|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Majowo- Czerwcowe 2010 !!! (:
|
#3572 |
|
Zakorzenienie
|
Yolu - taki szalony deczko.
X-lander X-run Tylko nie wiem jeszcze czy gondola x-lander czy quinny. Mykam do wanienki, szalony dzień, zmęczona jestem... Buziaki.
|
|
|
|
#3573 |
|
Zakorzenienie
|
Kropko - super wieści
czyżby obsługiwał Cię dr Cnota (strasznie go chwalą w opiniach o Genomie)?będą jakieś foty dzidka? |
|
|
|
#3574 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jak się czujesz? Dalej Cię męczy?Cytat:
A za gadanie o wieku słusznie Ci się dostało, mam nadzieję, że inne dziewczyny to przeczytały - dziś właśnie o tym pisałyśmy
|
||
|
|
|
#3575 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- świetny gość, z poczuciem humoru, na luzie, bardzo dokładnie tłumaczy, wyjaśnia. Ze sposobu bycia podobny do mojego gina, wita się, podaje rękę, traktuje pacjenta z sympatią i szacunkiem. Przemiłe wrażenie zrobił na mnie. Mam nadzieję, że w 20 tyg. też do niego trafię. Dziś fotek nie będzie, z lampą nie fotnę zdjęcia z USG bo się światło odbija. Cytat:
Nażarłam się kapuśniaku - mogę iść spać.
Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2009-11-05 o 20:04 |
||
|
|
|
#3576 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co.. zmieniam gina.. Mama mnie przekonała. Jako że obraca sie w środowisku lekarskim, to zna ginekologów, położne i wogole. Zaproponowała mi kobietę która jest ordynatorem. Odbiera każdy poród swojej pacjentki. Nawet i w innym mieście. Zleca mase badań BEZPŁATNYCH. Tyle że mama nie jest pewna czy ona np robi usg co miesiąc. Jest to możliwe?! W sumie na czym by się opierała wizyta w ciązy jak nie na usg?
|
|
|
|
#3577 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam.
Własnie wstałam, zjadłam i zaraz ide spać dalej. yolanda9 fajnie,że udało ci sie z tym badaniem. Cytat:
![]() Cytat:
Wczoraj byłam u dentysty i on mi zrobił zdjęcie zęba.Ja mu,że w ciąży jestem a on,że to nic nie zaszkodzi. Zaszkodzi czy nie? Nie byłam pewna. Dziś w uk jest świeto Guy Fawkes, który podłożył dynamit pod Parlament. http://pl.wikipedia.org/wiki/Dzie%C5%84_Guya_Fawkesa I cały wieczór słychac fajerwerki. Edytowane przez Darianna25 Czas edycji: 2009-11-05 o 22:27 |
||
|
|
|
#3578 |
|
Zakorzenienie
|
To zdanie w pełni opisuje mojego Tz-a
Kropka, Bydgoszczanka gratuluję udanych wizyt. I ja się pochwale. Z dzidzią wszystko ok. Duża jest jak na swój wiek ma 8 cm i wg usg 13t i 5d (wg OM 12t i 4d) Pooglądaliśmy nóżki, główkę, posłuchaliśmy chwilę serduszka. Dostaliśmy kilka zdjęć ale nie mam skanera żeby Wam pokazać A i Tz dzielnie zniósł usg dopochwowe. A długo się wahał czy wejść ze mną do gabinetu.A w ogóle to dziś moja przyjaciółka też szła do gina. Jak byłyśmy małe to obiecałyśmy sobie że razem będziemy miały dzieci. Na jej ślubie jak składałam jej życzenia to jej o tym przypomniałam. Dzień później zbroiliśmy nasze maleństwo. We wrześniu tego samego dnia zrobiłyśmy testy nie wiedząc o tym, że ta druga też robi. Ale tylko ja zobaczyłam II. Od razu jej napisałam, że mają się brać za dzidka. Dziś była u gina bo @ się spóźnia ale test wychodzi negatywny. Gin zrobił usg i jest mały pęcherzyk. Niby mówi, że to nie musi być to ale ma się pojawić za tydz to będzie już coś widać. Tyle że ona we wt już wraca do UK. Poradziłam jej zrobić bete to na pewno będzie wiedziała. Jutro jedzie do laboratorium. Już nie mogę się doczekać. Między dzieciaczkami były by 2-3 m-ce Aha i obżarłam się dziś pizzą, że brzuch mam na 8 miesiąc
|
#3579 |
|
Zakorzenienie
|
Witam,
Któras prosiła o relacje ze sklepów w uk.Byłam już w 3 w miarę tanich sklepach tzn.Tesco, Matalan i Primark.Niestety Primark już do tanich nie należy i we wszystkich tych sklepach ceny są na tym samym poziomie. Tzn. w Primarku (jak już pisałam) 7 bodów z krótkim rękawkiem zapłaciłam 4,50 funta.Są takie zestawy składające sie z 5 ciuszków (pajac, ramper,body,kaftanik i śliniak) i to kosztuje 8-9 funtów. Niestety kolorystyka mi nie odpowiada w ogóle.Body jeszcze można dostać kolorowe lub całe białe.Natomiast wszystkie kaftaniki i śpiochy, pajace jak na chłopaka to w kolorystyce niebieskiej a jak na dziewczynkę to różowe.Jest jeszcze kolor biały lub beżowy.Nie ma w ogóle kolorowych śpiochów takich jak Kropka kupiła i dlatego zamierzam zakupy zrobić w Pl. aby moje dziecko miało kolorowe ciuszki. |
|
|
|
#3580 | |
|
Zadomowienie
|
faktycznie trochę szalony
tylko bez obrazy, ale te pochylone koła kojarzą mi się z wózkiem dla niepełnosprawnych no ale w końcu liczy sie bezpieczeństwo i wygoda maluszka, a nie wygląd ![]() No jestem mega zadowolona, ze sie udało... a do tego personel taki mily, ze się zastanawaiam czy nie rodzić właśnie tam ![]() Cytat:
moja jest o wiele mniejsza, a mamy podobny czas od OM Mam nadzieje, że mój dzidziolek jeszcze nadrobi zaległości ![]() A najlepsza wiadomość dzisiejszego ranka, to to, ze mamy piątek
|
|
|
|
|
#3581 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kobieta w ciąży chodzi do gina co miesiąc. A USG z ubezpieczenia zwyczajowo przysługuje trzy. Na czym by się opierała? A na czym opierały się comiesięczne wizyty u gina 20 lat temu? ![]() ---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ---------- Cytat:
Gratki. ![]() ---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ---------- Cytat:
Jeśli byłby tu ktoś niepełnosprawny, dostałoby Ci się nie wąsko. Głównie za to połączenie skojarzenia z tym "bez obrazy". Mnie to lotto. Więc ja się nie obraziłam. Ale też nie jestem niepełnosprawna. Nasz wózek miał spełniać wiele punktów, ten spełnia wszystkie z wyj. jednego: - jest bardzo lekki (sama go wniosę); - nie ma skrętnego przedniego koła, więc nie lata jak żyd po pustym sklepie; - składa się niemal do zera (kółka zdejmują się jednym ruchem i jest prawie płaski); - ma dużą spacerówkę; - ma śpiwór do spacerówki (a nasze spacerówkowe maluchy będą jeździć zimą akurat); - ma świetne pasy; - nie jest wywrotny, stoi twardo na ziemi i tak samo się porusza; - można go prowadzić jedną ręką, jedzie tam gdzie ja chcę, a nie tam gdzie on chce; ![]() - pasują do niego gondole dwóch firm, więc jest wybór; - można założyć adapter i pasuje fotelik Maxi Cosi - co było dla mnie mega ważne; A do tego mieścimy się w wyznaczonej przez nas kwocie. ![]() I jeszcze nam się obojgu podoba. Dla nas liczył się wygląd. Wada jest jedna - nie ma na dole koszyka, tylko mały plecaczek. Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2009-11-06 o 08:09 |
|||
|
|
|
#3582 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam nadzieję, że nie wyniknie teraz z tego jakaś wielka dyskusja na temat traktowania, postrzegania czy też niedyskryminowania niepełnosprawnych nie miałam nic złego na myśli poprostu kółka ułożone pod katem widziałam w wózkach, na których ścigają się osoby niepełnosprawne i tyle ... a to, ze napisałam "bez obrazy" to tylko dlatego, żebyś Ty nie pomyślała, że coś sugeruję Widzę, że Ciebie to nie doktnęło i git i nie ma powodu, dla którego trzeba by było dopatrywać sie jakichś ukrytych znaczeń (w tym mojego braku szacunku dla niepełnosprawnych)
|
|
|
|
|
#3583 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
W PL też mnóstwo ciuszków różowych i niebieskich! A ja lubię niebieski kolor, i o ile chłopiec w różu może średnio wyglądać, to dziewczynka w niebieskim - super. Niestety, większość niebieskich ciuszków ma np. traktor, lokomotywę (aczkolwiek szalenie podoba mi się taki jeden bodziak z lokomotywą i go kupię), auta... Paranoja. A różu nie lubię i w miarę możliwości dziewczynki też na różowo nie będę ubierała. Ostatnio szalenie podobają mi się ubranka COCODRILLO, wiem, że w uk też są, może tam poszukaj? W PL nie są przerażająco drogie. Droższe, niż z tesco (chociaż mega pozytywne rzeczy słyszałam o ich ubrankach dla maluchów), ale do zniesienia. Cytat:
Kropko, a cena tych wózeczków jaka jest? Wstałam, kaszel lepszy, bo nie suchy, pini pomaga. Teoretycznie też na nim podane jest, że nie stosować w ciąży, ale gin pozwolił. Zresztą mam wrażenie, że na każdym leku ten zakaz jest. Nic, tylko zamknąć się w namiocie tlenowym i nie wychodzić przez 9 miesięcy... Wczoraj poszłam do księgarni, kupiłam sobie 3 książki (nieważne, że na półkach stoi za 40 do przeczytania nowych - i tak maniacko kupuję, a zapasy mamy ze ślubu, bo książki dostawaliśmy zamiast kwiatów, i jeszcze z urodzin wrześniowych). Kupiłam ZMIERZCH (pozostałe części mam, tylko pierwszej mi brakowało, książka dla małolatów, ale miło się czyta no i gruuuuuba ), kupiłam DRUGI ŚCIEG - dalszą część Piątkowego Klubu Robótek Ręcznych, szalenie mi się książka podobała, i zestaw ćwiczeń ortograficznych - moja mania, uwielbiam takie rzeczy kupować, bo ciągle coś dzieciakom z upośledzeniem muszę przerabiać inaczej niż na lekcji. A potem sobie pranie machnę, napalę w piecu, dokończę prezentację do pracy. Cały dzień mój Luby w pracy do wieczora. A jutro - usg prenatalne, o 9 rano ksiuki trzymajcie!
|
||
|
|
|
#3584 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15115347]
Kropko, a cena tych wózeczków jaka jest? Wstałam, kaszel lepszy, bo nie suchy, pini pomaga. Teoretycznie też na nim podane jest, że nie stosować w ciąży, ale gin pozwolił. Zresztą mam wrażenie, że na każdym leku ten zakaz jest. Nic, tylko zamknąć się w namiocie tlenowym i nie wychodzić przez 9 miesięcy... A jutro - usg prenatalne, o 9 rano ksiuki trzymajcie![/QUOTE] Cena podstawowa to cena spacerówki, ok. 600-700zł, ze stelażem oczywiście i pokrowcem na szłapki (polarowym). Gondole to już różnie X-landery 2008 to już za 300zł można kupić, 2009 i Quinny to tak 500-700zł. Chyba tak to jest, producenci chronią swoje interesy. A my pod namiot, maseczkę na pysk i siedzieć cicho. Będziemy trzymać. ---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- Cytat:
Natomiast w kwestii technicznej... Jak mówi sama nazwa wózka, to wózek taki deczko sportowo-wyczynowy. Można z nim jeździć na rolkach. Albo biegać. Koła umożliwiają szybką, gładką jazdę, właśnie tak jak to mają zorganizowane wyczynowe wózki inwalidzkie. Inaczej by się wywratały. Mój mąż to taki tuning majster, jak nie poprawi kompa, samochodu, nie zmieni wydechu czy zawieszenia, to chory. Stwierdziliśmy, że wózek sportowy musi być dla niego i już. Na początku to w ogóle był ubaw, bo znalazłam wózek o nazwie GT.
|
|
|
|
|
#3585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo nawet zobaczyć dzidzie.. ale mama ma się wypytac jak to z tymi usg u niej. i jak nie bedzie co miesiac to nie idę do niej..
|
|
|
|
|
#3586 |
|
Zakorzenienie
|
Jak idziesz prywatnie to nie ma opcji iluś tam USG, jak sobie zażyczysz, zapłacisz, to Ci zrobi.
|
|
|
|
#3587 |
|
Konto usunięte
|
My na rolki na Pogorię jeździmy. I tam jest taki mężczyzna, który jeździ z wózkiem właśnie
![]() A powiedzcie mi, czy prócz usg macie zawsze badanie fotelowe? |
|
|
|
#3588 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaa pytałam wczoraj gina o odczucia malucha przy USG.
Powiedział, że owszem jest odbiór termiczny, ale każdy dobry sprzęt ma oba szkodliwe dla malucha wskaźniki jak najniższe. Oba są widoczne na zdjęciach z USG, można porównać. Ale tak czy siak badanie powinno być jak najkrótsze. ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15115849]My na rolki na Pogorię jeździmy. I tam jest taki mężczyzna, który jeździ z wózkiem właśnie ![]() A powiedzcie mi, czy prócz usg macie zawsze badanie fotelowe?[/QUOTE] No proszę. ![]() Ja będę kolejna, tak się będziem odchudzać po ciąży. Ja miałam 3 wizyty u swojego gina, z czego dwa razy bad. fotelowe.
|
|
|
|
#3589 |
|
Zakorzenienie
|
Ja do tej pory mialam
Ale nie wiem jak u tej babki bedzie.. ![]() Ee.. no to dobrze. Bo ja bede sobie zyczyła co miecha usg
|
|
|
|
#3590 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
ładny, ale rzeczywiście szalony, ja też nad X-landerem myślę , ale model X1 lub XA.Cytat:
różne sa opinie na temet wpływu badania usg na dzidka, więc chyba nie ma co szaleć i co miesiąc robić. Cytat:
pstryknij fotkę aparatem. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15115347] A jutro - usg prenatalne, o 9 rano ksiuki trzymajcie![/QUOTE] kciuki gwarantowane. Ja wczoraj na obiad- w pracy- zjadłam kabanosa i bułkę, taka mi ochota przyszła, że musiałam... i zaszkodziła mi ta cholerna kiełbaska. Do wieczora z ubikacją się ściskałam, , jeszcze o 4 nad ranem mnie zmuliło, a teraz wcale nie jest lepiej. więc dziś dietetycznie, suchy chleb i słaba herbata miętowa. |
||||
|
|
|
#3591 |
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15115849]
A powiedzcie mi, czy prócz usg macie zawsze badanie fotelowe?[/QUOTE] ja miałam za każdym razem (m.in. sprawdzał czy szyjka trzyma) ![]() ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;15115995] Ja wczoraj na obiad- w pracy- zjadłam kabanosa i bułkę, taka mi ochota przyszła, że musiałam... i zaszkodziła mi ta cholerna kiełbaska. Do wieczora z ubikacją się ściskałam, , jeszcze o 4 nad ranem mnie zmuliło, a teraz wcale nie jest lepiej. |
|
|
|
#3592 |
|
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;15115995]moja babcia ma siostrę bliźniaczkę, brat babci ma synów bliźniaków, kuzyn taty ma bliźniaczki, siostra taty ma bliźniaki (ch+dz), moja siostra ma bliźniaczki, siostra mamy miała ciążę bliźniaczą (ale jeden dzidek niestety nie dotrwał), ... a z troszkę dalszej rodziny to jeszcze z klika par by się uzbierało...
O rany. [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;15115995] Ja wczoraj na obiad- w pracy- zjadłam kabanosa i bułkę, taka mi ochota przyszła, że musiałam... i zaszkodziła mi ta cholerna kiełbaska. Do wieczora z ubikacją się ściskałam, , jeszcze o 4 nad ranem mnie zmuliło, a teraz wcale nie jest lepiej. więc dziś dietetycznie, suchy chleb i słaba herbata miętowa.[/QUOTE] Ja miałam fazę kabanosową przedwczoraj, ale kiełbaska weszła i nie wychodziła uparcie przodem. za szybki powrót do formy
|
|
|
|
#3593 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A pogrubione powinna przeczytac Edzia bo wczoraj jeczala ![]() Cytat:
i bedzie dobrze. Nie musisz sie bac Cytat:
![]() Cytat:
![]() Szajajaba, kciuki zacisniete za wizyte
|
|
#3594 |
|
Zadomowienie
|
Yolu umówiłam się na badanie na 3.12 i pytali się tylko czy spełniam warunek do 35 lat
|
|
|
|
#3595 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3596 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzidziolek jest boski ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Dania dzieki za słowa otuchy Co to za jakieś głupie pomysły??? Faktycznie baty Ci się należą... Tu nie ma takich prostych zależności - na szczęście. No, jakbyś miała 45, to może... Ja też mam 32 i nie mam zamiaru martwić się na zapas.[/QUOTE] ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15101454]Truteń Życiowy. Turkuć Żerujący. Totalny Żarłok. A na serio - Towarzysz Życia [/QUOTE] Totalny Żarlok od kiedy jestem w ciazy je za dwóch ![]() ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Cytat:
Dziekuje !!!!!!!!! Kochane jestescie juz nie bede takich głupot gadac czas szybko mija mi te leci szybciutko wczoraj pisałam z kuzynka która jest w australii i mówi ze juz jej tylko 9 tyg do porodu zostalo a iedawwno sie dowieedzielismy ze jest w ciazy ![]() Tylko ze ona dzidzi widziała chyba tylko raz bo tam ie ma takiej opieki jak u nas w Polsce !!
|
|
#3597 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Cytat:
ciesze sie ze wszystko dobrze co do snów mnie tez sie snia i w tych snach sa same chłopaki aaaaaa moja przyjaciolka mówi ze jesli snia sie chłopcy bede miała dziewczynke nie wierze w takie rzeczy chociaz moze <mysli> okaze sie jak juz bedzie szlo rozszyfrowac kto sie zadowmowił u mnie w brzucholku wiem jedynie ze taki sam zarloczek (zarłoczka) jak tatus ![]() ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- [QUOTE=kropka75;15107071]Halo halo... ja mam 34. ![]() kurka Kropeczko ale ty nie jestes panikara mozesz mnie bic zasłuzyłam ![]() ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
ja juz sie zaprzyjaznilam z wc myslałam ze powinno sie juz sie skonzyc a mi sie chyba dopiero zaczyna teraz troche juz mniej bo mniej jem ale czesciej i nie jest to juz az takie meczace ale ciagle chodze i naciagam masakra mozna oszalec moj Tż jak widzi jak biegne do wc to robi taka smutna minke ze bardziej mi zal jest jego niz mnie ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Cytat:
![]() ![]()
|
|
#3598 |
|
Konto usunięte
|
Kropka pokazywała fotki, nawet chyba na tej stronie
|
|
|
|
#3599 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15117337]Kropka pokazywała fotki, nawet chyba na tej stronie
[/QUOTE]Tak jest, post #3572, na górze strony. ![]() A ja dziś mam dzień prezentowy. Najpierw przyszła mi przesyłka z allegro z ogrodniczkami i sweterkiem - i w szoku byłam, że taki stan idealny.
Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2009-11-06 o 10:51 |
|
|
|
#3600 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15117337]Kropka pokazywała fotki, nawet chyba na tej stronie
[/QUOTE]no wiem ja to zawsze na koncu hahahaha zaraz to zmienie albo nich juz tak zostanie bo znów cos pokrece ![]()
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:28.

i tego trzeba się trzymać!
X-lander X-run

I dostało mi się, że ho.

no ale w końcu liczy sie bezpieczeństwo i wygoda maluszka, a nie wygląd 
nie miałam nic złego na myśli
W PL też mnóstwo ciuszków różowych i niebieskich! A ja lubię niebieski kolor, i o ile chłopiec w różu może średnio wyglądać, to dziewczynka w niebieskim - super. Niestety, większość niebieskich ciuszków ma np. traktor, lokomotywę (aczkolwiek szalenie podoba mi się taki jeden bodziak z lokomotywą i go kupię), auta... Paranoja. A różu nie lubię i w miarę możliwości dziewczynki też na różowo nie będę ubierała. Ostatnio szalenie podobają mi się ubranka COCODRILLO, wiem, że w uk też są, może tam poszukaj? W PL nie są przerażająco drogie. Droższe, niż z tesco (chociaż mega pozytywne rzeczy słyszałam o ich ubrankach dla maluchów), ale do zniesienia.

, jeszcze o 4 nad ranem mnie zmuliło, a teraz wcale nie jest lepiej.
za szybki powrót do formy