|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. III
Cytat:
Mam nadzieję, że to nic groźnego, że to te bóle, które mogą występować w ok. 5m-ca, mam w gazecie napisane tak: "Bóle brzucha, które odczuwasz, są naturalne, choć nieprzyjemne. Ich przyczyną jest rozciąganie się więzadeł podtrzymujących powiększającą się macicę." No ale wiadomo - póki Ci nie powie tego lekarz to człowiek się martwi... nici z mojego leżenia, trzeba iść po chleb.... Cytat:
![]() moje inne wersje twarożka są z jajkiem na twardo, z papryką lub szyneczką pokrojoną w kosteczkę - a kiedyś zrobiłam misz masz i wszystkie te dodatki zmieszałam z twarożkiem (+ przyprawy oczywiście) - pychotka! a wyglądało to tak... |
||
|
|
|
#3602 |
|
Zakorzenienie
|
Kakusia, śliczne i bardzo apetyczne kanapeczki
|
#3603 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No ciekawe jak będzie ten mój cykl wyglądał.. Jeśli mi się skróci, to raczej przez clo., bo po nim jest szybko owulacja, więc i cykl raczej krótki. Luteinę mam brać na wypadek ciąży, bo w tamtym cyklu miałam cieniusieńkie endo Jak ciąży nie będzie to oczywiście wywoła @. Też mam już umówioną wizytę na 12 stycznia, wtedy co egzamin na prawko :d
|
|
#3604 |
|
Zakorzenienie
|
Lenko, już dwa cykle miałam 23 dni. Biorę lutkę od 14 do 23dc i ostatnio plamienie pojawiało się już wieczorem 23dc...
|
#3605 | |
|
Zadomowienie
|
trzymam kciuki za testowanie ![]() Cytat:
muszę się brać za obiadek.. Kakusia, kanapki rewelacja ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- to krótkie.. Ale to nie jest tak, że powinnaś brać w takim razie luteinę troszkę później? Wiesz mniej więcej kiedy masz owulację?
|
|
#3606 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam wcale najprawdopodobniej.
|
#3607 |
|
Zakorzenienie
|
Lenka, Kretencja
|
|
|
|
#3608 |
|
Zadomowienie
|
Ale może to właśnie przez tę luteinę? Przecież jeżeli bierzesz luteinę za wcześnie to ona blokuje owulkę.. Może miałabyś owulację np 16-17 dnia, ale ten progesteron ją blokuje? Przepraszam, że tak wypytuję, w sumie to niewiele wiem o tej luteinie, ale z tego co wyczytałam na innych forach to lepiej brać ją później.
Kakusia
|
#3609 |
|
BAN stały
|
hejcak
![]() u mnie dobrze.... jakos wenny nie mam do pisania....![]() buzka |
|
|
|
#3610 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczynki
![]() fajnie, że macie swoje choineczki, ja ubrałam tylko taką malutką postawiłam na parapecie. cała się świeci od światełek i tak jest śliczna co do mojego plamienia,,, dziś dzwoniłam do mojego i powiedział, aby się nie niepokoiła, że może pęcherzyk dopiero co pękł.. ale ja owu miałam 15ego...hm.. sama nie wiem,, jutro ide do niego bo się martwię zwłaszcza, ze w środę lecimy do grecji i nie chce aby mi się coś przydarzyło... a do okresu jeszcze 8dni ... (plamienie 3 dzien, bole podbrzusza,kłucie i piersi bolą w staniku jak są, hehe) Pozdrawiam
Edytowane przez Mpik82 Czas edycji: 2009-12-21 o 17:20 |
|
|
|
#3611 | |
|
Zadomowienie
|
To dobrze, że wszystko dobrze
A nad imieniem dla córci nadal myślicie?Cytat:
|
|
#3612 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#3613 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za rachunkowość, na ten moment to pewnie juz bym nie zdała takiego egzaminu, a tyle lat tę rachunkowość wałkowałam...a co do kościoła, to następnym razem wyjdź wcześniej i zajmij miejsce siedzące Cytat:
A ja już jestem zmęczona, po pracy byłam jeszcze w sklepie, potem poszlam do babci posprzątać i teraz padam. Jutro akcja w kuchni (na słono) a w środę akcja na słodko a w czwartek będę już to słodkie smakować Uciekam do kuchni, coś sobie zjem, bo ja mogę ciągle jeść a potem się dziwie, że mam fałdy na brzuchu
|
|
#3614 |
|
Rozeznanie
|
Cześć laseczki
Ja za bardzo nie jestem w nastroju bo bardzo źle się porobiło u mnie i siedzę i płaczę od wczoraj ![]() Generalnie święta będą beznadziejne Ale już nie marudzę aby humorków Wam nie popsuć Zmykam do łóżka do mojego M... Takiej to się powodzi
|
#3615 |
|
Zakorzenienie
|
Abz Wydaje mi się że nie musi być na czczo bo jedzeni raczej nie ma wpływu na wysokość hormonu, a jesli chodzi o porę dnia to u mnie na przykład krew pobierają tylko od 7 do 8 rano
|
|
|
|
#3616 |
|
Wtajemniczenie
|
serduszkowata -
sama dobrze wiem o tym![]() zgadnij - dobrze, że z Dzidzią wszystko w porządku ![]() lindsley - trzymam kciuki za chłopczyka
|
#3617 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i świat nie będzie...
|
|
#3618 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Serduszkowata, i tak po prostu powiedzieli mu wynoś się?? Coś musiało sie stać ehhhhhhh
|||||||||||||||||||||
|
|
#3619 |
|
Rozeznanie
|
ja mieszkam z moim TŻ a rodzice u siebie
Odwiedziliśmy ich, pomagałam mamie w pierogach na świeta. Jakoś od słowa do słowa tata zaczął się unosić i czepiać (był jakiś zdenerwowany od czasu aż weszliśmy). Mój TŻ mówi że idziemy bo robi się nerwowo a on jeszcze gorzej. To ja na tatę krzyknęłam... mój stanął w mojej obronie... a on kazał mu się wynosić... No i wyszliśmy...
|
#3620 |
|
Zakorzenienie
|
hej laseczki ja dzisiaj sprzatnelam juz na swieta na jutro zostawialm sobie pracie dywanu,umycie okien i sprzatanie spizarni i bede miala wszytsko juz sprzatniete,
|
|
|
|
#3621 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3622 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny... Ja nie wiem jak Wy trzymałyście te kciuki... ![]() ... ale dobrze trzymałyście
|
|
#3623 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Seruszkowata a moze tata ma zły dzień??
A nóż tata zrozumie i wyciągnie rękę na zgodę, czego Wam życze, bo sama nie lubie takich chorych sytuacji... U mnie na szczęście spokój i oby tak zostało do świąt i dalej... Lindsley widze Cie!! ![]() Kretencjo, jak sie tata miewa? Jak z samopoczuciem? Lindsley gratuluje synka Oby się nic nie zmieniło, bo u nas to już dziewuszka wyszła na USG hihiTeraz miała USG połówkowe?
Edytowane przez zgadnij_MS Czas edycji: 2009-12-21 o 21:57 |
||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||
|
|
#3624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ech jednak intuicję mam To było usg połówkowe. Było widać i jajeczka i siusiaka I ten lekarz podobno jak nie wie na 100% to nie mówi a od razu nas zapytał czy chcemy wiedzieć... Poza tym mam dużego zdrowego synka. Ma już 415g Serduszko pięknie bije, wygląda na tydzień starszego jak za każdym razem więc nie zwalnia tempa... No i taki duży chłopak a sobie kciuka ssał![]() ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- A Zgadnij jak u Ciebie w domku?
|
|
#3625 | |
|
Zakorzenienie
|
Serduszko strasznie niezręczna sytuacja
Ale bardzo ładnie zachowaj się Twój TŻ, naprawdę wielki ukłon. Może rodzice przeproszą TŻta do czasu świąt? Bądź dobrej myśli Cytat:
![]() W ogóle odkąd jestem w ciąży to ciężko mi wystać w jednej pozycji... Gdzie Lindsley????????? Miała się pochwalić ;( EDIT: No to moje gratulacje!!!! Lindsley a poza tym - wszystko co się bada na połówkowym to w porządku?? Ja załapałam dołka cały dzień myślałam i martwiłam się o zdrówko... potem TŻ miał gorszy dzień w pracy i wyczułam to przez tel jak wyszedł z pracy, że coś jest nie tak, a On że nic nic że wszystko jest ok itd. A przecież żony nie oszuka, znam Go i wyczuwam po głosie kiedy jest nieswój... tylko zamiast mi odrazu powiedzieć przez tel, że gorszy dzień w pracy, to zbywał moje pytania... ![]() W rezultacie wszystkie emocje się skumulowały i przeryczałam pół wieczoru ![]() Do tego TŻ nie wiem czemu, nie potrafi zadzwonić do któregoś z braci z prośbą czy mógłby któryś przywieźć mnie z przychodni do domu (bo mój lekarz przyjmuje w przychodni pod miastem i busy tam jeżdżą jak chcą, a nie chcę marznąć ), a na mnie się obraził, że JA do Jego rodziny nie zadzwonię prosząc się i wyżywa teraz całą swoją frustrację na mnie próbując wjeżdżać mi na ambicję, że ważniejsza jest moja duma, że nie dbam o siebie... a to są Jego bracia... i tak ciężko Mu zapytać....
Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2009-12-21 o 22:11 |
|
|
|
|
#3626 |
|
Rozeznanie
|
kochane mój tata bardzo często robi jakieś sceny przed świętami - już taka jego natura - teraz to już przegięcie... zranił mnie bardzo...
ale nie ważne idę kochane bo płakać mi się chce a mam strasznie spuchnięte oczy więc już nie chcę. dziękuję Wam!!!
|
#3627 |
|
Zakorzenienie
|
Kakusia przepraszam ale jak już mi powiedział, że będzie synuś to nie zapytałam o te kucia... Już się prawie poryczałam ze szczęścia i tylko słuchałam jak opowiadał co mi tam pokazuje... Ech... A też mnie potem na zakupach kuło bo się nachodziłam (i wszystkiego nie kupiłam jeszcze
Teraz jeszcze posiedzę troszkę z gośćmi... Wejdę jeszcze przed snem do Wam...
|
#3628 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Serduszkowa
![]() Lindsley u nas tym razem pulchne "bułeczki" było widać hihi więc czekamy na USG styczniowe i się okaże co tam dzidzia ma między nóżkami ![]() No pokaźny chlopczyk U nas dzidzia idzie zgodnie z terminem @ W domu na razie ok, po ostatnich akcjach... Z rodzicami ok... Brat nawet nie dzowni wieczorami, a jak mu się zdarzy to albo odbiorę albo odbierze J i powie, że się kąpie albo wcale tel nei ruszam! Na razie jest ok, wole nie zapeszac ![]() Kakusiu, widać, że M miał gorszy dzień w pracy... Ja bym się zawzieła i wróciła taxi, niech spada, jak nie chce pomóc żonce, żeby nie marzła!
Edytowane przez zgadnij_MS Czas edycji: 2009-12-21 o 22:14 |
||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||
|
|
#3629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lindsley nic się nie stało, rozumiem, że byłaś podekscytowana. jakoś wytrzymam do jutra popołudnia. ehh idę do łóżka... niech się ten dzień już skończy. Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2009-12-21 o 22:28 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:53.

ser biały ze szczypiorkiem + mleko +przyprawy

Jak ciąży nie będzie to oczywiście wywoła @. 

No to trzymam kciuki, żebyśmy spotkały się na mamuśkach wrześniowych
za rachunkowość, na ten moment to pewnie juz bym nie zdała takiego egzaminu, a tyle lat tę rachunkowość wałkowałam...
a w czwartek będę już to słodkie smakować 
Staranka trwają, odchudzanie w trakcie...
Już 28 cykle staramy się o dzidziusia