|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3601 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Majowo- Czerwcowe 2010 !!! (:
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3602 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15115849] A powiedzcie mi, czy prócz usg macie zawsze badanie fotelowe?[/QUOTE] ja nie mam, mój gin ogląda wszystko szybciutko na usg... Cytat:
[QUOTE=Edzia400;15116895] [/COLOR] Cytat:
![]() ![]() ja tez juz sie zaprzyjaźniłam, a mój TZ jak widzi, ze idę do wc to potem mnie przytula i mówi " pawiowałaś? to teraz będzie lepiej..." ![]() ![]()
![]() |
#3603 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymaj sie dzielnie z wymiotami i bolem brzucha. Opoczywaj duzo i ciesz sie nowym mieszkankiem ![]() ![]() Mnie tez od wczoraj boli brzuch. Wlasciwie czuje jakby napierdzielal mnie jajnik na owulacje.. Boje sie ciagle sytuacji, ze cos bedzie mnie niepokoic a lekarza niet tylko polozna, ktora nie pomoze a jedynie doradzi...
![]() |
#3604 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() własnie mnie boli ostatnio dosyć mocno zrost, który mam po operacjach... trochę mnie to martwi, mam nadzieję, że nic groźnego z tego wyniknąć nie może... no i szew po cc rwie mnie czasami przestraszliwie... nic się nie martw Słonko, staraj się odpoczywać to chyba najlepsze co możemy teraz robić i nie siedzieć długo, pozycja siedząca nie jest najlepsza
![]() |
#3605 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bidoczku Ty, dobrze że jest lepiej, oby przeszło w końcu. ![]() ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- Cytat:
Jedyne co może z tego być to rozjazdy w okolicy blizn. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3606 | ||
Zadomowienie
|
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3607 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() He he ... i będziesz miała pikny, gładki brzuchol. Dwa w jednym. ![]() Spadam do domu... zmęczona jestem, nabrykałam się dziś trochę, ale przynajmniej nie siedziałam na D. A jak siedziałam, to sznupałam po allegro - zrujnuje mnie ten portal. Znowu upolowałam sweterek i bluzę polarkową. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3608 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() uciekaj, uciekaj, poodpoczywaj sobie, my dziś jeszcze jedziemy do znajomych... moja koleżanka jeste prawie w tym samym czasie co ja ciaży tylko z bliźniakami, będziemy brzuszki porównywać ![]() ja ostatnio w lumpku upolowałam bodziaka, spodenki i śpiowrek za obłędną kwote 17 zł... a wszystko nowe ![]()
![]() |
#3609 |
Konto usunięte
|
Ja wczoraj wlazłam do ciuchlandu, w którym nie byłam jeszcze -ludzie, jak można sprzedawać tak zniszczone rzeczy, brudne, śmierdzące? Nie wróżę temu miejscu długiego istnienia. Dla porównania chodzę do mojego ukochanego lumpka, gdzie są czyste rzeczy, noszone ale nie masakrycznie zniszczone, nie śmierdzi.
Za to wczoraj i dzisiaj dostałam od ciotki śpioszki zielone w słoniki ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3610 |
Konto usunięte
|
a mnie dalej muli,
![]() Chyba jeszcze coś innego mnie łapie, bo strasznie zimno mnie trzęsie. |
![]() ![]() |
![]() |
#3611 | |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=dafreen;15121080]męczy ale na szczęście tylko rano, potem jest juz ok... więc na szczęście mobilna jestem i nie muszę być w zasięgu klopa
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3612 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pokaż? ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15122907]Ja wczoraj wlazłam do ciuchlandu, w którym nie byłam jeszcze -ludzie, jak można sprzedawać tak zniszczone rzeczy, brudne, śmierdzące? Nie wróżę temu miejscu długiego istnienia. Dla porównania chodzę do mojego ukochanego lumpka, gdzie są czyste rzeczy, noszone ale nie masakrycznie zniszczone, nie śmierdzi. Za to wczoraj i dzisiaj dostałam od ciotki śpioszki zielone w słoniki ![]() ![]() ![]() ![]() Ano czasem tak jest w lumpkach. :/ A pokaż i Ty. Co Was tak trzeba namawiać? ![]() Ps. Ja upolowałam takie cuda: (od pierwszego wejrzenia zakochałam się w tych jeansach ogrodniczkach i beżowym sweterku. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3613 | |
Zakorzenienie
|
Ja pytałam. Dziękuję o info
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Oj ja też się cieszę, że już piątek ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15115347] Wstałam, kaszel lepszy, bo nie suchy, pini pomaga. Teoretycznie też na nim podane jest, że nie stosować w ciąży, ale gin pozwolił. Zresztą mam wrażenie, że na każdym leku ten zakaz jest. Nic, tylko zamknąć się w namiocie tlenowym i nie wychodzić przez 9 miesięcy... A jutro - usg prenatalne, o 9 rano ksiuki trzymajcie![/QUOTE] A mi gin wczoraj powiedział, że ewentualnie coś homeopatycznego a najlepiej nic nie brać. Pewnie gdybym mu zaczęła tam kaszleć jak jeszcze kilka dni temu to sam by coś zaproponował. Ale na szczęście już lepiej. Kciuki będą zaciśnięte ![]() Ja dziś sobie pospacerowałam w pracy. W tę i z powrotem. Ciągle coś do załatwienia w terenie było, na szczęście ładna pogoda i ciepło dziś to się dotleniałam zamiast siedzieć na D... Jutro jedziemy do rodzinki na weekend i przy okazji poodwiedzam groby moich dziadków. No i powiemy wszystkim o dzidku ![]()
![]() |
#3614 | |
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15115347] A jutro - usg prenatalne, o 9 rano ksiuki trzymajcie![/QUOTE]
![]() Cytat:
![]() Jak na razie ciągle podziwiam Wasze zakupy, będę wiedzieć co i gdzie można dostać, jak już zacznę kupować ![]() ![]() Ja dziś "sklepowy" dzień zaliczyłam - szukamy mebli. I nawet można coś sensownego znaleźć w sklepach w przyzwoitej cenie, ale jak już się na coś zdecydowaliśmy, to okazało się, że w magazynie nie ma, trzeba zamówić i będzie w styczniu... Postanowiliśmy na razie szukać dalej... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3615 |
Zakorzenienie
|
Owszem, to używki z all.
![]() No właśnie, jutro na 9 rano budzik i trzymamy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3616 |
Konto usunięte
|
Znaczy się - robię wam przymusową pobudkę
![]() Czy wy się też tak wkręcacie, że na każdym usg liczycie na to, że płeć da się dojrzeć? Ja niby wiem, że to za wcześnie, ale się wkręcam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3617 |
Zakorzenienie
|
A propos przewrażliwienia w temacie wieku i wad genetycznych... na uspokojenie coś napiszę.
![]() W moim wieku ryzyko ZD wynosi 1:450. Po zrobieniu badań to ryzyko spada u mnie do 1:2500. Dla porównania, każda zdrowa kobieta 25-cioletnia ma ryzyko 1:1350. U 16-tolatki 1:1570. To tyle na temat wieku. ![]() ---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15126245]Znaczy się - robię wam przymusową pobudkę ![]() Czy wy się też tak wkręcacie, że na każdym usg liczycie na to, że płeć da się dojrzeć? Ja niby wiem, że to za wcześnie, ale się wkręcam ![]() Ja się nie wkręcam. Ja się boję przedwczesnej oceny. ![]() Boję się, że gin stwierdzi, że czegoś nie widzi, oceni płeć na dziewczynkę, mąż mi się wkręci i będzie potem rozczarowanie. Wolałabym nie wiedzieć, niż mam wiedzieć tak na byle jak i się potem zdziwić. Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2009-11-06 o 17:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#3618 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja wstaję o 8 żeby wziąć tabletki, to zacisnę kciuki i pójdę spać dalej ![]() Szajajaba ja akurat nie muszę znać płci dziecka. Zresztą na moim poprzednim usg było za wcześnie, żeby coś zobaczyć, więc nie myślałam o tym. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3619 |
Konto usunięte
|
Ja nie muszę, ale chcę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3620 |
Zadomowienie
|
I tu się zgadzam. Gdyby można było wiedzieć na 100%... Ale może gdzieś po połowie ciąży będę chciała wiedzieć? Teraz wolę nie, dla własnego spokoju...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3621 |
Zakorzenienie
|
Rzeczywiście, na żywo też.
![]() Spadam do wanny i przed tv, albo do książeczki. Dość siedzenia na dziś. Miłego wieczorka. Szaja, jutro rano trzymam. Daj znać jak będziesz po. Pa. |
![]() ![]() |
![]() |
#3622 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15126245]Znaczy się - robię wam przymusową pobudkę
![]() Czy wy się też tak wkręcacie, że na każdym usg liczycie na to, że płeć da się dojrzeć? Ja niby wiem, że to za wcześnie, ale się wkręcam ![]() Ja mam plan, żeby o 9 już siedzieć w aucie i mykać na zakupy ciuchowe dla mnie i Tz-a a potem dalej w drogę ![]() Tak miałam nadzieję, że na Boże Narodzenie będziemy znali już płeć ale czy to nie za wcześnie? Będzie akurat 20tc. Może tuż przed wigilią się przejdę na usg co by mieć prezent pod choinkę ![]()
#3623 |
Konto usunięte
|
Kropka.
Wiesz, gdzie przenieśli komis dziecięcy z Placu Piastów ? |
![]() ![]() |
![]() |
#3624 |
Raczkowanie
|
dobry wieczór
Kropka super wózeczek wybraliście. Mnie osobiście bardzo podobaja się trójkołowce ![]() ![]() Jeżeli chodzi o płeć to ja jakoś też się nie nakręcam a już napewno mniej niż w pierwszej ciąży. Ważne że zdrowe. Tż chciałby teraz córeczkę a mnie jakoś wszystko jedno i z syneczka i z córeczki będę się cieszyć jak szalona. Brak tylko cierpliwości bo ja to już bym chciala tego małego skarba trzymać przy piersi-to takie cudne uczucie ![]() Ehh mnie coś dziś w lewej nerce kłuje i nie wiem czy to maleństwo mnie uwiera czy faktycznie boli nerka :Confused: Innych objawow narazie brak. Spadam zaraz najeść się ogórków bo ogromną mam ochotę i do łóżeczka przed tv poleniuchować. miłego wieczoru
[img]http://suwaczki.maluchy.pl/li-44922.png [/img]http://suwaczki.maluchy.pl/li-44921.png Edytowane przez ~Ania26 Czas edycji: 2009-11-06 o 20:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#3625 |
Zadomowienie
|
Szajajaba, kciuki zaciśniętę.
Kropka, ubranka naprawdę śliczne. Ja też już bym chciała znać płeć, nawet żartowaliśmy z lekarzem ostatnio, czy już coś tam nie urosło, no ale niestety. Też mam nadzieję że na Boże Narodzenie już będziemy wiedzieć, kto mieszka w brzuszku. Imiona mamy wybrane, a na razie okruch jest Maksiem, tak jak wpierwszej ciąży. ![]() Wczoraj kupiłam Fissan i rozpoczęłam zaklinanie brzucha, żeby żaden rozstępik mi się nie zrobił ![]()
#3626 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie wiem czy się dowiem, bo drugie bad. prenatalne mam do zrobienia w 20 tyg, a wychodzi mi dokładnie na święta. :/ Nie wiem jak to będzie z wizytą, trzy dni idą w odstawkę. [1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;15126674]Kropka. Wiesz, gdzie przenieśli komis dziecięcy z Placu Piastów ?[/QUOTE] Nawet nie wiem gdzie tam był komis dziecięcy. Wiem o 3 lumpeksach, ale o komisie nie. ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Cytat:
![]() Tak, jest obszerny, tzn. spacerówka. Gondolą nie musimy się zbytnio przejmować, bo nasze maluchy będą letnie, więc nie będziemy ich ubierać na puchato. A jak zaczniemy to już będą spacerówkowe. ![]() Bardzo mi ta opcja gra. ![]() Cytat:
![]() Maluch trochę za mały, żeby już uwierał w nerki. Może Cię przewiało po prostu, wygrzej się. Może pomoże. ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Do Świąt niedaleko, minie raz raz. ![]() Skutecznego zaklinania. ![]() ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- No i gdzie ta Szaja? Coś długo wraca z tego USG... ![]() Ja dziś wstałam wcześnie, wyprawiłam męża na strzelankę (niech się dziecko pobawi), zapodałam mężowy prezent do CD i męczę Piaska, wstawiłam pranie, poukładałam swoje rzeczy w szafie (coś mnie naszło, nie wiedzieć czemu) i skończyła mi się wena... ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3627 |
Zakorzenienie
|
a mnie małż porwał wczoraj najpierw do jyska na zakupy (stół plus krzesła do kuchni), a potem do kina. a że film był na dosyć późną godzinę (21.15), to usnęło mi się na jakaś (nie wiem, jak długą) chwilę
![]() co do wózków - też myślę o X-landerze, chyba model XA, ale nie pasuje mi w nim brak przekładanej rączki (a może po prostu o tym nie doczytałam?). w tej chwili najbardziej podoba mi się Espiro GTX, który ma tę fukncję i inne, które akurat dla nas są ważne, ale z kolei nie da się chyba zamontować do niego fotelika Maxi-Cosi. trzeba będzie się kiedyś wybrać do jakiegoś sklepu, zobaczyć na żywo i popytać. Kropko - byliście może w Boćku? aaaa, zapomniałam dodać, że odebrałam wczoraj wyniki. grupa krwi jednak taka, o jakiej od dziecka wiedziałam, że mam, przeciwciał nie stwierdzono. morfologia na moje oko calkiem ładna, w moczu coś tak "pojedyncze", więc chyba jest dobrze. do lekarza idę za tydzień w piątek, właściwie tylko po to, żeby mu te wyniki pokazać i dopytać gdzie mogę go dorwać w poniedziałek lub wtorek, żeby mi od wtorku wystawił L4. moja dyra stwierdziła, że zanim pójdę na chorobowe, powinnam wybrać dni na żądanie, które mi zostały, więc w przyszłym tyodniu idę tylko we wtorek na 8h i w czwartek na 2,5h. ![]() jeszcze jedno - co do płci - nie ukrywam, że marzy mi się córcia, ale wczoraj znalazłam na All taką extra bluzkę dla chłopca i sobie wyobraziłam swojego synka w niej i w jeansach ![]() ![]()
jesteś tym, co czujesz, jesteś tym, co wiesz, jesteś tym, co potrafisz, jesteś tym, kim być chcesz Ewcia Przemek Edytowane przez margo80 Czas edycji: 2009-11-07 o 10:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#3628 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Znaczy gdzie? ![]() Cytat:
Ja mam spodnie z czerwonymi obramówkami na nogawkach, ogrodniczki z serduszkiem, granatowe ogrodniczki z samolotem - i nic się nie boję, że na którąś płeć nie będą pasować. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3629 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ta bluzka pasowałaby chyba tylko na chłopczycę-rozrabiarę (i szczerze mówiąc, właśnie tak sobie wyobrażam moją przyszłą córkę - a nie królewnę stojącą grzecznie w kąciku...). jeszcze wracając do GTXa - mały wybór kolorów, niestety. (tak tak - na siłę szukam wad ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3630 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pokaż tę bluzeczkę, jak możesz. ![]() My mieliśmy prostą sprawę z kolorami - mieszkamy na Śląsku, w centrum miasta, wózek musi być bury. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:10.