Nałogowe Kosmetykoholiczki, część IX - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-08, 09:38   #3601
kochanie
Wtajemniczenie

Dot.: Nałogowe Kosmetykoholiczki, część IX

Dzień dobry Jaki piękny dzień, rano pan paczkonosz przyniósł dwie paczki z EDM (więc jest wszystko... oprócz pędzelków, mam nadzieję, że dojdą jutro)

Cytat:
Napisane przez karolina1985 Pokaż wiadomość
Przestań natychmiast! Albo przynieś mi jednego na zlot
Właśnie zjadłam ostatnią sztukę

Cytat:
Napisane przez MagJa Pokaż wiadomość
Mniam, mniam A trudno się robi takie ciabattki? Potrzebne jakieś specjalne oprzyrządowanie czy coś? Jak nie, to proszę o przepis
cześć Ciabatki robi się łatwo, przydałby się kamień do pieczenia chleba, ale ja nie mam i też wyszły To te Trzeba mieć minimum 12 godzin na czekanie, ale przynajmniej nie trzeba zagniatać

Cytat:
Napisane przez isa666 Pokaż wiadomość

Przyszłam się wyżalić. Znów mam problem z zębem
Współczuję
Trochę podejrzana sprawa, że tak Ci plomby wypadają, ja wierzę, że w każdym zębie da się tak zainstalować plombę, żeby nie wypadła, a lekarze tylko się tak tłumaczą, bo nie potrafią Ja bym na Twoim miejscu poszukała innego dentysty No i jeśli ta sama dentystka wstawia Ci tę plombę, to nie powinnaś za to płacić, w końcu to jej wina

Cytat:
Napisane przez Ivi 1988 Pokaż wiadomość
Dzien dobry,koziolki
cześć... mam dziwne wrażenie, że pomyliłaś wątki

Cytat:
Napisane przez rzyrafka Pokaż wiadomość
Kochanie- wysyłam Ci na pw numer telefonu żeby się było łatwiej skontaktować w sprawie pudru, szkoda, że dopiero dziś na to wpadłam
Już odpisałam, czekam tylko aż otworzą sklep

Cytat:
Napisane przez iceflower Pokaż wiadomość
Zdałam sobie dziś egzamin i w nagrodę poszłam po żel Palmolive pomarańczowy, który w końcu był w normalnej, promocyjnej cenie i ślicznie pachnie
Sama nie wiem, czego Ci bardziej gratulować

A ja mam piękny kosmetyczny bałagan na biurku Śmieją się do mnie cienie, róże i podkłady, śliczne są wszystkie Już je podzieliłam na grupki, co dla kogo, strasznie fajna zabawa

Tak piszecie o poprawkach na studiach, a ja już mam studia za sobą, tylko ta głupia magisterka Nie chcę kończyć studiaów
(mój wątek o lakierach Isadora Graffiti)

kochanie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-08, 10:10   #3602
fuksjaa
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Przyszłam się wyżalić.

Bo zaplanowaliśmy sobie 2 wyjazdy do końca września - jeden ten do znajomych, a drugi prosto od nich. No i co? Duuupa.
Weszłam wczoraj na studenckie forum i bardzo ucieszyła mnie informacja, że moja szanowna dydaktyk zażyczyła sobie, żeby przywieść jej osobiście (więc nie przez grupowego) dzienniki praktyk i indeksy 22 albo 24 września. Muszę dodawać, że wtedy miało nie być mnie w domu? Oczywiście, tylko osobiście, bo: 'Jak ktoś się nie zjawi to zaliczenia nie dostanie'.

No to wczoraj w nocy dzwonię do TŻa i mówię mu o wszystkim, zdecydowaliśmy, że zamienię sobie praktyki z 18 (to mój ostatni dzień) i wcześniej wyrobię te godziny, żeby z samego rana wyjechać i mieć coś z tych kilku dni. Dziś rano dzwoniła moja opiekun praktyk i zgodziła się trochę kręcąc nosem, ale powiedziałam, że posiedzę dłużej i zrobię kilka dodatkowych rzeczy. Potem weszłam na forum i znowu nowe info, że boska prof. N. stwierdziła, że jednak mamy przyjechać z tym wszystkim 18.
Beznadziejny dzień dziś.

Jak mnie dziś wkurzą dzieciaki z gimnazjum to pozabijam chyba.
fuksjaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-08, 10:27   #3603
Estella
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kochanie Pokaż wiadomość
Dzień dobry Jaki piękny dzień, rano pan paczkonosz przyniósł dwie paczki z EDM (więc jest wszystko... oprócz pędzelków, mam nadzieję, że dojdą jutro)

A ja mam piękny kosmetyczny bałagan na biurku Śmieją się do mnie cienie, róże i podkłady, śliczne są wszystkie Już je podzieliłam na grupki, co dla kogo, strasznie fajna zabawa
Ale zazdroszczę też bym chciała tyle cudeniek pooglądać jednocześnie; niech te pędzle przyjdą, bo chcę ju mieć moje cudeńka szybko przyszło, super
Iza będziesz miała chwilkę w czwartek?

Każde przeżyte życie po części składa się z tego, czego nie zrobiło się albo nie powiedziało w jedynym właściwym momencie.
Siegfried Obermeier
Estella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-08, 10:38   #3604
kochanie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Estella Pokaż wiadomość
Ale zazdroszczę też bym chciała tyle cudeniek pooglądać jednocześnie; niech te pędzle przyjdą, bo chcę ju mieć moje cudeńka szybko przyszło, super
Iza będziesz miała chwilkę w czwartek?
Będę miała A kiedy opi? mam nadzieję, że nie dzisiaj

Stary 2009-09-08, 10:48   #3605
Hosenka*
Zakorzenienie

Pojawiło się słoneczko, ale pewnie jest zimno Wczoraj prawie cały dzień trzęsłam się z zimna - zamarzyło mi się żeby już grzali

Lece niedługo do mojej byłej pracy zanieść zamówienia z Avonu, na pocztę wysłać rzeczy sprzedane na Allegro i skocze do CH - może jakieś buty fajne będą.

Kosmetycznie nie szaleje Niestety w obie strony - nie kupuję (ale myślę o serum nawilżającym Hydra Energy z Oriflame - mam strasznei wysuszoną skórę, czuję ściągniecie ), ale też nic się nie chce zużyć

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-08, 11:01   #3606
Koshatka
Zakorzenienie

Ice, gratuluję.

Cytat:
Napisane przez fuksjaa Pokaż wiadomość
Właśnie, właśnie. Bez wykrętów.
Ała! Nie bij. Po 20.09 będę sama w domu to może mi się uda zasiąść do tej katorżniczej pracy.

Cytat:
Napisane przez noseknosek Pokaż wiadomość
siedzę w domu, projektuję łazienkę... kompletnie się na tym nie znam lepiej mi idzie projektowanie zawartości szafek w łazience

Cytat:

Przyszłam się wyżalić. Znów mam problem z zębem Jadłam rano śniadanie i nagle trach: wyleciała mi cała plomba z zęba, którego miałam robionego w marcu! Ledwo pół roku ją miałam i teraz mam dziurę głębokości rowu mariańskiego a obok wystający kawałek mojego zęba, bo resztę dentystka musiała usunąć poprzednio Nie wiem czy uda się tego zęba odratować, bo wtedy w marcu mi już mówiła, że jak mi ta plomba wypadnie kiedyś, to chyba trzeba będzie chyba sztucznego wstawić
Isa, Rozumiem Cię bo mam podobny problem z zębami.

Cytat:
Napisane przez Organzza Pokaż wiadomość
wybijcie mi z głowy podkład zapragnął mi się Parure (reklama Gold jest boska )

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
No właśnie lepiej jest jak się ruszam i coś robię, a nie siedzę.
Mam kawałek ogródka do skopania.

Cytat:
Potem weszłam na forum i znowu nowe info, że boska prof. N. stwierdziła, że jednak mamy przyjechać z tym wszystkim 18.
Współczuję. Nie cierpię ludzi którzy nie liczą się z innymi.
Stary 2009-09-08, 11:10   #3607
Estella
Zakorzenienie

Cytat:
Będę miała A kiedy opi? mam nadzieję, że nie dzisiaj
Nic mi nie wiadomo o OPI, chyba jeszcze termin nie jest ustalony
Powiedz, jak wygląda Theme Park i Opening Day? Nie mogę się doczekać

Każde przeżyte życie po części składa się z tego, czego nie zrobiło się albo nie powiedziało w jedynym właściwym momencie.
Siegfried Obermeier
Stary 2009-09-08, 11:30   #3608
sleepy
Zakorzenienie

Hej!
Dziś rano wyjechała moja siostra.... Była z dzieciakami aż sześć tygodni a teraz znów pusto...
Smutno mi
Stary 2009-09-08, 11:37   #3609
emememsik
po prostu Em :)

Cytat:
Napisane przez Koshatka Pokaż wiadomość
Mam kawałek ogródka do skopania.
Szkoda, że nie wiedziałam wcześniej.

fuksja, chyba powariowali na tej Twojej uczelni. Przecież do końca września są wakacje, nawet jeśli masz praktyki.

Ja wczoraj w końcu wciągnęłam się w szukanie jakiegoś pensjonatu w którym moglibyśmy się zatrzymać, i tak mi zleciało parę godzin, i humor się poprawił. Jedziemy na trzy dni w przyszłym tygodniu i już nie mogę się doczekać.

I przeglądałam stronę hotelu do którego też się wybieramy w niedalekiej przyszłości - to TŻ go wybrał, wiedziałam, że jest drogi, ale 300 zł za noc. To będzie najdroższa noc w moim życiu, już nie mogę się doczekać.
Stary 2009-09-08, 12:14   #3610
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

fuksjaa współczuję sytuacji, ja bym się chyba wkurzyła i trzasnęła zwolnieniem lekarskim tej kobiecie, niech sobie nie myśli, że może ludziom skracać wakacje

sleepy

Dziewczyny, ale się wkręciłam w naturalną pielęgnację włosów pół nocy siedziałam na Fryzjerskim i czytałam, czytałam, czytałam. Zrobiłam listę niezbędnych rzeczy i chyba zacznę się w to bawić Czy któraś z Was używała oleju do włosów, jak wrażenia?

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-08, 12:37   #3611
isa666
Zakorzenienie

fuksjaa co za wstrętny babsztyl! To mi nieco przypomina sytuacje jakie ja miałam na mojej uczelni, więc wiem co czujesz

sleepy nie smutaj się

nosku ja używam olei na włosy - monoi i kokosowego z BU I sobie chwalę taką pielęgnację.
Stary 2009-09-08, 12:45   #3612
noseknosek

Cytat:
fuksjaa co za wstrętny babsztyl! To mi nieco przypomina sytuacje jakie ja miałam na mojej uczelni, więc wiem co czujesz

sleepy nie smutaj się

nosku ja używam olei na włosy - monoi i kokosowego z BU I sobie chwalę taką pielęgnację.
a olej kokosowy z BU jest wydajny? monoi pewnie pięknie pachnie długo trzymasz je na włosach? dobrze się zmywają?
przepraszam za tyle pytań

biegam
Stary 2009-09-08, 12:46   #3613
lizzie
Zadomowienie

Cytat:
Isa, a jak używasz tych olejów na włosy? Chodzi mi w jaki sposób je rozpuszczasz? Na dłoni? Bo o ile zimą mogłam pojemniczek postawić na chwilę na kaloryferze i zaraz olej robił się płynny tak teraz nie wiem za bardzo, jak go wydostać z pojemniczka i nałożyć na włosy A chętnie bym teraz do olejów wróciła bo moje włosy aż proszą się o jakieś mocniejsze nawilżenie
Stary 2009-09-08, 12:54   #3614
noseknosek

Cytat:
Napisane przez lizzie Pokaż wiadomość
Isa, a jak używasz tych olejów na włosy? Chodzi mi w jaki sposób je rozpuszczasz? Na dłoni? Bo o ile zimą mogłam pojemniczek postawić na chwilę na kaloryferze i zaraz olej robił się płynny tak teraz nie wiem za bardzo, jak go wydostać z pojemniczka i nałożyć na włosy A chętnie bym teraz do olejów wróciła bo moje włosy aż proszą się o jakieś mocniejsze nawilżenie
wyczytałam na Fryzjerskim, że wystarczy słoiczek z olejem wstawić do talerza z gorącą wodą

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

jakich olejów używałaś?

biegam
Stary 2009-09-08, 13:17   #3615
isa666
Zakorzenienie

One są bardzo wydajne Ja nakładam odrobinkę na końcówki rano żeby się ładniej układały a na wieczór dużo oleju Himalaya na godzinę lub pół przed myciem.
A co do rozpuszczania - oleje trzymam w lodówce i przez to mają stałą konsystencję. Wygrzebuję paznokciem albo łyżeczką trochę a rozpuszczają się same od ciepła dłoni.
Stary 2009-09-08, 13:29   #3616
lizzie
Zadomowienie

Cytat:
wyczytałam na Fryzjerskim, że wystarczy słoiczek z olejem wstawić do talerza z gorącą wodą

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

jakich olejów używałaś?
No w sumie tak, myślałam, że może jest jeszcze jakaś szybsza i prostsza metoda A mam właśnie monoi, kokosowy i różany, który też zdarzało mi się nakładać na włosy

Cytat:
One są bardzo wydajne Ja nakładam odrobinkę na końcówki rano żeby się ładniej układały a na wieczór dużo oleju Himalaya na godzinę lub pół przed myciem.
A co do rozpuszczania - oleje trzymam w lodówce i przez to mają stałą konsystencję. Wygrzebuję paznokciem albo łyżeczką trochę a rozpuszczają się same od ciepła dłoni.
Aha, no to chyba zanim nie zacznie się ogrzewać domu to też będę musiała sobie tak radzić Ja swoje też trzymam w lodówce, dlatego są jak kamień.
Stary 2009-09-08, 13:44   #3617
kochanie
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale zazdroszczę też bym chciała tyle cudeniek pooglądać jednocześnie
No przecież zobaczysz w czwartek, przyniosę wszystkie

Cytat:
Nic mi nie wiadomo o OPI, chyba jeszcze termin nie jest ustalony
Powiedz, jak wygląda Theme Park i Opening Day? Nie mogę się doczekać
A ja dzisiaj kupiłam China Glaze Ravishing, Dahling, piękny jest!
Theme Park jest ciepleszy niż Opening Day, ale niestety nie umiem więcej powiedzieć, nie umiem opisywać róży musisz poczekać aż dwa dni!
Cytat:
Napisane przez sleepy Pokaż wiadomość
Hej!
Dziś rano wyjechała moja siostra.... Była z dzieciakami aż sześć tygodni a teraz znów pusto...
Smutno mi
Nie martw się, przyjedź do Warszawy
Cytat:
a olej kokosowy z BU jest wydajny? monoi pewnie pięknie pachnie długo trzymasz je na włosach? dobrze się zmywają?
Ja też mam monoi i potwierdzam - pachnie pięknie! Ja go biorę trochę na rękę i rozcieram - bardzo szybko się rozpuszcza. Potem nakładam na włosy jak jedwab - używam go bardziej jako lekkiego nabłyszczacza i dla zapachu

Ja wyjeżdżam na dziś i jutro, Warszawianki, napiszcie proszę kiedyś, czy się widzimy w czwartek i gdzie

Stary 2009-09-08, 14:22   #3618
Hosenka*
Zakorzenienie

Wróciłam przed chwilą - upolowałam buty na wyprzedaży Cena "normalna" była jak najbardziej ok - 80 zł, więc i bez obniżki bym kupiła, ale że było -70% to dałam za nie 24 zł Są satynowe, ciemno-szare, momentami czarne

Z kosmetyków kupiłam tylko czarną kredkę z brokatem Bell i 2 maseczki w saszetce Dermiki (z tych nowych - czekoladową i turkusową)

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-08, 14:42   #3619
isa666
Zakorzenienie

Ja dziś też idę po pracy poszukać butów do latania do pracy. Mam upatrzone te niebieskie, 3 u góry: http://www.we-dwoje.pl/damskie;obuwi...kul,14121.html
Szkoda, że taki przód nieco szpiczasty, ale mam takie same czarne i noszą się super
Stary 2009-09-08, 15:18   #3620
Estella
Zakorzenienie

Cytat:
A ja dzisiaj kupiłam China Glaze Ravishing, Dahling, piękny jest!
Theme Park jest ciepleszy niż Opening Day, ale niestety nie umiem więcej powiedzieć, nie umiem opisywać róży musisz poczekać aż dwa dni!
Ale mi pomogłaś, nie ma co Theme jest bardziej brązem?
A China to jaki odcień?

Siegfried Obermeier
Stary 2009-09-08, 15:28   #3621
noseknosek

Cytat:
ja myślałam o nakładaniu na całe włosy kokosa na kilka godzin przed myciem dziewczyny piszą, że kupują wielkie słoje tego oleju dlatego się upewniałam jak z wydajnością, chociaż na krótkie włosy pewnie i tak wiele nie pójdzie

W tym miesiącu planuję sobie kupić olej ze słodkich migdałów i może z jojoby, bo są dostępne w aptece, więc nie będzie problemu ze zdobyciem A jak mi się to olejowanie spodoba to na liście mam olej kokosowy i jakiś hinduski olejek Amla (podobno rewelacja). A dodatkowo kusi mnie olej z korzenia łopianu do wcierania w skórę głowy

Cytat:
Napisane przez lizzie Pokaż wiadomość
No w sumie tak, myślałam, że może jest jeszcze jakaś szybsza i prostsza metoda A mam właśnie monoi, kokosowy i różany, który też zdarzało mi się nakładać na włosy
i rozumiem, że byłaś zadowolona?
Cytat:
Ja też mam monoi i potwierdzam - pachnie pięknie! Ja go biorę trochę na rękę i rozcieram - bardzo szybko się rozpuszcza. Potem nakładam na włosy jak jedwab - używam go bardziej jako lekkiego nabłyszczacza i dla zapachu
no to monoi też kusi

Nałożyłam na włosy maskę Gloria, po pierwszym użyciu jestem zadowolona. Włosy są miękkie, sypkie i elastyczne. Tylko jakoś tak końcówki dziwnie mi sterczą we wszystkie strony

biegam
Stary 2009-09-08, 16:17   #3622
rzyrafka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vibeska Pokaż wiadomość
I boli mnie gardłó, chyba poranki są już za zimne na bose stopy
Ja obecnie mam ten micel, lubię go
Masz na myśli japonki na mieście czy chadzanie bez kapci po domu?

Cytat:
Już odpisałam, czekam tylko aż otworzą sklep

Tak piszecie o poprawkach na studiach, a ja już mam studia za sobą, tylko ta głupia magisterka Nie chcę kończyć studiaów
Ech, jestem wdzięczna za pomoc, szkoda, że znów się nie udało. Ten puder mnie unika najwyraźniej

Ja bym chciała mieć studia za sobą, na prawdę! Dzisiaj znów mnie babka z chemii klinicznej odesłała na poniedziałek
Cytat:
Beznadziejny dzień dziś.
Tu się zgadzam- rano TŻ mnie chciał odwieźć, al ejak dojechał do mojego bloku (500m) to miał kapcia na kole- dopompował pompką z mojego garażu i pojechaliśmy najpierw do niego do wytwórni żeby zabrać trochę towaru i zawieźć tam gdzie pracuej czyli koło mojej uczelni. Ale nie zdecydowaliśmy się wracać spowrtorem przez miasto bo korki były na godzinę jazdy- no to objechaliśmy autostradą a tam jakieś roboty i znowu korek :/ potem po zjeździe znów ta opona sflaczała ale jakoś mnie dowiózł chociaż mało się na egzamin nie spóźniłam. A potem jeszcze nie było lakieru Welli na promocji w SP
Cytat:
fuksja, chyba powariowali na tej Twojej uczelni. Przecież do końca września są wakacje, nawet jeśli masz praktyki.
Fuksja nic nie przekładaj, ja się już nauczyłam, że nie ma co gonić za wykładowcami, bo zawsze się znajdzie kilka osób którym ten :"jedyny" termin nie pasuje i potem się okazuje, że spokojnie da się to załatwić później- nikt przez to nie wylatuje ze studiów
Cytat:
A takie oleje nie obciążają włosów za bardzo? to się stosuej tak jak sklepowe olejki po myciu?
Cytat:
Faktycznie nabłyszcza? Jeśli tak to będzie kusił

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ----------

A, zużyłam wczoraj szampon i piling do stóp
rzyrafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-08, 16:29   #3623
lizzie
Zadomowienie

Cytat:
i rozumiem, że byłaś zadowolona?
Może nie zauważyłam jakichś spektakularnych efektów, ale nałożony przed myciem rzeczywiście sprawił, że włosy były trochę bardziej nawilżone i mniej się puszyły. Na suche włosy nie próbowałam, boję się, że będą wyglądały na przetłuszczone. Najfajniejszy jak dla mnie był kokosowy, bo włosy pachniały nim nawet po umyciu. Monoi pachnie najładniej, ale po myciu już go nie czuję. Różany jak dla mnie śmierdzi więc nie przeszkadzało mi, że po myciu go nie czuję.
Stary 2009-09-08, 16:38   #3624
fuksjaa

Cytat:
Napisane przez Koshatka Pokaż wiadomość
Współczuję. Nie cierpię ludzi którzy nie liczą się z innymi.
Ja też nie znoszę takich ludzi, a ona niestety do takich osób należy.
Cytat:
No właśnie, kompletnie tego nie rozumiem, bo praktyki okej, ale zajęcia zaczynam 28.09 więc nie wiem ile zmieni te kilka dni.
Cytat:
fuksjaa współczuję sytuacji, ja bym się chyba wkurzyła i trzasnęła zwolnieniem lekarskim tej kobiecie, niech sobie nie myśli, że może ludziom skracać wakacje
Dzięki Nosku.
Cytat:
Wstrętny, wstrętny. Ale ona napsuła nam już tyle krwi, że chyba nic co związane z nią mnie już nie zdziwi.

Postanowiłam wziąć sprawy w swoje ręce i pojechałam na uczelnię, żeby rozwiać wszystkie wątpliwości. Oczywiście, pani w toku nie chciała udzielić mi żadnych informacji, jakiegokolwiek kontaktu do tej baby podać także. Więc wymusiłam, żeby zadzwoniła do niej w mojej obecności.
Okazało się, że mamy przywieść te cholerne dzienniki i indeksy 22 lub 24.09, a nie 18.
Chyba nie muszę dodawać, że miałam ochotę zabić tego kto wymyślił ten motyw z 18.
Potem musiałam znowu załatwiać wszystko z moim opiekunem, żeby wyrobić te praktyki o jeden dzień wcześniej, ale myślę, że nie będzie problemu.

A na poprawę nastroju, zarezerwowaliśmy dziś noclegi.

Nawet z tych nerwów nie chce mi się jeść i żyję dziś jedynie na kawie i jogurcie naturalnym. A wieczorem jadę na basen, trzeba budować formę.
Stary 2009-09-08, 16:55   #3625
emememsik
po prostu Em :)

fuksja, super. Gdzie dokładnie jedziecie? Podrzucisz linka?
Stary 2009-09-08, 16:57   #3626
rzyrafka
Zakorzenienie

Czym się różni kefir od jogurty naturalnego? Bo ten drugi mi nie smakuje (prócz bałkańskiego ale jego trudno mi dostać w osiedlowym spożywczaku, rzadko przywożą ) więc wymyśliłam, że może kefirki będę podjadać z muesli, bo chciałam zrezygnować z mleka
w ogóle ostatnio mam jakiś odrzut od słodyczy typu czekolady/batony/ciastka, nawet słodyczowe limitowanki mi nie podchodzą
rzyrafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-08, 17:21   #3627
Organzza
Zakorzenienie

Cytat:
Czym się różni kefir od jogurty naturalnego? Bo ten drugi mi nie smakuje (prócz bałkańskiego ale jego trudno mi dostać w osiedlowym spożywczaku, rzadko przywożą ) więc wymyśliłam, że może kefirki będę podjadać z muesli, bo chciałam zrezygnować z mleka
w ogóle ostatnio mam jakiś odrzut od słodyczy typu czekolady/batony/ciastka, nawet słodyczowe limitowanki mi nie podchodzą
jak dla mnie kefir jest rzadszy i jakby kwaśniejszy.. ja wolę jogurt kremowy, gęsty, delikatny tylko nie z tych light, bo są paskudne i wcale nie takie light
jeśli Ci smakuje to jedz musli z kefirem wydaje mi się, że nawet ma lepiej wpływające na organizm kultury bakterii niż jogurt podobnie maślanka
tu zestawienie jogurtu z kefirem
Double with me?
I'm sorry I'm a little late
I got your message by the way
I'm calling in sick today
So let's go out for old time's sake
Organzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-08, 17:33   #3628
fuksjaa

Cytat:
fuksja, super. Gdzie dokładnie jedziecie? Podrzucisz linka?
No jasne.
http://www.podsyrokom.pl/

Wybieramy się do Szaflar, chociaż najpierw mieliśmy w planach Bukowinę. W sam raz na odpoczynek i relaks we dwoje. A przy okazji pozwiedzamy trochę okolice.

Bardzo się cieszę.
Cytat:
Napisane przez Organzza Pokaż wiadomość
jak dla mnie kefir jest rzadszy i jakby kwaśniejszy.. ja wolę jogurt kremowy, gęsty, delikatny tylko nie z tych light, bo są paskudne i wcale nie takie light
jeśli Ci smakuje to jedz musli z kefirem wydaje mi się, że nawet ma lepiej wpływające na organizm kultury bakterii niż jogurt podobnie maślanka
tu zestawienie jogurtu z kefirem
Zgadzam się co do słowa.
Ja wcinam jogurt zazwyczaj z otrębami, albo owsianką.

Dopiję kawę i lecę na basen, mam nadzieję, że dziś już wiecej nic złego się nie stanie.
Stary 2009-09-08, 17:42   #3629
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
Kefir jest lepszy. Przynajmniej mi bardziej smakuje, też nie lubię jogurtów naturalnych poza bałkańskim i greckim. Bardziej kwaskowaty i taki nooo smaczniejszy. Ciężko opisać. No i bardziej do picia niż jedzenia łyżeczką. Jogurt naturalny jest dla mnie taki mdły i o dziwnym posmaku, nie mogę się do niego przekonać.

Aż nabrałam ochoty na kaszkę gryczana z jajkiem sadzonym i kefirkiem.

W Tesco kiedyś bywały pyszne kefirki z koperkiem i ogórkiem, ale ostatnio nigdzie ich nie widuję.

Jestem dzisiaj totalnie wykończona, boli mnie głowa i jestem niewyspana i nie wiem jak tu się uczyć na jutro. Stałam 3,5 godziny w kolejce po zaległy wpis z praktyk, razem ze mną stała chyba połowa roku. Po południu musiałam pojechać po drugi wpis, teraz wróciłam i kompletnie nie mam siły się uczyć, a muszę.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
i stanie się to co ma się stać

Edytowane przez iceflower
Czas edycji: 2009-09-08 o 17:44
iceflower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-08, 17:56   #3630
isa666
Zakorzenienie

fuksjaa cieszę się, że załatwiłaś na uczelni Niestety tak to bywa, że się człowiek nadenerwuje a potem jednak wychodzi na to, że da się jednak wszystko załatwić i nerwy były niepotrzebne

Co do kefiru....ja go niecierpię, ble Za to jogurt naturalny od biedy zjem, ale go muszę jakoś po swojemu urozmaicić owockami na przykład.

Byłam w CCC po pracy, kupiłam te niebieskie czółenka z linka, który wrzuciłam wcześniej. Wydają się wygodne i stabilne. Mam nadzieję, że do zimy mi posłużą
A teraz idę się walnąć na wyrko i będę skubać słonecznik

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości