|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3601 |
Raczkowanie
|
Dot.: storczyk (orchidea) cz.III
nie zaszkodzi tez przemywac liści roztworem wody letniej, spirytusu i płyny do mycia naczyń poleca ludwik
![]() - A JAKIE PROPORCJE ? |
![]() ![]() |
![]() |
#3602 |
Raczkowanie
|
Dziewczynki jak myślicie jaki to storczyk? Cambria?
#3603 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3604 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3605 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3606 |
Raczkowanie
|
dzięki. dziś "zadziałam"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3607 |
Zakorzenienie
|
kasia_tomek to mi wyglada na hybryde encyli i kambrii, ciekawy nie powiem
![]() ![]() A ja przeprowadzilam moje towarzystwo do nowego domu, wpakowane w kartony przy glebokim minusie jechaly 72km... wszystkie zyja, nic nie opadlo ale miejsca brak bo dom w remoncie, wieksza jego czesc rozwalona i zmino wiec sie gniota w 2 pokojach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3608 |
Raczkowanie
|
To Brassia
![]() Dzięki Norka ![]() ![]() Mnie również czeka przeprowadzka w połowie grudnia lub później i martwię się jak przewieź storczyki żeby im nie zaszkodzić!
#3609 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3610 |
Raczkowanie
|
Jak dla mnie Maju to jak trochę podrośnie to to będzie idealne kółeczko do puszczania baniek mydlanych, albo... pęd kwiatowy z rozdwojeniem jaźni
![]() ![]() ![]() ![]() A tak serio to.... ja już się przestałam zastanawiać nad dziwnymi cosiami, kilka stron wcześniej wklejałam zdjęcia moich dziwnych cosi na jednym storczyku. Po prostu...czekam i obserwuję co się z nich rozwinie, Tobie chyba też nic innego nie pozostało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3611 |
Zakorzenienie
|
wygląda jak podwójna łodyga. Czyżby za dużo nawozu??
Ciekawa jestem jak to będzie wyglądało później ![]()
#3612 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() Mi to również wygląda na nowe łodygę. Mam pytanie. Dostałam nowego storczyka. Pomijając że jest bardzo śliczny, zauważyłam przy podlewaniu na jego korzeniach biały mech. Czy to jakaś choroba? Jak mam się tego pozbyć? Na razie wytarłam ten mech, a na korzeniach które były suche obcięłam. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3613 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- pedowate bliźniaki syjamskie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3614 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3615 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3616 |
Zakorzenienie
|
Maja to pęd kwiatowy tylko podwójny. Moje niektóre storasy takie puszczają ale jako odgałęzienia łodyg
#3617 |
Zakorzenienie
|
kasia_tomek znalazlam - to twoje cudo to hybryda encyli, tylko nie jestem pewna ktora - Brassada albo Brassidium Longlen Bill Switzer - to ostatnie troche inny kolor ma, pierwsze jest wlasnie takie zolte albo pomaranczowe. Znalazlam je na stronie www.roslin-menazeria.net w ogrodowe, galeria storczyki, prezentacja
tu masz Brassade http://www.roslin-menazeria.net/inde...1267&info=2542 a tu masz Brassidium http://www.roslin-menazeria.net/inde...1267&info=2815 ogolnie uprawa jak kazdej kambrii wiec nic trudnego ![]() ![]() Polecam te stronke wszystkim co lubia sobie popatrzec na storki, opisy upraw i ciekawe porady ![]() Edytowane przez norka27 Czas edycji: 2010-11-11 o 20:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#3618 |
Raczkowanie
|
Dzięki Norka
![]() ![]() ![]()
#3619 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() na prawdę skuteczne ![]() a i podobno ziemiórki nie maja aż tak bardzo wielkie wpływu na korzonki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3620 |
Zakorzenienie
|
To ten ciemny, starałam się oddać jego naturalny kolor
![]() Załącznik 3527478Załącznik 3527479 Storczyk szwagierki, który teraz zakwitł, w świetle dziennym jest delikatnie ciemniejszy i subtelnie pachnie. Zapach podobny do frezji ale duuużo łagodniejszy. Załącznik 3527480 Najmniejszy ze storczyków, taka jakby miniaturka, kwitnie z małą przerwą od marca lub kwietnia. Jedna łodyga uschła, zostały jeszcze dwie ![]() Załącznik 3527481 Rocznicowy storczyk, bałam się, że nic z niego nie będzie bo w domu trochę zmizerniał, ale widać dalej kwitnie. Całe kwitnienie jest już domowe. Przedłuża pędy, ma jeden boczny. Kolor taki trochę bez życia, ale ma w sobie urok. Załącznik 3527482 Załącznik 3527483 Muszę zainwestowac w kwiatki w innych kolorach, bo jak widać, dominuje jeden kolor ![]()
#3621 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny u mojego storczyka ktory wypuszcza pedzik i juz jest calkiem duzy podczas podlewania ulamal mi sie korzonek nowy ktory wyszedl mi od dolu doniczki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3622 |
Raczkowanie
|
karolca ten ciemny na dwóch pierwszych zdjeciach poprostu mnie powalił
![]() ![]() kasia_tomeq ten Twoj żółty pajęczak bardzooooo fajowy jest ![]() Maja 77 strasznie jestem ciekawa jak bedzię wyglądał ten widełkowy pędzik za jakiś czas ![]() Lady Marmalade ja za bardzo bym się nie przejmowała jednym korzonkiem, w transporcie a nawet podczas normalnego obchodzenia się ze storkami niestety takie rzeczy się dzieją. Jeśli bardzo bardzo Cię to martwi to zasyp "rankę" cynamonem i sprawdz żeby nie dotyka wody np. na dnie osłonki |
![]() ![]() |
![]() |
#3623 |
Raczkowanie
|
(mam nadzieje że autorka nie będzie miała mi za złe, ale no zdumiona jestem tym co znalazłam! )
Czy to możliwe aby storczyk stojący cały czas w wodzie mógł zakwitnąć, i przeżyć takie warunki? źródło: http://kolorowott.blox.pl autorka: tessat1 |
![]() ![]() |
![]() |
#3624 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() martwie sie bo to moj pierworodny ktory ponad 2 lata wegetowal i tylko kapusta byla, od czasu przyniesienia ze sklepu i przekwitniecia kwiatka nie bylo. teraz szaleje bo puszcza pedzika na ktorym beda prawdopodobnie tylko 3 kwiatki, listki sa piekne i twarde a korzonkow nowych to ma hoho i ogolnie to moj pierwszy samodzielnie wyrosniety pedzik wiec nie dziwota, ze na niego chucham i dmucham ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3625 |
Raczkowanie
|
karolca co Ty mówisz ten przydymiony różowy kolor jest śliczny, a nie bez życia, ja mam dość zróżnicowane kolorystycznie storczyki, ale mam też np. pięć różnych biało - bordowych ciapków w różnej wielkości. Moim zdaniem każdy storczyk jest ładny, nie ma nudnych kolorów
![]() lalalilala wydaje mi sie że to najprostsza droga do...uśmiercenia storczyka, storczyki to nie lilie wodne ![]() ![]() Lady Marmalade nie ma czym się przejmować, mi się to często zdarza, jeśli dasz korzonkowi wyschnąć, ładnie się zasuszy i nic się nie będzie działo |
![]() ![]() |
![]() |
#3626 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pokazuję wielkość bordaska na tle innych "normalnych". Załącznik 3527959
![]() |
#3627 |
Zakorzenienie
|
A ja sie pochwale ze moja encylia na 2 nowych przyrostach bedzie za jakis czas kwitla - juz wytworzyla takie dziwne sakiewki w ktorych cos rosnie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3628 |
Przyczajenie
|
Słuchajcie kiedy najlepiej stabilizować pędy kwiatowe?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3629 |
Raczkowanie
|
Norka w jakim podłożu masz encyclie?
#3630 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:03.