|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: wymarzony pierścionek część XVIII i na pewno nie ostatnia ;)
Cytat:
|
|
|
|
|
#3602 |
|
Zakorzenienie
|
To co ty robisz, ze nie pracujesz??
|
|
|
|
#3603 |
|
Zakorzenienie
|
Nie prasuję Madziu, ale pracuję
![]() Nic nie robię, suszę porządnie na wieszakach, prostują się na mnie, nas i jest ok. Kiedyś mnie namawiała do tego moja przyjaciółka ale nie przyjęłam się na to, a teraz dojrzałam i pasuje mi, a rodzina też nie narzeka |
|
|
|
#3604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety mam biurową pracę, więc koszule, kołnierzyki, spodnie w kancik - nie da rady nie prasować, choćbym nie wiem, jak się starała |
|
|
|
|
#3605 |
|
Zadomowienie
|
U nas żelazko używane jest kilka razy w roku
czasami potrzebują tego koszule, czy spodnie w kant ale nic więcej a nasze ubrana z pewnością nie wyglądają flejsko![]() Należy od razu po upraniu rzeczy wyciągnąć z pralki i ładnie rozwiesić po wyschnięciu ładnie, równo złożyć i tyle
|
|
|
|
#3606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Raczej bawełniane rzeczy, albo z rzadka satynowe wiec nie trzeba ich prasować . Mąż ostatnio chodzi tylko w kolorze black, zazwyczaj t-shirt czarny i marynarka więc ma koszulek 10 - zdejmuje z wieszaka i zakłada. Normalnie minimaliści jesteśmy pod wieloma względami. Gotowanie doprowadzone do minimum ale smacznie, teraz rzuciłam prasowanie, ciekawe co będzie dalej ![]() Nie mogę zrozumieć koleżanki, kóra 4 godziny prasuje, a później staje do garów i gotuje obiad na następny dzeiń- w domu jest o 17- ja ugotuję w 30-40 minut każdy obiad więc nie pojmuję po co robi z siebie cierpiętnicę |
|
|
|
|
#3607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe ale literóweczka mi się strzeliła a ja się nieskromnie przyznam, ze w Holandii ani razu nie włączałam żelazka Koszul nie noszę a reszta szła sposobem Dori |
|
|
|
|
#3608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O obiadach nic nie mówię - u nas dzieci nie ma, więc bardzo często, o ile w ogóle jest obiad, to jakiś super szybki i mało pracochłonny. Ja dziś np. mam 3 dzień z kolei zupę
|
|
|
|
|
#3610 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
więc albo jem u 'teściów' albo kanapki albo nicZnowu świeci słońce
Edytowane przez czeremchowa Czas edycji: 2010-05-19 o 14:49 |
|
|
|
|
#3611 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj na obiad mamy kanapki grillowane więc zajmie nam to 10 minut przygotowań - składniki już mam ![]() ---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Cytat:
, ile zajmuje zrobienie piersi z kurczaka plus surówka, albo ugotowane brokuły? - a to najczęstsza forma obiadu u mnie
|
||
|
|
|
#3612 |
|
Zadomowienie
|
Oczekiwania obiadowe mam podobne do Ciebie
![]() no właśnie ewentualnie jak coś robię to pierś kurczaka, która była w pon brokuł z serem żółtym był wczoraj nic więcej nie zrobię...
|
|
|
|
#3613 |
|
Zakorzenienie
|
Ja uwielbiam gotować (ale zmywac juz nie, wiec to należy do TZ na szczęscie
. Dori, to co wy najczęsciej jadacie na obiady?? Ja lubie takie szybkie obiadki a w weekendy jakie eksperymenty kuchenne |
|
|
|
#3614 |
|
Zakorzenienie
|
u nas podobne obiady, albo cyce kurze plus surówka, czy ryba z surówką, albo jakieś warzywa, albo jakaś zupa, czasem ryż i sos jakiś, albo kasza. Surówki można przecież też gotowe kupić. Zupa z mrożonki to chwila moment, jakieś warzywa na patelnie z mrożonki, czasem gotowe pierogi, czasem naleśniki, spaghetti albo coś w tym rodzaju. Różnie.
W weekend jest więcej czasu, to można pokombinować. |
|
|
|
#3615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mięso dla urozmaicenia można pociać na kawałki i zrobić w przyprawie gyros, czasem trzymam na noc w marynacie staropolskiej, zawsze coś tak zmieniam. Można na gotowe mięsko w kawałku położyć ser żółty albo mozarellę ... Czasem robię tortille i wrzucam do środka to co mi przyjdzie do głowy, czasem z ryżem i marcheweczką mini- moja ulubiona :love: W weekend to lasagna czy tarta, coś bardziej wymyslnego. |
|
|
|
|
#3616 |
|
Zakorzenienie
|
A ja jestem durna i prasuje...
Nie prasuję dzinsów...mój TŻ chodzi często w sztruksach, więc te prasuję. Koszule prasuję, bawełnianie koszulki tylko z przodu...nie prasuję bielizny, ręczników, pościeli itp... Co do gotowania,to ja w tygodniu też bardzo często robię kurczaki pieczone, duszone, smażone..każdego rodzaju. Do tego warzywka, ryż...Często też robię zupy, to zazwyczaj na dwa dni. Staram się robić treściwe, żeby najeść się tylko zupą. Wczoraj np. zrobiłam pseudoukraiński barszcz...i będzie jeszcze na dziś. Jutro chyba chińszczyznę machnę. W ramach oszczędzania staram się od zakupów do zakupów robić jedzenie z tego co mam, bo wiem, że jak pójdę do sklepu po jedną czy dwie brakujące rzeczy, to wyjdę biedniejsza o 150 zł ![]() Dziewczyny, dostałam właśnie zaproszenie na panieński...na który nie chcę iść. Po pierwsze myślę, że to tylko zaproszenie przez grzeczność, bo to przyszła żona dobrego kumpla TŻ z zespołu- idziemy do nich na wesele...i to pewnie dlatego, że TŻ na kawalerski na pewno pójdzie...a po drugie...będzie tam była dziewczyna TŻ, która jest przyjaciółką panny młodej...i w dodatku żyje w przeświadczeniu, że mój TŻ ją zostawił dla mnie... A po trzecie żal mi kasy ![]() Co mam zrobić? Nie chciałabym sprawić przykrości tym, że nie przyjdę...no nie wiem... Poza tym jest jeszcze jedna sprawa-miałam nadzieję, że nie będę musiała na swój panienski zapraszać dziewczyn kolegów TŻ z zespołu...ale chyba teraz nie będzie wypadało inaczej, skoro ona nas zaprosiła...ehhhhh... |
|
|
|
#3617 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio np. zrobiłam sobie pysznego łososia z parowaru plus do tego gotowa surówka. Obiad zajął mi 10min i czekałam 20min, jak się zrobi łosoś, ale w tym czasie mogłam co innego robić ![]() ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko panieński jest dopiero 12.06. więc z czymś pilnym to jeszcze raczej muszę poczekać
|
|
|
|
|
#3619 |
|
Zakorzenienie
|
To widze, że u was tez drób przoduje na obiady
![]() Dori to ja podobnie jak ty gotowałam w Holandii (teraz nie mogę gotowac przez rękę, wiec jem co rodzice lub tesciowa nam zrobi). Do tego jeszcze lubię tunczyka z makaronem na ciepło a najczęsciej to był u nas kurak z pesto, kurak w sosie pieczarkowym z ryzem, kurak z warzywami z woka i ten makaron z tunczykiem ![]() Butter dokładnie wykręc się czymś |
|
|
|
#3620 |
|
Zakorzenienie
|
Co do prasowania, to ja podobnie jak miskowa mam pracę biurową i nie mogę nie wyprasować koszuli czy szyfonowej bluzki. Ale nie prasuję ubrań po praniu, tylko na bieżąco, bo mam maleńką szafę i większość rzeczy trzymam w komodzie, a tam nie da się trzymać idealnego porządku, przynajmniej ja nie umiem :P
Co do jedzenia, to uwielbiam comfort food Szybko, smacznie i efektownie. Moją idolką jest pod tym względem Nigella. Najbardziej cenię potrawy jednogarnkowe np. chili con carne albo leczo z cukinii
|
|
|
|
#3621 |
|
Zakorzenienie
|
a ja już wiem, dlaczego miałam dzis taką sliczną pogodę
![]() W RMF mówili, ze dzis moje miasto miało najlepszą pogodę w całej Polsce
|
|
|
|
#3622 | |||||
|
Zakorzenienie
|
cześć,
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
w naszych okolicach powódź jest straszna ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny trzymajcie kciuki w piątek nie piszę o co chodzi, bo nie chcę zapeszać, a bardzo nam zależy
|
|
#3623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie mogę 'wyjechać na weekend', bo kawalerski jest w ten sam dzień, a TŻ chce iść to będzie mało wiarygodne ![]() Byłam dziś z TŻ na zakuiepach. Kupiłam mu 3 koszule, a dla siebie zwyklaka-bawełnianą sukienko-tuniczkę ![]() I z czego najbardziej się cieszę: kupiłam puder, inny niż Misiek polecała, bo True Match Loreala...już użyłam i jest super...i kupiłam bazę art deco.Pomalowałam się i moje cienie ciągle sie trzyamają-normalnie już dawno by się rozlazły...cieszę się szczególnie, że faktycznie była w promocji...I wydębiłam 3 próbki bazy pod makijaż. Będę sobie próbować ![]() Udane zakupy ![]() A teraz upiliśmy się winem z TŻ, więc chyba czas do wyrka
|
|
|
|
|
#3624 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Ja od dzisiaj siedzę w domu na L4, mogłabym dalej pracować ale po co jeśli aktualnie moja praca polega na 8-godZinnym zaleganiu na kanapie i wyglądaniu przez okno, marnowanie mojego czasu tylko ![]() W piątek byłam na USG i prawdopodobnie będę miała córeczkę Goosiu trzymam kciuki Poemi powodzenia na obronie. Butter najlepiej tak jak radzą dziewczyny wymyślić, że cos bardzo ważnego Ci wyskoczyło w ostatniej chwili. Asiuk trzymam kciuki za potwierdzenie. Ależ złoty strzał Wam się trafił
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|
|
|
#3625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jakieś imiona macie wymyślone? |
|
|
|
|
#3626 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
dziś znowu cudna pogoda Gosiu ![]() niuniunia i podłącze się do pytania o imiona dla córci
|
|
|
|
#3627 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Butter ja bym się wykręciła w ostatniej chwili, jakąś zdrowotną niedyspozycją typu zatrucie ![]() A co do zapraszania ich na Twoje, to wydaje mi się, że nie masz takiej konieczności... Niuniuniau super, że dziewczynka ![]() U mnie dzisiaj pochmurno ale za to ciepło i mogłam ubrać się w swoje uniformy i buty na gołoe nogi, co najbardziej lubię Edytowane przez dorinka30 Czas edycji: 2010-05-20 o 08:48 |
|
|
|
#3628 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
![]() Co do imion dla dziewczynki to zielonego pojęcia nie mam Albo kiepsko brzmią z nazwiskiem albo w okolicy jak krzyknę dane imię np Julka to przybiegnie ich trzy (a ja preferuję dzieci ale w mniejszych ilościach ) Imiona, które mi się podobają, często gęsto mają dzieci moich koleżanek albo rodziny a ja wolałabym tak bardziej oryginalnie Mam nadzieję, że do końca września coś wymyślę. Za to dobre jest to, że podczas ostatniego USG termin porodu "przesunął" się na 2 października a zdarza się, że pierwsze dziecko rodzi się później niż przewidywany termin no więc będzie ciekawie jak urodzę sobie prezent na swoje urodziny, które mam 12 października
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|
|
|
#3629 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć...
a u mnie jest zimno i leje jak z cebra Mam już serdecznie dosyć tej pogody!!!! TŻ mnie namawia, żebym poszła na ten panieński. Mówi, że mam olać jego ex i iść i dobrze się bawić...kurka... |
|
|
|
#3630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ty co na pomysł TZ?? Czy kategorycznie nie chcesz jechac?? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:27.

a nasze ubrana z pewnością nie wyglądają flejsko

więc albo jem u 'teściów' albo kanapki albo nic

Szybko, smacznie i efektownie. Moją idolką jest pod tym względem Nigella. Najbardziej cenię potrawy jednogarnkowe np. chili con carne albo leczo z cukinii 
nie piszę o co chodzi, bo nie chcę zapeszać, a bardzo nam zależy 
i podłącze się do pytania o imiona dla córci
Albo kiepsko brzmią z nazwiskiem albo w okolicy jak krzyknę dane imię np Julka to przybiegnie ich trzy (a ja preferuję dzieci ale w mniejszych ilościach