Październikowe PM :) - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-30, 13:25   #3601
agulaaabar
Zakorzenienie

Dot.: Październikowe PM :)

Cytat:
Napisane przez gitmartusia Pokaż wiadomość
Oni płacą 160 zł/osobę a mają coś koło 160 osób. W sumie to nie wiem czy wszystko najdroższe biorą, ale ciotka lubi różne pierdółki więc pewnie różne zbędne rzeczy wymyśliła. Wiem, że mają mieć prosiaki za które płacą dodatkowo 1300 zł, limuzyna 700 zł, noclegi dla gości (coś koło 1200 zł), wystrój sali i Kościoła 4500 zł, stół wiejski 1000 zł. Do tego wiadomo orkiestra 4000 zł, kamerzysta i fotograf 2000 zł, Kościół 1000 zł. No i ubrania i dodatki też pewnie dużo ich wyniosły, bo lubią się stroić. Ale mimo wszystko to strasznie dużo mi się wydaje. Wy też podobne ceny płacicie za te rzeczy, które wymieniłam? Sorry, że męczę tak ten temat, ale jestem tak zszokowana, że masakra. Zastanawiam się czy mnie będzie stać na wesele mniej więcej na taką samą liczbę gości tym bardziej, że mamy w tym samym lokalu. Byłam przekonana, że tak jak bianeczka pisze w 40 tyś powinniśmy się zmieścić, a teraz jestem pełna obaw.
Jak dla mnie 70tys to lekko za dużo....nasze koszta wyglądają mniej więcej tak.

wynajem sali - 0 zł
Goście - 110zł/os (zapraszamy ponad 200, ale liczymy na max 150...)
orkiestra - 4500zł
drużba - 1000zł
Wódka - 4500zł
napoje - 2000zł
moja suknia - 1100zł
buty - 98zł
dodatki - ok 300zł
garnitur - 1549zł
Koszula - 199zł
Kamizelka - 399zł
Musznik - 199zł
Samochód - 0zł
Dekoracje - 3000zł
Sprawy kościelne - 400zł
USC - 84zł
Buty Młodego-170zł
Obrączki - 1560zł
Kieliszki pary młodej - 60zł
Podziękowania dla rodziców - 170zł

Pff.... i wiele wiele innych...;/

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 13:29   #3602
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Jak dla mnie 70tys to lekko za dużo....nasze koszta wyglądają mniej więcej tak.

wynajem sali - 0 zł
Goście - 110zł/os (zapraszamy ponad 200, ale liczymy na max 150...)
orkiestra - 4500zł
drużba - 1000zł
Wódka - 4500zł
napoje - 2000zł
moja suknia - 1100zł
buty - 98zł
dodatki - ok 300zł
garnitur - 1549zł
Koszula - 199zł
Kamizelka - 399zł
Musznik - 199zł
Samochód - 0zł
Dekoracje - 3000zł
Sprawy kościelne - 400zł
USC - 84zł
Buty Młodego-170zł
Obrączki - 1560zł
Kieliszki pary młodej - 60zł
Podziękowania dla rodziców - 170zł

Pff.... i wiele wiele innych...;/
Tego nie rozumiem coś im płacicie? Nie mogę, twój tż bedzie drożej ubrany niżty coś nowego hihihi

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

Edytowane przez bianeczkaa
Czas edycji: 2010-08-30 o 13:31
bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 13:38   #3603
agulaaabar
Zakorzenienie

aa no i jeszcze:
foto&video - 2400zł
zaproszenia - 150zł - robiliśmy sami

Jeszcze fryzjer, makijaż, paznokcie itd myślę że jakieś 300zł ?

Póki co mi wyszło ponad 42 tys..... łuh to nawet więc niż myśleliśmy;/

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Tego nie rozumiem coś im płacicie? Nie mogę, twój tż bedzie drożej ubrany niżty coś nowego hihihi
No tak.... to jest wogóle wielki zonk, bo teść sobie wymyślił wlaśnie tego gościa..... ponoć jakieś konkursy międzynarodowe wygrywał i wogóle...... więc się zgodziliśmy....ale jak usłyszeliśmy cenę, to nam szczęka opadła.... przeważnie biorą 300-400zł.... a nie tyle....

No tak, ja się ograniczałam z kosztami a on hulaj dusza hehe
Ja zaoszczędziłam bo suknia była używana.... no tylko 200zł za pralnie musze jeszcze dopisać hehe

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 13:54   #3604
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
aa no i jeszcze:
foto&video - 2400zł
zaproszenia - 150zł - robiliśmy sami

Jeszcze fryzjer, makijaż, paznokcie itd myślę że jakieś 300zł ?

Póki co mi wyszło ponad 42 tys..... łuh to nawet więc niż myśleliśmy;/

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

No tak.... to jest wogóle wielki zonk, bo teść sobie wymyślił wlaśnie tego gościa..... ponoć jakieś konkursy międzynarodowe wygrywał i wogóle...... więc się zgodziliśmy....ale jak usłyszeliśmy cenę, to nam szczęka opadła.... przeważnie biorą 300-400zł.... a nie tyle....

No tak, ja się ograniczałam z kosztami a on hulaj dusza hehe
Ja zaoszczędziłam bo suknia była używana.... no tylko 200zł za pralnie musze jeszcze dopisać hehe
ale dalej nie rozumiem kto to jest, jaką odgrywa rolę i comają do tego te konkursy międzynarodowe bo według mnie drużba to inaczej starszy, stoi za panem młodym w kosciele, podpisuje dokumenty i później pomaga na weselu, bawi dości. Nie słyszałam o konkursach w staniu w kosciele hihi

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

I jest to zazwyczaj osoba nam bardzo bliska, lubiana, tak samo jak starsza druhna

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2010-08-30, 13:57   #3605
tomalinka
Wtajemniczenie

Cytat:
ale dalej nie rozumiem kto to jest, jaką odgrywa rolę i comają do tego te konkursy międzynarodowe bo według mnie drużba to inaczej starszy, stoi za panem młodym w kosciele, podpisuje dokumenty i później pomaga na weselu, bawi dości. Nie słyszałam o konkursach w staniu w kosciele hihi

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

I jest to zazwyczaj osoba nam bardzo bliska, lubiana, tak samo jak starsza druhna
Wydaje mi się że to bardziej taki wodzirej.. no bo inaczej to też nie rozumiem

A co do starszych czy drużby to u nas w ogóle nie ma czegoś takiego Przynajmniej ja się nie spotkałam na żadnym weselu.
Jedynie są świadkowie
Stary 2010-08-30, 15:31   #3606
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tomalinka Pokaż wiadomość

A co do starszych czy drużby to u nas w ogóle nie ma czegoś takiego Przynajmniej ja się nie spotkałam na żadnym weselu.
Jedynie są świadkowie
to jest jedno i to samo. Starszy, drużba, świadek, niczym się nie różnią, tylko nazwą Ale przecież zespół jest od tego, zeby prowadzić zabawy itp. Domyślam się, że jest dobry skoro kosztuje 4500 i upie poprowadzic imprezę. No i czy zespół sięna to zgodzi? Bo wiesz jakby nie było wszyscy będą pewni że oni są razem i on będzie robił na ich renomę Ja nie wiem, czy bym się zgodziła na takie coś bo jakby wyszła kicha to pójdzie im po renomie. Zresztą niektórzy kamerzyści, zespoły itp zastrzegają sobie wyłacznośćć np na kręcenie. My tak mieliśmy na studniówce. Lepiej to obgadaj z zespołem.

---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

Zrobiło sięzimno a mnie sięchce od razu jeść i słodkiego Wiem że na górze eży mega pyszna czekolada z nadzieniem mlecznym, karmelem i orzechami i normalnie język mi wejdzie w zaraz

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

jeszcze 40 dni

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2010-08-30, 16:29   #3607
mądrala
Zakorzenienie

GG do mądrala

ja tam wole kosztów nie podliczać, bo mnie to przeraża i przerasta poza tym, u nas duzo zalezy od menu jakie sobie ustalimy... Ile macie ciepłych posiłków przewidzianych? My mamy obiad + 4 posiłki i ja sądzę, że to w zupełnosci wystarczy...w koncu ileż można jeść :/

bianeczka ja sądzę, że powinnaś sie czesać/ malować albo jako druga, albo ostatnia, bo jak Ciebie już wizażystka umaluje, to od razu pójdziesz się ubrać, a przy tym przydaje się pomoc mamy albo świadkowej; a jeżeli na wszystko pójdziesz pierwsza, to jak ty bedziesz gotowa, to np. mama będzie w makujażu, a świadkowa będzie robiła fryzurę i nie będą w stanie Ci pomóc

mądrala jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-08-30, 16:42   #3608
bianeczkaa
Zakorzenienie

u nas też obiad i 4 ciepłe danie w tym jedno pół na pół

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2010-08-31, 08:08   #3609
kalinkap13
Rozeznanie

jeszcze 39 dni

ja tez wole naszych kosztow nie podliczac bo wiem ze wyjda masakryczne nawet za same menu w hotelu (rozbudowane) bo placimy za dwa dni 180 zl/os + tort + dzik + probuja nam wcisnac kit ze mamy placic za owoce na stole pomimo tego ze sa w menu.

wczoraj poszlismy do pierwszej spowiedzi zero stresu i nie bylo zle, jak normalna zwykla spowiedz roznica taka ze dalo sie karteczke ksiedzu

nasze dwa szczęścia - Filipek i Fabianek
kalinkap13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 08:43   #3610
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Raczej nie:P Dlaczego?
Bo po pierwsze chcemy uniknąć czegoś takiego:
http://www.youtube.com/watch?v=JmiCIVbZ1GE
http://www.youtube.com/watch?v=y6Puv7IsR1w
no a poza tym byłam na kilku weselach gdzie zabaw nie było a ludzie się do samego rana fajnie bawili. Nie ma na to reguły. A ja osobiscie nigdy nie lubiłam takich zabaw i nie chcę zmuszać ludzi do tego.
Ja tez byłam na początku lipca na weselu bez żadnych zabaw i to było najlepsze wesele pod tym względem
Zabaw nie lubię i jak tylko można to nie uczestniczę. A jeśli trwają ponad połowę czasu przewidzianego na wesele to jest przeokropne!

Cytat:
Napisane przez jiuna Pokaż wiadomość
ja też 23.. oby nie lał deszcz... resztę przeżyje.. (nawet śnieg)

Obrączki już mamy
90%zaproszeń rozdanych

no i teraz cos z wkurzających rzeczy
byłam umówiona w tamtym tyg na próbny fryz i makijaż
no i poszłam
pani umyła mi głowę i gadka szmatkja bla bla bla
w końcu pyta 'to kiedy ten ślub?'
odpowiadam 23paź
pani zrobiła zdziwioną minę i z tekstem 'przecież wtedy mnie nie będzie'
ożżżżżżżżż #^#&^%*$%&$^#$&%
okazało się że jak się umawiałam to zapisywała mnie jej koleżanka.. a ona(tzn ta co mnie miała czesać) zapomniała wpisać w grafik że tego dnia chce urlop
normalnie krew mnie zalała
oczywiście zrezygnowałam też z makijażu bo po co mam robić bez fryza
obydwie panie( kosmetyczka i fryzjerka) namawiały mnie że ona mi zrobi tą próbną a na ślub uczesze koleżanka..
jakieś chore baby.... ja chce mieć próbną robiona przez tą fryzjerkę która mnie uczesze potem
no to potem chciały mnie przepisać do jakiejś inne ale się nie zgodziłam i powiedziałam że się jeszcze zastanowię...
już nigdy tam nie wrócę
zapisałam sie w innym salonie na 01.09
zobaczymy jak tam mnie 'załatwią' wrrrr jak coś będzie nie tak to chyba pobiję kogoś

dziewczyny ile ten slub mnie nerw kosztuje to masakra
Faktycznie sytuacja nieprzyjemna, ale po co sie tym denerwujesz?
Przecież fryzjerów wszędzie jest na pęczki i myślę, że u Ciebie tez jest w czym wybierać.
Właśnie takie nerwy sa zupełnie niepotrzebne, bo to są sprawy na które nie mamy wpływu.
Rozumiem żeby denerwować się czymś co sami spowodujemy. Ale żeby jakąś fryzjerką? Nie ma sensu.
Ja przez 2 miesiące nie mogłam dogadać się z babka w sprawie podpisania umowy z restauracją. Coś jej stale wypadało. Ale żeby się tym od razu denerwować? Nie! Termin miałam zaklepany, a umowę podpisalismy w ubiegłym tygodniu - 2 miesiące przed imprezą

Cytat:
Ja się zastanawiam w jakiej kolejności sieczesać i malować (ja, starsza i mama) Bo ja będę miał bardziej pracochłonną fryzurę, mama i starsza tyle, że wymodelowane pewnie bo one nie chcą upięć. Fryzjera mam chyba na 9.30 jeśli dobrze pamietam. Fryzjerka przychodzi na 11 i myślę, że chyba powinnam się czesać jako ostatnia Je szybko obskoczy babka i polecą na makijaż ale też się boję, że nie zdąży z moim makijażem Może lepiej jak druhna pierwsza czesana, później ja? Już nie wiem co postanowić, najlepiej jakby mi ktoś powiedział co mam zrobić U mnie świeci słońce ale jest chłodno. Ja się nie nastawiam na upały na ślubie, chyba nawet bym nie chciała Aby było słonecznie a temp. może być nawet minusowa

Wiem, ze to okropne, ale dobrze poczytać o waszych stresach, jakoś mi lżej jak siem że nie tylko ja mam bolączki
U mnie ślub na 15.
Do fryzjera jesteśmy ze świadkową i mamą umówione na 8, najpierw czesana będzie świadkowa i mama, później ja. Wyjdziemy stamtąd ok. 10 i idziemy do domu. O 11.30 przychodzi makijazystka i maluje mnie i swiadkowa do 13.15.
Jedziemy do domu do TŻ-a, tam się ubieramy i ok. 14.15 wychodzimy i jedziemy do kościoła.

Cytat:
to chyba przesada lekka, my mamy zamiar zmieścić się w 40 razem, max 45 tys i to przy 250 os. Było się spytać ile biorą od osoby i gdzie co zamawiają, ile jest urozmaiceń

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

Bo mam wrażenie, że to takie wesele, bez ograniczeń, bierzmy co się podoba nie patrząc na cenę Bo nie wydaje wam się głupotą wydać 35 tys na 75 osób? To wychodzi po 500 zł na głowę dzieląc cały koszt na gościa. Mnie wychodzi ok 180 zł
45 tys przy 250 osobach to faktycznie niewiele, ale u nas tyle to samo jedzenie w restauracji kosztuje, tyle że za 3 gorące dania a nie 5.
To ja za 60 osób musiałabym mieć za całość ok. 10 tys. Nie ma szans.
A gdzie suknia i wszsytkie pozostałe koszty... ale jakoś sobie poradzimy, chociaz płacimy za wszystko sami.

Cytat:
Matko, a co to wesele na zamku jakimś czy co?

My planujemy wydać 35-40tys....w tym 17tys płacimy za gości.... tzn... zapraszamy ponad 200os, ale licze na to że będzie max 150..... (110zl/os)

A wiadomo, cała reszta pochłania duuużo kasy
U nas tyle kosztuje obiad w restauracji. Zupa i jedno gorące danie z ciastem i tortem. I tyle.

Cytat:

Jedynie są świadkowie
Świadek i świadkowa to inaczej druhna i drużba.
Starszy czyli starosta to osoba, która zajmuje się zabawianiem gości na weselu. Dawniej funkcje te sprawowały różne osoby, teraz zazwyczaj świadek i starosta to ta sama osoba

Cytat:
to jest jedno i to samo. Starszy, drużba, świadek, niczym się nie różnią, tylko nazwą Ale przecież zespół jest od tego, zeby prowadzić zabawy itp. Domyślam się, że jest dobry skoro kosztuje 4500 i upie poprowadzic imprezę. No i czy zespół sięna to zgodzi? Bo wiesz jakby nie było wszyscy będą pewni że oni są razem i on będzie robił na ich renomę Ja nie wiem, czy bym się zgodziła na takie coś bo jakby wyszła kicha to pójdzie im po renomie. Zresztą niektórzy kamerzyści, zespoły itp zastrzegają sobie wyłacznośćć np na kręcenie. My tak mieliśmy na studniówce. Lepiej to obgadaj z zespołem.

jeszcze 40 dni
Często zespół tylko gra, a zabawianiem gości faktycznie zajmuje się wodzirej.
Jeśli zespół ma w składzie wodzireja, to nie jest potrzebna dodatkowa osoba. Ale jeśli zespół to np. dwóch grajków i wokalistka, to często kto inny gości zabawia.
A świadek i starosta (czyli starszy) to dwa różne pojęcia. Teraz faktycznie to zazwyczaj jedna osoba, dawniej nie.

Nie było mnie przez 4 dni, a tu tyle naprodukowałyście.
Byłam w Warszawie na panieńskim mojej świadkowej wyhulałyśmy się że ho ho!

