Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-) cz.2 - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-02, 20:05   #3601
Anecka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-) cz.2

Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość
Po 12tc robi sie tylko USG przez brzuch,nie robi sie juz wogole dopochwowego.
Powaznie? Ja mialam w 19tc dopochwowe

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 20:09   #3602
vikicullen
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
Powaznie? Ja mialam w 19tc dopochwowe
ooo to mnie zaskoczyłaś, osobiście nie spotkałam się z przypadkiem żeby ktoś po 12 tc miał dopochwowe.no ale może i robią.Jak się kiedyś lekarza pytałam to też właśnie mi mówił ze do 12 tc.

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 20:12   #3603
sanderinka
Zakorzenienie

hej

Cytat:
Napisane przez ursull Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,dawno mnie nie było,ale czasu brak. Wpadam tylko,aby pokazać wam najnowszą fotkę z USG i odrazu pinformować,że to synek .

Pozdrowionka dla wszystkich
gratuluje

Cytat:
Napisane przez Inez82 Pokaż wiadomość
Boże, kiedy ja przestanę jeść?!!!!! Jak nie brzoskwinie, to maliny, jak nie maliny, to jabłka. A wszystko przegryzam ziemniakami młodymi, popijam kefirem, a do tego jeszcze teraz mam ochotę na lody
Moje myśli nieustannie dzisiaj krążą wokół żarcia, bo jedzeniem, to już tego nie można nazwać... Ciekawe ile przytyłam- będę się ważyć we wtorek na wizycie. Chociaż nie zauważyłam jakiejś drastycznej różnicy, to przecież te kalorie muszą gdzieś być
maliny oddam wszystko (prawie) za przynajmniej jedna

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

sanderinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 20:23   #3604
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

hejka dluuugo was doczytywalam hihi
jak wam teraz odpisac???
zjem chipsy i pomysle hihiihi
pelnia1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 20:28   #3605
kretencja
Zakorzenienie

Pelnia, Ty to chyba zawsze masz dobry humor

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 20:29   #3606
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

ok, przede wszystkim male wytlumaczenie
przepraszam, ze nie wkleje wam mojego brzuchola dzisiaj ale lazilismy dzis po sklepach za butami dla malego i niestety nie bylo tak kolorowo z doborem bo wiekszosc nie spelnia podstawowych standardow a jak juz to u nas sa ponad 100
trafilismy jednak na 20% znizke wiec skorzystalismy i wreszcie zadowolona jestem i moge spac spokojnie bo sen z powiek spedza jak nie ma dziecko porzadnych butow wierzcie mi zwlaszcza jesli ortopeda powie ze maja byc sztywne zapietki i do kostki by staw skokowy usztywnic! to bardzo wazne ehh a te buty po 40 niestety nie klasyfikuja sie
na necie sa tansze buty nawet te dobrych firm np. mrugaly ale kiedys maly mial problem z wlozeniem nozki za wysokie podbicie i teraz wole przymierzyc mimo iz zawsze moge zwrocic... szkoda mi lazenia po pocztach
a propos wysokiego podbicie - na pewno ktoras z was trafi na takie u swojego dziecka - w takim przypadku polecam wam firme SAnwey kazdy but wchodzi na wys. podbicie malucha u nas nawet bez przymiarek !
Stary 2010-07-02, 20:30   #3607
vikicullen
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
hehe pozazdroscic

Stary 2010-07-02, 20:32   #3608
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
hheheheehe kretencja czemu tak myslisz hihi
p.s. na ogół tak ale ciii bo sie sasiad dowie
p.s. ale potrafie sie tez ostro wkurzyc i ryczec tez umiem haha

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

Cytat:
hehe pozazdroscic
no wlasnie sie tlumaczylam wam ze zmeczona jestem na zgrywanie zdjec hehe ale naprawde postaram sie jutro!
dzis juz po tym lazeniu nie chce mi sie - ok?
Stary 2010-07-02, 20:34   #3609
essence30
Raczkowanie

GG do essence30 Send a message via Skype™ to essence30

Ursull gratulacje

Violka ja się przyznam, że nie zapinam jak sama prowadzę, jak TZ to zawsze

Hmm ja też słyszałam, że dopochwowe tylko w I trymestrze, ja miałam I USG w 12 tyg i już mi zrobił przez brzuchol

Ja właśnie wróciłam z działki, nażarłam się porzeczek i borówek

Dzięki za uwagi do listy , jednak komodę muszę mieć, bo mimo, że mam ogromną szafę wnękową to i tak nie mam miejsca, zresztą cała góra to ubrania, z którymi nie mogę się rozstać i czekają, aż przyszła mamusia weźmie się w końcu za siebie

Nasze nadchodzące Szczęście http://www.suwaczki.com/tickers/gannugpjm5i8xhb7.png
essence30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 20:34   #3610
vikicullen
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pelnia1980 Pokaż wiadomość

no wlasnie sie tlumaczylam wam ze zmeczona jestem na zgrywanie zdjec hehe ale naprawde postaram sie jutro!
dzis juz po tym lazeniu nie chce mi sie - ok?
No właśnie zauważyłam twoją wypowiedz i wykasowałam swoją

Stary 2010-07-02, 20:44   #3611
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez margaryt Pokaż wiadomość
Cześć. Mam do Was pytanie. Miałyście podczas ciaży usg piersi? Mi lekarz zalecił jakiś miesiąc temu, do tej pory nie zrobiłam i zastanawiam się czy jest sens
hej - jaki mial powod? wywiad? czy skrupulatnosc??

jesli zleca idz zrob naprawde warto!!!
to nic nie boli tyle ze chlod poczujesz a i bedziesz spokojniejsza zwlaszcza podczas karmienia bo od razu ci wyjdzie czy kanaliki masz prawidlowo ulozone ja np. mam soksny uklad i przez to przy nawale mam ogromne problemy!! wiec sie nie zastanawiaj i jeszcze jak na NFZ to sie zapisuj
p.s. kazda z nas powinna po 25 zrobic i potem regularnie cos jak cytologia

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
essence30, w końcu agrest sobie podjesz

nie słyszałam nic o usg piersi w ciąży

ja od 16 roku życia jestem na granicy anemii i myślałam, że w ciąży będę mieć też problemy, a tu piękne wyniki mam jak na razie choć wspomagam się farmakologicznie.
farmakologicznie czyli jak>?? j alykam feminatal i jestem zachwycona dzialaniem zreszta tak samo jak i w 1 c.

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

Weronisa miłego i radosnego ... bez komarowego pobytu

Niebieska gratulujemy!!

Kootek hustawka rewelka brzusio cudny miod malina to bedzie dziewczyna hihi

co do hustawki - mysle ze fajnie zrobiliscie iz uzywana trafiliscie - czasem na allegro mozna duuuzo zyskac ale trzeba tez czassem polowac ja na podgrzewaczaventa 4 miechy polowalam i kupilam za 43 zl hehe z butlami ale bez smokow rzecz jasna
i wiele wiele innych zwlaszcza zabawek z fishera polecam wam dziewczyny naprawde sa nie lamliwe - jedyne co to farba moze gdzieniegdzie odpasc po rzutach o podloge... no i w porownaniu do nowych cen fiu fiu fiu rewelka !

co do hustawki - rzeczywiscie nie kazde dziecko che byc hustane - niestety moj tez z tych jest i do tej pory mu to zostalo 2 razy gora i juz! czasem wiec ieoplacalne ale dopoki sie nie sprobuje to si enie wie
Stary 2010-07-02, 20:45   #3612
kretencja
Zakorzenienie

Pelnia, bo tak fajnie, wesoło piszesz i często piszesz hihi

A ja moim glukometrem od trzech dni robię pomiary, żeby pokazać ginowi i drugi dzień z rzędu wyszło mi po kolacji więcej niż zwykle tzn. wczoraj 100, a dziś 113 Naturalnie jest to norma - dwie godziny po posiłku chyba jest do 140, ale zwykle miewałam ok.80, nawet dziś i wczoraj 2 godziny po śniadaniu też miałam tuż poniżej 80, a po późniejszych posiłkach więcej... Ciekawe, na czym to polega Dobrze, że trzymam w miarę równy poziom, między 75 a 100-kilkanaście, a nie odnotowuję tych moich absurdalnych spadków w okolicach 60

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010

Edytowane przez kretencja
Czas edycji: 2010-07-02 o 20:48
Stary 2010-07-02, 20:48   #3613
Biejatka
Rozeznanie

Hejka kochane
Wpadłam tylko na chwilkę. Mam urwanie głowy.
Na urodzinach małej od tż teściowa była spokojna, nie dogadywała mi. Z tego co się zorientowałam to nieźle na mnie gada w rodzinie, ale wszystki przytyki ucinałam i się odcinałam :P
Zaczynam robić zakupy dla maleństwa i dla siebie, dzisiaj kupiłam tunikę i leginsy ciążowe w auchanie :P
Jaka płeć dzidziusia nadal nie wiem, dopiero za 2 tygodnie bedę miała usg.
Jestem zdecydowana na rodzenie w prywatnej klinice w bielsku. Od września zaczynamy szkołę rodzenia.
Moje samopoczucie ok :P bóle głowy przeszły.
Chudnę nadal.
Brzuszek mam ogromny :P kopniaków nie czuję.
Ogólnie wszystko ok :P
Buźka, spadam spać.
Biejatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 21:00   #3614
Anecka
Zakorzenienie

Ja tez mowię dobranoc Jutro Wam wkleje fotke jaki sweterek kupilam dla dziecka, ale nastepne zakupy dopiero we wrzesniu

Nie piszcie o malinach i BOROWKACH bo zamorduje U mnie nie ma w sklepach a bym pojadla!

Dobranoc

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 21:01   #3615
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
De, , ja tez jestem naiwna i ciagle wierze ze ktos sie zmieni i ciagle cierpie przez to.. nie kumam o co z tym chodzi. Glowa do góry...

... i napisz nam co dzis zjadlas
Dziekuje,ze chociaz ty jedna nie zignorowalas mojej wypowiedzi
U mnie chodzi o matke, od 10 lat niezmiennie to samo.Pare lat nie bylo kontaktu. Myslalam, ze jak na odleglosc jest w miare ok, to jak przyjade tez bedzie ok. No to sie rozczarowalam. Rozczarowala mnie siostra, ktora zamyka sie w pokoju, muzyka na glos i mnie ignoruje. A mieszkam prawie 900 km od nich. Ja przynosze drobne prezenty i tylko slysze no dzieki..zadnej drobostki dla mnie odkad pamietam. A dziewczyna ma 18 lat. Tylko jej dawac a nic od niej. Przykro

Dzis zjadlam agrest, jagody (z lasu) makaron z sosem gornozola, jogurt i wypilam chyba litr mleka. I caly czas chce mi sie spac.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 21:19   #3616
ranka
Kici kici miau miau

Cytat:
Po 12tc robi sie tylko USG przez brzuch,nie robi sie juz wogole dopochwowego.
robi sie - np. po to zeby zobaczyc czy nie ma rozwarcia ujscia wewnetrznego. czsami lepiej tez zobaczyc plec w USG dopochwowym

Instagram mój
ranka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 21:40   #3617
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez essence30 Pokaż wiadomość
No piękne te brzuchole Wasze, może i mój dziś ujrzy światło dzienne ... zastanowię się jeszcze czy klisza nie pęknie

Tymczasem sporządziłam listę zakupów, przy pomocy listy Weronisi i trochę z działu polecamy-odradzamy i oto co powstało: .... tż jak to zobaczy to się załamie . Jak macie jakieś uwagi, albo jeszcze coś wydaje się Wam potrzebne to chętnie posłucham, może są jakieś sposoby na zakup "5 w 1" np. wózek razem z fotelikiem, albo komoda z przewijakiem, bo właśnie zastanawiam się, czy przewijak na łózeczko , albo czy niezbędnik zamiast komody, ale chyba nie pomieści tego wszystkiego.

Łóżeczko z szufladą i materac - z szuflada owszem ale jesli ktos ma maly pokoik i malo miejsca do chowania rzeczy maluszka lub swoich UWAGA! sa szuflady nie zakryte! jesli podniesie sie poziom lozka wszystko si ekurzy no i 7 mies. raczkujacy lubi wpychac paluszki etc... czy warto wydawac dodatkowa kase? sa drozsze moze komoda lub szafa wieksza? albo skrzynia?
Karuzela nad łóżeczko - przyda sie ok 2 mies. z. czesto jest prezentem od rodziny... wczesniej na szczebelkach zawiesic lub przymocowac na sztywnym np hmm panelu lusterku sklejce etc... wzor szachownicy bialo czarny! wlasnie na to noworodek i niemowle zwracaja uwage karuzeli poczatkowo nie bedzie widziec a puszczac mozeci np., mozarta lub muzyke bobasa-jest specjalna dla malenkich i wiekszych uszek! uwaga - nie za wiele nie za dluuugo jak dz. zasnie powinno sie wylaczyc!
Wózek wielofunkcyjny - nam sie sprawdzil na wzglad malo zajmowanego miejsca bo co robic z osobna spacerowka glebokim no i fotelik od razu byl w komplecie 3 w 1 poza tym gondola nam sie zdejmuje i mocuje sie w samochodzie 0- dla noworodka jesli ktos jezdzi i w pierwszych 2 mies. jest to najlepsze rozwiazanie na wzglad kregoslupa! zaden fotelik chyb aze na moment ale my jezdzielismy po 4-5 godz. akurat ...
Fotelik sam.- tylko jesli ma sie samochod no i nie ma sie wozka 3 w 1
Leżaczek bujaczek/huśtawka - jak kogos stac czemu nie moze chrzesni fundna ale tez nie ma n aco liczyc czasem... i nie o to chodzi nam sie nie sprawdzilo maly nie lubial, sa tez foteliki w formie kolyski ze sie husta w nich dziecko ale bez pilota
Przewijak- wg mnie TAK!!! zwlaszcza jesli ktos ma chlopca! siusiak daleko sika hehe na lozku moze nie starczyc miejsca , wtedy tez lepiej miec na komodzie przewijak na biurku lub na specjalnym stojaku kto co ma... i kogo na co stac, do tego cigle schylanie sie do dziecka nawet jesli ktos nie bedzie mial c.c. obciaza kregoslup a dosc sie nanosicie do 1,5 r.z. dziecka wiec dbajcie o to!
Komoda- jak ktos nie ma, owszem i jak ktos lubi szuflady ja moge swoja okazyjnie odsprzedac hehe ale co z przesylka wole szafki i szafy poprostu polki
Wanienka z termometrem- ktos pisal ze duzo drozsze sa takie, u nas bynajmniej niewiele! bo 5 zl to tyle co termometr osobny, ale ! my mamy dwie jedna bez i termometr dodatkowy - baaaaardzo mi sie przydal bo czucie mam zmienne a malucha szybko poparzyc! to nie przesada! a druga z najklejonym no i nie do konca spelnil swoja role, bo nie mierzyl tak jak rteciowy, zanizal nam, moze na feler trafilismy

