Ciaza i porod w UK - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-30, 21:38   #3601
***luna
Zakorzenienie

Dot.: Ciaza i porod w UK

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Upierałam się, że nie podam dziecku smoka, ale chyba się złamię...
Chociaż na noc, bo w ciągu dnia dajemy jakoś radę.
Możecie coś polecić? Smoczki NUK też tu dostanę, czy tylko w Polsce? I jaki będzie dobry dla miesięcznego malucha?
My używaliśmy smoczków Avent.
Dawały radę

Potty sprawdź tk maxx. U nas mają produkty TT w niższych cenach.
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici

Edytowane przez ***luna
Czas edycji: 2010-06-30 o 21:39
***luna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-30, 21:41   #3602
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Możecie coś polecić? Smoczki NUK też tu dostanę, czy tylko w Polsce? I jaki będzie dobry dla miesięcznego malucha?
Ja polecam smoczki MAM i Avent. Do kupienia w kazdym Bootsie.

Kasiowa nie sluchaj glupiego gadania. Na mnie tez GP skoczyla dlaczego nie karmie piersia jakby to byla oczywista oczywistosc. Ale to Wasza prywatna sprawa grunt zebyscie Wy byli szczesliwi.
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-30, 21:57   #3603
indiria
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez potty Pokaż wiadomość
w zyciu nie widzialam czegos takiego... jak to dziala???
to jest moj pierwsze zwielocytowany post na wizazu
To silikonowe pojemniczki, które wkładasz do stanika. Podczas karmienia bardzo często z drugiej piersi wycieka mleko, ja normalnie podawałam je potem córce. Pojemniczki można sterylizowac.

Cytat:
Napisane przez Kasiowa24 Pokaż wiadomość
Potty nie sadze zeby pomoce mieli ciac, napewno wzieli sie za bardzo spore kontrole, zajmowalam sie tym rowniez w pracy u siebie wypelnianiem tony papierow pracownikow, ktorzy pobieraja wszelakie zapomogi i job centre czy revenue wysylala badz dzwonia odnosnie roznych informacji i potwierdzania, dlatego to zrobili np. z child benefitem gdzie papiery zostaja wysylane do Polski, wczesniej tego nie bylo.

Aaaaa i Indira jaki masz wozek ?Moglabys mi przeslac linka albo inne Kobitki macie fajne?Chodzi mi generalnie o spacerowke. Mam polski TAKO Jumper i jak bardzo bylam zadowolona z gondoli i fotelika, bo najczesciej Alex jezdzi w fotelku przyczepionym do stelazu to spacerowka porazka. Bylam na spacerku ja przetestowac i poki co jest jeszcze za wielka dla Malego, on zreszta sie darl pol spaceru bo na lezaco to juz ine lubi jezdzic a przy podniesieniu oparcia sie zsuwal, bo jeszcze jest za maly i spacerowka jedna wielka tragedia dla mnie, ciezka , bardzo niska i wyglada jak czolg, strasznie mi sie nie podoba, chyba poszukam sobie innej spacerowki na pozniejszy czas. Macie moze jakies fajne albo upatrzone? Tako ogolnie super, duze w maire kolka, przednie skretne, z gondola super, z fotelkiem tez, spacerowka dupa musze poszukac czegos lekkiego i nie duzego.
Kasiowa, ja kupiłam ten wózek http://www.mothercare.com/Jane-Nomad...re#productInfo ze względu na fotelik matrix rozkładany na płasko, który da się wpiąc do tego stelaża. Póki co z samej spacerówki jeszcze nie korzystałam. Wózek jest w miarę lekki dzięki aluminiowemu stelażowi, waży około 7 kg co przy dośc sporych gabarytach jest niezłym wynikiem. Ma duże koła, super się go prowadzi po trawie, piasku, kostce brukowej. Jestem z niego zadowolona, ale gdybym miała kupic samą spacerówkę wybrałabym coś jeszcze lżejszego i przede wszystkim mniejszego po złożeniu.

