![]() |
#3601 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ciaza i porod w UK
Cytat:
Dawały radę ![]() Potty sprawdź tk maxx. U nas mają produkty TT w niższych cenach.
Blogi są dwa ![]() blogowo: poradnik emigranta nowy post: 14/10/2012 Obyście tego postu nie potrzebowali blogowo: aktywnie nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici ![]() Edytowane przez ***luna Czas edycji: 2010-06-30 o 21:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3602 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kasiowa nie sluchaj glupiego gadania. Na mnie tez GP skoczyla dlaczego nie karmie piersia jakby to byla oczywista oczywistosc. Ale to Wasza prywatna sprawa grunt zebyscie Wy byli szczesliwi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3603 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
A i co do karmienia piersią, to strasznie dużo mnie to kosztowało. Od samego początku położne wywierały nacisk, żeby karmic naturalnie, może słusznie, ale czułam się taka bezsilna kiedy dziecko płakało z głodu a ja nie miałam jeszcze pokarmu. Przez pierwszy miesiąc nie zdażyło mi się spac dłużej niż 2 godziny w ciągu bo albo mała wisiała na cycu albo używałam laktatora aby rozkręcic laktację. Wspominam ten czas koszmarnie, chodziłam prawie na rzęsach ze zmęczenia. Zazdrościłam wtedy dziewczynom, które karmią butelką i mają spokój. No ale się nie poddawałam. Karmiłam tak długo jak się dało, teraz z ulgą przeszłam już w pełni na butelkę. Nie każdy może karmic tyle ile chce. Ja nie mam wyrzutów sumienia, choc spotkałam się z określeniami fanatyczek, że one nigdy nie podałyby swojemu dziecku mleka dla cieląt. Najwyżej mojej córce wyrosną rogi i ogon ![]() ![]() Edytowane przez indiria Czas edycji: 2010-06-30 o 22:08 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3604 |
Zadomowienie
|
Kasiowa ja mam Quinny buzz 3 i jak narazie z gondoli i fotelika maxi cosi jestem zadowolona. Nie korzystalam jeszcze ze spacerowki ale wydaje sie wygodna. Faktem jest ze rama jest dosc ciezka, ale za to fajnie sie sklada i rozklada. Ja kupilam uzywany na ebayu. Za gondole, spacerowke fotelik maxi cosi i ta baze do auta pod fotelik dalam ok 250 funtow
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3605 |
Raczkowanie
|
luna zaczelas karmic dopiero 4 tygodnie po porodzie?ale checa a moja polozna powiedziala mi po tygodniu zebym sie juz nie wysilala bo juz nic z tego nie bedzie bo mala nie umie ssac
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ---------- kasiowa troche mnie zalamalas ta spacerowka w tako x jumper ![]()
#3606 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Trzymamy kciuki, to napewno już niedługo ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3607 |
Wtajemniczenie
|
co do wozkow - moja mama sie uparla ze kupi nam wozek i lozeczko wiec i jedno i drugie mamy sprowadzane z Polski (wiem ze sa juz w domu u nich i za ok 2 tyg beda u nas) wybralam xlandera xq, mama poszla do sklepu ogladnac i stwierdzila ze dobry (lekki, duza gondolka, obszerna spacerowka) jak juz bede miala w domu i pomacam to wam opowiem co i jak
indiria ciekawe te pojemniki ;p zobaczymy jak mi z tym karmieniem pojdzie... jak sie okaze ze nie dam rady karmic to mi nic nie bedzie wyciekac, a jak mnie bedzie wkurzac ze mi cieknie to pewnie kupie ![]() ***luna dzieki sprawdze tk maxx, ale obawiam sie ze bede musiala sama tam pojechac bo moj kochany maz nie znosi zakupow... dla niego najlepiej jak jade i mam kartke i zakupy zajmuja gora 30 min, a jak kazda z nas wie - w tk maxx nie wchodzi to w gre ![]()
![]() |
#3608 |
Raczkowanie
|
Potty a jezdzisz czesto autem ? to sprawdz cz fotelik xlandera ma dostepna baze pod fotelik, bo ja w x jumperze niesety nie mialam, znaczy pisalam do producenta a oni mi napisali odpowiedz na pyt czy produkuja bazy, w ktore sie wpina fotelik w aucie uzyskalam odp. : MOZNA WPIAC FOTELIK W STELAZ WOZKA, a troche zalowalam bo jeszcze codziennie autem i mnie meczy te ciagle obwijanie pasami ale na szczescie niebawem wyrosnie z tego fotelika.
Przy drugim juz bede kiedys madrzejsza i bede zwraca na wiecej szczegolow, a wozek to kupie fotelik z gondola, a cpacerowke jakas leciutka dokupie potem ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- [QUOTE=magdus25;20383805]luna zaczelas karmic dopiero 4 Magdus nie ma to jak ktos Ci z boku tak miauczy, dobija to i wnerwia okrutnie ale dobrze jej powiedzialas ![]() spacerowka jest poprostu masywna i ciezka , musze wynalezc cos lekkiego |
![]() ![]() |
![]() |
#3609 |
Wtajemniczenie
|
ale ci madrze odpowiedzieli
![]() widac ze albo facet albo baba ktora nie ma powolania do rodzenia dzieci ![]() no wiec wyglada to tak ze mamy jedno auto poki co, ktorym jezdzi Duzy, bo nie ma polaczenia do pracy autobusem - ja mam wiec sie bujam komunikacja miejska ![]() i na to wlasnie sie nastawiam jak juz mala bedzie z nami Duzy bedzie jezdzil autem a ja autobusem wiec fotelik bedzie uzywany tylko w weekendy i sporadycznie w tygodniu... ale dzieki za rade! jesli sie okaze ze bede miala problem z tym to moze maxi cosi bedzie pasowal, bo wiem ze sprzedaja x landery z fotelikami maxi cosi wlasnie
8.08.2010 - 2+1 Dziecko poniżej pięciu lat to istota całkowicie szalona. Edytowane przez potty Czas edycji: 2010-07-01 o 09:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#3610 |
Rozeznanie
|
Ja mam x-landera, ale kupiłam do niego fotelik Maxi Cosi, bo ten x-landera nie przeszedł testów bezpieczeństwa. Tylko trzeba dokupić specjalne adaptery, żeby móc wpiąć fotelik w stelaż wózka. A jeśli chodzi o bazę, to nie w każdym samochodzie można ją zamontować, w naszym niestety nie da się.
#3611 |
Wtajemniczenie
|
jak to nie przeszedl testow???
znaczy sie ze nie jest bezpieczny??? to jak oni go moga sprzedawac? a to jakis szczegolny model z ktoregos roku czy ogolnie wczystkie xcary nie sa bezpieczne? a tak wokle jak ci lezy ten xlander Diari? oplacalo sie? i jak maluch???
8.08.2010 - 2+1 Dziecko poniżej pięciu lat to istota całkowicie szalona. Edytowane przez potty Czas edycji: 2010-07-01 o 09:49 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3612 |
Rozeznanie
|
Sorki, źle napisałam (to chyba ze zmęczenia, bo spałam tylko 5h). Zamiast „nie przeszedł testów” powinnam napisać, że nie miał robionych testów, których wyniki można byłoby sprawdzić na tej stronie http://fotelik.info/
My bardzo dużo jeździmy samochodem i wybrałam fotelik Maxi Cosi, ponieważ ma jedne z lepszych wyników w tych testach. A po drugie udało mi się go kupić na promocji i kosztował mnie mniej niż fotelik x-landera Ja mam wózek x-lander xa, jest duży i trochę ciężki, ale mi się bardzo podoba. Nie został jeszcze przetestowany w terenie, bo osoba, która ma go użytkować nie spieszy się z wyjściem na drugą stronę brzucha ![]()
#3613 |
Wtajemniczenie
|
no wiem bidulku ze jeszcze czekasz... nic a nic sie nie szykuje???
ja tez chcialam xa tego w kolorze zielonym - jungle chyba ale jak zobaczylam ze xq w sumie znacznie sie nie rozni a cena owszem to stwierdzilam ze co tam niech bedzie xq
#3614 |
Zadomowienie
|
Diari to jaka masz baze ze ci nie pasuje do auta?? albo jakie auto masz? sory ze pytam ale widze po mojej bazie ze da sie zamontowac w kazym i w moijego meza i w moim
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3615 |
Zakorzenienie
|
Witajcie!Mozna do Was dołączyc? Widzę, że jestescie zgrane, ale może przyjmiecie jeszcze jedną samotną osóbkę
![]() Znalazłam Was juz dawno (jeszcze będąc z brzuszkiem), z poczatku troche podczytywałam, pózniej juz zapomniałam. Teraz chcialabym dołączyc, bo zawsze można powymieniac sie jakimis wskazówkami i informacjami, a ja tu sama jestem i nie mam do kogo "gęby" otworzyc oprócz synka i męza ![]() To moze cos o sobie ![]() Mam na imie Ania, mam 26 lat( jeszcze), mieszkam sobie 3 lata w północnej czesci irlandii - należącej do UK- niestety, bo nie podoba mi sie tu mimo, ze widoki powalające ![]() ![]() To tak w skrócie ![]()
Nasz Wielki Dzień- 22.09.2007 ![]() Nasza Miłość Sebastianek- 02.01.2010 ![]() Edytowane przez blonde_hair Czas edycji: 2010-07-01 o 11:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#3616 |
Wtajemniczenie
|
czesc Aniu!!!
ja wprawdzie tez swiezynka ale pozwole sobie Ciebie powitac ![]()
#3617 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie pada, u Was tez? Synek teraz spi, ale jak sie obudzi chcemy isc na spacer, chocoazby na zakupy ![]()
![]() |
#3618 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Napisz proszę jak rozwiążesz problem opieki nad synkiem kiedy wrócisz do pracy. Sama jeszcze nie mam pomysłu jak ja to zrobię dlatego podpytuję ![]() My już po kolejnej wizycie HV chyba ostatniej,bo nie umawiała się już z nami... Oliver ładnie przybiera,waży już 4010g ![]() Jakoś ostatnio męczy go chyba brzuszek,bo nie może pospać długo. Zalicza tylko pięcio-minutówki.... i postękuje,choć problemów z kupą nie ma... Padł mi w końcu i mam nadzieję,że pośpi trochę ![]() U mnie nie pada,ale wieje bardzo. Szkoda,że pogoda się popsuła. Mam nadzieję,że jeszcze wróci ciepełko... Diari kochana jak u Ciebie??? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3619 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Na macierzynskim zostane 9 miesiecy plus wykorzystam swoj tegoroczny urlop (mam jeszcze ponad 3 tygodnie, przejda mi na kolejny rok), plus pewnie ze 2 tygodnie z przyszlorocznego. Co do opieki nad malym jak wroce do pracy - mamy wiele opcji, mozemy sami z mezem wymieniac sie przy dziecku, moge cos podobnego zaaranzowac z kolezanka, ktora ma dziecko w podobnym wieku, mozemy wynajac nianie lub zdecydowac sie na zlobek. Na razie jest jednak za wczesnie, zeby o tym myslec. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A co do karmienia piersia - to wiecie, czemu tu klada taki szalony nacisk na karmienie piersia? Bo ponoc tylko nieznaczny ulamek Angielek decyduje sie na taki sposob karmienia. I to im baaardzo psuje statystyki. Ja mam do tego zupelnie inne podejscie - tzn wydaje mi sie, ze w moim przypadku karmienie piersia bedzie wygodniejsze i chcialabym w ten sposob karmic, ale jesli okaze sie to niemozliwe, to... trudno. Zadnej tragedii nie bedzie i nie sadze, zebym sie dala wpedzic w wyrzuty sumienia. Wy tez sie nie dawajcie! Cytat:
Cytat:
Tak szybko? Na pewno zostawienie takiego maluszka nie bedzie latwe. A moze wobec tego podpowiesz nam, jak zdecydowalas sie zorganizowac opieke nad dzieckiem podczas swojej pracy?
Tu jestem- w mrokach ziemi i jestem- tam jeszcze. W szumie gwiazd, gdzie niecały w mgle bożej się mieszczę, Gdzie powietrze, drżąc ustnie, sny mówi i gra mi, I jestem jeszcze dalej poza tymi snami. (...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba, Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3620 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() My mamy smoczek z Aventu Oliverowi bardzo pasuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3621 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam Vauxhall Astre i tam nie ma takich jakby haków, do których mocuje sie baze blonde_hair Witam, ja też jestem z Irlandii Północnej i też mi sie tu nie podoba, tzn. widoki super, ale życie takie sobie. Spałam w nocy tylko 5h, tak mnie wszystko boli, że oszaleć można. Jak wstaje rano, to tak mi strzelają kości miednicy, że aż mi ciarki przechodzą. Już nie czekam na jakieś objawy porodu, wydaje mi się, że nie ominie mnie wywoływanie, więc odliczam godziny do niedzieli ![]()
Tomasz 04.07.2010 Edytowane przez Diari Czas edycji: 2010-07-01 o 12:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3622 |
Zadomowienie
|
Diari i Vedma sa 2 rodzaje baz
![]() ![]() ![]() Blonde_hair witam ![]() ![]() ![]() ![]() Tu macie przyklad tej bazy ![]() ![]() http://cgi.ebay.co.uk/Maxi-Cosi-Cabr...item255b8b9e7d Tu jest lepiej pokazana http://cgi.ebay.co.uk/MAXI-COSI-CAR-...item335e7fec9e Te bazy nie maja tych bolcow z tylu tylko montuje sie je pasami ![]() Edytowane przez kasia_don Czas edycji: 2010-07-01 o 13:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#3623 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3624 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Odniose sie do całej twojej wypowiedzi ![]() Ja zaczelam macierzynski na 11 tyg przed planowana data porodu, bo...juz nie dawalam rady- praca na nocki po 12 godz ![]() A do pracy wracam po 9 miesiacach( teraz wydłuzyli macierzynski o 3 miesiace płatnego). Niby mogłabym wziasc 3 miesiace bezpłatnego, tego dodatkowego, ale ze synek zdrowy, wszystko jest w porzadku to planuje wrócic. Powoli odsuwam go od piersi, idzie nam to bardzo dobrze, bo Sebus je wszystko ![]() ![]() Co do karmienia piersią- u mnie nie spotkałam sie z naciskiem na ten sposób karmienia. W szpitalu lezalam z 6 dziewczynami i zadna z nich nie karmiła piersia- byłam jedyna!Powiem, ze im zazdrosciłam, bo poczatki nie byly najlepsze, pogryzione sutki, maly ciagle byl glodny.Co chwile wisiał mi na cycku. Wtedy połozna wzieła mi go na noc, zebym mogla sie przespac, bo maly ciagle płakal i podała mu wtedy SMA.Czasem pózniej go tym dokarmialam, najczesciej na noc ![]() Ja uwazam, ze nie ma sensu sie zadreczac z powodu nie karmienia piersia ![]() Co do mojego powrotu do pracy to u mnie JEST TAK. Pracuje w domu opieki na nocki po 12 godz. Przed porodem pracowałam po 2-3 noce w tyg. Teraz wracam na 2. Zmiana mi sie konczy o 7 rano, mąz zaczyna prace od 8.00, wiec sie akurat zmienimy. Wiem, ze bedzie ciezko, bo po nocy jestem wykonczona, al;e to tylko 2 noce na tydzien i wtedy zlobek nam nie potrzebny ![]() ![]() Diari a z jakich okolic jestes? ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Cytat:
![]() A do butelki u nas najlepiej sprawdzily sie TT ![]()
![]() |
#3625 | |
Zakorzenienie
|
Witajcie,
Dziś byliśmy zarejestrować małą i dostaliśmy akt urodzenia.Nie mogliśmy sie zdecydowac c o do drugiego imienia i zostałao jedno. Jutro ambasada i już się boję bo o 6.00 trzeba wyjechac. Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3626 |
Zakorzenienie
|
A co do butelek to jakie kupowałyście 150 czy 260 ? bo ja sie zastanawiam nad 260 zeby nie kupowac kilku butelek tylko np 2 na dłuzszy okres czy 260 to za duzo..
#3627 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Te aventa małe mamy teraz tylko do herbatek ![]() Na poczatek chyba lepeij male...wygodniej
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3628 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Blonde Hair - bardzo ladnie ma wszystko wytlumaczylas ![]()
Tu jestem- w mrokach ziemi i jestem- tam jeszcze. W szumie gwiazd, gdzie niecały w mgle bożej się mieszczę, Gdzie powietrze, drżąc ustnie, sny mówi i gra mi, I jestem jeszcze dalej poza tymi snami. (...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba, Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3629 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziewczeta mam prosbe napiszcie prosze jak wyglada podrozowanie samolotem z 3 miesieczna pociecha ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3630 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, czy macie może pojęcie jak się dostać do pediatry. Mam dosyć GP - bo cos co jest do wszystkiego tak naprawdę jest do niczego
![]() Mam podejrzenia, że moje dziewczynki maja asymetrię ułożeniową a ani GP ani Health visitor nawet o tym nie słyszeli ![]() I wszystko o czym mówię, że mnie to niepokoi, jest oczywiście "normalne i samo przejdzie" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:32.