Kupilismy koszulę i krawat dla TŻ-a, wzięłam akt chrztu i mamy zgodę księdza na slub poza parafią. Z tym ostatnim łatwo nie było, bo książę proboszcz jest zdania, że ślub powinno się brać w swojej parafii.
Butów nie kupiłam, bo wszystkie są delikatnie mówiąc (w)ujowe. A satynowe wydlądają jak buty do komunii, czyli tragedia. A skórzanych jasnych czółenek jak na lekarstwo. Szukam dalej, mam czas do 10 września bo wstedy przymiarka sukni.
Biustonosza do slubu tez nie kupiłam, za to inny wzięłam, bo piękny był. I rozmiarem na mnie idealny. Ale jak sie ma taki jak ja to trzeba słono płacić.

W tym tygodniu pójdziemy spisać protokół i będę robiła ozdoby do koscioła i na samochód.
Zostało nam jeszcze kilka osób do zaproszenia.
Później ustalimy ostateczne menu, podamy liczbę gości - ale to na początku października.

Już coraz bliżej, doczekaś sie nie mogę.

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 09:08   #3611
tomalinka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
U mnie ślub na 15.
Do fryzjera jesteśmy ze świadkową i mamą umówione na 8, najpierw czesana będzie świadkowa i mama, później ja. Wyjdziemy stamtąd ok. 10 i idziemy do domu. O 11.30 przychodzi makijazystka i maluje mnie i swiadkowa do 13.15.
Jedziemy do domu do TŻ-a, tam się ubieramy i ok. 14.15 wychodzimy i jedziemy do kościoła.
Nie wiem czemu ale moja makijazystka mi robi makjaz w max 30 minut. Mam nadzieje ze to nie oznacza że makijaż bedzie gorszy:|
Z fryzjerami w ogóle jest tak, że (przynajmniej w moim przypadku) ciężko jest trafić na dobrego, który jeszcze w dodatku słucha potrzeb klientki.. pewnie stąd takie zdenerwowanie bo dobry fryzjer niestety ma już zajęte soboty z duzym wyprzedzeniem... Sama nie wiem czy zostać przy tej 8 czy szukac jeszcze kogoś na powiedzmy 9.30
wydaje mi się że w Twoim przypadku 1h pomiedzy makijażem a wyjściem do kościoła to jednak mało. Nie wiem jak daleko masz do Tż ale jeszcze potem musisz się ubrać + błogosławieństwo (chyba że nie masz?)

Cytat:
45 tys przy 250 osobach to faktycznie niewiele, ale u nas tyle to samo jedzenie w restauracji kosztuje, tyle że za 3 gorące dania a nie 5.
To ja za 60 osób musiałabym mieć za całość ok. 10 tys. Nie ma szans.
A gdzie suknia i wszsytkie pozostałe koszty... ale jakoś sobie poradzimy, chociaz płacimy za wszystko sami.
Fajnie że nie jestem jedyna z tak małą ilościa osób
I nie można przeliczać kosztu na osobę, bo wiadomo, że im więcej gości tym ten koszt niższy ze względu na (jednak wysokie) koszty stałe niezależne od gości (suknia, dekoracje, msza itp.)

Cytat:
U nas tyle kosztuje obiad w restauracji. Zupa i jedno gorące danie z ciastem i tortem. I tyle.
No właśnie zaskoczyłam się z tym 110 zł/os bo u nas to min. te 150 zł/os .. ale co zrobić..

Edytowane przez tomalinka
Czas edycji: 2010-08-31 o 09:10
tomalinka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-31, 09:36   #3612
_agata
Zakorzenienie

Cytat:

Nie wiem czemu ale moja makijazystka mi robi makjaz w max 30 minut. Mam nadzieje ze to nie oznacza że makijaż bedzie gorszy:|
Z fryzjerami w ogóle jest tak, że (przynajmniej w moim przypadku) ciężko jest trafić na dobrego, który jeszcze w dodatku słucha potrzeb klientki.. pewnie stąd takie zdenerwowanie bo dobry fryzjer niestety ma już zajęte soboty z duzym wyprzedzeniem... Sama nie wiem czy zostać przy tej 8 czy szukac jeszcze kogoś na powiedzmy 9.30
wydaje mi się że w Twoim przypadku 1h pomiedzy makijażem a wyjściem do kościoła to jednak mało. Nie wiem jak daleko masz do Tż ale jeszcze potem musisz się ubrać + błogosławieństwo (chyba że nie masz?)

I nie można przeliczać kosztu na osobę, bo wiadomo, że im więcej gości tym ten koszt niższy ze względu na (jednak wysokie) koszty stałe niezależne od gości (suknia, dekoracje, msza itp.)

No właśnie zaskoczyłam się z tym 110 zł/os bo u nas to min. te 150 zł/os .. ale co zrobić..
Z tym makijażem też nie wiem.
Raz jeden miałam robiony kiedyś profesjonalny i pamiętam, że kładła korektor, on musiał wyschnąć, póżniej jakąś baze pod podkład, też musi wyschnąć, potem podkład, też musi wyschnąć i na koniec puder i utrwalacz. TO torchę trwa żeby dokładnie wszystko rozprowadzić i pozwolić żeby skóra wchłonęła trochę i makijaż był trwały.
Później cienie, też trochę to trwa żeby miało ręce i nogi. No i tuszowanie rzęs.

Ubrac się ubieram, błogosławieństwo raz raz i gotowe. Do kościoła nie mamy jakoś szczególnie daleko i myślę, że sie wyrobimy.
Pytałam jednej z PM, które już są po ślubie i godzina na ubranie się i te wszystkie ceregiele jej wystarczyła. Mnie też powinna
Pomiędzy fryzjerem a makijażem będzie chwila oddechu, później już wszystko szybciutko i na pewno zdążymy

110 zł też by mi się marzyło za wesele, ale za tyle to IMO trudno przygotowac coś sensownego. U nas będzie np. cielęcina, która sama w sobie jest droższa od np. schabowego.

o
Stary 2010-08-31, 10:34   #3613
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:

Ja bym już została przy tej 8, i tak nie bedziesz mogła spać. Dziewczyny Przeważnie budza się o 5 i już nie zasypiają Za to poszukałabym nowej wizazystki :| Przepraszam, ale nie da się zrobić dorego, trwałego makijażu w 30 min. Mam takie wykształcenie, więc wiem co mówię. Może dziewczyna ładnie pamaluje, ale będzie on nietrwały Moja znajoma tak się malowała i błyszczeła się już na błogosławieństwie Więc może lepiej coś jeszcze poszukać? Bo makijaż jest strasznie ważny! Zresztą sama o tym na pewno dobrze wiesz Najlepiej zadzwoń i zapytaj się na jakich kosmetykach pracuje, czy nakłada baze, korektor, podkład i na koniec utrwalacz. Jeśli korzysta ze sklepowych cieni, to od razu możesz jej podziękować. Dla mnie wizażystka powinna mieć profesjonalne kosmetyki, a znam dziewczyny o malują cieniami z kiosku i uważają się za fantastyczne wizazystki Jakość takich malowideł jest nieporównywalna!

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2010-08-31, 10:42   #3614
anetika
Rozeznanie

Cytat:
Ja bym już została przy tej 8, i tak nie bedziesz mogła spać. Dziewczyny Przeważnie budza się o 5 i już nie zasypiają Za to poszukałabym nowej wizazystki :| Przepraszam, ale nie da się zrobić dorego, trwałego makijażu w 30 min. Mam takie wykształcenie, więc wiem co mówię. Może dziewczyna ładnie pamaluje, ale będzie on nietrwały Moja znajoma tak się malowała i błyszczeła się już na błogosławieństwie Więc może lepiej coś jeszcze poszukać? Bo makijaż jest strasznie ważny! Zresztą sama o tym na pewno dobrze wiesz Najlepiej zadzwoń i zapytaj się na jakich kosmetykach pracuje, czy nakłada baze, korektor, podkład i na koniec utrwalacz. Jeśli korzysta ze sklepowych cieni, to od razu możesz jej podziękować. Dla mnie wizażystka powinna mieć profesjonalne kosmetyki, a znam dziewczyny o malują cieniami z kiosku i uważają się za fantastyczne wizazystki Jakość takich malowideł jest nieporównywalna!
Masz świętą rację Bianeczka - jakość profesjonalnych kosmetyków jest nieporównywalna. Moja wizażystka zapisała mnie i moją druhnę co 1,5 godziny druhna ma makijaż na 9,30 a ja na 11,00, w tym samym salonie mamy też fryzury na 8,00 i 9,30 także będziemy się wymieniać na fotelach

Razem
Ślubowaliśmy
Dzidziuś
anetika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 11:49   #3615
tomalinka
Wtajemniczenie

Nie za bardzo mogę zmienić już wizażystkę bo jest nią moja kuzynka
Ale tak sobie myślę że kupię sobie po prostu kosmetyki porządniejsze (bo ona raczej takich nie ma). Dziś kupiłam fluid, jeszcze kupię na pewno tusz.. a cienie myślicie że też muszą być lepsze? I z jakiej firmy? Ja to jestem jednak słaba w te klocki..

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-31, 12:24   #3616
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Ale tak sobie myślę że kupię sobie po prostu kosmetyki porządniejsze (bo ona raczej takich nie ma). Dziś kupiłam fluid, jeszcze kupię na pewno tusz.. a cienie myślicie że też muszą być lepsze? I z jakiej firmy? Ja to jestem jednak słaba w te klocki..
Ja nie skorzystałam z "usługi" znajomej, bo nie podoba mi się jej praca. Nie miałabym żadnych skrupułów żeby odmówić, jeśli mi się nie podoba.

Co do tuszu do rzęs, to ja używam Sensique, kupuję w Naturze. Nie jest drogi, ale jak dla mnie rewelacyjny. Nie rozmazuje się, trzyma się ładnie na rzęsach, nie robi grudek, ładnie wydłuża i zagęśzcza, nie skleja.

o
Stary 2010-08-31, 13:34   #3617
bianeczkaa
Zakorzenienie

Kurcze, czemu jest tak, że akurat te wycieczki co mi sie podobają nie tanieją Prawie się na tą zdecydowałam, tylko ta cena http://www.wakacje.pl/oferty/hiszpan...terminy=118549

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

Cytat:
Ja też bym nie miała skrupułów zeby odmówić Tyle razy już czytałam tutaj płaczliwe posty dziewczyn, którym makijaż robiła siostra/kuzynka/ciocia itp i były bardzo niezadowolone i pluły sobie w brodę, bo wiedziały, że to nie będzie to co trzeba ale głupio im było odmówić i żałowały, bardzo żałowały. Jeśli nie chcesz urazić kuzynki, mozesz ją przeprosić i powiedzieć, że w dniu ślubu chciałabyś mieć bardzo trwały makijaż i umówiłaś się gdzie indziej a ona moze ci zrobić np na poprawiny Albo na sesję plenerową Zastanów się dobrze. JAki kupiłaś podkład? Pasuje do skóry? Bo jeśli chodzisz na solarium to będziesz miała ciemniejszą buzię. Zacznijmy od tego, ze na taką okazję wszystkie kosmetyki muszą być WODOODPORNE! Łącznie z podkładem. Teraz byłam w weekend na weselu, gdzie panna młoda miała zwykły makijaż. Raz wysmarkała nos i podkład się wytarł w tym miejscu, całkowicie. Chodziła całe wesele z czerwonym nosem Cienie też musza być wodoodporne a trudno ci będzie kupić coś profesjonalnego, bo to są zazwyczaj całe palety. A w ogóle wiesz co ci pasuje? Jakie cienie pomieszać? Jakie kolory wybrać żeby pasowały do sukni, twojej buzi i bukietu? Taki makijaż wymaga przynajmniej 3 kolorów (róznych) Więcej wydasz na kosmetyki, jakbyś miała pójść do kogos. Ja ci na prawdę dobrze radzę, postaraj się o wizażystkę z prawdziwego zdarzenia i odstaw skrupuły na bok bo będziesz żałować. Np w Sephorze można sięumalować już za 55 zł, i są dziewczyny które malująw tej cenie. Ale nawet jeśli to będzie 80, przecież tylko raz będziesz stała koło tż w sukni ślubnej

