Schudnę- mam cel. Wspólne odchudzanie dlaa załamanych swoją wagą. - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-31, 21:01   #3601
jannet21
Raczkowanie

Dot.: Schudnę- mam cel. Wspólne odchudzanie dlaa załamanych swoją wagą.

Wow, ależ macie tempo w produkcji postów Mała przerwa od netu, bo za dużo pracy i już tyle wiadomości do nadrobienia! Super

Ja na diecie od tygodnia i nie mogłam oprzeć się pokusie zważenia..0,8 kg mniej. Jest dobrze, ale dopiero co skończyła mi się @, więc pewnie woda z organizmu zeszła, a nie schudłam.
I zauważyłam pewną prawidłowość.. gdy tylko próbuję się ograniczać od razu wszystko przeciwko mnie..jak nie imieniny babci, jakaś okazja w pracy, to mąż kusiciel zamawia pizzę I oczywiście jak miałam mnóstwo wolnego czasu wieczorami by poćwiczyć, tak teraz stale coś do zrobienia Pocieszam się, że miną Święta i moje wywrócone do góry nogami życie, a zarazem dieta wrócą do normy
jannet21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-31, 21:15   #3602
foltynka
Zakorzenienie

GG do foltynka

Dziewczyny a jak w święta u was z jedzeniem będzie...? odpuścicie troche...? na coś sie skusicie?? czy dietkowo....?

ciało w przebudowie... było 66 kg... jest 57 kg... będzie 52 kg ?

kocham kawę
hybrydy moja nowa pasja

Być może ten, którego kocham
Jest moich marzeń wiernym cieniem
I jeśli o mnie śni po nocach,
jest moim życiem i spełnieniem
( 26.07.2008 forever )
foltynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-31, 21:24   #3603
Niunia7185
Przyczajenie

Cześć dziewczyny.. mogę się przyłączyć do tego waszego odchudzania?
Bardzo mi zależy na utracie 7 kg ale nie mogę się zmotywować .. zawsze podjadam - najczęściej słodycze.. i do tego jeszcze mam w domu mame która nieda sobie przegadać, że jej córce przydałoby się już trochę zrzucić- nawet nie chcę mi się z nią na ten temat już gadać.. cały czas robi sztuczne jedzenie tzn idzie na łatwizne.. cały czas mrożonki! albo jakieś gotowe dania... i na nic moje prośby o zdrowsze i lżejsze odżywianie... Jestem już załamana- moja waga wciąż rośnie! A ja nie mam siły na to żeby schudnąć ;( POMOCY!
Niunia7185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-31, 21:26   #3604
niuniulka1989
Zakorzenienie

Postaram się nie jeść napewno odpuszczę ciasta itd. Gorzej z jedzeniem typu obiadek, kolacyjka.... moja mamita takie pyszne wszystko robi, zawsze ładnie podane, świeczuszki itp... aż żal nie jeść
Stary 2010-03-31, 21:30   #3605
_cornelia_
Zadomowienie

Ja nigdy w świąte nie jem więcej. nie zdażyło mi się jeszcze w czasie świąt przytyć ileś tam kilo, jak moim koleżankom. Może dlatego, że moja mam co tydzień piecze jakieś ciasto, więc mnie w ogóle do tego nie ciągnie.

Myślałam czy by nie kupić morwy bialej w tabletkach. podobno ogranicza wchłanianie cukrów? co myślicie? miałyście?
nie chce nic na hamowanie apetytu, bo nie mam z nim problemu, jakiś thermo też nie, bo mam problemy z ciśnieniem, a o CLA myśle dopiero po zrzuceniu kilku kg.
Stary 2010-03-31, 21:44   #3606
foltynka
Zakorzenienie

GG do foltynka

Morwa biała to typowy preparat który stabilizuje poziom cukru we krwi. Z tego co sie orientuje to 30 tabl kosztuje ok 10 zł. Ostatnio ktoś je kupował przede mną w aptece, ale pani wówczas jednak polecała Linee.

U mnie ogólnie beda goście w świeta, albo też pojedziemy do teściów i do rodziny męża a tam będzie gadanie, że jestem strasznie chuddaaa wiec pewnie bede ładnie jesć małe ilości w końcu jednak na dobrej drodze do normalnosci, dodaje kcal a waga jak widać

Dobrze,ze te swieta takie krótkie i we wtorek juz do pracy,bo ostatnio w grudniu to mialam 2 tyg wolnego i na głowe dostawałam

LASKI lece spać, bo budzik 4:300 i pozniej rano zdziwienie miłego wieczou i słodkich snów lachony moje

ciało w przebudowie... było 66 kg... jest 57 kg... będzie 52 kg ?

kocham kawę
hybrydy moja nowa pasja

Być może ten, którego kocham
Jest moich marzeń wiernym cieniem
I jeśli o mnie śni po nocach,
jest moim życiem i spełnieniem
( 26.07.2008 forever )
foltynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-31, 22:51   #3607
gosiafoteczki
Zadomowienie

Smile Dot.: Schudnę- mam cel. Wspólne odchudzanie dlaa załamanych swoją wagą.

ła spoczęłam
15 minut poskakałam + 15 minut rower dałam z siebie wszystko ile mogłam... aż purpurowa byłam nio i niedobrze mi było, myślałam, że a mamuśka mówi, że przesadzam za dużo na raz i dlatego było mi nie teges.... po kąpieli już jest ok stanęlam na wagę a tam 80 no heelllołłł.. to tak ćwiczenia działają ;/? jak nie ćwiczyłam to było 78,3 stała a w górę idzie coś źle robię ? no i nie czułam nóg ledwo co pokicałam do łazienki aj męczy skakanie ps. skaczę na palcach.. wydaje mi się niby to ważne.. hm,,? maddalena znasz się coś albo laski skakała któraś z WAs?

a wypiłam dzisiaj około3,5l. wody albo 4l. w tym 2 czerwone herbatki
gosiafoteczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-31, 22:51   #3608
Ilonka11
Raczkowanie

Cześć dziewczyny chcę się do Was przyłączyć bo sama jakoś nie mogę znaleźć motywacji a w grupie to zawsze jakoś raźniej Zaczynałam odchudzanie już dużo razy ale zawsze mnie coś kusiło<głównie słodycze> i nici z mojego odchudzania Teraz postanowiłam generalnie wziąć się za siebie i do wakacji chciałabym schudnąć 7 kg.. Mam 170 cm i ważę 60 kg. chciałabym założyć jakąś krótką spódniczkę a z nogami mam największy problem... mam talię osy a biodra i nogi jak dla mnie trochę za duże..... Mam nadzieję że pomożecie mi się zmobilizować i stracić te parę kg Zaczynam 1.04. .... 60 Kończę 6. o6....... 53 kg Może wcześniej Liczę na Wasze wsparcie i jakieś rady Pozdrawiam....
Ilonka11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-31, 23:08   #3609
gosiafoteczki
Zadomowienie

Witam cieplutko nowe osóbki
Ilonka11
&
Niunia7185

a gdzie cała reszta? ćwiczycie ostro ?
Stary 2010-03-31, 23:20   #3610
niuniulka1989
Zakorzenienie

taa.... ja buszuję po wizażu- I widzę że Ty też!

Witam nowe Kobitki;*
Stary 2010-03-31, 23:25   #3611
Ilonka11
Raczkowanie

Oczywiście codziennie biegam, jeżdżę rowerem, na rolkach.. ogólnie staram się ruszać cały czas:P bez tego ani rusz:P
Stary 2010-03-31, 23:26   #3612
gosiafoteczki
Zadomowienie

nio buszuję im dłużej to większa radocha, ale teraz przerzucę się na alleg ...ro szukam o tio macie?

ciekawe czy nie będę prześwitywać jak porozciągam na mój tyłek

o losie jakie duże nogi wyszły
Stary 2010-03-31, 23:30   #3613
niuniulka1989
Zakorzenienie

Gosiaczek, moim zdaniem każde leggi prześwitują i ja mogę nosić tylko do tunik/spódniczek. I noszę tylko czarne.
Stary 2010-03-31, 23:42   #3614
gosiafoteczki
Zadomowienie

a mi się strasznie podobają takie butki muszę je mieć ;0 ale najpierw waga w dół by czuć się w nich pewnie
Stary 2010-03-31, 23:53   #3615
niuniulka1989
Zakorzenienie

Piękne!
Stary 2010-03-31, 23:58   #3616
gosiafoteczki
Zadomowienie

niuniulka ty dziennie studiujesz ? jutro masz zajęcia??

halloo jutro jest 1 kwietnia? jużżżżżżż a ja jakoś nie wiem jak żyję!

Przerwa świąteczna

jej zaraz sobie lute strzele ale ja jestem ostatnio zakręcona! mamooooo sprawdziłam na stronie internetowej i od 1.04 - do 7.04 mam wolne a ja jutro się szykowałam na uczelkę i w piątek oddać rozdział jaaaaa!

ale muszę jutro pędzić zdać indeks praktyki mi się skończyły w połowie marca...zaliczenie dostałam 19.03... yyy nowa sekretarecka jest pilnuje terminów ale mi daaa..;/ ciekawe może nie przyjąć...;/ kurcze niech mi świąt nie psuje.... oby... byłoby lekkie zamieszanie.. ostatnio byłam na uczelni w czwartek 25.03... i nie wiem co jest grane
Stary 2010-04-01, 08:39   #3617
Maddalena77
Zadomowienie

GG do Maddalena77

Dzień dobry
Witam nowe dziewczyny

Ja wczoraj grzecznie ćwiczenia i potem pierś z kurczaka i fasolka szparagowa z oliwą z oliwek.
Potem prasowanie do północy ,w międzyczasie brzuszki,Tamilee ......
A w nocy jeszcze bara ,bara
Stary 2010-04-01, 08:43   #3618
Kuncia1986
Rozeznanie

GG do Kuncia1986

hejka.
Piekne leginsy i buciki w kwiatki.

90; 89; 88; 87; 86; 85; 84; 83; 82; 81; 80; 79; 78; 77; 76; 75

http://s4.suwaczek.com/20101111571123.png
Kuncia1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-01, 08:54   #3619
Maddalena77
Zadomowienie

GG do Maddalena77

Gosia butki super oglądałam je ostatnio na allegro i nie są wcale drogie.Takie wiosenne, śliczne

Króliczyca mojej córki urodziła wczoraj 4 młode.Mamy prawdziwą wielkanoc w domu
Stary 2010-04-01, 09:59   #3620
gosiafoteczki
Zadomowienie

Króliczki ale fajnie a co z nimi zrobicie?

aj dziewczyny ja dzisiaj wstałam z mega zakwasam po tej skakance kurcze po śniadanku sprzątam pokoój , lecę z psiakiem i w miasto może rozchodzę te zakwasy 2godzinnym spacerkiem
Stary 2010-04-01, 10:07   #3621
Niunia7185
Przyczajenie

Dziękuję bardzo za miłe powitanie

Od dzisiaj zaczynam odchudzanie- kupiłam 6 butelek wody ;D i pochowałam wszystkie slodycze...

Stosujecie jakieś diety? Czy poprostu unikacie tego i owego?

a co do leginsów to śliczne- moja przyjaciółka je ma- i u niej nie prześwitują! Ja mam trohce inne takie ala jeans, a co d bucikówto mam podobne szare- rozmiar 38 - chętnie sprzedam - nie miałam ich ani razu na nodze,kupiłam je rok temu na wesele ale jak przyszlo do wesela to poszłam w innych i tak leżą w szafie ..
Niunia7185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-01, 10:35   #3622
_cornelia_
Zadomowienie

Mnie legginsy nie prześwitują, ale mam materiałowe.
zwykłych czarnych nie mogę znaleźć fajnych, a jak już do przed kostkę
Stary 2010-04-01, 10:44   #3623
gosiafoteczki
Zadomowienie

aj.. jaka radość... wcisnęłam się w spodnie r.30... ostatnio nosiłam ciągle 32 :O) teraz mam 40... a wcześniej było 42.. a bluzki czasami 44.. :O szok...

nieco są przy brzuszku obcisłe... bluzeczek przyległych bym nie nałożyła ale nawet nie wyobrażacie sobie jaka radocha ) i motywacja... niby tylko 6 kg.. a różnica jest fajnie
Stary 2010-04-01, 10:48   #3624
Maddalena77
Zadomowienie

GG do Maddalena77

Cytat:
Napisane przez gosiafoteczki Pokaż wiadomość
Króliczki ale fajnie a co z nimi zrobicie?

aj dziewczyny ja dzisiaj wstałam z mega zakwasam po tej skakance kurcze po śniadanku sprzątam pokoój , lecę z psiakiem i w miasto może rozchodzę te zakwasy 2godzinnym spacerkiem

Gosia króliczki Daria spróbuje porozdawać w szkole ,a jak będą problemy to sprzedam do sklepu zoologicznego

Pytałaś o wagę podczas ćwiczeń,zdarza się że skacze ,ale proponuję ci nie waż sie tyle.Cwicz dalej ,jedz ładnie i grzecznie i w spokoju zgubisz kilogramy....

Skakanka to dobry pomysł na tłuszczyk,wrzuć sobie jeszcze po skakance przysiady i nie zapomnij o rozciąganiu nóg po ćwiczeniach.

Niunia pytałaś co za diety stosujemy otóż odpowiem za siebie :nie stosuję żadnych diet ,zdrowo się odżywiam ,pilnuję kalorii ,pije dużo wody,unikam słodyczy,na kolację staram się jeść białko .....
Poczytaj nasz wątek zobacz jadłospisy i będziesz wiedzieć co i jak

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Cytat:
Napisane przez gosiafoteczki Pokaż wiadomość
aj.. jaka radość... wcisnęłam się w spodnie r.30... ostatnio nosiłam ciągle 32 :O) teraz mam 40... a wcześniej było 42.. a bluzki czasami 44.. :O szok...

nieco są przy brzuszku obcisłe... bluzeczek przyległych bym nie nałożyła ale nawet nie wyobrażacie sobie jaka radocha ) i motywacja... niby tylko 6 kg.. a różnica jest fajnie
Gratulacje Gosia !!!!
Stary 2010-04-01, 10:55   #3625
Tina26
Raczkowanie

Swietne legginsy i te czerwone buciki.Szkoda,ze ja takich nie moge zalozyc,legginsow znaczy sie.

Nie wiem czy kiedykolwiek sobie na to pozwole

Ech...marudze troche,wiem,ale nie mam z kim pogadac,zostal mi tylko wizaz i Wy.Wokol nie mam nikogo,kto by mnie wspieral w moim odchudzaniu i dazeniu do upragnionej figury.Maz jest obojetny niestety,jemu sie podobam i nie musze nic zmieniac,wkurza sie tylko jak tylko wspominam o diecie lub cos w tym stylu.
Mieszka tez ze mna tata moj,jemu to juz kompletnie zwisa.Ostatnio zaproponowal,zebym na swieta zrobila Fale Dunaju,a tam w przepisie 175 ml oleju,powiedzialam,ze nie bede robic takich rzeczy i dziwne spojrzenie i najlepiej jakby mnie wysmial wogole,ech...
Jestem sama na placu boju
Najgorsze jest to,ze w zasadzie nie mam po co sie stroic,czy ladnie wygladac,skoro i tak calymi dniami siedze w domu z dziecmi.Mowie,Wam dziewczyny,ze to istny koszmar.Ja nie bylam gotowa na takie poswiecenie.Wiedzialam,ze bedzie ciezko,ale nie zdawalam sobie sprawy,ze az tak.Nie mam tu kolezanek,przyjaciol,niko go.Dobra,koncze juz,bo nie na temat pisze.

Na sniadanko pyszna owsianeczka z suszonymi sliwkami,figami i bananem swiezym,mniam mniam.

Za mna juz cwiczonka na nogi i pupe.Zamiast ciezarkow mam dwie butle wody ,ale tak sie nie da.Jest cholernie niewygodna w trzymaniu.Musze pomyslec o kupnie prawdziwych ciezarkow.

i to koniec chwili dla mnie.Najmlodszy juz wola o pomoc

1 cel 70 kg.OSIAGNIETY(11.01.2010)
2 cel-65
3 cel-60
12.04-67,15

11.06-66,05
przerwa w odchudzaniu
2.11.2010-66,5

Tina26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-01, 11:08   #3626
gosiafoteczki
Zadomowienie

ja kiedyś chciałam mieć królika, ale rodzice stwierdzili, że nie bo za bardzo śmierdzi no ale tłumaczyłam im,że jak się nie sprząta to wszystko śmierdzi ale mam psa a tak ogólnie w domciu miałam już wiewiórkę, papużki, chomiki, rybki, jeszcze kiedyś marzy mi się szynszyl, fajne są takie słodkie

Niunia- maddalena77 ma tyłe ruchu,że jej diety nie trzeba i tak się zdrowo odżywia a na siłce ile wytrzymuje, ja się nie równam do niej bo doła bym złapała Ta kobieta ma powera! i daje nam kopa
ja się ograniczać i pilnuję na każdym kroku a staram się jeść wszystko co lubię w małych ilościach i kolacyjki codziennie białkowe bez chelbka jeszcze z czasem przywyknę do ogóreczków bez soli ;/

Maddalena dziekuję ;*;*;*;*przek onuję mamuśkę, że leginsy kupię bo spodnie to po świętach albo w połowie kwietnia )) może jeszcze brzuchal spadnie

Tina czemu nie możesz leginsów?? a co do odchudzania mnie też nikt nie wspiera jak jem kolację o 21 a kładę się o 1 to rodzice na mnie patrzą i mówią no napewno schudniesz jedząc o tej porze no a im tłumacze że białkowa to ok.. poza tym potem wskakujęna rower ja nie wiem ale ciągle mi docinają a jak złapię za wafelka... to już po odchudzaniu

koleżanki mi opowiadają w moim wieku jaka to monotonia jest z dzieckiem ciągle to samo robisz codziennie i niektóre cieszą się że studiują i mąż zostanie z dzieckiem ale są i takie co tyle szczęścia nie mają i tylko dom i dziecko i to samo... nic dziwnego że depresje można złapać...ja nie wiem czy bym wytrzymała...
Stary 2010-04-01, 11:19   #3627
Ilonka11
Raczkowanie

Co do legginsów to są świetne.. moja koleżanka ma i w ogóle nie prześwitują i wyglądają super.. też myślę o kupnie takich ja tak jak początkująca koleżanka pochowałam słodycze, i kupiłam dużo wody:P najgorsze że teraz zaczną się świąteczne wypieki ale trzeba się trzymać bo już nie będzie odwrotu Trzeba powiedzieć sobie raz NIE i się tego trzymać a nie ciągle mówić od jutra koniec bo to nie ma sensu ok idę na rowerek
Stary 2010-04-01, 11:30   #3628
Maddalena77
Zadomowienie

GG do Maddalena77

Cytat:
Napisane przez Tina26 Pokaż wiadomość
Swietne legginsy i te czerwone buciki.Szkoda,ze ja takich nie moge zalozyc,legginsow znaczy sie.

Nie wiem czy kiedykolwiek sobie na to pozwole

Ech...marudze troche,wiem,ale nie mam z kim pogadac,zostal mi tylko wizaz i Wy.Wokol nie mam nikogo,kto by mnie wspieral w moim odchudzaniu i dazeniu do upragnionej figury.Maz jest obojetny niestety,jemu sie podobam i nie musze nic zmieniac,wkurza sie tylko jak tylko wspominam o diecie lub cos w tym stylu.
Mieszka tez ze mna tata moj,jemu to juz kompletnie zwisa.Ostatnio zaproponowal,zebym na swieta zrobila Fale Dunaju,a tam w przepisie 175 ml oleju,powiedzialam,ze nie bede robic takich rzeczy i dziwne spojrzenie i najlepiej jakby mnie wysmial wogole,ech...
Jestem sama na placu boju
Najgorsze jest to,ze w zasadzie nie mam po co sie stroic,czy ladnie wygladac,skoro i tak calymi dniami siedze w domu z dziecmi.Mowie,Wam dziewczyny,ze to istny koszmar.Ja nie bylam gotowa na takie poswiecenie.Wiedzialam,ze bedzie ciezko,ale nie zdawalam sobie sprawy,ze az tak.Nie mam tu kolezanek,przyjaciol,niko go.Dobra,koncze juz,bo nie na temat pisze.

Na sniadanko pyszna owsianeczka z suszonymi sliwkami,figami i bananem swiezym,mniam mniam.

Za mna juz cwiczonka na nogi i pupe.Zamiast ciezarkow mam dwie butle wody ,ale tak sie nie da.Jest cholernie niewygodna w trzymaniu.Musze pomyslec o kupnie prawdziwych ciezarkow.

i to koniec chwili dla mnie.Najmlodszy juz wola o pomoc
Tina rozumiem Cie doskonale też przechodziłam przez takie chwile.nie było przy mnie nikogo kto by mnie wsparł.Przyjaciele daleko,rodzina tak samo,języka na początku nie znałam wcale.Były dni że siadałam i wyłam do siebie.Ja jeszcze na emigracji przeszłam sama przez rozstanie z mężem.Obyło się bez psychologa ,ja jestem silna kobieta nie załamuję się łątwo.W pracy nie wiedział nikt,aż w końcu wyszło po czasie.
Taka pozorna twardość kosztuje mnie wiele energii.
Co do diety i wspierania obecny partner bardzo mnie wspiera w moich poczynaniach dietowych,jezdzimy razem na siłownię,gotuję dietetycznie.Podziwiam Cię Tina że mimo to nie pooddajesz się i walczysz o piękną sylwetkę.
Wierzę że Ci się uda , odchowasz dzieciaki i pójdziesz do pracy,znajdziesz przyjaciół i wszystko będzie jak powinno być.Taka szkoła życia jak teraz wbrew pozorom kształtuje charakter.Jesteś bardzo silną kobietą , a będziesz jeszcze silniejsza.Pamiętaj : " Co Cie nie zabije , to Cię wzmocni "
Ściskam Cię z daleka
Stary 2010-04-01, 15:13   #3629
pani_ES
Raczkowanie

Dzien dobry dziewczyny Ja co dopiero teraz weszlam na wizaz,wogole od rana nie mialam czasu,troszke posprzatalam,bylam w sklepie teraz chwilke odpoczywam a potem na jakis spacer trzeba sie wybrac zycze milego popoludnia

Kocham Cię Skarbie

7069 68 67 66,7 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 56 55 54 53 52 51 50
pani_ES jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-01, 18:08   #3630
gosiafoteczki
Zadomowienie

jadłam hot-doga z moim .. jakaś obżarta już jestem przez to.. ;/ kurcze z nim to nie mozna... ;/aj teraz odpoczywam prejedzona musze wypic z 2l. wody fo konca dnia wypłukac sie

a gdzie wszystkie?

---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ----------

no i czuję że @ zbliża się wielkimi krokami humorki i ból brzucha., jak balon do tego ;/
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości