|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"c
Dzień dobry
![]() No!! Po świętach więc czas na powrót frekfencji na forum ![]() Ja święta spędziłam średnio... Fakt faktem się objadłam i niewiele poza tym... Dobrze, że już po. Jutro idę na badania a w piątek na wizytę kontrolną. Ostatnio cierpię bardzo z powodu mocnego pieczenia lewego sutka... Nie non stop ale napadami tak mnie piecze, że aż muszę masowć, żeby mi przeszło... Też tak macie?? Cytat:
Ja byłam łysa Ciekawe jak bedzie miał nasz bobas ![]() Mam nadzieje, że bedziecie dzisiaj dużo pisać co by mi szybko dzień upłynął bo znowu w pracy do 20 siedzę. A najbardziej przeraża mnie to, że twardnienie brzucha powróciło ![]() No ileż można!!! |
|
|
|
|
#3602 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"c
Dzień doberek
Witam z porannym kakao ![]() Humor chyba już wrócił na dobre Poprawiam go sobie kupnem sukienek na allegro Sukienki kupuję już na lato jak będę śmigać z wózkiem ![]() Wczoraj spotkałam koleżankę, która urodziła 4 tygodnie temu i gdyby nie to że pchała wózek to patrząc na jej brzuch samo nasuwało się pytanie;"Kiedy rodzisz"? Brzuch okrągły jak piłka, typowo ciążowy na oko 7-8 miesiąc. Czy tak jest po porodzie, że brzuch nie zawsze zanika? Dziewczyna karmi piersią, rodziła naturalnie. Zdziwiłam się trochę tym widokiem. |
|
|
|
#3603 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Ja brzuszek miałam do 4 miesięcy po urodzeniu Bartusia. To były wakacje, więc łatwo było zauważyc. Pamiętam, jak byłam w sklepie i kupowałam ubranka dla małego, a Pani, która sprzedawała (była w ciąży), zpytała się mnie, który to miesiąc... Głupio jej się potem zrobiło...mi też, że tak wyglądam... Ale to jest sprawa indywidualna, zależy od przemiany materii, od skłonności, od genów itp. I to, że się karmi piersią nie jest gwarancją chudnięcia szybkiego. Naprawdę wiele rzeczy na to wpływa. Edit: to nie był brzuszek 7-8 miesięczny, ale taki ok 3 Po prostu jeszcze rozciągnięta skóraCieszę się, że humorek wrócił i juz się nie smucisz
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2009-04-14 o 09:19 |
|
|
|
|
#3604 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
ja lece sie szykowac i jade z TZ do miasta
milego dzionka kochane
|
|
#3605 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nie przejmuj sie-napewno cie przeprosi i bedzie lepiej!! Cytat:
Cytat:
ad.2 milej pracy Witam brzuchatki !! swieta minely jak z bicza strzelil!! a za 2 tygodnie juz maj!! za nim sie obejrzymy juz bedziemy tulic nasze bobaski!!
|
|
#3606 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie po swietach ok, alergia nie dawala mi spokoju, ale dalam rade. nie chce mi sie nic pisac, lody bym zjadla jakies
ide sobie kawke zrobie. Aaaa a my dzisiaj mamy z mezem drugą rocznicę slubu
|
|
|
|
#3607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to chyba jakas imprezke na forum trza zrobic......
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3608 | |
|
Zakorzenienie
|
a u nas 25 tydzien i 4 dzien
My z jedzonkiem nie przesadzaliśmy, choć jednego dnia było mi średnio, i wcale nie od ilości ![]() Cytat:
wszystkiego co najlepsze z okazji rocznicy Rzućcie okiem na zajączki Laurki a ja ide na śniadanko
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#3609 |
|
Zakorzenienie
|
To zapraszam na imprezke
![]() |
|
|
|
#3610 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dwa miesiące i mozemy zaczynać....ciekawa jestem która będzie pierwsza![]() Cytat:
Ciekawa jestem czy Antoś który mieszka w Twoim brzuszku będzie podobny do Antosia ze snu...![]() Cytat:
Cytat:
![]() Pewnie z tym brzuszkiem jest bardzo indywidualnie...mam nadzieję, że nam brzuszki szybko znikną ...ale to aż dziwne by po porodzie mieć brzuszek na 7 miesiąc![]() Cytat:
Gratulacje rocznicy Piękne ciuszki...kurteczka super...a na taki polarek też się czaję ![]() No i dzień dobry po świętach
|
|
#3611 |
|
Ola-Unhola
|
Wojtusia, piję Wasze zdrowie
Karolinko przegiełam z wagą , miałam napisac 3,25 kg. Sorki za pomyłkę ![]() Mam buźkę Antosia przed oczami i będę pamiętała do dani narodzin, zobaczymy czy proroczy sen ![]() Katarzynko, śliczny zajączek dla Lurki. U mnie też był ![]() Byłam w H&M w piątek i cena 10 zł mnie zachęciła. ![]() A ten welurowy zakup to wcześniejsza historia - ostatnia rzecz, na której przesyłkę czekałam
|
|
#3612 |
|
BAN stały
|
dzień dobry mamusie i brzusie poświątecznie
Wojtusia,wszystkiego dobrego z okazji rocznicy święta szybko minęły - wizyta u mamy, teściowej, chrześnicy i powrót do domu. troszkę ciuszków takich używanych dostałam mniejszych (to już teraz na pewno nic nie kupię) i cały wór większych takich od rozmiaru 75 i większe. mi w 1 dzień świąt po raz pierwszy nogi spuchły - same stopy i nic nie czułam, ale jak zobaczyłam to się przeraziłam. i wczoraj niewiele lepiej było ale kupiliśmy żel lioton 1000 i dziś już dużo lepiej. a wy co stosujecie na opuchnięte nóżki |
|
|
|
#3613 |
|
Wtajemniczenie
|
Wszystkiego najlepszego
![]() jej jakie słodkie ![]() A ja dziś dalej w łóżku gardło mnie boli, całą noc prawie nie spałam strasznie bolała mnie miednica dobrze, że malutka zdrowo mamę kopała bo już całkiem bym się załamała. Posmęciłam Wam trochę
|
#3614 | ||
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego co najlepsze
My naszą pierwszą rocznicę mamy zaaa... 7 czerwca ( nie chce mi się liczyć) ![]() Cytat:
Chociaż wolałabym być tą pierwszą i mieć to maleństwo przy sobie ![]() No nic... muszę być cierpliwa Cytat:
![]() Dobrze, że maleństwo jest ciągle aktywne i mogę być o nie spokojna Jak to dobrze móc czuć już ruchy... ![]() Dziewczyny widzę, że jeszcze świąteczne jesteście bo dalej cisze tu mamy ![]() Chyba czas na jabłuszko
|
||
|
|
|
#3615 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Co z tym Twoim Małżem? Cytat:
![]() Cytat:
adaikaka nie idziesz na L4? Koniecznie powiedz o tym twardnieniu brzucha lekarzowi Cytat:
Myślę, że nie ma co liczyć, że po miesiącu brzuch wróci do formy, a czy będzie duży czy mniejszy, to pewnie indywidualne. Wszystkiego najlepszego, wiele szczęśliwych lat Ładne Cytat:
, dobrze, że tak się skończyła ta historia ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Cytat:
. No mnie jak jest smutno, to też ruchy Małego pomagają
|
|
|
#3616 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A zakupy super...rzeczywiści cięzko się oprzeć przy takich cenach, wzorki w H&M są ekstra Chyba się dzisiaj też przejdę, może coś upoluję ![]() Cytat:
|
|
#3617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No nic... Zobaczymy co lekarz powie w piątek...
|
|
|
|
|
#3618 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
... palnie dwa głupie słowa, a ja od razu mam łzy w oczach ![]() Ale wlasnie mi pisał smsa: "Czy go jeszcze kocham i ze przeprasza!" ![]() W takim razie wszystkiego najlepszego!!! ![]() jakie piękne! Cytat:
Cytat:
Mi narazie nogi nie puchną wiec nie pomogę! Ale mam nadzieję, ze ten zel tak Cytat:
---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Cytat:
![]() A co do małża to czasami powinien dwa razy się zastanowić zanim coś powie! A własnie dostałam od niego telefon ze miał wypadek ... jechali z kolegą do pracy i jakis gość im wyjechał z podporządkowanej ... na szczęście nic im sie nie stało - tylko przód auta skasowany ... czekają na policję! Cytat:
za zwolnienie |
||||||
|
|
|
#3619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja znowu sie objadam cukierkami.......kurcze no nie moge sie powstrztmac!!a potem bede zalowala ze tak sie obzeralam w ciazy.....
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#3620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no co Ty!! Dzięki Bogu, że nic im się nie stało... A samochód to Wasz czy kolegi?? Dzięki ![]() ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- [quote=czekoladka21;118743 71]ja znowu sie objadam cukierkami.......kurcze no nie moge sie powstrztmac!!a potem bede zalowala ze tak sie obzeralam w ciazy.....[/quote] Jak każda z nas Ale tylko My ciężarne wiemy co się z nami dzieje, jak odmawiamy sobie czegoś na co mamy WIELKĄ ochotę ![]() Lepiej nie wystawiać sie na taki stres... A ten cukierek, czy ta czekolada (w moim przypadku koniecznie truskawkowa) dają nam tyle szczęścia
|
|
|
|
|
#3621 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() OMG !!!Na gardełko dla megi może sok z cebuli, lub syrop Prenalen.Sama ostatnio piłam jak mnie łamało.Co najdziwniejszę bez ciąży to nie pamiętam kiedy coś mnie w ogóle brało.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
|
|
|
#3622 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
, a przeprosić nie zaszkodzi .Dobrze, że nic Im się nie stało
|
|
|
#3623 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć i czołem
Cytat:
Unholy masz jakieś prorocze sny ![]() a ciuszki śliczne Cytat:
a czemu nie pójdziesz na L4? No to imprezka i pijemy ![]() Wojtusia co stawiasz? ![]() No śliczne Cytat:
![]() No to dobrze, że im się nic nie stało, kij tam z autem, zawsze można wyklepać.
|
|
|
#3624 |
|
Zakorzenienie
|
Już dawno nie pokazywałam mieszkanka Zuzi...a więc...początek naszego 30 t.c....
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2009-04-14 o 11:59 |
|
|
|
#3625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Widzę, że jeszcze nosisz obrączkę i pierścionek Ja już od jakiś 3 tygodni nawet nie próbuje ich zakładać na palec... bo ostatnim razem musiałam pędem lecieć pod kran bo w momencie palec zaczął mi puchnąć ![]() I tym o to sposobem moje cudeńka trafiły do pudełeczka i czekają na swoje czasy ![]() O ho... Dzidziol zaczyna protestować w związku z moją pozycją siedzącą i MOCNO kopie czas rozprostować kości |
|
|
|
|
#3627 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziękujemy
Cytat:
To pierścionek od Tżeta...ja to Panna jeszcze jestem Na ślub przyjdzie czas troszkę później jak już Mała będzie na świecie ...ale rzeczywiście jeszcze spokojnie pasuje
|
|
#3628 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry Mamuśki
U mnie święta aktywnie w rodzinką i dużo spacerów Ale mnie wczoraj jedna ciotka wymaglowała....czy mam już położną, czy mam już zarezerwowany poród rodzinny, czy mam znieczulenie zew. opo. zapłacone i załtwione, czy chodzę do szkoły rodzenia??????????????? Wykończyła mnie! Jej synowa ma dokładnie termin miesiąc przede mną i już są gotowi a ja wyszłam na totalną sierotę bo nic nie zorganizowałam Ogólnie wszyscy mnie maglują, nie wystarczy dziękuję czuję sie dobrze![]() Karolinak brzuszek jest boski!! Aniu bardzo mi przykro z powodu wypadku, nie powinnaś się teraz stresować. Pamiętaj że auto to tylko rzecz najważniejsze zdrowie a mieli tyle szczęścia i nic im nie jest
|
#3629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pewno dowód miłości ![]() Zazdroszczę tych świecidełek na łapkach ![]() Mi strasznie bez nich łyso
|
|
|
|
|
#3630 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() w sumie to nawet mnie nie cisły ale jak je chciałam ściągnąc, bo robiłam ciasto) to miałam problem i wolałam tak na wszelki wypadek zdjąć niż miałabym potem rozcinać.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:22.

... ja nie wiem - te hormony mnie wykończą! 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

NIE LUBIĘ TROLLI

za zwolnienie