Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-02, 20:01   #3601
Asiuulka89
Zakorzenienie

Dot.: Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V

Cytat:
Napisane przez pysiamn Pokaż wiadomość

GOSBAJ URODZIŁA SYNKA ! Krzyś urodził się 11:05 4370g 58cm i 10 punktów. miala CC ....po 2 h pod kroplówką nic się nie działo...czuje siedobrze. pozniej napiszę resztę..."

Gosiu GRATULUJEMY!!!!!!!!!!!!!!

No to gratulujemy widzialam zdjecie taki sliczny pucus
Cytat:
_

Aaaaaa vhyba już oficjalnie mogę się pochwalic że
ZOSTAŁAM SKAMISTRZEM STYCZNIA

Dziekuje kochane za wszystkie cieple slowa ...i komentarze ....
WIELKI BUZIAK DLA WAS

podsłam adres i będę czekała na nagrodę

NO JUZ GRATULOWALAM ALE ZE JUZ OFICLAJNIE TO I JESZCZE RAZ TO ZROBIE
Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Uwaga mamy nową mamusię, oto wieści od Bubi :

"Dziś o 13:47 urodziła się przez CC moja córcia Jagna. 53cm i 2640g, dostała 10 punktów. Poród lepiej nie wspominać, opisze jak wrócimy do domku. Jestem mega padnięta ale mój mały krasnal jest taki piękny i nie marudzący że zapomniałam o wszystkim buziaki!"

Gratulujemy!!

P.S. Aż się boję tego opisu...

aLE DZISIAJ dziewczyny szalejecie GRATULACJE czekamy na fotkii relacje zporodu
Cytat:
Dziewczyny mam pytanie apropos wózka - czy prałyście go? tzn tę tapicerkę itd? czytałam ze powinnam ale nie wiem czy to ma sens
ja nie pralam i nie bede
Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość

:
a ja po wizycie i

Dziewczyny ja wróciłam od lekarza troszku zmartwiona.
Rozwarcie jest na 3cm, łożysko jeszcze nie specjalnie dojrzale, a szyjka jeszcze niezbyt miękka,
lekarka chciała mnie wysłać do szpitala
jednak poprosilam żeby jeszcze nie

mala miala niskie tętno miedzy 110 a 117 później dopiero skoczyło na 130.. do tego od 2 dni mało sie rusza i to mnie martwi
jutro mam sie zgłosić ponownie i zadecyduje czy Idę do szpitala

badanie było bardzo bolesne i teraz ledwo co chodzę.

na razie to tyle
biedna TY przeterminowana i jeszcze musisz sie tak meczyc i z etgo co pamietam masz jeszcze okropny szpital.. wspolczuje i 3mam kciuki by wszytsko bylo dobrze

Cytat:
Wieści od Bardotki :

"Jutro mają jej wywoływac porod ze względu na cisnienie "

Więc trzymamy za nią
Może jutro będzie kolejna mamusia

Ojej nadrobilam ale bylo ciezko ja nadal jestem podniecona tym faktem ze to juz za kilka dni ze sama nie wiem gdzie jestem musze sie oswoic z ta mysla i powiedzialam Tzteowi ze weekend bedziemy sie spotykac ze wszytskimi znajomymi na zapas a on ze nie.. bo musi sie psychicznie nastawic (ja sie pytam do czego?) a on do porodu jakby on rodzil ale widze ze tez przejety jak ja
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 20:02   #3602
celka2000
Zakorzenienie

Asiuulka - a dlaczego az dwa tygodnie przed terminem masz cc? Masz juz rozwarcie czy cos takiego? Przypomnij co jest wskazaniem do cc.
celka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 20:07   #3603
kamyil
Raczkowanie

Bubi gratulacje!
ciekawe co sie stalo ze z skurczami i po odejsciu wod zdecydowali o CC

dla Bardotki za jutro! (faktycznie umknęło mi że miała takie problemy z ciśnieniem)

strippi gdyby cos Cie jednak zaniepokoilo to jedz do szpitala - dzidzia najważniejsza (a musisz rodzić w tym szpitalu?nie ma innego?)

zeberko - nie martw się na zapas!poczekaj na interpretację tych wyników i co powie lekarza, najważniejsze że nie zbagatelizowałaś problemu, że masz wyniki i teraz musi być już tylko lepiej!!wiem że się martwisz i że anemia to nic dobrego ale jestem pewna że Piotruś to silny chłopak, jego organizm szybko się upora z anemią i mały wróci do formy szybciej niż się obejrzysz!
za Twojego synka!!
kamyil jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 20:10   #3604
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez celka2000 Pokaż wiadomość
Asiuulka - a dlaczego az dwa tygodnie przed terminem masz cc? Masz juz rozwarcie czy cos takiego? Przypomnij co jest wskazaniem do cc.
Ja mam ogromna torbiel od odbytu po kosc ogonowa.. Ogolnie mialam problemy cala ciaze i dlatego wczesniej zeby nie bylo ryzyka porodu SN
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 20:25   #3605
Sensuel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
Sensuel tez sie wczoraj wbilam w jeansy z przed ciazy.Oczywiscie moje biodra tak sie poszerzyly, ze nie bylo mowy o dopieciu sie,ale i tak poszlam w nich do miasta chcialam poczuc sie "normalnie" ! cudowne uczucie....
A w ogole to nie wiem jakie spodnie zakladac - normalne za male, a ciazowe za duze musze nabyc jakies "przejsciowe"
No to super jak weszłaś już w normalne rzeczy .Ciekawe kiedy mnie się to uda

Cytat:
Ja się Gosbaj produkuje ....a właśnie SMS-a dostaam :

MAMY NOWĄ MAMUSIĘ

GOSBAJ URODZIŁA SYNKA ! Krzyś urodził się 11:05 4370g 58cm i 10 punktów. miala CC ....po 2 h pod kroplówką nic się nie działo...czuje siedobrze. pozniej napiszę resztę..."

Gosiu GRATULUJEMY!!!!!!!!!!!!!!
GRATULACJE DLA MAMUSI I SYNUSIA

Cytat:
Napisane przez elcia0787 Pokaż wiadomość
dobra to moze teraz moja kolej termin drugi wypada jutro
A że tak powiem,Elcia ty jeszcze w dwupaku ???
Raz dwa i na porodówkę biegiem marsz rodzić.Kolejkę wstrzymujesz

Cytat:
Aaaaaa vhyba już oficjalnie mogę się pochwalic że
ZOSTAŁAM SKAMISTRZEM STYCZNIA

Dziekuje kochane za wszystkie cieple slowa ...i komentarze ....
WIELKI BUZIAK DLA WAS

podsłam adres i będę czekała na nagrodę
No pysiu....wielkie gratulacje nasza kuchareczko

Cytat:
Napisane przez Kancia Pokaż wiadomość
musze sobie sprawić ananaska chociaz czytałam wczoraj w necie sporo o drugim porodzie po cesarce i chyba musze się przejsc do ordynatora zeby on się wypowiedział w mojej sprawie. Z informacji z netu wynika, ze lepiej dla mnie byłoby zrobic drugą cesarkę, pomimo tego, ze teoretycznie mozna rodzić sn po pierwszej cesarce ale to spore ryzyko jeśli:
zaszłam w ciąze wcześniej jak 24 mce od poprzedniej cesarki
poprzednia cc była z powodów ze strony organizmu matki

a u mnie własnie tak było. Takze w next wtorek jadę na pogadankę, niech mi zmierzą tą bliznę i się określą jak mam rodzić.
Ja testowałam ananasa i .....skurcze się pojawiły ALE nieregularne.Niestety na podtrzymanie skurczy i zrobienie z nich regularnych nie ma metody

Cytat:

"Dziś o 13:47 urodziła się przez CC moja córcia Jagna. 53cm i 2640g, dostała 10 punktów. Poród lepiej nie wspominać, opisze jak wrócimy do domku. Jestem mega padnięta ale mój mały krasnal jest taki piękny i nie marudzący że zapomniałam o wszystkim buziaki!"

Gratulujemy!!

P.S. Aż się boję tego opisu...
GRATULACJE dla kolenej mamusi

Cytat:
Wieści od Bardotki :

Więc trzymamy za nią
Trzymam kciukasy oby poszło szybko i sprawnie

Cytat:
Napisane przez gosbaj Pokaż wiadomość
Witam Panie.

Jako, że (T ż)onka pojawi się dopiero za jakiś czas a ja nie wytrzymam bo muszę się pochwalić
Krzysztof 02.02.2010 godzina 11:05 4370g 58 cm CC

Gosia czuje się bardzo dobrze i wszystkich pozdrawia

Dumny tatuś.
Ale klopsik .Gratuluję i tatusiowi.Miło jest jak i TŻ pieje z dumy i coś nam skrobnie

Dzisiaj miałam ostatnie USG i nic z tym nadnerczem się nie zmieniło.Woda nadal jest i nerka słabiej przepuszcza mocz.Jak mały się urodzi to dopiero wtedy zaczną badać go dokładniej.
Na chwilę obecną waży 3kg i jest okazem zdrowia gdyby nie ta nerka paskudna.
Głowę ma już na wyskości spojenia łonowego,więc nic dziwnego,że mnie boli jak chodzę .
Stary 2010-02-02, 20:47   #3606
Kancia
Zakorzenienie

addicted, filka co do pieluszek. Tam po bokach w miejscu na udka są takie falbanki mi u Adriana tez się wylewało ale obczaiłam, ze jak załoze pieluchę tak by te falbanki były ze sobą złączone lub nachodziły na siebie to nic się nie wylewa. W konsekwencji mały nosił pieluchy większe o jeden rozmiar niż normalnie a jest drobniutki. Nigdy mu w niczym nie przeszkadzały. Wszystko zalezy od budowy dziecka. Widziałam jak inne mamy zakłądały pieluchy i te falbanki miały całkowicie rozszerzone i nic im się nie wylewało a u nas tak takze warto spróbowac.
ps. pisze głownie o Huggies premium bo w pampkach nie pamiętam czy te falbanki są

Asiulka ale Ci zazdroszcze
Sensuel no ja tak w sumie napisałam o tym ananasku ale sama nie wiem
Bardotka długo ja trzymają z tym ciśnieniem i to po terminie co raz bardziej utwierdza mnie to w przekonaniu, ze lekarze sa co raz gorsi az sama się boje co mi wymyślą
Strippi ja bym poszła do szpitala mimo wszystko, niskie tętno to nic dobrego. Wahające się tętno może wskazywac na ucisk na pępowinie.
Stary 2010-02-02, 20:53   #3607
zebra666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka118 Pokaż wiadomość
Zeberko nie nakręcaj się i poczekaj na analizę wyników przez lekarza.
Staram się ale to chyba niemożliwe... Za dużo na raz i czuję straszny żał, że takie coś mojego synka spotyka... Jestem rozgoryczona...
Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Hej

Najpierw wam napisze ze to moj ostatni tydzien w dwupaku wybaczycie ze tak bezczelnie wtrynie sie w kolejke rodze UWAGA w poniedzialek 8 LUTEGO zaczynam sie bac ale tak sie ciesze moja cora chyba tez bo szaleje w brzuszku no to chyba tyle

Teraz ide was nadrabiac
Gratuluję córeczka zaraz będzie przy Tobie
Cytat:
Napisane przez kocurazab Pokaż wiadomość
Zebciu, nie myśl aż tak bardzo negatywnie. Na pewno wszystko się unormuje. Najważniejsze, że jesteście w stałym kontakcie z lekarzami. Trzeba być dobrej myśli. Na pewno wszystko się ułoży Zobaczysz
Właśnie ciągle z lekarzami w kontakcie a takie warzne rzeczy tak późno wychodzą
Cytat:
Napisane przez addicted to wizaz Pokaż wiadomość
zebra na wynikach maluszków też się nie znam, tym bardziej że nie miał robionych żadnych badań. Myślę, że wizyta u pediatry powinna wiele wyjaśnić. O ile to możliwe to postaraj się trochę uspokoić, bo to wyjdzie na dobre zwłaszcza tobie
Nie potrafię... Jak się po jednej złej informacji uspokajam po wizycie u lekarza to przychodzi następna i co jedna to gorsza!!!
Cytat:
Zeberko - trzymajcie sie dzielne. Wyniki faktycznie musi zobaczyc lekarz i ocenic. Tyle co pamietam z czasow mojego Adaska, to morfologioa dziecka jest generalnie gorsza niz doroslego. Nie ma co sie spodziewac ze hemoglobina bedzie 15.
Daj znac co powie lekarz. To na pewno nie od Twojego pokarmu (i tu sobie nie wyszukuj, ze jest wodnisty itd). Dziecko w pokarmie i tak wyssysa z mamy wszystko co potrzebuje (przeciez kobiety niedozywione, biedne itd z powodzeniem karmia piersia). Tak jak piszesz to pewnie przez zoltaczke. ALe ten wynik bilirubiny chyba nie jest najgorszy, prawda? Mojego Adaska z podobnym wypisali ze szpitala.

Zeberko - mojego Adaska ze szpitala jak wypisali to mial bilirubina 11,89. Wiec Wasz wynik chyba nie jest taki zly...
Wiem, że noworodki maja niższą morfologię ale chodzi o to, że jak an noworodka to za szybko spadła... Właśnie nas wypisali z poziomem bilirubiny 223( ale w tych innych jednostkach gdzie norma to 17,1) więc bardzo duża była... i chodzi o to, że mały ma już 6 tygodni a bilirubine ma dopiero 10,23, przez co tak mu morfologia leci
Cytat:
Zebciu a czemu tak dlugo ta zoltaczka ? moze powinniscie lezec w szpitalu, miec naswietlania itd. ?
Naświetlany był w szpitalu 2 doby i spadło z 299 do 223 to nas wypisali a ja nie znałam się wtedy na tym i nie wiedziałam, że to nadal dużo za dużo
Cytat:
Napisane przez kamyil Pokaż wiadomość
zeberko - nie martw się na zapas!poczekaj na interpretację tych wyników i co powie lekarza, najważniejsze że nie zbagatelizowałaś problemu, że masz wyniki i teraz musi być już tylko lepiej!!wiem że się martwisz i że anemia to nic dobrego ale jestem pewna że Piotruś to silny chłopak, jego organizm szybko się upora z anemią i mały wróci do formy szybciej niż się obejrzysz!
za Twojego synka!!
Wiem ale boję się, że to już zostawi w nim jakiś ślad, jakieś powikłania, bardzo się boję...

Myslałam chwilę, że pokarm się poprawił- nawet przystawiłam Piotrusia i dupa... guzik pojadł i zjadł flache 80 ml zaraz po jak mi się wydawało porządnym karmieniu u mnie... ech czuję, że u mnie przy tym stężeniu stresu już po ptokach...

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 21:01   #3608
aldii
Zakorzenienie

Zebciu nawet po odstawieniu cyca nawet na dluzszy czas, mozna znow pobudzic laktacje - wiec sie nie martw, bedziesz jeszcze karmic
Sensuel zmiescic sie zmiescilam, ale nie zapielam
Stary 2010-02-02, 21:23   #3609
addicted to wizaz
Zadomowienie

Cytat:
addicted, filka co do pieluszek. Tam po bokach w miejscu na udka są takie falbanki mi u Adriana tez się wylewało ale obczaiłam, ze jak załoze pieluchę tak by te falbanki były ze sobą złączone lub nachodziły na siebie to nic się nie wylewa. W konsekwencji mały nosił pieluchy większe o jeden rozmiar niż normalnie a jest drobniutki. Nigdy mu w niczym nie przeszkadzały. Wszystko zalezy od budowy dziecka. Widziałam jak inne mamy zakłądały pieluchy i te falbanki miały całkowicie rozszerzone i nic im się nie wylewało a u nas tak takze warto spróbowac.
ps. pisze głownie o Huggies premium bo w pampkach nie pamiętam czy te falbanki są
W pampersach są 2 warstwy falbanek - wewnętrzne i zewnętrzne. Jeśli dobrze zrozumiałam, to chodzi o to, żeby te wewnętrzne falbanki wywinąć? Jeśli to o to chodzi, to jak tak właśnie robię i .
addicted to wizaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 21:29   #3610
Kancia
Zakorzenienie

nie nie wywijać, kurde może mi się uda jakoś prowizorycznie w paincie narysować
mi chodzi o falbanki zewnętrzne, te wewnętrzne musza byc jak są zeby włąsnie się nie wylało a zewnętrzne zapiąc tak by zachodziła jedna na drugą tak zeby całe udko było zamkniete

ide na paint moze mi się uda narysowac
ps. prosze się nie śmiać

Edytowane przez Kancia
Czas edycji: 2010-02-02 o 21:34
Kancia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 21:38   #3611
filka2
Zadomowienie

he he he lekcja zakładania pieluszek

no jeśli chodzi o tą falbanke to wiem ze trzeba wywijać na zewnatrz(zewnetrzna falbanke,bo wewnetrzna to tylko taka z gumka),i tak robie tylko małej jakby góra przecieka,jak leży na prawym boczku to po prawej przesikana jest.połozna stwierdzila ze moze za luzno zakladam ale od tamtej pory sciskam jej ta pielsuzke na tylku i nadal to samo,
filka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 21:41   #3612
mamaidy
Raczkowanie

A ja piszę jedną ręką. Druga zajęta przez megamarudę. Co chwilę próbuję dać jej smoka, ale

YouYou ja nowego wózka nie prałam. Teraz używany wyprałam cały w pralce na programie "pranie ręczne"

Zebicu wiem, że bardzo się martwisz

Aldii ja podaję Bobotic od 3 tyg

Bubi gratulacjeklas ki:

Strippi ja też bym szła do szpitala. W Twoim przypadku raczej na pobyt kilkutygodniowy się nie zanosi

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

Rozmiar pieluszek jest tu bardzo ważny. Jak za duże lub za małe to przeciekają. Ja to teraz próbuje wszystkie po kolei.
mamaidy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 21:51   #3613
Kancia
Zakorzenienie

filka w takim razie spróbuj innych pieluszek innej rady nie mam u nas to poskutkowało.

idę do łozia bo juz mnie plecy nawalają a Tomasz wali po żebrach.
Do juterka

Edytowane przez Kancia
Czas edycji: 2010-02-02 o 21:55
Kancia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 21:56   #3614
xmila
Raczkowanie

No to kciuki za Bardotkę

I za Piotrusia Zeberko - wszystko będzie dobrze, ważne, że jest pod opieką lekarzy. Podobno żółtaczka może się utrzymywać do 3 miesiąca. Postaraj się nie denerwować, chociaż wierzę, że to trudne. I daj znac co powiedzial pediatra.
Cytat:
W pampersach są 2 warstwy falbanek - wewnętrzne i zewnętrzne. Jeśli dobrze zrozumiałam, to chodzi o to, żeby te wewnętrzne falbanki wywinąć? Jeśli to o to chodzi, to jak tak właśnie robię i
a propos pampersów - ile taki maluch może zużywać ich na dobę?

Strippi - przylaczam sie do dziewczyn - tez bym poszla do szpitala...

Frane
k
Franiowe ząbki
Kota

Edytowane przez xmila
Czas edycji: 2010-02-02 o 21:58
xmila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 21:58   #3615
celka2000
Zakorzenienie

kancia - o prosze jakie zdolnosci malarskie Ja tam nigdy nie zwracalam uwagi na zadne falbanki, a stosujemy huggisy juz ponad 2 lata. Zawsze wybieram mozliwie najmniejsze (ze wzgl oszczednosciowych), choc Adas jest raczej niski a grubszy. U nas raczej zbyt duza pielucha byla powodem do przeciekania (moze kilka razy sie tylko zdarzylo).
filka - I tez mi sie wydaje, ze jak wylatuje gora, to albo za luzno, albo za duza pielucha.

zeberko - z bardzo wysokim poziomem bilirubiny Was wypisano Dlaczego nie potrzymali Piotrusia dluzej pod lampami? Nie ma takiej praktyki u Ciebie, ze jesli nie spadnie ponizej 12 to naswietlaja? Troche jestem w szoku. ALe mam nadzieje, ze sie wszystko ladnie ulozy. W koncu jednak ta bilirubina widac spada. A teraz to juz osiagnela poziom zjadliwy, wiec moze morfologia nie bedzie spadac. Moze jakies zelazo przepisze pediatra??
A co do karmienia piersia - jesli Ci zalezy - to walcz! Jesli nie - to pozostaje modyfikowane i tyle. A co do walki - to niestety musisz pomeczyc piersi - sciagac lakatorem czesto, zeby pobudzac laktacje. Duuuuuzo pic. Polecam herbatke Fito-mix z apteki. No i przystawiac, przystawiac, przystawiac. Jak zje z jednej piersi, to do drugiej, pozniej do pierwszej i znowu do drugiej (to nie jest tak, ze piers jest oprozniona do konca. Nawet jesli w danym momencie jest - to za chwile produkuje podczas karmienia znowu). I dopiero kiedy sie juz naprawde Piotrus zbuntuje odstawic. I jesli nie placze i widac, ze sie choc troche najadl to nie dokarmiac. Tylko powtorka za jakis czas (np za godzine). W ten sposob naprawde mozna rozbudzic laktacje.
celka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 22:29   #3616
filka2
Zadomowienie

ech no dzięki dziewczyny,ciekawe co robie zle

no i tak sobie myslałam zeby zmienić pieluszki ale tż wczoraj kupił 2paki pampków rozm 2 więc narazie musze zostac przy tych.w szpitalu były belli pieluszki i nie przeciekało nic,ale w sumie w szpitalu to ona mało sikała jeszcze,teraz to już niezle daje
zauważyłam ze mała bardzo lubi zasypiac na reku u tż,u mnie zaśnie na reku ale tylko przy cycu, i codziennie tż ucina sobie drzemke z nią popołudniu i widać ze jej sie to podoba.
Moja na szczeście chce smoka co czasami ratuje mi życie jak na cycu siedzi
filka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 22:38   #3617
addicted to wizaz
Zadomowienie

Z tym uśnięciem małego na dobre, to była zmyłka, bo na dobre poszedł spać dopiero o 21.15

Mamuśki małych ssaków współczuję, ze one tyle wam wiszą na cycach, ale sobie też współczuję, bo Maciek to sprinter i ssie przeciętnie 4-5 minut (łaskotanie, głaskanie po policzku mało pomaga) i za jakiś czas znowu się przysysa i przez to częściej się budzi - przeciętnie wychodzi co 2 godziny.
aldii Nie mam bladego pojęcia ile zjada, bo jest tylko na cycu. Butlę na dłuższy czas miał jak po tygodniu pojechałam na zdjęcie szwów.
Co do kolki nie pomogę, bo starszy nie miał, a młodszy jeszcze nie ma (i mam nadzieję, że nie będzie miał).

Cytat:
Napisane przez malinka118 Pokaż wiadomość
Mam pytanko. Jaka matę edukacyjną polecacie? Czy ma sens kupować z litle tikes ponad 200zł, czy lepiej kupić np z canpola, albo innej firmy coś prostszego? Przy synku miałam,a le go nie interesowała za bardzo.
Dla pierwszego synka dostaliśmy matę bodajże chicco bez pałąków za to z dużą ilością różnych faktur materiałów: szeleszczące, siateczka, futerko baranka i synuś lubił się na niej bawić. Teraz kupiliśmy na allegro używaną z pałąkami z Canpolu - dziś położyłam małego po raz pierwszy, ale póki co jest za mały i nie wiem czy się sprawdzi.
Ja bym nie kupowała jakieś strasznie drogiej, zwłaszcza że twój synek nie był zainteresowany. Może Milenka polubi matę, ale kto wie

lila nie pomogę, mój Maciek sie tak nie pręży. Generalnie noce u nas są ok, ale to dlatego że mały śpi ze mną w łóżku.
pysia ciągnie mnie do was, ale dziś jakoś wyjątkowo mogłam trochę podczytywać, za to nie bardzo miałam czas, żeby się udzielać.
Ciekawe czy dotrwasz do 7
No i tym razem oficjalnie gratuluję Smakmistrzyni
mamaidy u nas mały też nie chce smoka
A z tą kołyską, to pewnie dlatego, że często ją nosicie na rączkach i wtedy jest jej cieplutko i miło, a jak chcecie ją odłożyć to już nie jest tak fajnie. Ja czasem mam podobnie z Maćkiem. Na rączkach potrafi przysnąć, ale jak próbuję odłożyć do łóżeczka to już zaczyna się prężyć w momencie jak go odkładam (moment, kiedy pochylam się nad łóżeczkiem, albo jak już go położę), albo jak go odłożę to ma oczy szeroko otwarte i zaczyna protestować (od razu albo za chwilę). Czasami nawet przyśnie i po ok. 3-5 minutach zaczyna marudzić. Ale konsekwentnie w dzień odkładam go do łóżeczka. Natomiast zawalam sprawę w nocy, bo śpi ze mną.
A co do męża to nie dziwię się, że jesteś zła, zwłaszcza że masz 2 dzieci do opieki. W takim układzie powinien ci dużo pomagać, kiedy jest w domu.
Ula napisz jak poszła pierwsza kąpiel. U naszego starszego to było tak jak diabeł i święcona woda - trochę potrwało, zanim się przyzwyczaił do kąpieli. Za to młodszy nie był zachwycony pierwszą kąpielą, ale ogólnie nie jest tak źle (na pewno lepiej niż starszy).
gooha - ja pomiary miałam robione dopiero w dniu porodu i najwyraźniej były dobre, bynajmniej nikt mi nic nie mówił, że coś jest nie tak
brzoskwinia u nas jutro 3 tygodnie i dalej jest pępek A tak się cieszyłam w szpitalu, że szybko się wysuszył, tylko że on tam w środku niewiele się zmienia. Na początku mało smarowałam spirytusem, ale od jakiegoś 1,5 tygodnia dość często i w dalszym ciągu nic Chyba spróbuję nierozcieńczonym spirytusem tak jak pisała malinka
dumny tatusiu tż gosbaj dzięki za zdjęcia Krzysia
Asiuulka no to 8 trzymamy kciuki
olvia nie dziwię sie mamie, że cię wygania do lekarza, bo to raczej dziwne. Ja tam mogłabym jeść prawie na okrągło.
Sensuel za nerkę, żeby sobie ładnie z nią poradzili
Kancia nawet nieźle ci wyszło Spróbuję, a co mi szkodzi. Na początku przeciekało częściej (może pieluszki były trochę za duże, chociaż to najmniejszy rozmiar, teraz już coraz rzadziej, ale i tak co najmniej raz dziennie).
I zapomniałam dodać, że masz fajny nowy avatarek
mamaidy - ja też dziś pisałam jedna ręką przez marudę
xmila - nigdy nie liczyłam, ale dużo (z tego co czytałam to ok. 12). Na początku to jest tak, że prawie co karmienie to i kupa.
zebra ja piję przeciętnie raz dziennie Fito-Mix ten co polecała celka. Tylko się nie zdziw jak będziesz kupowała, bo ostatnio zmienili opis i teraz to jest herbatka stosowana w łagodnych zaburzeniach trawienia. Ale pani z zielarskiego powiedziała, że skład jest taki sam. Zresztą na opakowaniu jest napisane, że produkt był stosowany jako środek mlekopędny u kobiet karmiących, jednak skuteczność takiego stosowania nie została udokumentowana.

Było jeszcze o jeansach - pobiegłam przymierzyć i okazuje się, że się mieszczę
addicted to wizaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 23:09   #3618
xmila
Raczkowanie

Addicted dzieki

Frane
k
Franiowe ząbki
Kota
xmila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 23:24   #3619
zebra666
Zakorzenienie

Cytat:
Zebciu nawet po odstawieniu cyca nawet na dluzszy czas, mozna znow pobudzic laktacje - wiec sie nie martw, bedziesz jeszcze karmic
Cytat:
Napisane przez mamaidy Pokaż wiadomość
Zebicu wiem, że bardzo się martwisz
Dzięki
Cytat:
Napisane przez xmila Pokaż wiadomość
No to kciuki za Bardotkę

I za Piotrusia Zeberko - wszystko będzie dobrze, ważne, że jest pod opieką lekarzy. Podobno żółtaczka może się utrzymywać do 3 miesiąca. Postaraj się nie denerwować, chociaż wierzę, że to trudne. I daj znac co powiedzial pediatra.
Dam napewno... właśnie wiem, że może tak długo się utrzymywać ale zależy od jej przyczyny tez jaki będzie przebieg...
Cytat:
zeberko - z bardzo wysokim poziomem bilirubiny Was wypisano Dlaczego nie potrzymali Piotrusia dluzej pod lampami? Nie ma takiej praktyki u Ciebie, ze jesli nie spadnie ponizej 12 to naswietlaja? Troche jestem w szoku. ALe mam nadzieje, ze sie wszystko ladnie ulozy. W koncu jednak ta bilirubina widac spada. A teraz to juz osiagnela poziom zjadliwy, wiec moze morfologia nie bedzie spadac. Moze jakies zelazo przepisze pediatra??
A co do karmienia piersia - jesli Ci zalezy - to walcz! Jesli nie - to pozostaje modyfikowane i tyle. A co do walki - to niestety musisz pomeczyc piersi - sciagac lakatorem czesto, zeby pobudzac laktacje. Duuuuuzo pic. Polecam herbatke Fito-mix z apteki. No i przystawiac, przystawiac, przystawiac. Jak zje z jednej piersi, to do drugiej, pozniej do pierwszej i znowu do drugiej (to nie jest tak, ze piers jest oprozniona do konca. Nawet jesli w danym momencie jest - to za chwile produkuje podczas karmienia znowu). I dopiero kiedy sie juz naprawde Piotrus zbuntuje odstawic. I jesli nie placze i widac, ze sie choc troche najadl to nie dokarmiac. Tylko powtorka za jakis czas (np za godzine). W ten sposob naprawde mozna rozbudzic laktacje.
Nie miałam pojęcia wychodząc ze szpitala, że ma ją na takim poziomie- był 2 doby pod lampami byłam pewna, że ide z dzieckiem, które już tego nie ma...
Co do laktacji pije dużo , mam herbatke laktacyjną z hippa... staram się lepiej zjeść, ale jeśli to od stresu się tak dzieje to wątpie, że się im odmieni... jakby było pokarmu mniej to ok- kryzys i wogóle... do przejścia.. ale on zaczyna bardziej wode przypominać i konsystencja i kolorem.
A Piotrusia jak dostawiłam niby ssał ale się wściekał przy piersi... Dawałam do ejdnej, do drugiej... trwało to długo i byłam pewna, że pojadł ale płakał i szukał ewidentnie pokarmu(dziobał buźką na oślep i wkładał rączke do buzi)ale piersi nie chciał... dałam bebilon to zjadł 80 ml!!! to z moich piersi wogóle się nie najadł...
Cytat:
zebra ja piję przeciętnie raz dziennie Fito-Mix ten co polecała celka. Tylko się nie zdziw jak będziesz kupowała, bo ostatnio zmienili opis i teraz to jest herbatka stosowana w łagodnych zaburzeniach trawienia. Ale pani z zielarskiego powiedziała, że skład jest taki sam. Zresztą na opakowaniu jest napisane, że produkt był stosowany jako środek mlekopędny u kobiet karmiących, jednak skuteczność takiego stosowania nie została udokumentowana.

Może wypróbuję chociaż ta z hippa nic nie mieniła...
Co do dżinsów miałam zmierzyć reszte w sumie może w jakieś jeszcze się zmieszczę...

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 23:30   #3620
eudaimonia
Rozeznanie

gratulacje dla pierwszych lutowych bobasków i mamuś!!! gosbaj i bubi wielkie brawa klask i: teraz to już pójdzie szybko

a dziś mój adaś miał serię ulewań. i nie wiem czy to moja wina, bo może coś zjadłam, czy jego łakomstwa, bo wcina nawet po 150 ml!!
zaczęło się już w nocy. niby mu się mocno odbiło, ale jak go kładłam to troszkę mu mleko wypływało z dzióbka i widziałam jak się biedaczek męczył.. a po ostatnim karmieniu wzięłam go na ręce, poczekałam na głośne i długie odbicie i położyłam. po chwili miał już cały rękaw mokry. to znów noszenie w pionie i znów odbicie. i przebieranie. a po przebieraniu zwymiotował mi na cycuszki i to powtórzyło się 3 razy!!! w końcu założyłam mu śliniaczek, co by nie przebierać go co 10 min ale już więcej ulewania nie było, tylko spanko.. ech.. a zaraz czeka nas następne jedzonko i już się boję..
--> Adaś <--jest z nami od 08.01.2010

eudaimonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 23:57   #3621
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Gratulacje dla nowych mamuś

Gratulacje dla pysi

Mała dzisiaj nie robiła kupki i się zastanawiam czy to przez to, że jej podałam Debridat tylko 2 razy zamiast 3... Ale to lekarstwo jest takie klejące, nie znoszę go podawać, a mała nim pluje na odległość...

Cytat:
Mamuski Wy chyba tez zaczelyscie podawac Infacol, jak Wasze malenstwa nie mialy jeszcze skonczonego m-ca ?? Bo on niby od 1-go m-ca, a mojej malej leci dopiero 3 tydz.
My już na początku drugiego tygodnia podawaliśmy, po pół dawki chyba 3 razy dziennie...

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Wyniki niestety są bardzo złe... morfologia taka, ze zgłoszili to już lekarce... Wymiękam siedze i rycze i już nie mogę...
Już w grudniu było, że morfologia za szybko spadła... a to porównanie jak bardzo już jest źle

Cytat:
Napisane przez filka2 Pokaż wiadomość
ja dzis prasowanie robiłam na raty bo mała co chwila sie budzila,a to kupka a to siku...własnie mamusie zakładam niby dobrze pampersa a Ada czesto jest przesiusiana z boku na którym akurat leży,tak nad pieluszkączemu? ??? moze mi podpowiecie.
Nam się raz za czas też tak dzieje... I kupka nam często wychodzi bokiem...

Cytat:

Filka thx a od dawna dajecie malej Infacol ? W niedziele bede miala wreszcie Sab Simplex, to Infacol pojdzie w kat
Tez mi sie zdarzylo tak z pieluszka, ze 3 razy i tez nie wiem dlaczego.A jakich uzywacie ? Ja mialam tak z Huggiesami
Ale mam nadzieję, że oryginalny z niemieckiej apteki, bo jest dużo podróbek na rynku... Nam dzisiaj właśnie koleżanka z Niemiec wysłała zapas...

Cytat:
Napisane przez gosbaj Pokaż wiadomość
Witam Panie.

Jako, że (T ż)onka pojawi się dopiero za jakiś czas a ja nie wytrzymam bo muszę się pochwalić
Krzysztof 02.02.2010 godzina 11:05 4370g 58 cm CC

Gosia czuje się bardzo dobrze i wszystkich pozdrawia
Śliczności

---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:54 ----------

Właśnie ściągnęłam 60 ml z prawej piersi i nadal czuję, że mam full mleka, a Kropka się dopiero za kilka godzin obudzi...
To pewnie przez ten wczorajszy dzień jedzeniowy u Paulinki... Sterylizuję sobie właśnie drugi pojemniczek i zamrożę...

---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:56 ----------

Coś miałam jeszcze napisać, ale zapomniałam...
Ostatnio nawet prawie na bieżąco czytam, ale zazwyczaj Paulinka się budzi zanim zdążę odpisać...
Stary 2010-02-03, 00:33   #3622
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość

biedna TY przeterminowana i jeszcze musisz sie tak meczyc i z etgo co pamietam masz jeszcze okropny szpital.. wspolczuje i 3mam kciuki by wszytsko bylo dobrze
no to ten sam szpital co gosbaj tam byla

nie wiem moze mnie jakos inaczej potraktuja choc watpie

Cytat:
Strippi a do innego szpitala nie mozesz jechac ? Ja rodzilam w szpitalu oddalonym o 140km, bo moj to tez masakra...Zgadzam sie calkowicie z tym co napiasala Kasiorekzeta
no ja juz pojde do swojego zwlaszcza ze mam 5 min od domu autem

Cytat:
Napisane przez kamyil Pokaż wiadomość
strippi gdyby cos Cie jednak zaniepokoilo to jedz do szpitala - dzidzia najważniejsza (a musisz rodzić w tym szpitalu?nie ma innego?)
pojade na pewno
zwlaszcza ze jak pisalam mam pod nosem szpital
wsiadam w auto 5 min i jestem

a mamy tylko ten i klinike tam gdzie gosbaj lezy teraz

Cytat:
Strippi ja bym poszła do szpitala mimo wszystko, niskie tętno to nic dobrego. Wahające się tętno może wskazywac na ucisk na pępowinie.
Cytat:
Napisane przez mamaidy Pokaż wiadomość

Strippi ja też bym szła do szpitala. W Twoim przypadku raczej na pobyt kilkutygodniowy się nie zanosi
Cytat:
Napisane przez xmila Pokaż wiadomość

Strippi - przylaczam sie do dziewczyn - tez bym poszla do szpitala...
jutro pojadę na KTG i zobaczymy co lekarka powie
Stary 2010-02-03, 05:18   #3623
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

DZIEWCZYNY zanotowałam 12 skurczy 30 sekundowych co 10 min... 2 razy wtargnął się skurcz i miałam co 5 min..
bardzo boli, ale między skurczami jest ok
Do tego nogi jak lód zimne
i mi niedobrze
3MAJCIE KCIUKI!

ps. mam je od 3:00 wcześniej miałam ale nie były tak bolesne i się nie przejmowałam
Stary 2010-02-03, 07:30   #3624
pysiamn
Zakorzenienie

Cytat:
ide na paint moze mi się uda narysowac
ps. prosze się nie śmiać
Nasz Picasso

Cytat:
pysia ciągnie mnie do was, ale dziś jakoś wyjątkowo mogłam trochę podczytywać, za to nie bardzo miałam czas, żeby się udzielać.
Ciekawe czy dotrwasz do 7
No i tym razem oficjalnie gratuluję Smakmistrzyni
No ja też jestem ciekawa co z tym 7 lutym....
Myślę sobie że może 6 jak tatuś i Kubuś
i dziekuję

Cytat:
SUPER!

Cytat:
Napisane przez KarmazynowyKamyk Pokaż wiadomość

Gratulacje dla pysi

Cytat:
jutro pojadę na KTG i zobaczymy co lekarka powie

Cytat:

DZIEWCZYNY zanotowałam 12 skurczy 30 sekundowych co 10 min... 2 razy wtargnął się skurcz i miałam co 5 min..
bardzo boli, ale między skurczami jest ok
Do tego nogi jak lód zimne
i mi niedobrze
3MAJCIE KCIUKI!

ps. mam je od 3:00 wcześniej miałam ale nie były tak bolesne i się nie przejmowałam
No to wielkie oby to bylo TO

_________________________ ______

DZIŚ TRZECI CZAS NA RODZENIE DZIECI

Pysia TVN 24 Zawiaddamia :

Mamy kolejną MAMUSIĘ

SWEET URODZIŁA!!!

Muszę zacytować bo jest szokujący ten sms

..."Tu Sweet jelly. O Północy MIALAM 1 SKURCZ, o 2:50 urodziła się ZOSIA 54cm i 2990g ".

Dziewczyny szokujące od 1 skurczu do końca porodu 2g 50 min

JA TEŻ TAK POPROSZĘ

*** -12,5kg***

Edytowane przez pysiamn
Czas edycji: 2010-02-03 o 07:31
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 07:41   #3625
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

skurcze teraz mam co 5min i trwają 45sekund

właśnie wyszłam z wanny - powiem wam fajnie relaksuje przy skurczach i między , siedziałam w niej 40 minut

teraz ubrałam sie jako tako
i na pilce zamierzam

ja szpital mam 5 min drogi wiec jak bedzie co 3 min to pojade

wody nie odeszly

Edytowane przez strippi
Czas edycji: 2010-02-03 o 07:42
strippi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 07:58   #3626
kwiat kalafiora
Raczkowanie

Cześć dziewczyny

Strasznie się za Wami stęskniłam

Gratuluje Wszystkim Nowym Mamusiomklaski :

W piątek 29.01 o godz. 4.38 przyszła na świat moja dzidzia - JUSTYNKA
Waży 3800 i 54 cm.

Niestety trochę dłużej musiałyśmy zostać w szpitalu ponieważ malutka bardzo spadała na wadze. W jednym momencie miała już tylko 3300 gr.
Na szczęście wszystko wraca do normy i już od wczoraj jesteśmy w domku.

Poród przyszedł z zaskoczenia. W piątek bardzo powolutku zaczęły odpływać wody. Było ich tak mało, że długo zastanawiałam się czy to są na pewno wody płodowe. Tylko z tego powodu pojechałam do szpitala późnym popołudniem. Dopiero wieczorem ok 22 wody chlusnęły na dobre i zaczęły sie skurcze itd.
A ja gapa nie zdążyłam poprosić żadnej z Was o nr tel. żeby napisać.
Będąc w szpitalu myślałam często co się u Was dzieje i przede wszystkim o tym która z mamusiek ma już swoje maleństwo przy sobie tak jak ja
kwiat kalafiora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 08:04   #3627
pysiamn
Zakorzenienie

Stripi ...no to a te skurcze to regularne są

kwiat kalafiora GRATULUJEMY !!! i witamy Ciebie i Justynkę

W wolnej chwili prosimy o fotki małej

*** -12,5kg***
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 08:08   #3628
azzis
Zakorzenienie

Cytat:

Bubi gratuluję
Cytat:
Wieści od Bardotki :

Więc trzymamy za nią
Mocno trzymam kciuki za Bardotkę
Cytat:

..."Tu Sweet jelly. O Północy MIALAM 1 SKURCZ, o 2:50 urodziła się ZOSIA 54cm i 2990g ".

Sweet_Jelly gratuluję czekamy na zdjęcia córeczki
Cytat:
skurcze teraz mam co 5min i trwają 45sekund

właśnie wyszłam z wanny - powiem wam fajnie relaksuje przy skurczach i między , siedziałam w niej 40 minut

teraz ubrałam sie jako tako
i na pilce zamierzam

ja szpital mam 5 min drogi wiec jak bedzie co 3 min to pojade

wody nie odeszly
strippi trzymam kciuki za Was Dzisiaj na pewno już urodzisz

azzis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 08:12   #3629
lila12
Zadomowienie

Witajcie
jesteśmy po badaniu pediatrycznym i szczepieniach - byłem dzielny!!!
Bartuś jak się okazało, jest grubaskiem - przybrał na wadze 1300 w ciągu miesiaca, a norma to 800 gr. I muszę mu ndawać rzadziej pierś... co 3 godziny, szczególnie w nocy, ponoć od przejedzenia może się tak prężyć, bo myli cyca ze smokiem do ssania.... No i "idealna" mama okazała się dupowatą....
Dziś w nocy spał dobrze - po raz pierwszy 4,5 godziny - szok! Bo dotychczas jadł co 2 godziny, to była męka.
Także uczymy się nowego rytmu nocy i dnia....
Ależ to wszystko jest trudne czasami.... Mówiono mi, że na piersi nie można przekarmić.... chciałam dobrze...
A poza tym jestem zdrowy i duży
lila12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 08:13   #3630
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

skurcze regularne miałam od 3:00 to 10minutowe
później 7 minutowe miałam regularnie
teraz mam raz 5 min raz 7 min więc nie regularnie tak nie wiem czemu
ale często mam pod rząd 5min i czas już 45/50sekund

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości