|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3601 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozmowy w toku... Zawital do nas bocian :)
Cytat:
No i widzisz ![]() ![]() Wszystko jest doobrze ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Cytat:
![]() Czyli od pon do pt miedzy 9 a 15 lub we wtorki cała dobe ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3602 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3603 |
Zadomowienie
|
Oj ciesze się Karolinko że wszystko dobrze z tą glukozą, czasami te baby coś palną i człowiek się martwi.
I super że na takiego ginekologa trafiłaś ![]() Ja moją też strasznie lubie, nie jest typem wesołka, ale o wszystkim z nią mogę pogadać, jest taką ciepłą i miłą osobą, a czasami jak się zagadamy o czymś to nawet zapominamy obie że jakieś skierowanie mi miałą napisać albo jakąś recepte, i później dzwonie do niej że z gapiostwa o czymś zapomniałam. Dziś kochane dobieram wyniki Biluzbiny całkowitej i tranzaminaz mam nadzieje że wszystko w normie. Te kwasy zółciowe niestety za tydzień dopier ![]() ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Metrolopitan dziękuje za wsparcie ![]() Dziś już nabuntowany przeze mnie mąż ma dzwonić i rozmawiać że nie mamy kasy na jakiegoś fotografa. Nie wiem czy ja jestem jakaś kopnięta, czy coś ale mi się wydaje że w dzisiejszych czasach naprawdę nie trzeba na chrzcie fotografa, już prawie każdy ma aparat i samemu można porobić zdjęcia. |
![]() ![]() |
![]() |
#3604 |
Wtajemniczenie
|
Oczywiście że tak Latko! Musicie sie zbuntowac, bo juz sobie wyobrażam że skoro na chrzciny oni chca zamówić fotografa, to co to bedzie na komunie??? Kamerzysta, fotograf i impreza na 100 osób jak wesele?
Dziewczyny dobrze radzą, skoro teraz na wszystko się zgodzicie to nie będzie wyboru i na komunię tez bedziecie musieli sie godzić na jakies dziwne wymysły rodziców. A zdjęcia oczywisćie że można robić samemu!! Ach ... co ten świat robi z ludźmi. Denerwuja mnie takie rzeczy.... |
![]() ![]() |
![]() |
#3605 |
Zadomowienie
|
Czesc kochane!
Ja dzis rano poszlam na ta krzywa i jak boga kocham prawie zwymiotowalam. Na sama mysl chce mi sie zwrocic! Wyniki mam miec po 15, mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze!!! Widze ze Carol tez miala chwilowy stres przez to badanie... Latkoo z tym chrztem to faktycznie bezczelnosc. Ja jestem taka jak moja mama i obie od razu bysmy z czyms wypalily bo ludzie po prostu nie maja wstydu. A wlasnie najgorzej jak ktos jest takie grzeczny i nie umie odmawiac bo na takich wlasnie sie zeruje najwiecej. Metropolitan nie zawsze jak ktos robi chrzciny po weselu to ze chce kase od innych. Ja sama planuje wstepnie cos takiego bo to bardzo duza oszczednosc. Sala i jedzenie juz sa, goscie tez bo wiadomo ze kto na weselu to i na chrzcinach powinien byc. Ale absolutnie nie bede od kazdego oczekiwac prezentu bo jednak ten drugi dzien to maja byc poprawiny a chrzest tak przy okazji. Kochane zajrze do was pozniej z moimi wynikami. Trzymajcie kciuki!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#3606 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() gin doradziła żeby wziąć ze sobą cytrynę i troszkę jej wycisnąć do specyfiku.
![]() |
#3607 |
Zakorzenienie
|
co do kosmetykow ja uzywalam do pupy nivea , ale teraz pieluchy huggies odparzyly mala i uzywamy juz tylko pampersow, wiec jak sie pojawily odparzenia to sudocrem, krem nivea na kazda pogode i uzywam oliwki , dzieciatko tak slicznie pozniej pachnie, najbardziej mi sie zapach bambino podoba bo jest taki dzidziusiowy
![]() ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- a ja dzis bylam prawie 3h z mala na spacerku, tz kazal mi isc kupic sobie cos u jubilera bo przeszly nam pieniazki z ubezpieczenia i zebym miala pamiatke, wiec mam piekna bransoletke a od spodu grawer, Oliwia, ur 05.04.2010r ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- ja do swojej nie dzwonilam, bo stwierdzilam ze co ma byc to bedzie a nie bede laski zrywac o 2 w nocy z pierwszego swieta na drugie i w sumie i tak byla tam potrzebna polozna a nie lekarz tak na prawde ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3608 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Kasiu bidulko, dobrze, ze dalaś rade, a miałas 50 czy 75g? 50 jest lepsza podobno, ale lepiej od razu 75 nie trzeba wtedy już powtarzać. Mlm a gdzie Ty się podziewałaś? Co? Tłumacz no się! ![]()
![]() |
#3609 |
Zakorzenienie
|
miala mi pozniej za zle ze nie dzwonilam ale kit
![]() ![]()
![]() |
#3610 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak cudnie, że taki prezencik masz, ciekawe co ja dostanę ![]() ![]()
![]() |
#3611 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Kasieńko kochana to czekamy na Twoje wyniki i na pewno wszystko będzie dobrze ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3612 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
mlmFM koniecznie wez ta cytryne i mam nadzieje ze dopijesz i nie zwrocisz. Trzymam kciuki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3613 |
Zakorzenienie
|
hahahah
![]() ja jestem w szoku ze tak szybko przeszly bo w piatek PO POLUDNIU byl skladay wniosek, a wczoraj rano byly na koncie pieniazki.
![]() |
#3614 |
Zakorzenienie
|
Darusia a jak ten krem na każdą pogode? nie jest tłusty
![]() Prezent suuper ![]() A mi ta glukoza smakowała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3615 |
Zadomowienie
|
Kochane zamieszczam wam stronkę gdzie są testy fotelików i oceny ich bezpieczeństwa. Warto zobaczyć zanim kupi się jakiś fotelik. Nasze maluszki powinny być bezpieczne.
http://fotelik.info/pl/testy/grupa:0...aco/index.html |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3616 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I mojego wogole nie ma na tej liście.. ![]() A certyfikaty ma.. Noo ale jak się okazało, to że ma certyfikaty wcale nie oznacza że spełnia wymogi tych crash testów.. których wogole nie przechodził, nie rozumiem dlaczego ![]() No ale już kupiłam ![]() Edytowane przez kardashi Czas edycji: 2010-04-28 o 13:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3617 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja wklejam Wam artykuł o ubieraniu bejbików latem, z czym od zawsze się zgadzam i Olę tez tak ubierałam ![]() https://mamotoja.pl/niemowle_noworod...ul,3791,0.html
♥♥♥ Olusia Filipek Adaś A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it. ღ Edytowane przez Carol77 Czas edycji: 2010-04-28 o 13:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3618 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3619 |
Zakorzenienie
|
ja jestem z tego kremu zadowolona, malej cera super go przyjmuje
![]() |
#3620 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Bo chce kupić z Nivei.. ale z faktorem.. i takem pytam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3621 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj cala noc nie moglam spac bo brzuch mnie bolal - moze od soczewicy - nie wiem,ale malo przyjemne
![]() Jutro pojde do lekarza, bo sie martwie - lepiej niech sprawdzi czy wszystko ok, ty bardziej,ze za 1,5 tygodnia lece do siostry. Wrocilam z jazd- idzie mi coraz lepiej ![]() tylko szkoda ,ze dzisiaj mialam z innym instruktorem ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3622 |
Zadomowienie
|
Wkleiłam link tak na wszelki wypadek
![]() Ale masz rację Karolinko czasami te rozreklamowane firmy mają po prostu gó..... W uwadze pokazywali fotelik chicco i emmaljunga gdzie są to jedne z droższych firm, a jak okazało się wogóle nie chronią dziecka. |
![]() ![]() |
![]() |
#3623 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry ...
Carol cieszę się że okazało sie wszystko oki...... ale teraz juz wiesz czemu sie tak zestresowałam.... Nie wiem jak to w pl wygląda, ale tutaj to badanie trwa 4godziny w sumie pobieraja 4próbki krwi... jak po 3godz wysłali mnie do lekarza to mało nie zemdlałam , dziewczyny mi pomogły... i dalej na głodnego ... musiałam zejsc na dół potem czekać na na kolejke zeby mi pobrali askawie 4ta próbke.. Ale generalnie jak juz mogłam zjesc sniadanie to jakbym nigdy nic nie jadła... Jedyny plus byl taki ze do picia podali lucozade- napoj normalnie do kupienia w sklepie tak ze nie było tak tragicznie.... Dlatego tutaj raczej chyba nie ma mowy o pomyłce- 4 próbki.... aczkolwiek mój maz mówi że oni się musieli pomylić, że przytyłam tylko 11 kilo... itd... ja tylko się modlę żeby to cholerstwo poszło sobie po ciąży... Nic dowiem sie wszystkiego jutro ....na pewno wam napisze... Latko co do bycia chrzestnym to ja już pisałam co o tym myślę.... nie ma co szaleć przy chrzcie i komuni...bo co potem przy weselu bedzie? A poza tym na prawde jak rodzice chca takich fnaberii to niech sami za nie płacą... Dziewczynki tak serio czy zamierzacie wynajmować fotografa na chrzest? Ja zamierzam dziecko ubrac w zwykłe białe ciuszki( uwielbiam widok matek walczacych z dziecmi w kościele ,bo taki bąbel 6miesięczny wciśniety w garnitur jedyne co chce to zerwać niewygodne dziadostwo z siebe, i żal mi tych upoconych dzieci wciśniętych w krynoliny) wogle zamierzam chrzcic takie malenstwo bo nie bedzie nawet sobie zdawac sprawy , tylko przespi... A potem na tarasie i w ogrodzie (jak pogoda pozwoli, jak nie to złączymy dwa stoły w salonie) przyjatko dla rodzinki.... i tyle... żadnych fanaberii, parę białych baloników, dużo świerzych białych kwiatów (jestem córą kwiaciarki- więc to bedzie jedyna fanaberia- dużo kwiatów) Gdyby moi rodzice nie mieli przestronnego domu, to wynajęłabym stół w jakijś małej restauracji na 12 osób ( góra 30 zł na osobe) i tyle... |
![]() ![]() |
![]() |
#3624 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tzn na chrzest.. kupiłam ją w smyku na promocji za 15 zł, zwykła białą princesskę, bawełnianą. Ona jest w rozmiarze 56.. Ale czy akurat założę ją na chrzciny, w sensie czy akurat w przeciągu miesiąca je zrobimy to nie wiem ![]() ![]() ![]() A jeżeli nie zdarze jej załozyć na chrzest to kupię podobną, na pewno żadne atłasy, tiule itp itd. A obiad po chrzcinach zrobimy na pewno w jakiejś restauracji.. Nie chciało by mi się stac i gotować, szykowac tego wszystkiego ![]() A fotograf.. hhm.. u mnie jest taki zwyczaj że się jedzie do fotografa, robi się 4 pamiątkowe zdjęcia. z rodzicami, z chrzestnymi, wszyscy razem i brzdąc sam ![]() A sukieneczkę mam taką ![]() Edytowane przez kardashi Czas edycji: 2010-04-28 o 14:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3625 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Fanaberi też nie planuje, nie wiem jak z ubrankiem, ale napwno musi byc wygodne i przewiewne, chrzcić synka planuje jakos wrzesień - październik jak jeszcze będzie ciepło ale nie upał. No i my mieszkamy w bloku więc nie wiem czy zmieścimy rodzinę, wolała bym w domu zrobić bo w restauracjach w Warszawie drogo jak diabli. Mi do głowy nawet nie wpadł żaden fotograf, rodzinka sama napewno narobi zdjęć, później się tylko wywoła i jakiś łądny album kupi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3626 |
Zakorzenienie
|
ja tez mam sukieneczke dla malej, dostalismy ja od moich dziewczyn z pracy jak przyszly do nas 1 raz w czwartek
![]() a fotografa miec bedziemy rowniez z racji tego ze bedzie to nasz koscielny
![]() |
#3627 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3628 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie mam problemu z chrztem, bo nie będziemy małego chrzcili, jak dorośnie sam zdecyduje, dostanie błogosławieństwo i to wystarczy. Z resztą juz jest pobłogosławiony przez pastora i mnóstwo osób sie za niego modliło, także Bóg nad nim czuwa od samego początku. A rodzinkę zaprosimy na kawę ciacho i kolacje i juz ![]()
![]() |
#3629 |
Zadomowienie
|
I chrzestny płaci za fotografa?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3630 |
Zakorzenienie
|
nie nie, my sami wszystko oplacamy, restauracje, ubranko dla malej juz jest, fotografa takze, nie bierzemy go na impreze bo na imprezie ludzie zdjec narobia, tylko wynajety jest do kosciola i w plenerek.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:26.