A i co do karmienia piersią, to strasznie dużo mnie to kosztowało. Od samego początku położne wywierały nacisk, żeby karmic naturalnie, może słusznie, ale czułam się taka bezsilna kiedy dziecko płakało z głodu a ja nie miałam jeszcze pokarmu. Przez pierwszy miesiąc nie zdażyło mi się spac dłużej niż 2 godziny w ciągu bo albo mała wisiała na cycu albo używałam laktatora aby rozkręcic laktację. Wspominam ten czas koszmarnie, chodziłam prawie na rzęsach ze zmęczenia. Zazdrościłam wtedy dziewczynom, które karmią butelką i mają spokój. No ale się nie poddawałam. Karmiłam tak długo jak się dało, teraz z ulgą przeszłam już w pełni na butelkę. Nie każdy może karmic tyle ile chce. Ja nie mam wyrzutów sumienia, choc spotkałam się z określeniami fanatyczek, że one nigdy nie podałyby swojemu dziecku mleka dla cieląt.
Najwyżej mojej córce wyrosną rogi i ogon

Edytowane przez indiria
Czas edycji: 2010-06-30 o 22:08
indiria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-30, 22:06   #3604
kasia_don
Zadomowienie

GG do kasia_don

Kasiowa ja mam Quinny buzz 3 i jak narazie z gondoli i fotelika maxi cosi jestem zadowolona. Nie korzystalam jeszcze ze spacerowki ale wydaje sie wygodna. Faktem jest ze rama jest dosc ciezka, ale za to fajnie sie sklada i rozklada. Ja kupilam uzywany na ebayu. Za gondole, spacerowke fotelik maxi cosi i ta baze do auta pod fotelik dalam ok 250 funtow a za nowe musialabym dac ok 700 :/ Mozna znalezc okazje. Ale tak jak inne dziewczyny zauwazyly rama jest dosc ciezka.I podobno Quinny speedy jest lepszy od buzz bo obszerniejszy, ale to wiem tylko ze slyszenia, wiec nie daje 100% pewnosci ze to prawda
kasia_don jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-30, 23:16   #3605
magdus25
Raczkowanie

luna zaczelas karmic dopiero 4 tygodnie po porodzie?ale checa a moja polozna powiedziala mi po tygodniu zebym sie juz nie wysilala bo juz nic z tego nie bedzie bo mala nie umie ssac troche mnie to zalamalo i juz przestalam probowac a tu sie okazuje ze moze nauczylaby sie skoro Tobie sie udalo nauczyc maluszka...teraz to juz itak po ptokach...ja karmilam Julke mlekiem z piersi tylko przez miesiac tzn mleko bylo z piersi ale podawane butelka,odciaganie zajmowalo mi godziny ale taka presje wlasnie ludzie wywieraja,polozne krzywily sie ze nie je bezposrednio z cyca ale zadna nie umiala mi pomoc jak ja nauczyc w koncu stwierdzily ze najlepiej jak bede odciagac i podawac butelka bo mala sie do butelki przyzwyczaila...przez to cale uczulenie (niby skaze bialkowa) odstawilam bo nie wiedzialam na co dokladnie ma uczulenie i tak mi polecil moj GP,zreszta mleko modyfikowane smakuje jej tak samo noi ja nie wisze z laktatorem na cycku caly dzien..az tu przyleciala moja tesciowa i stwierdzila cytuje :jak ona ma rosnac na takim byle jakim mleku i nie miec uczulenia jak to sama chemia jest,ja karmilam piersia i zadne dziecko wysypki nie mialo a i chlopy jak deby..nie dala sobie wytlumaczyc czemu odstawilam i zostawila mnie w przekonaniu ze jestem do d... dzis temat sie powtorzyl wiec odpowiedzialam ze nie chce zeby Julka wygladala jak dab a jak ma ochote to moze jej dac swojego cycka i to jej zamknelo buziewiecej wizyt tesciowej nie planuje..zadna z nas wyrzutow sumienia miec nie powinna,koniec i kropka

---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ----------

kasiowa troche mnie zalamalas ta spacerowka w tako x jumper bo wlasnie ten wozek mam..
Stary 2010-06-30, 23:21   #3606
1985ewa
Rozeznanie

Cytat:
zostaly mi jeszcze dwa tygodnie i dwa dni w pracy
kiedy wy zaczelyscie/zaczynacie swoje Maternity Leave? i wokle jak dlugo planujecie zostac w domu z bobasem?
i nie moge spac w nocy od kilku dni
strasznie mnie nogi bola i nie moge sobie miejsca znalezc a dotego jeszcze sikam co 15 min!!! dzis sie obudzilam chyba z 5 razy!!!
Mi zostało 7 dni pracy Macierzyńskie zaczynam 9 tygodni przed terminem porodu bo pracuję w fabryce i dłużej bym nie dała rady. Planuję wykorzystać 9 miesięcy płatnych macierzyńskiego a potem chcę zjechać do Polski i chciałabym tam szukać pracy, zobaczę co z tego wyjdzie Ja też nie mogę spać w nocy, co godzinę wstaję do toalety i również mam problemy z nogami także wiem co czujesz
Cytat:
Napisane przez Diari Pokaż wiadomość
u mnie nadal nic, nawet małego skurczyku
Trzymamy kciuki, to napewno już niedługo
Cytat:
Napisane przez ***luna Pokaż wiadomość
Tutaj ta i jeszcze inne informacje.
http://www.direct.gov.uk/en/Nl1/News...2010/DG_188501
Dzięki za linka

1985ewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 08:30   #3607
potty
Wtajemniczenie

GG do potty

co do wozkow - moja mama sie uparla ze kupi nam wozek i lozeczko wiec i jedno i drugie mamy sprowadzane z Polski (wiem ze sa juz w domu u nich i za ok 2 tyg beda u nas) wybralam xlandera xq, mama poszla do sklepu ogladnac i stwierdzila ze dobry (lekki, duza gondolka, obszerna spacerowka) jak juz bede miala w domu i pomacam to wam opowiem co i jak

indiria ciekawe te pojemniki ;p zobaczymy jak mi z tym karmieniem pojdzie... jak sie okaze ze nie dam rady karmic to mi nic nie bedzie wyciekac, a jak mnie bedzie wkurzac ze mi cieknie to pewnie kupie

***luna dzieki sprawdze tk maxx, ale obawiam sie ze bede musiala sama tam pojechac bo moj kochany maz nie znosi zakupow... dla niego najlepiej jak jade i mam kartke i zakupy zajmuja gora 30 min, a jak kazda z nas wie - w tk maxx nie wchodzi to w gre

Dziecko poniżej pięciu lat to istota całkowicie szalona.
potty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 08:57   #3608
Kasiowa24
Raczkowanie

Potty a jezdzisz czesto autem ? to sprawdz cz fotelik xlandera ma dostepna baze pod fotelik, bo ja w x jumperze niesety nie mialam, znaczy pisalam do producenta a oni mi napisali odpowiedz na pyt czy produkuja bazy, w ktore sie wpina fotelik w aucie uzyskalam odp. : MOZNA WPIAC FOTELIK W STELAZ WOZKA, a troche zalowalam bo jeszcze codziennie autem i mnie meczy te ciagle obwijanie pasami ale na szczescie niebawem wyrosnie z tego fotelika.

Przy drugim juz bede kiedys madrzejsza i bede zwraca na wiecej szczegolow, a wozek to kupie fotelik z gondola, a cpacerowke jakas leciutka dokupie potem

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

[QUOTE=magdus25;20383805]luna zaczelas karmic dopiero 4

Magdus nie ma to jak ktos Ci z boku tak miauczy, dobija to i wnerwia okrutnie ale dobrze jej powiedzialas

spacerowka jest poprostu masywna i ciezka , musze wynalezc cos lekkiego
Kasiowa24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 09:00   #3609
potty
Wtajemniczenie

GG do potty

ale ci madrze odpowiedzieli
widac ze albo facet albo baba ktora nie ma powolania do rodzenia dzieci

no wiec wyglada to tak ze mamy jedno auto poki co, ktorym jezdzi Duzy, bo nie ma polaczenia do pracy autobusem - ja mam wiec sie bujam komunikacja miejska przystanek mam zaraz pod domem i tak samo pod praca wiec...
i na to wlasnie sie nastawiam jak juz mala bedzie z nami
Duzy bedzie jezdzil autem a ja autobusem wiec fotelik bedzie uzywany tylko w weekendy i sporadycznie w tygodniu...
ale dzieki za rade! jesli sie okaze ze bede miala problem z tym to moze maxi cosi bedzie pasowal, bo wiem ze sprzedaja x landery z fotelikami maxi cosi wlasnie

Edytowane przez potty
Czas edycji: 2010-07-01 o 09:01
Stary 2010-07-01, 09:23   #3610
Diari
Rozeznanie

Ja mam x-landera, ale kupiłam do niego fotelik Maxi Cosi, bo ten x-landera nie przeszedł testów bezpieczeństwa. Tylko trzeba dokupić specjalne adaptery, żeby móc wpiąć fotelik w stelaż wózka. A jeśli chodzi o bazę, to nie w każdym samochodzie można ją zamontować, w naszym niestety nie da się.
Stary 2010-07-01, 09:44   #3611
potty
Wtajemniczenie

GG do potty

jak to nie przeszedl testow???
znaczy sie ze nie jest bezpieczny???
to jak oni go moga sprzedawac?
a to jakis szczegolny model z ktoregos roku czy ogolnie wczystkie xcary nie sa bezpieczne?

a tak wokle jak ci lezy ten xlander Diari?
oplacalo sie?

i jak maluch???

Edytowane przez potty
Czas edycji: 2010-07-01 o 09:49
Stary 2010-07-01, 10:08   #3612
Diari
Rozeznanie

Sorki, źle napisałam (to chyba ze zmęczenia, bo spałam tylko 5h). Zamiast „nie przeszedł testów” powinnam napisać, że nie miał robionych testów, których wyniki można byłoby sprawdzić na tej stronie http://fotelik.info/
My bardzo dużo jeździmy samochodem i wybrałam fotelik Maxi Cosi, ponieważ ma jedne z lepszych wyników w tych testach. A po drugie udało mi się go kupić na promocji i kosztował mnie mniej niż fotelik x-landera
Ja mam wózek x-lander xa, jest duży i trochę ciężki, ale mi się bardzo podoba. Nie został jeszcze przetestowany w terenie, bo osoba, która ma go użytkować nie spieszy się z wyjściem na drugą stronę brzucha
Stary 2010-07-01, 10:18   #3613
potty
Wtajemniczenie

GG do potty

no wiem bidulku ze jeszcze czekasz... nic a nic sie nie szykuje???

ja tez chcialam xa tego w kolorze zielonym - jungle chyba
ale jak zobaczylam ze xq w sumie znacznie sie nie rozni a cena owszem to stwierdzilam ze co tam niech bedzie xq

Stary 2010-07-01, 10:52   #3614
kasia_don
Zadomowienie

GG do kasia_don

Diari to jaka masz baze ze ci nie pasuje do auta?? albo jakie auto masz? sory ze pytam ale widze po mojej bazie ze da sie zamontowac w kazym i w moijego meza i w moim tylko ja mam ten starszy model bazy bez izofixow (albo jak to tam sie pisze) . I jak sie czujesz kochana??
Stary 2010-07-01, 11:14   #3615
blonde_hair
Zakorzenienie

Witajcie!Mozna do Was dołączyc? Widzę, że jestescie zgrane, ale może przyjmiecie jeszcze jedną samotną osóbkę

Znalazłam Was juz dawno (jeszcze będąc z brzuszkiem), z poczatku troche podczytywałam, pózniej juz zapomniałam. Teraz chcialabym dołączyc, bo zawsze można powymieniac sie jakimis wskazówkami i informacjami, a ja tu sama jestem i nie mam do kogo "gęby" otworzyc oprócz synka i męza

To moze cos o sobie
Mam na imie Ania, mam 26 lat( jeszcze), mieszkam sobie 3 lata w północnej czesci irlandii - należącej do UK- niestety, bo nie podoba mi sie tu mimo, ze widoki powalająceJestem szczesliwa mamusia 6 miesiecznego Sebastianka urodzonego tutaj i obecnie jestem na urlopie macierzynskim, ale juz 8 sierpnia czeka powrot do pracy

To tak w skrócie

Edytowane przez blonde_hair
Czas edycji: 2010-07-01 o 11:29
blonde_hair jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 11:24   #3616
potty
Wtajemniczenie

GG do potty

czesc Aniu!!!

ja wprawdzie tez swiezynka ale pozwole sobie Ciebie powitac

Stary 2010-07-01, 11:31   #3617
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
czesc Aniu!!!

ja wprawdzie tez swiezynka ale pozwole sobie Ciebie powitac
miło mi

U mnie pada, u Was tez?
Synek teraz spi, ale jak sie obudzi chcemy isc na spacer, chocoazby na zakupy
Stary 2010-07-01, 12:04   #3618
Jola00
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
Witajcie!Mozna do Was dołączyc? Widzę, że jestescie zgrane, ale może przyjmiecie jeszcze jedną samotną osóbkę

Znalazłam Was juz dawno (jeszcze będąc z brzuszkiem), z poczatku troche podczytywałam, pózniej juz zapomniałam. Teraz chcialabym dołączyc, bo zawsze można powymieniac sie jakimis wskazówkami i informacjami, a ja tu sama jestem i nie mam do kogo "gęby" otworzyc oprócz synka i męza

To moze cos o sobie
Mam na imie Ania, mam 26 lat( jeszcze), mieszkam sobie 3 lata w północnej czesci irlandii - należącej do UK- niestety, bo nie podoba mi sie tu mimo, ze widoki powalająceJestem szczesliwa mamusia 6 miesiecznego Sebastianka urodzonego tutaj i obecnie jestem na urlopie macierzynskim, ale juz 8 sierpnia czeka powrot do pracy

To tak w skrócie
Pewnie,że można dołączyć do nas Witaj
Napisz proszę jak rozwiążesz problem opieki nad synkiem kiedy wrócisz do pracy. Sama jeszcze nie mam pomysłu jak ja to zrobię dlatego podpytuję

My już po kolejnej wizycie HV chyba ostatniej,bo nie umawiała się już z nami... Oliver ładnie przybiera,waży już 4010g
Jakoś ostatnio męczy go chyba brzuszek,bo nie może pospać długo. Zalicza tylko pięcio-minutówki.... i postękuje,choć problemów z kupą nie ma... Padł mi w końcu i mam nadzieję,że pośpi trochę
U mnie nie pada,ale wieje bardzo. Szkoda,że pogoda się popsuła. Mam nadzieję,że jeszcze wróci ciepełko...

Diari kochana jak u Ciebie???

Jola00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 12:08   #3619
Vedma
Zadomowienie

Cytat:
kiedy wy zaczelyscie/zaczynacie swoje Maternity Leave? i wokle jak dlugo planujecie zostac w domu z bobasem?
Tak pozno, jak sie da Mam praktycznie 3 tygodnie do porodu i ciagle pracuje, aczkolwiek coraz mniej mi sie chce wstawac rano. Z tym, ze nie mam przeciwwskazan medycznych, tylko chyba dopadlo mnie przedporodowe lenistwo
Na macierzynskim zostane 9 miesiecy plus wykorzystam swoj tegoroczny urlop (mam jeszcze ponad 3 tygodnie, przejda mi na kolejny rok), plus pewnie ze 2 tygodnie z przyszlorocznego.
Co do opieki nad malym jak wroce do pracy - mamy wiele opcji, mozemy sami z mezem wymieniac sie przy dziecku, moge cos podobnego zaaranzowac z kolezanka, ktora ma dziecko w podobnym wieku, mozemy wynajac nianie lub zdecydowac sie na zlobek. Na razie jest jednak za wczesnie, zeby o tym myslec.

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
A i jeszcze dla informacji Cow&Gate to Bebiko a Aptamil to Bebilon. SMA nie ma w Polsce za to...
SMA to przeciez Milupa, ona jest chyba dostepna w Polsce? Moja Mama nas tym dokarmiala po zakonczeniu karmienia piersia i prosze bardzo, jacy duzi wyroslismy

Cytat:
Dzięki
Z TT mam laktator ręczny, ale go nie używam. Na razie Dorotka daje radę, ale boję się co będzie jak dostanie smoka...
Nic nie bedzie - wybierz tylko smoczek o ksztalcie maksymalnie zblizonym do sutka. Wielu autorow ksiazek o niemowletach wspomina, ze maja one czesto potrzebe ssania zwiazana z samouspokajaniem i niezwiazana z pobieraniem pokarmu.

Cytat:
Napisane przez magdus25 Pokaż wiadomość
kasiowa troche mnie zalamalas ta spacerowka w tako x jumper bo wlasnie ten wozek mam..
Magdus, nie przejmuj sie, kazda mama ma swoje preferencje, tobie akurat ta spacerowka moze super odpowiadac.
A co do karmienia piersia - to wiecie, czemu tu klada taki szalony nacisk na karmienie piersia? Bo ponoc tylko nieznaczny ulamek Angielek decyduje sie na taki sposob karmienia. I to im baaardzo psuje statystyki. Ja mam do tego zupelnie inne podejscie - tzn wydaje mi sie, ze w moim przypadku karmienie piersia bedzie wygodniejsze i chcialabym w ten sposob karmic, ale jesli okaze sie to niemozliwe, to... trudno. Zadnej tragedii nie bedzie i nie sadze, zebym sie dala wpedzic w wyrzuty sumienia. Wy tez sie nie dawajcie!

Cytat:
Napisane przez Diari Pokaż wiadomość
A jeśli chodzi o bazę, to nie w każdym samochodzie można ją zamontować, w naszym niestety nie da się.
Z cala pewnoscia bazy isofix nie da sie zamontowac w kazdym samochodzie. W moim na przyklad sie nie da.

Cytat:
Napisane przez kasia_don Pokaż wiadomość
Diari to jaka masz baze ze ci nie pasuje do auta?? albo jakie auto masz? sory ze pytam ale widze po mojej bazie ze da sie zamontowac w kazym i w moijego meza i w moim tylko ja mam ten starszy model bazy bez izofixow (albo jak to tam sie pisze) . I jak sie czujesz kochana??
No to teraz ja sie zagubialam - myslalam, ze foteliki albo sie przypina pasem, albo korzysta z ISOFIXa. Jest jeszcze jakies wyjscie????

Cytat:
Jestem szczesliwa mamusia 6 miesiecznego Sebastianka urodzonego tutaj i obecnie jestem na urlopie macierzynskim, ale juz 8 sierpnia czeka powrot do pracy
Tak szybko? Na pewno zostawienie takiego maluszka nie bedzie latwe. A moze wobec tego podpowiesz nam, jak zdecydowalas sie zorganizowac opieke nad dzieckiem podczas swojej pracy?
I jestem jeszcze dalej poza tymi snami.
(...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba,
Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą.
Vedma jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-01, 12:24   #3620
Jola00
Zadomowienie

Cytat:
hanjah ja karmię tylko piersią,a smoczek daję małemu Też się bałam na początku,ale jest ok
My mamy smoczek z Aventu Oliverowi bardzo pasuje

Jola00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 12:43   #3621
Diari
Rozeznanie

Cytat:
Diari to jaka masz baze ze ci nie pasuje do auta?? albo jakie auto masz? sory ze pytam ale widze po mojej bazie ze da sie zamontowac w kazym i w moijego meza i w moim
Ja myślałam tak jak Vedma, że jest albo ISOFIX albo pasy.
Mam Vauxhall Astre i tam nie ma takich jakby haków, do których mocuje sie baze

blonde_hair Witam, ja też jestem z Irlandii Północnej i też mi sie tu nie podoba, tzn. widoki super, ale życie takie sobie.

Spałam w nocy tylko 5h, tak mnie wszystko boli, że oszaleć można. Jak wstaje rano, to tak mi strzelają kości miednicy, że aż mi ciarki przechodzą. Już nie czekam na jakieś objawy porodu, wydaje mi się, że nie ominie mnie wywoływanie, więc odliczam godziny do niedzieli

Edytowane przez Diari
Czas edycji: 2010-07-01 o 12:45
Diari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 12:55   #3622
kasia_don
Zadomowienie

GG do kasia_don

Diari i Vedma sa 2 rodzaje baz a sklepie sa juz pewnie tylko te z isofixami ale ja kupowalam na ebay'u i mam bez tego gowna z tylu(sorki za okreslenie) :P mam baze przypinana pasami i jak jade gdzies z mala to robie "klik" do bazy i jedziemy :P

Blonde_hair witam U mnie cieplo ale pochmurno i chyba dobrze bo juz mialam dosc upalow:P a zaraz wybieram sie z Bianka na spacer do kliniki na mierzenie, bo zwazylam ja w domu ale nie wiem czy dobrze zmierzylam hih

Tu macie przyklad tej bazy nazywa sie easyfix base
http://cgi.ebay.co.uk/Maxi-Cosi-Cabr...item255b8b9e7d

Tu jest lepiej pokazana
http://cgi.ebay.co.uk/MAXI-COSI-CAR-...item335e7fec9e

Te bazy nie maja tych bolcow z tylu tylko montuje sie je pasami

Edytowane przez kasia_don
Czas edycji: 2010-07-01 o 13:00
Stary 2010-07-01, 13:09   #3623
1985ewa
Rozeznanie

Cytat:

To moze cos o sobie

To tak w skrócie
Witamy witamy

1985ewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 14:00   #3624
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vedma Pokaż wiadomość
Tak pozno, jak sie da Mam praktycznie 3 tygodnie do porodu i ciagle pracuje, aczkolwiek coraz mniej mi sie chce wstawac rano. Z tym, ze nie mam przeciwwskazan medycznych, tylko chyba dopadlo mnie przedporodowe lenistwo
Na macierzynskim zostane 9 miesiecy plus wykorzystam swoj tegoroczny urlop (mam jeszcze ponad 3 tygodnie, przejda mi na kolejny rok), plus pewnie ze 2 tygodnie z przyszlorocznego.
Co do opieki nad malym jak wroce do pracy - mamy wiele opcji, mozemy sami z mezem wymieniac sie przy dziecku, moge cos podobnego zaaranzowac z kolezanka, ktora ma dziecko w podobnym wieku, mozemy wynajac nianie lub zdecydowac sie na zlobek. Na razie jest jednak za wczesnie, zeby o tym myslec.

SMA to przeciez Milupa, ona jest chyba dostepna w Polsce? Moja Mama nas tym dokarmiala po zakonczeniu karmienia piersia i prosze bardzo, jacy duzi wyroslismy

Nic nie bedzie - wybierz tylko smoczek o ksztalcie maksymalnie zblizonym do sutka. Wielu autorow ksiazek o niemowletach wspomina, ze maja one czesto potrzebe ssania zwiazana z samouspokajaniem i niezwiazana z pobieraniem pokarmu.

Magdus, nie przejmuj sie, kazda mama ma swoje preferencje, tobie akurat ta spacerowka moze super odpowiadac.
A co do karmienia piersia - to wiecie, czemu tu klada taki szalony nacisk na karmienie piersia? Bo ponoc tylko nieznaczny ulamek Angielek decyduje sie na taki sposob karmienia. I to im baaardzo psuje statystyki. Ja mam do tego zupelnie inne podejscie - tzn wydaje mi sie, ze w moim przypadku karmienie piersia bedzie wygodniejsze i chcialabym w ten sposob karmic, ale jesli okaze sie to niemozliwe, to... trudno. Zadnej tragedii nie bedzie i nie sadze, zebym sie dala wpedzic w wyrzuty sumienia. Wy tez sie nie dawajcie!

Z cala pewnoscia bazy isofix nie da sie zamontowac w kazdym samochodzie. W moim na przyklad sie nie da.

No to teraz ja sie zagubialam - myslalam, ze foteliki albo sie przypina pasem, albo korzysta z ISOFIXa. Jest jeszcze jakies wyjscie????

Tak szybko? Na pewno zostawienie takiego maluszka nie bedzie latwe. A moze wobec tego podpowiesz nam, jak zdecydowalas sie zorganizowac opieke nad dzieckiem podczas swojej pracy?
Dziekuje za przyjecie

Odniose sie do całej twojej wypowiedzi

Ja zaczelam macierzynski na 11 tyg przed planowana data porodu, bo...juz nie dawalam rady- praca na nocki po 12 godzUrodzilam 2 tyg przed terminem.
A do pracy wracam po 9 miesiacach( teraz wydłuzyli macierzynski o 3 miesiace płatnego). Niby mogłabym wziasc 3 miesiace bezpłatnego, tego dodatkowego, ale ze synek zdrowy, wszystko jest w porzadku to planuje wrócic.
Powoli odsuwam go od piersi, idzie nam to bardzo dobrze, bo Sebus je wszystkoi obojetnie z czego

Co do karmienia piersią- u mnie nie spotkałam sie z naciskiem na ten sposób karmienia. W szpitalu lezalam z 6 dziewczynami i zadna z nich nie karmiła piersia- byłam jedyna!Powiem, ze im zazdrosciłam, bo poczatki nie byly najlepsze, pogryzione sutki, maly ciagle byl glodny.Co chwile wisiał mi na cycku. Wtedy połozna wzieła mi go na noc, zebym mogla sie przespac, bo maly ciagle płakal i podała mu wtedy SMA.Czasem pózniej go tym dokarmialam, najczesciej na nocKarmiłam 6 miesiecy i tyle własnie chcialam, a teraz czas sie zabrac za siebie, bo mimo karmienia naturalnego kilogramy nie leca mi w dół.
Ja uwazam, ze nie ma sensu sie zadreczac z powodu nie karmienia piersia

Co do mojego powrotu do pracy to u mnie JEST TAK.
Pracuje w domu opieki na nocki po 12 godz. Przed porodem pracowałam po 2-3 noce w tyg. Teraz wracam na 2. Zmiana mi sie konczy o 7 rano, mąz zaczyna prace od 8.00, wiec sie akurat zmienimy. Wiem, ze bedzie ciezko, bo po nocy jestem wykonczona, al;e to tylko 2 noce na tydzien i wtedy zlobek nam nie potrzebnyA mam nadzieje, sie zdrzemnac jak synek bedzie spal w ciagu dnia

Diari a z jakich okolic jestes?

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

Cytat:
hanjah widzialam nuki w bootsie
tzn na pewno widzialam butelki
nie pamietam smoczkow :/

skonczyla sie promocja w bootsie na TT
Nuki sa w bootsie. Dobre sa tez Avent- my uzywamy
A do butelki u nas najlepiej sprawdzily sie TT
Stary 2010-07-01, 15:34   #3625
Darianna25
Zakorzenienie

Witajcie,
Dziś byliśmy zarejestrować małą i dostaliśmy akt urodzenia.Nie mogliśmy sie zdecydowac c o do drugiego imienia i zostałao jedno.
Jutro ambasada i już się boję bo o 6.00 trzeba wyjechac.

Cytat:
Nie każde auto ma możliwość montażu Isofixa.W moim 10 letnim Focusie nie było tej możliwości a w 5letniej renówce tak.Myślę, ze jak wyszły bazy Isofixa to producenci aut zaczeli dostosowywać fotele w samochodach pod te bazy.
Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 15:40   #3626
Sysunia_d
Zakorzenienie

A co do butelek to jakie kupowałyście 150 czy 260 ? bo ja sie zastanawiam nad 260 zeby nie kupowac kilku butelek tylko np 2 na dłuzszy okres czy 260 to za duzo..

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png

17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek
Sysunia_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 15:46   #3627
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sysunia_d Pokaż wiadomość
A co do butelek to jakie kupowałyście 150 czy 260 ? bo ja sie zastanawiam nad 260 zeby nie kupowac kilku butelek tylko np 2 na dłuzszy okres czy 260 to za duzo..
ja na poczatku kupowalam 125 Aventa, pozniej kupiłam 260 TT dla sprobowania i chyba dla synka sa lepsze
Te aventa małe mamy teraz tylko do herbatek

Na poczatek chyba lepeij male...wygodniej

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-07-01, 15:50   #3628
Vedma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sysunia_d Pokaż wiadomość
Ja kupilam dwie standardowe (to chyba te "duze") i w zestawie z laktatorem mialam jeszcze jedna, taka malutka. Mysle, ze na poczatek mi to wystarczy

Blonde Hair - bardzo ladnie ma wszystko wytlumaczylas moj maz tez mysli o przejsciu na nocne zmiany, zebysmy mogli sie sami Adasiem opiekowac, ale nie wiem, czy tak do konca mi sie podoba ten pomysl...
I jestem jeszcze dalej poza tymi snami.
(...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba,
Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą.
Vedma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 15:57   #3629
kasia_don
Zadomowienie

GG do kasia_don

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość

Nie każde auto ma możliwość montażu Isofixa.W moim 10 letnim Focusie nie było tej możliwości a w 5letniej renówce tak.Myślę, ze jak wyszły bazy Isofixa to producenci aut zaczeli dostosowywać fotele w samochodach pod te bazy.
Wiem moja droga ze nie w kazdym aucie da sie zamontowac isofixy. Ja napisalam ze moja sie da bo ona nie ma isofixow tylko jest montowana pasami

Dziewczeta mam prosbe napiszcie prosze jak wyglada podrozowanie samolotem z 3 miesieczna pociecha Planuje sie wybrac w sierpniu do rodzicow bez meza oczywiscie:P i nie umiem sobie wyobrazic jak to wyglada z tym wozkiem. Oczywiscie chce wziasc rame i fotelik samochodowy a zeby wsadzic to do samolotu obie te rzeczy pojda osobno :/ wiec nie wiem czy wogole tak moge zrobic . I boje sie czy dam sobie rade z mala w samolocie:/
Stary 2010-07-01, 16:33   #3630
sparkly
Raczkowanie

Dziewczyny, czy macie może pojęcie jak się dostać do pediatry. Mam dosyć GP - bo cos co jest do wszystkiego tak naprawdę jest do niczego
Mam podejrzenia, że moje dziewczynki maja asymetrię ułożeniową a ani GP ani Health visitor nawet o tym nie słyszeli
I wszystko o czym mówię, że mnie to niepokoi, jest oczywiście "normalne i samo przejdzie"
sparkly jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości