwartek i piatek![]() jaga nie rozumiem twojego tza ale trzymam za was kciukii, zeby jedna ten dzien nadszedl i byl piekny
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
||||
|
|
|
#3623 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. Niewie może czasem któraś z Was, czy w jakimś salonie slubnym można kupić buty firmy Aranci ???
|
|
|
|
#3624 |
|
Zakorzenienie
|
Sas
Baja Jaga wielkie dzięki... Fakt ona się obudzi z ręką w nocniku , tylko czemu ma krzywdzić wszystkich dookoła i narażać nas na ciągłe nieprzyjemności i skandale moralne i obyczajowe! Nie mogę Wam napisać dokładnie co się wczoraj stało ale .. to przerosło już wszystko- przelała się czara goryczy! Idę na "Na Wspólnej" a potem spać muszę ochłonąć i wyspać się na jutro bo idę do pracy. A po pracy zapraszam koleżankę , którą chcę poprosić o to by była moją starszą. Muszę zebrać siły do pracy i na spotkanie z tą koleżanką, nie mogę się zachowywać jak mruk... Jest mi ciężko i to bardzo, ale będę przy TŻ i będę go wspierać w tej trudnej sytuacji ! |
|
|
|
#3625 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
aaa i jeszcze bym jej cos do sluchu poweidziala.. Cytat:
Cytat:
nie.. ale niema gdzies w necie salonow?
|
|
|
#3626 | ||
|
Zakorzenienie
|
wieczór dobry, ja własnie wrocilam z pracy i musze Wam powiedzieć, ze dzisiaj zamowilismy zaproszenia
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3627 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dobranoc dziewczynki |
||
|
|
|
#3628 |
|
Zakorzenienie
|
jupik moja ortodontka stara tez mnie leczyła jak chciała i efektu nie było widać.
Idź na pewno na konsultacje i powiedz jaka jest sytuacja. Moja nowa orto zrobiła w 9 miesięcy to czego stara nie zorbiła przez 2 lata. ![]() Może się uda. A ty masz metalowy czy porcelanowy? Jak mi ludzie zadawali pytanie dlaczego ślub tak późno, to nikt nie rozumiał odpowiedzi "bo noszę aparat". ![]() Nie wyobrażam, sobie iść z moim żelastwem do ślubu, więc wiem co czujesz ![]() Chociaż pewnie gdybym musiała to bym poszła, choć pewnie nie byłby to mój najszczęśliwszy dzień. Z drugiej strony zawsze można wymazać aparat fotoszopem! jakies pocieszenie.
|
|
|
|
#3629 |
|
Zakorzenienie
|
Tak piszecie o tych wszystkich papierkach potrzebnych do ślubu, to powiem Wam co się u mnie niedawno okazało...
Okazało się, że nie ma nigdzie adnotacji o tym, że byłam bierzmowana (ani w mojej parafii, ani tam gdzie byłam chrzczona i bierzmowana). Widać ksiądz z mojej parafii (który oczywiście już nie jest naszym proboszczem od 8 lat) nie doplinował tych spraw...I teraz czeka mnie spisywanie jakichś protokołów, w obecności świadka bierzmowania i pod przysięgą... Mam nadzieję, że więcej takich niespodzianek nie będę miała
|
#3630 |
|
Zakorzenienie
|
azzis o w życiu bym nie pomyślała że tak może się stać!!
No tak ale takie zaświadczenia mają wążnośc 3 miesięcy Czy Twoje będzie ważne jak je zrobisz teraz pod przysięgą?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:02.

. Bardzo mi Was brakowało, ale jakos w ogóle nie mogłam znaleźć czasu na wizaż. Miałam i mam mnóstwo rzeczy do zrobienia, więc nawet jak wchodziłam na internet, omijałam wizaż, bo wiedziałam, że wsiąkne tu na kilka godzin

Przykre to. 

Mowil, ze nie zaluje, mio, ze na poczatku zapieral sie rekoma i nogami. 

(ani w mojej parafii, ani tam gdzie byłam chrzczona i bierzmowana). Widać ksiądz z mojej parafii (który oczywiście już nie jest naszym proboszczem od 8 lat) nie doplinował tych spraw...