Pościel 2x - ojj tak przynajmniej dwa razy, przescieradel polecam nawet 3 szt - choroba i wymioty, odbicie nie zawsze dziecko bedzie lezec na pleckach i nie bedzie sie przemieszczac hehe tam gdzi enogi bedzie glowa i na odwrot a przy gimnastyce rozne rzeczy sie dzieja nocne dopajanie etc... czasem i przemoczenie lozka jesli ktos po jakims czasie nie zmieni pampersow na wieksze hehe ale mozna tez miec 2 i rezerwowe zwykle swoj eprzescieradlo w razie czego dawac my tak robilismy i zaoszczdzilismy przez to
Ceratka pod prześcieradło 1-2 x - uwazam ze 1 wystarczy jak sie cos z nia stanie to dopiero wtedy sie wymieni - choc nam po ok 1,5 roku dalej sluzy ... ona sie nie zmoczy a jak na niej cos mokrego to szybko sciereczk awytrzesz - co wazne???? by byla dluuuga i szeroka najlepiej nieco wieksza niz materac!
Kocyk 1-2 x - tzw, bawelniany i akrylowy jesli jest kolderka to bez koca akr. loub na odwrot choc koc lepsza fiunkcje spelnia przynajmniej do 2 lat
Ręcznik z kapturkiem 2x - sluchajcie NAJWIEKSZE! nie bawcie sie ze maluch malenki zagubi sie w nim chyb aze ktos ma duuuzo kasy i po 4 mies. odlozy maly recznik na polke gorna bo nie do uzytku!

butelka - w pierwszych tygodniach - to rezerwowka gdy poddasz sie przy karmieniu lub nie dasz rady z jakichkolwiek przyczyn - pamietaj, czymkolwiek karmisz jestes dobra matka! niezaleznie czy piersiowa czy butelkowa!
Podgrzewacz do butelek - jako pierworodce przydal mi sie ale tez mozna w nim przegrzac trzeba sprawdzac to jak podgrzewanie w goracej wodzie z czajnika lub podgrzewaniu na kuchence zawsze kontrola to samo z mikrofala ale tu mleko np traci wartosc z powodu sily przegrzania

Krem na odparzenia (sudocrem/bepanthen) - hehe bepanthen na piersi cudny! dla dzieck aszybko sie konczy - osobiscie krem sudocrem cudokrem zwany przez matki starcza na dluuuugo nie przesadzajcie z nakladaniem choc regularnie stosujcie do pewnego momentu rzecz jasna niektorym dzieciom na potowki tez pomaga
Emulsja do kąpieli (oilatum) - po co przyzwyczajac dziecko do delikatnosci??? jesli nie potrrzebuje tego 0 jak sie okaze ze jest porzeba to dopiero - to moja dewiza ALE!! jesli kosmetyki to z 1 firmy, uwaga! J&J czesto uczula nawet nas ciezarne chocby oliwka na brzuch ... polecam nivea mydlo i szampon 2 w 1, jesli kupisz samo mydlo to osobno szampon trzeba, mleczko wydajne bardzo albo oliwka, czasem oliwa z oliwek ale tlusci ona najlepsza do buzi jest zwlaszcza przy krostkach ! no i na rozstepy
Chusteczki nawilżone do pupci - obowiazkowo! patrzcie na cene i nie bojcie sie sprawdzic zapachu ! jesli was juz teraz drazni to co bedzi eprzy poddenerwowaniu po porodzie? my stosujemy bambino bo tansze ale tipowskie i realowskie do rak na dwor obecnie dla malenstwa tez sa super pampers lub sensitive jesli zapach odpowiada! sa mocniej nawilzone
Nożyczki - zaokraglone, w zestawie z canpola jest tez pilniczek i obcazki wczesniej czy pozniej wam si etez przydadza i wychodzi w zestawi etaniej!
Termometr - tak, ale wycofano rteciowe, fajne sa na czolo lecz drogo wychodzi od razu, my mamy elektorniczny, dzis w smyku widzialam zestaw gruszkli aspiratora nozyczek i jeszcze 2 rzeczy po 70 zl
Aspirator do noska lub gruszka - gr. jest tansza a zadko ktopre dzicko nie ciagnie za rurke
Patyczki do uszu - specjalne!! uczulam z innymi koncowkami
Pieluchy jednorazowe - tak tak tak nawet cala paczka do szpitala
Pieluchy tetrowe/flanelowe 15/5- flanelowe 2 wystarcza ona na wyjsci eraczej lub pod glowke dziecka gdyby ulalo... tetry polecam 20-25 jesli ktos nie chce codziennieprac! i zamierza karmic piersia!