Wspólnie zamawiamy buty

Czas edycji: 2010-08-31 o 13:35
Stary 2010-08-31, 13:44   #3618
tomalinka
Wtajemniczenie

Za taką cenę taki wieżowiec?.. nie polecam..
Dużo nawet ofert jest w biurze podróży Itaka. My sami stamtąd lecimy

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

Cytat:
Ja też bym nie miała skrupułów zeby odmówić Tyle razy już czytałam tutaj płaczliwe posty dziewczyn, którym makijaż robiła siostra/kuzynka/ciocia itp i były bardzo niezadowolone i pluły sobie w brodę, bo wiedziały, że to nie będzie to co trzeba ale głupio im było odmówić i żałowały, bardzo żałowały. Jeśli nie chcesz urazić kuzynki, mozesz ją przeprosić i powiedzieć, że w dniu ślubu chciałabyś mieć bardzo trwały makijaż i umówiłaś się gdzie indziej a ona moze ci zrobić np na poprawiny Albo na sesję plenerową Zastanów się dobrze. JAki kupiłaś podkład? Pasuje do skóry? Bo jeśli chodzisz na solarium to będziesz miała ciemniejszą buzię. Zacznijmy od tego, ze na taką okazję wszystkie kosmetyki muszą być WODOODPORNE! Łącznie z podkładem. Teraz byłam w weekend na weselu, gdzie panna młoda miała zwykły makijaż. Raz wysmarkała nos i podkład się wytarł w tym miejscu, całkowicie. Chodziła całe wesele z czerwonym nosem Cienie też musza być wodoodporne a trudno ci będzie kupić coś profesjonalnego, bo to są zazwyczaj całe palety. A w ogóle wiesz co ci pasuje? Jakie cienie pomieszać? Jakie kolory wybrać żeby pasowały do sukni, twojej buzi i bukietu? Taki makijaż wymaga przynajmniej 3 kolorów (róznych) Więcej wydasz na kosmetyki, jakbyś miała pójść do kogos. Ja ci na prawdę dobrze radzę, postaraj się o wizażystkę z prawdziwego zdarzenia i odstaw skrupuły na bok bo będziesz żałować. Np w Sephorze można sięumalować już za 55 zł, i są dziewczyny które malująw tej cenie. Ale nawet jeśli to będzie 80, przecież tylko raz będziesz stała koło tż w sukni ślubnej
Już sama nie wiem

Czas edycji: 2010-08-31 o 13:42
Stary 2010-08-31, 14:00   #3619
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Za taką cenę taki wieżowiec?.. nie polecam..
Dużo nawet ofert jest w biurze podróży Itaka. My sami stamtąd lecimy

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

Już sama nie wiem
To jest właśnie Itaka, ma świetne recenzje, extra widoki w wysokich pięter Obejrzałam wieeeeeeeeeeele ofert, ale bardziej sugerowałam się opiniami ludzi o hotelu, ten ma jedne z najlepszych. A mieszkać na ostatnim piętrze z widokiem na morze I dodatkowy plus, nie ma dużo polaczków
Ja cię namawiam na zmianę, ale może porozmawiaj z mamą, druhną, powiedz im wszystkie za i przeci i może one pomogą ci podjąć decyzję. Może niech ci kuzynka zrobi próbny i zobaczysz jak się będzie nosił? Na jakąś imprezę, wesele, a nawet po domu. Jak się wysprzatasz w nim i prześpisz i cienie dalej będą na oczach to możesz brać (nie żartuję)

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ----------

Może ten hotel jest wizualnie z zewnątrz mało atrakcyjny, ale ma podobno dobre jedzenie, animacje, bardzo blisko do plaży, przy promenadzie, kupę sklepików i kawiarenek Czego chcieć więcej I święty spokój o! Oczywiście są i fajniejsze hotele, ale finanse nie te

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

U mnie od rana LEJE! Zimno, a w nocy to chyba jakieś oberwanie było bo aż mnie obudziło. I znów chce mi się jeść

Wspólnie zamawiamy buty

Czas edycji: 2010-08-31 o 13:53
Stary 2010-08-31, 19:33   #3620
anetika
Rozeznanie

Cytat:

U mnie od rana LEJE! Zimno, a w nocy to chyba jakieś oberwanie było bo aż mnie obudziło. I znów chce mi się jeść
U mnie też ciągle pada... Jest szaro,buro i ponuro a do tego zimno!!!
Mam nadziję, że na nasz październik będzie piękna, słoneczna pogoda

Razem
Ślubowaliśmy
Dzidziuś
anetika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 19:58   #3621
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
I ja też. Po fryzjerze będzie trochę luzu na jakieś ciacho czy kawkę, a nie w ciągłym pośpiechu

Cytat:

Może ten hotel jest wizualnie z zewnątrz mało atrakcyjny, ale ma podobno dobre jedzenie, animacje, bardzo blisko do plaży, przy promenadzie, kupę sklepików i kawiarenek Czego chcieć więcej I święty spokój o! Oczywiście są i fajniejsze hotele, ale finanse nie te

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

Często z Itaki podróżuję i złego słowa powiedzieć nie mogę

Mnie te burze w nocy nie budzą. Dopiero jak rano widzę zalaną ulicę przez okno to wiem, że lało.

Właśnie upiekłam bułki i otworzyłam na oścież piekarnik. Ciepełkoooooooooooooooo

o
Stary 2010-08-31, 20:12   #3622
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
I ja też. Po fryzjerze będzie trochę luzu na jakieś ciacho czy kawkę, a nie w ciągłym pośpiechu

Często z Itaki podróżuję i złego słowa powiedzieć nie mogę

Mnie te burze w nocy nie budzą. Dopiero jak rano widzę zalaną ulicę przez okno to wiem, że lało.

Właśnie upiekłam bułki i otworzyłam na oścież piekarnik. Ciepełkoooooooooooooooo

Ja mieszkam na poddaszu

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2010-09-01, 08:16   #3623
kata_g
Raczkowanie

czesc dziewczyny dawno nic nie pisalam, chociaz na biezaco usiluje was podczytywac, mimo tego ze ostatnio piszecie jak jakies roboty
U nas bez zmian, sprawy slubne stoja w miejscu i chyba tak bedzie az do 1 pazdziernika dopoki nie pojedziemy do polski, kupilam sobie tylko sukienke na poprawiny, ale tym to juz sie chyba chwalilam, jak znajde jakies foto to wstawie, wczoraj udalo nam sie zalatwic tez organiste i tu mam prblem bo nie wiem czy mam wybrac oprocz organ chlopaka ktory gra na klarnecie czy kobietke ktora spiewa m.in. Ave Maria.
No i widze, ze dyskutujecie na temat makijazystek, mi wczoraj udalo sie dodzwonic do jednej, bazujac na waszych postach podpytalam na jakich kosmetykach pracuje, a ona na to ze podklady ma teatralne co kolwiek to oznacza, a jesli chodzi o reszte to rozne, kurcze sama nie wiem czy sie do niej zapisac, wstepnie umowilam sie na probe na 2 pazdziernika mam wtedy wesele kuzynki wiec sobie wykorzystam. Dzisiaj jeszcze zadzwonie do jednej i ostecznie podejme decyzje.
A i jeszcze jedno mamy samochodzik ktorym bedziey jechac do slubu, - skoda superb mojej siostry
kata_g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 08:23   #3624
tomalinka
Wtajemniczenie

Cytat:

Proooszę wyślij mi paczkę ze świeżymi bułeczkami mniaaam
A tak serio do podczytuje Twój blog... co prawda na razie gotuję tylko dietetycznie ale pewnie po śłubie to się zmieni;p A że ze mnie kucharka marna to na pewno z kilku przepisów skorzystam

Kata_g wiesz u mnie też na razie przygotowania stoją. Dzisiaj chcemy jedynie podzwonić po ludziach się upewnić czy przyjdą i dowiedzieć się nazwiska osób towarzyszących..
Stary 2010-09-01, 08:32   #3625
kata_g
Raczkowanie

[QUOTE=bianeczkaa;21764886]Kurcze, czemu jest tak, że akurat te wycieczki co mi sie podobają nie tanieją Prawie się na tą zdecydowałam, tylko ta cena http://www.wakacje.pl/oferty/hiszpan...terminy=118549

Bianeczka, powiem ci szczerze ze od razu z ciekawosci sprawdzilam ceny na stronach hiszpanskich dla tego hotelu, i opinie nie byly na ciekawe, ale wiesz jak to jest jednemu nie spodoba sie krzywo polozony koc i juz jest akcja, innemu jajko za bardzo usmazone i znowu akcja, generanie ludzie czepiali sie czystosci i obslugi,
ale nie o tym chicalam pisac, z tego co opowiadali nam jak chodzilimy po biorach turystycznych to 1) oferty przynajmniej do: hiszpania , caraiby, tunezja, egipt... na pazdziernik, listopad, grudzien wychodza teraz tzn od dzisiaj a po 2) wiecej ofert i taniej bynajmniej mowie stad (madryt) wychodzi na Caraiby mimo 8 godzin lotu niz na teneryfy gdzie tylko jest godzina lotu lub mozna tez poplynac statkim.

My wstepnie umowilismy sie z jednym biorem (niby z polecenia) na po 5 wrzesnia zobaczymy co nam powiedza. Generalnie caly czas mielismy dwie wizje naszej wycieczki w zaleznosci od "chojnosci gosci" bo wesele sponsorujemy sami, wiec wycieczka pojdzie z kaski z prezentow, i w wersji "skromniejszej"biorac pod uwage ze mamy rzut beretem mialy byc teneryfy a w wersji optymistycznej caraiby. Ale skoro ceny wychodza mniej wiecej te same to nie wiem na co sie skusimy, w koncu na teneryfy mozemy skoczyc na ktorys weckend jakimis tanimi liniami i w jakims tanim hostaliku zamieszkac, czego z caraibami chyba nie da sie zrobic
kata_g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 08:40   #3626
_agata
Zakorzenienie

Cytat:

Ja mieszkam na poddaszu
Zazdroszczę. Lubię mieszkania na poddaszu.
Jesteśmy teraz na etapie szukania mieszkania i najchetniej kupiłabym dwupoziomowe z sypialnią na górze i spiżarnią.

Cytat:
Proooszę wyślij mi paczkę ze świeżymi bułeczkami mniaaam
A tak serio do podczytuje Twój blog... co prawda na razie gotuję tylko dietetycznie ale pewnie po śłubie to się zmieni;p A że ze mnie kucharka marna to na pewno z kilku przepisów skorzystam

Kata_g wiesz u mnie też na razie przygotowania stoją. Dzisiaj chcemy jedynie podzwonić po ludziach się upewnić czy przyjdą i dowiedzieć się nazwiska osób towarzyszących..
Jak dojdą to nie będą już takie świeże

Ja póki co gotuję zupy i piekę bułki, zupełnie nie mam weny. Gotuję tylko to co niezbędne...

Nam jeszcze zostało kilka zaproszeń, ale dla tych, którzy o ślubie wiedzą więc to formalność
Musimy odebrać obrączki i spisać w kościele protokół.

o
Stary 2010-09-01, 09:08   #3627
tomalinka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kata_g Pokaż wiadomość
Kurcze, czemu jest tak, że akurat te wycieczki co mi sie podobają nie tanieją Prawie się na tą zdecydowałam, tylko ta cena http://www.wakacje.pl/oferty/hiszpan...terminy=118549

Bianeczka, powiem ci szczerze ze od razu z ciekawosci sprawdzilam ceny na stronach hiszpanskich dla tego hotelu, i opinie nie byly na ciekawe, ale wiesz jak to jest jednemu nie spodoba sie krzywo polozony koc i juz jest akcja, innemu jajko za bardzo usmazone i znowu akcja, generanie ludzie czepiali sie czystosci i obslugi,
ale nie o tym chicalam pisac, z tego co opowiadali nam jak chodzilimy po biorach turystycznych to 1) oferty przynajmniej do: hiszpania , caraiby, tunezja, egipt... na pazdziernik, listopad, grudzien wychodza teraz tzn od dzisiaj a po 2) wiecej ofert i taniej bynajmniej mowie stad (madryt) wychodzi na Caraiby mimo 8 godzin lotu niz na teneryfy gdzie tylko jest godzina lotu lub mozna tez poplynac statkim.

My wstepnie umowilismy sie z jednym biorem (niby z polecenia) na po 5 wrzesnia zobaczymy co nam powiedza. Generalnie caly czas mielismy dwie wizje naszej wycieczki w zaleznosci od "chojnosci gosci" bo wesele sponsorujemy sami, wiec wycieczka pojdzie z kaski z prezentow, i w wersji "skromniejszej"biorac pod uwage ze mamy rzut beretem mialy byc teneryfy a w wersji optymistycznej caraiby. Ale skoro ceny wychodza mniej wiecej te same to nie wiem na co sie skusimy, w koncu na teneryfy mozemy skoczyc na ktorys weckend jakimis tanimi liniami i w jakims tanim hostaliku zamieszkac, czego z caraibami chyba nie da sie zrobic
Wiesz co z Karaibami jest tak że w październiku jeszcze jest pora deszczowa. O ile z pogodą jest na ogół tak że chwilę mocno popada i zaraz słoneczko wychodzi to od czerwca do października jest to okres huraganów. Oczywiście nie jest to pewne:P ale ja bym jednak nie ryzykowała. Najlepszym okresem na zwiedzanie tych rejonów to dopiero listopad-grudzień. Poza tym dominikana i inne tego typu miejsca są bardzi niebezpiecznie - poza hotel za bardzo wyjść nie możesz. Od razu za hotelem zobaczysz wojsko z karabinami. Dlatego my jednak zdecydowaliśmy się na wyspy kanaryjskie (na Teneryfie bylismy wiec teraz Fuerteventura). Jest ona podobno bardzo spokojną wyspą, niewiele się dzieje (co nam akurat odpowiada), ale można spokojnie wypozyczyc samochod i zwiedzic wyspe, wszystkie jej zakamarki. Poza tym mimo wszystko jest to Europa i jednak trochę bardziej cywilizowany kraj. Już nie mówiąc o tym, ze jest taniej.

Czas edycji: 2010-09-01 o 09:09
Stary 2010-09-01, 09:36   #3628
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz co z Karaibami jest tak że w październiku jeszcze jest pora deszczowa. O ile z pogodą jest na ogół tak że chwilę mocno popada i zaraz słoneczko wychodzi to od czerwca do października jest to okres huraganów. Oczywiście nie jest to pewne:P ale ja bym jednak nie ryzykowała. Najlepszym okresem na zwiedzanie tych rejonów to dopiero listopad-grudzień. Poza tym dominikana i inne tego typu miejsca są bardzi niebezpiecznie - poza hotel za bardzo wyjść nie możesz. Od razu za hotelem zobaczysz wojsko z karabinami. Dlatego my jednak zdecydowaliśmy się na wyspy kanaryjskie (na Teneryfie bylismy wiec teraz Fuerteventura). Jest ona podobno bardzo spokojną wyspą, niewiele się dzieje (co nam akurat odpowiada), ale można spokojnie wypozyczyc samochod i zwiedzic wyspe, wszystkie jej zakamarki. Poza tym mimo wszystko jest to Europa i jednak trochę bardziej cywilizowany kraj. Już nie mówiąc o tym, ze jest taniej.
Też sięzastanawiamy nad tą wyspą co wy jedziecie. Za ta samą cenę masz lepszy standard, ale nie ma tylu atrakcji No i chyba ławiej o Lasta bo tam tak dużo ludzi nie jeździ. Mówie wam jaki mam dylemat! Wszędzie jest coś co chciałabym zobaczyć i nie mogę się zdecydować A Prospekty kuszą

Wspólnie zamawiamy buty

Czas edycji: 2010-09-01 o 09:44
Stary 2010-09-01, 09:45   #3629
kobieta kot
Raczkowanie

hej hej
mój ślub już za 31 dni nie wiedziałam że te drobiazgi zajmują aż tyle czasu, a najbardziej wkurzający sa goście którzy swoje potwierdzenie wstrzymują niemalże do końca września:/ i jak mam wszystkich usadzić skoro nie wiadomo ile osób będzie? w sobote jedziemy po alkohol, na ok. 90 osób kupujemy 100 butelek wódki i 75 wina, żeby nam na pewno nie zabrakło. Suknię mierzę w połowie września. Już nie wspomnę ze mam na głowie magisterkę i prawo jazdy:/
kobieta kot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 09:50   #3630
bianeczkaa
Zakorzenienie

bo jeszcze mnie interesuje bardzo na teneryfie
Palia Don Pedro

I apartament jest już za niecałe 3400

Wspólnie zamawiamy buty

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości