|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3601 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-) cz.2
Cytat:
![]()
![]() |
#3602 |
Zadomowienie
|
ooo to mnie zaskoczyłaś, osobiście nie spotkałam się z przypadkiem żeby ktoś po 12 tc miał dopochwowe.no ale może i robią.Jak się kiedyś lekarza pytałam to też właśnie mi mówił ze do 12 tc.
#3603 | ||
Zakorzenienie
|
hej
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3604 |
Zadomowienie
|
hejka dluuugo was doczytywalam hihi
jak wam teraz odpisac??? zjem chipsy i pomysle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3605 |
Zakorzenienie
|
Pelnia, Ty to chyba zawsze masz dobry humor
![]()
#3606 |
Zadomowienie
|
ok, przede wszystkim male wytlumaczenie
![]() przepraszam, ze nie wkleje wam mojego brzuchola dzisiaj ale lazilismy dzis po sklepach za butami dla malego i niestety nie bylo tak kolorowo z doborem bo wiekszosc nie spelnia podstawowych standardow a jak juz to u nas sa ponad 100 trafilismy jednak na 20% znizke wiec skorzystalismy i wreszcie zadowolona jestem i moge spac spokojnie ![]() ![]() ![]() na necie sa tansze buty nawet te dobrych firm np. mrugaly ale kiedys maly mial problem z wlozeniem nozki za wysokie podbicie i teraz wole przymierzyc mimo iz zawsze moge zwrocic... szkoda mi lazenia po pocztach ![]() a propos wysokiego podbicie - na pewno ktoras z was trafi na takie u swojego dziecka - w takim przypadku polecam wam firme SAnwey kazdy but wchodzi na wys. podbicie malucha ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3607 |
Zadomowienie
|
#3608 |
Zadomowienie
|
hheheheehe kretencja czemu tak myslisz
![]() p.s. na ogół tak ![]() ![]() p.s. ale potrafie sie tez ostro wkurzyc i ryczec tez umiem ![]() ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- no wlasnie sie tlumaczylam wam ze zmeczona jestem na zgrywanie zdjec ![]() dzis juz po tym lazeniu nie chce mi sie - ok? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3609 |
Raczkowanie
|
Ursull gratulacje
![]() Violka ja się przyznam, że nie zapinam jak sama prowadzę, jak TZ to zawsze ![]() Hmm ja też słyszałam, że dopochwowe tylko w I trymestrze, ja miałam I USG w 12 tyg i już mi zrobił przez brzuchol Ja właśnie wróciłam z działki, nażarłam się porzeczek i borówek ![]() ![]() Dzięki za uwagi do listy ![]() ![]()
#3610 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3611 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
jesli zleca idz zrob naprawde warto!!! to nic nie boli tyle ze chlod poczujesz a i bedziesz spokojniejsza zwlaszcza podczas karmienia bo od razu ci wyjdzie czy kanaliki masz prawidlowo ulozone ![]() ![]() p.s. kazda z nas powinna po 25 zrobic i potem regularnie cos jak cytologia ![]() ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Weronisa miłego i radosnego ... bez komarowego pobytu ![]() Niebieska gratulujemy!! ![]() Kootek hustawka rewelka brzusio cudny ![]() ![]() co do hustawki - mysle ze fajnie zrobiliscie iz uzywana trafiliscie - czasem na allegro mozna duuuzo zyskac ale trzeba tez czassem polowac ![]() ![]() ![]() i wiele wiele innych zwlaszcza zabawek z fishera polecam wam dziewczyny naprawde sa nie lamliwe - jedyne co to farba moze gdzieniegdzie odpasc po rzutach o podloge... no i w porownaniu do nowych cen fiu fiu fiu rewelka ! co do hustawki - rzeczywiscie nie kazde dziecko che byc hustane - niestety moj tez z tych jest i do tej pory mu to zostalo 2 razy gora i juz! czasem wiec ieoplacalne ale dopoki sie nie sprobuje to si enie wie ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3612 |
Zakorzenienie
|
Pelnia, bo tak fajnie, wesoło piszesz i często piszesz hihi
![]() A ja moim glukometrem od trzech dni robię pomiary, żeby pokazać ginowi i drugi dzień z rzędu wyszło mi po kolacji więcej niż zwykle ![]() ![]() ![]() ![]()
RAZEM OD 5.03.2000. ![]() Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór ![]() TYMEK - 26.11.2010 ![]() Edytowane przez kretencja Czas edycji: 2010-07-02 o 20:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#3613 |
Rozeznanie
|
Hejka kochane
![]() Wpadłam tylko na chwilkę. Mam urwanie głowy. Na urodzinach małej od tż teściowa była spokojna, nie dogadywała mi. Z tego co się zorientowałam to nieźle na mnie gada w rodzinie, ale wszystki przytyki ucinałam i się odcinałam :P Zaczynam robić zakupy dla maleństwa i dla siebie, dzisiaj kupiłam tunikę i leginsy ciążowe w auchanie :P Jaka płeć dzidziusia nadal nie wiem, dopiero za 2 tygodnie bedę miała usg. Jestem zdecydowana na rodzenie w prywatnej klinice w bielsku. Od września zaczynamy szkołę rodzenia. Moje samopoczucie ok :P bóle głowy przeszły. Chudnę nadal. Brzuszek mam ogromny :P kopniaków nie czuję. Ogólnie wszystko ok :P Buźka, spadam spać. |
![]() ![]() |
![]() |
#3614 |
Zakorzenienie
|
Ja tez mowię dobranoc
![]() ![]() Nie piszcie o malinach i BOROWKACH bo zamorduje ![]() ![]() Dobranoc ![]()
#3615 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U mnie chodzi o matke, od 10 lat niezmiennie to samo.Pare lat nie bylo kontaktu. Myslalam, ze jak na odleglosc jest w miare ok, to jak przyjade tez bedzie ok. No to sie rozczarowalam. ![]() ![]() Dzis zjadlam agrest, jagody (z lasu) makaron z sosem gornozola, jogurt i wypilam chyba litr mleka. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3616 | |
Kici kici miau miau
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3617 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3618 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() duuuzo postow jest nie sposob nadazyc co kto chce powiedziec przez nie - chcesz pisz co ci lezy na sercu wtedy sprawa jasna - nie czekaj na ciagniecie za jezyk ok ![]() mysle ze jestes nieco zag ubiona - moze ta ciaza tak wplywa na ciebie, no i smutek ogarnia cie ? ja nauczylam sie jednego w zyciu - nie oczekuj ! mysl co chcesz ale nie oczekuj robiac i dajac cos komus chyba ze dajesz tylk opo to by ktos sie zrkompensowal, przeszkadza ci ze oni nie daja i ty nie dawaj zrob sobie sama prezent ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- Cytat:
![]() moze zaleznosc jest od tego co jesz i w jakich porcjach - po bananach i arbuzie na pewno rosnie i rosnie nei wspomne o winogronie i nawet po nim do dwoch dni cukier moze sie utrzymywac ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- acha no i pasy zapinam zawsze od czasu wypadku ! ![]() ale teraz z takim brzucholem to zwijam go i daje miedzy uda a na poiersi kupilam sobie ochraniacz z gabki ![]() ---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- no i chyba ostatnia odp dzis ![]() ja mialam dopochwowe nawet w 16 tc. wiekszosc od lekarza i dziecka zalezy - moj lubi dopochwowe robic bo zelu nie nawala (tak twierdzi ![]() ale powaznie teraz - nie wysluchiwal tetna dziecka przez brzuch i musial sie upewnic ze wszytko ok - okazalo sie ze po c.c. macica obsunela mi sie do kregoslupa niemalze stad te bole (czesto tak sie zdarza u tych co maja tylozgiecie macicy) nic groznegO ![]() no i uciekam spac ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3619 |
Zadomowienie
|
heja hej w sloneczny dzien
![]() spac juz nie moge - wstalam - mysle sobie naskrobaly poczytam a tu ![]() dzis tatki urodzinki jestem przeszczesliwa, wczoraj mala juz kopniaki daje, a maz sie pyta to ty tak robisz? hii wczoraj po mleku wymioty koszmarne mialam, kolke i gazy... wiec dzis nic a nic z nabialu nie tkne !! nie ma mowy - to mozliwe by pozniej mala byla uczulona na mleko? skoro teraz wciaz tak samo reaguje?? |
![]() ![]() |
![]() |
#3620 | |
Kici kici miau miau
|
nasze bobo tez juz coraz bardziej aktywne - troche sie boje bo ono strasznie ruchliwe..
---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3621 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3622 |
Zadomowienie
|
ranka nie zamartwiaj sie
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ---------- wlasnie lazilismy za bartkiem mrugala lub ecco ale juz wyprzedane bo po 1 parze maja lub jak zostaly to zabudowane, kupilismy Jamet i maluch w nich biega wiec sa chyba ok no i co wazne na 3 rzepy palce juz odkryte i powyzej kostki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3623 |
Zakorzenienie
|
Pelnia, Twoje uwagi są na pewno bardzo przydatne, choć wiadomo, że każdy ma inne doświadczenia. Ja czytam, słucham i postaram się powyciągać sensowne wnioski
![]() ![]() Mój kolega np. swoją córkę przewijał tylko na łóżku, a kąpali ją do 4 m-ca życia w plastikowej misce, a potem już w normalnej wannie ![]() Mój Dzidź już od 3 czy 4 dni wyraźnie bryka ![]() ![]() W Łodzi dziś pogoda piękna od rana, pewnie potem znów będzie upał... No ale trzeba jakoś to przeżyć... A co gorsza jedziemy do mojego Brata na drugi koniec miasta, na obiad. Muszę chyba zabrać na podróż 1,5l wody ![]()
#3624 |
Kici kici miau miau
|
boje sie ze mnie totalnie skopie pozniej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3625 | |||
Zadomowienie
|
Anecka napewno sobie poradzisz -uważam, że jesteś bardzo dzielna i Cię podziwiam, że masz tyle siły po tym wszystkim co przeszłaś
![]() Gratuluje synka ![]() a kombinezon to ja będę szukać na 62 - mniejszy na pewno nie Cytat:
![]() My mieszkaliśmy razem już przed ślubem więc za wiele się nie zmieniło ale sądzę, że teraz jest lepiej -na ogół znaczy ![]() Cytat:
![]() a co do tych zdrobnień to mi one wogóle nie przeszkadzają a nawet je lubię ![]() Cytat:
![]() De28 - współczuję Ci takiej matki i siostry-najgorsze jest to kolejne rozczarowanie bo ciągle się liczy, że ktoś może jednak się zmieni ![]() Co do wagi - ważyłam się wczoraj i przed ciążą ważyłam 44,5 a wczoraj na mojej (zwariowanej trochę) wadze 49 -dokładnie dowiem się na wizycie 13 lipca ![]() Brodawki nie ściemniały jakoś bardzo za to są olbrzymie i już coś z nich wypływa -czego nie lubię :/ na początku byłam zdecydowana, że nie chcę wiedzieć płci - ale jak tak piszecie, że już wiecie to ja też zmieniłam zdanie i mam nadzieję, że na nast wizycie się dowiem ![]() nadal mam remont i mega bałagan i nie wiem kiedy się skończy (zezłościłam się bo okna miały być w tamtym tyg a będą dopiero w następnym jak znowu im coś nie wypadnie!)
http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6p07w9d1tq9yw.png http://www.suwaczki.com/tickers/2r8rp07wc0dgh62b.png Edytowane przez kularek Czas edycji: 2010-07-03 o 07:50 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3626 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() co do spostrzezen - dokladnie kazdy na swoj styl - ja wiem jedno dziecko po 3 mies. nie ulezy ci w miejscu nie mowiac juz jak zacznie arczkowac wiec przewijanie na lozku ma tez przykre strony przy kupie - te,perament dziecka pokaze ci co i jak ![]() ![]() jesli jestes sama i wiesz ze w ciagu dnia bedziesz na ogol sama a i wieczorami tez sie moze zdarzac bo np maz w pracy badz nie masz chloopa to wanienka przewijak i szafka lub komoda sa ci niezbedne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3627 |
Zadomowienie
|
a jeszcze proszę o pomoc : mam taką jasną prawie białą wykładzinę w obecnej sypialni i zrobiło mi się kilka plam (np. tż wylał sos) plamy zeszły od wanisha ale wokół nich są teraz takie ciemniejsze obwódki -strasznie mnie to denerwuje i nie mogę na to patrzeć - jak się patrzy na nie z góry to tego nie widać tylko pod kątem - i poradźcie czym to uprać/wytrzeć żeby znikło całkiem ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3628 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3629 | |
Zadomowienie
|
zapomniałam o najważniejszym ! coś czuję !
![]() pierwszy raz poczułam we wtorek wieczorem i od tego czasu tak kilka razy na dzień ale to jest tak bardzo delikatne, że tż przez brzuch jeszcze nie czuje tylko, że przy tym od kilku dni mam takie bolesne klucia-mam nadzieję, że to nic i lekarz powie, że wszystko ok ![]() a co do żelaza to ja byłam zdziwiona na ostatniej wizycie - bo lekarz powiedział, ze jest ok a ja byłam nastawiona, że mam go za mało bo przed ciążą od kilkunastu lat zawsze miałam za mało i pielęgniarki pytały czy w ciąży jestem -ale teraz czuję, że będzie za mało ![]() dziś też gorąco a ja jadę do miasta z siostrą po sukienkę mam nadzieję, że jakoś damy radę ![]() ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Kretencja gratuluję zdanego egzaminu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3630 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Najlepiej wyprac całą powierzchnię... Ostatnio kupowałam w lidlu środek do czyszczenia dywanów. Spryskać trzeba, wetrzeć szczotką i odkurzyć i naprawde działa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:05.