Pajacyki 5x - cudne na noc! 3-5
Bluzeczki 5x 3 jesli bodziaki to podstawa w razi echlodu na bodziak sie nalozy wtedy najlepiej na napki rozpinane
Body 10 x 56-62-68 ojjj nie nie nie 56 naprawde 1 szt moze sie zdarzyc ze dz. bedzie miec 58 lub wiecej i ?? szkoda kasy jak wieksze to niezbyt dlugo musicie czekac na dorosniecie - tydzien, czasem dwa , niektore sie skurcza w praniu, i dluzsze rekawki lepsze ! bo sie dziecko nie drapie a i niedrpaki nie spadaja od razu - swietne niedrapki kupila ostatnio : ) hmmm nie pamietam kto ale dala zdjecia hihi
Śpioszki 5X - tak
Czapeczki 2x -= jakie> bawelniane??
Skarpetki 3-4 x - 2 szt spokojnie starcza! uwaga na sciagacze! kupujcie nieuciskowe sa z tipa w realu czasem i w H&M w dwupaku lub 3 paku
Sweterek 1-2 x 1 62 rozm
Kombinezon 1x 68 i super!!! DzIECKO SIE NIE UTOPI BEDZI W GONDOLI PAMIETAJCIE ZE NIE WKLADACIE MALUSZKA W SPISZKACH I JAK GO UBIERZECIE TO MUSI BYC LUZ NA WSADZENIE I NIE OPINANIE... 56 ROZM WYKLUCZAM WOGOLE!!
Rożek - dla pierworodek czesto sie przydaje :P dla mezow niektorych tez, jesli boja sie malenkich dzieci uszkodzic, i dla dziadkow super! zwlaszcza te z kokosowym dnem wyciaganym wiec moze byc i zwykly baweniany z niego - u nas sie spradzil i w rodiznie takze!
Śpiworek
jaki?? jesli spiwor na wyjscie to po co gdy ma sie kombinezon?
jelsi do spania to koc i koldra nie potrzebne my mamy z polaru uzywalam go od 4 mies. zycia dziecka i sie sprawdzil super az do lata niektore bobasy nie lubia ale wyprobowac warto nie odkrywa sie!

Stanik do karmienia 2-3 x no jasne czarny i bialy i na wizyty specjalny lub do bialych bluzek wyjsciowy heh
Wkładki laktacyjne- zalezy ktorej... te co maja cyce jak donice na pewno tak!!!
Laktator - ma plusy i minusy przelicz czy cie stac i na jaki jak ciezko kup zwykla gruszke w aptece - najlepsze elektroniczen, zastanow sie po co ci i jaki masz cel - czesto laktatorem mozesz sobie zaszkodzic - mam swoj przyklad
Podpaski lub wkłady poporodowe - sa w aptekach przy szpitalnych specjalne wklady drozsze ale szersze dluzsze i grubsze polecam, a jak nie to podpaski poporodowe firme wam podam pozniej sa na allegro taniutkie oplaca si ei sam akorzystalam przynajmniej 3-4 paczki dla niektorych 5
Majtki jednorazowe - nawet 2 szt jedne poplamisz pierzesz drugie masz... ale ja pisze o wielorazowych podesle wam link w wolnym czasie jutro a jakbym zapomniala przypomnijci mi prosze
Poduszka do karmienia/rogal - daruj sobie zwykla poducha jaskowaa\ta lub wieksza na pol jesli po c.c.
Koszula nocna do karmienia 3x no jasne 1 szt kruciutka przynajmniej

jest jeszcze pare rzeczy nie wymienionych... pospisuje w polowie lipca i wam podesle

ojjj napisalam sie mam nadzieje ze sie nie obrazicie za moje sugestie chyba musze odpoczac
Stary 2010-07-02, 21:56   #3618
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Dziekuje,ze chociaz ty jedna nie zignorowalas mojej wypowiedzi
U mnie chodzi o matke, od 10 lat niezmiennie to samo.Pare lat nie bylo kontaktu. Myslalam, ze jak na odleglosc jest w miare ok, to jak przyjade tez bedzie ok. No to sie rozczarowalam. Rozczarowala mnie siostra, ktora zamyka sie w pokoju, muzyka na glos i mnie ignoruje. A mieszkam prawie 900 km od nich. Ja przynosze drobne prezenty i tylko slysze no dzieki..zadnej drobostki dla mnie odkad pamietam. A dziewczyna ma 18 lat. Tylko jej dawac a nic od niej. Przykro

Dzis zjadlam agrest, jagody (z lasu) makaron z sosem gornozola, jogurt i wypilam chyba litr mleka. I caly czas chce mi sie spac.
tu nie chodzi o ignorowanie cie!
duuuzo postow jest nie sposob nadazyc co kto chce powiedziec przez nie - chcesz pisz co ci lezy na sercu wtedy sprawa jasna - nie czekaj na ciagniecie za jezyk ok
mysle ze jestes nieco zag ubiona - moze ta ciaza tak wplywa na ciebie, no i smutek ogarnia cie ?
ja nauczylam sie jednego w zyciu - nie oczekuj ! mysl co chcesz ale nie oczekuj robiac i dajac cos komus chyba ze dajesz tylk opo to by ktos sie zrkompensowal, przeszkadza ci ze oni nie daja i ty nie dawaj zrob sobie sama prezent lub poprostu porozamwiaj z tymi osobami jelsi potrafia zachowac trzezwa komunikacje i ozdrowcie relacj eile sie da, jak sie nie uda, daj spokoj sobie i zajmij si einnymi osobnikami

---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

Cytat:
Pelnia, bo tak fajnie, wesoło piszesz i często piszesz hihi

A ja moim glukometrem od trzech dni robię pomiary, żeby pokazać ginowi i drugi dzień z rzędu wyszło mi po kolacji więcej niż zwykle tzn. wczoraj 100, a dziś 113 Naturalnie jest to norma - dwie godziny po posiłku chyba jest do 140, ale zwykle miewałam ok.80, nawet dziś i wczoraj 2 godziny po śniadaniu też miałam tuż poniżej 80, a po późniejszych posiłkach więcej... Ciekawe, na czym to polega Dobrze, że trzymam w miarę równy poziom, między 75 a 100-kilkanaście, a nie odnotowuję tych moich absurdalnych spadków w okolicach 60
hehe dzieki to mile ...

moze zaleznosc jest od tego co jesz i w jakich porcjach - po bananach i arbuzie na pewno rosnie i rosnie nei wspomne o winogronie i nawet po nim do dwoch dni cukier moze sie utrzymywac zreszta kolacje to juz konsensus dnia

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

acha no i pasy zapinam zawsze od czasu wypadku !
ale teraz z takim brzucholem to zwijam go i daje miedzy uda a na poiersi kupilam sobie ochraniacz z gabki

---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

no i chyba ostatnia odp dzis hehe
ja mialam dopochwowe nawet w 16 tc. wiekszosc od lekarza i dziecka zalezy - moj lubi dopochwowe robic bo zelu nie nawala (tak twierdzi )
ale powaznie teraz - nie wysluchiwal tetna dziecka przez brzuch i musial sie upewnic ze wszytko ok - okazalo sie ze po c.c. macica obsunela mi sie do kregoslupa niemalze stad te bole (czesto tak sie zdarza u tych co maja tylozgiecie macicy) nic groznegO

no i uciekam spac trzymajcie sie cieplutko i spijcie slodko juz weekend!!! hurra
Stary 2010-07-03, 06:25   #3619
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

heja hej w sloneczny dzien

spac juz nie moge - wstalam - mysle sobie naskrobaly poczytam a tu tylko moje referaty hehe
dzis tatki urodzinki jestem przeszczesliwa, wczoraj mala juz kopniaki daje, a maz sie pyta to ty tak robisz? hii

wczoraj po mleku wymioty koszmarne mialam, kolke i gazy... wiec dzis nic a nic z nabialu nie tkne !! nie ma mowy - to mozliwe by pozniej mala byla uczulona na mleko? skoro teraz wciaz tak samo reaguje??

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-03, 06:53   #3620
ranka
Kici kici miau miau

nasze bobo tez juz coraz bardziej aktywne - troche sie boje bo ono strasznie ruchliwe..

---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ----------

Cytat:
heja hej w sloneczny dzien

spac juz nie moge - wstalam - mysle sobie naskrobaly poczytam a tu tylko moje referaty hehe
dzis tatki urodzinki jestem przeszczesliwa, wczoraj mala juz kopniaki daje, a maz sie pyta to ty tak robisz? hii

wczoraj po mleku wymioty koszmarne mialam, kolke i gazy... wiec dzis nic a nic z nabialu nie tkne !! nie ma mowy - to mozliwe by pozniej mala byla uczulona na mleko? skoro teraz wciaz tak samo reaguje??
nie ma reguły a jesli bedzie to raczej nie dlatego ze wymiotujesz i masz kolki

Instagram mój
Stary 2010-07-03, 06:58   #3621
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
ok, przede wszystkim male wytlumaczenie
przepraszam, ze nie wkleje wam mojego brzuchola dzisiaj ale lazilismy dzis po sklepach za butami dla malego i niestety nie bylo tak kolorowo z doborem bo wiekszosc nie spelnia podstawowych standardow a jak juz to u nas sa ponad 100
trafilismy jednak na 20% znizke wiec skorzystalismy i wreszcie zadowolona jestem i moge spac spokojnie bo sen z powiek spedza jak nie ma dziecko porzadnych butow wierzcie mi zwlaszcza jesli ortopeda powie ze maja byc sztywne zapietki i do kostki by staw skokowy usztywnic! to bardzo wazne ehh a te buty po 40 niestety nie klasyfikuja sie
na necie sa tansze buty nawet te dobrych firm np. mrugaly ale kiedys maly mial problem z wlozeniem nozki za wysokie podbicie i teraz wole przymierzyc mimo iz zawsze moge zwrocic... szkoda mi lazenia po pocztach
a propos wysokiego podbicie - na pewno ktoras z was trafi na takie u swojego dziecka - w takim przypadku polecam wam firme SAnwey kazdy but wchodzi na wys. podbicie malucha u nas nawet bez przymiarek !
ja kupuje buty z Bartka i jestem bardzo zadowolona
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-03, 07:06   #3622
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

ranka nie zamartwiaj sie wszystko zalezy od jego temperamentu

---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ----------

wlasnie lazilismy za bartkiem mrugala lub ecco ale juz wyprzedane bo po 1 parze maja lub jak zostaly to zabudowane, kupilismy Jamet i maluch w nich biega wiec sa chyba ok no i co wazne na 3 rzepy palce juz odkryte i powyzej kostki z noskiem zadartym sztywnym zapietkiem
Stary 2010-07-03, 07:33   #3623
kretencja
Zakorzenienie

Pelnia, Twoje uwagi są na pewno bardzo przydatne, choć wiadomo, że każdy ma inne doświadczenia. Ja czytam, słucham i postaram się powyciągać sensowne wnioski A reszty będę się uczyć w praktyce na własnym dziecku
Mój kolega np. swoją córkę przewijał tylko na łóżku, a kąpali ją do 4 m-ca życia w plastikowej misce, a potem już w normalnej wannie

Mój Dzidź już od 3 czy 4 dni wyraźnie bryka Nie są to wprawdzie jeszcze konkretne kopniaki, ale wiele razy w ciągu dnia czuję, jak się przemieszcza, przeciąga czy coś takiego

W Łodzi dziś pogoda piękna od rana, pewnie potem znów będzie upał... No ale trzeba jakoś to przeżyć... A co gorsza jedziemy do mojego Brata na drugi koniec miasta, na obiad. Muszę chyba zabrać na podróż 1,5l wody

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-07-03, 07:41   #3624
ranka
Kici kici miau miau

boje sie ze mnie totalnie skopie pozniej

Instagram mój
Stary 2010-07-03, 07:46   #3625
kularek
Zadomowienie

Cytat:
W ogole ostatnio sie zastanawialam czy sama dam jednak rade.. .......
Anecka napewno sobie poradzisz -uważam, że jesteś bardzo dzielna i Cię podziwiam, że masz tyle siły po tym wszystkim co przeszłaś

Cytat:
Napisane przez niebieskaa Pokaż wiadomość
Hej mamusie!
Gratuluje synka
a kombinezon to ja będę szukać na 62 - mniejszy na pewno nie

Cytat:
Napisane przez Donuś Pokaż wiadomość
....Ale za to zaszalałam na wyprzedazach w Tesco.. Maja super ciuszki i teraz jak jeszcze przecenione to szkoda nie kupic .....
ja też zrobiłam mała zakupy w tesco

Cytat:
Napisane przez mamuska003 Pokaż wiadomość
Czy u Was coś się zmieniło po slubie?
My mieszkaliśmy razem już przed ślubem więc za wiele się nie zmieniło ale sądzę, że teraz jest lepiej -na ogół znaczy

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
gratuluje corki!!!

Ale zniesmaczylo mnie to jak opisalasnienawid ze zdrobnien nazw miejsc intymnych
Beata ja też gratuluję córuni
a co do tych zdrobnień to mi one wogóle nie przeszkadzają a nawet je lubię

Cytat:
Napisane przez ursull Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,dawno mnie nie było,ale czasu brak. Wpadam tylko,aby pokazać wam najnowszą fotkę z USG i odrazu pinformować,że to synek
Gratuluję

De28 - współczuję Ci takiej matki i siostry-najgorsze jest to kolejne rozczarowanie bo ciągle się liczy, że ktoś może jednak się zmieni

Co do wagi - ważyłam się wczoraj i przed ciążą ważyłam 44,5 a wczoraj na mojej (zwariowanej trochę) wadze 49 -dokładnie dowiem się na wizycie 13 lipca
Brodawki nie ściemniały jakoś bardzo za to są olbrzymie i już coś z nich wypływa -czego nie lubię :/
na początku byłam zdecydowana, że nie chcę wiedzieć płci - ale jak tak piszecie, że już wiecie to ja też zmieniłam zdanie i mam nadzieję, że na nast wizycie się dowiem
nadal mam remont i mega bałagan i nie wiem kiedy się skończy (zezłościłam się bo okna miały być w tamtym tyg a będą dopiero w następnym jak znowu im coś nie wypadnie!)

Edytowane przez kularek
Czas edycji: 2010-07-03 o 07:50
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-03, 07:49   #3626
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Pelnia, Twoje uwagi są na pewno bardzo przydatne, choć wiadomo, że każdy ma inne doświadczenia. Ja czytam, słucham i postaram się powyciągać sensowne wnioski A reszty będę się uczyć w praktyce na własnym dziecku
Mój kolega np. swoją córkę przewijał tylko na łóżku, a kąpali ją do 4 m-ca życia w plastikowej misce, a potem już w normalnej wannie

Mój Dzidź już od 3 czy 4 dni wyraźnie bryka Nie są to wprawdzie jeszcze konkretne kopniaki, ale wiele razy w ciągu dnia czuję, jak się przemieszcza, przeciąga czy coś takiego

W Łodzi dziś pogoda piękna od rana, pewnie potem znów będzie upał... No ale trzeba jakoś to przeżyć... A co gorsza jedziemy do mojego Brata na drugi koniec miasta, na obiad. Muszę chyba zabrać na podróż 1,5l wody
kretencja przewiewne ubranko i dasz rade miloo jest sie spotkac...

co do spostrzezen - dokladnie kazdy na swoj styl - ja wiem jedno dziecko po 3 mies. nie ulezy ci w miejscu nie mowiac juz jak zacznie arczkowac wiec przewijanie na lozku ma tez przykre strony przy kupie - te,perament dziecka pokaze ci co i jak a kapiel w wannie jedynie dlczaego nie jest zalecana to dlatego ze dziecko moze sie bac i ryczec (wszystko w indywidualnym podejsciu malucha) jak sie wanna nie sprawdzi zawsze mozna kupic wieksza miske - myh np nie mamy wanny tylk oprysznic wiec miska jest praktyczniejsza na te chwile no i maluch bierze sam ja sobie przygotowuje teraz wyciaga miske na srodek potem dodaje zabawki przynosi recznik i sie rozbiera - czaasem to w srodku dnia tez chce - jest jedna uwaga!
jesli jestes sama i wiesz ze w ciagu dnia bedziesz na ogol sama a i wieczorami tez sie moze zdarzac bo np maz w pracy badz nie masz chloopa to wanienka przewijak i szafka lub komoda sa ci niezbedne
Stary 2010-07-03, 07:49   #3627
kularek
Zadomowienie

a jeszcze proszę o pomoc : mam taką jasną prawie białą wykładzinę w obecnej sypialni i zrobiło mi się kilka plam (np. tż wylał sos) plamy zeszły od wanisha ale wokół nich są teraz takie ciemniejsze obwódki -strasznie mnie to denerwuje i nie mogę na to patrzeć - jak się patrzy na nie z góry to tego nie widać tylko pod kątem - i poradźcie czym to uprać/wytrzeć żeby znikło całkiem ?
Stary 2010-07-03, 07:52   #3628
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez kularek Pokaż wiadomość
a jeszcze proszę o pomoc : mam taką jasną prawie białą wykładzinę w obecnej sypialni i zrobiło mi się kilka plam (np. tż wylał sos) plamy zeszły od wanisha ale wokół nich są teraz takie ciemniejsze obwódki -strasznie mnie to denerwuje i nie mogę na to patrzeć - jak się patrzy na nie z góry to tego nie widać tylko pod kątem - i poradźcie czym to uprać/wytrzeć żeby znikło całkiem ?
tak sie stalo bo jedno przeprane miejsce jest drugie nie - polecam wyprac caly dywan :/ ja stosowalam vanish do dywanow sa tez proszki ale czasem nie skutkuja dobrze... sypie sie je czeka jakis czas wmasowuje w wlokna i odkurza po paru godz.
Stary 2010-07-03, 08:02   #3629
kularek
Zadomowienie

zapomniałam o najważniejszym ! coś czuję ! myślę, że to mogą być ruchy mojego maleństwa choć pewna nie jestem bo to moja pierwsza ciąża
pierwszy raz poczułam we wtorek wieczorem i od tego czasu tak kilka razy na dzień ale to jest tak bardzo delikatne, że tż przez brzuch jeszcze nie czuje
tylko, że przy tym od kilku dni mam takie bolesne klucia-mam nadzieję, że to nic i lekarz powie, że wszystko ok

a co do żelaza to ja byłam zdziwiona na ostatniej wizycie - bo lekarz powiedział, ze jest ok a ja byłam nastawiona, że mam go za mało bo przed ciążą od kilkunastu lat zawsze miałam za mało i pielęgniarki pytały czy w ciąży jestem -ale teraz czuję, że będzie za mało

dziś też gorąco a ja jadę do miasta z siostrą po sukienkę mam nadzieję, że jakoś damy radę

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

Cytat:
tak sie stalo bo jedno przeprane miejsce jest drugie nie - polecam wyprac caly dywan :/ ja stosowalam vanish do dywanow sa tez proszki ale czasem nie skutkuja dobrze... sypie sie je czeka jakis czas wmasowuje w wlokna i odkurza po paru godz.
no też tak myślałam, że muszę wyprać całą - ale to już chyba po skończonym remoncie - bo teraz to się nie opłaca tyle tego kurzu i gruzu jest i chyba wypróbuje taką pianę-zapomniałam jak się nazywa-jak ją już kupię to napiszę czy działa

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

Kretencja gratuluję zdanego egzaminu
Stary 2010-07-03, 08:09   #3630
Monnikaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kularek Pokaż wiadomość
Witajcie

Najlepiej wyprac całą powierzchnię... Ostatnio kupowałam w lidlu środek do czyszczenia dywanów. Spryskać trzeba, wetrzeć szczotką i odkurzyć i naprawde działa
Monnikaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości