Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009 - "9 miesięcy stwarzania małego świata" - część 4 - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-20, 10:01   #3601
UnholyOne
Ola-Unhola

Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009 - "9 miesięcy stwarzania małego świata" - cz

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
wiesz przedszkolanki to pol biedy ale ci rodzice.....za kazdym razem panie powtarzaja, ze dzieci na wycieczke maja nic nie brac bo wszystko bedzie a oni jak nienormalni na pol dnia pakuja dziecku cala wyprawke do plecaka - gdzie wiadomo, ze bedzie pelne wyzywienie na wycieczce

trzymam kciuki za wyniki

chyba nie za bardzo.....ja mylam mydelkiem tak jak reszte ciala
a potem oliwka lacznie z glowka

ide sie pakowac dalej

ja tez myłam mydełkiem i jak widac jest ok, czupryna gęsta i gruba, że nożyczki się łamią
Stary 2009-05-20, 10:02   #3602
magi77
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009 - "9 miesięcy stwarzania małego świata" - cz

Zastanawiam się nad oświetleniem do pokoju Maćka, szukam w necie i jakoś nie mogę się zdecydować Wkleję kilka propozycji, powiedzcie, która Wam się podoba.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 973_0.jpg (12,9 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 252284.jpg (18,6 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg MA-563035510.jpg (16,4 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 252287.jpg (17,6 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg MA-706148134.jpg (10,2 KB, 6 załadowań)

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-20, 10:02   #3603
syla39
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
No więc czekamy na te półśpiochy
Ja chodzę do WC 5-6 razy w ciągu nocy
Ile. O rany, ja jak musze raz wstac co mi sie bardzo rzadko zdarza to mnie szlag trafia a ty 5-6 razy Wspolczuje.

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Dziewczyny dziękuję
Ciśnienie miałam zawsze w normie. Obrzęki pojawiały się, ale znikały po odpoczynku nocnym, więc były ok. Przez ostatni tydzień jednak ciągle się utrzymywały, ale nie były jakieś straszne. Dziś miałam już spuchnięte palce u rąk, twarz i nogi od kolan po czubki palców.
Ciesz mnie to, że Antonio rośnie i zawisł mi w brzuchu jak nietoperek .

Co do L4, to , mam wolne w tym tygodniu. Gdy zapytałam lekarza o to, czy mam nadal pracować, czy da mi L4, to powiedział, że pogada z moją szefową. No i pogadał, czego skutkiem jest moje wolne w tym tygodniu. Dlaczego nie wypisał mi L4 - nie wiem, jeśli i tak planuje, że będę pod kontrolą i obserwacją w naszej dziennej klinice patologii ciąży
Martwię się okropnie, że zamiast na L4 wyślą mnie na macierzyński i będę miała 2 miesiące do , co konsekwentnie daje dwa miesiące krócej z małym Antonio w domu . A jesteśmy tu tylko ja i mój mąż i tak nie będę miała nikogo do pomocy

Jestem zła jak diabli, nie rozumiem po co takie ceregiele.
Wspolczuje dolegliwosci i problemow. Mam nadzieje ze wyniki sie poprawia a zmartwienia sie rozwiaza.
Nie wiem jak jest u was ale w Norwegii jest mozliwosc pojscia na tzw "zasilek macierzynski" jesli kobieta nie moze pracowac w ciazy ze wzgledow zdrowotnych. Platny jest wtedy 65% zarobkow. Co prawda nie ma to jak L4 ale skoro jest z tym problem to trzeba sprobowac czegos innego. Nie rozumiem jak moga wyslac na urlop macierzynski tyle tygodni przed narodzinami? Paranoja jakas. Moze popytaj o ten zailek, ja dowiedzialam sie o nim przez przypadek. Zadna z moich kolezanek o tym nie slyszala wiec moze tak samo jest u ciebie. Nie wiesz dopoki sie nie zainteresujesz.

Cytat:

super brzusio i super skarpetki i ta Twoja piekna kuchnia pewnie juz to kiedys pisalam ale naprawde mi sie podoba - taka nowoczesna, my niestety mieslismy bardzo okrojone fundusze i kuchnia zbyt nowoczesnie nie wyszla, szczerze to wcale mi sie nie podoba :/

ale jak zbudujemy dom to bede miala taka jaka chce
Dziekuje za komplement. Marzyla mi sie taka i moje marzenie sie spelnilo wiec pewnie i twoje sie wkrotce spelni.

Nie przemeczaj sie dzisiaj. Jak ja nienawidze przeprowadzek. Wspolczuje. Cieszy tylko to ze wreszcie na swoje

syla39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-20, 10:09   #3604
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Oglądam DD tvn i było o mamach 40-latkach. Jako informację podali, że najmłodsza mama na świecie gdy urodziła dziecko miała lat 5!!!!!!!
szok

p4w oszczędzaj się i odpoczywaj ile sie da

Ja juz po sniadanku, zaraz sobie chyba kawke wypije, bo dziwnie sie czuje, a potem ide prasowac, bo sterta ubran lezy od wczoraj
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-20, 10:10   #3605
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Zastanawiam się nad oświetleniem do pokoju Maćka, szukam w necie i jakoś nie mogę się zdecydować Wkleję kilka propozycji, powiedzcie, która Wam się podoba.

Wszystkie są super, ale najbardziej 2

Skąd ja to znam, przeglądałam Allegro, jeździłam po sklepach i kilka miesięcy nie mogłam zdecydowac się na oświetlenie
Te same wzorki wybierałam co Ty.
Jak się zdecydujesz, to sprawdź ceny, bo częsc z tych lamp jest droższa w sklepach, a częsc tańsza - zależy jaki model
Stary 2009-05-20, 10:12   #3606
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
to nie tak - ona od pierwszej wizyty proponuje mi zwolnienie, tylko ja nie chciałam
teraz jak powiedział, ze bezwzględny zakaz pracy to też chciał mi dac zwolnienie, ale ja powiedziałam, ze do pracy oczywiście nie pójdę, ale chciałam uzgodnić z szefem jak to zrobić, żebym jak najmniej straciła - tzn. czy będę miała wolne, ale bez zwolnienia, a dopiero od następnego miesiąca będę oficjalnie na zwolnieniu

lekarz powiedział, że jakby był jakiś problem to mam przyjść od razu po zwolnienie

dziś robiłam wyniki krwi: morfologia i HBS +mocz
mam przyjść szybko jak wyniki nie będą ok albo jak będę potrzebowała L4, a jesli nic się nie będzie działo i będę grzecznie odpoczywać to mam przyjść za 2,5-3 tyg i wtedy zrobi mi wymaz na paciorkowce
to oszczedzaj sie jakby co przez te 3 tygodnie

Cytat:

Już wysyłam troszkę, bo u mnie nadmiar
u mnie juz tez zaswiecilo

a ja cos zle sie czuje........strasznie mi duszno......okna pootwierane a ja nie moge zlapac oddechu.......

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-20, 10:13   #3607
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
Wszystkie są super, ale najbardziej 2

Skąd ja to znam, przeglądałam Allegro, jeździłam po sklepach i kilka miesięcy nie mogłam zdecydowac się na oświetlenie
Te same wzorki wybierałam co Ty.
Jak się zdecydujesz, to sprawdź ceny, bo częsc z tych lamp jest droższa w sklepach, a częsc tańsza - zależy jaki model
Dzięki rzeczywiście muszę sprawdzić ceny. Z moim niezdecydowaniem w ciąży pewnie będę miała twardy orzech do zgryzienia

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
Stary 2009-05-20, 10:20   #3608
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

dziewczyny mam jakies bole okresowe i do tego bola mnie plecy w dole krzyza.........chyba sie poloze i wezme nospe.......

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-05-20, 10:20   #3609
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
a ja cos zle sie czuje........strasznie mi duszno......okna pootwierane a ja nie moge zlapac oddechu.......
to moze poloz sie troche, moze jakąś miętę wypij, ona jest taka odswiezajaca, moze lepiej ci się zrobi. cisnienie dzisiaj niskie jest przynajmniej u mnie i ja tez to odczuwam.

EDIT: to poloz sie koniecznie, odpoczywaj i daj znac, jak lepiej ci sie zrobi.

Edytowane przez Wojtusia
Czas edycji: 2009-05-20 o 10:21
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-20, 10:26   #3610
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Kupię - Emolium emulsję do kąpieli, oraz z nie-emolientów płyn do kąpania i emulsję do ciałka i tak jak Ty - oliwkę na wszelki wypadek, bo nie przepadam za oliwką. Tylko na 100% nie zdecydowałam, której firmy, myślałam o Nivea.
A co z włoskami dzidziolka? Od kiedy stosuje się szampon? Od urodzenia czy troszkę później???
Szampon chyba później , popatrzę jeszcze na ofertę Nivei - grunt to zdecydowanie

Cytat:
Przypomniało mi się, czy Wam też okropnie! drętwieją ręce, tzn. dłonie, bo ja mam z tym duży problem. Nie muszę ni robić, a są całe zdrętwiałe, najgorzej jak wykonuję jedną czynność, np. pisanie na Wizażu , nie mówiąc już o spaniu. Ginka powiedziała, że to ucisk na kręgosłup i mam go ćwiczyć.
Mi nie drętwieją (pewnie jeszcze )

Cytat:
Napisane przez Tulipfever Pokaż wiadomość
Recznikow mam 2, oba z kapturkiem, jeden frotowy, drugi bawelniany. Nie wiem, jak duze, tak na oko metr na metr.

Gatkow poporodowych jeszcze nie nabylam, tutaj radza 4 pary miec.
O podkladach nie wiem nic
Dzięki za odpowiedź

Cytat:
ja tez myłam mydełkiem i jak widac jest ok, czupryna gęsta i gruba, że nożyczki się łamią
A jak się kąpie w płynie? To czym myć główkę?

Cytat:
Mnie najbardziej 2 i 4

Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość
Ile. O rany, ja jak musze raz wstac co mi sie bardzo rzadko zdarza to mnie szlag trafia a ty 5-6 razy Wspolczuje.
Ja jestem w zasadzie przyzwyczajona, bo przed ciążą też 3-4 wycieczki były

Cytat:
dziewczyny mam jakies bole okresowe i do tego bola mnie plecy w dole krzyza.........chyba sie poloze i wezme nospe.......
Ojej , zrób tak, jak napisałaś, ale potem daj znać, jak się czujesz.

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-20, 10:29   #3611
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:

Połóż się i odpoczywaj, nospę weź również

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

Cytat:
Szampon chyba później , popatrzę jeszcze na ofertę Nivei - grunt to zdecydowanie

Mi nie drętwieją (pewnie jeszcze )

Dzięki za odpowiedź

Mnie najbardziej 2 i 4

Ja akurat myłam mydełkiem
Stary 2009-05-20, 10:35   #3612
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
to moze poloz sie troche, moze jakąś miętę wypij, ona jest taka odswiezajaca, moze lepiej ci się zrobi. cisnienie dzisiaj niskie jest przynajmniej u mnie i ja tez to odczuwam.

EDIT: to poloz sie koniecznie, odpoczywaj i daj znac, jak lepiej ci sie zrobi.
chyba wezme prysznic orzezwiajacy.......

Cytat:

Cytat:
Połóż się i odpoczywaj, nospę weź również
wzielam nospe......mam nadzieje ze mi przejdzie, dobrze ze chociaz czuje ruchy dzidzi.......

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-05-20, 10:47   #3613
Cassandra 23
Zakorzenienie

Witam mamuśki
Pospałam do 10 Aż oczyu nie mogłam otworzyć...może zapuchły?
Zjadłam bułeczke z zółtym serkiem i serek homogenizowany waniliowy. Jeszcze tylko jakaś małą kawkę musze wypić.
U nas zapowiada sie cudowny dzien, zadnej chmurki i juz bardzo gorąco. Otworzyłam wszystkie okna i wietrze mieszkanko

Cytat:
byłam dziś u gina i okazało się, że mam małe rozwarcie i kazał mi nie pracować, bo "urodzę wcześniaka i będę miała konsekwencje do końca życia" nie wiem co miał na myśli, bo byłam z deka przestraszona i nie zapytałam
nie mam zwolnienia - muszę pojechać do szefa i zapytać go czy chce zwolnienie czy po prostu mam nie przychodzić...
Kochana jestem tego samego zdania co dziewczyny Dbaj o siebie, dziecko najważniejsze. Praca nie zając, nie ucieknie. Musisz jakoś dotrwać te 4 tygodnie.

Cytat:
Dziewczyny dziękuję
Ciśnienie miałam zawsze w normie. Obrzęki pojawiały się, ale znikały po odpoczynku nocnym, więc były ok. Przez ostatni tydzień jednak ciągle się utrzymywały, ale nie były jakieś straszne. Dziś miałam już spuchnięte palce u rąk, twarz i nogi od kolan po czubki palców.
Ciesz mnie to, że Antonio rośnie i zawisł mi w brzuchu jak nietoperek .

Co do L4, to , mam wolne w tym tygodniu. Gdy zapytałam lekarza o to, czy mam nadal pracować, czy da mi L4, to powiedział, że pogada z moją szefową. No i pogadał, czego skutkiem jest moje wolne w tym tygodniu. Dlaczego nie wypisał mi L4 - nie wiem, jeśli i tak planuje, że będę pod kontrolą i obserwacją w naszej dziennej klinice patologii ciąży
Martwię się okropnie, że zamiast na L4 wyślą mnie na macierzyński i będę miała 2 miesiące do , co konsekwentnie daje dwa miesiące krócej z małym Antonio w domu . A jesteśmy tu tylko ja i mój mąż i tak nie będę miała nikogo do pomocy
Nie martw sie, wszystko sie ułoży. Nie potrzebny dodatkowy stres.
I czekamy na relacje z dzisiejszej kontroli. Trzymam mocno kciuki, żeby ciśnienie spadło.

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
moja tez.Własnie posiedzialampod prysznicem i pochłodziłam stópki i mąż mi je wymasował.Obolałe ale jakos przyjemniej po masazu.Dzis to jakies apogeum chyba, bardzo nieprzyjemne uczucie, az bola jakby juz nie mialy jak sie rozciągnąc.Uczucie pokrzywki czy cos w tym stylu

A wiesz moze czy jesli obrzeki nie spadna po porodzie to czy wtedy moga włączyc jakies lekki zeby to przyspieszyc,usprawnic, cokolwiek?
Też mam uczucie pokrzywki Moja skóra juz jest tak napręzona, że nie ma mozliwości dalej napecznieć Swędzą mnie stopy od tego. Te moje obrzeki zrobiły sie takie zbite, twarde...tez tak masz? Czy są raczej miekkie?

Z tego co wiem to po porodzie powinno sie wszystko unormować Może nie od razu ale po kilku tyg. nożki powinny byc ładne. Zreszta napisze na odchowalnie, tam mauski maja juz to sa sobą i może rozwieją nasze wątpliwości.

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
A my dzisiaj mieliśmy małe przemeblowanie w mieszkanku,
zrobiło się więcej miejsca no i Młody ma już łóżeczko złożone
tylko pościel jeszcze nie przyszła
a mój TŻ nie chce jeszcze złożyć łożeczka Dopiero jak urodze i bede w szpitalu to on tym sie zajmie Też jakiś zabobonny sie zrobił

Cytat:
Dzisiaj zamierzam zrobic miejsce w naszej szafie na ciuszki Antosia. Czy mi się to uda...
?
Oj Kochana ja wczoraj miałam takie plany...wywaliłam wszystko z 3 szafek i zaczełam układać... i oczywiście jestem w lesie połowa pokoju w ciuchach bo straciłam wene do sprzatania (tylko jedna pralke ciuszków małego uprałam).

Cytat:
Tak, Mama miała 5 lat!!!!
Info z DD Tvn.
Nie wiem z jakiego kraju. Teraz chyba jest juz starsza, a może nawet dorosła - Nie wiem. Jakaś stacja (nie w Polsce) chciała z nią zrobic wywiad, ale się nie zgodziła
Kiedys o tym słyszałam To chyba miało miejsce w Indiach.

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Cytat:
Nie pomogę bo wszystko mi sie podoba

Cytat:
Tak łyknij nospe , magnez i sie połóż. Mam nadzieje, że szybko przejdzie.

Cytat:
U mnie przed ciąża przeważnie 1 wycieczka była

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-20, 10:49   #3614
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
chyba wezme prysznic orzezwiajacy.......

wzielam nospe......mam nadzieje ze mi przejdzie, dobrze ze chociaz czuje ruchy dzidzi.......
Mi dr zalecał wtedy ciepłą kapiel (nie gorącą)
Stary 2009-05-20, 10:52   #3615
mariolasl
Zakorzenienie

Właśnie jem śniadanie i nastawiam się psychicznie na wizytę w szpitalu
Dziękuję wszystkim za ciepłe słowa

Syla39 już wysłałam zaświadczenie o tym, że jestem w ciąży i jakiś dodatek tygodniowy będzie mi przysługiwał. Na razie jeszcze nie wiem w jakiej kwocie i jak długo, to zależy od rożnych czynników.
Stary 2009-05-20, 10:57   #3616
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:

Trzymamy mocno kciuki

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-20, 11:04   #3617
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Ja akurat myłam mydełkiem
Ale też ciałko myłaś mydełkiem, prawda?

Cytat:
Połóż się, odpoczynek dobrze Ci zrobi

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
U mnie przed ciąża przeważnie 1 wycieczka była
Szczęściara

Cytat:

Trzymamy mocno

H. MacLeod

.
Stary 2009-05-20, 11:05   #3618
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

ufff spakowalam dwa ogromne kartony - jeden z moimi rzeczami i jeden z mlodego - kurcze nie wiedzialam, ze ona ma tyle par krotkich spodenek - chyba 30 a u nas takie lato liche zawsze, nigdy nie zdazy wynosic, na szczescie wszystkie sa na gumce a ze krotkie spodenki to nosi trzeci rok

Cytat:

I było oki?
tak wszystko bylo ok - przewaznie takie male dzieci maja malo wloskow albo wcale a jesli sa to sa takie mieciutkie - nie ma prawie co myc
na poczatku zawsze myje sie glowke tym samym co cialko
a potem oliwka - pamietam zawsze byly smiechy bo jak mu wysmarowalam glowke to potem mu okladalismy rozne smieszne fryzurki, np koguta na czubku albo na hitlerka haha
Cytat:
u mnie mydelko nie zadzialalo na porost wlosow taka natura widac hehe
Cytat:
a w jakim kolorze pokoj? mnie sie podoba 3 i 5 najbardziej
Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość
Dziekuje za komplement. Marzyla mi sie taka i moje marzenie sie spelnilo wiec pewnie i twoje sie wkrotce spelni.

Nie przemeczaj sie dzisiaj. Jak ja nienawidze przeprowadzek. Wspolczuje. Cieszy tylko to ze wreszcie na swoje
pewnie sie kiedys spelni - jedno jest pewne, jak bedzie mnie stac na dom to i na kuchnie rowniez i zrobie sobie wtedy taka z prawdziwego zdarzenia

a biale lakierowane meble to moje najwieksze marzenie - chcialam takie do salonu bo fajnie by rozjasnily ta sliwke ale TZ nie chcial wiec jest orzech

nooo tylko to mnie motywuje, ze bede u siebie
Cytat:
pewnie tak samo jak z mydelkiem - lecisz tym samym co myjesz po calosci

aaa wrrr TZ dzwonil, ze bus sie popsul i chyba dopiero jutro przewieziemy tapczan i szafki
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-20, 11:08   #3619
eleeri
Zakorzenienie

Dzień dobry

wyspałam się za wszystkie czasy, spałam do 10 i dopiero małż mnie obudził bo myślał że wstałam już o 7 rano

a ja chociaż się zbudziłam po 5 i byłam już wyspana zjadłam sobie sniadanko i połozyłam się spowrotem tylko "na chwilkę"

za oknem piękna pogoda, idę pod prysznic i może coś posprzątam, skoro mam nawet wenę do sprzątania to trzeba to wykorzystać

Cytat:
Dziewczyny, już kiedyś o tym wspominałam. U mnie jest tak, że jeżeli dolegliwości są bezpośrednio powiązane z ciążą, to mogą wysłać na macierzyński już od 28 tygodnia ciąży.
Chociaż z drugiej strony znam takie przypadki i to wcale nie mało, że po 28 tyg ciąży były pacjentki (i koleżanki z pracy) na L4.
Chyba to zależy od woli lekarza
Kurcze beznadziejna sprawa
obiecuję, że nie będę już narzekać na polską służbę zdrowia, bo jak widać wszędzie są jakieś minusy

trzymam kciuki, żeby lekarz okazał dobrą wolę i jednak dał Ci do L4 i oczywiście, żeby Ci się polepszyło

Cytat:
Mój mówi tak dlatego, że jak czekałam na ruchy, to prosiłam Małego, żeby kopał i mówiłam, że nawet jak będzie bolało, to będę się cieszyła, tylko żeby kopał .
Czyli emulsja, tak myślałam, ale wolałam się upewnić . Ja kupię płyn do kąpieli i mleczko pielęgnacyjne Hippa, do tego oliwkę do masażu też Hippa (niech sobie będzie - choć nie lubię oliwek).
No to teraz masz

Cytat:
Oglądam DD tvn i było o mamach 40-latkach. Jako informację podali, że najmłodsza mama na świecie gdy urodziła dziecko miała lat 5!!!!!!!
o matko jak to możliwe
no ale jak? to był obojnak?
nie rozerwało jej?
no szok, normalnie

Cytat:
to nie tak - ona od pierwszej wizyty proponuje mi zwolnienie, tylko ja nie chciałam
teraz jak powiedział, ze bezwzględny zakaz pracy to też chciał mi dac zwolnienie, ale ja powiedziałam, ze do pracy oczywiście nie pójdę, ale chciałam uzgodnić z szefem jak to zrobić, żebym jak najmniej straciła - tzn. czy będę miała wolne, ale bez zwolnienia, a dopiero od następnego miesiąca będę oficjalnie na zwolnieniu

lekarz powiedział, że jakby był jakiś problem to mam przyjść od razu po zwolnienie
Aaa no to źle zrozumiałam

Cytat:
podobają mi się wszystkie więc nic Ci nie doradze, bo sama bym nie wiedziała którą wybrać, za duzy wybór, za duzo wzorów

my też jak byliśmy ostatnio w sklepie to zastanawialiśmy się nad kupnem i doszliśmy do wniosku, że póki Mateusz będzie mały to będzie mu wszystko jedno co wisi pod sufitem, a jak będzie większy to sam sobie wybierze lampkę i będziemy mieli problem z głowy a On będzie szczęśliwy, że sam zadecydował

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-20, 11:10   #3620
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Cześć Mamusie

Dzisiaj noc troche spokojniej mineła wstawałam siusiu "tylko "5 razy, no ale i tak juz postępy są

Lece pisać prace, w miedzy czasie bede Was czytać, wiec dużo piszcie
Stary 2009-05-20, 11:13   #3621
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
aaa wrrr TZ dzwonil, ze bus sie popsul i chyba dopiero jutro przewieziemy tapczan i szafki
No to sobie przynajmniej dzisiaj odpoczniesz
robota nie zając, nie ucieknie

dobra idę zażyć tusz

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-20, 11:15   #3622
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
No to sobie przynajmniej dzisiaj odpoczniesz
robota nie zając, nie ucieknie

dobra idę zażyć tusz
ale ja chce wszystko juz
Stary 2009-05-20, 11:16   #3623
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:

Syla39 już wysłałam zaświadczenie o tym, że jestem w ciąży i jakiś dodatek tygodniowy będzie mi przysługiwał. Na razie jeszcze nie wiem w jakiej kwocie i jak długo, to zależy od rożnych czynników.
Trzymaj się

Cytat:
Ale też ciałko myłaś mydełkiem, prawda?

Połóż się, odpoczynek dobrze Ci zrobi

Szczęściara

Trzymamy mocno
Tak, ja myłam całe ciałko

Svinecko
, mój też kolejne lato chodzi w tych samych krótkich spodenkach. Coś tam się nowego dokupuje, ale do przedszkola czy na podwórko to nie ma znaczenia, a jak dobre i nie zniszczone, to czemu nie założyc

A kogutka i irokeza tez Małemu układaliśmy po kąpieli
Stary 2009-05-20, 11:30   #3624
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

my jeszcze czasem na hitlera na faze go czesalismy
Stary 2009-05-20, 11:32   #3625
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
tak wszystko bylo ok - przewaznie takie male dzieci maja malo wloskow albo wcale a jesli sa to sa takie mieciutkie - nie ma prawie co myc
a potem oliwka - pamietam zawsze byly smiechy bo jak mu wysmarowalam glowke to potem mu okladalismy rozne smieszne fryzurki, np koguta na czubku albo na hitlerka haha
(...)
pewnie tak samo jak z mydelkiem - lecisz tym samym co myjesz po calosci

A oliwka na główkę po co? (nie śmiać się, nie wiem )

To będzie przymusowy odpoczynek

Cytat:
Dzień dobry
(...)
No to teraz masz
(...)
my też jak byliśmy ostatnio w sklepie to zastanawialiśmy się nad kupnem i doszliśmy do wniosku, że póki Mateusz będzie mały to będzie mu wszystko jedno co wisi pod sufitem, a jak będzie większy to sam sobie wybierze lampkę i będziemy mieli problem z głowy a On będzie szczęśliwy, że sam zadecydował
No mam
Fajnie wymyśliłaś z kupnem lampki

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie

Dzisiaj noc troche spokojniej mineła wstawałam siusiu "tylko "5 razy, no ale i tak juz postępy są
Hehe

H. MacLeod

.
Stary 2009-05-20, 11:35   #3626
p4w
Zakorzenienie

właśnie dzwoniłam do szefa - kazał mi dostarczyć zwolnienie do biura rachunkowego (jutro rano idę do gina po zwolnienie), chyba nie był jakiś zły, ale nie omieszkał mi przygadać.... naszym pomocom wspominałam, ze od czerwca będę chciała już tylko dokończyć to co zaczęłam, a więc będę chciała przychodzić max 2 razy w tygodniu

jedna z nich (nawet wiem która) musiała to przekablować szefowi zanim ja z nim porozmawiałam i zanim pojawił sie problem rozwarcia i z jego komentarza wynikało, ze wiedział o tych naszych rozmowach i teraz to wygląda jakbym to sobie zaplanowała... ja to mam zawsze za długi jęzor

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-20, 11:36   #3627
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
A oliwka na główkę po co? (nie śmiać się, nie wiem )

To będzie przymusowy odpoczynek
nio tez dla nawilzenia
w sumie jak sie oliwkuje dziecko to leci sie po calosci i wszystko - cale cialko, glowka, buzka

ahh juz nie moge sie doczekac takiego naoliwkowanego pachnacego bobasa - to bylo najfajniejsze
Stary 2009-05-20, 11:36   #3628
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
ufff spakowalam dwa ogromne kartony - jeden z moimi rzeczami i jeden z mlodego - kurcze nie wiedzialam, ze ona ma tyle par krotkich spodenek - chyba 30 a u nas takie lato liche zawsze, nigdy nie zdazy wynosic, na szczescie wszystkie sa na gumce a ze krotkie spodenki to nosi trzeci rok

u mnie mydelko nie zadzialalo na porost wlosow taka natura widac hehe

a w jakim kolorze pokoj? mnie sie podoba 3 i 5 najbardziej
(...)
To niezły z Ciebie paker
Myślę, że też nie będę wydziwiać z mnóstwem kosmetyków dla syncia
Pokój jest kolorach żółty, Twój ulubiony niebieski i trochę pomarańczu (ale to w detalach)

Cytat:
Dzień dobry
(...)
podobają mi się wszystkie więc nic Ci nie doradze, bo sama bym nie wiedziała którą wybrać, za duzy wybór, za duzo wzorów

U mnie pod sufitem wisi żarówka więc trzeba coś powiesić

czekoladko, mam nadzieję, że już lepiej się czujesz

Mariolasl też zaciskam kciukasy za dzisiaj

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
Stary 2009-05-20, 11:38   #3629
p4w
Zakorzenienie

Svinecka, ale Ty często avatarki zmieniasz... oczywiście bardzo ładnie Ci w takich loczkach...

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-20, 11:39   #3630
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
właśnie dzwoniłam do szefa - kazał mi dostarczyć zwolnienie do biura rachunkowego (jutro rano idę do gina po zwolnienie), chyba nie był jakiś zły, ale nie omieszkał mi przygadać.... naszym pomocom wspominałam, ze od czerwca będę chciała już tylko dokończyć to co zaczęłam, a więc będę chciała przychodzić max 2 razy w tygodniu

jedna z nich (nawet wiem która) musiała to przekablować szefowi zanim ja z nim porozmawiałam i zanim pojawił sie problem rozwarcia i z jego komentarza wynikało, ze wiedział o tych naszych rozmowach i teraz to wygląda jakbym to sobie zaplanowała... ja to mam zawsze za długi jęzor
Dobrze, że idziesz na L4, a co do szefa, to może się powstrzymam od komentarza, tylko
Moim zdaniem i tak długo pracowałaś, a nie jest to lekka praca. Twoje zdrowie i zdrowie dzidka najważniejsze, a on nich spada ze swoimi komentarzami.

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości