![]() |
#3601 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Ostatnio testowałam cz.II
Cytat:
![]() L'Eau mnie się skojarzył z grzańcem, podobnie mi pachniały goździki, rozgrzewające, słodkie, aromatyczne ![]() Mnie jeszcze zainteresowało Alkemie Laboratorio Olfattivo, ma w sobie fajne drewno, bardzo wysuszone (z korka). Niestety, nie bardzo miałam go już gdzie wypróbować; to, co na siebie rozpyliłam, szybko mi utonęło w powodzi innych testowanych perfum. Pewnie wrócę na testy. Figa PG słodka, dojrzała, rozgnieciona, żółta - mnie w pierwszej chwili przyszła na myśl skórka brzoskwini, inni czuli mirabelkę bądź żółtą dużą śliwkę. W każdym razie żółta, radosna, soczysta. I niestety, na mnie bardzo nietrwała. Mystra na mnie nie pachnie zbyt ładnie, mam podobne odczucia jak Kamena. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3602 |
ʞɐɯǝuɐ
|
Zapomniałam jeszcze napisać że obok L'Eau niuchałam też Eau Lente, niestety nie na sobie, tylko na kartoniku, ale wydają się bardzo podobne, muszę wrócić do Galilu i porównać bezpośrednio.
cynamon, goździki, geranium, róża, drzewo sandałowe vs. opoponaks, cynamon, kmin, gałka muszkatołowa, goździki Ciekawa jestem które Eau wygra....
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
![]() ![]() |
![]() |
#3603 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No nawąchałam się jak nigdy.Już miejsca na sobie nie miałam na testowanie.Mystra ![]() ![]() ![]() Rien - z racji zaaplikowania na przedramiona - machałam skrzydełkami namiętnie przez cały wieczór i taka miłość we mnie wstąpiła.Oczywiscie, że paczula tam jest ale i czystek działający na mnie niesamowicie a reszta to już tylko dodatki- ta paczula w Rien........ Eloge du traitare- paczula tam jest to musiałam zareagować- doskonały liść laurowy.Raz w życiu miałam możliwość powąchania takich zielonych i one tam są a do tego paczula. ![]() Wyszło mi tyle miłości,że szok. Lista chceniowa wydłuża się morderczo...
![]() |
#3604 |
Zakorzenienie
|
MeryJane - ostatnio na All była używka Rien za 80 zł czy coś w tym guście
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3605 |
Raczkowanie
|
Ja się jeszcze wypowiem nt Le Boise. Dziewczyny narzekały na trwałość (mnie też nie powala
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#3606 |
Zakorzenienie
|
Ostatnio wpadła na mega krótkie testy, dorwałam Chance Eau Tendre -
![]() ![]() ![]() W efekcie będzie polowanko na Chance Eau Tendre i przyglądanie się różowym ZEN'kom na allegro. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3607 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Cytat:
Ja mu szczerze tej trwałości zazdraszczam. ![]() chciałam jeszcze dodać, że Baudelaire zrobił mi zamęt w głowie. Wąchałam go już drugi raz i jest jeszcze piękniejszy- wącham dziś kartonik - została na nim piękna zielona skóra z dymną poświatą. Ja tam żadnej fizjologii nie czuję.Piękny jest - zwolenniczki kadzideł i okolic powinny powąchać. Koniecznie muszę się dopisać- Mystra na kartoniku dzisiaj jest ![]() ![]() ![]()
Kadzidła... Paczule... Dymy... ![]() ![]() ![]() przygarnę, adoptuję, kupię WSZYSTKIE DZIWOLĄGI PRZYGARNĘ ![]() ![]() Edytowane przez MeryJane Czas edycji: 2010-03-22 o 09:36 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3608 |
Rozeznanie
|
La Prairie Life Threads Gold -
... czyli moja oda do rozczarowania. Patrząc na nutki płakałam do samej siebie, że flakony takie drogie. A wczoraj przetestowałam, i już nie płaczę, bo właściwie w tych wszystkich niesamowitych aromatów, w tym śliwy, kadzidła, cynamonu, róży i kolendry (!!!), pieprzu i paczuli, wyszedł twór jakoś podobny, ale o wiele mniej ciekawy od Fendi Palazzo. Wwąchiwałam się namiętnie w nadgarstek żeby jakoś siłą woli przynajmniej wyczuć te obiecywane rozkosze dla nozdrzy, i nic. Zapach zdecydowanie nie spełnił pokładanych w nim nadziei. Chyba jednak oczekiwałam po takiej mieszance czegoś bardziej niezwykłego, a nie tylko przytulnego.
#3609 |
Nindżopesz
|
Dorwałam na porządne testy Patchouli Villoresi - w otwarciu dębowe beczki wytrawnego, czerwonego wina z dymną nutą orzechów włoskich i tytoniu. Aromat wyśmienitego wina niestety szybko umyka, zostaje odrobinę zatęchły zapach wysprzątanej piwniczki, w której stoją owe beczki. Pleśni nie odnotowuję, ewentualnie jej cień w postaci grubych bloków pleśniowego sera dojrzewających w chłodnej ciemnicy. Niestety później robi się drzewnie-przyprowawo, za dużo kuchennych ziół jak na mój gust.
A dziś z rana Nature Millenaire - smużka waniliowo-tytoniowo-czekoladowego dymku, delikatny cynamon, bardzo melancholijna i subtelna jesienna słodycz. Jeszcze będę testować pod kątem suchych liści. Niby nie mój styl ale bardzo mi się podoba. |
![]() ![]() |
![]() |
#3610 |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Elle YSL w różnych wersjach. Wersja z kolorowym bohomazem - początkowo identyczna jak klasyk, z czasem lżejsza, morsko-świeżo-słono-cedrowa, gdzieś pośrodku frezja i wetiwer. Elle Shocking - tutaj też początek identyczny z klasykiem, środek słodszy i bardziej kwiatowy, końcówka to fajny wetiwer. Obie kompletnie nie w moim typie, co ciekawe w obu przypadkach trwałość lepsza niż klasyk, wersja pomazana 8 godzin, Shocking jeszcze dłużej.
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
![]() ![]() |
![]() |
#3611 |
Wtajemniczenie
|
Jakie te małe próbki bywają mylące. Kiedyś miałam próbeczkę Stella in Two Peony i pachniała mi takimi mokrymi piwoniami, świeżo i ostro, nawet koleżanka w pracy pytała czym tak ładnie pachnę. No więc, napaliłam się i zamówiłam całą butelkę 75 ml. I co, moje rozczarowanie jest strasznie wielkie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3612 |
grozi wypollizowaniem
|
Diptique-Oyedo-gęsty zawiesisty syrop z mandarynki
![]() Diptique-L'Eau de L'eau- suche , kolońskie cytrusy, potem troche kwiatków i przypraw-u fryzjera w ciepłych krajach ![]() yDe2- wspomnienie po OI-tak pachnie mój sweter, po tygodniu od zaciągnięcia OIki- ![]() Costes 2-na początku czuję cos Dzonkopodobnego...ale szybko sie ulatnia i costes 2 pachnie...hotelem..,takim starym, kiedys niezwykle luksusowym gdzies na Montmart .... nie potrafie tego wytłumaczyć ![]()
Fotografia dziecięca i nie tylko ![]() Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2010-03-22 o 20:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#3613 |
Zakorzenienie
|
muszem powąchać , nie byłam tam co prawda w żadnym hotelu ale sama dzielnica ma swoisty zapach, gazet, papieru, farb? ołówka ? nawet bez celów zanabywania tak tylko żeby powąchać
|
![]() ![]() |
![]() |
#3614 |
|
Nuits Indiennes Jean Louis Scherrer - ładne, klasyczne, perfumowe perfumy
![]() ![]() ![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
![]() ![]() |
![]() |
#3615 |
spin doctor
|
Stella in Two Peony-zawsze chciałam je przetestować, ale nie było okazji, teraz mam całą próbkę
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3616 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja swoją fazę na Peony miałam ho ho temu. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3617 |
Zakorzenienie
|
Ja kiedyś zamówiłam próbkę bo za mną chodziła ta Stella, ale jakoś mi nie przypasowała... Ale nie wykluczone, że teraz by było OK
![]() Natomiast przyszedł dziś do mnie Michael Kors ![]() ![]() ![]() ![]() Zaletą jest napewno trwałość ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3618 |
Wtajemniczenie
|
Serge Lutens Five O'Clock Au Gingembre
Miałam jedną próbeczkę,wywąchałam.Tera z mam drugą i wącham i wącham,i nachwycić się nie mogę ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3619 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3620 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Też coraz częściej się łapię na tego typu skojarzeniach z zapachami z dzieciństwa ![]() ![]() A ja wreszcie zabrałam się do moich próbek: L'Artisan Timbuktu -oj, nie ![]() L'Artisan, Navegar - oj, taaak ![]() ![]() ![]() L'Artisan, Verte Violette - nie mówię tak, nie mówię nie (chociaż skłaniam się ku nie ![]() ![]()
![]() |
#3621 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny - Rien na kartoniku pachnie od poprzedniej soboty....
Mystra też... Naprawdę szaleńczo te zapachy mi się podobają i do tego Maszkarella SMN ![]()
#3622 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3623 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3624 |
Zakorzenienie
|
MeryJane, gratuluję
![]() Kilka słów o wybranych testach dni ostatnich: Fifi Chachnil EdP - podobna do EdT na szczęście ![]() Cytrusowo-przyprawowa w otwarciu, sucha, potem wyraźniej zaznacza się tytoniowo - różano - pudrowa nuta plus drewniane podbicie. Bardzo miły i przyjemny zapach. Te cytrusy i kurz upodobniają Fifi nieco do Chantilly, niemniej to dwa różne zapachy. Sunset Boulevard - cóż... ![]() Chanel no. 22 - jeśli Oscar de la Renta ma przypomianć któreś z perfum Chanel, to nie 5, a właśnie 22 w mojej opinii. Otwarcie aldehydowo - kwiatowe, potem dochodzi do tego słodkawo - kurzowa nuta i w tym momencie podobieństwo największe. Końcówka podobna do 5. Jedwabisty, gładki i klasyczny zapach. Niki de Saint Phalle - tym razem globalnie; mocny, skórzano - zielony aromat daje po nosie w zasadzie od początku i utrzymuje się do końca, ocieplając się wraz z upływem czasu. W końcowej fazie nieco pudrowe, suche, wytrawne. Próbkowo podobały mi się bardzo, całościowo mniej... Aliage, EL - perfumy z kategorii zielonych. Bardzo intensywny początek, soczysta, wytrawna zieleń z biegiem czasu łagodnieje, robi się delikatniejsza i bardzo kremowa. Szypr miły dla nosa. Quelques Fleurs - niedawno dzieliłam się spostrzeżeniami z zapachu QF na blotterku. Na skórze pachnie inaczej. Przede wszystkim wyraźniej się rozwija. Początek jest suchy, gorzkawy, zielony i dość przykurzony, potem ten kurz rozpływa się, gorycz zamienia się w słodycz i pojawia się bogaty bukiet kwiatów podszyty delikatnym zielonym akcentem. Zupełnie nie czuc, że są aż tak leciwe. |
![]() ![]() |
![]() |
#3625 |
|
JPG Classique X - profanacja
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3626 | ||
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
Cytat:
Tylko w Ninfeo Mio agrestu nie znalazłam. Znalazłam tam łagodną, otulającą zieloność, zieloną figę, zielone zioła, zielone liście i zielony sok z zielonych roślin.. zapach ładny, dla mnie aż za ładny, nosić bym nie mogła, ale od czasu do czasu powąchać, czemu nie..? I jeszcze opowiem o moim małym rozczarowaniu Elixirem Penhaligon's Wąchałam z dwóch próbek, musiałam wycyganić świeżutką próbkę w perfumerii bo byłam pewna, że ta pierwsza jest zwietrzała.. Tymczasem nie, Elixir jest zaskakująco słaby, brak mu jakiejkolwiek mocy, a szkoda, bo jest piękny, kadzidlany, lekuchno słodki słodyczą suszonych kwiatów, mój w każdym calu.. Chętnie bym dorwała koncentrat gdyby istniał..
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3627 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3628 |
Wtajemniczenie
|
Dziękuję za miłe słowa
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3629 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3630 |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Crystal Noir - mówcie co chcecie, ale mnie ten zapach spryskany na nadgarstku kojarzy się natrętnie z zapachem potu, takiego gryzącego, a poza tym z niczym więcej.
Masssakra.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:06.