|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maturzystki 2010 cz. III - w oczekiwaniu na cud mobilizacji
U mnie zadna w ciazy nie jest w szkole, ale 2 lata temu maturzystka jedna byla.
|
#3602 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie wiem - czy te dziewczyny nie moga uwazac po prostu? Moja kolezanka z podstawowki, w moim wieku, juz w trzeciej ciazy jest
Ja mialam ostatnio na religii lekcje o antykoncepcji. I brat wyswietlal nam na rzutniku slajdy, a tam w pewnym momencie o metodzie kalendarzyka - ze jest bardzo dobrze rokujaca na przyszlosc metoda. U mnie w szkole, odkad sie ucze, byla tylko jedna dziewczyna w ciazy. Teraz zamotam, ale jest dziewczyna kolegi chlopaka mojej przyjaciolki ;P, czyli krotko mowiac, wiem mniej wiecej co u niej i wiem tez, ze zdala dobrze mature, ale na studia nie idzie.. szuka pracy. Urodzila dzidziusia w czerwcu, sliczny zdrowy chlopczyk. Ale to bardzo przekresla plany na przyszlosc, bardzo...
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
|
|
|
#3603 | ||
|
Konto usunięte
|
![]() ale się nie chce ![]() no widzisz ![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3604 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
zresztą większość ludzi chodząca po Ziemi to wpadka. Edytowane przez 201604200942 Czas edycji: 2009-09-27 o 15:24 |
|
|
|
|
#3605 |
|
Zakorzenienie
|
raczej nie
![]() dla mnie prezerwatywa to w ogóle nie jest antykoncepcja
|
#3606 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co prawda mam jedną bluzę, ale kocham ją i narazie jej nie pozbędę się ;P jedna zawsze się przyda ;P ja ostatnio parę tyg. temu grałam to 2 cyferki trafiłam w kiedyś trójkę miałam i mi mama kupon wyrzuciła -.-' ja to nie wiem, te dziewczyny żyją w dużym stresie.. już tak żartowałyśmy z inną koleżanką, że ta nasza to nie wyrobi.. ciągły stres, że ciąża, do tego mautra poleciłyśmy jej żeby zaczęła do kompletu robić prawko Cytat:
też coś takiego oglądałam.. ale katechetka powiedziała, że jak ktoś nie chce oglądać to może wyjść.. ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- i dobrze, bo moje koleżanki to już od razu :P nie mówię, że on jest brzydki czy coś, bo jest na swój sposób fajny, ale jak wiadomo ja nie jestem z tych co lecą na siatkarzy
|
|
#3607 |
|
Zakorzenienie
|
Nie sa, bo pekaja. Jesli prezerwatywa nie jest przeterminowana, nie pekla i zostala dobrze zalozona, to plemniki nie terminatory i sie nie przedostana. ;P
Martyna - bo...? ; )
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
|
|
|
#3608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Spoko, to podobnie jak nastolatki z listow do bravo: 'Mam guza na kolanie, czy to moze byc ciaza pozamaciczna?' ;]
|
|
|
|
#3610 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo wiesz skoro były na tyle dojrzałe by zacząć współżyć to powinny znać konsekwencje tego czynu. Tzn. nie że potępiam współżycie tylko brak wyobraźni i robienie tego bez jakikolwiek środków zabezpieczających, (wierzą w stosunek przerywany). U mnie z byłej klasy 3 dziewczyny zaszły w ciążę. Jedna już urodziła, dwie są przy końcówce. Tylko sobie życie spieprzyły. Cytat:
![]() hej;* pouczyłam się trochę tych słówek, porobiłam dużo testów na prawko i odpoczywam, a potem będę biegała z siostrą. ![]() i nudy. jutro nie idę do szkoły. ed. Kasia
Dzieciństwo kończy się wtedy, gdy bezpowrotnie przestajemy pytać dlaczego. Edytowane przez effciaa16 Czas edycji: 2009-09-27 o 15:43 |
||
|
|
|
#3611 |
|
Zakorzenienie
|
ech moje koleżanki ogólnie mnie ostatnio załamują... wczoraj, ta co robiła 18nastkę zwierzała nam się, że chłopak, z którym się spotyka (był wczoraj, świetny gość ;p dzięki niemu się nie zanudziłam:P) chce z nią być.. ona też chce, ale.... nie może
trochę mnie zamurowało jak to powiedziała, ale cóż..
|
#3612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym jak się rozpoczyna współżycie to powinno być się świadomym konsekwencji.. zresztą, ja to jestem zatwardziałą dziewicą, więc tego.. nie wypowiadam się
|
|
#3613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak już ktoś się decyduje na współżycie to chyba jest na tyle dojrzały, że wie jakie są tego konsekwencje i jak ew. się zabezpieczyć.. chyba, że tylko mi się tak wydaje
|
|
#3614 |
|
Zadomowienie
|
Coraz rzadziej tu piszę.. Ale czytuję was praaaawie regularnie
![]() Mam pytanko, oczywiście odnośnie MATURY ![]() Wybrałam temat na ustny: "Cele życiowe bohaterów literackich. Omów zagadnienie, analizując wybrane przykłady." I tak się zastanawiam, jakie ks. bądź wiersze będą przydatne tutaj. Może macie jakieś pomysły? ![]() Ja myślałam o Cezarym Baryce z "Przedwiośnia", "Nad Niemnem", "Dżuma", "Granica" (jeszcze nie omawiana) , "Ludzie bezdomni". I co tu wybrać, na co się zdecydować? A może jakieś wiersze? I jak myślicie, ile takich niezbyt grubych lektur wybrać do ustnej? Żeby się ze wszystkim wyrobić oczywiście
Kiedyś, w czasie rozmowy o osiągnięciach współczesnej techniki, George Bernard Shaw powiedział: - Teraz, gdy już nauczyliśmy się latać w powietrzu jak ptaki, pływać pod wodą jak ryby, brakuje nam tylko jednego: nauczyć się żyć na ziemi jak ludzie... ![]() |
|
|
|
#3615 | ||
|
Rozeznanie
|
[1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;14462059]
i kurde dziewczyny wczoraj nikt nie miał 6 i nastepna kumulacja wynosi 40 milionow !! chyba musze sama zagrac Chyba się skuszę na kupno kuponu, a nóż widelec coś z tego będzie (nadzieja matką głupich, wiem) ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
O matko, nie wyobrażam sobie tego.-- Mam dość. Od wczorajszego popołudnia non stop boli mnie głowa i nic mi nie pomaga. Chyba jakaś migrena czy coś takiego, bo mam takie napady strasznie silnego bólu, że nie mogę się ruszyć, mam wrażenie, jakby miała mi głowa zaraz pęknąć, niedobrze mi i mam światłowstręt Na chwilę przechodzi, a potem znowu się zaczyna. Boję się, co to za cholerstwo ![]() Nie chcę za długo siedzieć przy kompie, żeby znowu się nie pogorszyło, więc chyba mnie już dziś nie będzie. Do jutra Żbiki
Edytowane przez visionario Czas edycji: 2009-09-27 o 16:40 |
||
|
|
|
#3616 |
|
Zakorzenienie
|
ej, właśnie co do tych tematów maturalnych.
bo mam konsultację we wtorek... wybrałam temat "mitologia skandynawska we współczesnej kulturze. Omów zagadnienie na przykładzie wybranych tekstów kultury" i wybrałam : * Muminki ![]() * Johanna Sinisalo "Nie przed zachodem słońca" (nowelka SF o trollach) * nancy Farmer "Morze Trolli" *piosenka zespołu Turisas (viking metal) myślę, żeby dodać coś z Tolkiena (może któraś z was uwielbia i mogłaby mi podrzucić jakiś tytuł ?) macie jeszcze jakieś pomysły cd tekstów kultury? chciałabym jeszcze jakiś obraz może(?) sama juz nie wiem...
|
#3617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3618 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No właśnie, moja wcześniejsza polonistka też mówiła, że dobrze wziąść ks. z różnych epok. Ja niby jestem humanistką, ale nie lubię historii i w dodatku grubszych ks. Lubie krótkie, treściwe. Nie lubię kiedy jakiś nudny wątek ciągnie się przez 100str. Choć wiem, wiem, nie zawsze jest przecież nudny. W każdym razie wolałabym się skupić na mniej obszernych ks. Przeczytać od deski do deski, znać najważniejsze info.o epoce, z której pochodzą itd. Uważam, że to lepsze niż męczyć się wybierając np. "Lalkę". Chyba lepiej przeczytać pare cienszych ks. dodać do tego wiersze i wiedzieć co trzeba niż 5 grubych i zaciąć się w połowie mówionego zdania myśląc "Kurcze, co tam dalej było..."
Kiedyś, w czasie rozmowy o osiągnięciach współczesnej techniki, George Bernard Shaw powiedział: - Teraz, gdy już nauczyliśmy się latać w powietrzu jak ptaki, pływać pod wodą jak ryby, brakuje nam tylko jednego: nauczyć się żyć na ziemi jak ludzie... ![]() Edytowane przez Naciaaa1991 Czas edycji: 2009-09-27 o 17:00 |
|
|
|
|
#3619 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dobra.
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() -------------------- Ale mnie boli głowa. Dziewczyny, a mam takie pytanie dotyczące deklaracji. A można robić w drugą stronę - znaczy zrezygnować z jakiegoś przedmiotu? ![]() ---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ---------- Łee, idę się położyć. ŻJDD.
|
|
|
#3620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3621 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
E tam, akurat "Dżuma", "Przedwiośnie" "Ludzie bezdomni" są przyjemne, tzn. dla mnie ![]() A znasz może jakieś fajne wiersze, które wpasowałyby się w mój temat? A tak w ogóle to Twój temat jest ciekawy, szkoda, że nie miałam podobnego na liście.
Kiedyś, w czasie rozmowy o osiągnięciach współczesnej techniki, George Bernard Shaw powiedział: - Teraz, gdy już nauczyliśmy się latać w powietrzu jak ptaki, pływać pod wodą jak ryby, brakuje nam tylko jednego: nauczyć się żyć na ziemi jak ludzie... ![]() Edytowane przez Naciaaa1991 Czas edycji: 2009-09-27 o 17:10 |
|
|
|
|
#3622 | ||||
|
Zakorzenienie
|
[1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;14462714]jakies 50 m od szkoly mam punkt lotto takze na długiej przerwie ide wysłac
[/QUOTE]Ja mam po drodze, ale nigdy tego nie robiła i nie wiem jak Cytat:
u mnie w szkole jakoś nie ma... jak jeszcze moja mama chodziła, to która zaciążyła, od razu ją wyrzucali, tylko jedna, najlepsza uczennica, przewodnicząca - normalnie mogła skończyć. Poszła na studia i uczyła mnie chemii w gimnazjum ![]() A 14 lat temu moja kuzynka urodziła przed 4 klasą, ale też właśnie najlepsza uczennica, cała klasa była na ślubie w ferie ale potem poszła na zaoczne ![]() Znowu mamy siedzieć po nocach na gadu? ![]() ![]() Cytat:
![]() powiedział ktoś, dla kogo nie pójście na studia lub pójście na zaoczne i dziecko przed 30stką to ziszczenie się najgorszych koszmarów ![]() Cytat:
![]() Ale właśnie nie wiem, co z tym obrazem.... bo też masz z działu "Literatura"? Cytat:
![]() Pewnie, że można |
||||
|
|
|
#3623 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A: na jaki profil do LO poszedłeś? B: chumanistyczny. A: no, widać... bez obrazy, ofc ![]() Cytat:
30 stycznia to ja mam imieniny a studniówkę w niedzielę, 24.można ![]() ŻJDD ;*---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- Cytat:
wiesz o co chodzi, już się wczoraj pożaliłam ![]() ale nie wiem co mam z tym zrobić. ja też uważam, ze dziecko przed 28 rokiem życia to masakra ale jeśli wcześniej będę miała dobre warunki do tego, aby móc się nim zająć i wychować, to się zdecyduję pewnie wcześniej ![]() nie, u mnie są teksty kultury, czyli wszystko-wszystko-wszystko. malarstwo, literatura, muzyka, film.
|
|
#3624 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Heheh, a moja koleżanka często pisze, że jest z kl CHÓmanistycznej ![]() Ale i tak lepsza jest jeszcze inna dziewczyna, która mnie zapytała jak się pisze... OBAMA!
Kiedyś, w czasie rozmowy o osiągnięciach współczesnej techniki, George Bernard Shaw powiedział: - Teraz, gdy już nauczyliśmy się latać w powietrzu jak ptaki, pływać pod wodą jak ryby, brakuje nam tylko jednego: nauczyć się żyć na ziemi jak ludzie... ![]() |
|
|
|
|
#3625 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem może jakieś wiersze Szymborskiej? Nic mi nie przychodzi do głowy.
|
#3626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zawsze jeden kwiatek więcej, opłaca się ![]() Mnie na dzień dzisiejszy do białej gorączki doprowadza myśl, że miałabym komukolwiek ugotować czy za niego sprzątnąć... więc nie bardzo ![]() u mnie jasno określone "Literatura" szkoda
|
|
|
|
|
#3627 |
|
Zakorzenienie
|
jeśli chodzi o lektury do prezentacji, to nam sorka mówiła, że jak ktoś bierze temat z literatury to 4 książki to jest wystarczająca ilość.. jeśli są bardzo grube to 3 też mogą być
deklaracje już wypełniłyście?? ja dzisiaj to zrobiłam i wysłałam koleżance, żeby mi wydrukowała :P
|
#3628 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Zaraz ponadrabiam ![]() Juto postaram się powysyłać kartki tym które mi adresy wysłały.. Jazdy mam jutro po Opolu.. A w czwartek egz.. A tak w ogóle to Gratuluję Karolina Że zdałaś to wiem, bo weszłam w dzień Twojego egz zobaczyć, ale nic nie napisałam ,bo się spieszyłam ![]() ---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- Cytat:
Kasia masz może deklarację na komputerze, ale taką, że wypełnić możesz to na komputerze? Ja mam wypełnioną ręcznie, ale wolałabym na komputerze, a te co znalazłam to w pdfie są tylko do odczytu.. |
|
|
|
|
#3629 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
można? można. Cytat:
bo tak sobie moja głupia pani dyrektor wymysliła
|
|
#3630 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
SZOK Ale wierze Ci bo mam mase kolezanek (w moim wieku i mlodszych ) ktore maja juz dziecko 2-3 letnie, męża i nawet gimnazjum nieskonczonego ![]() zal mi ich strasznie...nie dlatego że maja dziecko bo tutaj nie ma co wspolczuc, trzeba sie cieszyc, ale tego że sa po gimnazjum i zadnego wyszkalcenia, zadnych perspektyw.. no i tych ich facetow, jedna ma dwa razy starszego ![]() Cytat:
![]() nie ma co gadac, że jak w ciazy to sie niezabezpieczala i lekkomyslna, rozne przypadk chodza po ludziach tak samo z tabletkami anty, nie ma 100% pewnosci, bo czasem dziewczyna zwymiotuje na imprezie czy cos ( 4godz po wzieciu) albo niewiem bierze jakies antybiotyki ktore kolidują z hormonami...i tak glupio mozna wpasc a ogolnie to sądzę że na głupią to nie trafi taki swiat ![]() a ogolnie to mam duzo kolezanek, ktore bardzo chca miec dziecko JUZ TERAZ wiec niewiadomo może niektore z tych wpadek co tak oceniamy to swiadomy wybor ![]() ile takich dziewczyn ktore poszly do zawodowek (a wiec na studia nie ida) albo nigdzie nie poszly bo nie widza przyszlosci w nauce, musza czyms sie zajac (czyt rozmnazaniem )Cytat:
uuu to napewno migrena ![]() wspolczuje ![]() znam ten ból, czlowiek normalnie funkcjonowac nie moze napij się kawki, to pomaga na migrene
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:36.

U mnie też dziewczyna z klasy chodziła i gadała, że chyba w ciąży jest .. "o dziwo" nie jest
poleciłyśmy jej żeby zaczęła do kompletu robić prawko 

Bo wiesz skoro były na tyle dojrzałe by zacząć współżyć to powinny znać konsekwencje tego czynu. Tzn. nie że potępiam współżycie tylko brak wyobraźni i robienie tego bez jakikolwiek środków zabezpieczających, (wierzą w stosunek przerywany). U mnie z byłej klasy 3 dziewczyny zaszły w ciążę. Jedna już urodziła, dwie są przy końcówce. Tylko sobie życie spieprzyły. 

O matko, nie wyobrażam sobie tego.
Na chwilę przechodzi, a potem znowu się zaczyna. Boję się, co to za cholerstwo